» »

Cepljenje (otrok) - prikrita resnica ?!

Cepljenje (otrok) - prikrita resnica ?!

1
2
»

Thomas ::

> ko široko gledaš nima nobene (*) veze.

Pač pa precej debelo gledaš, ko te napade kakšna resna bolezen. Takrat imaš nekaj možnosti, da te reši medicina ali da se pozdraviš celo sam. Se reče, da zmaga tvoj imunski sistem brez pomoči od zunaj.

Če je šlo na tesno in si bil resno bolan, razmišljaš celo, da bi nekoliko omejil svobodo čvekanja tegale tipa:

> Bolezen pa lahko preprecimo le tako, da vsak dan delamo na sebi, da sprejemamo sebe in okolico, da nismo zablokirani in ozkogledni in podobno.

Se jih da kako uvrstit v kakšno kaznivo grupo povzročanja splošne nevarnosti, ali kaj podobnega? Tapru je zdravje, pol je svoboda lapanja!

snow ::

> Alternativci zdravijo zastonj ane?
> Ali so pa vsaj zelo poceni in imajo zelo dobre rezultate pri zdravljenju.
Res je. Homeopati ti opravi pregled za 25000 sit, zdravilo dobiš pa zastonj. Nadaljni 'pregledi' pa so po 11000 sit.

Zelo dobre rezultate? Ahja.. na tistem predavanju o homeopatiji sem slišal polno enih zmedenih, nepovezanih, včasih celo nasprotujočih si podatkov. Recimo zanimiv je bil podatek, da so nekje malo po letu 1800 homeopati zdravili kolero, kjer je umrlo le 2,27%, v navadnih bolniščnicah, z navadnimi zdravili (mal po letu 1800:\), pa nekje 50%.


Cepljenje? Da. Boljša preventiva kot kurativa... sploh ker včasih ni možno odpravit vseh posledic.


Thomas tistih 7% HIV imunih.. so to na vse tipe te bolezni?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Matev ::

Bolezen pa lahko preprecimo le tako, da vsak dan delamo na sebi, da sprejemamo sebe in okolico, da nismo zablokirani in ozkogledni in podobno.


Ko bo tebe kakšna bolezen doletela...

Ti bo verjetno zelo lepo, ko te bo kdo označil za zablokiranega in ozkoglednega človeka, ki ni sprejemal okolice in posledično zasluženo fasal bolezen.

Gandalfar ::

ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov.


Dobr vedt, da lahko kaj vplivam na zgodovino.. :]

IgorGrozni ::

snow:
He,he, takile honorarji so pa krepko˝zastonj˝, še posebej če je zdravljenje za vsako bolezen isto; ˝voda z informacijo˝.

V kakšni ...K&K vojski je bilo tako zdravilo klistir, enema, če se ne motim. In po klistirju si bil res bolj ˝odprt˝, manj ozkogled.8-O :D .

LP.IgorGrozni

Tear_DR0P ::

Po mojem so pa ljudje odprte glave bolj dozetni na razne okužbe :) (šparovc LOL)
"Figures don't lie, but liars figure."
Samuel Clemens aka Mark Twain

poweroff ::

Ampak to kar vas vecina ne razume je, da bolezen izvira iz nekje. To ni samo en kup virusov, ki napadajo telo ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov.
Verjetno se bo kakšnemu medicincu zdelo to pisanje smešno.
Tudi kakšnemu ostalemu naravoslovcu morda.

Zanimivo pa, da ko naravoslovci komentirajo sociološka in pravna vprašanja in ravno tako sekajo mimo - takrat se jim pa zdi vse OK...
sudo poweroff

d20 ::

a druzboslovci ste pa vsi hkrati sociologi, pravniki (seveda za vsa podrocja, pravi pravniki pac ne premorejo vasega vsetranskega uvida in se specjalizirajo) in se tisto s cemer se dejansko ukvarjate?
http://www.worldjumpday.org

zee ::

Ampak to kar vas vecina ne razume je, da bolezen izvira iz nekje. To ni samo en kup virusov, ki napadajo telo ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov.

