» »

Homeopatija

Homeopatija

««
10 / 17
»»

poweroff ::

Mislim, da hipnoze ne sprejemamo čisto nekritično. Nekje sem bral, da so osebi pod hipnozo rekli, naj nekoga zabode s papirnatim nožem, pa je to storila. S pravim nožem, pa ni hotela/mogla.
sudo poweroff

antonija ::

Odvisno je od "globine" hipnoze. Najbolj uizi je sugestija/avtosugestija. Temu se osebki se najlazje "uprejo". Potem pa mislim da majo razdeljeno se na dve globlji kategoriji, od katerih je tazadnja skoraj popolna kontrola (nekaterih zapecenih moralnih naukov se se vedno ne da obiti).
Tisto kar imajo na televiziji je druga stopnja hipnoze, ki je uporabna za zabavo in nekatere terapije (vkljucno z regresijo).
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

gzibret ::

Eden od splošno znanih mitov pri hipnozi je mit, da lahko hipnotizer prevzame popolno kontrolo nad hipnotiziranim. To je nemogoče, tudi v najgloblji hipnozi.

Google hypnosis FAQ
Vse je za neki dobr!

Popolne kontrole nimas nikoli. Sej ubistvu sploh nimas kontrole, samo sugeriras lahko osebku kaksno idejo... in ce to izvede pol publika misli da imas kontrolo ;)

Manu ::

Kaj je to sugestija? Kako deluje, kateri fizikalni zakoni so prisotni? Kako misel vpliva na fizično telo? Kaj je misel?

O placebu sem že kar nekaj časa nazaj na wikiju bral in tam piše, da ta fenomem, če obstaja, ni popolnoma razumljiv znanosti.

To hočem povedat: mnoge stvari so empirično merljive, izkušene, ampak nimamo pa racionalne razlage za te pojave ali fenomene. Imam občutek, kakor da se uradna znanost otepa vsega kar je novega, nerazumljivega in nerazložljivega. Kot da pometa pod preprogo s temi stvarmi, ignorira in se dela, da tega ni. Zakaj? Kaj je narobe s tem, da te fenomeme raziskujemo? Zakaj se bojimo o tem govoriti? Zakaj napadamo tiste, ki o tem govorijo ali raziskujejo? Mnoge nenavadne stvari se dogajajo med ljudmi, pa se bojijo o tem spregovoriti, ker jih bo družba označila za čudne in nore. Mnogi znanstveniki so prišli do zanimivih odkritij ali so se spustili v področja neznanega - uradna znanost pa jih zasmehuje. Zakaj?

Zakaj raziskave pokažejo, da homeopatija ne kaže statističnih razlik v primerjavi s placebom? In zakaj kažejo ekvivalentnost homeopatije s standardnim zdravljenjem?
Kaj pa, če homeopatija deluje na isto polje kot placebo? Pri placebu z mislimi ali psihološko vplivamo na biopolje fizičnega telesa, pri homeopatiji pa z aktivacijo subtilnega polja vode in preko njega na biopolje človeka. Ta hipoteza je čisto logična. Ampak, če bo uradna znanost še naprej vztrajala pri nesmiselnih kliničnih testih homeopatije v primerjavi z placebom ne bomo nikamor prišli, če ta hipoteza drži.

Skratka, daš klinične študije čez potem pa lahko nekaj okol prodajaš in govoriš, da je zdravilo.

Homeopatija ni alopatija. Kot sem že prej napisal, je treba raziskave drugače zastavit, da se ugotovi vrednost le te.

Sej ravno v tem je problem. Zadeva, ki je še v raziskovalni fazi se uporablja v zdravstvene namene!?

Za homeopatijo do zdaj v vseh raziskavah še niso bili zaznani negativni stranski učinki. Preberi si članek "Research On Homeopathy: State of the art." malo bolj natančno in boš dobil veliko informacij o homeopatiji.

Kar se tiče pa iskanja besede "biopolje" v iskalnikih: kaj s tem pokažemo? Nič. To je tako, kot bi bili otroci in bi se šli, kateri očka je boljši....
Saj se ta izraz komaj pojavlja v znanstvenih člankih. Nekateri uporabijo za isto hipotezo drugačen izraz. Gre za raziskovalno dejavnost znanosti in ne moremo pričakovat, da bodo vsi uporabljali iste izraze. Popp na primer govori o biofotonskem polju, nekateri govorijo o morfogenetskem polju, nekateri o skladnih oscilacijah živih organizmov itd...

