Forum » Loža » F1 sezona 2003
F1 sezona 2003
Jaffa ::
Ja, glede Kimija, sej pa če ste vidli, ko je blo od zadaj snemano, da ni blo varjante, da bi vido stoječ avto pred njim in ko ga je, je blo že to late. Sem pa tud poslušal na ORF.
Drugač pa glede Davida, je pa bil po mojem on kriv, čeprav je reko, da je isto kot v real lifu, da če se ti kdo od zadaj zaleti je on kriv, sam kolk sm jaz vido, je on prehitro šel nazaj not in je torej po mojem on bil kriv.
Drugače sem pa kr zadovoljen z razpletom... Sam še 4 točke...
Drugač pa glede Davida, je pa bil po mojem on kriv, čeprav je reko, da je isto kot v real lifu, da če se ti kdo od zadaj zaleti je on kriv, sam kolk sm jaz vido, je on prehitro šel nazaj not in je torej po mojem on bil kriv.
Drugače sem pa kr zadovoljen z razpletom... Sam še 4 točke...
www.markosoft.si | www.markoshop.si
GRYPHON Z87|i7-4770k@4200MHz|16GB VENGEANCE 1866MHz
2x SAMSUNG 850PRO 256GB|GTX960|LIAN LI|BENQ BL3201PT 4K
ripmork ::
bedarija je primerjat schumija s fangio,ker se preprosto ne moreta:
Fangio je dirkal v plehnati krsti in se boril z vsakim ovinkom,medtem ko danes
dirkalnik še prdne namesto dirkača.......da ne govorimo o tem,kaj vse danes dirkalniki zdržijo-----če bi imel v letošnji sezoni 20.let stare dirkalnike bi jih bilo do sedaj 10
v krtovi deželi! .......
kar se pa dirke tiče-obična praksa za michaela........svaka čast Alonsu!!!!
da je model s toliko švohnejšim avtom take cajte dosegal----to je dirkanje.......
Fangio je dirkal v plehnati krsti in se boril z vsakim ovinkom,medtem ko danes
dirkalnik še prdne namesto dirkača.......da ne govorimo o tem,kaj vse danes dirkalniki zdržijo-----če bi imel v letošnji sezoni 20.let stare dirkalnike bi jih bilo do sedaj 10
v krtovi deželi! .......
kar se pa dirke tiče-obična praksa za michaela........svaka čast Alonsu!!!!
da je model s toliko švohnejšim avtom take cajte dosegal----to je dirkanje.......
Zgodovina sprememb…
- spremenil: ripmork ()
Super Sonic ::
ripmork:
pa je treba znat prdnt z dirkalnikom..
vse to je cist res kar si napisu, samo se vedno je treba tud dans znat upravlat avto..
je pa dejstvo- dez, avtomatski menjalnik, kontrola za zdrs koles, startna avtomatika.. ni vazn kako obrnes.. sumi je vedno uspredi..
je pac voznik (ceprou mi je en kmet, sam enostavno zna vozt-karkol si pac Fia zmisle)
Kimy tisga ni mogu vidt (ze pred startom sm reku da ne bo spelu ovinka - a ste probal kdaj furat GP 3, 4 al pa F1 2002 in ste bli cist uzadi? Niti enkrat sm prsu cel cez prvi ovinek..)
David se je hotu sam zascitit (svoje mesto), pa je Button prevec uletu.. skoda.
ostalo pa kaj pa vem no... kr napeta dirka, ceprou se vid da je ferrari spet pred vsemi in da je utopija prcakwat kej druzga kot SPET šumijev naslov...
beda
p.s.
ja Alonso je res v formi in se kaze kot odlicen sofer(samo men je npr. Button isti talent ... samo kako sta ga makaronarja zaprla... Upam da ni to sam preblisk in da bo tisto čudo od motorja +90 HP mal prbližal.. samo.. ne verjamem cist nč
pa je treba znat prdnt z dirkalnikom..
vse to je cist res kar si napisu, samo se vedno je treba tud dans znat upravlat avto..
je pa dejstvo- dez, avtomatski menjalnik, kontrola za zdrs koles, startna avtomatika.. ni vazn kako obrnes.. sumi je vedno uspredi..
je pac voznik (ceprou mi je en kmet, sam enostavno zna vozt-karkol si pac Fia zmisle)
Kimy tisga ni mogu vidt (ze pred startom sm reku da ne bo spelu ovinka - a ste probal kdaj furat GP 3, 4 al pa F1 2002 in ste bli cist uzadi? Niti enkrat sm prsu cel cez prvi ovinek..)
David se je hotu sam zascitit (svoje mesto), pa je Button prevec uletu.. skoda.
ostalo pa kaj pa vem no... kr napeta dirka, ceprou se vid da je ferrari spet pred vsemi in da je utopija prcakwat kej druzga kot SPET šumijev naslov...
beda
p.s.
ja Alonso je res v formi in se kaze kot odlicen sofer(samo men je npr. Button isti talent ... samo kako sta ga makaronarja zaprla... Upam da ni to sam preblisk in da bo tisto čudo od motorja +90 HP mal prbližal.. samo.. ne verjamem cist nč
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Super Sonic ()
boštjan ::
Seveda zadovoljen z zmago in presenečen nad dobro vožnjo ALONSA in upam,da ne bo to njegova zadnja takšna.
Glede novega ferrarija,kaj vi ste mogoče pričakovali reaktivca na 4 kolah??
