» »

F1 sezona 2003

F1 sezona 2003

««
11 / 24
»»

shock ::

Saj tudi serija cart, kjer je vozil montoya, je dost konkurence, saj nikol ne veš kdo bo zmagal.

boštjan ::

RIPMORK,to kar si naštel vse še pride naslednjo leto,razen sistem proti zdrsavnju koles se bo obdržal

BigWhale ::

V nascar se tudi vec ljudi ubije kot v F1 ;>

To bostjan:

Tebe pa tako ali tako stalno poslusamo kako je Shoemaker/Ferrari/whatever oh in sploh... ;>

Give credits where credits are due...

ripmork ::

ja,zadnja žrtev v seriji NASCAR je bil legendarni Dale Earnhardt:
ubil se je na uvodni dirki 2001 v Daytoni 500----v zadnjem ovinku zadnjega kroga nesreča[8-:O --za primerjavo s šumijem--bil je 6-kratni prvak,da ne govorim da je v primerjavi s formulo na nascar dirki praktično nemogoče zmagat.....

tam so VSI motorji ENAKI le šasije se malo razlikujejo---število dirkalnikov naenkrat je 438-O -----pa to primerjejte s bogimi 20-imi avtki v formuli...

ja,če bo hotel Ecclestone dobit/obdržat fane tega športa se bo moral prekleto dobro potrudit in orenk spremenit vse skup....

Cuoresportivo ::

jaz praim tak: vsi tisti ko ste za šumahera, malo poglejte na kakšen način je "voznik# zmagoval. Po SREČI ali pa je tu pa tam kirga voznika ven ruknu.Ni blo pokazanega neke znanja. Tolko o dobrem vozniku. O njegovem nazivu, ki mu ga dajejo "King of rain" - prosim lepo. smo vidli kaj je blo na tisti dirki zadnjič => "King of the wall". To je bolj primeren naziv. BTW king of rain je bil samo eden in bo za vedno ostal=> Ayrton Senna. Montoya rulz. Montoya se sploh nekaj ne sekira, če odstopi on vozi s srcem pa še jajca ma. Kdo je bil najbolj glasen ob uvedbi novih pravil=> Mr. ŠUMAHER. Odkar ni zveze non stop z boxi, ne zna dihat več, kaj šele dirkat. In glede na to kaj neketeri(večina) pravi, da je ŠUMAHER kao najbolji, se krepko motijo. najboljši ne bo nikoli, pa čeprav na papirju piše tak in tak. v preteklosti so morali vozniki pokazat malo več, kot pa "Igrat igrico", oz so vsaj menjat znali brez pomoči.
lep pozdrav(best regards)

zile ::

Rofl. >:D Dej nehi srat s takimi bednimi izjavami.

cuoresportivo, to da je povezava med moštvom in voznikom ni slaba ideja, tudi v NASCAR je. Ampak če človek osvoji 5 naslovov prvaka pol že ni za v smeti,tako kot eni tukaj hočejo prikazat. Navsezadnje se rezultat šteje in ne kdo ma večja jajca. Tako kot sem reko,MONTOYA je zmagal in zdaj vsi naenkrat AH in OH o MONTOYI.

osebno nekak ne navijam za nobenga točno določenga, sem navijal za senna. žal vemo kaj je bilo. šumaher za moje pojme ni pokazal nič taega kar že nismo vidli, razen tega, da zna zelo dobro izrivaz druge dirkače s piste, igrat igro na zelo ne fer način ter , da je glavni klovn na pisti(lanski a1 ring). se spomnite . saj takrat so pa ferarrijevci samo tiho. držijo dejstva, da ko zmaga šumi vsi ah in oh, ko pa ne, pa nobenga ni na spregled oz ko šumi zmaga pravijo da je to znanje, ko pa drugi pa je to sreča. jaz pravim ravno kontra, ker šumaher ponavadi zmaga samo če kdo odstopi. sreča pač. šumaher pohlepen kot je, se bo še ubil, ker je očitno, da ne zna dobro prenašat poraza. mogoče mu pa je sreča letos obrnila hrbet in mu bo 6 naslov odhitel drugam. V igri je 20 dirkačev, vsak ima možnost pokazat kaj zna, vsak ima možnost dosečt zmago in(ali naslov), in vsak očitno ve , da je zraven njega še 10 dirkačev, šumaheru pa očitno ni jasno, da ni sam na stezi. On pač mora izstopat in po novem še ogrožat druge - spomnite se dirke ko je vozil s polomljenim krilcem par krogov. Mogoče je pač hotel dokazat da je ferrari pač full dober avto in da lahko vozi tud brez krilc(pač dober avto, ampak avto) ali pa je pač spet hotel zmagat na vsak način. Toreej si lahko razlagamo za vsako ceno, pa čeprav bi lahko krilce odleto kam drugam in ubilo koga. za v razmislek, za kakega človeka navija večina.

