» »

Evtanazija

Evtanazija

Temo vidijo: vsi
««
34 / 36
»»

111111111111 ::

Ales78 je izjavil:

mr_chai je izjavil:

...

Ne nakladaj in odloži ChatGpt, če ga boš dovolj dolgo maltretiral, ti bo priznal karkoli (kar je samo znamenje, da je še AI obupal nad tabo). Gre za skrajno desno politično smer vključno z vsemi stičnimi točkami s slovensko skrajno desnico, od ksenofobije, do kulta osebnost, manjka jim samo še ena kljukica, strankarska policija/vojska (skinheadi iz Blood & Honor), nič od tega pa ni v čemerkoli povezano z levico ali to temo, tako, da se mi niti ne da pisat, ker bo moderator itak brisal.

He, he, he... Alešev pristop. Kar Aleš ne razume, zanika.
Če prisloniš uho na vroč šporhet, lahko zavohaš kak si fuknjen.

matobeli ::

Ti nisi bil ZA nikoli, nisi bil ZA na posvetovalnem, ne boš ZA na referendumu, edina opcija da bi bil ZA je, če bi žena rekla da moraš biti ZA.

Ales78 ::

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

mr_chai je izjavil:

...

Ne nakladaj in odloži ChatGpt, če ga boš dovolj dolgo maltretiral, ti bo priznal karkoli (kar je samo znamenje, da je še AI obupal nad tabo). Gre za skrajno desno politično smer vključno z vsemi stičnimi točkami s slovensko skrajno desnico, od ksenofobije, do kulta osebnost, manjka jim samo še ena kljukica, strankarska policija/vojska (skinheadi iz Blood & Honor), nič od tega pa ni v čemerkoli povezano z levico ali to temo, tako, da se mi niti ne da pisat, ker bo moderator itak brisal.

He, he, he... Alešev pristop. Kar Aleš ne razume, zanika.

Ravno zato, ker razumem, vem, kako si mučil ubogi chatgpt, da je bleknil nekaj na nivoju, ki ga ti razumeš. Se mi malo smili, ker mora prenašati take fašistične izpade. V določenih primerih rabijo tudi mašine človekove pravice. Fašistično mučenje ni opcija. Niti pri strojih.
Vas zanima, zakaj zares plačujete visoke davke na plačo?
Ne, ni javni sektor, subvencionirate kapital:
https://slo-tech.com/forum/t801136/p8630739#p8630739

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Ales78 ()

Ales78 je izjavil:

Še vedno dejanje izvršiš sam. Vem, da te je zaradi lastne pokvarjenosti strah, da bo kdo to zlorabil ampak ni za skrbeti, mora biti prisotna tudi priča. In nihče ni rekel, da sploh rabiš oddati prošnjo.

Preberi sam v zakonu. Izpolni sam vlogo, 2 pogovora o nameri in v 3 dneh od pogovra morajo steči postopki.

Če ne more bolnik sam podpisati, mora bit prisoten notar. Zdravnik pa mora spisat mnenje in potem poslati naprej.

matobeli je izjavil:

Ti nisi bil ZA nikoli, nisi bil ZA na posvetovalnem, ne boš ZA na referendumu, edina opcija da bi bil ZA je, če bi žena rekla da moraš biti ZA.

Ponovi še 10x pa bo morda res.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Še vedno dejanje izvršiš sam. Vem, da te je zaradi lastne pokvarjenosti strah, da bo kdo to zlorabil ampak ni za skrbeti, mora biti prisotna tudi priča. In nihče ni rekel, da sploh rabiš oddati prošnjo.

Preberi sam v zakonu. Izpolni sam vlogo, 2 pogovora o nameri in v 3 dneh od pogovra morajo steči postopki.

Če ne more bolnik sam podpisati, mora bit prisoten notar. Zdravnik pa mora spisat mnenje in potem poslati naprej.

Ne razumem, v čem je problem?

Pri celotni zadevi gre za zelo preprosto vprašanje, ali si želiš imeti to pravico, ali ne.

Nikomur je ni treba uporabljati, če si je ne želi. V čem je problem, da zakon preprečuje zdravniško zavlačevanje, tačas, ko sam trpiš?

