» »

navijanje radeona9000pro

navijanje radeona9000pro

«
1
2

gamer ::

vprašanje za vse tist ki ste to že počel, s kerim programom, oz na kakšen drugačen način ste navili kartico in do koliko ste prišli ram+core,
kako veš kdaj morš nehat? sam takrat ko se začnejo artefakti pojavlat?:\

Grimlord ::

Jaz sem z mojim Gigabyte 9000 PRO 64MB prišel do 304/304 stabilno, brez artefaktov. Najboljši program za to navijat pa je definitivno Power Strip. Jaz sem nehal ko so se artefakti pojavli, pol pa sem dal nazaj na tisto frekvenco, na kateri je delalo d best (brez artefaktov).
Iz malenkosti nastane popolnost in popolnost ni malenkost.

c3R4R ::

jst pa navijam z RAGE 3d tweak-om, k je ful dobr pogram! prišel sem do naslednjih rezulatatov:
- core clock 275Mhz@313 Mhz
- memory clock 250 Mhz/279 Mhz
Pri ramu mam še ful rezerve, ker zaenkrat nimam še reber gor! ko bom dal rebra gor mislm, da bi se moral ram navit do okol 305 Mhz brez problema!:D
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3R4R ()

_Dejan_ ::

jst mam pa saphire radeon 9000pro 64mb
navijam z rage 3d (sm probal z power stripom pa ni razlike)
mam pa trenutno na 303.75/303.75 bom pa probal če gre kej več (to sm dosegu brez višanja voltaže) aha pa še AGP laufam na 100mhz

c3R4R ::

_Dejan_:
jst mam isto grafo kot ti samo, da imam 128 MB ram-a! kako maš lohk agp 100 Mhz? a lahko tut na agp vodilu višaš napetost? no.... mislm, da jo lahko višaš... samo ne vem če je priporočljivo:D! a maš na ramih rebra? ker hladilnik pa maš na jedru?

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3R4R ()

OwcA ::

@criLin15: frekvenca AGPja se pri večini naborov zvišuje zvezno z FSB, nForce pa omogoča nezvezno nastavljnanje. Zviševanje Vagp pa niti ni takša huda eksotika.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

_Dejan_ ::

jst mam epox 8rda(n-force) lahko bi poveču Vagp v bistvu sm že probal pa ne pridem višje s frekvenco.
Ja na ramih mam rebra in na procesorju crystal orba.
Pa z voltažo nism mislu Vagp ampak modifikacijo roadeona(za v na radeon proc., V-ramov in V-reg) baje lahko pol prideš do 340/340. Bom enkrat v bodočnosti probal.
kakšne 3d marke pa kej vi dosegate?

c3R4R ::

@_Dejan_:
jst mam z navito radeonko 308.25/272.25 Mhz in procom (nenavit-default 1700 mhz celeron), dosežem v 3d marku 2001 okoli 6300 točk z odstopanji +/- 50 točk! rezultat je slab, ker moj cel sistem zavira CELERON! NIKOLI več ga ne bom kupu;(;(! če pa proc navijem na 2100 Mhz (grafa je na isti frkvenci kot zgoraj) mi grafa v 3d marku doseže 7200 točk z +/- 50 točk odstopanja!
na graf. procu mam isto crystal orba, na ramih pa (zaenkrat še) nimam reber!

Pa z voltažo nism mislu Vagp ampak modifikacijo roadeona(za v na radeon proc., V-ramov in V-reg) baje lahko pol prideš do 340/340. Bom enkrat v bodočnosti probal.


kva si pa s tem mislu? mod. grafe? ej, če boš kej delu, a mi boš plis povedu, ker bi tud jst to naredu! a boš? če maš pa kakšne načrte mi jih pa plis pošl na mail: tadej.cerar@guest.arnes.si

lp,


Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

ja moda se bom verjetno lotil še danes al pa jutri.