Bistvo znanstvenega dela je skeptičnost, skeptično do novih ugotovitev, rezultatov, posebno pa do novih teorij, sploh pa do nove fizike, kar vplih enih novih polj, ki delujejo na EM definitivno je.

Nekateri pač uporabljajo izraz skepticizem za nek drug pomen, ampak meni je ta izraz jasen po definiciji, ki je dana v raznih slovarjih. Temu, kar ti opisuješ (če je pomen isti kot moj) jaz ne bi rekel skepticizem, ampak usklajevanje empirije z raciom in obratno. Razumeti to kar je moja izkušnja in izkusiti racionalno hipotezo.

Treba je biti malo bolj odprt, ker ravno odprtost razuma omogoča napredek znanosti. Zaprtost razuma pa je bolj nagnjeno k izboljševanju že znanega, temu rečemo tehnologija.

Da se.
Eni skupini ki se slabo počuti daš placebo in jim rečeš da je to zdravilo, drugi pa poveš da je to placebo.
Pa gledaš.

Kaj si pa izmeril? Če ne veš kako placebo deluje ne moreš z ničemer primerjat razultat, ki ga omenjaš. Ali je placebo odvisen od psihološkega stanja osebe? Kaj je psihološko stanje osebe? Ali placebo deluje pri dolgotrajnih boleznih? Ali placebo deluje bolj pri pozitivno mislečih, kot pri depresivnih ljudeh? Koliko časa je potrebno, da placebo deluje? Deluje hitreje ali počasneje od standardnega zdravljenja? Je hitrost odvisna od psihološkega stanja osebe? Itd...
Razumeš kaj hočem povedat? Placebo je popolna neznanka za uradno znanost. In kako si potem dovoli primerjat placebo z homeopatijo? Saj ni nobene znanstvene podlage za kakršnokoli sodbo!!

Popolne kontrole nimas nikoli. Sej ubistvu sploh nimas kontrole, samo sugeriras lahko osebku kaksno idejo... in ce to izvede pol publika misli da imas kontrolo ;)

Res je, vsak naj bi imel kontrolo nad samim sabo. Odvisno je od zavesti posameznika koliko se boš pustil mentalno manipulirati drugim. To je podobno kot pri dobi razsvetljenstva, ko se je uporaba razuma vzpodbujala pri posamezniku. Kolikor si "pri sebi" toliko manj se lahko manipulira s tabo. Ste gledali oddaje Derrena Browna? Ni mogel vplivati čisto na vse; zato, ker so nekateri bili mentalno samostojni.
Sem mnenja, da sugestija in nasplošno mišljenje kot informacija vpliva na polje ničte točke (oz. konkretno biopolju) in preko njega na fizično telo, zato se ponavadi zgodi tisto, o čemer je misel še posebej močna.

Bistvo placebota je da deluje brez dodatkov, tudi homeopatskih. Placebo se da merit v double blind testih, ceprav mehanizmi niso razlozeni. Za vsako zdravilo se naredi double blind test in se oceni nivo placebota in nivo zdravila. Tega homeopati ne delajo. To se homeopatom zameri.

Bistvo je to, da tud ce ne poznas mehanizmov, lahko izmeris efekte. Hipnoza in sugestija sta ponovljivi in merljivi. Efekti zdravil in placeba so ponovljivi in merljivi. Oboje pri nakljucnih populacijah (brez selekcije pacientov).

Pri homeopatiji imas ze na zacetku selekcijo pacientov (kar je cisto navadna diskriminacija), potem pa se noben ne meri efekta, vsi se zanasajo na "osebno izkusnjo".

