» »

PROBLEM !!!! HEEEEEEEEELP

PROBLEM !!!! HEEEEEEEEELP

DrSergioDJ ::

problem je tak

danes k men uletijo copsi. in mi pokazejo spisek od enga pirata, k so ga dobil. in jest sm gor, k sm 21.3.2000 neki za 5.550 sit kupu. in me vprasa, ce se spomnim, pa se jest itaq naredu debila. in mi je dal en teden cajta, da se spomnim. zdej, kaj narest. on tocno ve, da so to bli eni filmi in en mp3 cd. a najboljs vse poskrit, pa disk format, pa sam original stuff gor dat, pa mu pokazat en mp3 cd, pa 2x divx film? al kaj???





help1!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!11
;((;((;((
...

Cr00k ::

Pa kaj se sekiras. :)))...sej ne gori voda... To te sprasujejo...da bodo unga gusarja kaznoval...ti si samo da potrdis da je un teb to posnel.
Zdej se pa pojavlja vprasanje a je tist gusar tvoj frend. Če je potem je vprasanje, če se ga splaca zatozt da je snemu...ce pa je to en k si ga prek neta dobu...potem pa pomoje lahko brez prob. poves da ti je to posnel... iz mojih izkusenj in pricanj drugih...ti ne bojo copsi nc nardil... kokr jst vem...bos samo mogu podpisat da ti je on posnel tiste cd-je kot dokaz proti gusarju ne pa proti teb.

DoBri ::

poskriv vse zard česa ti lahko težijo, pa reč ja, on je biu! (men grejo u bistvu pirati "na veliko" dokaj na jetra ker tud oni odrirajo folk...)
Več nas je, manj nas ni.

jetam ::

Glede na to da MP3 predvajalnike prodajajo povsod ti zaradi tega ne bi smel težit... DiVX je pa tudi javno dostopna tehnologija.. Splačalo bi se v tem tednu mal zakone prebrat.. Sploh pa policaj brez naloga ne sme k tebi v hišo. No ja če boš pa preveč pameten bo pa spet posumil... malo brezizhodna situacija.
Pa še en nasvet: Ne kupuj od piratov ki si zapisujejo komu so kej zdilal... to je milo rečeno neumno...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

DrSergioDJ ::

evo, tkole mislim narest. Dobit en 3-4gb disk, prazn, dat gor original winse, k jih mam, pa se par drugih original stvari, potem pa obdrzat se 2 divix filma + 1 mp3 cd, vse ostale ilegalne cd-je in stari disk pa dat frendu za vsak slučaj, če pride do kake frke. Model, katerga so dobil ni moj frend, tko da me boli, kva bo z njim. Policeman mi je neki še reku, da če to mam, bom neki mogu it k sodniku za prekrške. kva pa pol tm dogaja????
...

McHregec ::

Eh za 5500 sit ti pa nimajo kej sigurno je še folk k je več kupu kot ti. Za vsak slučaj pa dobi nekje prazen disk pa dej gor kakšne licenčne winse pa staroffice pa bo. :D

NiggerBob ::

...pa kaj se je težko izgovarjat na to, da sta bila s tipom zmenjena in si ti naročil in pričakoval ORIGINALE, ko si pa dobil pošiljko, pa si videl, da so to nakakšne čudne kopije (piratske) in ne originali in si pač vso zadevo vrgel stran, ker te je bilo strah.
Disk pa raje ven iz compa in noter kak star disk, pa original Win CD (OEM) nabavi, da boš imel kritje, če bi se spomnili narediti kakšno hišno preiskavo.
Vsaj za nekaj časa, da se vse poleže, ker če ti pozvonijo ob 6.00 na vratih z nalogom, ti bo zmanjkalo časa za formatiranje diska...;((
"Hrabri umrejo samo enkrat, strahopetci umirajo tisočkrat"

McHregec ::

Rečeš da si na sekretu al pa nisi oblečen vmes pa že formatiraš disk sej v 10 min nardi vsaj men je sformatiral 8.4 gb disk. Kako se je pa imenoval ta pirat ???