čeprav tole zgornje nima prav nobenega smisla, tako kot je napisano.

zee
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

poweroff ::

a druzboslovci ste pa vsi hkrati sociologi, pravniki (seveda za vsa podrocja, pravi pravniki pac ne premorejo vasega vsetranskega uvida in se specjalizirajo) in se tisto s cemer se dejansko ukvarjate?
Ne, samo vsaj načeloma družbosloven nekoliko več pozna družboslovne zadeve kot naravoslovec, ne? Ali pa vsaj ve kaj mu manjka, kam pogledat. Seveda pa to ne pomeni, da recimo en matematik ne more sam prebrati kakšne knjige in si pridobiti družboslovnega znanja. Ali pa sociolog matematične knjige, čeprav je ta verjetnost bistveno manjša, hehehe.

Ampak to kar vas vecina ne razume je, da bolezen izvira iz nekje. To ni samo en kup virusov, ki napadajo telo ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov.

čeprav tole zgornje nima prav nobenega smisla, tako kot je napisano.

Hm, če prav pomislim, je zadeva celo do neke mere smiselna. Moje preteklo življenje vpliva na bolezen. Če sem včeraj ponoči letal slabo oblečen po gozdu, bom danes verjetno zbolel za prehladom. Če se ne prehranjujem zdravo, pijem in kadim, bom verjetno nekoč zbolel za kakšno koronarno boleznijo.

Če so moji predniki ohranili gene, ki pomagajo proti kakšni bolezni je verjetnost, da bom zbolel za njo manjša. če so bili moji predniki izpostavljeni kakšnim kemikalijam (talidomit) ali sevanju, je pa verjetnost, da bom jaz zbolel večja.

V tem smislu so zadeve logične. Vsaj delno lahko vplivam na svojo "zgodovino" (živim zdravo). Fantaziranje o preteklih življenjih je pa samo - fantaziranje.

Sicer pa pri homeopatiji je zanimivo to, da mehanizem zdravljenjani ni znan. Sicer obstajajo neke teorije o energetskih odtisih molekul, kar so nekateri farmacevti pri nas celo uspeli delno dokazati s spremenjenimi fizikalnimi lastnostmi vode. Primerjali so navadno vodo in "homeopatsko vodo" (se pravi vodo, v kateri je bila razredčena neka zdravilna substanca do te mere, da je ni bilo več mogoče kemično zaznati). V nekem članku sem bral, da naj bi ta "homeopatska voda" imela drugačno prevodnost, pa še nekatere druge lastnosti so bile različne.

V glavnem - kljub temu, da mehanizem zdravljenja ni znan, pa statistike kažejo, da je metoda zdravljenja uspešna. Odstotek ozdravitev je statistično značilno višji glede na kontrolno skupino. Zato jaz homeopatije za razliko od bioenergije in drugih "metod" zdravljenja ne zavračam.
sudo poweroff

Thomas ::

> V glavnem - kljub temu, da mehanizem zdravljenja ni znan, pa statistike kažejo, da je metoda zdravljenja uspešna.

To NI res. James Randi jim je ponudil milijon dolarjev, če njihove številke pridejo skozi rigorozne teste. Pa niso prišle.

To je treba vedet. Smo pa to že obravnavali, Z&T, HORIZON.

snow ::

>>Ampak to kar vas vecina ne razume je, da bolezen izvira iz nekje. To ni samo en kup virusov, ki napadajo telo ampak je povezano v nasimi prejsnjimi zivljenji in nacinom zivljenja nasih prednikov.
>Verjetno se bo kakšnemu medicincu zdelo to pisanje smešno.
>Tudi kakšnemu ostalemu naravoslovcu morda.

Nič ni smešno, to je čist ok.

> Sicer pa pri homeopatiji je zanimivo to, da mehanizem zdravljenjani ni znan. Sicer obstajajo neke teorije o energetskih odtisih molekul, kar so nekateri farmacevti pri nas celo uspeli delno dokazati s spremenjenimi fizikalnimi lastnostmi vode. Primerjali so navadno vodo in "homeopatsko vodo" (se pravi vodo, v kateri je bila razredčena neka zdravilna substanca do te mere, da je ni bilo več mogoče kemično zaznati). V nekem članku sem bral, da naj bi ta "homeopatska voda" imela drugačno prevodnost, pa še nekatere druge lastnosti so bile različne.

