» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
39 / 42
»»

PacificBlue ::

Sem tako zaseden, da sem šele danes prebral zakon in nekaj mnenj.

Torej zakon je slab, pa vseeno potreben, da se uredi situacija za tiste, ki si želijo predčasno končati življenje zaradi bolezni in trplenja.

Zakon se bo verjetno tekom let še dopolnjeval.
I’m out.
:3

Buggy ::

Gre za zelo enostavno vprasanje in odgovor. Sploh ni dileme IMO
Trenutna vlada bi nekaterim ljudem, ki se soocijo z brezizhodno situacijo, polno trpljenja za njih in za bliznje dali moznost odlocanja o SVOJEM zivljenju ter poskrbeti za dostojno, varno in eticno moznost koncanja agonije.
Na drugi strani SDS/NSI/jebeni cerkveniki pa tega ne pustijo, ker oni bolj vejo kako jaz in moji bliznji trpimo in zelijo diktirati svoje (verske) mantre tudi za vse ostale.

Nihce ne krati pravic njim, oni pa jih zelijo nam!

Kako gre to skupaj s cerkevnimi dogmami in hinavscino, pa naj presodi vsak sam.

111111111111 ::

Buggy je izjavil:

Gre za zelo enostavno vprasanje in odgovor. Sploh ni dileme IMO
Trenutna vlada bi nekaterim ljudem, ki se soocijo z brezizhodno situacijo, polno trpljenja za njih in za bliznje dali moznost odlocanja o SVOJEM zivljenju ter poskrbeti za dostojno, varno in eticno moznost koncanja agonije.
Na drugi strani SDS/NSI/jebeni cerkveniki pa tega ne pustijo, ker oni bolj vejo kako jaz in moji bliznji trpimo in zelijo diktirati svoje (verske) mantre tudi za vse ostale.

Nihce ne krati pravic njim, oni pa jih zelijo nam!

Kako gre to skupaj s cerkevnimi dogmami in hinavscino, pa naj presodi vsak sam.

Trenutni zakon krati pravice zdravnikom z ugovorm vesti.

A sploh veste kako je evtanazija urejena v Švici?
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

Buggy ::

To da ima vsak zdravnik opcijo opt-out zaradi moralnih zadrzkov ne ves ali samo lazes?
Evtanazija ni isto kot pomoc pri koncanju zivljenja. Bos malo bolj razlozil o cem je govora ali samo zelis drugih in sebi hudega?

Samael ::

Vsak moment, v soboto, 22. novembra 2025, se začne referendumski molk, ki bo trajal do nedelje, 23. novembra 2025, do 19. ure. Po pameti, brez pozivov k glasovanju ali politične propagande v povezavi z referendumom.

Nadaljujemo z debato tu v nedeljo po 19.00.
Samael != Samuel

mtosev ::

Evo konec molka. Jaz sem danes glasoval za.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

UkrFTW!! ::

Bravo!

DVK

Začasni izidi glasovanja bodo objavljeni v nedeljo, 23. novembra 2025, predvidoma po 19:30.

Kmalu bomo več vedeli.

matobeli ::

Pohvale vsem ki ste šli na volitve.

In pa Kranjčanom, najvišja udeležba do 16h.

Ganon ::

Sramota vseh sramot, če ostane takole.

Barakuda1 ::

Nekako kaže, da je še upanje za ta narod...
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Squirrel ::

mtosev je izjavil:

https://volitve.dvk-rs.si/referendum-zp...

Zanimiv prepad med mestnimi središči kjer je povprečna izobrazba prebivalcev višja na eni strani in ruralci na drugi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

skumpl ::

Ma jaz ne verjamem, da bo kvorum dosežen

Ganon ::

Barakuda1 je izjavil:

Povej to trpečim, na smrt bolnim, ki umrejo v mukah oz. morajo umreti v tujini, zaradi verskih blaznežev in nerazgledanih primitivcev.

Zgodovina sprememb…

Koliko je sploh kvorum? Sem že pozabil.

IL_DIAVOLO ::

Itak bo vlada naredila po svoje :D
Con il Milan nel cuore!
https://www.youtube.com/watch?v=fS58IQczWWE&ab_channel=MariusMotora
Forza ragazzi!

DamijanD ::

mtosev je izjavil:

Nasprotniki zakona morajo doseči vsaj 339.205 glasov, da bi zakon padel.

https://www.delo.si/novice/slovenija/ka...

Izpolnjena morata biti dva pogoja.

