» »

problem s policijo in travo...

problem s policijo in travo...

T-h-o-r ::

mu rečeš, da nima zakonske podlage
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

C_maniak ::

mene bolj zanima, kako se potem v praksi odzove. oz. kako boš ti potem dokazal, da ti je iz žepa vzel brez privolitve ali kakorkoli. ker v zapisniku je potem brez problema lahko napisano, da je bila vrečka na tleh (tako kot je bila v avtorjevem primeru).

jype ::

Nikar mu govort da nima zakonske podlage!

Na tak ukaz vedno odgovarjat z "Smem najprej poklicati odvetnika?"

T-h-o-r ::

kaj pa če nimaš odvetnika?
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

jype ::

Kličeš mamo.

T-h-o-r ::

Kličeš mamo.



kaj pa če nimaš odvetnika in si polnoleten
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

Okapi ::

Sme te pretipati, nikakor pa te ne sme pregledati ali preiskati.
Seveda te sme. Joint je utemeljen sum, da imaš še kaj robe pri sebi. Če sam ne izprazniš žepov, te peljejo na policijsko postajo, uradno izpeljejo ves postopek in ti še v rit pogledajo, če kaj sikaš vmes. S tistim jointom so oni pokriti, da je bil ves postopek upravičen, tudi če nič ne najdejo, tako da se ne moreš pritožiti (oziroma se lahko, ampak bo neuspešno). Ti pa lahko izbiraš, za katero možnost se boš odločil. Policaju je bolj ali manj vseeno, on je ves čas v službi, če je vseeno tudi tebi, se moraš pa sam odločit.

O.

jype ::

Okapi> Joint je utemeljen sum, da imaš še kaj robe pri sebi.

Ja, jasno. Ampak to ne pomeni, da te smejo kar pretipati. Moraš najprej imeti joint. Ni dovolj, da si zvil cigareto - mora biti joint.

T-h-o-r> kaj pa če nimaš odvetnika in si polnoleten

You'd better get one, then.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

amigo_no1 ::

Naj nekdo v rizlo zvije samo tobak in gre mimo kakih policajev s prižgano zadevo.
Bo zanimivo videti odziv :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: amigo_no1 ()

darkolord ::

Eh, tisto se zavoha na kilometer.

amigo_no1 ::

Kako lahko policaji poznajo nekaj kar ne kadijo saj je uradno prepovedano z zakonom :)) ?

Opkow ::

Za drugic...
Ce ze kadis v javnosti, bodi zraven kanalizacije. ;)

Pšenični ::

"Kako lahko policaji poznajo nekaj kar ne kadijo saj je uradno prepovedano z zakonom"

Verjetno se jih s tem seznani med usposabljanjem, da ne letajo za vsakim mulcem, ki si naredi čik iz orehovih listov.

"Ce ze kadis v javnosti, bodi zraven kanalizacije"

Predalgam ti boljšo varianto. Prenehaj s tem, zares. To povej sodniku, če boš stopil predenj. Zakaj? Morda, če ti bo verjel,če boš imel srečo kot sem jo imel jaz. Bilo je pred leti..........

S kolegom sva šla po Kopru, nekaj malega sva ukradla. Nikoli v življenju nisem kradel. Ne vem kaj mi je bilo takrat. Vendar so naju policaji dobili takoj, saj sva bila zelo nerodna.... No in potem so naju pripeljali na postajo, tisto zraven pekarne nedaleč od Olma. Ukradla sva neko bedarijo, ne vem če je bilo to vredno 15 evrov. Tudi policajem se je verjetno zdelo smešno, vendar tega niso pokazali, ker pač ne smejo.

Bilo je prvič in upam tud zadnič ko sem bil na postaji. Na policijski seveda.

No in potem se je začelo, nisva imela kartoteke in prec sva imela plus pri njih. Pa vendar so se delali kot da hočejo koga udarit in tiste fore. Na koncu je kolega rekel, da pozabimo vse skupaj in da ne bova nikol več.