Samo zanimivo je da pred dirko v monacu so vsi pravli kako bo šumaher bil prvi to "in, oh, ja" in nevem kaj boste se še zmislili., in zdaj pa ni zmagal in vi ste ostali z dolgim nosom. Aja točno, gume so bile krive ... A ne dela birđstone gume samo po merilih ferrarija, saj več al manj daje ferrari briđstonu podatke >:D.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

saj , vedno nekaj najdejo. ne morjo sprejet dejstva, da drugi zmaga. Mogoče pa šumaher ne zna igrat igric na volanu in je stisnil napačen gumb. Ja tak je, ko se ti mudi in pozabiš nekaj. pohlep nardi svoje.

šumaher za moje pojme ni pokazal nič taega kar že nismo vidli

kaj pa bi po tvojem moral pokazat katerikoli voznik?
zna zelo dobro izrivaz druge dirkače s piste

jaz pamtim samo, ko je hoto ŽAKA.še kaj?Pa prosim ne mi tisto s HILLOM spominjat, ker je šlo za dirkaško nesrečo. Saj res,če je šumi vključen v nesrečo pol ga je zanalašč izrino, če pa je keri drugi, pa se tretira kot dirkaška nesreča.
šumaher pohlepen kot je, se bo še ubil, ker je očitno, da ne zna dobro prenašat poraza

pravkar si opisal kaki voznik je tudi SENNA bil.Upam samo da se ŠUMI ne bo ubil.
da je glavni klovn na pisti(lanski a1 ring). se spomnite

spomnimo in ni bilo fer,a taka je bla moštvena odločitev.Tukaj ne moremo mi nič narest,še FIA ni mogla.
glede ZMAG na dirkah:če zmaga pomeni da je bil takrat boljši od vseh, če pa ne pa je nekdo bil od njega,ob predpostavki da je avto pri vseh tekel normalno. kajti zgodilo se je že tudi, da je dirkač do predzadnjega kroga dominiro,pol pa puf in je zmagal zasledovalec. Bilo je več takih primerov.

pa tak za info: enzo se ziher obrača v grobu, ko mu tako sramoto delajo oz so mu jo nardili. Kolko sem nekje bral, enzo nikol ni hotel imeti švaba v svojem teamu. Za avto ne bom rekel da ni dbest, ker je. izkušnje pač, pa dnar seveda. šofer pa , pač made in germany. kaj si želim že dolgo, da rdečim zaprem gobec. naj dajo za primerjavo dva ista avta, lahko tud ferrari zarad mene, vseeno. pa dajo not šumahera in recimo enga, kaj vem, kimija, montoyo al pa kaj vem katerega. pač da je dvoboj enakovreden kar se avtov tiče. pa da vidimo.

Jaz sem se osebno sprijazno, da ŠUMI danes ni bil prvi in da je MONTOYA bil danes boljši. Z dobro taktiko je pa le na 3.mesto prišo.

saj vedno ta taktika, kaj bi šumaher brez pomoči drugih, očitno ne dihat sam več. kaj je recimo nardil 1krat ferrarijev večni osmoljenec barichello. v dežju je dirkal do konca z navadnimi gumami in zmagal. pa so ga ziher klicali iz boxov, pa je ded vseeno zmagal. a šumaher se vedno userje in panika in v boxe. naj začne že dirkat, ne pa da vozi ko nedeljski voznik.

saj vedno ta taktika, kaj bi šumaher brez pomoči drugih

a zdaj pa boš reko da drugi ne taktizirajo,daj prosim te no.Šumi oz. Ferrari pa pri tem izstopa, ker so v tem segmentu najbolji,ne vedno,ampak večkrat kot drugi.
Aja nedeljski vozači so počasni,on pa je med prvimi tremi,tak da bi morali samo trije dirkat, da bi lahko rekel da je Šumi SUNDAY driver.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: boštjan ()

kaj bi moral pokazat? nekaj kar se imenuje dirkanje, po možnosti fer.