Gr0unD Zer0 ::

zanimiva debata...
sicer nisem prebral celotne teme ker se mi kratko malo ne da, ampak ste me pa spomnili na nekega moškega, ki je odpravil bolecino v hrbtenici z alternativnimi metodami zdravljenja(se pravi brez operacije in stuff)
zasledil sem da je nekdo napisal, nekaj v tem stilu da samo manj izobrazen folk da "napizdit" da to deluje;
no, tisti tip je bil kar inteligenten in medicinsko podkovan(baje študiral) in da je stvar odvisna od posameznika, koliko je njegov um odprt za zdravljenje na tak način... sicer nisem od debate odnesel kaj dosti, ker sta oba udelezenca uporabljala vecinoma strokovne termine, edino kaj sem si zapomnil je bil naslov knjige, ki govori o teh metodah zdravljenja. kako odpraviti bolecine v hrbtenici(zdaj ne vem ce knjiga obstaja v slovenskem jeziku, vem pa da je v hrvaščini, in moj naslov je prevod hrvaškega....
(vem ja, bluzim:D)

Thomas ::

> vem ja, bluzim:D

Sploh ne. Rajš si vzem mau časa, preber ene zadeve iz prejšnjega tedna na tem forumu, pa boš dobil predstavo, kaj je to bluz! :D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

zomby woof ::

rad bi pripomnil samo to, da verjamem, da homeopatija pomaga.

in sicer ker, sem sam zbolel za nečim, kar so klasični zdravniki diagnosticirali za psoriatični juvenilni artritis, na podlagi podatka da je moj nono nekoč imel psorijazo. Sam se, občutil le težke bolečine v spodnjem delu hrbta in v kolkih, vse skupaj pa je spremljala vsakodnevna vročina (38-39). Nikoli nisem imel nikakršnih kožnih izpuščajev in podobnega, torej se mi zdi takša diagnoza, "kar tja v tri dni". po dveh letih neznosnih bolečin in neskončnih pregledov (MR, rentgen, ultrazvok, neke raziskave živčnih povezav na nevrologiji),nihče od opevanih in strašno študiranih zdravnikov ni bil sposoben odkriti za kaj gre. Nato mi je nekaj sklepov (kolena, zapestje, prsti, gležnji, stopalni sklepi v peti) oteklo. is sicer tako močno da sem se na pediatrično kliniko od avta do vhoda moral peljati na invalidskem vozičku. Tam so me nafilali z ibubrufenom (doza 1800mg na dan)in bolečine so nekako popustile. Gibanje je bilo sicer še vedno zelo oteženo, sklepi še vedno močno otečeni. Ker je ibubrufen tako agresivna tableta sem moral zraven jemati še ultop, ki zabetonira želodec.
Ker napredek ni bil zadovoljiv nam je bilo ponujeno zdravljenje z medrolom oz. metatraxatom. To sta kortikosteroidni zdravili (usaj mislim da se tako reče). Moja starša sta gladko zavrnila zaradi slabih izkušenj VSEH zdravljenih glede stranskih učinkov (obraz se napihne, pojavijo se mozolji... ogromno mozoljev, možnost raka na črevesju se zveča za 70%...). teklo je 4 leto moje bolezni... takrat sem obiskal dva homeopata v Zagrebu in v Reki(sicer tudi blazno študirana in razgledana človeka [sta psihiatra z izkšnjami iz celega sveta in vodilna homeopata v vzhodni evropi]). Moram omeniti da so me k obisku prisilili starši. homeopata sta rekla da je to napaka v imunskem sistemu, me naučila neko telovadbo, mi dala neke pripravke ipd Takoj sem prenehal z jemanjem ibubrufena. Ker je bilo razočaranje nad "medicino" očitno, nisem več hodil na preglede. ravnal sem le po nasvetih homeopatov. Po 4 mesecih so otekline, bolečine in vročina minile. Postopoma se je povrnila tudi gibljivost.

Poznam še veliko pozitivnih izkušenj ljudi z alternativnim zdravljenjem. Obstajajo pa seveda tudi primeri ko takšno zdravljenje nima učinka.

Sem pa takrat spoznal, da klasična medicina deluje na principih: "pozdravimo simptome ne vzrokov" in "tudi če se vse drugo zjebe, samo da pozdravimo težavo"

pa lp

jype ::

zomby_woof> rad bi pripomnil samo to, da verjamem, da homeopatija pomaga.