Ne boš verjel spogledali so se in naju spustili domov. Takrat sem jo odnesel brez posledic in to sem znal cenit. Upam da bodo tud tebi pogledal skozi prste. Še posebej če je bilo to prvič-sej verjetno ni bilo ane, da si kadil travo. Verjetno pa so te prvič dobili.

Torej najprej povej staršem če jim še nisi, saj le oni ti lahko pomagajo. To bo pač prvi korak, da se spopadeš z svojim dejanjem. Posledice moraš prevzet nase. Zakaj sem ti napisal svojo zgodbo - upam da si se iz nje kaj naučil.

Seveda ne mislim, da moraš sedaj priznat da je tvoja vsa trava, ki so jo našli v krogu 5 km, od kraja kjer si kadil.....

Upam da ti dajo še eno priložnost in da jo boš izkoristil kakor sem jo jaz. Sej vem da se sliši kot v slabi nadaljevanki pa vendar sem s tistim dnem prenehal delat pizdarije, velike in majhne.

C_maniak ::

ej, se mi zdi, da je bil to tvoj prvi post v povezavi z drogami, ko nisem zavijal z očmi ob branju. kudos to you

Binji ::

offtopic:
telbanc: kadis kdaj ali pijes? Če katerokoli od tega, potem je to isto, kot če bi vsake tolko pokadil kak joint. Ali pa še bolj škodljivo.
Če pa nič od tega, potem pa itak ne spadaš med nas, posvetne ljudi.

Pa da je jasno.. ne kadim marihuane, ampak tudi ne gledam na to kot na nek bavbav, s katerim nas strašijo. Heroin, kokain,... to je prava pizdarija. Ampak en joint... daj no.
Kdor ne navija ni Slovenc, hej, hej, hej!

Pšenični ::

"telbanc: kadis kdaj ali pijes? Če katerokoli od tega, potem je to isto, kot če bi vsake tolko pokadil kak joint. Ali pa še bolj škodljivo.
Če pa nič od tega, potem pa itak ne spadaš med nas, posvetne ljudi."

Saj se ne gre zato, za to kakšen pogled ima kdo na to - pustimo zdaj to - akademsko debatiranje. Gre za to, da je fant zaradi tega prišel med zobnike sistema in je verjetno v stiski.

T-h-o-r ::

aja: fuj za sistem, ki v zapor meče osebo, ki skadi 1 joint obenem pa povzdiguje osebe, ki pijejo alkohol
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?

perci ::

telbanc: Prosim, ne piši neumnosti, če ne veš o čem govoriš.

Utemeljen sum (če obstaja) je zgolj podlaga za odvzem prostosti. To pa ni kar en simpl postopek ampak pomeni branje Mirande, pisno obvestilo o razlogu aretacije, skratka cel proces postopkov in kavtel se sproži. Brez tega te policaj ne sme preiskati. Če se bo kasneje ugotovilo, da dejansko ni imel utemeljenega suma, bo imel policitst težave. Kot že rečeno, lahko te pretipa in če zatipa orožje, ga lahko odvzame. Nikakor pa ne bo noben preiskovalni sodnik verjel, da je , da je, ko je zatipal plastično vrečko, mislil, da gre za orožje. Kot sem tudi že rekel, aretacije se praviloma vrši na podlagi naloga, kjer že preiskovalni sodnik ugotovi, da obstaja utemeljen sum, da je nekdo storil kaznivo dejanje.

Šele, ko ti je policist odvzel prostost (pa še to pod čisto določenimi pogoji), te sme preiskati. Takrat ti sme seveda (pod utemeljenim sumom, da kaj skrivaš v telesnih odprtinah) izvesti tudi tovrstno preiskavo. V praksi ti povem, da tega ne delajo sploh.

Kaj se zgodi, če ti policist reče, da izprazniš žepe? Preprosto vtakneš roke v žepe in potegneš prazne ven. Vendar dejstvo je, da policisti blefirajo in pač ljudem rečejo naj izpraznijo žepe in večina se jih ustraši. Naj povem tudi to, da če vam policist postavlja kakršnakoli druga vprašanja, ki bi vas lahko spravila v kazenski pregon, se mu lahko zakonito zlažete.

Pšenični ::

"telbanc: Prosim, ne piši neumnosti, če ne veš o čem govoriš."