vidim, da si slep, če ne vidiš kolkokrat je šumi izrinil koga ven, oz ker bi naj kao ogrožal svoj avto, pač zasukal volan ravno v tisto smer ko ga je kdo hotel prehitet. To jeisto kot če bi se folk , ki dirka na giro d italia na kolesih potiskal sem in tja. kaj zaj boš vsakega ko te bo ogrožal ven potisnu ali pa mu na nek način(patent=šumaher) onemogočil dirkanje, kot v primeru hilla & co.

kar se tiče taktiziranja. vsi taktizirajo je res. samo če je taktika, kak boš onega zaprl pa onega ven... pol šumaher ne sodi v f1, ampak na avto crash. Taktike pa ravno nimajo več tak dobre kot so jo imeli včasih. pa tud takrat ni bila vedno 100%. za moštvo z tolkimi izkušnjami bi pričakoval več, kot pa napake ala: dva avta v boxih v istem trenutku, pa razne finte ala a1 ring. če je to za vas taktika....no sicer sem že itak navajen, poslušat večino časa v nedeljo ko je dirka, samo o ferrarijevi taktiki. vglavnem potrebno bo še marsikaj naredit, da bo dirkanje bolj zanimivo, kot je nekdo že omenil nascar. jaz sem za. tolk se obremenjujete s tem šumaherom, on pa sploh ne ve kje je slovenija točno. enkrat ko je bil na poti sem, je rekel da si je premisli, ker smo v vojni baje. ampak takrat nas je zamenjal z yugo(srbijo). človek nima pojma. mogoče je uvidel zdaj ko je bila tekma v gorici.8-O

Aja še eno za zanimivost, a ste vidli kakšen skisan obraz je imel danes šumaher?:D

vidim, da si slep, če ne vidiš kolkokrat je šumi izrinil koga ven, oz ker bi naj kao ogrožal svoj avto, pač zasukal volan ravno v tisto smer ko ga je kdo hotel prehitet

ja povej koga je vse tako ogrožal(svojga avta ziher ne) in koga je vse zrino ven, ker ko človek tvoje poste bere ma občutek kot da se to na vsaki dirki dogaja in kot da si je ŠUMI 5 naslov s tako vožnjo privozo, KAR NI RES.

Aja še eno za zanimivost, a ste vidli kakšen skisan obraz je imel danes šumaher?

razloga za veselje ziher ni blo,a je športno priznal premoč MONTOYE na tej dirki. Mislim kot da je KIMI kaj bolj vesel bil(saj res on je vedno hladen,tudi ko zmaga,pač paraliza ustnic-znana FINSKA bolezen:D )

Zgodovina sprememb…

Jaffa ::

Vsi ste tud govorili, da bo KIMI oh in sploh... Jaz nisem reko, da bo Schumacher zmagal.

V glavnem tak samo pljuvate po Schumacherju in se naslanjate na tist kreš... Zarad tega ker vaš "idol" ne more bit tak dober oz. met tak dobrega avta ? Kdor zna, zna...

Ja bogi Enco. Idi, pa mu nesi rožo na grob, pa se razjoči...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K

dejstvo je da šumaher nekak nima karakterja. o pohlepu pa še en dokaz: ko so senna-i ponudili možnost dirkanja v enem od moštev(ne vem točno morem it gledta v knjigo), je rekel da bo dirkal zastonj. bil je na koncu prvak. kaj pa šumi. če mu ne ponudijo kaj več $$$ se sploh ne pogovarja. pa recimo da bi imel za izgovor, da reskira svoj life pa to. ful kaj riskira šumi, samo čaka al pa ga rukne ker nima živcev. na koncu mu pa tak dajo tiste $$$$, ki jih seveda ni tolk vreden.

ko so senna-i ponudili možnost dirkanja v enem od moštev(ne vem točno morem it gledta v knjigo), je rekel da bo dirkal zastonj.

dvomim da je
Idi v Maranelo in se pritoži zakaj mu plačujejo tolko. Jaz ziher ne navijam zanj,ker ma dnara kot pes bolh, ampak ker se mi dopade stil vožnje,predanost delu in seveda najolji je. BTW za ŠUMIJA sem začel navijat,ko je še pri Benettonu bil,takrat ko PROST ni več dirkal.

kaj ti rečem koga vse? tolko, da ne vem več koga vse. med dirkači ni ravno najbolj priljubljen. zakaj? malo pomisli. človeško je zmagat in zgubit.