Seveda pomaga. Tudi placebo pomaga. To pa ne pomeni, da je razlaga, ki ti jo ponujajo za tvoje izboljšanje zdravja, kar pravilna.

zomby_woof> Sem pa takrat spoznal, da klasična medicina deluje na principih: "pozdravimo simptome ne vzrokov" in "tudi če se vse drugo zjebe, samo da pozdravimo težavo"

To enostavno ni res, je pa res, da zdravnika, ki ti reče "več se bo treba gibat" ne posluša praktično nihče. Jaz sem imel zelo podobno izkušnjo kot ti, le da je moj zdravnik bil sposoben empatije in mi je znal razložiti, kaj v življenju narobe delam, da se stanje moje bolezni naglo slabša - če jaz ne bi spremenil svojega načina življenja po njegovih navodilih, bi seveda končal na kortikosteroidih in še neki dodatni svinjariji, ki ti uniči jetra, ledvice in čreva.

poweroff ::

Ehm. Bom jaz enkrat povedal par stvari o uradni medicini. Zdajle moram iti počivat.

Dejstvo je pa, da je tudi strokovna literatura dostopna inteligentnim posameznikom in le-ti lahko ugotovijo kako malo znanja imajo nekateri zdravniki...
sudo poweroff

Freezy ::

Po novem se bodo pri nas homeopatska zdravila prodajala tudi v lekarnah. Zdi se mi, da je to velik korak nazaj v smer srednjega veka. Še več, denar se je porabljal za izobraževanje magistrov homeopatov;D Res katastrofa, in to v stanju gospodarske krize. Upam, da se pripravlja kakšen protest, da se ta hokus pokus ukine in enkrat za vselej neha prakticirati.

AtaStrudl ::

Jaz macka vedno zdravim homeopatsko. (Pijem vodo iz pipe...) Pomaga!

Saladin ::

Homeopatijo podpiram, če se gre za kaka generike in klasične recepte za manjše tegobe po nižji ceni od ostalih zdravil.

Če se gre za karkoli drugega mora to iti ven iz lekarn.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

tec ::

Mi se že leta zdravimo samo homeopatsko in smo še kar živi :) Hčerka je imela od rojstva atopični dermatitis in smo jo zdravili izključno samo homeopatsko. Koža se ji je očistila 100% v nekje 14ih dneh. Pa recimo ko je bila stara eno leto ni hotla vode pit...nič, na noben način je nismo mogli v njo spravit. Ko je pojedla eno zdravilo je čez pol ure spila pol flaše in od takrat nobenih težav več. Jaz sem si pozdravil alergijo na neko cvetočo zadevo pri nas, ki me je vsako spomlad usekala, da sem bil ves zatečen. Je pa zelo pomembno kakšen je homeopat, ker večina jih je res bolj čudnih, ki ti mora dat po več zdravil, ker v prvo ne zadane. Pa recimo, preden smo otroka prvic cepili pri nekje štirih letih, je prej in potem jemala zdravilo, da ne bi imela reakcije. Mi smo uglavnem zadovoljni :)

.:joco:. ::

@tec
Seveda ste živi, ker je homeopatsko zdravilo brez stranskih ali kakršnih koli drugih učinkov.
Ti praviš, da zdravila učinkujejo random, ena ja, druga ne.
Skoraj tako kot bi ene bombone jedel?
Ampak ti pripisujes učinek zdravilu, ker?

Folx, get yer facts together.
Homeopatija je v najboljsem primeru placebo.
Nemalokrat pa lahko zaradi prenehanja uradno priznanega zdravljenja škodujejo.

tec in Saladin, a morda vesta kako homeopatska zdravila izdelujejo oz. kaj dejansko so?
"Is science true?"
You don't get it.
Science is the process of trying to find out what's true.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: .:joco:. ()

tec> Hčerka je imela od rojstva atopični dermatitis in smo jo zdravili izključno samo homeopatsko. Koža se ji je očistila 100% v nekje 14ih dneh.

Poznam več ljudi, ki so jim "pozdravili" tak dermatitis homeopati. Bi jim ga tudi zdravniki, če bi jih pacienti poslušali - pa so samo goltali zdravila. Mojega dermatitisa noben homeopat ni znal pozdravit, pa so se kar trudili (pa tudi noben zdravnik si ni vzel dovolj časa, da bi poiskal vzrok in sem se eventuelno kar sam vsedel za mikroskop, prebral obilo literature in našel krivca, ki so ga vsi po vrsti omalovaževali).

tec> ki ti mora dat po več zdravil, ker v prvo ne zadane.