Za vse zainteresirane za ta mod pa ta naslov:
radeon mod

Upam da sm prov naredil link.

gamer ::

ja sej jest sm pol mal po googlu pobrsku in sm po 10min najdu powerstrip in navil do 305/310, gpu/ram, sam nevem kako ti rata da ti laufa na agp 100 jest mam na 70, ce dam na 71 mi sploh ne zazene racunalnika

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: gamer ()

_Dejan_ ::

men pa ne gre frekvenca čez 303/303 če se obesm tut pr agp 50mhz.

Probal sm naredit mod pa grafična ni delala stabilno niti pri 299/299 nevem kaj bi bilo narobe mogoče mam preslabo hlajenje. V čet. dobim druga rebra za rame pa bom pol vidu kr ta so bolj majhna pa se ful hitr segrejejo. Hladilnik na gpu-ju pa bom tut zamenju ker je ta crystal orb ful glasen pa še hladi pomoje ne dobr.

c3R4R ::

@_Dejan_:
sem si mal pogledu tist mod R9000 pro....kje naj pa dobim tist velik kuler:D, ki je na gpu-ju? ej, jst mam tut crystal orb-a pa se mi zdi pa čist kul hladi! kater kuler bi pa ti dal gor?
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

komaj čakam jutr ko dobim rebra ista so kot jih ima tist model k je naredu ta mod.
za hladilnik nevem kje bi ga dobil ker sem že jst mal okol skaku če ga kdo ima je pa thermaltakov hladilnik. Pa še link do tega hladilnika KLIKNI

Probal bom z novimi rebri samo ram naviti pa bom vidu kaj bo.
Zanima me samo če kdo ve a je možno ker je napetost tok večja da se pol pregreva in ni satbilna tut na taki frekvenci kot je pred modom bila?

c3R4R ::

ma jst si morm tud rebra omislit.. ma tko ne gre več naprej:D.... kje boš ti rebra dobil? a jih lohk kej zrihtaš? upam, da si iz okolice Ljubljane! a mi lohk daš tvoj mail, da se zmenva:D?
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

Žal jih ne morem zrihtat ker ima model samo še štiri.
Pojdi pa pogledat če jih imajo v mlacomu mogel bi jih met vsaj enkrat sm jih vidu reče pa se
TT memory colling kit( pa un prodajalc bo sanju v enih pasivnih in aktivnih pa reč da ti da take k so not modra rebra) pa se povezava do teh reber da boš vedu vsaj približno kakšna zgledajo KLIKNI

c3R4R ::

@_Dejan_:
jst sploh ne vem, če bi taka rebra pasala na mojo grafo, k mam med dvema ramoma 2 tolk smotana tranzistorja... a so jih moral tja postavt... barabe:D? a ju imaš tut ti? aja... s čim boš prlepu rebra na rame?

bom šel v Mlacom...
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

na sprednji strani mam tut jst tista tranzistorja(čeprov mislm da sta kondenzatorja), Pač rebra pomakneš malo nižje lahko pa tet rebra režeš če hočeš sam jst jih nebi.
zraven reber dobiš en tak oboje stransko lepilo kot selotejp, pa jih nalepiš gor, lahko pa tut uporabiš termalno lepilo jst sm si prvič rebra namazal z AS3 in dal mal neostika zraven pa mi je AS3 prišla med nogice rama in so se pričele anomalije pojavljat pa še polovica rama mi ni delala pol pa sm se eno uro zafrkavu da sm z lupo in ščetko spravu AS3 stran. Iz tega sledi da je najlažji način uporaba tistega lepila k ga dobiš zraven pa še odstarniš lahko rebra kadar želiš brez da bi se kaj poznalo na ramih(men se ful pozna od neostika in je šla garancija) tko da je izbira tvoja.

c3R4R ::

torej... pol samo dam rebra bolj stran, da se izognem tistih nedležnih kondenzatorjev/tranzistorjev? pol bom verjetn uporabil kr tisto lepilo, k ga dobiš zravn! kako se bo pa hladila tista površina ramov, ki na bo pod rebri? tuki lahko ful zgubiš na hlajenju.... kakorkoli... poskusil bom zajeti čim večjo površino ramov! ok?