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

Ne. Pred dnevi smo dobili na dom tiskano različico zakona.

Širiš lažne informacije kar tako, malo za hobi?

Katere a te recimo, če lečeči zdravnik poda mnenje, da bolnik ne izpolnjuje pogoje za evtanazijo, lahko bolnik še vedno odda prošnjo na komisijo in če bo komisija odobrila evtanazijo, jo bo moral izvesti lečeči zdravnik? A ta del?

Ali pa ta del, da se vpiše kot vzrok smrti bolezen, ne evtanazija?

No kje se zavaja?

Ales78 je izjavil:

Ravno zato, ker razumem, vem, kako si mučil ubogi chatgpt, da je bleknil nekaj na nivoju, ki ga ti razumeš. Se mi malo smili, ker mora prenašati take fašistične izpade. V določenih primerih rabijo tudi mašine človekove pravice. Fašistično mučenje ni opcija. Niti pri strojih.

Stavim da se ti beseda fašizem, še v spanju svaljka po ustih.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Ne. Pred dnevi smo dobili na dom tiskano različico zakona.

Širiš lažne informacije kar tako, malo za hobi?

Katere a te recimo, če lečeči zdravnik poda mnenje, da bolnik ne izpolnjuje pogoje za evtanazijo, lahko bolnik še vedno odda prošnjo na komisijo in če bo komisija odobrila evtanazijo, jo bo moral izvesti lečeči zdravnik? A ta del?

Ali pa ta del, da se vpiše kot vzrok smrti bolezen, ne evtanazija?

No kje se zavaja?

Spet, v čem je problem? Ja, naštevaš neke kompleksne probleme za preprosto rešitev ampak res ne vem, v čem vidiš težavo.

Človek se je odločil, da bi rad umrl. Umrl bo od svoje roke, zdravnik mora samo pripraviti pogoje za to.

Kje je ta famozna težava?

Ales78 je izjavil:

Pri celotni zadevi gre za zelo preprosto vprašanje, ali si želiš imeti to pravico, ali ne.

Nikomur je ni treba uporabljati, če si je ne želi. V čem je problem, da zakon preprečuje zdravniško zavlačevanje, tačas, ko sam trpiš?

V Kanadi je recimo 11 dni? na vazektomijo moraš čakat 6 mesecev...

A tu bomo pa ljudi pobijali v 1 tednu?

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

V Kanadi je recimo 11 dni? na vazektomijo moraš čakat 6 mesecev...

A tu bomo pa ljudi pobijali v 1 tednu?

Še enkrat, v čem je problem? Dajva probat mogoče potrkati vsaj na tvoj egoizem, če že sočutja nimaš.

Umiraš, v neznosnih mukah, zdravila ne zagrabijo, ker si že davno razvil toleranco.

Bi rad imel pravico, da to končaš, na najmanj boleč način možen, podprt z zdravniško stroko ali ne?

Jaz jo absolutno hočem in zahtevam.

Kaj pa ti? Bi rad to doživljal do kome, kjer te priklopijo na mašino in še kakšne dve leti vzdržujejo pri življenju?

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Spet, v čem je problem? Ja, naštevaš neke kompleksne probleme za preprosto rešitev ampak res ne vem, v čem vidiš težavo.

Človek se je odločil, da bi rad umrl. Umrl bo od svoje roke, zdravnik mora samo pripraviti pogoje za to.

Ne vidim je. Predlagam, da se 2 dnevno izobražovanje za rablje, da se naučijo kako poteka postopek in pač pobijajo po naročilu.

Ne razumem zakaj rabite zdravnika, da pripravi "pogoje".

Glede na to da so dohtarji tako proti, ne vem zakaj bi jih ti sploh imel ob smrtni postelji.

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ne vidim je. Predlagam, da se 2 dnevno izobražovanje za rablje, da se naučijo kako poteka postopek in pač pobijajo po naročilu.

Ne razumem zakaj rabite zdravnika, da pripravi "pogoje".

Glede na to da so dohtarji tako proti, ne vem zakaj bi jih ti sploh imel ob smrtni postelji.