DrSergioDJ ::

hmm, thanx no, se bom zgovarju na neki že pač, pa en backup disk si bom tud ubodu ( na izi, ene 2-4gb sam ), ime pirata pa ne vem
...

crt ::

Nič se ne boj! Samo vprašali te bodo, če imaš še cd-je, ker bi jih rabili kot dokazno gradivo na sodišču. Poveš jim lepo, da teh cd-jev nimaš več in policaji gredo... Sej so bli tudi pri meni, ker sem l. 1997 naroču 2 cd-ja. :-)

lep pozdrav Crt

KamikazA ::

Iz vseh originalnih cd-jev, ki so v tvoji lasti, narediš mp3 jih posnameš na cd, pa ti nemorjo nič.
Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

darkus ::

Na elektricni stol z njim!

BlackHole ::

Mene pa zanima, če je tu kak pravnik in kako je s tem po zakonu. Ali te lahko policaji ali kdorkoli obtoži tega da si kupoval pri piratu. Ali je to kaznivo dejanje, saj če ti ne veš od koga kupuješ...

XCT ::

Jaz pa bi rekel tako :

Kljub temu, da si ti na nekem seznamu ti ne more dokazat, da si ti res kaj kupil.

Tudi prostitutke ne aretirajo dokler od policaja ne vzame denarja.
Web developer & designer
http://www.medialabs.info
http://nk-polskava.medialabs.info

Tjulenj ::

pomojem nimas razloga za skrb. zaradi mp3-jev in divx-ov ne bos imel problemov. malo drugace bi bilo ce bi kupil recimo corela, winse pa office pa podobne zadeva. ampak tudi tu pomojem ni krize, ce kupis 2 cd-ja. v NAJslabsem primeru moras placati trojno vrednost robe. ampak se to se jim pomojem ne bi dalo (ker cisto vsakemu ki ima piratski cd doma pa ne morejo utrujat ker... potem res najbolje da zacnejo popisovat folk ki kupi prazen cd).

da bi se zagovarjal "saj nisem vedel od koga kupujem/kaj kupujem/da je to nelegalno - ne pride v postev. ne-poznavanje zakona ni opravicilo za kaznivo dejanje.

glede formatiranja: ce ze mislis to poceti v naglici, daj na koncu /q (quick format). ampak ce bodo imeli nalog, ti format ne pomaga (tako nesposobni pa spet niso da ne bi znali dobiti nazaj podatkov)

pa brez strahu. najbrz te rabijo samo zato ker onemu tipu ne morejo dosti dokazati :D

Igor ::

hmm ->
kupovanje piratske robe samo po sebi ni kaznivo
kazniva je uporaba le te .
ti lahk reces de si kupu un cd za pico rezat
jasno je kaznivo prodajanje
de bi ti z nalogam prsli zlo dvomim (k tebi k unmu bojo, so ze)
ker halo ...

--Switch-- ::

Ej drsergiodj kateri je ta pirat mogoče mava istega-samo nedajbože da policaji pridejo k meni ker je edini originalen cd ki ga mam od win98!
Kaj ti mogoče posilja kataloge vsak mesec??

neo ::

Hm,tebi ne morejo nič,lahko bi te jebali samo zaradi tega,ker ga nisi prijavil, ker dela na crno,bla bla bla.Ce pa bos podpisal,pa bos njega v drek porinil (to je pri nas dandanes zelo moderno),pa mogoce bos moral se kaj na sodišče,kao kaka priča ali kaj takega. Jaz bi na tvojem mestu vse lepo skril,kurc jih gleda copse.
Neo's

DrSergioDJ ::

ok, odločitev. jutr grem itaq po nov disk, k ga tko al tko rabm, pa bo tm gor sam original stuff, vse piratsko sranje k mam gre za en teden k frendu :D pa pol če hoče nej pride pa gleda kva mam. glede cd-jev bom reku, da sta filma zastarela, pa sm jih fuknu, mp3 cd se mi je pa zlomu.

ker pirat toco je, ne vem, vem samo, da je iz kranja. aja, pa cist mozno je, da je to Team4ce al tko nekak, sam nism siguren
...