V prvi vrsti mora proti glasovati več kot polovica tistih, ki se je referenduma udeležila, torej relativna večina, vendar to ni dovolj.
Ti glasovi proti morajo prestavljati najmanj petino vseh volilnih upravičencev, ki jih je, po podatkih državne volilne komisije nekaj manj kot 1,7 milijona, torej je meja pri približno 339.000.

Tako določena referendumska večina predpostavlja dvostopenjsko ugotavljanje referendumskega izida, ki krepi legitimnost odločitve - najprej je treba ugotoviti, ali je večina glasujočih proti zakonu ali ne. Če je ta večina dosežena, pa je treba ugotoviti, ali je to petina upravičencev. Če je tudi tu odgovor pritrdilen, pomeni, da je zakon zavrnjen.

V primeru, da kateri od pogojev ne bo izpolnjen, pa bo zakon na referendumu potrjen.

FiReFTW ::

Vsak ki je volil proti je za moje pojme popoln b*dak. To je pač moje mnenje.

bm1973 ::

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mislim, da je ta referndum obvezujoč...

Squirrel je izjavil:

mtosev je izjavil:

Zanimiv prepad med mestnimi središči kjer je povprečna izobrazba prebivalcev višja na eni strani in ruralci na drugi.

Izobraženi so šli ven iz mest, tam ostaja samo še raja...

Kdor je pameten, pomeni da ima denar, je šel na ruralno območje.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bm1973 ()

energetik ::

DamijanD je izjavil:

mtosev je izjavil:

Nasprotniki zakona morajo doseči vsaj 339.205 glasov, da bi zakon padel.

Če se na trenutne podatke preračuna, ne bo dosežen kvorum.
Sicer pa sem razočaran, po eni strani da se folku ni dalo dvigniti riti da bi si zagotovili svoje pravice, po drugi strani pa da obstaja toliko zagamancev, ki bi na vsak način radi upravljali s pravicami ostalih, pri čemer se njih te pravice sploh ne tičejo. ;(

Tretjič- zakaj je na to temo sploh možen referendum? Gre za širjenje pravic, ki so povsem osebne in ne vplivajo na ostale. Tak referendum bi moral pasti na ustavnem sodišču.
vires in numeris

Zgodovina sprememb…

starfotr ::

339k ljudi mora biti proti, da pade. Jaz mislim, da ne bo padlo.

bm1973 je izjavil:

IL_DIAVOLO je izjavil:

Mislim, da je ta referndum obvezujoč...

Squirrel je izjavil:

mtosev je izjavil:

Izobraženi so šli ven iz mest, tam ostaja samo še raja...

Kdor je pameten, pomeni da ima denar, je šel na ruralno območje.

Ja kam so pa šli? Na kmete? Daj ne bluzi. Tu se ne gre kje je življenje lepše in kje ne. Mesta imajo enostavno v povprečju višje izobraženo prebivalstvo, kot podeželje. Celo nekdo tako butast kot si ti, bi moral to razumeti.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Squirrel ()

Dokler bo folk hodil v cerkev, bomo zal ostali v kameni dobi.
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

IL_DIAVOLO je izjavil:

Dokler bo folk hodil v cerkev, bomo zal ostali v kameni dobi.

Mi smo bolj pametni in napredni kaj govoriš, zakaj bi se vzgledovali po državah kot so švica, luksemburg, nova zelandija, ki imajo to sprejeto... pa saj to so same nazadnjaške države ne? :D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: FiReFTW ()

jonystar ::

Res mi ni jasno kako je lahko folk glasoval proti. A jim res ni jasno, da s tem odvzamejo možnost sebi, če bi nekoč tako zboleli, da ni drugega kot samo trplenje? vrjetno so pa sprane glave mislile, da bojo pa zdj kr hodil od vrat do vrat pa špikl ljudi al kaj?

tilen03 ::

Meni se zdi, da je veliko glasov proti zaradi neuzapanja v kompetentnost in etičnost zdravstvene stroke... Ne vem, če je toliko vera
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

pegasus ::

En folk pač uživa v trpljenju in jih je groza dejstva, da bodo sedaj imeli možnost ne trpeti.

bm1973 ::

energetik je izjavil:

Sicer pa sem razočaran, po eni strani da se folku ni dalo dvigniti riti da bi si zagotovili svoje pravice, po drugi strani pa da obstaja toliko zagamancev, ki bi na vsak način radi upravljali s pravicami ostalih, pri čemer se njih te pravice sploh ne tičejo. ;(

Saj ti noben ne jemlje pravice, da se fentaš. Ta obstaja od vedno...

tilen03 je izjavil:

Meni se zdi, da je veliko glasov proti zaradi neuzapanja v kompetentnost in etičnost zdravstvene stroke... Ne vem, če je toliko vera

Strah je predvsem starejse ljudi, ker vedo da bi jih mladi ze brez zakona najraje utopili v žlici vode :))
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

jonystar je izjavil:

Res mi ni jasno kako je lahko folk glasoval proti. A jim res ni jasno, da s tem odvzamejo možnost sebi, če bi nekoč tako zboleli, da ni drugega kot samo trplenje? vrjetno so pa sprane glave mislile, da bojo pa zdj kr hodil od vrat do vrat pa špikl ljudi al kaj?