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

ali3n ::

poskusil bom zajeti čim večjo površino ramov!
RAMi morajo biti pokriti celi - če pa kaj čez štrli, pa še boljš...

drugač se ti zna pregrevat nepokrit del rama, pa bojo spet artefakti....
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

c3R4R ::

@ali3n:
kva naj pa pol nardim, če so zravn tistih ramov 2 tranzistorja, zaradi katerih je nemogoče (vsaj brez rezanja) pokrit z rebri celotno površino ramov! kva bi pa ti naredu? rezal? _Dejan_ mi je odsvetoval rezanje... kva predlagaš...?

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

če imaš orodje se loti rezanja(un ko je naredu ta mod nima pokrite cele površine ma tako kot sm jst reku. Pa koker jst vem je v ramu čip itak na sredini pol pa so žičke povezane do nogic pomoje se motim.

ali3n ::

@ criLin15
ja - prežagaj jih...:D

jest sem jih žagal za GF2... ker niso šle cele plate čez dva rama iz istega razloga....
preberi si članek klik , pa ti bo vse jasno kako in kaj...
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

gamer ::

dej mi povej kako si radeona prpravu da ti dela na agp 100mhz? res to bi rd vedu k men gre sam do 70 pa mam abit nf7s rev1.2 da se mal pohvalm:D, res prosm mi povej k bi rabu mal visji 3dmark score k ga mam zdej

_Dejan_ ::

ja nevem kako mi dela na agp100mhz v biosu sm naštimal AGP frkvenco na 100mhz in dela drugač mam pa EPOX 8RDA.
ali pomoje je brez veze da jih razreže na tako majhne koščke. bom narisal kako naj jih odreže pa bom dal link.

gamer ::

radeoni baje ne delajo prov prevec cez 75 pol si dobu en lep rimerek svojga radeona

OwcA ::

@gamer: glede na to koliko lastnega spomina imajo današnje grafične se frekvenca AGPja ne pozna ravno drastično, ne vznemirjaj se in si raje zoptimizaraj BIOS ter windowse, v kolikor še nisi.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

_Dejan_ ::

evo slikca pomoje bi bilo bolje če bi notrani del rdeče obrobe odrezal stran saj bi imel večjo površino

TribesMan ::

Lahko odrezes, odfrezas, popilis, .... odgriznes, drgnes z nohtom dokler se ne stanjsa dovolj...

Pa ne prevec komplicirat.

LP

TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.

Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)

gamer ::

men se je iz 66 na 71 poznal v 3dmarku2001se za 200 pik, kar niti ni tako malo, ja pa bios mam ze optimiziran,...

c3R4R ::

@ali3n
a ti mene zajebavaš ali resno misliš z žaganjem.... kva naj pol nardim.. odrežem tista 2 tranzistorja al prilagodim rebra transzistorjema al rebra pač odmaknem tolk stran, da se izognem transzistorjema? pomoje je boljš da rebra prilagodim! z rezanjem ga ne bom sral zarad garancije, če odmaknem rebra tok stran, se bo pol ostala polovica rama segrevala... prilagoditev se mi zdi smiselna rešitev... ane??

kva bi pa ti naredu (sam ne nabijat, da bi rezu; raj povej kero drugo, boljšo možnost:D)


lp, criLin15
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

ali3n ::

criLin15: najprej sem moral počakat kako minuto, da sem se nehal smejat....:D
Tkole:
1. tranzistorje stran rezat je slaba ideja, to se oba strinjava, ane... >:D
2. druga varianta je, da prilagodiš rebra tranzistorjema - nekak tko, kot je narisal Dejan; se pravi jih "posnameš" samo tam, kjer so tranzistorji... tako maš še zmer veliko površino, le dela je majo več...
3. tretja: narežeš rebra na tako velikost, kot so veliki rami (al pa mal več...); tko nekak kot je v članku, ki sem ti ga dal zgoraj...