Glede novega ferrarija,kaj vi ste mogoče pričakovali reaktivca na 4 kolah??
Tattoo- ::
boštjan:
Tako hudi konstrukterji pa tudi pri Ferrariju niso
To je čisto res, da ne moremo primerjati Fangia in Schumacherja, ali katerega koli dirkača moderne dobe z dirkači iz začetne ere GP-ja! Edina skupna točka med njima je, da sta oba vozila (v tistem trenutku) v najboljših ekipah ter da sta oba imela status definitivno številke 1. v ekipi (da je bilo vse podrejeno le njima). BTW v Fangiovi karieri je umrlo 23 dirkačev in na eni dirki 80 gledalcev...
Še sam Schumacher je nekoč ko je odpeljal nekaj počasnih krogov z starimi srebrnimi puščicami iz 50 let rekel, da se je bal vožnje z njimi - kaj šele za bi dirkal z takimi dirkalniki. In da zares občuduje pogum (in norost) tedanjih dirkačev
Tako hudi konstrukterji pa tudi pri Ferrariju niso
To je čisto res, da ne moremo primerjati Fangia in Schumacherja, ali katerega koli dirkača moderne dobe z dirkači iz začetne ere GP-ja! Edina skupna točka med njima je, da sta oba vozila (v tistem trenutku) v najboljših ekipah ter da sta oba imela status definitivno številke 1. v ekipi (da je bilo vse podrejeno le njima). BTW v Fangiovi karieri je umrlo 23 dirkačev in na eni dirki 80 gledalcev...
Še sam Schumacher je nekoč ko je odpeljal nekaj počasnih krogov z starimi srebrnimi puščicami iz 50 let rekel, da se je bal vožnje z njimi - kaj šele za bi dirkal z takimi dirkalniki. In da zares občuduje pogum (in norost) tedanjih dirkačev
Racing is in my blood - Ayrton Senna
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tattoo- ()
zamisli si da bi se ti stari dirkači vsedli v današnje bolide,to bi ble za njih vesoljske ladje na 4 kolah
Kaj zdaj,noben ni gledo včeraj F1 in vnovičen pohod Šumija? Saj malo pa je blo razbuljivo,Šumi on fire
Pujcek ::
dirkalnik še prdne namesto dirkača
aha, zato pa vozniki iz iztega mostva vedno na tekmi in pa ze na kvalifikacijah en za drugim koncajo, a ne ???
a eni sploh razmislate kaj govorite al so prsti prehitri?
pujcek
R0K ::
Eh, kvalifikacije so itak cel kurac. Slabo so si to zmisli.
BMW Powah se je spet mal skadil ;-(( smrk, smrk. Pa sej bo.
Sezoan je še dolga. Važno da še vedno nemc na vrhu (mislim avto) ne pa ono italjanska kosilnca :-)
Sicer pa bom zdej povedal nekaj bolj teoretično. Vidli smo, da je montoya prehitel šumija, torej je bil hitrejši, ampak se je BMW skadil. Pa mormo vedet, da williams letos ni naredil lih najboljšega bolida, ampak je bil vseeno spredaj. Pol smo vidli kako (kao) dober barikelo ni mogu mimo kimija, ki ima pravtako star motor (manj konjev) in star bolid. Pa je bil hitrejši. Če ga nebi tam montoya zmedel, in ga šumi nebi prehitel bi bilo še zanimivo. Ampak to je šport, Ferrari je imel srečo. Bo prihodnjič bolje. :-)
BMW Powah se je spet mal skadil ;-(( smrk, smrk. Pa sej bo.
Sezoan je še dolga. Važno da še vedno nemc na vrhu (mislim avto) ne pa ono italjanska kosilnca :-)
Sicer pa bom zdej povedal nekaj bolj teoretično. Vidli smo, da je montoya prehitel šumija, torej je bil hitrejši, ampak se je BMW skadil. Pa mormo vedet, da williams letos ni naredil lih najboljšega bolida, ampak je bil vseeno spredaj. Pol smo vidli kako (kao) dober barikelo ni mogu mimo kimija, ki ima pravtako star motor (manj konjev) in star bolid. Pa je bil hitrejši. Če ga nebi tam montoya zmedel, in ga šumi nebi prehitel bi bilo še zanimivo. Ampak to je šport, Ferrari je imel srečo. Bo prihodnjič bolje. :-)
snow ::
Ferarri je mel res srečo, da jim je naprava za tankanje 2x šteknila. Pa da so se še mal z gasilnimi aparati igrali. :)
Random mutation plus nonrandom cumulative natural selection - Richard Dawkins
Marsovec ::
Ferrari je mel malo veliko srečo da so pravočasno šumiju pogasili avto in je lahko peljal naprej! BMW pa je še vedno nima vredu zrihtane formule ralf pa itak ne zna vozit lani je mel malo sreče leto pa ga ni videt!
Je reko Coulthard po dirki, da komaj čaka na Monaco, ki je dirka ki je bolj odvisna od voznika... Kao da je naki maher... :)
Boštjan: NORA dirka ! Sem bil v živo v Avstriji čez vikend. Men se je dirka zdela ful vredu, zanimiva pa to. Ponovljeni štarti, varnostni avto, dež, olje na cesti (še dobro da je blo asvaltirano tam, ker drugač ne bi bilo dobro), hiter Ferrari... vsega je blo. Minla mi je pa tud, ko bi reko keks.
ROK: Glede kvalifikacij imaš prav. Sicer je v živo malo boljše, kot na TV, samo nasplošno se tud meni ta način ne dopade.