Kakšne rablje, spet nekaj nakladaš. Rablji so tisti, ki odklopijo inštrumente. To, da nekomu pripraviš vse, da lahko po lastni želji umre, je pa usmiljenje.

Ales78 je izjavil:

Še enkrat, v čem je problem? Dajva probat mogoče potrkati vsaj na tvoj egoizem, če že sočutja nimaš.

Umiraš, v neznosnih mukah, zdravila ne zagrabijo, ker si že davno razvil toleranco.

Bi rad imel pravico, da to končaš, na najmanj boleč način možen, podprt z zdravniško stroko ali ne?

A mi pokažeš, kje je ta bolečina definirana v zakonu?

Naj potrkam malo po tvoji glavi. Trenutni referendum ni proti evtanaziji, ampak proti zakonu.

Kva je s tabo narobe? Ga ni zakona ki bi ga ti in tvoji klerikalci podprli.

Ales78 je izjavil:

Kakšne rablje, spet nekaj nakladaš. Rablji so tisti, ki odklopijo inštrumente. To, da nekomu pripraviš vse, da lahko po lastni želji umre, je pa usmiljenje.

Ni. Sploh ne veš kaj je usmiljenje.

A se ti zdi pravilna želja, da hoče človek umreti, da ne bi bil v napoto?

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

A mi pokažeš, kje je ta bolečina definirana v zakonu?

Naj potrkam malo po tvoji glavi. Trenutni referendum ni proti evtanaziji, ampak proti zakonu.

Kar sprenevedaj se. Ta referendum je proti evtanaziji, že cerkveni pamfleti to dokazujejo.

Še enkrat, umiraš, v neznosnih mukah, zdravila ne zagrabijo, ker si že davno razvil toleranco.

Ali bi raje, da te priklopijo na naprave in te ohranjajo pri življenju?

In to je referendumsko vprašanje, drugega ni (je zakon dober, slab, pinvini letajo in krti prehitevajo noje, je nepomembno). Bi rad imel ali ne bi rad imel te pravice?

Jaz jo hočem.

Zgodovina sprememb…

matobeli je izjavil:

Klerikalci, muslimani, protestanti...

Verjetno res ne. Pozanimal sem se in je kar nekaj dohtarjev za evtanazijo, nisem ga pa še srečal, ki bi rekel, da je ta zakon dober.

Ales78 je izjavil:

Kar sprenevedaj se. Ta referendum je proti evtanaziji, že cerkveni pamfleti to dokazujejo.

Še enkrat, umiraš, v neznosnih mukah, zdravila ne zagrabijo, ker si že davno razvil toleranco.

Sprenevedanje je predvsem na tvoji strani. Trenutna politična opcija si s tem nabira točke med neukim prebivalstvom in poskuša znižati stroške oskrbe.

Glede na tujino so dejansko rezultati dobri. Tiste države, ki so uzakonile evtanazijo, so krepko zmanjšale paliativo.

Kot sem povedal sem za evtanazijo, sem pa proti zakonu. In trenutna cena za to stanje se mi zdi previsoka.

Zgodovina sprememb…

Seveda ni, javnim uslužbencem nalaga dodatno odgovornost in delo.

Ga ni javnega uslužbenca ki bo brez boja sprejel večjo delovno obremenitev za isto plačo.

Zasebni sektor pa komaj čaka da bo kasiral.

111111111111 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Klerikalci, muslimani, protestanti...

Verjetno res ne. Pozanimal sem se in je kar nekaj dohtarjev za evtanazijo, nisem ga pa še srečal, ki bi rekel, da je ta zakon dober.

Ales78 je izjavil:

Sprenevedanje je predvsem na tvoji strani. Trenutna politična opcija si s tem nabira točke med neukim prebivalstvom in poskuša znižati stroške oskrbe.

Glede na tujino so dejansko rezultati dobri. Tiste države, ki so uzakonile evtanazijo, so krepko zmanjšale paliativo.

Kot sem povedal sem za evtanazijo, sem pa proti zakonu. In trenutna cena za to stanje se mi zdi previsoka.

