Forum » Problemi človeštva » Evtanazija
Evtanazija
Temo vidijo: vsi
matobeli ::
Osnove ti falijo.
Ne moreš met v komisiji, ki bo objektivno odločala o tem, ali je kandidat primeren za pomoč pri samomoru, ljudi ki so v osnovi proti tem postopku.
Komisija namreč odloča o primernosti pacienta in ne o primernosti samega postopka pomoči.
Lahko sam predlagaš bolj primerno osebo ki jo bo možno imeti za referenco.
Glede na to da se gre bolj kot ne za matematični problem bi moral naključni AI to opraviti enako dobro kot jaz.
Ne moreš met v komisiji, ki bo objektivno odločala o tem, ali je kandidat primeren za pomoč pri samomoru, ljudi ki so v osnovi proti tem postopku.
Komisija namreč odloča o primernosti pacienta in ne o primernosti samega postopka pomoči.
Kaj nam boš ti razložil pravilno razlago zakona?
Lahko sam predlagaš bolj primerno osebo ki jo bo možno imeti za referenco.
Glede na to da se gre bolj kot ne za matematični problem bi moral naključni AI to opraviti enako dobro kot jaz.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: matobeli ()
Legon ::
Mene pa skrbi tole:
v zakonu 4. člen 6 odstavek:
6) Zdravnik, ki uveljavlja ugovor vesti, ne more biti imenovan za člana Komisije za PPKŽ ali določen za neodvisnega zdravnika ali psihiatra po tem zakonu ali kako drugače sodelovati v postopkih uveljavljanja pravice do PPKŽ.
Torej: član komisije je lahko samo zdravnik, ki se strinja s tem in bo lahko v telo vnesel smrtonosno dozo učinkovine, ki bo povzročila smrt pacienta. Drugi zdravniki ne morejo biti člani te komisije.
Komisija je torej eksekucijski vod, ne pa komisija, katere člani bi lahko imeli različne poglede na to problematiko.
Kako tocno lahko nekdo ki zavraca pravico do PPKZ odloca o tej pravici v posameznem primeru? Tak clovek bo avtomaticno proti ne gled ena posamezen primer, torej ni kompetenten da o tem doloca, ce bo zakon pacientu to moznost dal. To je enako kot ce bi dal pro-life fanatika, ki verjame da je zivljenje sveto in se zacne z spocetjem, v komisjo za splav in bi vsakic proti me glede na to kak primer je pred njim.
Tako da te blodnje o eksekucijskem vodu pojdi na priznico prodajat, v realnem svetu o posameznem primeru lahko odlocajo samo ljudje, ki pravico priznajavo in dejansko presojajo ali je konkreten primer izpolnjuje pogoje ali ne. Nekdo ki je avtomaticno proti tam nima kaj delat, ker to ni politicni forum, ki bi razpravljal o konceptu pravice kot take.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Legon ()
GregiB ::
OK, sem šel malo brskat in prebral zakon, ki PPKŽ ureja pri naših severnih sosedih, veljaven od 2022. Bi si upal trditi, da so naši zakonopisci vzeli avstrijski zakon za mušter.
Praktično vse enako, razen tega, da je pri avstrijcih dovolj mnenje dveh zdravnikov, od tega mora eden imeti šolanje iz paliative. Nobene naknadne komisije, zdravstvenih sester, psihiatrov, pravnikov...
Za vse imajo tudi bremzo (ugovor vesti), tudi za npr. lekarnarja, ki mu ne nalagajo izdajo učinkovine, če se mu to upira.
Je bilo kaj zaslediti množične poboje starostnikov in bogatih zapustnikov v AT v zadnjih 3 letih? Kakšen škandal?
