» »

Cepljenje (otrok) - prikrita resnica ?!

Cepljenje (otrok) - prikrita resnica ?!

«
1
2

BlackHole ::

Torej, gledam neko oddajo, menda iz leta 1998, ki ima tudi slovenski prevod. Pogledal sem šele 45 minut (od 90 tih) in sem precej presenečem nad povedanim. Pač nisem nikoli nič slišal ali prebral v zvezi s tem. V oddaji je en kup grafov, ki prikazujejo, da so bolezni, kot so ošpice, oslovski kašelj in podobno, začele upadati že veliko prej, preden so začeli z cepljenjem. Baje prihaja do zavajanja zdravnikov študentov in s tem seveda tudi javnosti.


Nekaj navedb oz. smernic iz oddaje:

- ni dokazov, da cepljenje deluje, so pa dokazi, da ima škodljive učinke.
- v Švici recimo, je bila l. 1989 zaradi ošpic 10x manjša smrtnost, kot v ZDA, ki so že 20 let cepili proti ošpicam.
- japonci so l. 1975 prenehali cepiti otroke pred 2. letom, so se s 17. mesta takoj prebili na 1. mesto z najmanjšo umrljivostjo, 13 let kasneje so cepljenje spet uvedli in trend se je takoj obrnil
Vprašanje, ki se poraja, zakaj nas torej cepijo in seveda ali je vse to v oddaji povedano sploh res?
Aja, oddajo se da potegnit z neta.

Oseba, ki je cepljena, tvori protitelesa. Koncept protiteles, ki ga učijo na univerzah, pa je napačen in epidemija AIDS-a bi naj to dokazala. Pomeni, lahko imaš veliko protiteles in vseeno umreš za rdečkami recimo, lahko pa jih sploh nimaš (protiteles) in sploh ne zboliš.

Jaz nič ne vem, nič ne trdim, zdi pa se mi dovolj verjetno, da o tem razpravljamo.
LP Marko

Thomas ::

Bull.

Jst ::

Krneki.











Avtorja bi prosil, če hoče resno debato, naj sam poišče vire, ter jih prilepi sem, kjer bodo padli v nemilost. :)


(A to je problem človeštva? Prej bi rekel, da spada to pod znanost in tehnologijo, če se le debata obrne v pravo smer. Če se ne, bi tole moralo sicer biti v loži)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

BigWhale ::

No, dokazi, da cepljenje deluje so. Saj se v telesu po cepitvi ustvarijo protitelesa, za dolocen tip virusa, ki je bil v cepivu.

Je pa tudi res, da je lahko cepivo skodljivo. To pa je res. Nekdo je lahko alergicen na kako cepivo, pa tega ne ve. Drug problem je pa tako kot pri anestetikih, da so cepiva precej univerzalna. Nekdo, ki ima malo bolj utrjen imunski sistem, bo lepo razvil protitelesa, drugi, ki pa ima oslabljen imunski sistem pa lahko celo zboli za tisto boleznijo.

To je tudi razlog, da ne cepijo bolanih ljudi, ker imajo imunski sistem ze oslabljen, ker se spopada z drugo boleznijo, nima cajta se za eno, cisto novo. :)

Je pa res, da vcasih cepijo za bolezni, ki jih ze davno ni vec. Pri nas so spet zaceli cepiti proti tuberkolozi (se mi zdi, nisem pa 100%), s tem, ko smo prisli v EU. Pri nas tuberkoloze ze precej casa ni vec, se pa pojavlja se v EU.

cryptozaver ::

A nimas majhnega mulota? Pol bi moral vedet da cepljenje proti TBC od letos pri nas ni vec obvezno. V EU ne cepijo ze kar nekaj casa.

