» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
71 / 73
»»

oo7 ::

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

Kateri achivement ti je bil najtežji za narediti ? Men jih še kar nekaj manjka.
Si pa hitro preigral vse štiri konce. Za enega se moraš kar vrnit nazaj tam kjer greš prvič v komoro. No ja če potem ne raziskuješ več in delaš samo glavne naloge gre verjetno hitro ja.

Trije super težki achievmentsi so: Flash Royal, Miracle hoarder in Wardens drool.
Za Miracle hoarder rabiš hudo potrpežjivost in veliko sreče, za ostala 2 pa podrobna navodila in jih moraš načrtno delati od začetka igre.

4 konce pa lahko preigraš zelo hitro. V igri so samo 3 odločitve, ki vplivajo na konce. Vsi so v zadnji četrtini igre. Na vsakem izmet teh 3 mest se 1 konec odcepi, ostali pa gredo skupaj naprej in tako dobiš 4 konce.
Na teh treh mestih moraš imeti shranjeno igro in potem lahko v enem dnevu preigraš vse 4 konce.

Ne vem zakaj meni ni odklenilo achivement The four winds. Sem končal in obiskal vse lokacije.

Še nekaj MAP in teorij kje bi lahko bil DLC

Tale mapa je iz tistega velikega leaka, ko so jim ukradli za več 100GB podatkov.

Nekaj teorij.

yayo ::

madafaka, tekam cel dan okoli in prenašam loot. Delam In Search Of Past Glory nalogo in me na koncu moram k tehniku v Rostok, da mi inštalira nenakšen suppressor pa ne dobim opcije, ko sem pri njemu. To je že drug velik hrošč v questu danes. Imam občutek, da čim ne slediš strogo zgodbi ampak narediš vmes kak izlet za stashe ali raziskovanje se naloge razbijejo. Za tole zadnje baje pomaga le komanda v konzoli.Bomo jutri videli. grrrrr

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Gregor459 ::

yayo je izjavil:

madafaka, tekam cel dan okoli in prenašam loot. Delam In Search Of Past Glory nalogo in me na koncu moram k tehniku v Rostok, da mi inštalira nenakšen suppressor pa ne dobim opcije, ko sem pri njemu. To je že drug velik hrošč v questu danes. Imam občutek, da čim ne slediš strogo zgodbi ampak narediš vmes kak izlet za stashe ali raziskovanje se naloge razbijejo. Za tole zadnje baje pomaga le komanda v konzoli.Bomo jutri videli. grrrrr

Greš, do tehnika tam greš v meni upgrade. Potem pa v čelado vstaviš supresor.

Gregor459 je izjavil:

Greš, do tehnika tam greš v meni upgrade. Potem pa v čelado vstaviš supresor.

peeesdaaaa! Sem tole bral v postelji na tablici pa takoj v pižami skočil pred računalnik in seveda je to to! :)) Kako butlasto se sedaj počutim. V moj bran, igram v ukrajinščini in mi pogosto kaj uide iz naracije, ko berem podnapise. Stari Stalkerji so imeli enciklopedijo, zgodba questov bi tudi morala biti veliko bolj v podrobnostih opisana v dnevniku.

Seveda sem pričakoval dialog s tehnikom pa, da me bo še kam poslal po kake šraufe iz titana ali kaj podobnega. :)) Drugače pa je tistih 5% PSY ekstra zaščite bolj ena žalost. Samo to pokaže, ko nadgradiš. Imam upgrejdan PSZ 91 Falcon Armor Set in sene pozna prav dosti.

Zgodovina sprememb…

Predsednik11 ::

Za PSI še najbolj pomagajo tablete PSI block te je pametno imeti vedno s seboj.

Meizu ::

Je pa res da so PSI tablete precej redka zadeva. Jaz sem jih skozi veteran (ponavljam vedno na kateri težavnosti, ker očitno loot quantity varira glede na izbrano težavnost) v celem playthroughu nabral mogoče za eno dobro pest.

Ja, sem se jar začudil, ko sem med raziskovanjem X5 laboratorija nabral celih 5-6 kosov anti PSI tablet. Potreboval sem v bistvu le eno. Pa tisti Strelokov AK je žal že zelo podhranjen za ta del igre.

