» »

Formula 1 2015

Formula 1 2015

««
45 / 69
»»

KuntaKinte ::

PredatorX je izjavil:

billy je izjavil:

vettel in alonso, odlični predstavi.

Ah dej no dej.
Ja za Alonsa. Vettel je pa lahko samo srečen da vozi Ferarija in da je Rosberg zbil Ricarda. Vettel si tele zmage sploh nezasluži.

Que? brez SC bi imel najmanj 20 sec fora

TribesMan ::

Vettel je odpeljal odlično. Nimaš mu kaj očitat. Pač bil je spredaj in se je izognil vsem nesrečam in neumnostim, ki so jih počeli konkurenti.
Predvsem pa si je zmago privozil z odličnim tempom in še bolj odličnim štartom (kaj počne mercedes na štartih zadnje čase?)

Če nebi bilo SCja, bi bila razlika še večja...

Raikkonen škoda, samo vseeno, ni imel takega tempa kot Vettel, pa še nesrečna okvara na koncu.

Hamilton je naredil en kup neumnosti, lahko je srečen za vsako točko ki jo je dobil. Zraven pa je še poškodoval Ricciardov dirkalnik, ki bi verjetno z celim dirkalnikom lažje prišel mimo Rosberga in mogoče tudi Vettla.
Rosberg nič posebnega, na koncu brez potebe agresivno zapiranje Ricciarda, ki je škodovalo obema.

Alonso podobno kot Vettel, dober tempo, izogibanje neumnostim. Potegnil je ven vse kar se je dalo (seveda veliko sreče zaradi neumnosti konkurentov).

Dirka pa je bila to kar rabi F1... malo nepredvidljivosti, napak voznikov. Ne pa šparanje gum in gledanje na porabo goriva.

Gledam post race intervjuve... oba mercedesova voznika tekmujeta kdo bo zgledal bolj nezadovoljen pred kamero.
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

Aja. Rosbergova kapitalna neumnost... za zadnji stint je nataknil trše gume. Bila je njegova želja.

Z mehkimi bi gladko stresel Vettla in se odpeljal k zmagi. Pomojem se bo še nekaj časa tepel po glavi.

Jst ::

>Gledam post race intervjuve... oba mercedesova voznika tekmujeta kdo bo zgledal bolj nezadovoljen pred kamero.

Hamilton je priznal, fair and square, da je bil sam kriv. Kaj je na kakšnih tabletih? :)
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

hazy ::

The red day when Merc star doesn't shine at all.
Forza Ferrari!!!

dzinks63 ::

Dirke kot da še ni konec, komentarji in analize so še bolj zanimivi kot dirka sama, dogajalo se je res veliko, tako da materiala ne manjka, in ja , Vettel si je zaslužil in prislužil zmago, bil je boljši od vseh, ni delal napak, drugi so jih in to je bistvo dirkanja, lahko si extremno hiter, toda če hočeš z glavo skozi zid ali voziš nekoncentrirano potem pač ne moreš zmagati:

http://www.vipleague.me/motorsports/955...

PredatorX ::

Jst je izjavil:

>Gledam post race intervjuve... oba mercedesova voznika tekmujeta kdo bo zgledal bolj nezadovoljen pred kamero.

Hamilton je priznal, fair and square, da je bil sam kriv. Kaj je na kakšnih tabletih? :)

Rosberg je imel šanso. Če ga je pa Ricardo spravil iz tira.
Škoda, je tiste napake... tam bi moral pustiti Ricarda naprej, ker ni imel šanse. Tako, pa bi mi dobili še bitko za prvo mesto. Joj, kaj bi bil Vettel jezen, če bi mu Ricardo odnesel zmago.

Glede Mclaren-Honde pa je enostavno prešvoh...

Spajky ::

Jst je izjavil:

>...Hamilton ... Kaj je na kakšnih tabletih? :)
Ne, mu zgleda dečva snoči ni dala :)) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

BTW... prvič odkar imamo "hibridne" motorje se je zgodilo da mercedesovega motorja ni bilo na podiumu.