Kdo se pa joče pa tarna? saj rdeči, ko šumaher ne zmaga. drugi enostavno rečejo, vredi pač ni zmagal moj, ampak drugi. pač je bil boljši. to rečem tud za šumahera, ko zmaga. če seveda gre vse po .ppravilih. danes je bil pač j.p.montoya boljši. :D
pravila pa itak veljajo za vse, ni šumaher nbena izjema kot nekateri pravijo.

"dvomim da je
Idi v Maranelo in se pritoži zakaj mu plačujejo tolko. Jaz ziher ne navijam zanj,ker ma dnara kot pes bolh, ampak ker se mi dopade stil vožnje,predanost delu in seveda najolji je. BTW za ŠUMIJA sem začel navijat,ko je še pri Benettonu bil,takrat ko PROST ni več dirkal. "

Bom ti povedal kje to piše v knjigi od ayrtona senne ko najdem. imam doma. da pa je šumi najbolji pa nič ne vem, ker še ni. tak da ne prehitevaj dogodkov. sezone še ni konec. pa če bi bilo konec, šumi ne bi bil najboljši. heh.

Ja valjda, kaj sm kdaj reko, da se pritožujem, da je bil npr. danes tretji ? In mislim, da kr vsi tarnajo, če ni zmagal njihov. Drugače pa (vglavnem) zmaga taboljši in Montoya je danes res odpeljal brez napak. Tudi Schumi in Kimi nista delala napak, mogoče sta se malo uštela pri strategiji, ker sta bila s polnim avtomobilom in sta ostala za prometom, če ne bi bilo prometa, dvomim, da bi bil Montoya prvi. Pa da ne bo kdo spet reko da so to izgovori... Jaz se s tem ne vem kak ne obremenjujem, tud če ne zmaga Schumi, moti me edino, ko pol folk začne provocirat in gnjavit, češ kaki dober avto, pa šele tretji... Ko pa zmaga, so pa tiho oz. spet bentijo proti njemu, če da je mel dober avto...

Se mi zdi, da je Senna k Williamsu hoto it zastonj.

med dirkači ni ravno najbolj priljubljen.

tudi senna ni bil,spomni se samo fizičnega napada na enega voznika po dirki, ker ga ta ni spustil naprej,ko je ta voznik zaostajal za en krog. V bistvu si ti prej navijal za voznika z lastnostmi ki jih sedaj ima ŠUMI,ampak ker prej F1 ni bila tako opevan šport,tudi se raznoarzni mali škandali niso bili opevani kot sedaj. Če se spomniš je tudi senna izrino prosta,samo da bi bil prvak.

da pa je šumi najbolji pa nič ne vem, ker še ni.

kdo je lanskoletni prvak?torej si tako dolgo najbolji dokler te ne spravi kdo iz prestola in zato lahko rečemo, da trenutno je najbolji, saj je prvak,a ne?

jaz pravim nasplošno najboljši vseh časov. to še ni. mu še manjka. senna ni bil niti malo podoben šumiju. tisto s prostom vemo kak je bilo.ampak to je bilo in ni bilo več fint. šumaher pa non stop nekaj. te na štartu nekaj jebe, non stop neki škandali . to da pa se vedno nekdo spravi na šumaherja, pa je itak zato ker je nekaj resnice v tem in zato ker drugi začnejo nekaj podjebavat, če on ne zmaga. kar nekajkrat sem gledal dirko v družbi, v kakem kafiču, večina itak rdečih. pravico ima vsak bit tam, torej tud tisti ko niso za rdeče in šumaherja. in vedno je bilo isto, vedno so rdeči fani nekaj zajebaval in pljuvali po drugih, a kaj je bilo. nekdo je prehitel šumaherja, čist regularno. tak , da vedno se rdeči fani obnašajo kot da se jim godi krivica ko ni prvi njihov ljubljenec. če mi kdo oporeka, mu skoraj ne morm verjet, dokler ne bi z njim pogledal kakšne dirke, ker ponavadi je bilo vedno tako kot sem prej omenil.