LNK

BlackHole ::

Avtorja bi prosil, če hoče resno debato, naj sam poišče vire, ter jih prilepi sem

Nobenih virov ne mislim lepit. Žal, nimam toliko časa, da bi jih iskal. Mogoče se bo našel kdo, ki jih je že iskal. Kogar zanima kaj več, si naj potegne preko emule in pdb. dotično oddajo, kjer so navedene znanstvene revije, v katerih so bili članki objavljeni.
LP Marko

gzibret ::

> Pri nas tuberkoloze ze precej casa ni vec, se pa pojavlja se v EU.

LOL

Resnica je čisto drugačna. Tuberkoloza je v porastu in vedno težje jo je ozdraviti - večina antibiotikov ne pomaga več.

> Pomeni, lahko imaš veliko protiteles in vseeno umreš za rdečkami recimo, lahko pa jih sploh nimaš (protiteles) in sploh ne zboliš.

CRAP

Če imaš protitelesa, ne zboliš! To je dokazal Pasteur že pred 150 leti. Je pa res, da je sevov veliko (primer je gripa, kjer cepijo le proti trem, morda štirim sevom, pol pa pride epidemija petega seva in cepivo ni učinkovito - kljub temu pa bolezen poteka v blažji obliki!). Virusi so vsekakor raznovrstnejši in hitreje mutirajo kot bakterije in za njih je težje pripraviti učinkovito cepivo. Sklepanje, da cepljenje oz. imunizacija ni učinkovita zaradi dejstva, ker je na kontinent prišel drug sev virusa, kot je bilo napovedano, pa je rahlo primitivno oz. populistično. Zero IQ reasoning!
Vse je za neki dobr!

gzibret ::

Cepljenje je laghko škodljivo le v primeru, da je cepljena oseba alergična na kakšno beljakovino v cepivu. Iz tega bi lahko izpeljal tudi, da so jagode in orehi škodljivi zdravju. Pa cepiti se ne sme takrat, ko imaš oslabljeni imunski sistem (npr. prehlad, herpes, vročino, AIDS itd...).
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Nisem trdil, da je cepljenje obvezno. Ga pa precej tiscijo naprej.

Tear_DR0P ::

cepljenje je kul.
Sam razmišljam o cepljenju proti klopni bolezni (pač menengitis al borelioza, ne vem proti kateri se da cepit) in pa proti hepatitisu.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

BlackHole ::

cepljenje je kul.

Učinki cepljenja:
- kronična utrujenost,
- artritis,
- sladkorna bolezen,
- rak,
- levklemija in
- multipla skleroza

Ti in še nekateri učiniki so tudi zapisani v navodilih za cepljenje hepatitisa B, v drobnem tisku (vzeto iz oddaje).

Ampak spet nimam nobene povezave, žal. Bi bilo morda zanimivo preverit malo te zadeve. Mogoče bom jutri poskusil najt kakšno. Je pa res, da je oddaja že stara, članki predstavljeni v njej pa še precej bolj, tako da ne vem kako jih bo kaj iskati.
LP Marko

Zgodovina sprememb…

gzibret ::

Cepiš se proti meningitisu in trenutno je skrajni čas, če želiš biti imuni čez poletje. Druga doza cepiva je od 2 do 3 tedne po prvi dozi, tretja doza pa čez 9 mesecev do 1 leta in drži za od 3 do 5 let. Nato je potrebna nova, osvežitvena doza, ki spet drži do 5 let.

Cepiš se lahka na vseh Zavodih za zdravstveno varstvo, pa morda še kje.