Homeopatska zdravila dokazano ne delujejo, tako da je čisto vseeno, katerega ti da.

hamax ::

Dejansko bodo v lekarnah prodajali cukr s kaplico vode v kateri ni nic? Ja super, ane.

Bomo moral tud pri nas organizirat kaksno predoziranje s homeopatskimi tabletami?

hamax> Dejansko bodo v lekarnah prodajali cukr s kaplico vode v kateri ni nic? Ja super, ane.

Bodo, ja. Zakon tudi pravi, da mora biti proizvod ustrezno označen in gor mora dejansko pisat "To zdravilo nima nobenega učinka."

tec ::

@joco: Zdravilo je zelo odvisno od tega, kakšen človek ti ga naredi. Dejansko so to samo kroglice sladkorja, ki nosijo določeno informacijo. Tukaj ne bomo prišli skupaj, ker imamo različne poglede na to, zakaj sploh zbolimo. Drugače pa ti noben pravi homeopat ne bo rekel, da nehaj jemat zdravila in jih nadomesti z homeopatijo. To je neumno. Ko smo hčerko zdravili, smo jo morali prvo deset dni mazat z kanestenom, da se je izbruh pomiril, šele potem smo dobili homeopatsko zdravilo.

jype: Meni je glavna razlika med splošno in alternativno medicino v tem, da s slednjo zdravim dejanski vzrok in ne samo posledico. Ravno pred par dnevi sem prebolel gnojno angino samo z lekadolom in aspirinom v petih dneh. Vsako leto spomladi hudo zbolim (vnetje grla, 40 in več vročina, bolečine v sklepih) in vedno sem dosedaj dobil nek ospen. Letos sem se pa zdravil samo z meridianskim tapkanjem (podobna fora kot homeopatija) in je bil efekt isti. V enakem času sem se pozdravil, samo da nisem rabil jemat antibiotika.

Tako da meni homeopatska zdravila dokazano delujejo in zelo je pomembno, katero zdravilo dobiš.

Kot je rekel Tim Minchin. "Voda naj bi ne pozabila koščka čebule v sebi, a nekako pozabi vse kakce".

Idiotizem, je homeopatija.

Ko smo hčerko zdravili, smo jo morali prvo deset dni mazat z kanestenom, da se je izbruh pomiril, šele potem smo dobili homeopatsko zdravilo.

Torej ste uporabili pravo zdravilo, vse zasluge za ozdravitev pa pripisali homeopatiji?

da s slednjo zdravim dejanski vzrok in ne samo posledico.

Ce je vzrok za bolezen prevelika denarnica potem ja, to lahko tudi homeopatija pozdravi.

Tako da meni homeopatska zdravila dokazano delujejo

Res ne razumem kako to, da ravno na vseh stotih klinicnih testih ne deluje. Verjetno je kaksno naklucje.

That Mitchell and Webb Look: Homeopathic A&E:

Ni še čas, da bi razpravljali o homeopatiji. Ko bomo prišli do določenih novih spoznanj o svetu v katerem živimo in povezanost človeka (telo in psiha) z naravo ... potem bo čas za debato.

Do takrat pa vsakemu svoje po svoji lastni presoji.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

tec> Meni je glavna razlika med splošno in alternativno medicino v tem, da s slednjo zdravim dejanski vzrok in ne samo posledico.

S homeopatskimi zdravili ne zdraviš ničesar.

Homeopat ti pove, da moraš manj svinjine jest, pa mal manj se živcirat.

Zdravnik ti pove isto, samo da ga ne poslušaš, ker zdravniki znajo itak samo antibiotike predpisovat.

tec> Vsako leto spomladi hudo zbolim (vnetje grla, 40 in več vročina, bolečine v sklepih) in vedno sem dosedaj dobil nek ospen. Letos sem se pa zdravil samo z meridianskim tapkanjem (podobna fora kot homeopatija) in je bil efekt isti. V enakem času sem se pozdravil, samo da nisem rabil jemat antibiotika.