BlackHole ::

Eni ljudje pač radi živijo v utvarah, resnica nekatere preveč boli da bi se sprijaznili z njo (kajne Corespotivo & Co). Nisem Schumijev oboževalec ampak gledam F1 v upanju da bo čimbolj zanimiva v smislu čimveč prehitevanja in zanimivega dogajanja na progi ter čimveč dirkačev v boju za prvaka. Dejstvo je, da je Schumacher najboljši voznik zadnjih let v odličnem vozilu. Ne pa pozabit, da so njegovi sovozniki vedno imeli enak avto kot on ampak vedno so bili v ozadju, tako na kvalifikacijah, kot na dirku in še bolj na koncu sezone po številu osvojenih točk. Saj ne trdim, da je najbolj talentiran med vsemi, ampak talent ni vse, potrebne so tudi izkušnje. In kdaj bomo po vašem vedeli, da ima Ferrari konkurenco med moštvi. Ko bo Ferrari dve skundi za prvim na kvalifikacijah? Barrichello je nekako merilo, kam spada Ferrari. Torej mislim da imam konkurenco vsaj v McLarnu letos. Na nekaterih dirkah sta mu konkurenčna tudi BMW in Renault.
Zdaj vsi zlivate žolč nad sobotnimi kvalifikacijami. Kaj zdaj boste po enem odpeljanem krogu sodili, kdo je najboljši?! Torej Ralf S. je po novem najboljši?? In kot zanimivost, si poglejte še vrstni red sob. kvalifikacij (top 10). Morda boste opazili, zakaj je bil Ferrari v ozadju. Hint: -> glej katere gume imajo vozniki med top 10. Bo dovolj zgovoren argument?

1. 4 R.SCHUMACHER Williams BMW M 1'15"259 159.768 Km/h 3
2. 6 RAIKKONEN McLaren Mercedes M 1'15"295 + 0'00"036 3
3. 3 MONTOYA Williams BMW M 1'15"415 + 0'00"156 3
4. 7 TRULLI Renault M 1'15"500 + 0'00"241 3
5. 1 M.SCHUMACHER Ferrari B 1'15"644 + 0'00"385 3
6. 5 COULTHARD McLaren Mercedes M 1'15"700 + 0'00"441 3
7. 2 BARRICHELLO Ferrari B 1'15"820 + 0'00"561 3
8. 8 ALONSO Renault M 1'15"884 + 0'00"625 3
9. 14 WEBBER Jaguar Cosworth M 1'16"237 + 0'00"978 3
10. 21 DA MATTA Toyota M 1'16"744 + 0'01"485 3

Zgodovina sprememb…

jaz imam svojo teorijo o tem kdo je najboljši. šumaher zame to ni, ker s takim svinjskim karakterjem, ga jaz ne sprejemam kot dobrega voznika. kdor zna dobro zmagovat, mora kdaj pa kdaj tud dobro zgubit. ne pa da ko pride prvi ovinek, opa ga kdo ogroža, kar volan kontra. v tem smislu zame ni najboljši, ker mu nekaj manjka. za sobotne kvalifikacije. zelo vredi ideja, mogoče sem edini , ki nimam nobenih pritožb čez to. kak ironično večina , ki je za šumaherja, je imela pripombe čez ta sistem, celo sam šumaher. le zakaj. aja pojavi se možnost da je kdo pred njim.

Correspotivo, sem ti že povedal, beri zgoraj: živiš v iluziji (upam da samo v smislu F1). Če se ne strinjaš s tem pa dokaži nasprotno, ne pa da bluziš.
Schumacher včeraj po tvojem ni "dobro izgubil"??

Če pogledate vse kvalifikacije za nazaj v tej sezoni. Samo na eni dirki so bili med prvih 10 po trije voznik z Bridgestone gumami, na vseh ostalih od 4-6.;)

Zgodovina sprememb…

jaz pravim nasplošno najboljši vseh časov. to še ni.

tudi senna ni bil,dokler ni umrl;)
senna ni bil niti malo podoben šumiju. tisto s prostom vemo kak je bilo. te na štartu nekaj jebe, non stop neki škandali

pol pa idi kake stare posnetke gledat,pa boš ziher vido podobnost. tako kot je SENNA prosta ven vrgo(pa ne mi rečt da to odobravaš), je ŠUMI žaka in daj prosim povej še kje, ker samo vidim da nekaj govoriš a nobenih konkretnih primerov. Kaj pa te na štartu jebe?Kaki škandali?
kako se eni navijači rdečih obnašajo me ne zanima, jaz se normalno in ne začnem po nobenem pljuvat,ki šumija prehiti, celo vesel sem da letos ne dominira, ker raje gledam napete dirke kot pa neko ČUČU dirko.