Jaz se vsako leto dam cepiti proti gripi in odkar to delam (cca 10 let) še nisem imel vročine višje od 37,5. To je fajn, če druga ne, da te ne preseneti bolezen dan pred smučanjem.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

Je pa hecno, jaz se nisem se nikoli cepil proti gripi, pa sem jo imel mogoce dvakrat. Vrocino nad 37.5 pa ze, vendar ne zaradi gripe... :)

BlackHole ::

Ampak vročina ni nekaj slabega. To je naravna obramba telesa pred "klicami". Ne vem, če je "število ali višina vročin" na leto lahko merilo za zdravega človeka.
LP Marko

Tear_DR0P ::

mene vročina ne moti. Je pa jeba, ker sem gobar in je na področju kjer nabiram gobe stric že staknu boreliozo. Da ne omenjam, da ga je skor pobral in tud zdej, približno 7 let po bolezni ni čist vredu - so mu ostale posledice na možganih.
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

gzibret ::

S to vročino sem mislil povedati, da od takrat še nisem imel hujše infekcije, ki bi me "položila v posteljo". Pa saj veste, razen BW-ja, kako izgleda imeti 39.5 vročine ter biti popolnoma sesut. Dosti bolje je, če si le malo doma z 37.5 (na bolniški) pa tu pa tam pokašljaš. Vsaj igrice lahko nažigaš, ali pa visiš tukajle.
Vse je za neki dobr!

Eschelon ::

S cepljenjem je tako kot z vsakim zavarovanjem - nekaj stane. Lepa stvar je, da dovolj visoka stopnja imuniziranosti prebivalstva omogoča zadovoljivo visoko stopnjo varnosti tudi necepljenim. Problem nastane, kadar število zastonjkarjev preveč naraste (na nek mali procent je treba vedno računati že iz medicinskih razlogov, saj se nekaterih ljudi res ne sme cepiti, ker so utemeljeno defektni - motnje v imunskem sistemu). Če je zastonjkarjev preveč, lahko pride do izbruhov bolezni znotraj njihove populacije (primer ošpic v Veliki Britaniji). To pomeni, da necepljeni lahko veliko stanejo - vse. Sicer malo verjetno, vendar možno je tudi, da zboleli necepljeni pripomorejo k nastanku na cepivo odpornih vrst. Če na slednji problem pozabim, bi bilo fer, če bi si zdravljenje, ki je posledica odklonitve cepljenja morali plačati zastonjkarji sami.:|
Vedeti, razumeti, znati.

Sc0ut ::

Na forumu študentov farmacije poteka že debata o cepljenju.

Malo si poglejte.

Farma društvo
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Damjan Jagar ::

Meni cepljenje proti gripi pomaga. Gripa ma je do prvega cepljenja vsako sezono položila v posteljo za vsaj teden. Vedno sem fasal tudi precej povišano telesno temperaturo, ki je zelo neprijetna.

Odkar se cepil je še nisem mel, če pa že zboliš, zboliš v blagi obliki. Se splača.

Se pa moram iti še ta teden cepiti proti klopnemu meningitisu, ker sem veliko časa po hostah s kolesom.
http://jagar.si

tec ::

Cepljenje je bull. Se posebej za majhne otroke. Mislm, tisto cisto in nedolzno telesce takoj nafilajo z nekimi zdravili...bull!
Bolezni se da dosti bolje preprecit na druge, alternativne nacine. Dosti globja in dolgorocna resitev. Sam vecina vas ima raje simptomatsko zdravljenje..al pa predzdravljenje.

Sc0ut ::

No, pol pa se zmenimo, da naj uradna medicina in farmacija gresta za 1 leto na dopust in naj imajo alternativna medicina, homeopatija in bla bla bla... proste roke. Bi rad videl krivuljo smrtnosti.

Dobra izjava Tec, "bogo dojenčkovo telo", da ga takoj ob rojstvu napademo. No, zakaj pa je dosti otroških bolezni skoraj izkoreninjenih, al bi ti še vedno rad, da umre vsak četrti novorojenček. Recimo, spravi na svet 10 otrok(v obdobju kakih 15 let), žena ti naj vedno rodi v hlevu, imej zraven same alternativce in pol povej koliko jih bo dočakalo 10 let. Če boš mel srečo bodo umrli samo trije.