PrimozR ::

Pod črto je škoda Kimija, res škoda, sicer pa verjetno top dirka sezone? Vsaj zaenkrat.

billy ::

TribesMan je izjavil:

BTW... prvič odkar imamo "hibridne" motorje se je zgodilo da mercedesovega motorja ni bilo na podiumu.

Lojza je zapravil priložnost, da strese šumijev rekord o zaporednih podium uvrstitvah, vprašanje če bo kdaj še imel to šanso, ker glede na formo merca bi lahko dosegel in presegel ter postavil nov mejnik.

Sem pa vesel, da je sam zajebal in ne kakšna tehnična napaka, potem bi vedno obstajal "IF", tako pa vidimo, da enostavno ni voznik kalibra vettel, alonso, in ostali veliki iz preteklosti. Pač hiter, a vseeno zaletav in nespameten fantič.

pirlo ::

PredatorX je izjavil:

Ja veliko bolj kot pa Vettel.
Vse kar je naredil danes je dobro štartal za vse ostalo so poskrbeli drugi.

S tabo nekaj ni vredu. Vettel je celotno dirko vozil najhitrejše čase, edino Hamilton je bil vmes hitrejši. Na koncu bi ga SC skoraj stal zmage, ker je moral obut trše pnevmatike, ostali so pa bili lahko na mehkih.

PrimozR je izjavil:

Pod črto je škoda Kimija, res škoda, sicer pa verjetno top dirka sezone? Vsaj zaenkrat.

Res škoda za Kimija, odlično je tudi on vozil. Dirka pa kot da bi bil vmes dež, koliko kaosa je bilo :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: pirlo ()

Dirka je bila definitivno med zanimivejšimi...

Sem pa precej siguren, da je glavni razlog za zanimivo dirko to, da količina porabljenega goriva na tej dirki ni glavna omejitev. Posledica tega je da dirkači namesto da bi gledali na porabo, dirkajo in vozijo bolj na robu zmožnosti avta, pri čemer se pojavljajo napake.
Mogoče se motim, ampak še vseeno mislim da bi morala FIA po hitrem postopku ukiniti to pravilo o 100kg goriva na dirko.

Sriple Tix ::

Ne motiš se, za šparanje naj si omislijo Prius Cup, tem fantom pa naj dovolijo dirkati na svojem in tehničnem limitu.

Sriple Tix je izjavil:

Ne motiš se, za šparanje naj si omislijo Prius Cup, tem fantom pa naj dovolijo dirkati na svojem in tehničnem limitu.

Saj je čist vredu limit.
Imaš tri stopnje porabe, kar naredi dirko bolj zanimivo. Z najvišjo stopnjo kuriš največ in tudi, če bi imel dovolj benza nemoreš motorja zgnati na 110% celo dirko.
Glede gum je pa tudi taktika.

Klele se prepucavate kaj ne in kaj ja, če bi hoteli konkurenco bi dali vsem enak avto (motor itd.). Taktiko (poraba,gume itd.) si pa naj izberejo sami.

šernk ::

Saj je čist vredu limit.

šparanje v tej obliki ne spada v kraljevski razred motošporta. To je podobno kot da bi v NBA omejili tekmo na max 100 doseženih točk (najbolj spektakularne tekme se pa končajo po 2-3 podaljških pri 130-140 točkah).

naj se dovoli neomejeno goriva in omeji max pretok goriva ali obratno. trenutno so omejeni na obojno kar enostavno ubija motor. Skoz ne smejo gonit na polno ker jim čene zmanjka goriva in še takrat ko bi lahko gonili motor na polno so pa itak omejeni s pretokom.

