» »

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl

««
72 / 72
»
»»

yayo ::

Blagor tebi... Trenutno updejtam monitor firmware, upam, da ne bom kaj zajebal.8-O

Meizu ::

Ti pa priporočam da si potegneš dol kakšen dober FPS optimizator iz nexusa za stalker 2, inštalacija je res simpl, prednost modov je pa v tem, da nekateri tudi popravijo določene težave z memory leakom, ki se trenutno še dogaja ponekod v igri in je to mogoče tudi razlog, da ti Rostok tako zelo zmrzuje.

Tale dva sta najbolj konkretna:

https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Predsednik11 ::

yayo je izjavil:

ne, 4D games (Metro franšiza) sta ustanovila dva programerja, ki sta pri GSC ustvarjala Shadow Of Chernobyl. GSC ju je celo tožil, neuspešno, da sta ukradla XRay engine na katerem so tekle vse tri Stalker igre. Modderji (če se prav spomnim) pa pravijo, da gre dejansko za isti engine, le malce predelan. Zanimivost: Šefa 4D Games sta po izidu prve Metro igre ponudila službo CEOta Deanu Sharpu, američanu, ki je najbolj zaslužen za to, da je prvi Stalker sploh izšel. To pa zato, ker sta želela človeka izkušenega v zahodnem biznisu za krmilom. Ko so razmere v Ukrajini začele postajati nemogoče za delo ekipe je Sharpe predlagal, da bi jo preselili v Slovenijo, zaradi dobre pokritosti z internetom, relativne cenenosti in zaradi geografskega položaja. Potem pa je srečal nekoga, ki mu je povedal, da Malta nudi zelo ugodne pogoje z namenom, da bi privabila software firme na otok. In sedaj so na Malti.

Razlog za odpust celotne ekipe po Call Of Pripyat je bil ta, da se Grigorovich, ki je lastnik firme ni uspel zdilati za izid igre na konzolah, oziroma je ekipa ni bila sposobna portati na XBox, ali nekaj takega. Pa razvijanje iger ga ni več zanimalo. Kot premožen ukrajinec je raje tekmoval na amaterskih dirkah po Evropi s svojim ferrarijem. In zanimivo, GSC je ustanovil pri šestnajstih letih. Očitno mu ostali podjetniški podvigi niso ravno uspeli, če se je vrnil k videoigram.

Zelo zanimivo.
So se odločili za Malto namesto Slovenije zaradi birokracije ?
Če sem malo žleht me veseli, da mu podjetniški podvigi niso uspeli in se je vrnil k igram.

Če se ne motim ima tudi GSC nekega outsiderja kot ga ima 4A games tistega Američana ?

oo7 ::

Z MODi že malo v Fallout vode :)

Skill Magazines - https://www.nexusmods.com/stalker2heart...

Add depth to your adventure in the Zone with a unique series of over 30 magazines, each with its own unique effect. Learn the secrets of survival, trading, and upgrading your gear to gain advantages such as improved protection, reduced weapon wear, or discounts from traders. The effect of a magazine is activated after the first reading, but due to the harsh conditions of the Zone, the magazines are quite fragile and fall apart immediately after use. Extra copies can be sold to get the most out of them. Become a master of survival using the wisdom preserved on the pages of these publications!

Pa ni slabo so kar vredu zmerni bonusi. Pa še naslovnice zgledajo zanimivo.

yayo ::

Predsednik11 je izjavil:

Zelo zanimivo.
So se odločili za Malto namesto Slovenije zaradi birokracije ?
Če sem malo žleht me veseli, da mu podjetniški podvigi niso uspeli in se je vrnil k igram.

Če se ne motim ima tudi GSC nekega outsiderja kot ga ima 4A games tistega Američana ?

Ne zaradi birokracije ampak, ker Malta ponuja spodbude tipa znižanih davkov in odloga. Mi ne ponujamo ničesar. Žal nikjer ne morem najti intervjuja kjer Sharpe govori o temu, sem pa prepričan, da sem ga že linkal v tej temi. Mislim, da je bil UK reviji Edge, pa ga je nekdo objavil na netu, potem pa so ga dol dali zaradi copyrighta.
Tukaj je članek o Sharpovi vlogi v splovitvi originalnega Stalkerja.
In še video kjer iz Malte govori o problemih s corono.

Kolikor se spomnim je govoril, da so ga v Kijevu tako sovražili, ko jim je prišel komandirat kako je potrebno odvreči vse nedelujoče elemente v Stalkerju SoC, da je fasal grožnje s pretepom ali celo ubojem. Na koncu pa je igra izšla izključno zahvaljujoč njegovim "škarjam".
EDIT aja, XRay engine ni poganjal Metro 2033 temveč zgodnje delovne demote. Potem so prešli na drug motor igre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: yayo ()

Predsednik11 je izjavil:

Mogoče misliš na lastnika GSC Game World Maksym Krippa ?

https://forbes.ua/company/v-mene-nemae-...

Stara novica

24 novembra se pravi 4 dni po izidu je bilo prodanih 1,4 miljona kopij igre Stalker 2.

Od tega najbolj prodajano

ZDA 22%
Ukrajina 16 %.
Nemčija 7%.
Kitajska 7%.

Bi bila pa slika sigurno veliko durgačna če igra izšla tudi v Rusiji in seveda če igra ne bi izšla na gamepass.

Trenutno ni podatka koliko kopij so prodali v slabih 2 mesecih. Je pa lastnik GSC rekel enrkat v sredini decembra, da so pokrili vse stroške igre in, da gre od takrat naprej samo še v dobiček.
««
72 / 72
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Metro Exodus [Metro 2035] (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Igre
746135257 (19335) oo7
»

S.T.A.L.K.E.R. (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

52393264 (11144) Meizu
»

Igra: Ugani igro (strani: 1 2 )

9517183 (11106) oo7
»

Areal

84658 (4387) Heavy
»

Igre podobne Fallout 3 (New vegas)