Meizu je izjavil:

Je pa res da so PSI tablete precej redka zadeva. Jaz sem jih skozi veteran (ponavljam vedno na kateri težavnosti, ker očitno loot quantity varira glede na izbrano težavnost) v celem playthroughu nabral mogoče za eno dobro pest.

Res je ni jih veliko. Ampak delujejo 180s kar je dovolj sploh proti koncu, ko imaš gauss in kontroler pade ob enem strelu.

yayo je izjavil:

Ja, sem se jar začudil, ko sem med raziskovanjem X5 laboratorija nabral celih 5-6 kosov anti PSI tablet. Potreboval sem v bistvu le eno. Pa tisti Strelokov AK je žal že zelo podhranjen za ta del igre.

Lep izplen PSI tablet.
Kot sem rekel vedno v inventoriju vsaj dva kompleta medtem, ko preostalih dveh Vinca in Hercul pa ne vem če sem uporabil dvakrat čeprav veliko težav s krvavenjem in težo.

Hercul se mi zdi, da sploh ne delujejo, če imaš weird water artifakt v žepu, ki že tako poveča nosilnost. Izboljšan PSZ 91 Falcon oklep + weird water + Flytrap = 140kg nosilnosti, čeprav sem stalno pod efektom pijanosti, ko grem ćez 50kg. Je pa res, da so vsi artefakti, ki imajo "weird" v imenu v bistvu že cheat kode, posebno v primerjavi s prejšnjimi igrami Ampak kdo se jim bo odpovedal, ko je igra tako škrta? Glede death counterja pa so me pogovori tukaj opozorili, da igram kot lenuh in moram to popraviti. V 150tih urah igranja imam kakih 340 smrti na veteran. Seveda je veliko padcev in sfaljenih skokov ampak bolj kot to je mentaliteta "ok, so mi zjebali health bar in armor, grem naprej dokler me ne ubijejo, itak bom naslednjič že vedel koliko jih je in od kod prihajajo". Se vidi, da igram zelo malo streljačin in nobene online. Sem začel bolj hardcore igrati od kadar sem vas bral. :))

Zgodovina sprememb…

Potem kasneje v igri ne potrebuješ več weird water ko imaš enkrat diamond exoskeleton kateri ti doda 25 kg.
Os weird artefaktov največ uporabljam weird ball in weird water kateri je tudi odlična oroti vtež za radiacijo.
Flower, Bolt , Pot in Nut pa nisem nikoli uporabljal.

Bolt je zanimiv ker izniči anomalije ampak se recharga izključno ob emisiji. Tale weird bolt bi ful bolj prav prišel v early game, realno ga pa najdeš šele bolj proti end game, ko imaš itak armor že toliko dober, da ni neke hude panike it skozi bilokatero anomalijo.

Verjetno mi bo nut bolj prav prišel sedaj, ko igram s hardcore modom in je bleed damage dejansko cca. 300-400% bolj potenten. Če nimaš nekih bleed reduce artefaktov rabiš včasih tudi 5-6 bandageov da se ustavi krvavenje, hkrati ti pa cel health bar pobere. Tako da moraš najprej kompenzirat blood loss z medkitom, da si kupiš dovolj časa, da lahko apliciraš bandage, potem pa še en medkit za dejanski heal.

Zveni grozno ampak feeling je pa top, ker imaš dejansko občutek da te je pač nekdo s kalašnikikom zadel. Tudi nasprotniki padejo hitreje dol, mislim da je damage 1:1 s tem modom, par strelov v abdomen je že dovolj da nasprotnik pade in ni več potrebno izključno headshotat.

Zaenkrat super filing. Mod je pa tale, če koga zanima:

https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Meizu je izjavil:

Bolt je zanimiv ker izniči anomalije ampak se recharga izključno ob emisiji. Tale weird bolt bi ful bolj prav prišel v early game, realno ga pa najdeš šele bolj proti end game, ko imaš itak armor že toliko dober, da ni neke hude panike it skozi bilokatero anomalijo.

