Forum » Navijanje » OC bios za radeon 9500 -> boljše navijanje
OC bios za radeon 9500 -> boljše navijanje
THX ::
pred parimi dnevi sm tuki na forumu bral za navijanje prek biosa -> z radeditom popravš frekvence in flashneš bios na kartico. ker mi ni blo logično kaj bi s tem izboljšal, sem do sedaj pustil ta način pri miru in uporavljal program - v mojem primeru riva tuner.
potem pa sem tluki prebral da nej bi to pomagal pr hitrosti pri isti frekvenci. in sm spremenil svoj bios na najvišjo še stabilno frekvenco, do katere sm lahko navil z rivatunerjem
po fleshu pa sm še mal probu navijat, iz radovednosti in ugotovil, da gre kartica precej višje kot prej.
torej:
software navijanje z rivatunerjem: iz original 277/270 na 344/317
na to frekvenco sm predelu bios. in zdej z OCjanim biosom gre kartica brez problemov do 371/330
po 4h 3dmarka ni blo nobenih artefaktov in rač. ni zamrznu. morm sprobar še za mal dalj časa, preden flesham še na to, sam po moje da po 4ih urah sistem že doseže "delovno temperaturo" oz se segreje kolikor se pač segreje
men je seveda vse skupoi zelo všeč, ni mi pa jasno kako je to možno?
torej mene zanima zakaj? kako? in po kjeri logiki to dela???
drgač pa zlo zadovoljen
potem pa sem tluki prebral da nej bi to pomagal pr hitrosti pri isti frekvenci. in sm spremenil svoj bios na najvišjo še stabilno frekvenco, do katere sm lahko navil z rivatunerjem
po fleshu pa sm še mal probu navijat, iz radovednosti in ugotovil, da gre kartica precej višje kot prej.
torej:
software navijanje z rivatunerjem: iz original 277/270 na 344/317
na to frekvenco sm predelu bios. in zdej z OCjanim biosom gre kartica brez problemov do 371/330
po 4h 3dmarka ni blo nobenih artefaktov in rač. ni zamrznu. morm sprobar še za mal dalj časa, preden flesham še na to, sam po moje da po 4ih urah sistem že doseže "delovno temperaturo" oz se segreje kolikor se pač segreje
men je seveda vse skupoi zelo všeč, ni mi pa jasno kako je to možno?
torej mene zanima zakaj? kako? in po kjeri logiki to dela???
drgač pa zlo zadovoljen
boštjan ::
ja res lepo O/C Keri radeon pa je to?9500pro.Povej kolko ns rame maš gor in od kerega proizvajalca je karta.Pa razliko v 3Dmarkih(v obeh) in bencmark v UT2003.
radeon 9500 non-pro od saphira
ram hynx 3,6 ns
razlika u benchmarku...
u bistvu ne vem
3d mark sm poganju sam za stabilnost
bom probu, pa pol napisu
a slučajno veš kolk bi se pr hitrosti poznal, če bi dal rame na cas3?
ram hynx 3,6 ns
razlika u benchmarku...
u bistvu ne vem
3d mark sm poganju sam za stabilnost
bom probu, pa pol napisu
a slučajno veš kolk bi se pr hitrosti poznal, če bi dal rame na cas3?
slučajno veš kolk bi se pr hitrosti poznal, če bi dal rame na cas3?
točno ne vem,a raje za hitrost je še 2.5 cas OK
u radeditu maš sam cas1,2, pa 3 za zbrat...