Se prav: 2 ali 3...
:D


Pa pazi na prste!
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

c3R4R ::

bom zbral kr 2 varianto!
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: OwcA ()

OwcA ::

@criLin15: tovrstni izpadi so povsem nepotrebni. Četudi se ti zdi neverjetno, vedi da je premikanje komponent povsem legitimna rešitev.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

_Dejan_ ::

evo zdej sem namontiru rebra in naredu mod samo za memory.
morm vse še stestirat pa bom poročal o rezultatih. Upam na 10k 3d markov:D mel sem največ 8890 markov.

c3R4R ::

@OwcA:
za premikanje komponent sm že slišu... naj te ne skrbi:D... sploh ne vem, kva se je ali3n-u tok smešnega zdel? kva sm sploh reku razen tega če me zajebava! no... sej je v redu...:D

@_Dejan_:
težka bo! če boš pa s to radeonko podrl 10k pik ti pridm na dom čestitat:D! pol boš pa še k men lohk pršou:D :D! joke.... dej mi povej katere komponente maš, da vidm če je zame dosegljiv rezulatat 10k pik! ok?

še neki sm pozabu... kolk si dal keša za rebra??

lp, criLin15
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: c3R4R ()

_Dejan_ ::

za rebra sm dal 2k.
moja konfiguracija pa je:
Epox 8rda
Athlon XP 1700 (trenutno 10x166)
265mb DDR333( dela max na 172mhz 4 2 2 Cas2 )
Saphire radeon 9000 pro 64mb (zdaj je 303/306 agp 100mhz)
maxtor 20gb 5400
pa en kup ventiatorjev

c3R4R ::

a tok so draga.... pa sej so čist majhna...:D! sm mislu, da so vseen mal ceneje! tista 2 jurja bom pe že dal, sam da bom lohk kul naviju!:D
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

za nove boš dal okol 5k sit nekje dub rabljene. So pa res huda rebra z povečano voltažo je moj radeon čist mrzu. pa na sprednji strani sm jih mogu še skrajšat ker so bila predolga velka so približno tok kot polovica rama ki ga maš na plati.
zdej pa grem navijat in testirat pa da vidmo do kam pridem.

c3R4R ::

@_Dejan_:
kako pa sploh povečuješ voltažo na grafi? jst mam isto grafo kot ti pa me zanima kje se to naredi:D?
držim pesti, da pridš čim dlje (z rezultati mislm:D)
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

OwcA ::

@criLin15: voltmod.
Otroška radovednost - gonilo napredka.

ali3n ::

@ criLin15:
... sploh ne vem, kva se je ali3n-u tok smešnega zdel? kva sm sploh reku razen tega če me zajebava! no... sej je v redu...

:D ne vem od kod teb ideja, da te zajevavam....??? na tem forumu sodelujem izključno z namenom naučiti se nekaj novega in pomagati ostalim... zabavo iščem drugje....

če si mislu na tale post:
@ criLin15
ja - prežagaj jih...
jest sem jih žagal za GF2... ker niso šle cele plate čez dva rama iz istega razloga....
preberi si članek klik , pa ti bo vse jasno kako in kaj...
----
v tem postu sem seveda mislil, da prežagaj REBRA, ne pa tranzistorje... d0h...
----
velik uspeha ob navijanju... >:D
- "Rozi vidm." "S psom!"
- "A vidš, to je pa že delirij... preveč piješ! Dec nemarn..."