dejstvo je, da trenutno je dirkaških napak na dirkah premalo in še tista, ki je je premalo kaznovana. Okoli in okoli steze bi moral na izletnih conah biti vsaj 1 meter peska takoj za robnikom. Da kdor naredi napako umaže gume. potem bi se pa hitro naredile razlike med dirkači, ki bi šparali da ne zapeljejo na pesek in dirkači, ki so sposobni vozit na limitu.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: šernk ()

WarpedGone ::

Ok, kapiram omejitev 100kg na dirko, ampak omejitev pretoka? What for?
Zbogom in hvala za vse ribe

Da omejiš moč motorjev? Omejitev pretoka ti pač omeji količino energije, ki jo lahko dirkači porabijo an krog. Je način omejitve, ki v WEC deluje odlično. Prisoten je tudu v F1 (max pretok je 100 kg/h), a probleme povzroča skupna omejitev 100 kg, ki pač preprečuje dirkanje na nož več časa. Če te omejitve ne bi bilo, omejitev pretoka bi pa ostala, bi lahko dirkali ves čas (vsaj v okviru sposobnosti gum), porabili bi pa morda 110, 120 kg goriva. Le malo več za precej večji spektakel.

Dr_M ::

Evo, pogledal sem dirko, ker prej nisem imel casa.
Na tej dirki, se je pokazal pravi obraz hamiltona in ce mi se kdo kdaj rece, da je on oh in sploh dober in nek polbog, vem da ta clovek nima pojma o pojmu. Danes ga je samo sreca (ne pamet, ker je nima) resila pred lastno neumnostjo. Ce bi kdo drug delal take neumnosti po progi, bi bil diskvalificiran.
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Zgodovina sprememb…

• predlagal izbris: xxxul ()

xxxul ::

Sry za predlog izpisa, my bad.
Je hamilton bil zaletav in blesav, ampak za diskvalifikacijo pa ni blo
Ocitno so ga izdal živci, je navajen da pohodi in je spredi..

Predator, nihče se ne prepucava, še najbolj agresivno s svojimi modrovanji deluješ prav ti, ostali zgolj, s spoštovanjem do sogovornikov, izražamo različna mnenja.

Deja vu?

Sriple Tix je izjavil:

Predator, nihče se ne prepucava, še najbolj agresivno s svojimi modrovanji deluješ prav ti, ostali zgolj, s spoštovanjem do sogovornikov, izražamo različna mnenja.

Modrovanji... hmmm.

@TribesMan :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

z3ro ::

Dr_M je izjavil:

Na tej dirki, se je pokazal pravi obraz hamiltona in ce mi se kdo kdaj rece, da je on oh in sploh dober in nek polbog, vem da ta clovek nima pojma o pojmu. Danes ga je samo sreca (ne pamet, ker je nima) resila pred lastno neumnostjo. Ce bi kdo drug delal take neumnosti po progi, bi bil diskvalificiran.

Eno dirko je imel ponesrečeno pa s tem pokazal da nima pojma? Saj ok, če ga ne maraš sam ne bedarij pisat..

z3ro je izjavil:

Dr_M je izjavil:

Eno dirko je imel ponesrečeno pa s tem pokazal da nima pojma? Saj ok, če ga ne maraš sam ne bedarij pisat..

Sej ves, da to ni prvic, ampak vceraj je bilo to najbolj ocitno.

Lahko se še zaplete... itak HAM pa ROS se bosta borila za zmago. Vendar mislim, da je HAM že nekako zmagovalec, razen če bosta oba imela probleme tako se lahko vmeša še Vettel. Nasljednje leto pa lahko pričakujemo še več konkurence :)

no comment ::

TribesMan je izjavil:

Aja. Rosbergova kapitalna neumnost... za zadnji stint je nataknil trše gume. Bila je njegova želja.

Z mehkimi bi gladko stresel Vettla in se odpeljal k zmagi. Pomojem se bo še nekaj časa tepel po glavi.