Jeronimo ::

DrSegioDJ:
Nič skrbet. Tebi ne bojo nič naredil. Inšpektorje bolj zanimajo pravne osebe ne pa fizične. Tebe rabijo samo za dokazilo.
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

poweroff ::

Kar se tice formatiranja diska le pazi da se ne bos zaj****. Namrec da se obnoviti tudi do 9x formatirane diske.8-O
Ena nemska firma to dela... je pa res da tako dalec policaji ne bodo šli, razen če bi bil kriminalec svetovnega formata... pazi pa na ono /quick varinato.
Druga stvar je ta, da brez naloga res ne morejo vstopit k tebi, samo kaj pa rabijo za nalog? Utemeljen sum, tega pa imajo, ker si na piratovem seznamu. Tako da se zna zgodit da ti bodo kdaj kasneje potrkali na vrata - ko boš že dobil disk od frenda nazaj!
Jaz bi na tvojem mestu naredil takole.
Če imaš Winse 98 si downloadaj PGP (dobiš ga tule. Nastavi si PGPdisk - virtualni drive, kjer boš imel vse nelegalne zadeve. Če bodo to kakšni programi pazi, da ne bodo taki, ki kaj zapišejo v register.
Če imaš WinMe ti ta PGPdisk ne bo delal (še vedno pa lahko kriptiraš direktorije ali fajle ročno). V tem primeru moraš kupit novo verzijo PGPdiska (ta, ki jo jaz opisujem je brezplačna), ki stane 8kSIT. Ni panike.
Skratka - namontiraj si PGPdisk in naredi tako da se ne bo samodejno startal, ampak ga moraš ti pognati. Potem gor skopiraj vse nelegalne zadeve. Če bodo policaji uleteli, bodo videli samo legalne programe in en velik file s končnico PGD, pol nej se pa je**jo (sori za izražanje).>:D

Pomagal jim pa nebi, ker s tem posredno pomagaš BSA... aja, poglej si pa še tole zadevo: PGP broken?

Sicer bi pa jaz policajem rekel takole: ja, pirata si kontaktiral po e-mailu, spodaj v podpisu pa si imel takrat svoj naslov in telefon. Jaz sem namreč enkrat kontaktiral ene pirate ker sem pisal eno seminarsko, in potem so mi po mailu pošiljali kataloge... tako da naj ti kar dokažejo da si kaj kupil - ti reci da nisi nič, potem naj se pa kar hitro spokajo.

Pepo ::

No ja, doktor Sergej in ostali, saj ni tako hudo. Avtorsko piratstvo je kaznivo po kazenskem zakoniku (159. člen), kjer je opredeljeno, da storijo kazniva dejanja tisti, ki računalniške (in druge programe) distribuirajo zaradi pridobitve velike premoženjske koristi. Tisti lumppki, ki to delajo zaradi veselja in malo manjše premoženjske koristi, padejo med prekrškarje, kar opredeljuje Zakon o avtorskih in sorodnih pravicah (184. člen). Ta zadnji člen govori tudi o kaznovanju neupravičene uporabe, a še to zelo na splošno,tako ad taki nedolžni mucki, kot je doktor in večina ostaloih, ne pride v poštev za kakršnokoli kazen. Ker je Sergej še maldoleten, pa sploh ne bo problemov zanj, a ata bo moral malo bolj skrbeti, kaj dela sinko. Ti Sergej ti! Če bi bil sodnik za prekrške res najslabše volje, bi Sergej ata plačal 80.000 SIT, ampak potem bi plačevalo takole okrog 20% starcev za svoje mlaoletnike: to bi bil hec.

Policaj ne bo dobil dovoljenja za hišno preiskavo. Ta pride v poštev le za hude prekrške (ki običajno grozijo z zapormno kaznijo oz. za kazniva dejanja), ne pa za taka jajca. Seveda pa bodo Sergejevega pirata jebali za povrnitev pridobljene premožensjke koristi, ki je včasih kar velika, in zato rabijo njegov podpis, da je res kupil. Jaz ne bi kompliciral in bi podpisall, saj je piratko dobro vedel, kaj dela, ko je prodajal. Temu se reče poslovni riziko.

Aja, še to. Snemanje MP3 sploh ni kaznivo, ker ne gre za softver, ampak za audio izdelek (isto bi ilo kaznivo, če bi presnel z radia), posnetka pa seveda ne smeš razpečavat. Tudi računalniške igrice so audiovizualni produkt in ne softver in velja v načelu isto, čeprav se sodniki kregajo, kaj je to. Winsi, razni slovarji, Encarte, atlasi, to pa je ta pravo za pregon in za to bi te teoretično lahlko zgrabili. Ampak kot rečeno, pametna družba je tolerantna tudi zato, ker so te zadeve koristne. Torej: izobraževalne programe ljudstvu.