Enako, če ne veš kaj sem hotel povedati s svojim pisanjem. Poleg tega bodo za zadevo poskrbeli verjetno bolj pametni kot si ti. V vsakem primeru.

perci ::

Enako, če ne veš kaj sem hotel povedati s svojim pisanjem.
Nanašalo se je na tvoje pisanje, da je dejstvo, da imaš joint v roki dovolj za to, da ti policist pregleda žepe. To je absoluten nonsense in seveda ne drži. Ergo, lahko to izjavo označim kot neumnost.

Tvoje pameti pa ne bom komentiral. Je treba sam tvoje butaste poste prebrati in si lahko vsak ustvari lastno mnenje.

Pšenični ::

"Nanašalo se je na tvoje pisanje, da je dejstvo, da imaš joint v roki dovolj za to, da ti policist pregleda žepe"

Si prepričan da sem jaz to napisal? Preveri še enkrat. Zgleda da si nekaj pobrkljal. Brez zamere.

Ostajam pri trditvi, da bodo za zadevo poskrbeli bolj pametni in po novem še manj zmedeni kot si ti.

perci ::

telbanc: Se iskreno (brez heca) opravičujem.

Moji posti so se seveda nanašali na Okapijeve nebuloze. Ne vem kako mi je ratalo zamešat nicka.

Še enkrat, pardon.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Pšenični ::

OK je že v redu. Naporen šiht sej vem, je že v redu.

Okapi ::

Moji posti so se seveda nanašali na Okapijeve nebuloze
Če te policaj zaloti z jointom v roki, je to dovolj za utemeljen sum, da si storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti in te lahko policija pridrži, zaradi zbiranja podatkov in nevarnosti, da bi sicer dokaze uničil.

Policaj je s tem pokrit, ti se pa sam odločiš, a boš izpraznil žepe (in to tako, da bo policaj zadovoljen), ali pa se boš delal pametnega in tvegal nekaj ur komplikacij na policijski postaji.

O.

donfilipo ::

innerspace>>Da, vidim kar pise:) Ne razumem potrebe po takem clenu.

Hm ja tu gremo na stroko in bi ti morali odgovarjati kriminologi in kriminalisti za organiziran kriminal in citirati iz tone strokovne literature. To meje foruma presega. Če nisi prestar, imaš voljo, izpoljnjuješ pogoje greš lahko med policiste, kjer ti bodo z leti študija in uspešno kariero zadevo skoraj 'pod mus' pojasnili. Naj bom le toliko ilustrativen, da so take odredbe skupaj s skupino strokovnih načel namenjene preganjanju organiziranega kriminala. Mislim, da sem ti s tem povedal dovolj.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

perci ::

Če te policaj zaloti z jointom v roki, je to dovolj za utemeljen sum, da si storil kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti
A res? Katero kaznivo dejanje?
in te lahko policija pridrži, zaradi zbiranja podatkov in nevarnosti, da bi sicer dokaze uničil.
Kaj to pomeni, da te pridrži? Da ti preprečuje, da bi odšel? V tem primeru gre za odvzem prostosti, ki pa se skoraj vedno vrši na podlagi odločbe sodišča. Redko bo policaj tak frajer (sploh pa ne, če te je dobil, da kadiš joint), da bo sam ugotovil utemeljen sum.

Okapi ::

Katero kaznivo dejanje?
Kaj v zvezi s posedovanje in prometom z mamili recimo.

Kaj to pomeni, da te pridrži? Da ti preprečuje, da bi odšel? V tem primeru gre za odvzem prostosti, ki pa se skoraj vedno vrši na podlagi odločbe sodišča.
Ni res. Če je podan utemeljen sum za kaznivo dejanje, ki se preganja po uradni dolžnosti in obstaja nevarnost, da bi dokaze za to uničil, te lahko policija pridrži in privede na policijsko postajo zaradi ugotavljanja identitete in zbiranja dodatnih informacij brez odločbe sodišča. V roku 6 ur ti morajo samo dati pisno izjavo, zakaj so te pridržali (nisem čisto siguren, a morajo pisno izjavo dati v vsakem primeru, ali samo če si pridržan več kot 6 ur). V tem času lahko opravi policist varnostni pregled in osebni pregled, ne sme pa brez odločbe sodnika opraviti osebne preiskave.