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ali3n ()

_Dejan_ ::

ta mod ne dela pa če se obesm. Dam gor tista dva upora tako kot morata bit pa se grafična navija še slabš kot pred modom. Tko da me zanima če kdo ve še za ker drug link za mode na radeonu 9000pro. tist upor(4.7k ohm) za v-mem sm dal gor pa z frekvenco ne pridem čez 303mhz(pa sm AGP spustu na 66mhz in probal povečat v-AGP pa ni nič bolje) prilezu sm 3mhz višje ko sm odlotal upor na grafični (un smd) pa ga zamenjal z 960 ohmskim. Tko da ne vem kaj bi blo narobe. A pa še neki me zanima a je potrebno naredit vse tri mode da deluje?
A je komu sploh že ratalo naredit ta mod (owca ti si bl na tekočem)?

c3R4R ::

@ali3n:
mislu sm, da me zajebavaš ker si v enmu od postov napisu tole:
criLin15: najprej sem moral počakat kako minuto, da sem se nehal smejat....:D

jst sm to vzel kot zajebancijo:D

@_Dejan_:
kako to da mod ne dela? a si ga naredu prov? do kolk si največ navil z modom in brez?
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

hm nevem zakaj ne dela 100% sm naredu tako kot mora bit(saj sm elektronik).
sm pa danes probal nekaj drugega(malo sm študiral in računal) in mi je uspelo sedaj mi dela stabilno na 275/315 in ta čarovnija je odlotal sm tisti smd upor in dal namesto njega drugega z malo nižjo vrednostjo in dela:D super dones bom probal do kok se da če pa ne bom mel cajta bom pa v ponedeljek nadaljeval.
brez moda sm pršu do 303/303 z unim modom pa do 299/299 z mojim pa bomo vidli do kam bom pršu. O rzultatih pa bom sigurno poročal sam pomoje ne bodo tako visoki ker bom naredu samo mod za rame tko da je 10k 3d markov zelo težko prebit.

c3R4R ::

@_Dejan_:
a maš kakšen načrt tvojega moda? se priporočam....:D
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

žal sm pršu samo da 303/317 pol pa se začnejo v določenih testih delat bele pikice(čeprov vrednosti uporov še niso take kot bi mogle bit).
Načrtov za ta mod nimam bom pa probal nekaj spacat(če bi mel digitalca pol bi bilo lahko ker pa ga nimam pa žal ne morem nč) bom pa probal ue slikce mal spremenit pa bom vidu če bo dobr izpadlo.

c3R4R ::

@_Dejan_
ok.. se slišmo... za ram se mi zdi, da je 317 Mhz že kr spodobno... kako to, da jedra ne morš več navit? ker hladilnik maš gor? moj je navit na 313 Mhz BP!
Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.

_Dejan_ ::

hladi ga crystal orb. Ne vem zakaj ne gre več bom pa ko dobim bolši hladilnik naredu tut v mod za jedro. Z tem crystal orbom se kt dost greje mel pa sm problem z namestivijo saj sm moral dat uno zgornjo mrežico dol ger drugače ni šel gor.

_Dejan_ ::

hm no zdaj pa sm na 315/319 na jedru pa še ni narejen v- mod čudno da je šlo jedro tok visoko sam en ventilator 80x80 sm usmeru v rebra in crystal orba pa sm lahko frekvenco dal tok visoko. Bom še mal probaval pa da vidm kaj bo ratal.

c3R4R ::

no vidš... sej gre! ko boš pa v-mod na jedru naredu bo pa še boljši (verjetno) rezulatat! kako si pa vent usmeru na rebra? a si mel kakšen nastavek?

Zaradi neurij imajo hrasti globje korenine.
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Retail rešitev za hlajenje NB

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
251456 (1087) c3R4R
»

Zakaj se mi hladen računalnik ne prižge?

Oddelek: Strojna oprema
201458 (1219) OwcA
»

S čim prilepit rebra? (strani: 1 2 )

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
505479 (4606) sharp
»

radeon 9000pro benchmarking

Oddelek: Navijanje
281692 (1266) _Dejan_
»

Kje dobit bakrena rebra?

Oddelek: Hlajenje in modifikacije
222032 (1456) c3R4R

Več podobnih tem