Howgh- govoril sem.:\
Tehnika ljudstvu!

McHregec ::

Upam, da res ni bil Team4ce. :|

KamikazA ::

Pepo, torej kaj mi lahko naredijo, če sem polnoletna oseba in sem recimo presnel nekomu cd mp-3 jev za 500sit. Kaj pa če mi nekdo prinese prinese en piratski cd za presnet in ga presnanmem ne da bi vedel kaj je na njem. Iz tvojega pisanja predvidevam da je to prekršek. Zanima me pa kakšna je kazen. No ja prvo si bom moral še roštilj nabavit, sam vseno.

Pa še nekaj, a mi lahko kdo na cesti, brez naloga, zateži in hoče videti kaj imam na disku (od prenosnika) ali pa na kaki cd-jki.

Jej, pij in kavsaj,
za večnost se ne ravsaj! F.P.

jetam ::

Brez naloga ali utemeljenega suma ti še žepov ne sme pregledat. Če bi ti lohka CD MP3jev zasegli potem morajo tudi prepovedati MP3 predvajalnike ki jih je že malo morje... Pa razloži očku kakega sinkota ki je skašljal 50 kekov za Rio MP3 da bojo sineta v zapor vrgli ker je MP3 na ulici poslušal...:D
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

DrSergioDJ ::

hmm, kaj je pol najhuj, kar se mi lahko zgodi?
...

jetam ::

Pomoje zagovor pri starših...
Error on line: Object of type SIGNATURE expected

Pretorijanec ::

Glede utemeljenga suma. Nasi copsi so zlooo zaj**** in si razlog, za utemeljen sum pac zmisljo. Skratka ce gres po cest ti cops nima pravice gledat zepou brez utemeljenga suma. Sam on si easy zmisl, da si npr. zlo sumlivo gledu kamero na bajti in da je mislu, da si terorist iz Libije k hoce brata Potpostenjaka fentat z enim hudim kraujakom. DrSrgioDJ: pumojem, ti nau nc hudga ker te res hocjo, sam da pricas prot piratu. Kar ti je pa cops reku glede, da bos sou sodniku za prekrske,... te je pa sam hotu prestrast.

Tjulenj ::

pa sej ce bi mel "utemeljeni sum" pa bi res kej hotl od tebe, pol bi ti ze prvic potrkal na vrata z nalogom pa kisto odnesl. ne pa da te pridejo prej opozorit. ne bos mel problemov :D

Pepo ::

Uh, ste se kar razklepetali, meni pa se je sesul sistem in sem nalagal novega. KamikazA, kot vidis, so inspektirji in policaji usmerjeni na razpecevalce, ne pa na kupce. Tako kot pri alkoholu, prostitutkah, mamilih. Ce bos ti presnel Mp3 magari s piratske kasete za svojo rabo, to sploh ni kaznivo dejanje, ce bos pa to razpecaval, pa bo. Kazen: ce bos iz tega naredil industrijo z veliko premozenjsko koristjo, gres lahko v przon za stiri leta (en je sel menda na Stajerskem za dve leti in pol, ker je bil kseft ocitno odlicen). Z majhno stacuno te vrste pa si prekrskar, ki lahko dobi okrog 400 jurjev kazni. Ce bi te kaksen slabovoljnez dobil s kupom crbega softvera na tvojem compu, dobis lahko do 80 jurjev, ampak sem napisal, kaj je softver. Programi, ki sluzijo pridobivanju denarja (graficni programi, operacijski sistemi itd.) V glavnem ima Tjulenj (kot ze v prvem postu) prav tudi glede preiskave- za majhne ribe tega ne delajo, za piratstvo sploh ne. Tistemu piratu od Sergia morajo zdaj dokazovati vrednost njegove stacune (s postnimi nakaznicami in prevzemnicami, s potrditvijo pric), je pa verjetno huda riba, da so skocili nanj. Jaz pravim: ce se je en povampiril, da se ne zna varovati in tako na nek nacin zaj**** se svoje stranke, ga ni nic skoda. :(
Tehnika ljudstvu!

whatson ::