To je zdej razjasnjeno, zakaj je Rosberg hotel trše gume. Hamiltonov predviden postanek za zadnji stint (ker je bil na mehkejših) je bil pred Rosbergovim predvidenim postankom. Ker se mu je Hamilton približeval in je bilo Rosberga strah, da bo Hamilton potem na novih gumah tudi hitrejši, je hotel Rosberg takoj za Hamiltonovim postankom postankom tudi v bokse in na iste gume kot Hamilton (da se mu ne bi zgodilo, da bi mu na koncu dirke mehke "umrle").

No, Mercedes je, čeprav so bili IMHO že varno v območju, ko bi mehkejša različica brez težav zdržala do konca dirke, še vedno za Rosberga grel trše gume. Če bi se Hulkenberg razletel en krog kasneje, so imeli, kao, plan Rosberga dat na mehkejšo različico.

Če verjamemo...

Zgodovina sprememb…

Spet taktična napaka merca, me likey, se kažejo njihove slabosti, očitno preveč komplicirajo, pa še pri voznikih ne znajo vdarit po mizi :)

Mislim, da ni bila ravno taktična napaka. Že na samem štartu sta pokazala živčke, no vsaj tako se je meni zdelo.
Ja Ham je naredil edino pravilno in takoj priznal napako že po radiju. Tako se bo lahko mirno zbral za naslednjo tekmo.

Cr00k ::

Ne maram Hamiltona, je nadut poln sam sebe... vseeno pa moram priznat, da je hiter voznik, ki dela malo napak.

Zgleda da mu je Rihanna čist glavo zje*ala, ker si ta vikend ni bil niti malo podoben. Ne kot voznik (veliko napak), ne kot oseba (ni bil poln sebe in je priznal napako...).

Res ena boljših dirk zadnjega obdobja/let. Non-stop se je nekaj dogajalo... navadno je bila VN Madzarske najbolj dolgočasna :)

Rosbergu so začeli okoli 35 kroga jamrati da mu option gume ne bodo zdržale do konca (10 krogov pred dejansko menjavo gum, in to po tem ko mu je prvi set zdržal brez težav 20 krogov...)

Rosberg pa se je "pokakal" in šel na varno opcijo. In plačal...

Hamilton ma res srečo da ima tok premočen avto in takega loleka za sovoznika. S kakšnim resnim tekmecem bi tenko piskal. Mercedes in oba voznika delajo letos toliko napak da je že prav smešno.

Anyway... 1 mesec premora. Dolga bo.

Gremo mal predvidevat kaj bo v Spa-ju?
Jest pravim da bi lahko zmagal Raikkonen. To je "njegova" steza. :)

TOP ::

Rajko lahko zmaga samo,če ostali odstopijo,tako da tole je bolj tako.Mislim da bo Marcedes vse naredu,da vrne Italjanom,češrav bi rad vidu oči od Lojzeta ko sta Vettel in Rajko mimo šla.Rajko pa se tako ali tako poslavlja.

Rajko je v Spaju sposoben čudeža, tam vedno vozi odlično... Lani je bila to praktično edina dirka kjer je pariral Alonsu. Jest sem skoraj 100% da bo v Spaju Rajko vodilni Ferrarijev voznik. In če bosta Mercedesa spet kaj bluzila zmaga ni daleč.

Zgodovina sprememb…

S kakšnim resnim tekmecem bi tenko piskal.

Kaj pa dela zdej drugega, kot tenko piska? Zakaj mislis, da je tako zivcen? Ce bi bil Rosberg lolek, bi se sprehodil do prvaka. Mogoce je zdele v F1 samo en api dva voznika, ki bi bila bolj nevarna od Rosberga.

driver_x ::

TribesMan je izjavil:

Rajko je v Spaju sposoben čudeža, tam vedno vozi odlično...

Bolj bo problem v Spaju Ferrari.

pirlo ::

driver_x je izjavil:

TribesMan je izjavil:

Rajko je v Spaju sposoben čudeža, tam vedno vozi odlično...