Izogibaš se vprašanju, hočeš to pravico ali ne?

matobeli je izjavil:

Ga ni javnega uslužbenca ki bo brez boja sprejel večjo delovno obremenitev za isto plačo.

Se ne bi raje pogovarjal o odličnem zakonu, ki si ga dobil v poštni nabiralnik?

Se ti ne zdi to nesorazmerna obremenitev družinskih ambulant?

Gledam člen ki je kar kratek in govori o tem da pač odjebeš takega pacienta.

Ales78 je izjavil:

Ne izogibam se. Odgovoril sem ti že dvakrat.

Takšno kot je v trenutnem zakonu. NE.

Če ponudijo bolj sprejemljiv zakon. DA.

matobeli je izjavil:

Gledam člen ki je kar kratek in govori o tem da pač odjebeš takega pacienta.

Ne moreš. Odjebat ga ne moreš še pri prehladu ne.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Ne izogibam se. Odgovoril sem ti že dvakrat.

Takšno kot je v trenutnem zakonu. NE.

Se pravi raje trpiš in crkuješ na obroke, zaradi oblike zakona? Si nor?

A se upaš to elektronsko podpisati in oddati tule, bom preveril podpis. Saj ne, da obstaja velika možnost, da prideš v to situacijo, ampak bom vseeno oddal na onkološki in UKCju.

Pa vnaprej te opozarjam, da določene oblike raka lahko zelo hitro napredujejo in so ekstremno boleče, na trebušni slinavki npr.

Da vidimo ali si res tako zelo pri stvari, ali je zadaj kakšen skrit namen, s tujim penisom po koprivah opletat.

Zgodovina sprememb…

Ales78 je izjavil:

Se pravi raje trpiš in crkuješ na obroke, zaradi oblike zakona? Si nor?

A se upaš to elektronsko podpisati in oddati tule, bom preveril podpis. Saj ne, da obstaja velika možnost, da prideš v to situacijo, ampak bom vseeno oddal na onkološki in UKCju.

Pa vnaprej te opozarjam, da določene oblike raka lahko zelo hitro napredujejo in so ekstremno boleče, na trebušni slinavki npr.

Da vidimo ali si res tako zelo pri stvari, ali je zadaj kakšen skrit namen, s tujim penisom po koprivah opletat.

Seveda, ker mislim, da bo prineslo več škode kot koristi. Nekaj vam ni jasno. Jaz sem posameznik in v sem v tej enačbi nerelevanten.

ČE mene vprašaš ne razumem čisto, kako bo funkcionirala evtanazija, če nam še to ne funkcionira, če napiše dohtar da pacient ne želi aktivnega zdravljenja, pa se s tem strinja pacient in 3 sorodniki, če pride 4 sorodnik in zahteva da se pacienta zdravi, mu zdravnik ne more rečt, po matobelijevo: odjebi, ampak mora pacienta zdravit.

Mislim da moram tukaj marsikaj postorit in da smo za evtanazijo prezeleni. S takim zakonom smo pa čisto mimo.

Dejstva pa so da imata obe strani dobre zgodbe. Tako za tiste, ki so jih odrešili trpljenja, kot tiste, ki se borijo do konca.

Jure14 ::

Kako pa bodo kaj zavarovalnice obravnavale evtanazijo?
Verjetno se bo zaradi tega uradno zapisal razlog smrti "rak" in ne "samomor".
In zavarovalnica bo morala izplačati življensko zavarovanje, čeprav ima v pogojih izključujoč člen za primer samomora?

111111111111 je izjavil:

mu zdravnik ne more rečt, po matobelijevo: odjebi, ampak mora pacienta zdravit.

Sem mislil da je bilo jasno, ne reče mu naj odjebe ampak uveljavlja ugovor vesti.

Jure14 ::

111111111111 je izjavil:

... če napiše dohtar da pacient ne želi aktivnega zdravljenja, pa se s tem strinja pacient in 3 sorodniki, če pride 4 sorodnik in zahteva da se pacienta zdravi, mu zdravnik ne more rečt, po matobelijevo

Saj pri evtanaziji bo enako. Četrti otrok bo tožil vse po vrsti, ki se bodo pod papirje podpisali.
Za vse "neizplačane" penzije do 98. leta.
Ob prvem takem primeru se lahko kar poslovimo od možnosti evtanazije. Ker se nikomur ne bo dalo ukvarjati s tem po sodiščih, pa čeprav bodo oproščeni.