Bolezni se da dosti bolje preprecit na druge, alternativne nacine. Dosti globja in dolgorocna resitev. Aja, res, mogoče pri enem od 200 pacientih, pa še ta bo ozdravel zato, ker bo na desni strani gausove krivulje človeštva. Kateri pa je alternativen način uničit virus? A ga boš izbezljal iz celice in ga tako prestrašo da bo pobegno zarat energije iz visokoenergijskega kamna? In ker se bo tako prestrašo bo še od strahu zbrisal svoj del dna iz človeške dna? Ali pa boš dajal pacientu za pit deževnico, ker homeopatija bazira na nevemkolikokratnem redčenju raztopine učinkovine v vodi? Saj, mogoče bo virus res začutil nekaj, kar mu ne paše in pobegnil.


No, dejstvo je, da kot je na farma društvu napisal že asistent, da je res dobro vse kar zdravi, ampak pogledat treba v kakšni meri, pa če kaj mogoče še bolj zdravi.

Znani so primeri, da en, ki je ful zdravo živi hitro umre, drug, ki pa kadi pa pije pa doseže 85 let. To je vse odvisno od tega, kje si na razporeditvi krivulje človeštva. Seveda pa lahko pri zdravljenju pride v poštev tudi placebo efekt, zadnje čase se itak bolj ugotavlja in prihajajo na dan dejanski dokazi za povezanost imunskega sistema s počutjem. Vseeno, pa je treba pogledat realno (ne to kaj predstavljajo zdravitelji) statistiko, s kater metodo jih več ozdravi. Trenutno je samo en zmagovalec.

Bomo pa vidli, kako se bo stvar s psiho nadaljevala. Če ste brali misli mda predzadnja žita in operacijah pod hipnozo boste vedeli kam merim.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sc0ut ()

BigWhale ::

Vprasanje je samo ali lahko cepiva in antibiotike dovolj hitro delamo in razvijamo nove.

Problem bo, ko bo (in bo) AIDS prenosljiv z dotikom oziroma bo airborne. Ce bomo takrat imeli cepivo, bo cool, ce ne bo pa treba na hitro zdruznit nekaj opic in iz njih narediti kompatibilno cepivo.

:)

Sc0ut ::

Pol bo pa res sranje, pa glede na to, da je retrovirus in svojo dna zapiše v našo, je vprašanje, kako se še tega znebit, če se bo naprimer aids ful razširo. Bomo pač mogli v totalni sterilnosti živet, da bomo mel idaljše življenje:)
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

Thomas ::

Ene 7% ljudi je imunih na AIDS. Ti bi brez intervencije medicine tvorili naslednje človeštvo. Največ med njimi Švedov, Rusov ... severnih Evropejcev pač, ki so "zaslužili" to imunost s preživetjem njihovih prednikov v sličnih epidemijah v preteklosti.

No, moramo biti pač hitrejši, kot bo prišlo do take mutacije. Prišlo pa bržkone bo. IMHO.

Matev ::

Cepljenje škodljivo?

Zakaj že?

A zato ker vnese v telo oslabljen virus ter s tem povzroži tvorbo protiteles?

Kje je tu kaj škodljivega?

Tear_DR0P ::

hmm hmm. V bistvu obstajajo alternativne možnosti, sam smo ljudje prešvohni zanje.

Recimo konji so zelo dojemljivi na razne boleznipa jih vseeno ne cepijo tko pogosto, pa majo še kr nisko mortaliteto pri žrebetih.Sam hec je v tem, da mora kobila prej en mesec bit zaprta v istem hlevu in v istem boxu, da spravi vse viruse iz okolice vase in da njeno telo proizvede protitelesa za te viruse.Potem pa žrebe dobi skozi popkovino (dokler je še v telesu) in skozi mleko (ko sesa) vase protitelesa za vse viruse ki ga napadajo. To je dobra alternativa cepljenju, čeprav upošteva podobno logiko. Je pa vprašanje kolk žen je pripravljenih bi zaprtih za en mesec v 2x2m velki sobi :))
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Gandalfar ::

Se zmeraj ne bi dosti pomagalo. Razen ce bi sprical viruse v to sobo.