Italijanska kosilnica je že na vrhu in je kr ornk avto proti BMW-ju oz. bolje rečeno proti Williamsu, ker glede na to, da hoče BMW od Williamsa, potem nekaj ziher ni OK.
Ki si ti vido, da je Montoya prehitel Schumija na stezi ? Kolk sm jaz vido, je Schumacher v glavnem povečeval prednost pred njim (razen v dežju), sicer pa je prišel mimo zaradi NEsreče z napravo z dolivanjem in to ga je stalo kar nekaj časa. Torej so Ferrari imeli NEsrečo in niso imeli sreče. Če nebi imeli NEsreče, bi bilo tudi 2. mesto Ferrari-jevo. In razlika Kimi-jem in drugim Rubens-om verjetno kakšnih 20-30 setkund na koncu. Res pa je, da so imeli srečo, da iz navedenega ni bilo kaj hujšega.
Glede rubensa, je bil v zadnjih krogih kr fejt hitrejši od Kimija, tud po 5-6 desetink, sam je mel po mojem premalo jajc da bi ga prehitel, tako kot ga je Schumi...
Tilen: Je pa Ralf do zdaj vedno prišel do točk neglede na napake (kar je še vedno nekaj vredno) in ima 5 točk prednosti pred Montoyo.
Boštjan: NORA dirka ! Sem bil v živo v Avstriji čez vikend. Men se je dirka zdela ful vredu, zanimiva pa to. Ponovljeni štarti, varnostni avto, dež, olje na cesti (še dobro da je blo asvaltirano tam, ker drugač ne bi bilo dobro), hiter Ferrari... vsega je blo. Minla mi je pa tud, ko bi reko keks.
ROK: Glede kvalifikacij imaš prav. Sicer je v živo malo boljše, kot na TV, samo nasplošno se tud meni ta način ne dopade.
Italijanska kosilnica je že na vrhu in je kr ornk avto proti BMW-ju oz. bolje rečeno proti Williamsu, ker glede na to, da hoče BMW od Williamsa, potem nekaj ziher ni OK.
Ki si ti vido, da je Montoya prehitel Schumija na stezi ? Kolk sm jaz vido, je Schumacher v glavnem povečeval prednost pred njim (razen v dežju), sicer pa je prišel mimo zaradi NEsreče z napravo z dolivanjem in to ga je stalo kar nekaj časa. Torej so Ferrari imeli NEsrečo in niso imeli sreče. Če nebi imeli NEsreče, bi bilo tudi 2. mesto Ferrari-jevo. In razlika Kimi-jem in drugim Rubens-om verjetno kakšnih 20-30 setkund na koncu. Res pa je, da so imeli srečo, da iz navedenega ni bilo kaj hujšega.
Glede rubensa, je bil v zadnjih krogih kr fejt hitrejši od Kimija, tud po 5-6 desetink, sam je mel po mojem premalo jajc da bi ga prehitel, tako kot ga je Schumi...
Tilen: Je pa Ralf do zdaj vedno prišel do točk neglede na napake (kar je še vedno nekaj vredno) in ima 5 točk prednosti pred Montoyo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Jaffa ()
borinho ::
Ja Ferarri je mel prej smolomkot srečo tuki, čeprov je dost dirkačev hitrejših je zame še mer numero uno barrichello, pa tut fisico ni od muh.
Glede najbolših dirkačev v zgodovini pa je bil po mojem najboljši najhitrejši Senna, vozil je v konkurenci dirkačev kot so Prost, Piquet, Mansell...itd. in osvojil tri naslove (enga mu je francoska "mafija" (Prost-Balestre) vzela), v glavnem sami asi, šumi je car (čeprav ga ne maram) samo roko na srce, konkurenca v njegovih časih je precej bolj švoh, pa ne mi Hakkinena in Jacquesa omenjat, k Mika je mel tolk bolš avto, da je kr smrdel, kolk je Jacques vreden pa sta pokazala Panis in letos gumbek, oba sta se oz. se še vedno z lahkoto kosata z njim.
Ayrton forever
Glede najbolših dirkačev v zgodovini pa je bil po mojem najboljši najhitrejši Senna, vozil je v konkurenci dirkačev kot so Prost, Piquet, Mansell...itd. in osvojil tri naslove (enga mu je francoska "mafija" (Prost-Balestre) vzela), v glavnem sami asi, šumi je car (čeprav ga ne maram) samo roko na srce, konkurenca v njegovih časih je precej bolj švoh, pa ne mi Hakkinena in Jacquesa omenjat, k Mika je mel tolk bolš avto, da je kr smrdel, kolk je Jacques vreden pa sta pokazala Panis in letos gumbek, oba sta se oz. se še vedno z lahkoto kosata z njim.
Ayrton forever
TribesMan ::
zame še mer numero uno barrichello
a ne mi Hakkinena in Jacquesa omenjat, k Mika je mel tolk bolš avto, da je kr smrdel
Pa ti sploh kej pomislis predn napises??
Najboljsi voznik na svetu mu je Rubinio, ki trenutno z dalec najboljsim avtom vozi na tretjem mestu, medtem ko Shumi zmaguje!!! Hakkinen, ki pa je bil dvakrat prvak pa je najvecij loozer. Da ne omenjam tega da je za tebe Shumi najvecji car, kljub temu da je zadnja dva prvenstva zmagal z veliko boljsim avtom od konkurence. BTW Rubinio pa se je z enakim avtom vozil na robu stopnick??? Ce bo lestos Shumi zmagal bo itak car^2 ampk tega da se ubistvu sprehaja med konkurenco z supermocnim ferrarijem pa nihce vec ne opazi.