> V glavnem - kljub temu, da mehanizem zdravljenja ni znan, pa statistike kažejo, da je metoda zdravljenja uspešna. Odstotek ozdravitev je statistično značilno višji glede na kontrolno skupino. Zato jaz homeopatije za razliko od bioenergije in drugih "metod" zdravljenja ne zavračam.

No in kakšno statistiko zdravljenja sem izvedel od predsednika homeopatskega društva slovenije in predsednice homeopatske sekcije slovenskega farmacevtskega društva?
Nekaj iz začetka devetnajstega stoletja - o zdravljenju kolere, ter nekaj o španski gripi - zečetek 20 stoletja. In to so primerjali s klasičnimi bolnišnicami... takrat pa še nekih resnih zdravil ni bilo.

Ok, ne trdim direkt da ne deluje (čeprav se mi zdi da je zadeva enaka placebu), ampak nočem pa poslušat oslarij o spremenjenih lastnostih vode. Ta s prevodnostjo mi je nova... bi jo pa z veseljem probal (glih zdej ko skos ene prevodnosti merim). Sicer pa destilirano vodo postiš mal stat na zraku pa ma takoj za kake 100% večjo prevodnost :\

Nasploh čudna mi je neke vrsta neenotnost, nestandariziranost v homeopatiji... vsak nekaj po svoje, čeprav obstajata tako nemška kot francoska homeopatska farmakopeja.

edit: Opazu, da sem o tisti statistiki že pisal... pa dobro ne more škodit, če je še enkrat izraženo moje začudenje.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: snow ()

poweroff ::

Thomas: To NI res. James Randi jim je ponudil milijon dolarjev, če njihove številke pridejo skozi rigorozne teste. Pa niso prišle.
Hm, si bom šel prebrat kaj na to temo. Meni je namreč kolega zdravnik rekel, da so statistično dokazali uspešnost. Če to ne drži, bom spremenil svoje mnenje.

snow: Ok, ne trdim direkt da ne deluje (čeprav se mi zdi da je zadeva enaka placebu), ampak nočem pa poslušat oslarij o spremenjenih lastnostih vode. Ta s prevodnostjo mi je nova...
To sem bral v enem Farmacevtskem vestniku. Hmm, ali pa je bilo neko predavanja farmacevtskega društva na to temo? Ne spomnim se več, ampak glede na to, da nisem farmacevt bi me zanimalo strokovno mnennje koga. Takrat je ta informacija prišla iz ust nekoga z diplomo ali celo magisterijem iz farmacije in se mi je zdela stvar precej konsistentna.
sudo poweroff

Gandalfar ::

Thomas ::

Zdravniki osebno še za mnoga zdravila ne vedo, če res delujejo ali pa ne. Objavljena je bila pač rigorozna raziskava, da delujejo. Kredibilno najbrž zadost. Potem pa delajo po medicinski doktrini, v dobri veri, da bo pomagalo.

Homeopatske učinkovine pa nimajo za seboj rigoroznih raziskav. Nek zdravnik lahko samo na podlagi "jetrnega občutka" sklepa, da to pa deluje.

Not good enough!

Rigorozna raziskava je, ali pa je ni. Ali pa je in je negativna! Potem tega v dobri veri in v skladu z medicinsko doktrino ne moreš predpisovati. Ne gre.

Sploh je pa vseeno kaj oni zdravnik v privat pogovorih trdi. Tudi če ti en matematik trdi, da 3+4=9 - to ne pomeni nič. Obstajajo neovržene kontraraziskave ki pričajo, da to ni res. Pa naj potem sam Einstein vstane iz groba in naklada da 3+4=9.

No, tole se šele začenja, takle rigor. Je pa zanimivo, da je prišel ravno iz medicinske znanosti.

snow ::