Podobno, kot noben zdravnik na urgenci ne označi, da obisk NI bil urgentne.
Ker se mora potem ukvarjat z ZZZS, varuhom, predstojnikom,...

matobeli je izjavil:

Sem mislil da je bilo jasno, ne reče mu naj odjebe ampak uveljavlja ugovor vesti.

Ni bilo. In ne bo mogel.

GregiB ::

Jure14 je izjavil:

Kako pa bodo kaj zavarovalnice obravnavale evtanazijo?
Verjetno se bo zaradi tega uradno zapisal razlog smrti "rak" in ne "samomor".
In zavarovalnica bo morala izplačati življensko zavarovanje, čeprav ima v pogojih izključujoč člen za primer samomora?

Folk, pa dejte prebrat zakon… imam občutek, da bo v soboto na voliščih velika večina, ki bo glasovala “ za inat “, brez, da bi zakon vsaj preletela
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica

Blinder ::

Ales78 je izjavil:

Tako zavrženega dejanja, kot nekoga, na smrtni postelji prepričevati, da prepiše premoženje na cerkev (kjer je seveda zaželjeno, da je
ves omamljen in/ali v neznosnih bolečinah), ni nekaj proti čemur bi verniki imeli kaj proti. Evtanazija namreč preprečuje točno to,
cerkveno služenje z nepremišljenimi dejanji, umirajočih, česar ne morejo izvajati, če prehitijo bolečo in omamljeno smrt.

spet neke rusofilske neumnosti
99.991% of over-25 population has tried kissing.
If you're one of the 0.009% who hasn't, copy & paste this in your Signature.
Intel i5-14400f rtx 3050 Pismo smo stari v bozjo mater. Recesija generacija

Blinder je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Tako zavrženega dejanja, kot nekoga, na smrtni postelji prepričevati, da prepiše premoženje na cerkev (kjer je seveda zaželjeno, da je
ves omamljen in/ali v neznosnih bolečinah), ni nekaj proti čemur bi verniki imeli kaj proti. Evtanazija namreč preprečuje točno to,
cerkveno služenje z nepremišljenimi dejanji, umirajočih, česar ne morejo izvajati, če prehitijo bolečo in omamljeno smrt.

spet neke rusofilske neumnosti

Ne, zgodovinska dejstva. Povprašaj malo po vasi, če poznajo kak primer, ko je kakšna starka prepisala premoženje na RKC.

Prepričan sem, da boš našel najmanj enega. To je pač biznis RKC, misliš, da so tak veleposestnik zato, ker so to zemljo kupovali?

fujtajksel ::

111111111111 je izjavil:

...
Mene konretno v zakonu moti:
- 3 dni obravnave, drugače kazen (Če hočeš narediti postopek kot je vazektomija, moraš biti star 36 let, in vložit prošnjo, čakat pol leta, če si boš premislil in šele nato je postopek.) A tudle te bo psihiater obravnaval v 3 dneh?
- v delovni skupini ne more biti tisti, ki ima ugovor vesti. Torej sami taki, ki komaj čakajo da odobrijo usmrtitev.

Od kolega oče je dobil raka na slinavki, se že meni, da ne bi bil rad v napoto in da bo raje naredil evtanazijo, da ne bo v breme. Pa ga še nič ne boli, kemoterapije še ni dal skozi...
Skratka levičarji ne veste kaj odpirate.

Se pravi, tebi se bi zdelo vredu, da bi od zdravnikov že odpisani bolnik lahko dobil odobritev za predčasni odhod ampak čez ene pol leta??? Vazektomija je zelo slaba primerjava, ker med čakanjem ne trpiš nekih muk.