Get sirious.
LP
TribesMan
Moj kompjuter dela: KVIIIIK ... KVIIIK ... KVIIIK.
Ko ga navijem dela: KVIKKVIKKIVKKVIK. :)
Ja to pa drži Mika je mel bolše avto zrihtan kot Coltard zdaj pa ga Raikonen!
To itak da je Sena bil najbolši samo zdaj se mu bliža šumi in bo počasi drugi!
Šumi je car!!!!!!!!!!!! Čeprav so meli lani neke komplikacije ko je mogo Baričelo spustit Šumija naprej!
To itak da je Sena bil najbolši samo zdaj se mu bliža šumi in bo počasi drugi!
Šumi je car!!!!!!!!!!!! Čeprav so meli lani neke komplikacije ko je mogo Baričelo spustit Šumija naprej!
borinho ::
Tribesman, sm napisu če mogoč nisi opazu, da je po mojem dost voznikov hitrejših od Rubinha, jest navijam zanj že enajst let, zato ker v času ko je prišel v F1 je bil zelo perspektiven + brazilec, sm pa zvest navijač. Če bi trdil da je on najhitrejši najboljši, bi bil primeren za kakšno ustanovo zaprtega tipa.
O Miki pa ne bi, sej je bil hiter samo mislim, da je bil v svojem času Šumi čist brez konkurence, prva resna konkurenca so Kimi(čeprav tut njega ne maram), Alonso, Montoya ... pa mogoče Massa če bo našel pot nazaj v F1. Bi blo pa lepo za pestrost v F1 če bi tut Fisico dubu mal bolš avto.
[Brisane žaljivke. -s]
O Miki pa ne bi, sej je bil hiter samo mislim, da je bil v svojem času Šumi čist brez konkurence, prva resna konkurenca so Kimi(čeprav tut njega ne maram), Alonso, Montoya ... pa mogoče Massa če bo našel pot nazaj v F1. Bi blo pa lepo za pestrost v F1 če bi tut Fisico dubu mal bolš avto.
[Brisane žaljivke. -s]
Zgodovina sprememb…
- spremenil: sketch ()
Barrichelo je en Kalimero!!!
namesto da bi se zagrebu za prvaka,sedaj ko ima dober avto je navaden mamin sinko,
ki posluša vse ,kar mu Todt natvezi,ko pa ga Schumi prehiti,pa le skomigne z rameni....
to ni dirkač kot je bil v Stewart-ford,ko je dirkal ko vrag,zdej je le še naivna punčka
katero okol obračajo vsi po vrsti.........popolnoma zadovoljen je samo s tem,
da dirka v ferrariju,če pa bi bil pravi dirkač,pa bi pokazal vetra Schumiju in bi
ker je sam tega zmožen,ampak ne ve,ker so mu Todt&co. opral možgane!!!!
namesto da bi se zagrebu za prvaka,sedaj ko ima dober avto je navaden mamin sinko,
ki posluša vse ,kar mu Todt natvezi,ko pa ga Schumi prehiti,pa le skomigne z rameni....
to ni dirkač kot je bil v Stewart-ford,ko je dirkal ko vrag,zdej je le še naivna punčka
katero okol obračajo vsi po vrsti.........popolnoma zadovoljen je samo s tem,
da dirka v ferrariju,če pa bi bil pravi dirkač,pa bi pokazal vetra Schumiju in bi
ker je sam tega zmožen,ampak ne ve,ker so mu Todt&co. opral možgane!!!!
Zgodovina sprememb…
samo spomnite se kakšno motivacijo je imel v stewartu...:
"vse bom storil da bom nekoč prvak"pa take je ven metal.....sej ne rečem,je simpatičen voznik in dobro vozi,ampak čas se mu izteka in motivacija pri petdesetih mu bo
pomagala le pri tem,da bo hitreje pokosil travo kot sosed......zdaj ima šanso in naj jo zagrabi!!
ja,prou maš slikar,če bi bil Senna še živ......
Sennova smrt je bila velika prelomnica za formulo ena,in napovedovali so zaton
tega športa(kar se je na žalost lansko leto skorajda že uresničilo)....
to so bili cajt,ko sta se Senna pa Prost borila,pa Mansell......sicer se tako spomnim bore malo,sem pa si prebral veliko literature(predvsem od Ališiča )in po opisanem
so bili to res vrhunci formule ena po spektakularnosti,zanimivosti in predvsem po dirkanju,česar danes primanjkuje....ni več tistega pravega športnega duha
v vsem skupaj.....
"vse bom storil da bom nekoč prvak"pa take je ven metal.....sej ne rečem,je simpatičen voznik in dobro vozi,ampak čas se mu izteka in motivacija pri petdesetih mu bo
pomagala le pri tem,da bo hitreje pokosil travo kot sosed......zdaj ima šanso in naj jo zagrabi!!
ja,prou maš slikar,če bi bil Senna še živ......
Sennova smrt je bila velika prelomnica za formulo ena,in napovedovali so zaton
tega športa(kar se je na žalost lansko leto skorajda že uresničilo)....
to so bili cajt,ko sta se Senna pa Prost borila,pa Mansell......sicer se tako spomnim bore malo,sem pa si prebral veliko literature(predvsem od Ališiča )in po opisanem
so bili to res vrhunci formule ena po spektakularnosti,zanimivosti in predvsem po dirkanju,česar danes primanjkuje....ni več tistega pravega športnega duha
v vsem skupaj.....