Verjetno mi bo nut bolj prav prišel sedaj, ko igram s hardcore modom in je bleed damage dejansko cca. 300-400% bolj potenten. Če nimaš nekih bleed reduce artefaktov rabiš včasih tudi 5-6 bandageov da se ustavi krvavenje, hkrati ti pa cel health bar pobere. Tako da moraš najprej kompenzirat blood loss z medkitom, da si kupiš dovolj časa, da lahko apliciraš bandage, potem pa še en medkit za dejanski heal.

Zveni grozno ampak feeling je pa top, ker imaš dejansko občutek da te je pač nekdo s kalašnikikom zadel. Tudi nasprotniki padejo hitreje dol, mislim da je damage 1:1 s tem modom, par strelov v abdomen je že dovolj da nasprotnik pade in ni več potrebno izključno headshotat.

Zaenkrat super filing. Mod je pa tale, če koga zanima:

https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Ta MOD bom pa sporbal.
Kar se pa tiče krvavljenja pa so modri medkiti dokaj slabi. Povoji še vedno najboljša rešitev.

Izi ::

oo7 je izjavil:

Kar se pa tiče krvavljenja pa so modri medkiti dokaj slabi. Povoji še vedno najboljša rešitev.

Ne, kar se tiče krvavljenja je daleč najboljša rešitev Hypercube. Nujna stvar v vsakem Armorju, poleg obveznega Thunderberrya.
 Hypercube (Bleeding Resistance: Maximum)

Treba je farmati Termalne anomalije dokler ne dobiš legendarni Hypercube. Potem lahko na povoje praktično pozabiš.

Jaz imam enega pa sem mislil, da je weird nut boljši. Drugače pa kup različnega orožja ampak na koncu uporabljaš vedno isto, ker je upgrejdanje predrago in po polovici igre gledaš le še na to, da ima spodobno penetracijo.

Izi je izjavil:

oo7 je izjavil:

Ne, kar se tiče krvavljenja je daleč najboljša rešitev Hypercube. Nujna stvar v vsakem Armorju, poleg obveznega Thunderberrya.

Treba je farmati Termalne anomalije dokler ne dobiš legendarni Hypercube. Potem lahko na povoje praktično pozabiš.

Hypercube pa ne vem ali sem našel ali ne. Bom pogledal.
Če sem verjetno nisem dal v inventorij, ker ima sigurno MAX negativni efekt radiacijo ?
Proti koncu igre sem iz inventorija dal ven weird water, ker sem imel zaradi exoskeletona vedno več kot 50kg pa mi je šel na živce malo pijani efekt. Je pa res,d a čei maš weird water v inventoriju imaš lajko vse ostale artefakte s MAx radiacijo v negativno smer pa ti weird water izniči vse.

Kar se tiče samega krvavenja sta Hypercube in Weird Nut praktično enaka, ampak Weird Nut ti močno upočasni zdravljenje z navadnimi Medkiti. Hypercube nič ne upočasni običajnega zdravljenja, zraven pa ima še zelo močno Termalno zaščito, kar ga naredi precej boljšo izbiro kot Weird Nut.
Seveda pa pa za Hypercube rabiš s svincem zaščiten slot v obleki ali pa Weird Water, ki izniči radiacijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Izi ()

Jap Hypercube je eden izmed najboljših artefaktov v igrim

Samo tisti achivement je pa težko narediti, da moraš odkriti čisto vse artefakte. Jaz jih imam en kup v skrinji tako, da psloh ne vem kateri še manjka.

OK tole ni Stalker je pa igra katero delajo bivši Stalker razvijalci.

Forest Reigns

Forest Reigns - Official Cinematic Reveal Trailer

Forest Reigns - Official Gameplay Reveal Trailer

Igro dela studio VG Enterteiment. Studio se je preimenoval leta 2023 prej so se imenovali Vostok Games.

Studio je nastal leta 2012. Prej so ti razvijalci delali v studiju GSC Game World.

V preteklosti so naredili dve multiplayer igri (2015) Survarium in (2019) Fear of the Wolves. So pa že za obe igri ugasnili serverje.