DoloresJane ::

Ženske otrok ne dojijo samo zato, da otroci dobijo hranljive snovi. Tudi poljubljajo (ali naj bi jih) jih ne samo zato, ker jih imajo rade. Placenta je permeabilna za IgM.

Sicer pa se v tej temi ne ločuje med protitelesi, ki so aglutinogeni in celicami imunskega sistema, ki so levkociti - limfociti in granulociti.

Sicer pa, če je film starejšega datuma, je vsekakor logično, da informacije v njem niso ažurne. Na drugi strani imaš na voljo veliko ažurnih knjig o epidemologiji. Če si imel čas gledati film, preberi še kako knjigo. Pa se potem odloči, kaj in kako boš verjel. Ne pa v eni sapi govoriti - film trdi to in to, kar je v nasprotju z doktrino, časa za iskanje dokazov proti pa nimam.

BlackHole ::

Če si imel čas gledati film, preberi še kako knjigo. Pa se potem odloči, kaj in kako boš verjel. Ne pa v eni sapi govoriti - film trdi to in to, kar je v nasprotju z doktrino, časa za iskanje dokazov proti pa nimam

V bistvu niti filma nisem še pogledal do konca in tudi ne vidim nekega bistva v branju na tone člankov zaradi iskanja neke resnice do katere verjetno nikoli ne bi prišel. In tudi če bi, verjetno ne bi imel nič koristnega od tega. No, to sem spoznal predvsem tukaj, ko se je debata malo razvila. Prej se nikoli nisem vtikal v to področje in kot pravim, bi moral ogromno prebrati, na koncu pa verjetno še vedno ne bi vedel resnice. Vprašanje, če sploh obstaja (na papirju).
Ob gledanju oddaje sem bil pač presenečen in sem hotel sišati še druga mnenja in upal da mogoče kje obstaja napisana resnica, da jo bo kdo predstavil, da se je kdo že spustil v to. Ne vem pa, zakaj bi nekdo predstavil takšno oddajo, če ne bi bilo nekaj na tem.
LP Marko

gzibret ::

> Cepljenje je bull. Se posebej za majhne otroke. Mislm, tisto cisto in nedolzno telesce takoj nafilajo z nekimi zdravili...bull!

Takšno razmišljanje je izredno nevarno! Imamo relativno malo bolezni IZKLJUČNO ZARADI SISTEMATIČNEGA CEPLJENJA. Zaradi tega dobimo občutek, da bolezni ni in je cepljenje nepotrebno.

> Bolezni se da dosti bolje preprecit na druge, alternativne nacine. Dosti globja in dolgorocna resitev. Sam vecina vas ima raje simptomatsko zdravljenje..al pa predzdravljenje.

Katera metoda? Pusti populacijo da se prekuži in zdesetka. Morda bo človeštvo čez 1000 let postalo imuno na to bolezen. Tako smo iztrebili kugo v Evropi, na primer.

Še nekaj misli o črnih kozah, da ne boste nekateri več govorili traparij. Koze.

The disease, for which no effective treatment was ever developed, killed as many as 30% of those infected. Between 65–80% of survivors were marked with deep pitted scars (pockmarks), most prominent on the face.

Blindness was another complication. In 18th century Europe, a third of all reported cases of blindness was due to smallpox. In a survey conducted in Viet Nam in 1898, 95% of adolescent children were pockmarked and nine-tenths of all blindness was ascribed to smallpox.
Vse je za neki dobr!

Tear_DR0P ::

Fama?
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

Matev ::

Bolezni se da dosti bolje preprecit na druge, alternativne nacine.