Zgodovina sprememb…
Rubens je podpisal takšno pogodbo in verjamem, da je vedel kaj je podpisal. Torej smo spet tam... money, money, money....
BigWhale ::
Khm...
Splosni vtis dirke je bil nekako tak...
Alisic se je drl ko jeshar ze v krogu za ogrevanje (a se kdaj ne), zanj je tako ali tako vsaka dirka cista drama. Rdece sardelice so bile kar ok, kvalifikacije so dejansko postale zanimive, oz sami treningi najbrz ne tako, je pa zato vsaj vrstni red mal razmontiran, ker je pac treba odvozit samo en krog in tega dobro. Montoya je bil z dirko zadovoljen...
FIA bi se morala se kako pravilo spomnit, da bi dirke postale bolj zanimive, sploh je bizarno to, da je lahko dirkac kaznovan zaradi 'nevarne' voznje. Ugh, saj dirka! Najbolje, da kar pace car celo dirko vozi.. se vsaj noben ne bo zaletel!!! ;>
Zanimivo pravilo bi bilo, da vsako dirko odvozijo z drugim avtom... :P Ali pa kar vse v Minnardijih...
RIPMORK: Uhm... Get real... A ko tebi sef v sluzbi rece naredi to in to, mu ti odvrnes, da ne bos, ker se moras postavit sam zase in da te prav briga kaj si on misli? ;> Nisi videl kako pogodbo ima Rubens, tako da nimas pojma zakaj vozi tako kot vozi... :)
Splosni vtis dirke je bil nekako tak...
Alisic se je drl ko jeshar ze v krogu za ogrevanje (a se kdaj ne), zanj je tako ali tako vsaka dirka cista drama. Rdece sardelice so bile kar ok, kvalifikacije so dejansko postale zanimive, oz sami treningi najbrz ne tako, je pa zato vsaj vrstni red mal razmontiran, ker je pac treba odvozit samo en krog in tega dobro. Montoya je bil z dirko zadovoljen...
FIA bi se morala se kako pravilo spomnit, da bi dirke postale bolj zanimive, sploh je bizarno to, da je lahko dirkac kaznovan zaradi 'nevarne' voznje. Ugh, saj dirka! Najbolje, da kar pace car celo dirko vozi.. se vsaj noben ne bo zaletel!!! ;>
Zanimivo pravilo bi bilo, da vsako dirko odvozijo z drugim avtom... :P Ali pa kar vse v Minnardijih...
RIPMORK: Uhm... Get real... A ko tebi sef v sluzbi rece naredi to in to, mu ti odvrnes, da ne bos, ker se moras postavit sam zase in da te prav briga kaj si on misli? ;> Nisi videl kako pogodbo ima Rubens, tako da nimas pojma zakaj vozi tako kot vozi... :)
Tudi sam mislim, da so bile prave (legendarne) dirke ki so potekale med Piquetom, Senno, Prostom, Menslom zlato obdobje F1...in današnja F1 je šla v pravo nasprotje tega - vsi vemo zakaj je temu tako in da je največji krivec za to Berni the $$$ Ecclestone ...da niti ne omenjam tega, da bo F1 raje gostovala na Kitajskem, Bahrainu ter podobnih državah, kjer za F1 (z redkimi izjemami) niti slišali niso...ob tem, da se legendarne dirke kot je Spa črtajo iz koledarja...
Rubens je pa točno vedel, kakšno pogodbo je podpisal (da bo v vseh pogojih 2. voznik) in ravno v tem je žalost, da je v odločitvi prevladal $$$ od možne dirkaške slave. Se mi pa zdi malo dvolično, da pred vsako sezono razglaša, da letos je pa prišel njegov čas za osvojitev naslova - čeprav vsi vemo kakšen je njegov položaj v moštvu ter da realno tudi ni sposoben premagati Schumacherja...
Rubens je pa točno vedel, kakšno pogodbo je podpisal (da bo v vseh pogojih 2. voznik) in ravno v tem je žalost, da je v odločitvi prevladal $$$ od možne dirkaške slave. Se mi pa zdi malo dvolično, da pred vsako sezono razglaša, da letos je pa prišel njegov čas za osvojitev naslova - čeprav vsi vemo kakšen je njegov položaj v moštvu ter da realno tudi ni sposoben premagati Schumacherja...
Za prevlado Ferrarija ne moreš krivit bernija,lahko samo kriviš moštva ki niso sledila razvoju in so malo zaostala,letos williams,lani McLaren .Zbudo se je benetton z renaultom in mislim da bo glih flavio maneken mešal štrene ferrariju naslednje leto.
Da pa se dirke selijo v azijo pa je čist normalno.Lahko se bo oglaševal tobak in več keša. Saj ti bi isto naredil,če bi bil ŠEF takega koncerna.
Da pa se dirke selijo v azijo pa je čist normalno.Lahko se bo oglaševal tobak in več keša. Saj ti bi isto naredil,če bi bil ŠEF takega koncerna.
To je res, da sta Williams in McLaren malo zaspala...niti nisem imel tega v mislih - to je v F1 itaq že stalna praksa, da vedno v določenem obdobju ena ekipa dominira. Mislil sem na prevelik razmah elektronskih pomagal, prevelik vpliv aerodinamike na obnašanje avta,...ter s tem posledično nezmožnostjo prehitevanja dirkalnikov (razen če je razlika med avtoma več 10 KM).