To je več ali manj ekipa, ki je delala Call Of Pripyat in potem naredila dober del originalne verzije Stalker 2 katero je lastnik GSC pred izidom skenslal. kadaj je to že bilo? 2012? Potem jih je tudi odpustil in so šli na svoje.

yayo je izjavil:

To je več ali manj ekipa, ki je delala Call Of Pripyat in potem naredila dober del originalne verzije Stalker 2 katero je lastnik GSC pred izidom skenslal. kadaj je to že bilo? 2012? Potem jih je tudi odpustil in so šli na svoje.

Ekipa Metro pa so delali Shadow of Chernobyl ?

Kaj pa je bil razlog za odpust ? Višek ?

Zgodovina sprememb…

ne, 4D games (Metro franšiza) sta ustanovila dva programerja, ki sta pri GSC ustvarjala Shadow Of Chernobyl. GSC ju je celo tožil, neuspešno, da sta ukradla XRay engine na katerem so tekle vse tri Stalker igre. Modderji (če se prav spomnim) pa pravijo, da gre dejansko za isti engine, le malce predelan. Zanimivost: Šefa 4D Games sta po izidu prve Metro igre ponudila službo CEOta Deanu Sharpu, američanu, ki je najbolj zaslužen za to, da je prvi Stalker sploh izšel. To pa zato, ker sta želela človeka izkušenega v zahodnem biznisu za krmilom. Ko so razmere v Ukrajini začele postajati nemogoče za delo ekipe je Sharpe predlagal, da bi jo preselili v Slovenijo, zaradi dobre pokritosti z internetom, relativne cenenosti in zaradi geografskega položaja. Potem pa je srečal nekoga, ki mu je povedal, da Malta nudi zelo ugodne pogoje z namenom, da bi privabila software firme na otok. In sedaj so na Malti.

Razlog za odpust celotne ekipe po Call Of Pripyat je bil ta, da se Grigorovich, ki je lastnik firme ni uspel zdilati za izid igre na konzolah, oziroma je ekipa ni bila sposobna portati na XBox, ali nekaj takega. Pa razvijanje iger ga ni več zanimalo. Kot premožen ukrajinec je raje tekmoval na amaterskih dirkah po Evropi s svojim ferrarijem. In zanimivo, GSC je ustanovil pri šestnajstih letih. Očitno mu ostali podjetniški podvigi niso ravno uspeli, če se je vrnil k videoigram.

Zgodovina sprememb…

Včeraj sem preigral "Happiness For Everyone" pa malce gledam mimohod, da vidim kako so drugi opravili nalogo. In vidim, tip igra na Veteran, kako že ima Diamond exo pa upgrejdana Kharod in Saigo. Jaz Kharoda še videl nisem, Saige pa mi Rostok, Malachite, Cement Factory tehniki niti ne znajo upgrejdati. Jebeš tak "blind" gameplay, če je tip vedel, da mora prehitevati zgodbo, da bi prišel do final tier opreme.:))

yayo je izjavil:

Včeraj sem preigral "Happiness For Everyone" pa malce gledam mimohod, da vidim kako so drugi opravili nalogo. In vidim, tip igra na Veteran, kako že ima Diamond exo pa upgrejdana Kharod in Saigo. Jaz Kharoda še videl nisem, Saige pa mi Rostok, Malachite, Cement Factory tehniki niti ne znajo upgrejdati. Jebeš tak "blind" gameplay, če je tip vedel, da mora prehitevati zgodbo, da bi prišel do final tier opreme.:))

Diamond exosuit lahko dobiš v bunkerju pri Yaniv postaji ampak rabiš malo cheesat zadevo z eno škatlo, ki jo dobiš tam zraven pri tornado anomaliji. Drugače se tisti bunker ne odpre dokler nisi kasneje v glavni zgodbi.