Alternativci zdravijo zastonj ane?
Ali so pa vsaj zelo poceni in imajo zelo dobre rezultate pri zdravljenju.

mislim da ne

placebo učinek je edini dokani učinek ki ga alternativna medicina uspe doseči

placebo in nič drugega

marsikomu pomaga ja - ampak je še vseeno placebo - drago placebo

DoloresJane ::

Matev, to ni čisto res. Alternativci se veliko več pogovarjajo s svojimi klienti in tak pogovor lahko marsikomu močno olajša dušo. Psihosomatikom lahko tak pristop bolj koristi, sploh če je njihov zdravnik preveč redkobeseden.

Blackhole - "Ne vem pa, zakaj bi nekdo predstavil takšno oddajo, če ne bi bilo nekaj na tem."

Zato, ker trdijo marsikaj (med drugim obstajajo tudi oddaje o vesoljcih, ki so obiskali Zemljo), se take oddaje dobro prodajajo in krpajo finančne luknje. Ljudje smo zaradi vlpiva medijev tako ali tako vzgojeni v napol paranoidne osebnosti. Ogled takega filma samo vzbuja očbutek: "Sem, vedel, da me poskušajo nategniti, to naše zdravsto je ničvredno, samo denar bi radi!" Mediji pa pridno napihujejo zgodbe o raznih zdravniških napakah, podkupovanju in aferah. Kdaj si na zadnje prebral članek, ki bi pozitivno govoril o slovenskem zdravstvu?

Sicer pa, če se ti ne da v temo vlagati nadaljnjega čas, si lahko tiho in začneš verjeti tistim, ki o tematiki vedo malce več kot ti. Ni hujšega od osla, ki venomer riga največje oslarije samo zato, ker jih je nekje slišal, ni pa se mu dalo preveriti.

matjash ::

^^ Se absolutno strinjam
... bolje pozno kot nikoli.

Matev ::

Matev, to ni čisto res. Alternativci se veliko več pogovarjajo s svojimi klienti in tak pogovor lahko marsikomu močno olajša dušo.


Alternativcitrdijo da zdravijo in pozdravijo vse.

oni trdijo:
Bolezen nastane če telo v ravnovesju ko se ga uravnovesi - bolezni čudežno izginejo.

to je čisto zavajanje

Matev ::

Se pa tudi jaz strinjam s tem da so razni BlackHoli ciljno tržišče za nategancije in zavajanje.
Taki ljudje (blackhole) ki so dovzetni za te stvari so tudi kupci raznih knjig o zarotah in potrošniki produktov in uslug raznih alternativcev.

BlackHole ::

Grrr, kako e jezi, ko me nekdo obdolži po krivici, zato da se sam potem počuti več vrednega. Le kje ste dobili povod za to (Matev).

Imamo relativno malo bolezni IZKLJUČNO ZARADI SISTEMATIČNEGA CEPLJENJA.

Hmm, kako veš, da zaradi cepljenja? Kaj pa če je res človek naravno razvil protitelesa in postal odporen na določene bolezni? Boš rekel, da se to ne dogaja? Matev, nič ne trdim, vprašam. Mogoče so nam vcepili takšno razmišljanje.

Zato, ker trdijo marsikaj (med drugim obstajajo tudi oddaje o vesoljcih, ki so obiskali Zemljo), se take oddaje dobro prodajajo in krpajo finančne luknje

Ok, na to sem pomislil. Lahko je pa to tudi samo zakrivanje oči.

icer pa, če se ti ne da v temo vlagati nadaljnjega čas, si lahko tiho in začneš verjeti tistim, ki o tematiki vedo malce več kot ti. Ni hujšega od osla, ki venomer riga največje oslarije samo zato, ker jih je nekje slišal, ni pa se mu dalo preveriti.

Malo več kot jaz? Pa bo to dovolj, da kar verjamem, če nekdo ve malo več? Kako pa naj vem, da res ve malo več? Nekateri ljudje se imajo za pametne in govorijo po nekih svojih idejah, ki se morda sploh ne ujemajo z resnico.