Očitno imaš zanič zdravnika, če ti predpisuje antibiotik za obolenja, ki jih ne povzroča bakterija.

donfilipo ::

Očitno ta zdravnik ni ravno izjema.
Uradna medicina zdravi kakih 30-40% bolezni za katere nima zdravila in kakih 5-15% za katere ne ve diagnoze.
Le in zgolj pod takimi pogoji, ima homeopatija tržne možnosti:)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

i386 ::

(vnetje grla, 40 in več vročina, bolečine v sklepih)

Bravo, gripo ti je uspelo preboleti brez antibiotikov. Medicinski čudež :))

Jst ::

Mesec dni hudi glavoboli, če sem videl samo žarek sonca se mi je vrtelo, kot v luna parku, poleg glavobolov se m ije vse zdelo fuuul naglas, če bi mi kdo takrat plosknil pred faco bi omedlel.

2x v bolnišnici. 2x vzem krvi in eno stvar, ki ima normalen človek do 20 sem imel 170. Sumili na meningitis. Me punktirajo. Ugotovijo, da nimam meningitisa, mi predpišejo nek broad spectrum antibiotik in broad spectrum proti bolečinam. Obvestilo zdravniku: Neznana verjetno-bakterijska infekcija.

Pridem čez dva tedna spet v bolnišnico. Postopek se ponovi. Odvzem krvi, punktiranje, predpis istih zdravil enako obvestilo zdravniku.

Mesec dni sem ležal v zatemnjeni sobi, bi jokal od bolečin v glavi, ampak bi me še bolj bolelo. Potem pa en dan simptomi izginejo.

---

Imam (poleg vsega sranja) še eno nevšečnost: če sem več kot dobro uro na soncu, me začne boleti glava in kot migrenski bolniki, glavobol traja več dni. Še dobro, da je moj najljubši letni čas zima, da full rad kidam sneg (brez zajebancije) in odkar imam psa, se pozimi igrava, kot otroci, ki se mečejo v sneg.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

AtaStrudl ::

Ne gre pozabiti tudi hipohondrov. Za njih je homeopatija takorekoc idealno zdravilo!

MrStein ::

Ales231 je izjavil:

L.P.

Se strinjam s Thomasom. Poznam kar nekaj primerov ko so "bolniki" zavrnili zdravljenje s klasično medicino k so bli prepričan da jih bodo homeopraktiki pozdravl bol k pa zdravniki, pa se jim je stanje sam poslapšal.

Mislm de je homeopetija eno sranje k zavaja ljudi.

To se dogaja tudi s "klasičnimi" zdravniki.
Ima mnenje, nasprotno mnenju drugega zdravnika.
In pacient včasih umre.
A to dokazuje, da "klasična" škodi, oziroma je narobe?

Hec: Koliko ljudi umre zaradi napačne/neučinkovite homeopatske terapije in koliko zaradi napačne/neučinkovite, kako bi sploh rekel, mainstream-ovske? terapije ?

hamax je izjavil:

Res ne razumem kako to, da ravno na vseh stotih klinicnih testih ne deluje. Verjetno je kaksno naklucje.

Napetost PN prehoda tudi en čas niso znali izmeriti.
Eh, verjetno so diode globalni nateg... ;)
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein ::

snow je izjavil:

Sej! Zato pa se ne da trditi, da deluje ali da ne deluje. In zato se nebi smela uporabljati, dokler ne bo zadostno število dokazov za varnost, učinkovitost in kakovost homeopatskih pripravkov.

A pri varnosti gre za pomislek, da bi pacient opustil klasično zdravljenje na račun homeopatije, ali gre za kako direktno nevarnost homeopatije?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Hec: Koliko ljudi umre zaradi napačne/neučinkovite homeopatske terapije in koliko zaradi napačne/neučinkovite, kako bi sploh rekel, mainstream-ovske? terapije ?

Kaksno je razmerje ljudi, ki so umrli zaradi moderne medicine in ljudi, ki so zaradi nje preziveli?
Zelo blizu 0?

Kaksno je to razmerje za homeopatijo? Blizu neskoncno?

Napetost PN prehoda tudi en čas niso znali izmeriti.
Eh, verjetno so diode globalni nateg...

Ce je ucinek homeopatije tako majhen, da se ga na klinicnih testih ne da lociti od placeba, potem verjetno ni zelo ucinkovita.
Lahko pa predlagas in izvedes test, ki bo pokazal ucinkovitost homeopatije. Do takrat pa je prosim ne mesat med zdravila.