To je seveda čisto logično, da se F1 seli v dežele, kjer je oglaševanje tobaka dovoljeno - pravim samo, da je tega veliko preveč/še posebej, ker se zaradi novonastalih dirk črtajo legendarne dirke in polek tega mislim, da je je Berni z tem ekonomskim vidikom F1 prešel črto dobrega okusa
To je seveda čisto logično, da se F1 seli v dežele, kjer je oglaševanje tobaka dovoljeno - pravim samo, da je tega veliko preveč/še posebej, ker se zaradi novonastalih dirk črtajo legendarne dirke in polek tega mislim, da je je Berni z tem ekonomskim vidikom F1 prešel črto dobrega okusa
ja mene ta elektronika full moti,ker pol res ne veš kako sposoben je voznik.kar se tiče aerodinamike pa sem za to da se razvija.
je pa berni s svojimi poslovnimi rešitvami povzdigno F1 tja kjer je prej ni bilo in denar je začel kapat. edino kar me moti je odvečna elektronika.
je pa berni s svojimi poslovnimi rešitvami povzdigno F1 tja kjer je prej ni bilo in denar je začel kapat. edino kar me moti je odvečna elektronika.
Ja se strinjam s teboj, da je ravno Berni tisti, ki je zaslužen, da je F1 postala tako pomemben šport ter da se tako uspešno razvijala. Mislim pa, da je v zadnjih letih šel čez mejo dobrega okusa pri tem svojem ekonomskem izkoriščanju F1. Mislim, da bi lahko nekoliko več povdarka dal spet na šport kot tak in ne bi gledal le na uspeh merjen v $$$. Ne nazadnje je F1 zaradi ljudi in privržencev dirkanja - in kaj ti potem pomaga dirka na Kitajskem (kljub možnosti oglaševanja tobaka) če v tem delu sveta ni zanimanja in privržencev, ki bi spremljali ta šport (ali če hočeš, tobačne oglaševalce )
Tudi sam se strinjam, da se mora aerodinamika razvijati ampak bi pa po mojem jo morali tako regulirati, da če bi avto prišel v zavetrje da bi dobilo tisti pospešek, da bi lahko prehitelo pred seboj vozečega. Sedaj pa vidimo, da kmalu (če malo karikiram) niti BMW-jevih 920 KM ne bo več zadosti, za prehitevanje Minardija z 750 KM...
Tudi sam se strinjam, da se mora aerodinamika razvijati ampak bi pa po mojem jo morali tako regulirati, da če bi avto prišel v zavetrje da bi dobilo tisti pospešek, da bi lahko prehitelo pred seboj vozečega. Sedaj pa vidimo, da kmalu (če malo karikiram) niti BMW-jevih 920 KM ne bo več zadosti, za prehitevanje Minardija z 750 KM...
brez skrbi da se bodo kinezi zagreli.
nisi malo preveč karikiral?moram pa priznat da tega glede aerodinakike nisem opazil.
nisi malo preveč karikiral?moram pa priznat da tega glede aerodinakike nisem opazil.
No da se nebomo samo kregal, kdo je boljsi se ena novica (ze en dan stara) McLaren je vceraj prvic zapeljal po cesti MP-18. Zadeva je zelo drugacna od zdajsnega McLarna, cist ozek in nizek nos, zelo navijugana sprednja krilca, nizji zadnji del, pa se nova masina z nizjim teziscem, ki je pripravljena za uporabo z dvema menjalnikoma. Naredili so 17 krogov, zaenkrat se 5s pocasneje od starega dirkalnika.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
Ja novi Mclaren je dobro zgrajen in hiter samo zdaj se samo ne vemo ce zdrzi preko 70 krodov!
malo me črke zajebavlejo!
malo me črke zajebavlejo!
...in hiter...
če je pa glih napisal da je počasnejši od stariga... ???
če je pa glih napisal da je počasnejši od stariga... ???
boštjan:
Po mojem pa se poševnooki ne bodo pretirano zagreli za F1 – mogoče bodo prvih par let tribune polne, potem pa bo zanimanje upadlo (podobno se dogaja tudi z Malezijo, delno tudi z Ameriko...)
Jaffa:
McLaren je z novim MP4-18 odpeljal le 17 krogov (kjer je bil 5. sekund počasnejši od MP4-17D) in še ti so bili namenjeni le preizkusu delovanja sistemov. Pravi pravi testi bodo prišli na vrsto v prihodnjih dneh. Prva dirka pa naj bi bila Kanada ali pa šele Nurburgringu...zgleda pa zelo obetavno (nos me malo spominja na lanski Minardijev dirkalnik – vendar pa sem prepričan, da bo hitrejši )
Po mojem pa se poševnooki ne bodo pretirano zagreli za F1 – mogoče bodo prvih par let tribune polne, potem pa bo zanimanje upadlo (podobno se dogaja tudi z Malezijo, delno tudi z Ameriko...)
Jaffa:
McLaren je z novim MP4-18 odpeljal le 17 krogov (kjer je bil 5. sekund počasnejši od MP4-17D) in še ti so bili namenjeni le preizkusu delovanja sistemov. Pravi pravi testi bodo prišli na vrsto v prihodnjih dneh. Prva dirka pa naj bi bila Kanada ali pa šele Nurburgringu...zgleda pa zelo obetavno (nos me malo spominja na lanski Minardijev dirkalnik – vendar pa sem prepričan, da bo hitrejši )
Tattoo-, kinezi se kar hitro ogrejejo ko je veliko keša v igri,kar poglej fussball,ki je obnoro celo AZIJO. Moram pa rečt da res ne vem kaj dela F1 v ZDA ,ker tam pa res ni takega zanimanja kot pa drugod. No bomo vidli kako bo.