Kakorkoli, ne rabiš nič od tega za tiste misije (btw. saigo lahko upgrejdaš šele pri Yaniv mehaniku), jaz takrat na veteran nisem še imel diamond exosuita, mislim da sem imel ali falcon suit od sparka ali pa eno od seva armorjev. Saigo sem dobil od nimbla, ampak sem imel neupgrejdano (nisem bil še v Yanivu takrat), puško sem pa imel integral, če se prav spomnem. Pa še vedno skif pistol :)

Vse se je dalo čisto na izi speljat. :)

ja, tako sem tudi sam preigral. PSZ 91 Falcon armor katerega dobiš v enem stashu V Malachite (upgrejdan do amena, manjka mi le ena svinčena obloga za artifact container), vanilla Saiga, Riemann - tisti unikatni Integral, sem ga tudi skoraj do konca upgrejdal in sem ga slučajno našel ne vem več kje. Pa Rhino z optičnim merkom imam, skoraj do konca upgrejdan. Dnipro je razočaranje, ker ima, vsaj vanilla inačica, velik odsun pa optičnega merka ni še nikjer za dobiti. Drugače Riemann in na spošno Integral dobesedno požira municijo. Sem vzel s seboj kakih 350 metkov pa se je znucal pred koncem misije. Tako, da sem končal s Saigo in Rhinotom, ker si s puškami pobrnimi od sovrago rabil tri-štiri headshote, pa preciznosti ni nobene. Se razvadiš z dobrim orožjem.

yayo je izjavil:

ja, tako sem tudi sam preigral. PSZ 91 Falcon armor katerega dobiš v enem stashu V Malachite (upgrejdan do amena, manjka mi le ena svinčena obloga za artifact container), vanilla Saiga, Riemann - tisti unikatni Integral, sem ga tudi skoraj do konca upgrejdal in sem ga slučajno našel ne vem več kje. Pa Rhino z optičnim merkom imam, skoraj do konca upgrejdan. Dnipro je razočaranje, ker ima, vsaj vanilla inačica, velik odsun pa optičnega merka ni še nikjer za dobiti. Drugače Riemann in na spošno Integral dobesedno požira municijo. Sem vzel s seboj kakih 350 metkov pa se je znucal pred koncem misije. Tako, da sem končal s Saigo in Rhinotom, ker si s puškami pobrnimi od sovrago rabil tri-štiri headshote, pa preciznosti ni nobene. Se razvadiš z dobrim orožjem.

Ja, vanilla balistika je krneki. Rhino ko mu enkrat upgrejdaš fall off damage in posledično range, je dobesedno sniper z 2x scopeom. Kar povsem izniči potrebo po dejanskih snajperjih za boj na večjih razdaljah, potem pa vzameš puško, ki je dobra v CQB.

Riemann dobiš v tisti zgradbi z anomalijami v journalist stashu, malenkost severno od Rostoka. Submachine guni v vanilla Stalker2 imajo absurden DPS ampak tudi hitro žrejo municijo in posledično hitro razpadejo. Tako da je neke vrste kompromis - z izjemo zuberja oziroma v resničnem svetu Bizona, ali njegove unikatne verzije Rat Killer (dobiš v monolith hospitalu) - tisto je dejansko OP. :)

Sicer pa Dnipro jaz nisem glih doživel problema z recoilom, je pa res da na Veteran načeloma nikoli ne igraš na auto-fire mode, skoraj vedno single shot in uporabiš pozicijsko premikanje proti nasprotniku in ubistvu igraš na headshote.

Je pa res, da je Kharod veliko bolj primeren za auto mode. Ima pa dnipro večji damage če ga upgrejdaš na 7.62 kaliber.

Kharod ne vem če sem uporabljal vsega skupaj 5 minut :)

Tale MOD bi znal priti zelo prav in škoda, ker ga ni v sami igri.

Repair Kit Bundle - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

yayo je izjavil:

Sem videl to enkrat ja, ko je nekdo prevračal lesen zaboj, da je splezal na prenosni lab in dobil diamond exo katerega dobiš drugače preko glavne misije.

Enaplusdva ::

Zaključil po 189 urah. Menda sem dobil najbolj najmanj pogost konec torej Scar konec.

Sem videl to enkrat ja, ko je nekdo prevračal lesen zaboj, da je splezal na prenosni lab in dobil diamond exo katerega dobiš drugače preko glavne misije.