Bolj bo problem v Spaju Ferrari.

Jaz tudi tak mislim. Mislim, da bo Mercedes spet navil motor in se odpeljal s sekundo prednosti. Dvomim, da lahko kdo zraven pride, razen, če bosta ta dva talenta spet butnila kot lani :)

Alonso guesses the circuit with the sound of his engine

Basic translation (0.45):
(FA) Bahrain. What I have to say? - How do you know? (FA) The first corner. I downshifted 6 times and only Bahrain is first gear. (Someone from behind): Maybe we can restart and you can act like a fool. (FA) I've trolled your video.
(FA) Next one. How many are there? Oh, that's it?

Lol

Super Sonic ::

To je zdej razjasnjeno, zakaj je Rosberg hotel trše gume. Hamiltonov predviden postanek za zadnji stint (ker je bil na mehkejših) je bil pred Rosbergovim predvidenim postankom. Ker se mu je Hamilton približeval in je bilo Rosberga strah, da bo Hamilton potem na novih gumah tudi hitrejši, je hotel Rosberg takoj za Hamiltonovim postankom postankom tudi v bokse in na iste gume kot Hamilton (da se mu ne bi zgodilo, da bi mu na koncu dirke mehke "umrle").

Te izjave so sedaj že na res meji razuma, ker razlika med zmesema je bila res velika in samo opica bi dala gor trše gume v primeru Rosberga, kar je na koncu potrdila tudi dirka, saj je bil edini, ki je uporabil dva kompleta medium gume. Vse ostalo je piar in vse bolj očitno postaja kaj se gredo v tem moštvu; po drugi strani pa je bil Hamilton na tej stezi vedno dober. Škoda za Rosbergovo napako ob poiskusu Rikarda, sem bil 100% da bo fasal še kazen.

Sicer pa dirke, kjer Honda s tistim skropucalom od motorja pride do 5 mesta niso ravno relevantne. Jih paše imeti ene par na sezono, ampak sicer sem bolj pristaš tega, da se vidi dober avto pred nekim "srečno srečnim" dogodkom. Point te steze je bil v tem, da če so avto peljali po robnikih so dobil ogromno na času. Od tu, poleg te teorije omejitve porabe, tudi toliko vibracij in povezanega z vsem. Enostavno se na štoparci zelo pozna če odvoziš celo stezo na meji legalnega. Na enih stezah se tako dobi več, na enih manj. Se pa strinjam, da je treba že jutri ukinit višino pretoka goriva.

Še ena stvar je zbodla na dirki, poleg očitnega degradiranja Rosberga med dirko: Toro Rosso in enako početja na relaciji Vestapen*Sainz. To da te lastno moštvo undercuta pomeni samo to, da jim lahko dirkalnik privlečeš v bokse in greš domov. Sainz je javno to tudi povedal, s tem pa jasno postavil v vprašaj celo svojo prihodnost v tem športu, kar je škoda, saj je za moj okus izredno hiter fant.

Na koncu še Ferrari: sem bil presenečenj. Tudi sami so bili. Tehnično jih je rešila simulacija iz petka na soboto iz Maranela. Škoda tehničnih težav Kimija in čeprav si želim, da so ujeli razvoj Mercedesa se mi zdi, da je bilo vse skupaj neko srečno naključje. No, od naslednje dirke naprej bodo pogovori dirkačev do race inženirja v ogrevalnem krogu na temo sklopke, prepovedani, kar kliče po tem, da se avtomatizira sistem v okviru dovoljenega. Bo še zanimivo.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Zgodovina sprememb…

vilser ::

Takele fotošope privlečejo na plan vsakih nekaj let :).