A si malo spremljal kaj se je dogajalo te tedne? Cerkev je imela ogromno propagande za proti in ogromno vernih ljudi je šlo na volišča, medtem ko tisti ki so ZA je veliko takih ki ni šlo, poznam par primerov, pač zdi se jim nepotrebno pa da itak bo sprejeto ker ljudje niso "neumni".

Veliki_Blek ::

Jaz sem za kompromis. Morali bi uvesti prehodno obdobje deset let, kjer bi lahko evtanazirali samo levičarje. Če bi se po desetih letih izkazalo, da ne prihaja zlorab zakona, bi pa zakon veljal še za ostalo populacijo.

johnnyyy ::

jonystar je izjavil:

Kako?! Kaj ti misliš, da so si vsi ljudje prebrali zakon in ga razumeli?! Naj ti povem - večiun ga ni, ampak so se čredno ravnali glede na svojo čredo. Glede na to da trenutna vlada zgublja zaupanje, je veliko ljudi glasovalo proti, saj vladi ne verjamejo.

IMBB ::

Veliki_Blek je izjavil:

Jaz sem za kompromis. Morali bi uvesti prehodno obdobje deset let, kjer bi lahko evtanazirali samo levičarje. Če bi se po desetih letih izkazalo, da ne prihaja zlorab zakona, bi pa zakon veljal še za ostalo populacijo.

"Prehodno obdobje" je predvideno neskončno, desničar se noben ne rabi fentat, tudi čez 100 let ne.

energetik ::

jonystar je izjavil:

Ne, ni jim jasno. Napumpal so jih in nagnali na volišča. Folk je v povprečju glup.
vires in numeris

Gregor Repovž, odgovorni urednik Mladine, v oddaji Politično
"Slovenska Cerkev se je izjemno angažirala, kar ni presenetljivo: vprašanje smrti in posmrtnega življenja je njen temeljni monopol ter vir vpliva prek človekovega strahu pred neznanim. Cerkev je vodila intenzivno in zelo osebno kampanjo skozi ves mesec. Poleg tega smo videli še kampanjo zdravnikov po zdravstvenih domovih, ki sicer ni skladna z zakonodajo, vendar je aktivirala pomemben del stroke, na katero se ljudje močno zanesejo."

Kar tukaj ne razumem a so bili ti zdravniki za ali proti...

Saj ni kaj za razumeti, razen tega da nobenega na oblasti ne briga pretirano kako dolgo bo nekdo zivel.

Ti verniki pa itak vemo, kaki so. Sami pomembnezi, na katere prezi teta s koso, ce ne bodo pridni :D
Con il Milan nel cuore!
Forza ragazzi!

nevone ::

Folku še vedno vladajo geni namesto memi. Strah pred smrtjo je glavni adut genov.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Ales78 ::

bm1973 je izjavil:

energetik je izjavil:

Saj ti noben ne jemlje pravice, da se fentaš. Ta obstaja od vedno...

Ja, težava je samo, da najmanj boleče metode niso nujno tako prijetne za okolico. Iz umetnega gnojila, se da pridobiti kar zelo učinkovito metodo npr., ki ima instanten konec, ima pa precej sitne stranske posledice za okolico, sploh, če je umirajoči, zaradi kakšnega referenduma zelo nasršen proti komu. Razne misli se lahko ljudem podijo po glavi, ko trpijo grozne bolečine, hkrati pa vedo, kdo je kriv, da jih ni konec, za izgubiti tako ali tako nimajo ničesar.

Do zdaj je pač bila zakonodaja taka že od nekdaj, zdaj je pa prvič znan in zelo očiten krivec.
Zakaj SDS profitira, če ne greste volit, oddate neveljaven glas ali
volite stranko, ki ne pride v parlament. Razloženo:
https://slo-tech.com/forum/t835230/p8641476#p8641476

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

_Sajmon_ ::

Po mojih izračunih bo kvorum proti dosežen. Tesno, a vse kaže na to.

tilen03 ::

DamijanD je izjavil:

Gregor Repovž, odgovorni urednik Mladine, v oddaji Politično
"Slovenska Cerkev se je izjemno angažirala, kar ni presenetljivo: vprašanje smrti in posmrtnega življenja je njen temeljni monopol ter vir vpliva prek človekovega strahu pred neznanim. Cerkev je vodila intenzivno in zelo osebno kampanjo skozi ves mesec. Poleg tega smo videli še kampanjo zdravnikov po zdravstvenih domovih, ki sicer ni skladna z zakonodajo, vendar je aktivirala pomemben del stroke, na katero se ljudje močno zanesejo."