pol pa praviš da nisi šumaherov. Iluzija je to, da si eni predstavljajo šumaherja kot dbest of dbest voznika vseh časov. ni še.jm samo kak je, kaj se dogaja in kak so ti šumaherjevi fani.non stop šumaher to šumaher ono, pa če je nardil prav ali ne, bo vedno nardil vredu po njihvem mnenju. mislim, zatiskajo si oči. kak bi se ti počutil, ko bi prehitel enga na cesti, pa bi te ta ruknil. pa beri ti malo: zame je šumaher slab voznik samo zarad karakterja, če bi lahko(ampak nočem, ne gre) izzvzel to, bi blo vredi, te je super voznik.ampak obstajajo pravila kot sem že omenil. ne more zdaj on & co, ker je pač šumaher , da lahko krši vse skup. naj se obnaša kot vsi ostali dirkači. In to ti fani ne razumejo. samo to me moti.

boštjan: kak konkreten primer pa si navedel, razen tisto s prostom. samo to veš, ker je smao to bilo. šumaher, malo se spomni črnih zastavic, ki jih ni upošteval, pa hill, pa jacques, pa montoya, pa kaj vem kaj še vse, pa štart , ko vedno nekoga zapre. neupošetvanje pravil vgčavnem. ti nimaš pojma o f1, če enačiš šumaherja in senno. to je isto, kot da bi enačil fanqia in šumahera.

spomnim se tudi fizičnega napada na drugega voznika po dirki s strani senne,kar sem ti že zgoraj v enem posti napisal in kot kaže si tisti del ven spusto. Črne zastave samo 1. ni upošteval, HILLA ni ven zrino-dirkaška nesreče,to sem ti tudi že trobil pa kot kaže sem na gluha ušesa naleto. Kaj za hudiša pa je PABLU naredo,ga je pohabo,ne samo mimo ga ni spusto,ker se je boril za boljšo mesto. Tudi montoya ga ne bi,verjemi. Zapiranje na štartu-ah ne zdaj v vsako podrobnost hodit, ker če bi delal kaj ilegalnega bi že zdavnaj bil kaznovan.
Šumi in senna pa sta ista po karakteru in če tega nisi opazil pol si ne samo gluh,tudi slep.
fanqia in šumahera,pa ne morem enačit,ker nisem fanqia videl vozit.

boštjan: poglej leto prej kaj se je zgodilo z senno in prostom, potem boš razumel na eni strani zakaj je to naredil in lih zakaj na suzuki. In še nekaj je bilo tam, tista dirka je bila predzadnja in zadnja, tako da bi lahko senna čakal še naslednjo dirko preden bi prosta fuknu vn. Če hočeš malo si preglej tisto sezono in sezono prej pol boš vedu o čem govorim. Pri šumaherju je čist drugače kot pri senni. Za šumaherja držijo vsi in za senno no držal nibeden in je kljub temu osvojil tri naslove šumaher pa je moral s pomočjo ostalih osvojil akšen naslov

poglej leto prej kaj se je zgodilo z senno in prostom, potem boš razumel na eni strani zakaj je to naredil in lih zakaj na suzuki

sorry,ampak to ni opravičilo, če pa maš posnetke pa bi si jih zelo rad ogledal, ker si vedno rad ogledam kakšne stare F1 posnetke.
šumaher pa je moral s pomočjo ostalih osvojil akšen naslov

le keri naslov je osvojil s pomočjo katerih drugih??? vseh 5 je osvojil na lastno pest, noben ni nabiral PIK namesto njega.

Pa malo poglej prej kolk tapravih naslovov je šumaher osvojil. Če ne veš ti povem jaz, dva. Prvi tapravi naslov je osvojil leta 1995 ko ni fuknu hilla vn in drugi tapravi naslov je osvojil 2000 ko se je boril s Hakinnenom. Ostale se ve, zadnje dve leti pa imel avto(preveč dober za ostale) ki mu jem pomagal in še gumarji so delali za ferrarija. Če temu račeš trdo prigaran naslov pol se krepko motiš.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: shock ()

No, še malo pa bomo prišli na skupno valovno dolžino in do enakega spoznanja.

Oba naslova z bennetonom si je pošteno(že 100 povedano,da je s HILLOM mel dirkaško nesrečo in dajte si to ANTIŠUMISTI vtepst v glavo) prifural, kakor tudi ostale 3 s ferrarijem. Ni pa zdaj ON kriv da konkurenca ni mogla sledit tempu, ki ga je ferrari narekoval. pač eni naslovi so težko prifurani, eni pa ne tako težko. Glede tega se idi jokat k tistim ki pišejo pravila za F1 in jih reči naj sprejmejo tako pravilo, da bodo vsi v enakem bolidu.