Rak slinavke je tipično eden najbolj zahrbtnih in hitrih rakov, če je odkrit kmalu možnost preživetja majhna, če pozno praktično nič in nisi dolgo komu v breme, pričakuješ pa grdo agonijo, izvajanja tega zakona najbrž ne dočakaš tudi ko bo spet potrjen na referendumu, evtanazije v tem zakonu ni in razmišljaš o samomoru ampak te rak lahko prehiti in ga ne narediš dokler še zmoreš. Dokler te zdravniki poskušajo rešit, ti ne bodo podpisali, takrat ko te odpišejo v paliativo brez pomoči precej verjetno nisi več sposoben izvest. Ne vem zakaj misliš, da zdravniki, ki nimajo ugovora vesti, komaj čakajo da odobrijo usmrtitev.

111111111111 je izjavil:

Ni bilo. In ne bo mogel.

Ne bo mogel, ker?
Sej men je jasno zakaj zdravnik morda ne bo želel uveljavljati ugovora vesti, ampak želim da ti poveš.

fujtajksel je izjavil:

Ne vem zakaj misliš, da zdravniki, ki nimajo ugovora vesti, komaj čakajo da odobrijo usmrtitev.

Zato ker ne zmore empatije, tako kot nihče od drugih nasprotnikov zakona, in samo egoistično gleda, kako bi SDS+Logar/NSi dobili kakšno politično točko na račun rušenja zakona. Dejansko je samo še ena ponovitev novomeške zgodbe s truplom Aleša, na katerem bi rada skrajna desnica profitirala, še provokatorje so privlekli na proteste, da bi ja bili izgredi.

Pač pokvarjeno do konca.

In po pravici povedano, zdravniki, ki se bodo tu zgovarjali na ugovor vesti, imho nimajo kaj početi v takem poklicu, ker jim je več do nekih sebičnih for, kot imajo usmiljenja do pacienta. Bi pa po pravici povedano, raje imel zraven strokovnjaka za eksplozive, kot zdravnika.

Malo je sreča, da so večinoma obiskovalci cerkva starejši ljudje, ki pa se lahko vživijo v brezizhodno situacijo, ki jo evtanazija "rešuje", tako, da obstaja dobra možnost, da bo šel zakon skozi referendum, se pa splača zapomniti, kakšni pokvarjenci so v RKC in SDS+Logar/NSi. RKC bo že nekoč izvenela, ostalim pa se lahko za njihovo hinavščino in popolno neobčutljivost za ljudi, zahvalimo na volitvah. Pač sramota, da take stranke sploh pridejo čez rob parlamenta.

Zgodovina sprememb…

IMBB ::

111111111111 je izjavil:

Tako kot predvideva zakon te mora štihniti kar družinski zdravnik, če nima ugovora vesti.

Spet lažeš na polno. Zakon niti ne dovoljuje usmrtitve s štihanjem, ampak mora biti vnos neke učinkovine. Niti ne dovoljuje tega, da zdravnik usmrti pacienta kakorkoli, lahko se samo pacient sam:

Vnos v telo se izvede s samostojnim zaužitjem ali drugim primernim
načinom vnosa, pri katerem z medicinskim ali drugim pripomočkom, ki omogoča vnos,
upravlja pacient sam.

Če ne opravi pacient sam, so kazni.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: IMBB ()

bm1973 je izjavil:

IMBB je izjavil:

Saj ne rabiš izkoristiti te možnosti. Nepokreten bolnik se pa ni sposoben obesit, pa večinoma tudi ekspert za smrtonosne substance in njihovo nabavo ni. Lahko pa kaj pove, podpiše, kaj da v usta, pogoltne, stisne na gumb ali odpre ventil.

Kako, če je nepokreten?

Če to naredi drug, čweprav pooblaščen, je to usmrtitev. Pač rabelj opravi delo...

Mogoče ne veš, da ponavadi odpovedo noge in hoja in večina na posteljo prikovanih zmore zgornje opisane aktivnosti?

Po tem zakonu ne sme narediti nihče drug, noben ni in ne more biti pooblaščen za to. Pooblasti se lahko medicinskega strokovnjaka samo za nabavo substance in pripravo medicinskega pripomočka ali naprave, s katero bo pacient lahko sam vnesel snov v telo.