Z znajdljivostjo se da marsikaj narediti:
ce ze vnaprej zves da bos dobil preiskavo. Iz racunalnika vzemi ven disk, poln nelegalne opreme (itaq), ter daj v racunalnik 20 (!) Mb disk ter nalozi gor samo DOS... nihce ti nic ne more... ali?
Glede Mp3jev pa poves da si iz Napsterja potegnil, ki pa je se trenutno delujoc:)

Caboose ::

Po vseh teh razptravah me je kar strah postalo...hehe
moj disk sestoji iz 15% legalnih in 85% nelegalnih programov...dreamweawer, Winsi... A bi se dala formatirat samo ena particija diska? druga (legalna) pa ne?
Oh joj sergio...vidiš kak slo-techov-ci vkup držimo...vsaj 10 dooolgih odgovorov si dobiu! heh

Spljoh nisem zapazil kolko je že ura...hehe

Nič te SergiO čim manj srečanj z copsi pa lahko noč...:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

kljukec ::

A si mogoče kupoval prek poštnih nakaznic, ker namreč tiste še pol cca 3 leta ostanejo v arhivu na pošti.
Pol bi ti že lahk srali, če jih imajo v roki, kar jih pa najbrž imajo če so te našli.

Sploh ne brezveze.
Potem bi tk lahk vsakega tipa ki ima CD-RW zaprli, sej je že vsak kdaj kakmu frendu kej presnel pa tolk zaračunu da je mej vsaj za CD!
Tk da je že vsak pirat, ki ima CD-RW in posname kak CD!

8-O

ahac ::

Mislim, da grejo k sodniku samo tisti pirati, ki zaslužijo več kot 500.000 sit.
Zato pa rabijo tvoj podpis, da bodo lahko kaj dokazali. Tebi pa ne morejo nič.
Lahko pa daš linux na en star disk in ga zamenjaš, če pridejo. Just in case:D

DrSergioDJ ::

thanx za vse odgovore. klic copsov oz. ponovni obisk še čakam. drgač sm pa itaq rabu nov disk, tok da mam trenutno notr in novga in starga ( preklaplam med njima ) in če kej zagusti, samo starega odklopim, pa skoz oken vržem :D thanx again

p.s. bom sporoču, kva bo naprej dogajal
...

poweroff ::

Haha, te je pa zagrabila panika... No, vedet moras da bi moral stari disk prav fizicno unicit da ga ne bi dobili. Ce ga bos samo odklopil ga lahko se vedno zasezejo... tolk neumni spet niso.

Samo jaz cisto iz nacelnih razlogov ne bi hotel sodelovati s copsi. OK, sej se strinjam da je prodajanje pirat programov za denar grdobija, samo kupovanje je pa potem ravno tako grdobija (sicer manjsa, ampak vseeno). Ce pa hocemo biti nacelni in prisilit proizvajalce da znizajo ceno (stroske imajo itak zanemarljive), potem pa bodimo nacelni se pri nesodelovanju s copsi.:8)

Stripy ::

Se je pa huda debata razvila iz tega. Trenutno je na mojem racunalniku 0% legalne opreme (psst, a so tile podatki na slo-tech zaupni? ;) ) in se mi nekako zdi, da nisem edini. Policaji naj pa raje kaj bolj pametnega pocnejo. A je slucajno komu jasno, kako je pri nas s posedovanjem MP3? A kje specificno pise, da je to nelegalno?
Kar se pa formatiranja diska tice, to res ni dovolj. Obstajajo pa programi, ki zbrisejo datoteke nepovratno (tako da jih prepisejo z 00). Mislim, da je nekaj takega tudi v (piratskih ali ne) Norton utitlities. Ce bo ze ravno sila.

gunner ::

jest mislm ce bi blo tko hudo bi bli vsi ze zaprti, sj mamo vsi piratske stvari (navadne avdio kasete posnete z radia, kopije cdjev, video kaset,...)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kazen za piratstvo (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
20714185 (9778) boštjan
»

Udarec poljskim "piratom"

Oddelek: Omrežja in internet
462264 (1122) frenk
»

kupovanje piratske robe - kazen ? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
686132 (4602) krneki0001
»

Pregajanje piratov in ponujanja vareza

Oddelek: Loža
382538 (1438) Highlag
»

Problemi s policijo

Oddelek: Loža
211940 (1419) cattom

Več podobnih tem