Tattoo- ::

boštjan:

Starih posnetkov Senne in tistega obdobja imaš polno na Kazaa-ju...in si jih le oglej, da boš razumel zakaj se je Senna takrat zanalašč zaletel v Prosta. Vse se je začelo že eno sezono pred tistim incidentom v Suzuki. Ker leta 1988 sta se prav tako za naslov borila Senna in Prost - Senna je Prosta prav tako v Suzuki napadel ter hotel prehiteti, Prost pa je samo naravnot peljal, tako da sta se zaletela in oba obtičala v pesku...s tem pa je bil Prost prvak. Senna se je pač zelo držal nekih načel in če se kdo ni držal teh načel mu je zelo zameril in nikoli odpustil - in te nesreče ni Prostu nikoli odpustil. Tista nesreča, ki jo pa ti omenjaš (1989 v Suzuki) pa je samo 'povračilo' Senne za nesrečo leto prej...sedaj pa sam presodi ali je bilo to pravilno ali ne.

Da pa je po eni dirki fizično obračunal z dirkačem ki je zaostajal za krog pa tudi ne veš točno, kako je bilo. Ta zaostali dirkač je bil (vsem dobro znani klovn) Eddie Irvine. In Senna je bil vodilni na dirki, ter prehitel za krog zaostalega Irvina - že pri tem ga je Irvine skoraj zrinil iz steze. Po tem pa ga je Irvine spet z zelo tveganem manevrom prehitel nazaj...in potem ga je Senna dokončno prehitel. Zaplet pa je bil po dirki, ker je Senna smatral, da se mora dirkač zaostal za krog brez nekih vragolij umakniti - in glavni zaplet je bil da je Irvine ogrožal oba.

Upam, da sem lahko malo pojasnil ozadja...:D

tato,si bom potegno dol.
Kot sem rekel ni opravičilo za njegovo dejanje,ko je prosta ven vrgel,ker tukaj je pol šlo za namero da se ogroža voznika neposredno in če bi prišlo do hujše nesreče in bi prost v nesreči podlegel bi Lahko senni sodili za uboj.
2. fizični napad na voznika se ne odobrava,saj ga takrat irvine ziher ni življenjsko ogrožal,ker pol lahko vsako prehitevanje tretiraš kot ogrožanje življenja

Zgodovina sprememb…

NO EVO, ZDAJ SO DRUGI BILI HITREJŠI OD MENE,zgoraj imaš vse našteto, zdaj pa le idi lepo dol vlečt. mam pa doma knjigo kjer je vse lepo opisano, kdaj, kje , zakaj, in kdo seveda.

o fizičnih napadih: kolko vem je tud šumaher enkrat skor enega od mclarnovih driverjev fizično napadel. bila pa je deževna dirka slaba vidljivost in šumi je nasadil enga od omenjenih . razlaga je bila, da se je seveda eden od mclarnovih namerno tam nastavil. :D 8-O

kot sem že rekel, za oba dejanja ni opravičila, da zanalaščizrine voznike,ker se je pred letom dni podobno zgodilo in da fizično napade voznika,ker ga ta ni mimo spusto.
tisto je bila nesreča z coulthardom in dvomim da bi se ga fizično lotil. culti pa bi se takrat lahko iz idealne linije umaknil,kar je tudi naloga tistih ki zaostajajo. Ampak noben ni delal nekega velikega haloja po tistem in nesreča je bila čisto dirkaška.

Zgodovina sprememb…

cuoresportivo in Tatoo, počasi vama bo zmanjkalo idej. Morda voham dvojna merila? Ali pa bosta kmalu navijača M. Schumacherja.

ŽirC ::

No fantje ki imate tok proti Shumiju zakaj je pa potem takem ze 5 svetovni prvak? morda ker je v vseh dirkah s svojim avtom izrinil n stevilo voznikov, ali pa so jim plačevali naj se mu umaknejo?