BigWhale ::
V ZDA imajo druge veliko bolj zanimive dirke... ...kjer dobi tocke tudi tisti tekmovalec, ki je najveckrat med dirko na prvem mestu, pa tisti, ki ima najhitrejsi krog in tako naprej... Tam se med dirko vodstvo zamenja tudi po desetkrat ali pa se vec. Med dirko vodijo tisti, ki so na koncu zadnji recimo...
F1 je kot dirka precej nezanimiva, zato so vsakrne nemogoce razmere, pace car, olje na cesti, po novem tudi pozari v boxih, razbiti avtomobili,... samo dobrodosle spremembe... Prav tako so nova FIA pravila stvari vsaj malo premesala... Na zalost je se vedno prevec takih ki jim pa to sploh ni vsec in bi radi monotono dirko, da vsi lepo v krogih vozijo in da se nic ne dogaja.
Prav lepa sprememba bi bila tudi zamenjava komentatorja... Ki marsikdaj ne ve tocno kaj je tri sekunde nazaj povedal... ;> Niko Mihelic na SLOTV je bil mogoce malo prevec monoton in dolgocasen ampak se vsaj ni drl k zverina ze v krogu za ogrevanje... ;>> Skoda ker EuroSport vec ne prenasa... :/
F1 je kot dirka precej nezanimiva, zato so vsakrne nemogoce razmere, pace car, olje na cesti, po novem tudi pozari v boxih, razbiti avtomobili,... samo dobrodosle spremembe... Prav tako so nova FIA pravila stvari vsaj malo premesala... Na zalost je se vedno prevec takih ki jim pa to sploh ni vsec in bi radi monotono dirko, da vsi lepo v krogih vozijo in da se nic ne dogaja.
Prav lepa sprememba bi bila tudi zamenjava komentatorja... Ki marsikdaj ne ve tocno kaj je tri sekunde nazaj povedal... ;> Niko Mihelic na SLOTV je bil mogoce malo prevec monoton in dolgocasen ampak se vsaj ni drl k zverina ze v krogu za ogrevanje... ;>> Skoda ker EuroSport vec ne prenasa... :/
Ko je bilo že govora o tem, da je novi McLaren bil 5. sekund počasnejši na krog od starega avta... Tule so najnovejši časi z današnjega testiranja...presenetljivo hitr - glede na to, da je to popolnoma nov avto. Vendar pa je Williams še vedno pred njimi
Leading times (23 May) - Paul Ricard:
1. Juan Pablo Montoya Williams-BMW 1m 32.317s 71 laps M
2. Alexander Wurz McLaren-Mercedes* 1m 33.562s 30 laps M
3. Marc Gene Williams-BMW 1m 34.064s 63 laps M
4. Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes# 1m 34.102s 74 laps M
5. Ricardo Zonta Toyota 1m 36.220s 62 laps M
M - denotes Michelin tyres.
# - denotes revised 2002 car, namely the MP4-17D.
* - denotes new McLaren Mercedes MP4-18A.
Leading times (23 May) - Paul Ricard:
1. Juan Pablo Montoya Williams-BMW 1m 32.317s 71 laps M
2. Alexander Wurz McLaren-Mercedes* 1m 33.562s 30 laps M
3. Marc Gene Williams-BMW 1m 34.064s 63 laps M
4. Pedro de la Rosa McLaren-Mercedes# 1m 34.102s 74 laps M
5. Ricardo Zonta Toyota 1m 36.220s 62 laps M
M - denotes Michelin tyres.
# - denotes revised 2002 car, namely the MP4-17D.
* - denotes new McLaren Mercedes MP4-18A.
Vendar pa je Williams še vedno pred njimi
Veš nekaj si pozabil poleg tega da je to še popolnoma nov in nepoznan avto. Namrec danes je McLaren vozil z testnimi vozniki, dočim je bil Williams na stezi z Montoyo. Če pa ne verjameš da ima to kaj vpliva pa si poglej rezultate od srede in četrtka, ko sta kimi in david v tastarih bolidih prešišala Williamsa. Tak da si ne bi upal trdit da so pred njimi, še posebej če pogledaš rezulatate dirk.
LP
TribesMan
Vendar pa je Williams še vedno pred njimi
To je bilo mišljeno kot zajebancija - pač je Williams ekipa za katero navijam in jo moram vedno podpirati
Na žalost je pa res, da se je Williams letos, ko naj bi napadal naslov prvaka nekoliko uštel pri konstruiranju bolida. Ima pa to veliko vpliva, ali vozita prva dirkača ali testni dirkači - to je itaq jasno...
To je bilo mišljeno kot zajebancija - pač je Williams ekipa za katero navijam in jo moram vedno podpirati
Na žalost je pa res, da se je Williams letos, ko naj bi napadal naslov prvaka nekoliko uštel pri konstruiranju bolida. Ima pa to veliko vpliva, ali vozita prva dirkača ali testni dirkači - to je itaq jasno...
SisQ ::
Hej folk!