Kar tukaj ne razumem a so bili ti zdravniki za ali proti...

Tukaj so mišljeni tisti, ki so bili proti in so zavestno lagali ter manipulirali. Poznam sam nekaj doktorov, ki so ob pregledu brezplačno svetovali kaj voliti ;)

_Sajmon_ je izjavil:

A, če bo en glas premalo -> je to božje sporočilo? Ali bo Satan kriv?
99.991% of over-25 population has tried ChatGPT.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: tilen03 ()

_Sajmon_ je izjavil:

Bojim se, da imaš prav:
Po 77,85 % (495.727 preštetih glasovih) je izid:
za 46,9 % (232.509 glasov)
proti 53,1 % (263.218 glasov)

Iz tega sledi, da bo proti na koncu vsaj: 356.301

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: DamijanD ()

Polda ::

Kar se tiče evtanazije sem nevtralen nimam mnenja. sem šel pa na referendum, ker sem PROTI tej Golobovi fašistični vladi.

Zgodovina sprememb…

• spremenila: Polda ()

Barakuda1 ::

Povej to trpečim, na smrt bolnim, ki umrejo v mukah oz. morajo umreti v tujini, zaradi verskih blaznežev in nerazgledanih primitivcev.<blockquote>

"Ganon"

A ti to resno?

Poglej. Ne poznam te, ne poznaš ti mene.
Da se zelo na kratko predstavim tebi in tebi podobnim.
Nisem vernik. Če sem že kaj sem agnostik, ki bolj nagiba celo k ateizmu.
V družini sem bil na žalost, že kar nekajkrat priča umirajočim, ki so umirali zaradi raka in tudi hudo trpeli.
Tri leta nazaj, sem se tudi sam, praktično čez noč, znašel pred tem, da sem se vprašal ... "ali bo to v nadaljevanju, življenje, vredno človeka" .... na srečo se je dobro izteklo.
Pa še glede razgledanosti. Ne pametuj preveč. Kar resno dvomim, da me tudi topogledno vsaj približno dosegaš.

In ja. Nasprotnik sem tako evtanazije, kot instucionalne oblike pomoči pri samomoru (ki je le lepši izraz za evtanazijo). Pri tem pa niti pod razno, na kakršenkoli način in v kakršnikoli obliki ne obsojam nikogar, ki se odloči (iz samo njemu znanih razlogov) za predčasno končanje življenja.
Se pa "iz petnih žil", kot se temu reče, zavzemam za učinkovito, predvsem pa dostopno paliativno oskrbo. V tem vidim humanizem, ne pa v zlaganem humanizmu, kjer se namesto skrbi in resnične pomioči trpečim, ponuja smrt. In še to proti plačilu.
Ja. Hvala za tak zlagani humanizem
Preden se razburiš pomisli, če ne gre morda za sarkazem

Zgodovina sprememb…

Hvala Barakuda1 za tvoje mnenje. Hvala vsem za glas proti in za to pomembno zmago. A to je samo bitka, vojna gre naprej.

Barakuda1 je izjavil:

In ja. Nasprotnik sem tako evtanazije, kot instucionalne oblike pomoči pri samomoru (ki je le lepši izraz za evtanazijo). Pri tem pa niti pod razno, na kakršenkoli način in v kakršnikoli obliki ne obsojam nikogar, ki se odloči (iz samo njemu znanih razlogov) za predčasno končanje življenja.

To sploh nima nobene logike.

driftwood ::

FiReFTW je izjavil:

Vsak ki je volil proti je za moje pojme popoln b*dak. To je pač moje mnenje.

In vsak, ki je volil "za", je popol b*dak ^2. Če dodam še moje mnenje.

Ha, 24ur se sprašuje kakšen bo končni rezultat. Kot da nimajo pojma o statističnem računu ...

ModriMiha ::

_Sajmon_ je izjavil:

Tako je. Quorum je dosezen

Glasovi PROTI 53,04 %
340.789

Zakon je padel.
««
39 / 42
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
273239 (290) IMBB
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

13315053 (12493) solatko
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31577980 (73343) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419686 (18049) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401122317 (115115) Pyr0Beast

Več podobnih tem