ŽirC

BlackHole:

Jest se sploh nikoli nisem spuščal v to vojno oziroma primerjavo kdo je najbojši voznik vseh časov. Že pred časom sem napisal, da ne moreš primerjati Fangia, Senno, Prosta, Schumacherja oz. voznikov različnih obdobij (je tudi nekje na začetku teme to napisano zakaj ne). Moti me pa, da folk ko govori o Senni vedno omenja samo tisto nesrečo v Suzuki 1990 leta - pa tudi takrat Prosta ni namerno spravil iz dirke – Prost se je najprej nekoliko umaknil in ko je Senna zapeljal ob bok mu je zaprl pot. Če se že govori o tej nesreči se mora vedeti vse ozadje - najprej kaj se je zgodilo eno sezono prej ter tudi, kako je Prostu ves čas pomagal predsednik FIA-e Balestre (francoz pač :\ )

Boštjan:

Tisto kar se je dogajalo med Senno in Irvain-om na stezi pa je bilo veliko bolj nevarno kot pa tisto, ko je Schumacher nasadil Coultharda. Senna takrat ni hotel fizično obračunati z Irvinom vendar pa se je hotel samo pogovoriti glede varnosti z njim - ker pa Irvine sploh ni želel nič slišati o tem ga je Senna 1. krat po zobeh (če želite prebrati cel potek dogodkov jih lahko prepišem z knjige). In da, tudi Schumacher (ki se nikoli ne bi spustil na tak nizek nivo obračunavanja) je hotel takrat v Spa-ju fizično obračunati z Coulthardom - vendar pa so ga McLarnovi možje pred garažo zaustavili.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tattoo- ()

Mene pa zanima, kolk ste kaj vi stari ? Kaj ste vsi gledali tiste dirke tam od 93 nazaj, al ste to zgolj kje prebrali oz. videli posnetke ? Zgolj informativno...

Po mojem bi jih tud dobil Coulthard od Schumacherja taktrat, če ga ne bi ustavili mehaniki... Ker dvomim, da je tak hitel tja sam da bi mu reko, da je burek :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jaffa ()

Ja se strinjam Jaffa - Coulthard bi jih pošteno dobil takrat v Spa-ju od Schumacherja, če ga na bi ustavili mehaniki.

BTW star sem 21 in F1 spremljam že od ene 89-tega leta 8-O in to tako, da ne zamudim nobenih (razen če je res kaj nenadomestljivega) sobotnih kvalifikacij, kaj šele nedeljske dirke :D Kar se je pa pred letom 1989 dogajalo pa imam filmčke na disku.

jaz sem star 20 , pa gledam f1 tud nekje od leta 89 dalje. senna je bil zakon. tisto s prostom vidim da je razloženo, saj ima tatoo očitno isto knjigo kot jaz. to da pa nekdo govori o dvojnih merilih in o bodočem navijanju za šumaherja, pa sploh ne mislim debatirat o tem. za šumahera nikol. dobro je rekel eden od navijačev s tribun tistega 1. maja 94=>" f1 nikoli ne bo več to kar je bila" iz knjige. in res odkar je senna umrl nekak ni več tak zanimivo. mogoče se letos kaj dogaja. mislim, fore je samo v tem, da nekateri navijači šumahera nekak niste realni in pošteni. naj zmaga boljši, pa roka. ne pa pol neke finte. oni si tud dajo roke na podiumu, zakaj si še mi nebi mogli dat lepo. jaz vedno ko zmaga šumaher pa gledamo dirko, pa zmaga recimo, dam roko, bila je vredi dirka pa fertig. do zdaj nikol ko je zmagal recimo montoya nisem dobil od nobenga navijača šumaherja roke, pa da bi rekel kaj podobnega. začeli so nekaj jebat to in ono, pa ni blo fer pa take fore. o tem govorim že cel čas.

Če si prebereš poste po tej dirki, boš vido, kdo je koga začel provocirat. Jaz sicer nism taki, in mi je tud prav, če zmaga kdo drug oz. nea kompliciram, valjda da sm bolj vesel če zmaga Schumi, sam če pa ne more, pač ne more...

Drugače mi pa ni jasno kak se lahk spomnite dogodkov izpred 15ih let, sej ste bli ja komaj ~10 let stari. 8-O To je 3 razred ? Jaz sem star 23, pa se za 2 leti nazaj ne spomnim večine dirk... 8-)
««
11 / 24
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 449 50 51 52 )

Oddelek: Loža
257684786 (43701) Alexius Heristalski
»

F1 2004 (strani: 1 2 3 440 41 42 43 )

214181455 (48778) Microsoft
»

Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )

555055 (4402) Chessman
»

Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )

706403 (5624) ziga7
»

F1 (strani: 1 2 3 4 )

17010137 (8865) Nemelk

Več podobnih tem