O.

imagodei ::

Okapi,

dvomim, da je držanje jointa v roki zadosten dokaz, da si dealer in da prekupčuješ z mamili. Posedovane mamil za lastno uporabo je pa zgolj prekršek, ne pa kaznivo dejanje.

33. člen (ZPPPD)

Z denarno kaznijo od 50.000 tolarjev do 150.000 tolarjev ali z zaporom do 30 dni se kaznuje za prekršek, kdor ima v posesti prepovedane droge v nasprotju z določbami tega zakona.
Z denarno kaznijo od 10.000 tolarjev do 50.000 tolarjev ali z zaporom do 5 dni se kaznuje za prekršek, kdor ima v posesti manjšo količino prepovedane droge za enkratno lastno uporabo.
Skladno z določbami zakona o prekrških se sme mileje kaznovati tisti storilec prekrška iz prvega odstavka tega člena, ki ima v posesti manjšo količino prepovedane droge za enkratno lastno uporabo in storilec prekrška iz prejšnjega odstavka, če prostovoljno vstopi v program zdravljenja uživalcev prepovedanih drog ali socialno varstvene programe, ki jih potrdita zdravstveni svet ali svet za droge.


KZ pa pravi:
Neupravičena proizvodnja in promet s prepovedanimi drogami, nedovoljenimi snovmi v športu in predhodnimi sestavinami za izdelavo prepovedanih drog

186. člen

(1) Kdor neupravičeno proizvaja, predeluje, prodaja ali ponuja naprodaj ali zaradi prodaje kupuje, hrani ali prenaša ali posreduje pri prodaji ali nakupu ali kako drugače neupravičeno daje v promet rastline ali substance, ki so razvrščene kot prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu, ali predhodne sestavine, ki se uporabljajo za izdelavo prepovedanih drog, se kaznuje z zaporom od enega do desetih let.
(2) Kdor prodaja, ponuja na prodaj ali brezplačno deli prepovedano drogo ali predhodno sestavino za izdelavo prepovedanih drog mladoletni osebi, duševno bolni osebi, osebi z začasno duševno motnjo, hujšo duševno zaostalostjo ali osebi, ki je v postopku odvajanja od odvisnosti ali rehabilitacije ali če stori dejanje v vzgojnih ali izobraževalnih ustanovah ali v njihovi neposredni bližini, v zaporih, v vojaških enotah, v javnih lokalih ali na javnih prireditvah, ali stori dejanje iz prvega odstavka javni uslužbenec, duhovnik, zdravnik, socialni delavec, učitelj ali vzgojitelj in pri tem izkorišča svoj položaj ali kdor za izvrševanje omenjenega dejanja uporablja mladoletne osebe se kaznuje z zaporom od treh do petnajst let.
(3) Če je dejanje iz prvega in drugega odstavka storjeno v hudodelski združbi za izvedbo takih dejanj, ali če je storilec tega dejanja organiziral mrežo prekupčevalcev ali posrednikov, se kaznuje z zaporom od petih do petnajstih let.
(4) Kdor brez pooblastila izdeluje, nabavlja, ima ali daje v uporabo opremo, snovi ali predhodne sestavine, za katere ve, da so namenjene za izdelavo prepovedanih drog ali nedovoljenih snovi v športu, se kaznuje z zaporom od šestih mesecev do petih let.
(5) Prepovedane droge ali nedovoljene snovi v športu in sredstva za njihovo izdelovanje ter prevozna sredstva, uporabljena za prevoz in hrambo drog ali nedovoljenih snovi v športu, se vzamejo.
- Hoc est qui sumus -

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: imagodei ()

imagodei ::

//offtopic

By the way, a kdo ve, kje so na kupu zbrani zakoni? Po možnosi uradno prečiščena besedila? Zdajle sem iskal KZ, pa mi je Google na prvem mestu vztrajno pljuval stari KZ preko strani zakonodaja.gov.si...
- Hoc est qui sumus -

gzibret ::

http://zakonodaja.gov.si/

UPB-jev pa nimaš povsod.
Vse je za neki dobr!

innerspace ::

Don.> Naj bom le toliko ilustrativen, da so take odredbe skupaj s skupino strokovnih načel namenjene preganjanju organiziranega kriminala. Mislim, da sem ti s tem povedal dovolj.