Se pa tudi jaz strinjam s tem da so razni BlackHoli ciljno tržišče za nategancije in zavajanje. aki ljudje (blackhole) ki so dovzetni za te stvari so tudi kupci raznih knjig o zarotah in potrošniki produktov in uslug raznih alternativcev.

Zakaj ti misliš, da jaz temu kar verjamem? Sem kje to napisal? Če sem, ste me narobe razumeli. Jaz ne verjamem, dajem pa možnost, da kaj od tega drži. To pa zato, ker ne poznam tematike. Ampak zato še nisem ciljno tržišče za zavajanje, pravzaprav daleč od tega.

Zdaj pa nazaj k debati, če je še kaj za povedat. ;)
LP Marko

gzibret ::

> Hmm, kako veš, da zaradi cepljenja?

Zato, ker določenih bolezni niso uspeli omejiti v zadnjih 3000 letih, po iznajdbi cepiva pa je to uspelo v 50 letih.
Vse je za neki dobr!

BigWhale ::

> Takšno razmišljanje je izredno nevarno! Imamo relativno malo
> bolezni IZKLJUČNO ZARADI SISTEMATIČNEGA CEPLJENJA.

To ni nujno 100% res. Nekaj manj jih je zaradi cepljenja, to sigurno.

Sicer je bilo pa ze povedano, cepljenje je lahko v dolocenih primerih skodljivo, vcasih pa tudi nepotrebno. Proti crnim kozam, nikogar vec ne cepijo. Jih predolgo ni vec.

Alternativci so pa razred zase, alternativne medicine se drzi slab sloves ravno zaradi 'pokavcev', ki se imajo za zdravilce. Alternativne veje medicine so marsikje uspesne. Akupunktura in kiropraktika za zacetek, ki pri nas se vedno veljata za 'alternativo'.

Problem moderne medicine je v tem, da je v vecini kurativna, preventive bi moralo biti vec.

DoloresJane ::

"Malo več kot jaz? Pa bo to dovolj, da kar verjamem, če nekdo ve malo več? Kako pa naj vem, da res ve malo več? Nekateri ljudje se imajo za pametne in govorijo po nekih svojih idejah, ki se morda sploh ne ujemajo z resnico."

Najboljša rešitev za to dilemo (po mojem) je, da se izobraziš na tem področju. Potem boš vedel, kdo citira koga, kaj sploh so protitelesa, kakšne imunost poznamo itd. Če ne veš nič, lahko vsakemu verjameš, ker nimaš (teoretične) osnove za zanikanje trditev.

Samo si rekel, da nimaš časa. Škoda, da se potem tako aktivno ukvarjaš s to temo, saj vendar ne moreš vedeti, kdo ima bolj prav: oddaja ali večina nas tule. :\

Sc0ut ::

Se čisto strinjam z zadnjim nadezhinim postom, če se nikoli nisi izobrazil na tem področju ne veš za kaj se gre in slepo verjameš vsakemu zdravitelju Borisu Spasovskemu.

Aja, poglejte si malo ljudi, ki živijo presnojedsko, pa ne vem na kake zdrave načine, meni se vsi zdijo blazno, blazno suhi in izžeti.
1231 v3, Z97 A, 16GB ram 1600mhz, 3070 RTX, HX850

whatever ::

Se strinjam z Eschelonom.
Veliko jih je notri, še več jih je pa zunaj.
Bilijarde v šole! - Ivan Kramberger
Abnormal behaviour of abnormal brain makes me normal.

Thomas ::

Hvalabogu je večina pametna. Si pa drznem rečt, da še par let nazaj bi blo veliko kokodakanja v stilu prvega posta in pozivov k "odprtosti" in "sprejemanju alternativnih pogledov".