A pri varnosti gre za pomislek, da bi pacient opustil klasično zdravljenje na račun homeopatije, ali gre za kako direktno nevarnost homeopatije?

Najvecja direktna nevarnost nastane, ko zaradi homeopatije ljudje opustijo klasicno zdravljenje. Tu bi se dalo nasteti kar nekaj smrtnih primerov.

Pyr0Beast ::

Homeopatija je sranje že iz principa zapravljanja denarja za *luft*, namesto da bi se vlagal v medicino & research.

Sicer pa medicina ni nič boljša. Isti drek.
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

denisbegood ::

Iz prve roke:
-sestra je imela kronično angino in že napotnico za operacijo,s kapljicami odpravila.
-imel sem sindrom nemirnih nog, medicina zdravila nima. Enodnevna terapija odpravila.
-prijateljev otrok je dobil oslovski kašelj, v enem tednu ozdravljen.

Okapi ::

Sem šele sedaj opazil tole temo - nisem bral od začetka, ampak samo prilagam eno informativno besedilo, za vse, ki jih zanima, kaj pravzaprav je homeopatija (malo zgodovine, kako delajo homeopatska "zdravila" in podobno).
http://dl.dropbox.com/u/74155/homeopati...

Pa še ena zanimiva norost naših zakonodajalcev. S homeopatijo se sme ukvarjati samo diplomiran zdravnik (ki pa se mora zato odpovedati zdravniški licenci), z antropozofsko, ajurvedsko, klasično kitajsko in vsemi ostalimi "medicinami" pa se lahko ukvarja vsak. Pri čemer je homeopatsko "zdravljenje" z vodo preverjeno neškodljivo (vsaj kar se "zdravil" tiče), medtem ko so mnoga druga alternativna "zdravila" (antropozofska "zdravila" so na primer narejena na osnovi bele omele, ajurvedska "zdravila" uporabljajo različne rastlinske izvlečke, od katerih je marsikateri strupen ...).

O.

Double_J ::

http://www.holist.eu/H2O2.html

http://www.antropozofija.org/articles/p...

Kaj pa menite o temle? Po moji logiki, bi dejansko lahko bilo marsikje koristno, vendar se ne uporablja(razen za razkuževanje na koži).
Dve šivanki...

Peroksid se uporablja, ali se je uporabljal, v zobozdravstvu.

"Kaj si mi pa to dal v usta?"

"Mau peroksida."

"Sej res, se spomnim ja še tega okusa, sem ga že probaval enkrat."

Resničen dialog med zobarjem in mano, ene 20 let nazaj.

Okapi ::

Vodikov peroksid je samo voda, ki ima dodan en kisikov ion, tako preprosto.
:)) Voda je pa samo vodik, ki ima dodan en kisikov atom:-)

O.

A ni Peroksid tudi v izdelkih za barvanje las?

edit: Veterinar mi je rekel, da če pes pred spet poje kakšno žogico, naj ga takoj odpeljem k njemu, da mu da peroksid, da izbruha ven. (revež bil na operaciji zaradi tega, ker je pojedel žogico in nekaj usnjenega copata, kar se mu je potem ustavilo v črevesju)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

6% je za lase.

No kje je sedaj kak medicinec... a bomo pokali od zdravja?

In razlaga za nejeverne: Oksidacija je proces, ki npr. povzroča rjavenje železa, prerezano jabolko porjavi, celice naj bi se starale in poškodovale zaradi oksidacije. Zato tudi ljudje jemljejo antioksidante. Velja pa tudi, da imajo vse zdrave celice encimski plašč, ki celico ščiti pred oksidacijo. Škodljive bakterije, virusi in drugi mikroorganizmi tega plašča nimajo in zato so zelo dovzetni za oksidacijski napad. Vodikov peroksid tu samo poveča učinkovitost encimskega plašča.
Dve šivanki...

Antioksidanti so bili velik hit v medici nekaj let nazaj.
Vsi poskusi v laboratorijih in na misih so dajali dobre rezultate, ko so zaceli s klinicnimi testi, pa se je izkazalo, da v ljudeh teh ucinkov ni.
To je bilo eno od vecjih razocaranj v borbi predvsem proti parkinsonovi bolezni.
Seveda negativni klinicni testi niso ustavili ljudi, ki bi radi zasluzili.