kako bi dal na 2,5 ne vem, če se sploh da je pa mal teži kokr da sam 2 programa poženeš
kar se pa benchmarka tiče: 3d mark 2k1 mi zmer drugač pokaže, enkrat 11400 drugič 11600, lohk tud še kej več. vedno prej reseteram rac. da so pogoji enaki, tko da res ne vem kaj ga mede. prej so bli rezultati nekje med 11300 in 11400, tko da neki razlike je. 3d mark 3k3 sm dons dosegu 4k+točk, kar je za 100 pik več kot prejšnji najvišji rezultat. sicer mi pa zdele vn vrže z napol navito kartivo (344/317) mal pod 3800 3dmarkov
UT2003 pa nimam, tko da ti za to ne morm povedat
še linki na futuremark
2k1:
na 371/330
na 344/317
2k3:
4000+ točk, podarki so vsi tm
kako bi dal na 2,5 ne vem, če se sploh da je pa mal teži kokr da sam 2 programa poženeš
kar se pa benchmarka tiče: 3d mark 2k1 mi zmer drugač pokaže, enkrat 11400 drugič 11600, lohk tud še kej več. vedno prej reseteram rac. da so pogoji enaki, tko da res ne vem kaj ga mede. prej so bli rezultati nekje med 11300 in 11400, tko da neki razlike je. 3d mark 3k3 sm dons dosegu 4k+točk, kar je za 100 pik več kot prejšnji najvišji rezultat. sicer mi pa zdele vn vrže z napol navito kartivo (344/317) mal pod 3800 3dmarkov
UT2003 pa nimam, tko da ti za to ne morm povedat
še linki na futuremark
2k1:
na 371/330
na 344/317
2k3:
4000+ točk, podarki so vsi tm
veš kaj probaj,z catalyst 3.1 in povej če maš boljše rezultate.ker meni score zelo pade če mam catalyst3.2
sm mel, pa ni večjih razlik
u 3dmark 2k1 pade za mal manj kot 100 pik, kar ni tolk velik da bi se sekeru, u 2k3 je pa mal vec, kolk se pa ne spomnm...
drgac pa rezultati so mal nizki, verjetn zato ker kartica ni 256 bitna in ker je agp 4x, čeprov za agp nimam predstave kakšen vpliv ma...
aja.. drgač je pa tole precej max navitje sistema v takem stanju kot je - proc ni odklenjen, vulcano 7, 266 mhz ram, samo 2 venta v ohišju pa še od tega je en u napajalcu itd
mam namen enkrat nabavt še kšn vent pa crystal orba + hlajenje rama itd, sam to enkrat ka bo $$ pa cajt pa volja. ni zabavn če greš u takoj u trgovino pa nabavš vse kar se dobi in maš v parih dneh na max vse...
če počas navijaš dalj časa traja
u 3dmark 2k1 pade za mal manj kot 100 pik, kar ni tolk velik da bi se sekeru, u 2k3 je pa mal vec, kolk se pa ne spomnm...
drgac pa rezultati so mal nizki, verjetn zato ker kartica ni 256 bitna in ker je agp 4x, čeprov za agp nimam predstave kakšen vpliv ma...
aja.. drgač je pa tole precej max navitje sistema v takem stanju kot je - proc ni odklenjen, vulcano 7, 266 mhz ram, samo 2 venta v ohišju pa še od tega je en u napajalcu itd
mam namen enkrat nabavt še kšn vent pa crystal orba + hlajenje rama itd, sam to enkrat ka bo $$ pa cajt pa volja. ni zabavn če greš u takoj u trgovino pa nabavš vse kar se dobi in maš v parih dneh na max vse...
če počas navijaš dalj časa traja
Zgodovina sprememb…
- spremenil: THX ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 3d mark 2003 (strani: 1 2 3 4 … 9 10 11 12 )Oddelek: Navijanje | 32912 (17059) | R33D3M33R |
» | 3DMARK 2001SE build330 (strani: 1 2 3 4 … 22 23 24 25 )Oddelek: Navijanje | 58390 (27122) | LittleDevil |
» | r9500 --> r9700 Utvara ali realnost? (strani: 1 2 3 4 … 15 16 17 18 )Oddelek: Navijanje | 42646 (25044) | sharp |
» | radeon 9600(non-pro) koliko naviti?Oddelek: Navijanje | 1551 (1305) | killah bee |
» | navijanje radeona9000pro (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 4819 (4036) | c3R4R |