Sem predvideval da je nekaj takega, ampak na prvi pogled je to zeloooo ohlapno dolocen clen. V bistvu ce se gremo reda-radi, je to edina mozna razlaga. Thnx for the effort.

Če nisi prestar, imaš voljo, izpoljnjuješ pogoje greš lahko med policiste, kjer ti bodo z leti študija in uspešno kariero zadevo skoraj 'pod mus' pojasnili.


Nisem primeren za policaja, imam zelo drugacne nazore in teznje v zivljenju.

Okapi ::

dvomim, da je držanje jointa v roki zadosten dokaz, da si dealer in da prekupčuješ z mamili.
Od kje si zdaj privlekel dokaz? Ali pa morda ne ločiš med dokazom in sumom?

O.

DT232 ::

Ti kar pokadi še enega ali pa dva preden greš na sodišče z starši, pa ti bo itak vse ravno! Smeha bo do ušes! :)

imagodei ::

Okapi,

aha, zdaj se boš zapletal v semantiko? Nekaj trenutkov prej ti je bila pa sematika drugotnega pomena, ko si posedovanje marihuane za osebno uporabo (prekršek) enačil s kaznivim dejanjem?

Jasno, gre za sum. Na podlagi enega jointa policist težko upravičeno sumi, da si dealer. Happy?
- Hoc est qui sumus -

Okapi ::

Nič se ne zapletam - če te dobijo z jointom, si policaju lahko sumljiv tako za prekršek kot za kaznivo dejanje. Prav lahko imaš pri sebi še par zavojčkov za preprodajo, morda tudi kaj tršega. Če je še kraj in čas primeren, pa sploh.

Predvsem pa je važno formalno pokritje, na katerega se lahko sklicuje policaj, ki se ti loti težiti, ker mu sikaš nazaj in se delaš pametnega.

O.

imagodei ::

Okapi,

tole je malce višje gor napisal perci:
Utemeljen sum (če obstaja) je zgolj podlaga za odvzem prostosti. To pa ni kar en simpl postopek ampak pomeni branje Mirande, pisno obvestilo o razlogu aretacije, skratka cel proces postopkov in kavtel se sproži. Brez tega te policaj ne sme preiskati. Če se bo kasneje ugotovilo, da dejansko ni imel utemeljenega suma, bo imel policitst težave. Kot že rečeno, lahko te pretipa in če zatipa orožje, ga lahko odvzame. Nikakor pa ne bo noben preiskovalni sodnik verjel, da je , da je, ko je zatipal plastično vrečko, mislil, da gre za orožje. Kot sem tudi že rekel, aretacije se praviloma vrši na podlagi naloga, kjer že preiskovalni sodnik ugotovi, da obstaja utemeljen sum, da je nekdo storil kaznivo dejanje.


Preberi še enkrat: http://slo-tech.com/forum/t375392/p2452...

No, pa še, da bo nedvoumno (spet avtor perci) http://slo-tech.com/forum/t375392/p2452...
Policist te ne sme pregledati. Pa če ima še tak utemeljen sum. Najprej ti mora odvzeti prostost (torej aretacija). Če te ne aretira, ti tudi ne sme pregledati žepov.


V praksi še nisem slišal, da bi naključnega kadilca trave kar tako aretirali. Verjetno je tudi razlika, ali te policist vidi, kako enemu izročaš zavojček, on pa ti plača, ali pa, če te vidi, da si zgolj kadil.

Se pa zna orenk zakomplicirat, če te zaloti, da podajaš joint naprej eni mladoletni osebi (omogočenje uživanja mladoletni osebi). Tkole na pamet bi rekel, da ni hude sile, če podajaš naprej odrasli osebi, saj je tudi tebi nekdo podal. Za mladoletno osebo je pa štala, verjetno.
- Hoc est qui sumus -

perci ::

okapi: Kaj tocno ni res pri izjavi, da se aretacija skoraj vedno izvrsi na podlagi odlocbe sodisca?