Zgodovina sprememb…

111111111111 je izjavil:

Hja, trenutni vladi je v interesu.

Evtanazija 1500€
Skrb za nepokretnega 3000€/mesec.

Komu je pa v interesu, da še naprej pobira tistih 3000 € na mesec, ki jih dobi od države, in je zaradi tega pripravljen povoziti želje ostalih? Tega se nikoli nisi vprašal. Finančni interes gre v obe smeri, veš?

111111111111 je izjavil:

Od kolega oče je dobil raka na slinavki, se že meni, da ne bi bil rad v napoto in da bo raje naredil evtanazijo, da ne bo v breme. Pa ga še nič ne boli, kemoterapije še ni dal skozi...
Skratka levičarji ne veste kaj odpirate.

Obratno, spet ti ne veš, kaj blebetaš. To kar govori od kolega oče, nima nobene zveze z zakonom, take stvari bolni govorijo že stoletja, ker občutka, da si v breme, pač ni uvedel ta zakon.

Če bi prebral zakon, bi vedel, da mora zdravljenje biti izčrpano, da lahko po zakonu kaj narediš:

Pacient ima pravico do PPKŽ, če izpolnjuje naslednje pogoje:

1. doživlja neznosno trpljenje, za katerega ne obstaja za pacienta sprejemljiva možnost
lajšanja, in ki je po presoji zdravnika posledica hude neozdravljive bolezni ali druge
hude trajne okvare zdravja, katerih zdravljenje je izčrpano in ne daje utemeljenega
pričakovanja na ozdravitev oziroma izboljšanje zdravja

In kolegov oče se pač zaenkrat ne kvalificira za to.

Legon ::

111111111111 je izjavil:

matobeli je izjavil:

Se ne bi raje pogovarjal o odličnem zakonu, ki si ga dobil v poštni nabiralnik?

Se ti ne zdi to nesorazmerna obremenitev družinskih ambulant?

S tabo je o zakonu nemogoče debatirat, ker ga še vedno nisi prebral. Samo v tej temi si se že najmanj 10x zlagal o tem kaj noter piše.

111111111111 je izjavil:

Ales78 je izjavil:

Jure14 je izjavil:

Zdravniki načeloma niso proti evtanaziji, so pa proti načinu, ki ga predvideva ta naš zakon.
Torej da MORAJO aktivno sodelovati v postopku.

Ja, ampak to ne pomeni, da ga ustrelijo v glavo. Pomeni samo, da pripravijo vse potrebno. Končno dejanje je na strani tistega, ki se je odločil umreti, dejansko je veliko hujše, če izklopijo aparate, ki vzdržujejo nekoga pri življenju, pa to vseeno počnejo, kljub temu, da bi lahko mogoče še leta "živel" v komi. Skratka, čisto zavajanje.

Tako kot predvideva zakon te mora štihniti kar družinski zdravnik, če nima ugovora vesti.

Kaj imaš oda tega da tako slaboumno lažeš? Razen, da še enkrt dokažeš, da pojma nimaš kaj poše v zakonu.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Legon ()

c3p0 ::

Ali to drži?

bm1973 ::

Ales78 je izjavil:

Problem je v zdravniku. On je v konfliktu s svojim poklicem.

Jaz sem mnenja, da bi morali vsakemu zdravniku, ki odobri evtanazijo, odvzeti zdravniško licenco.

To pa je nekaj povsem drugega, kot nam želijo prodati.

https://slovenskenovice.delo.si/novice/...

Podporniki zakona govorijo o dostojni smrti. Ne omenjajo, da vsak tretji bolnik umira več kot eno uro, vsak dvanajsti bolnik več kot šest ur, posamezniki pa celo štiri do sedem dni. Umiranje pogosto spremljajo huda slabost, bruhanje, dušenje, lahko pa tudi epileptični napadi ali večkratna povrnitev zavesti tekom procesa. Tudi intravenski vnos strupenih učinkovin ne pomeni nujno hitre smrti - vsak deseti umira več kot tri ure.