Toliko je cheesy, da greš lahko dejansko takoj ko prideš ven iz Lesser Zone v ravni črti do Yaniva, skotališ tisto škatlo kakih 50m do bunkerja, skočiš gor in puf, najboljši armor v igri. :)

Meizu je izjavil:

Toliko je cheesy, da greš lahko dejansko takoj ko prideš ven iz Lesser Zone v ravni črti do Yaniva, skotališ tisto škatlo kakih 50m do bunkerja, skočiš gor in puf, najboljši armor v igri. :)

Pa je to še možno ali so kaj patchali ?
Misliš, da so to naredili namerno ali pač samo spregledali?
Ampak zanimivo kaj nekaterim vse pride na pamet in kaj vse probajo :)

Stan57 ::

Igra je odprti svet potrebno se je malo sprehoditi ne držati zgodbe kot pijanec plota
aeaea

jaz se spomnim, da sem stoletje nazaj v Shadow Of Chernobyl z malce eksperimentiranja preskočil eno ograjo v Rostoku in prišel v območje, ki obkroža mapo igre. Ničesar ni bilo, razen tistih osnovnih talnih, zelenih in rjavih tekstur in ene dooolge ozke cestice, ki se je vila v neskončnost. Po tej cestici pa so v valovih prihajale skupinice stalkerjev iz raznih frakcij in čredice mutantov. Če so slučajno eni dohiteli druge so se začeli boriti med seboj, seveda odvisno od odnosov med frakcijami, če je šlo za stalkerje. Tej cesti sem sledil kar nekaj časa in prišel do ene točke kjer je igra spawnala A Life. Tako, da sem dobil vtis,da se je komplet A Life spawnal na eni ali par podobnih točkah z navodili kam morajo npcji oditi. In so dejansko pešačili do teh lokacij po omenjeni cesti. Potem, ko sem se po tem izletu vrnil v igro sem imel same probleme s sejvi. Nekako sem razbil igro in nič več ni delovalo kot bi moralo, tako, da sem moral nadaljevati od zadnjega sejva pred obiskom "cone somraka".

Pa ja tam mimo tistega laba sem šel vsaj 10x ampak exo dobil šele preko glavne zgodbe. Če ne bi nekdo iz dolgčasa premetaval tiste škatle za to foro ne bi vedelo 99,9% ljudi.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Gregor459 ()

yayo je izjavil:

jaz se spomnim, da sem stoletje nazaj v Shadow Of Chernobyl z malce eksperimentiranja preskočil eno ograjo v Rostoku in prišel v območje, ki obkroža mapo igre. Ničesar ni bilo, razen tistih osnovnih talnih, zelenih in rjavih tekstur in ene dooolge ozke cestice, ki se je vila v neskončnost. Po tej cestici pa so v valovih prihajale skupinice stalkerjev iz raznih frakcij in čredice mutantov. Če so slučajno eni dohiteli druge so se začeli boriti med seboj, seveda odvisno od odnosov med frakcijami, če je šlo za stalkerje. Tej cesti sem sledil kar nekaj časa in prišel do ene točke kjer je igra spawnala A Life. Tako, da sem dobil vtis,da se je komplet A Life spawnal na eni ali par podobnih točkah z navodili kam morajo npcji oditi. In so dejansko pešačili do teh lokacij po omenjeni cesti. Potem, ko sem se po tem izletu vrnil v igro sem imel same probleme s sejvi. Nekako sem razbil igro in nič več ni delovalo kot bi moralo, tako, da sem moral nadaljevati od zadnjega sejva pred obiskom "cone somraka".

You broke the code ;)

Se spomnim enkrat pri eni igri če ni bil Fallout 3 ali dlc kjer si lahko po neki fori dostopal, do developer room notri pa polno orožja in nabojev in drugih zadev.

Enaplusdva je izjavil:

Zaključil po 189 urah. Menda sem dobil najbolj najmanj pogost konec torej Scar konec.

Sem nekje enkrat videl eno anketo in najbolj pogost konec je bil Skifov nato Strelok potem Vard in čisto na koncu zelo majhen % Scar.

Faaak tale Rostok. Skušaš kaj prodat trejderju - igra zmrzne, če si predolgo v interfejsu. Odpreš svojo skrinjo - igra zmrzne, če si predolgo v inventory screenu. Tečeš proti izhodu iz baze - igra zmrzne. Sem zbežal v Garbage prodajat in popravljat opremo. Zdaj grem gor proti severozahodu, v smeri Yaniva.

yayo je izjavil:

Faaak tale Rostok. Skušaš kaj prodat trejderju - igra zmrzne, če si predolgo v interfejsu. Odpreš svojo skrinjo - igra zmrzne, če si predolgo v inventory screenu. Tečeš proti izhodu iz baze - igra zmrzne. Sem zbežal v Garbage prodajat in popravljat opremo. Zdaj grem gor proti severozahodu, v smeri Yaniva.