Maria ::

Par let nazaj je bila (morda je še) v GB velika borba med nekim zdravnikom, ki trdil, da so koktejli, ki jih uporabljajo za cepljenje otrok, prej škodljivi kot ne in ostalo industrijo, ki je trdila nasprotno. Poanta zdravnika je bila, da ti koktejli niso bili korektno preizkušeni in da se na ta način izvaja testiranje v in vivo. Podal je še nekaj primerov iz realnega sveta, kjer bi naj bil vpliv dejansko škodljiv.

Posledica: bil je izobčen in menda celo izgnan iz Anglije.

Vir: muzej znanosti (pozabila pravo ime) v Londonu.

Maria

poweroff ::

Posledica: bil je izobčen in menda celo izgnan iz Anglije.
Take neumnosti pa še ne! Izgnan bi bil lahko samo na podlagi kakšnega kaznivega dejanja, ki predvideva izgon.
Zaradi "verbalnega delikta" izgona v demokratičnih državah ni.
sudo poweroff

perci ::

pa še to ne bi smel biti državljan GB ampak tujec

BlackHole ::

Se čisto strinjam z zadnjim nadezhinim postom, če se nikoli nisi izobrazil na tem področju ne veš za kaj se gre in slepo verjameš vsakemu zdravitelju Borisu Spasovskemu

Ne vem, zakaj ste se tako zapičili v moje pisanje. Jaz sem samo povzel, kaj je bilo v oddaji, da bi mogoče stekla kaka debata o tem. Ali sem premalokrat poudaril, da je to bilo v oddaji in da ni to izvito iz mojega poznavanja ali mišljenja? Pa še enkrat, ne verjamem temu kar tako, ne se bat.
Me zanima kaj bi bilo, če bi vam prilepil kakšne povezave na članke, ki bi dokazovali zgornje alineje. Bi bile te kaj več vredne? :)
LP Marko

tec ::

Jest nimam nic proti zdravnikov, jih tudi obiskujem, ce pride do kaksne hujse bolezni. Ampak to kar vas vecina ne razume je, da bolezen izvira iz nekje. To ni samo en kup virusov, ki napadajo telo ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov. Ce dobim gripo, lahko prav lepo pogledam zakaj se je to pojavilo in ko ozavestim te vzorce, se bolezen zdravi.
Problem alternativnega zdravljenja je v tem, da je veliko "zdraviteljev", ki samo bluzijo in kasirajo. Obljubljajo, da nas bodo pozdravili, ceprav to ni mogoce. Vsak pravi zdravilec ti bo lepo jasno povedal, da on tebe ne zdravi, ampak ti lahko samo pove zakaj je do tega prislo. Samo zdravljenje pa je na osebi sami. Seveda je dosti lazje pojest tablet, ampak simptomatsko zdravljenje je bilo dolgorocno se vedno neuspeno.
Bolezen pa lahko preprecimo le tako, da vsak dan delamo na sebi, da sprejemamo sebe in okolico, da nismo zablokirani in ozkogledni in podobno.
Jest nobenga ne silim, da to verjame...ampak cist preprosto pisem iz izkusenj. Na tem svetu obstaja veliko vec stvari, kot jih vecina vidi.

Maria ::

Matthai

Dopuščam možnost, da sem kaj pozabila ali si slabo zapomnila. Izgon ni bil mišljen kot pravno formalni ukrep ampak v prenesenem pomenu. Če bom ali če bo kdo hodil po Londonu, naj zavije v oddelek, kjer ponujajo to zgodbo in preveri bolj podrobno, kaj se je dogajalo. Sama sem to brala malce več kot 2 leti nazaj.

Maria

Phil ::

Bolezen pa lahko preprecimo le tako, da vsak dan delamo na sebi, da sprejemamo sebe in okolico, da nismo zablokirani in ozkogledni in podobno.

Zeh. Dovzetnost za različne bolezni je gensko pogojena. Kako odprt si oz. kako široko gledaš nima nobene (*) veze.
LP

* ali zanemarljivo malo
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83898455 (49335) tikitoki
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40289470 (77237) mlamat
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738583 (35768) alphasaphir

Več podobnih tem