Farmacevti se v lekarništvu vse bolj pogosto srečujejo s pacienti, ki želijo zlasti za samozdravljenje nabaviti zdravila, za katerih učinkovitost in varnost ni dovolj dokazil. Opraviti imajo z dvojnostjo v družbi: po eni strani vstopajo v lekarne pacienti, ki so vsa vprašanja farmakoterapije že rešili s podatki z medmrežja, kakor tudi tisti, ki verjamejo, da je mogoče primerno zdravilo odkriti v blesku kristala ali v ,informiranih kozarcih', katerih posebna obdelava zagotavlja nastanek zdravilne ,informirane vode'. (Oglas v rubriki Zdravje/medicinski drobižki, str. 52, v ugledni reviji Ona/Delo dne 17.˙julija 2001.) V naših krajih že viden razmah praznovernosti (proti koncu 17.˙stol. se je ob siceršnji odprtosti evropskim vplivom pričela razvijati literarna in znanstvena ustvarjalnost, vendar tudi ekstremno vraževerje) in pohlepnost podpirata pričakovanje o vsemogočni zdravilnosti homeopatskih zdravil in nekaterih sestavin hrane. Homeopatija, ki se je pojavila s Hahnemannovim nasprotovanjem nesmiselno in nevarno velikim odmerkom zdravil in prerasla v sugestivno metodo zdravljenja, je značilen primer nerazumevanja tako imenovane alternativne medicine: homeopatska prepoznava bolezni pomeni hkrati izbiro za pacientovo bolezen primerne materie medice prime, ki se nato vgrajuje v izbrani menstruum, tako da pri decimalnem razredčevanju, a med stalno mehanično agitacijo pridobiva potrebno ,potenco'. Dilema obeh profilov zdravstvenih delavcev je torej skladiščenje in izdelovanje zdravil iz visokotoksične materie medicae v nenadzorovanih okoliščinah in v rokah nepooblaščenih izdelovalcev (kakor je bilo to demonstrirano slovenski javnosti na nacionalni televiziji), nadalje nestrokovno homeopatsko diagnosticiranje in ordiniranje ter izdajanje visokopotenciranih homeopatskih zdravil brez recepta (21). Za homeopatska zdravila so v Evropski skupnosti in pri nas v veljavni farmakopeji predpisani farmacevtsko tehnološki standardi, nikjer pa ni dovoljeno tem zdravilom pripisovati indikacij.
vir: http://vestnik.szd.si/st9/st9-471-476.htm

pomen homeopatskih izdelkov in homeopatskega zdravljenja v veterinarni medicini - nekaj malo novejšega na to temo.

Članek v Spatuli na strani 18 in 19 - naš študentski časopis

> Takrat je ta informacija prišla iz ust nekoga z diplomo ali celo magisterijem iz farmacije in se mi je zdela stvar precej konsistentna.

Ja no, tud kak doktor farmacije lahko pove kdaj kako neumnost.
No smo meli na fakulteti za farmacijo predavanje o homeopatiji... pa je bilo dosti enih nekonsistenc: forum študentov FFa, ki smo jih opazili študentje (glej bolj proti koncu).
Ena predavateljica je rekla da se zadeva vidi na NMR spektru, predavatelj pravi par minut, da se ne vidi na nobenem spektru nič.


Kake resne statistične raziskave bi pa tud rad sam videl..

no mogoče smo malo offtopic že zašli... po drugi strani, pa naj bi po moje homeopatija (če že) delovala podobno kot cepivo - spodbudi organizem da se bori proti bolezni.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

snow ::

Pravi prof. Marinova, ki nas uči mikrobiologijo, da se negativni efekti zaradi cepljenja pojavijo nekje 1 na 10000. In da pač je treba cepit, pa da ne misli zdej nas prepričevat glede tega :D. Dost bolezni se je že spravlo iz sveta zarad tega... ampak je treba pazit, ko se neha z cepljenjem proti določeni bolezni oziroma njenemu povzročitelju, ker lahko se zadeva hitro vrne, če ni čisto eliminirana.

Nisem pa recimo vedel, da se lahko cepi tudi z raznimi sirupi (ja za popit ja!).

Mamo pa tako cepljenje z oslabljenimi sevi kot z mrtvimi...


Tolk sem zasledil na danešnjem predavanju na to temo.
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

poweroff ::

snow: no mogoče smo malo offtopic že zašli... po drugi strani, pa naj bi po moje homeopatija (če že) delovala podobno kot cepivo - spodbudi organizem da se bori proti bolezni.
No, saj to slednje je tudi meni blizu oz. se mi zdi edino logično. Me pa zanima kaj več o tem.
Moja izkušnja s homeopatijo.. šel sem k zravnici z licenco in občasno, ampak res občasno jemljem kakšne zadeve proti prehladu. Subjektivni občutek je, da pomaga. Seveda pa prisegam tudi na uradno medicino -homeopatija je kvečjemu dodatek, ne nadomestilo.