Zgodovina sprememb…

In niso smiselni. LMP-ji, kjer se vrata odpirajo navzgor, imajo le-ta hitro snemljiva. Mercedesov SLS ('gullwing') ima na pantih eksplozijske vijake, da odvrže vrata, ko se prevrne. Iz avta mora dirkač biti sposoben priti ven. SIcer je res, da je to tudi zdaj težko, a je vseeno bolje, kot pa da bi imel nad seboj še pokrov. Pa kaj je problem pokrova? Hlajenje. Že zdaj je v kokpitu nekih 50 stopinj, LMP-ji imajo pa obvezne klima naprave. Ki so v bistvu precej nujne (poleg aktivne ventilacije kokpita).

Vse ostalo je piar in vse bolj očitno postaja kaj se gredo v tem moštvu; po drugi strani pa je bil Hamilton na tej stezi vedno dober. Škoda za Rosbergovo napako ob poiskusu Rikarda, sem bil 100% da bo fasal še kazen.

Bi se strinjal glede tega da ga tudi moštvo "nazaj drži". Mogoče tudi zato ker bi bilo malo nerodno da dirkač s katerim podpišeš 50Mio pogodbo popuši proti drugemu s 4x manjšo plačo... :>
Ampk vseeno Rosberg ni dirkač tipa Ham/Vet/Alo... Če bi tem trem dali isto opcijo na izbiro bi se vsi trije brez oklevanja garantirano odločili za hitrejšo gumo.

Glede kazni pa mislim da tukaj ni bilo enostranske krivde, kot recimo vprimeru Maldonado/Perez ali Hamilton/Ricciardo. Oba sta bila malo preagresivna in oba sta plačala kazen.
Je pa res da če bi Ricciardo prišel takrat mimo Rosberga, bi bila zmaga 95% njegova. Ferrarija bi veliko lažje prehitel.

BTW... k sem glih omenil Maldonada. Žalostno. Če so pravila FIE eno brezno v katerega tone F1, so plačljivi razbijači tipa Maldonado drugo brezno. Katastrofa... nič od nič.

Sicer pa dirke, kjer Honda s tistim skropucalom od motorja pride do 5 mesta niso ravno relevantne. Jih paše imeti ene par na sezono, ampak sicer sem bolj pristaš tega, da se vidi dober avto pred nekim "srečno srečnim" dogodkom.

Ma vseeno paše taka dirka. Konec koncev, se v taki driki vseeno vidi kdo ima mirne živce in kdo ne. Seveda sreča igra glavno vlogo, samo dirkač mora ostat zbran in miren da lahko pobere smetano.
Če se pa v vsakem drugem ovinku zapneš z nekom pa na žalost nima veze kak avto maš.
Seveda pa je ves čas treba vozit na polno.
Nevem kaj FIA razmišlja, ampak 100kg na dirko mora it ven. Skrbi me samo to da se ta opcija sploh nikjer ne omenja, kar pomeni da je zelo verjetno zabetonirana. :(

Toro Rosso in enako početja na relaciji Vestapen*Sainz. To da te lastno moštvo undercuta pomeni samo to, da jim lahko dirkalnik privlečeš v bokse in greš domov.

+1... Sainz je zelo dober dirkač, ampak ima smolo da se je znašel zraven 17 letnika, ki ga moštvo več kot očitno favorizira. Res škoda. Zelo verjetno še eden iz množice RedBullovih ki bo odpadel v pozabo.

No, od naslednje dirke naprej bodo pogovori dirkačev do race inženirja v ogrevalnem krogu na temo sklopke, prepovedani, kar kliče po tem, da se avtomatizira sistem v okviru dovoljenega. Bo še zanimivo.

Zakaj sploh še imamo te avtomatizirane štarte? Skoz poslušamo kako mora dirkač imet glavno vlogo, potem pa enega najbolj zanimivih in zahtevnih momentov dirke avtomatiziramo. Naj dirkač nadzira sklopko ročno, ne pa da imaš nevemkakšne sisteme. Jaka muda.

Zakaj sploh še imamo te avtomatizirane štarte?