Posedovanje mamil (za lastno uporabo) je prekrsek, ne kaznivo dejanje - dobr bi blo to ločit, preden pametujes.

Kajenje jointa 100% ne zadostuje za utemeljen sum.

Okapi ::

Ne vem, kako si razlagaš "skoraj vedno", vem pa, da aretacija sploh ni noben pravni termin, in da ti očitno ni jasno, kaj je to policijsko pridržanje in kdaj ter kako se izvaja.

O.

imagodei ::

Jah, Okapi, če perciju ni jasno, potem pa vseeno, če ostali laiki kar lepo nehamo bluzit.
- Hoc est qui sumus -

perci ::

Skoraj vedno si razlagam kot nekaj kar je pravilo. Tisto kar ni skoraj vedno pa je izjema. Preberi si Ustavo, naša je glede tega kar natančna.

Pravni termin? A si pravnik al zakaj bi bilo bolj primerno, da ti razložim v pravnih terminih? Sicer pa, naj ti bo: aretacija = odvzem prostosti. V tem sklopu je tudi pridržanje, ki je neposredna posledica aretacije (razen, če ti policist takoj po odvzemu prostosti le-to vrne).

Spet ena tretja stvar je informativni razgovor, ki je popolnoma prostovoljna stvar (čeprav laiki tega dostikrat ne doživijo tako). Policisti namreč običajno ne pojasnijo, da so jo povabili na popolnoma prostovljen razgovor ampak se obnašajo zelo formalno in represivno.

Zdej je blo pa dovolj "male pravne šole". Za kaj več boš moral biti malo bolj prijazen.

Jst ::

>Policisti namreč običajno ne pojasnijo, da so jo povabili na popolnoma
>prostovljen razgovor ampak se obnašajo zelo formalno in represivno.

Meni so na prostovoljnemu razgovoru pustili, da sem jim mojo izjavo sam natipkal, je kriminalistu šlo tipkanje prepočasi. :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

gzibret ::

Jaz pa sem na informativnem razgovoru kriminalistu (eden mlad frišen, direkt iz šole) narekoval zapisnik, ker ni spravil skupaj niti dveh smiselnih stavkov, meni pa se je zelo mudilo. Je nekaj napisal, potem zbrisal, spet napisal, spet zbrisal.... Vmes se je držal za glavo in cel čas nekaj jamral, kakšne probleme ima z nami in kako nizko plačo ima glede na probleme, ki jih more prenašat :D>:D

Na koncu sva bila zadovoljna oba. Jaz, ker je pisalo v zapisniku točno tisto, kar sem hotel in njemu, ker mu ni bilo treba preveč razmišljat.

He he... skoraj sva se že spoprijateljila na postaji. Še danes mi je žal, da ga nisem prosil za vizitko.
Vse je za neki dobr!

Okapi ::

V tem sklopu je tudi pridržanje, ki je neposredna posledica aretacije
No, in zdaj povej, a policist potrebuje karkoli od sodnika, da ti zaradi policijskega pridržanja odvzame prostost?

Informativni razgovor imajo pa seveda raje, ker jim ni treba izpolnjevati papirjev za pridržanje in privedbo.

O.

gzibret ::

Jah, v bistvu je tisti kriminalist spustil eno tako cvetko, da jo je vredno objavit....

Šlo je za en najden telefon. Ker nisem uspel priklicati nikogar iz imenika, pol pa je še crknila baterija, sem pač rekel, kurc, ga bom pa jaz imel. No, lastnik je prijavil kao da je telefon ukraden in tako sem pristal na informativnem razgovoru. V bistvu je telefon našel moj brat na faxu. In ker pač nisem nikoli hodil na tisti fax sem se odločil, da ne bi bilo dobro nekaj lagat, ker bi se lahko hitro zelo zaplezal. Na telefonskem vabilu za razgovor (ja, poklical me je kar preko telefona) sem mu na hitro rekel, da sem telefon našel. Na razgovoru pa mu povem resnično zgodbo oz. kaj se je zares zgodilo, on pa se strogo nasloni na mizo, pogleda grdo proti meni, češ, sedaj pa sem ga ujel na laži, in s strogim glasom vpraša: "Aha, aha. No, kako se pa vaš brat piše?" :)):)):))

Odgovorim mu mrtvo hladno in z resnim tonom: Mulahasanović.