Thomas: Homeopatske učinkovine pa nimajo za seboj rigoroznih raziskav. Nek zdravnik lahko samo na podlagi "jetrnega občutka" sklepa, da to pa deluje.
Not good enough!


To je povsem dovolj. Jetrni občutek je dovolj, rigoroznih raziskav ne rabimo. Saj bo pa ja vsaj sam subjektivno znal oceniti katero zdravilo mu pomaga, ne?

UPS! Wait a minute...
To ste nekateri trdili v temi o mafiji. Da ima vsak sam svoj subjektivni občutek koliko je kriminala in kako ga učinkovito zatirati. Da rigorozne raziskeve niso potrebne. Da je dovolj malo eksperimentirati z zakonodajo in kaznimi, pa bomo čez 1o0 let videli ali deluje.

Kaj zdaj - smo dosledni ali nismo?
sudo poweroff

Matev ::

Placebo

placebo -a m (e) farm. zdravilo brez
zdravilne snovi, ki je po videzu in okusu enako
kot kako pravo zdravilo, navidezno zdravilo:
uporabljati pri poskusu pravo zdravilo in placebo;
psihološki učinki placeba

... za razumevanje homeopatije je nujno potebno poznati in vedeti kaj je to placebo
ker to je edino kar je dokazano glede alternativnih metod zdravljenja

poweroff ::

Vem kaj je placebo. Ampak provociram Thomasa naj bo dosleden. Če zahteva rigorozne teste v medicini, naj jih tudi v kriminologiji.
sudo poweroff

Matev ::

Lej Mathai;
zdraviti prehlad (ki se mimogrede pozdravi tudi sam od sebe) je nekaj čisto drugega kot zdraviti kakšno resno bolezen.

Če homeopatija odpravlja glavobole je zame to čista traparija - naj dokažejo da pozdravi karkoli... pa bom verjel.

Izjave: od kar hodim k polagalcu rok lepše spim in sem bolj umirjena

So navadno blejanje nategnjenih ovc.

BigWhale ::

Ne niso. Ljudje se dejansko bolje pocutijo. A mislis, da lazejo sebi in vsem ostalim?

Ce se pa pocuti bolje zaradi polagalca rok ali cesa drugega, je pa druga stvar. Vazno da se bolje pocutijo. Placebo ali ne placebo.

BigWhale ::

Aja, 3/4 glavobolov je placebo in lastne frustracije. Zato jih placebo najbolje tudi pozdravi.

cryptozaver ::

Se strinjam. Cilj je boljse pocutje ali ozdravitev. Placebo ali kemija. Isti k.... ce je cilj dosezen, s tem da je placebo brez stranskih ucinkov.

Pa saj vemo kje nastane vecina bolezni ...

Matev ::

S tem da zdravilci, ki polagajo roke tudi pobirajo denar in hkrati zavajajo z obljubljanjem o ozdravitvi vseh bolezni.

cryptozaver ::

A uradna medicina je pa zastonj in 100% ucinkovita?

poweroff ::

zdraviti prehlad (ki se mimogrede pozdravi tudi sam od sebe) je nekaj čisto drugega kot zdraviti kakšno resno bolezen.

Če homeopatija odpravlja glavobole je zame to čista traparija - naj dokažejo da pozdravi karkoli... pa bom verjel.

Se stinjam, zato pa homeopatske priravke občasno jemljem izključno za prehlad.

Ampak hočem malce speljati debato an temo objektivnosti in subjektivnosti. Zakaj bi upoštevali resne raziskave o zdravilnih učinkih, če ljudje subjektivno ocenijo, da se počutijo bolje? In če so nejke slišali da je pa en v končnem stadiju raka ozdravel?

Zakaj, če hkrati trdimo, da so kriminološke in ostale družboslovne raziskave nepotrebne in da ljudje že znajo sami subjektivno oceniti ogroženost pred kriminalom?

Da se razumemo: sam se zavzemam za rigorozne teste na vseh področjih. Tako pri sprejemanju zakonodaje, kot pri uvajanju zdravil. Eni imajo pa dvojna merila.
sudo poweroff

BigWhale ::

Mas tud take primere, ki imajo placebo bolezni, pa jih 'nasa' medicina tud slucajno ne more pozdravit. Pa ce se se tolk matrajo... ;>

snow ::

Kako cepijo proti virusa gripe? Oziroma proti katerim sevom je cepivo?