Nemci imajo pa sploh to liberalno, kot strela... Odkar so sodišča ugotovila, da suicid ni kaznivo dejanje, so posledično ugotovila tudi, da pomoč pri suicidu (torej priprava učinokovine) ni kazniva, tudi če gre za nekoga, ki mu je pač dojadilo (primer dvojčic Kessler... včeraj). Pa ni neke splošne panike, vsaj jaz jo nisem zapopadel...
Praktično vse enako, razen tega, da je pri avstrijcih dovolj mnenje dveh zdravnikov, od tega mora eden imeti šolanje iz paliative. Nobene naknadne komisije, zdravstvenih sester, psihiatrov, pravnikov...
Za vse imajo tudi bremzo (ugovor vesti), tudi za npr. lekarnarja, ki mu ne nalagajo izdajo učinkovine, če se mu to upira.
Je bilo kaj zaslediti množične poboje starostnikov in bogatih zapustnikov v AT v zadnjih 3 letih? Kakšen škandal?
Nemci imajo pa sploh to liberalno, kot strela... Odkar so sodišča ugotovila, da suicid ni kaznivo dejanje, so posledično ugotovila tudi, da pomoč pri suicidu (torej priprava učinokovine) ni kazniva, tudi če gre za nekoga, ki mu je pač dojadilo (primer dvojčic Kessler... včeraj). Pa ni neke splošne panike, vsaj jaz jo nisem zapopadel...
https://www.dugout-online.com/ fajna slow pace football mgt igrica
UkrFTW!! ::
Kakšna logika... če vložiš pobudo, kar imaš argument. In to Primc.
Tale Primc je vložil pobudo za referendum, torej nekaj argumentov proti zakonu je že moral imeti, se ti ne zdi?
Da vas ne odnesejo...
Mene pa skrbi tole:
6) Zdravnik, ki uveljavlja ugovor vesti, ne more biti imenovan za člana Komisije za PPKŽ ali določen za neodvisnega zdravnika ali psihiatra po tem zakonu ali kako drugače sodelovati v postopkih uveljavljanja pravice do PPKŽ.
Torej: član komisije je lahko samo zdravnik, ki se strinja s tem in bo lahko v telo vnesel smrtonosno dozo učinkovine, ki bo povzročila smrt pacienta. Drugi zdravniki ne morejo biti člani te komisije.
Komisija je torej eksekucijski vod, ne pa komisija, katere člani bi lahko imeli različne poglede na to problematiko.
Si sploh izdelal OŠ? Ker majke mi, da je glede na napisano nisi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: UkrFTW!! ()
IMBB ::
Mene pa skrbi tole:
Komisija služi temu, da loči primerne kandidate od neprimernih, ne da iz inata sabotira vse. Tak komisijski član je neuporaben, lahko kamen postaviš namesto njega, če odreagira v vsaki situaciji isto in že vnaprej veš njegovo mnenje. Dosti jih jamra, da bodo morali tisti z ugovorom vesti še preveč sodelovati v postopku, ker bodo morali pacienta poslati drugam, eni bi pa te ljudi še bolj vpletali v postopek. Včasih celo ista oseba jamra, da bodo tisti z ugovorom vesti vpleteni hkrati preveč in hkrati premalo.
To je tako kot bi nekega ekofašista, ki je ideološko proti vsem avtom, postavil za vodjo tehničnih pregledov. Itak ne bi nobenega pustil skozi
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: IMBB ()
Vredno ogleda ...
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
|---|---|---|---|
| Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
| » | EvtanazijaOddelek: Problemi človeštva | 3193 (244) | IMBB |
| » | Evtanazija da ali ne?! (strani: 1 2 3 )Oddelek: Problemi človeštva | 14851 (12291) | solatko |
| » | Evtanazija - zakaj tabu? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Problemi človeštva | 77579 (72942) | jype |
| » | Prošnja za uspavanje človeka. Kako je s tem v Sloveniji? (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 19604 (17967) | jype |
| » | zakaj ne evtanaziramo prizadetih otrok? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )Oddelek: Loža | 121908 (114706) | Pyr0Beast |