No, ko je gospod kriminalist dojel, kakšno bučo je spustil, je kar zlezel v njegov stol in ni nič več spraševal. Morda je bil to vzrok za njegovo nezmožnost pisanja zapisnika.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

perci ::

No, in zdaj povej, a policist potrebuje karkoli od sodnika, da ti zaradi policijskega pridržanja odvzame prostost?
Kdor zna brati, bo ta odgovor nasel v prejsnjih postih.

Point je pa v tem, da kajenje jointa nikakor ni dovolj za utemeljen sum za preprodajo droge. Ni policaja, ki ti zaradi tega odvzel prostost.

Če pa bi se za to slučajno kak papak odločil, bi preiskovalni sodnik kasneje ugotovil, da je bila aretacija nezakonita in iz postopka izločil dokaze, pridobljene zaradi aretacije.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: perci ()

Okapi ::

Ni policaja, ki ti zaradi tega odvzel prostost.
Se pravi, če te dobi policaj z jointom v roki in hoče, da mu pokažeš, kaj imaš še vse pri sebi, mu rečeš, da ga to nič ne briga, naj ti napiše kazen ja joint, če hoče, in nasvidenje?

O.

HomeEdition ::

Verjetno policistu rečt "da ga nič ne briga" ni najbolj modra odločitev, ker ima stavek že rahlo žaljiv ton. Ga pa lahko mirno nazaj vprašaš zakaj ga to zanima.

imagodei ::

Verjetno ga lahko vprašaš: "Ali sem aretiran"? perci?
- Hoc est qui sumus -

HomeEdition ::

Očitno je Perci the man kar se tiče osebnih preiskav na slo-techu zato mam tud jest eno vprašanje :), Ker sem na faksu žulil klopi s predstavniki zakona so mi zaupal da uporabljajo eno finto, ki je bila verjetno kar del usposabljanja za delo policista in sicer po 218 členu/4 odstavek ZKP - Policisti smejo brez odredbe o preiskavi in brez navzočnosti prič opraviti osebno preiskavo, ko izvršujejo sklep o privedbi ali ko komu vzamejo prostost, če je podan sum, da ima ta orožje za napad, ali sum, da bo odvrgel, skril ali uničil predmete, ki mu jih je treba vzeti kot dokazilo v kazenskem postopku. tako poleg dejstvu, da kadiš joint dodajo še izmišljotino, da so dobili anonimno prijavo, da nekdo vsak večer v parku preprodaja travo, ter da je bil pri tem opažen tudi danes, anonimni prijavitelj pa je še dodal da ima preprodajalec ravno tako barvo jakne kot jo imaš ti.
Ubistvu me zanima kako ravnati v tem primeru, je anonimna prijava že zadosten sum v kombinaciji s kajenjem marihuane, ali k sumu prispeva tudi to, da npr. poznaš zakonodajo in policista opozoriš da dela nezakonito?

poweroff ::

Kaj tocno naj bi tole pomenilo? Da lahko policija prodja drogo?

Da - pod krinko. Ko pa jo kupec kupi, ga pa seveda aretira.
sudo poweroff


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Legalizacija marihuane 2016 (strani: 1 2 3 416 17 18 19 )

Oddelek: Problemi človeštva
904144624 (57447) gushto
»

Peticija za legalizacijo konoplje (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Problemi človeštva
64752662 (31335) MrGTO
»

THC in vožnja (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8529648 (16777) CoolBits
»

Dekriminalizacija marihuane za rekreativno uporabo v USA(col, was) (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
13425486 (22195) jype
»

Določitev količine prepovedanih drog za osebno uporabo [workthread] (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8818434 (16516) Matija82

Več podobnih tem