Hmm to je super čudno, meni še ni zmrnila igra v Rostoku, nasploh sem imel bore malo crashev. Imaš najnovejše driverje pa to?

Meizu je izjavil:

yayo je izjavil:

Hmm to je super čudno, meni še ni zmrnila igra v Rostoku, nasploh sem imel bore malo crashev. Imaš najnovejše driverje pa to?

Tudi meni ni še zmrznilo v Rostoku razen hudega padca FPS za sekundo ali dve.

V Rostoku, v Freedom bazi se mi to stalno dogaja, drugje pa praktično nikoli. Bom pogooglal, bom pa tudi na sveže igro naložil. Drajverji so seveda zadnji.

Enaplusdva ::

yayo je izjavil:

V Rostoku, v Freedom bazi se mi to stalno dogaja, drugje pa praktično nikoli. Bom pogooglal, bom pa tudi na sveže igro naložil. Drajverji so seveda zadnji.

Za vsak slučaj si naredi varnostno kopijo save datotek, če boš nalagal na novo igro.

Berem, da ima veliko igralcev enak problem. Zanimivo, marsikdo pa ga sploh nima. Bohvedi, upam, da pride kmalu kak nov patch.

Drugače pa imam še prvo verzijo RTX 3080 kartice, tisto z 10GB Vrama, mogoče je v temu problem. Nastavitve imam večinoma na Medium (4K, prej sem igral v 1440p resoluciji in imel nastavitve na Epic z zelo visokimi FPSji ampak so bili drugi problemi z raznimi microstrutterji in podobnim. Iskreno povedano tudi ni neke grozovito opazne razlike, ko igraš, ker je veliko bolj pomembno, da igra lepo teče). Za štos bom v Rostoku znižal nastavitve na Low, ravno zato, da vidim kako se bo igra obnašala kjer ponavadi zmrzne.

Zgodovina sprememb…

yayo je izjavil:

Berem, da ima veliko igralcev enak problem. Zanimivo, marsikdo pa ga sploh nima. Bohvedi, upam, da pride kmalu kak nov patch.

Če se prav spomnim so napovedovali nekaj kmalu v novem letu. Nove informacije in če se prav spomnim tudi nov patch.

V Rostoku imajo praktično vsi probleme, je samo vprašanje koliko časa se zadržuješ v tisti problematični stavbi.
Problematična je samo ena stavba in sicer tista kjer sta 2 prodajalca, serviser in naša skrinja. Tam se moraš zadrževati čim manj časa. Če pa ne gre pa na vsakih par minut stopi ven iz stavbe za kakšnih 10 sekund in potem nazaj notri, potem imaš spet nekaj minut fore preden ti bo zmanjkalo VRAMA.
Koliko časa se lahko zadržuješ v tisti stavbi je odvisno od količine VRAMA in nastavitev. Nižje nastavitve podaljšajo čas ampak se samo zaradi Rostoka ne splača nižati. To je edino tako področje v celi igri.

yayo je izjavil:

Drugače pa imam še prvo verzijo RTX 3080 kartice, tisto z 10GB Vrama, mogoče je v temu problem. Nastavitve imam večinoma na Medium (4K, prej sem igral v 1440p resoluciji in imel nastavitve na Epic z zelo visokimi FPSji ampak so bili drugi problemi z raznimi microstrutterji in podobnim. Iskreno povedano tudi ni neke grozovito opazne razlike, ko igraš, ker je veliko bolj pomembno, da igra lepo teče). Za štos bom v Rostoku znižal nastavitve na Low, ravno zato, da vidim kako se bo igra obnašala kjer ponavadi zmrzne.

Jaz imam tudi 3080 10Gb in nisem niti enkrat zmrznil tam :)
««
71 / 73
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746135690 (19768) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52393582 (11462) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9517293 (11216) oo7
»

Areal

84684 (4413) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)