Da bi pa pil oksidante, ker pobijajo mikroorganizme je pa sploh groza.
Kot prvo bo ves peroksid zreagiral ze v zelodcu in pobil veliko organizmov, ki so pomembni za prebavo. Do krvi in okuzenih mest niti slucajno ne bo prisel v kolicinah, ki bi bile zadostne za kaksno resno reakcijo. Zato se peroksid uporablja kot zunanje razkuzilo in se ga nikoli ne pije.
Poleg tega pa tudi obicajne celice niso neobcutljive na oksidante. Najbolj so obcutljivi mozgani zaradi velike kolicine lipidov.

Opozorilo: Nisem zdravnik in se manj strokovnjak na tem podrocju, tako da prosim ne vzemite tega kot sveto resnico.

>Zato se peroksid uporablja kot zunanje razkuzilo in se ga nikoli ne pije.

Zakaj mi je pa Veterinar rekel, da če mi pes poje kakšno večjo stvar, naj ga takoj pripeljem, da mu v želodec nafilajo peroksid, da pobruha, kar je pojedel?

Je mogoče mislil, kakšno mešanico, drug produkt?

da mu v želodec nafilajo peroksid, da pobruha, kar je pojedel?

Nisem veterinar, tako da ne vem zakaj se uporablja peroksid, ampak iz zgodbe lahko sklepam, da verjetno povzroca hude reflekse za bruhanje.
Vsekakor ne nekaj, kar bi zelel piti kot prehrambeno dopolnilo.

Ce pa pojes zogico, potem pa kar :D (hec, da ne bo slucajno kdo res pocel tega. Ce pojeste zogico takoj na urgenco.)

Vsekakor ne nekaj, kar bi zelel piti kot prehrambeno dopolnilo.

Eno je izpiranje, drugo pa doziranje po kapljicah.

Stvar bi znala delovati...

Dve šivanki...

Lahko namesto youtube filmcka polinkas kaksno klinicno raziskavo?
Ali pa vsaj kak peer reviewed clanek, da si bom lazje predstavljal kako zadeva deluje.

Saladin ::

Holy shit!

Bolj ko berem o tem, bolj nori postaja vse skupaj - kaj zavraga to dela v naših lekarnah?! Še kitajska in japonska zelišla, čaji, izvlečki etc. so bolj kredibilna od teh reduciranih ekstraktov.
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

Vem da limanje youtube linkov brez razlage ni argumentirana debata, ampak morda bi lahko naredil eno izjemo za Randija :)

http://findarticles.com/p/articles/mi_m...

Hamax,

tle je članek doktorja, nakoncu pa veliko enih virov. Drugače pa dajte še malo pobrskat, če se komu ljubi.
Dve šivanki...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Double_J ()

Double_J nocem se it tukaj ad hominem, ampak glede na to, da clanek ni peer reviewed, sem malo pogledal kdo je Majid Ali.
Na svoji spletni strani prodaja svoje knjige za alternativno zdravljenje raka, dvd-je za vse mogoce bolezni in neke vitamine za diabetis.
Poleg tega lahko na njegovi strani najdes clanke o vsem mogocem bullshitu.

Se en red flag v tem clanku je to, da so klinicne studije, ki jih omenja na zacetku, njegove in objavljene v njegovi knjigi izdani v njegovi zalozbi.

To seveda se ne pomeni da je cel clanek bullshit, je pa indikator da mogoce ni najbolj zanesljiv vir.

Saj imaš veliko virov tam na koncu, ki so omenjeni tekom članka. Malo pobrskaj, saj ti pravim.

Kak doktor pa naj pojasni, če so s pojavom antibiotikov, upravičeno črtali kar vsa zdravljenja z peroksidom.
Dve šivanki...
««
10 / 17
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40295580 (83347) mlamat
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14740854 (38039) alphasaphir
»

Placebo učinek deluje tudi, če zanj vemo (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
10816177 (13907) ParanoiD
»

Cepljenje (otrok) - prikrita resnica ?! (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
8911147 (9287) Maria
»

HORIZON

Oddelek: Znanost in tehnologija
102493 (2010) snow

Več podobnih tem