Tad Czapski.

To kar je ta model naredil za lunch control in tc, ipd v F1 je res "incepiton" svoje vrste. Od takrat naprej se raziskuje to področje v nulo. Se strinjam, da bi moral imet ročno definiran štart, ampak so že razlogi (jaz verjamem tehnične narave), da se FIA ne upa spustit v to področje, vsaj ne v samo srčiko problema. Tako pač hodijo okoli vrele kaše že nekaj let.

ps
Za tiste, ki ne veste: Tad je bil tisti, ki je implementiral/sprogramiral "option 13" on a list of 10 options na Benetonu pri prvem MS-ovem naslovu. Kasneje je bil "kriv" tudi za pogruntavščino brisanja programa "lunch control"-a po speljanem štartu, ter bil močno vpet v programiranje TCja in programske kode pri Renaultih 2004,2005 in 2006 skupaj z Naokijem Tokunago.

Glede kazni pa mislim da tukaj ni bilo enostranske krivde, kot recimo vprimeru Maldonado/Perez ali Hamilton/Ricciardo. Oba sta bila malo preagresivna in oba sta plačala kazen.

Gledal sem iz stališča "puščanja prostora". Šel je, brez potrebe sicer, čist notr na linijo. Je pa dobro, da niso talal kazni za to, ker je res zelo dvoumno. Ampak prvi vtis je bil tak, da bi naraje vrgel tv v morje.

Meni se zdi, da je Rosberg tukaj naredil napako in bi si lahko zaslužil kazen.
Glede nato, da je Ricardo pustil dovolj placa in se postavil čisto na zunanjo linijo...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: PredatorX ()

So ziher pogledali telemetrijo in na podlagi tega ocenili kako in kaj, iz tistih podatkov se precej hitro ugotovi kakšno namero je imel voznik.

Sej je vseeno zdej. Kar je je... Če hoče Rosberg osvojiti naslov bo paziti.

Rosberg nima šanse, realne.

Na spletu se je pojavil tale video:

Žal v Japonščini in ni preveden, ampak prikazuje nekaj okoli Honde.
Vmes večkrat pokažejo razne skice motorja, pokažejo MGUK (sicer zamegljen) in proti koncu tudi ohišje turbine.
Ter tudi tale posnetek telemetrije med dirko v Angliji...:

@45:12

Boost 3.6bar
TExL 850°C
TExR 871°C temperatura izpušnih plinov iz leve in desne banke

112408rpm - hitrost MGU-H

pretok goriva okoli 98kg/h

Verjetno veliko corporate BSa ampak upam da kdo prevede...

vilser ::

PrimozR je izjavil:

In niso smiselni. LMP-ji, kjer se vrata odpirajo navzgor, imajo le-ta hitro snemljiva. Mercedesov SLS ('gullwing') ima na pantih eksplozijske vijake, da odvrže vrata, ko se prevrne. Iz avta mora dirkač biti sposoben priti ven. SIcer je res, da je to tudi zdaj težko, a je vseeno bolje, kot pa da bi imel nad seboj še pokrov. Pa kaj je problem pokrova? Hlajenje. Že zdaj je v kokpitu nekih 50 stopinj, LMP-ji imajo pa obvezne klima naprave. Ki so v bistvu precej nujne (poleg aktivne ventilacije kokpita).

Ne razumem zakaj se dela take probleme pri dirkačih od F1 glede temperatur v kabinah, ko že 50 let veliko folka dirka v zaprtih kokpitih.
««
45 / 69
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Formula 1 2017 (strani: 1 2 3 423 24 25 26 )

Oddelek: Na cesti
1251190909 (122468) broken/link
»

Formula 1 2013 (strani: 1 2 3 435 36 37 38 )

1899257493 (163319) Alexius Heristalski

Formula 1 2010 (strani: 1 2 3 421 22 23 24 )

1189192200 (155445) WarpedGone

Več podobnih tem