Preden kdo napiše, da gre pač za SLO novice:

smo povprašali avtorja projekta Referendumski kompas, dr. Gregorja Prosena, specialista urgentne medicine, ter Jožefa Kocipra, zdravnika specialista na področju psihiatrije.

IMO izredno pomemben argument:

Če bo možnost medicinskega končanja življenja uveljavljena, se bo z njo soočil vsak umirajoči. Bolniki lahko ponotranjijo idejo, da je »to bolje za vse«, zlasti če pri svojcih opazijo utrujenost ali žalost. To je oblika subtilne prisile, ki je ne more oceniti nobena komisija ali psihiater.

Ampak, kaj je danes stroka? Nič. Stroki se slepo zaupa le, ko gre za določen virus.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: c3p0 ()

c3p0 je izjavil:

Tudi intravenski vnos strupenih učinkovin ne pomeni nujno hitre smrti - vsak deseti umira več kot tri ure.

A to je povprečju bolj dolgo kot v mukah umira nekdo zaradi primarne bolezni in brez poskusa samomora? Saj se mu lahko potem nudi oh-in-sploh magično paliativo za tistih nekaj ur ali dni (redko), enako kot za primarno bolezen.

Magnum 0.45, šus v glavo, pa je zadeva opravljena v sekundi.

Tudi pri tem lahko pride do "komplikacij"

https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/1110043...

IMBB je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Tudi intravenski vnos strupenih učinkovin ne pomeni nujno hitre smrti - vsak deseti umira več kot tri ure.

A to je povprečju bolj dolgo kot v mukah umira nekdo zaradi primarne bolezni in brez poskusa samomora? Saj se mu lahko potem nudi oh-in-sploh magično paliativo za tistih nekaj ur ali dni (redko), enako kot za primarno bolezen.

Ne, večinoma ni. Ampak ne mi prodajat rožic, da tu gre striktno za dostojanstveno in nebolečo smrt. Zaupam stroki, ti?

c3p0 je izjavil:

IMBB je izjavil:

c3p0 je izjavil:

Ne, večinoma ni. Ampak ne mi prodajat rožic, da tu gre striktno za dostojanstveno in nebolečo smrt. Zaupam stroki, ti?

Ti je nobeden ne more, da je karkoli brez komplikacij, če imaš IQ nad sobno temp. Ti pa tudi ne prodajaj pravljic, da je taka smrt daljša ali bolj mučna od naravne, ker to je najbolj pomembno pri odločitvi za ali proti. Ali da je večina stroke tako zabita, da tega tadrugega ne ve.

Zgodovina sprememb…

Tukaj se gre predvsem za denar.

Ustvaril se bo nov biznis, ki ga bodo opravljali "posvečeni", ostali niti blizu ne bodo mogli priti.

Dvomim, da bo lahko posameznik ustanovil firmo, zadostil standardom in po vseh preverjanjih osebka, na koncu opravil storitev.

Bi rekel, da so ti rablji že določeni...

bm1973 je izjavil:

Tukaj se gre predvsem za denar.

Dosti več denarja se obrača s prisilnim ohranjanjem pri življenju. In verjetno se vedno bo, ne glede na ta zakon

Zgodovina sprememb…

mr_chai ::

bm1973 je izjavil:

To bi bilo pomojm bolj humano, saj verjetno umreš hitreje, da bi lahko začutil bolečino.

Tale stari kerlc se je pa odloču umreti, kljub temu da ni imel nobenih bolečin ali depresije. Pač starost, enkrat imaš dovolj in prav je tako.

JanBrezov ::

bm1973 je izjavil:

+1

Metodo izvedbe bi prepustil trgu. Oceno učinkovitosti metode naj izvajajo tam prisotni, zdravniki so lahko samo opazovalci. Dokler se stvar ne izkristalizira, bo verjetno svinjarija, a na koncu bomo prišli do prave metode. Magnum ali neka fizična metoda naj bo tam za rezervo.
««
34 / 36
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evtanazija

Oddelek: Problemi človeštva
273193 (244) IMBB
»

Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )

13314851 (12291) solatko
»

Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

31577579 (72942) jype
»

Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419604 (17967) jype
»

zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
401121908 (114706) Pyr0Beast

Več podobnih tem