Proti tistim prisotnim to sezono in proti tistim, za katere je najbolj verjetno(verjetnostni računi da) da nastanejo z rekombinacijo iz teh sedanjih. :)

No če pa pride kakšen drugačen.. smo pač bolani :) Bojda Tamiflu (Roche) pomaga pri okrevanju, ampak potrebno vzeti pravočasno. Homeopatija pa nima rada virusnih bolezni.


Mimogrede.. kaj nekaj opažajo ptičjo gripo pri ljudeh zdej?
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins

Maria ::

Iz fizike je znano, da merjenja včasih (vedno) motijo eksperiment. Morda je homeopatija primer, ko kritično motijo eksperiment. Na ta način bi morda lahko pojasnili zmedo med Nature, francoskim znanstvenikom - zdravnikom in 1 M$ donatorjem za statistično preverbo uspešnosti.

Maria

Thomas ::

A v zdravilnih učinkih na ljudi se pa vseeno pokaže? Pa lahko efekt opazujemo na ta (posreden) način?

Prevaramo naravo, takorekoč?

3p ::

Iz fizike je znano, da merjenja včasih (vedno) motijo eksperiment. Morda je homeopatija primer, ko kritično motijo eksperiment. Na ta način bi morda lahko pojasnili zmedo med Nature, francoskim znanstvenikom - zdravnikom in 1 M$ donatorjem za statistično preverbo uspešnosti.

O, spet kvantni žbrljrc. Dokler kdo ne gre preverit, je lahko vse res.
---
Pa še ene komentar, glede tega da eni kasirajo za predpisovanje placeba. Se mi zdi čisto možno, da placebo za katerega je nekdo plačal učinkuje boljše kot brezplačni placebo. 8-)

Matev ::

placebo za katerega je nekdo plačal učinkuje boljše kot brezplačni placebo.


Žalostna resnica. Ljudje so ovce.

Thomas ::

> placebo za katerega je nekdo plačal učinkuje boljše kot brezplačni placebo.

Meni se to zdi zelo mogoče. Potem je tale oslarija od homeopatije celo upravičena! Napačna in delujoča hkrati! Hehe ...

Matev ::

Homeopatija je za naivne ljudi delujoča.
Skratka inteligenca in razgledanost očitno včasih le ni tako dobra stvar.

Blagor ubogim na duhu.

Maria ::

Nekaj časa nazaj je bila oddaja o zgodbi v vezi s homeopatijo, revijo Nature in stavo za 1 M$. Začelo se je tako, da so v resnih raziskovalnih skupinah statistično opazili efekt, ki je podoben (enak) homeopatski logiki. Ker sami sebi niso verjeli, so preverili še enkrat in dobili potrditev.

Ko so izvajali eksterno preveritev, se statistično efekt ni ponovil. Seveda je mogoče, da so vsi prej našteti kronični lažnivci. Po drugi strani je efekt zapisa zaradi razredčitve tako minimiziran, da je na nivoju "kvantne fluktuacije".

Maria

p.s. Zdravila delujejo na bistveno močnejših dozah.

3p ::

A to pomeni, če vzamem homeopatsko zdravilo, in hočem videt če sem ozdravel, bodo kvanti zafluktuirali in bom izničil učinek?

Maria ::

3p

Še enkrat premisli iz česa in kako si izpeljal ta sklep.

Maria

Thomas ::

Da bi se "supernaturalna narava" kazala skozi kvantne neobičajnosti, je precej (trdo)živo mnenje. Da bi celo pojasnevala zavest, razlagala domnevno telepatijo, ozdravljenja ... in še marsikaj. To verjame o lala ljudi.

Moja malenkost je popoln skeptik.

Maria ::

Le kaj bo na to povedala organska juha na eni od saturnovih lun, ki je bila skuhana pred kratkim? Na temo pogojev za razvoj živega v vesolju.

Maria

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: Maria ()
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Homeopatija (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
83898483 (49363) tikitoki
»

Znanstveno priznan Zdenko Domančić (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
40289490 (77257) mlamat
»

Homeopatska zdravila v Sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Problemi človeštva
14738590 (35775) alphasaphir

Več podobnih tem