Mislim, da je popolnoma nerealno že primerjat čase, saj je očitno, da trenutno opravljajo teste na drugem področju kot na hitrosti, saj z njim še ne bodo dirkali. Najprej morajo dodobra stestirat vse komponente in se prepričat v njihovo 100% delovanje. Vsekakor bo hitrejši od starega, ker po moje ga niso izdelovali tako dolgo, da bi ostali na istem. To bi bil finančni minus, kot tudi 0 koristi v zvezi prvenstva. Seveda se lahko motim, vendar upam da ne.
Če so moja predvidevanja točna glede hirosti, da bo novi konkurenčen, si zapomnite kaj sem že enkrat napisal:
KIMI + konkurenčen avto Ferrariju = KIMI #1, ŠUMI #2. Seveda, če bo vozil tako kot je do sedaj.
Mislim, da je popolnoma nerealno že primerjat čase, saj je očitno, da trenutno opravljajo teste na drugem področju kot na hitrosti, saj z njim še ne bodo dirkali. Najprej morajo dodobra stestirat vse komponente in se prepričat v njihovo 100% delovanje. Vsekakor bo hitrejši od starega, ker po moje ga niso izdelovali tako dolgo, da bi ostali na istem. To bi bil finančni minus, kot tudi 0 koristi v zvezi prvenstva. Seveda se lahko motim, vendar upam da ne.
Če so moja predvidevanja točna glede hirosti, da bo novi konkurenčen, si zapomnite kaj sem že enkrat napisal:
KIMI + konkurenčen avto Ferrariju = KIMI #1, ŠUMI #2. Seveda, če bo vozil tako kot je do sedaj.
Kimi je trenutno definitivno najbolj usekan voznik v celotno karavani. Model ne jebe žive sile. Kot naprimer zadnjic ko sta se botila z Barrichellom za drugo mesto, Rubinio je bil ze polovico avtomobila mimo ampk bog ne dej da bi popustil. Raje vidi da se oba razkopleta v pesek. Wacko! Sicer pa tud tki morjo bit da je vsaj mal zanimivo. Je pa definitivno boljsi voznik od Davida, pa tudi veliko bolj konstanten.
LP
TribesMan
LP
TribesMan
SisQ> Kimi : Schumi... tak ko si ti napisal... Jea right :) Pa kaj še...
mislim da ima Tribes man kar prav glede te situacije....Kimi ima jeklene živce,pa še
vse si upa.......le zakva bi šumaher tko vozil,sej mu ni treba-ma tolk hitr avto
da loh čist u izi vozi pa bo še zmer najhitrejši.....ccc,spektakel pa tak ....
vse si upa.......le zakva bi šumaher tko vozil,sej mu ni treba-ma tolk hitr avto
da loh čist u izi vozi pa bo še zmer najhitrejši.....ccc,spektakel pa tak ....
ŽirC ::
SisQ, če si kej gledu F1 ko je bil se Hakkinen noter, si lah opazu da je bil avto od Hakinena veliko bolsi od Scumaherjevega Ferrarija, pa je Shumi se zmeri zmagoval, a zdej pa ce bi dal Kimiju bols avto oz. kr Ferrarija bi bil pa on kao najhujsi, dej dej, dokler Shumi ne bo pu u penzijo nč ne bo z novimi upi, pa tud če majo turbino za formulo.
ŽirC
-edit by predator: pardon za brisanje odgovora, mal previsoko sem kliknil
ŽirC
-edit by predator: pardon za brisanje odgovora, mal previsoko sem kliknil
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Predator ()
ne ga srat ZirC,ko je bil še Mika v formuli,je šumi več ali manj pesek uzadi jedu.......
ko je pa ferrari zopet zablestel(......ugibam:morda zato,ker na leto dobijo 10x več keša kot ostale ekipe)....pa Mike ni blo več v karavani formule.....tko mimo grede
ko je pa ferrari zopet zablestel(......ugibam:morda zato,ker na leto dobijo 10x več keša kot ostale ekipe)....pa Mike ni blo več v karavani formule.....tko mimo grede
Sam pozablaš da so bili to casi ko se je se sam Ferrari na novo postavljal, takrat ko je Shumacher sele prsu k Ferrariju in to so bli tisti casi ko je njegova box ekipa povprecno porabila, da so vse zamenjal okol 15 sec., takrat je blo vse se bol v razsutju, pol k so se pa na noge postavel, je pa Hakkinen jedu pesek kot si sam omenil, časi so se spremenil!
ZirC
ZirC
globoko grlo ::
ja itak, sej zakaj je šel hakinen ven, ker se je začel jokat, ker ni zdržal pritiska ferarija, pa tud kreši so mu mal načel živce, uglavnem ferari je pač edini k zna avto nardit in itak da bo zmagval še naslenjih 20 let
Globoko grlo prov mas! Sam pr letnici si se mal uštel, zmagoval bomo dokler bo zmagoslavni trio skupi (Shumi, Todd, Brawn in zvesti pomocnik Rubinjo)!
ZirC
ZirC
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | F1 - sezona 2005 (strani: 1 2 3 4 … 49 50 51 52 )Oddelek: Loža | 84600 (43515) | Alexius Heristalski |
» | F1 2004 (strani: 1 2 3 4 … 40 41 42 43 )Oddelek: Loža | 81326 (48649) | Microsoft |
» | Sezona F1 se začenja (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 5043 (4390) | Chessman |
» | Šumi ČETRTIČ ! - forza Schumi !!! (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 6382 (5603) | ziga7 |
» | F1 (strani: 1 2 3 4 )Oddelek: Loža | 10075 (8803) | Nemelk |