Forum » Problemi človeštva » Vegetarijanci in "umetno" meso
Vegetarijanci in "umetno" meso

k--p ::
@Yacked
Ja isto je, tisti, ki jo je nasadil tja, mora na obglavljenje.
Ja isto je, tisti, ki jo je nasadil tja, mora na obglavljenje.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: k--p ()

Vrocipes ::
jype:
S takimi neokusnimi izjavami pa greš res predaleč. Tako je, ko ti nekdo stopi na žulj.
Verjetno zato, ker se ti zdi, da je treba zdravila namesto na živalih testirati na židih, ali kaj podobnega.
S takimi neokusnimi izjavami pa greš res predaleč. Tako je, ko ti nekdo stopi na žulj.

PacificBlue ::
Vegeterianci tudi UBIJATE, največkrat nedolžne rastline!
Ne ubijamo/jemo organizmov, ki imajo oči. Ker za očmi se skriva zavest v taki ali drugačni obliki. Do življenja imamo večjo spoštovanje, i guess.
Pa potreba po prahranjevanju z mesom je minimalna, kvečjemu nična.
I'm not crazy, my mother had me tested.

Okapi ::
Lahko ga zivega pojes, pa ne bo vedel, da ga jes.V resnici se jo samo narahlo dotakneš, pa ve.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

In kako boš spravil odraslega prašiča v 1 meter po dolžini??
(1) Minimalna talna površina, ki jo mora imeti vsak tekač ali pitanec v skupini, razen mladice po osemenitvi in svinje, je:
--------------------------------------------
Živa teža (kg) m2
do 10 0,15
10-20 0,20
20-30 0,30
30-50 0,40
50-85 0,55
85-110 0,65
več kot 110 1,00.
(2) Minimalna talna površina za živali v skupini mora biti na mladico po osemenitvi 1,64 m2, na svinjo pa 2,25 m2.
(3) Če je v skupini 5 ali manj živali, mora biti talna površina na žival večja za 10%.
(4) Če je v skupini 40 ali več živali, je lahko talna površina na žival manjša za 10%.
Ne, ne ve.Seveda ve, po definiciji. Sicer ne bi vedela, kdaj se mora odzvati. In če se solata ne odzove tako burno, to še ne pomeni, da ne ve. Ko rastlino začne obžirati polž, se sprožijo različni obrambni mehanizmi.
Pa moja solata doma tega ne pocne.
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()

dzinks63 ::
Ekološki kmetovalci imajo druge standarde, nekateri se še posebej potrudijo in vzgajajo avtohtone pasme in jih redijo v naravnem okolju.

jype ::
Vrocipes> S takimi neokusnimi izjavami pa greš res predaleč. Tako je, ko ti nekdo stopi na žulj.
Meni nisi stopil na žulj. Jaz razumem razliko med oblizovanjem prstov in trpljenjem zaradi bolezni, očitno pa nismo vsi takšni.
Meni nisi stopil na žulj. Jaz razumem razliko med oblizovanjem prstov in trpljenjem zaradi bolezni, očitno pa nismo vsi takšni.

BigWhale ::
Seveda ve, po definiciji. Sicer ne bi vedela, kdaj se mora odzvati. In če se solata ne odzove tako burno, to še ne pomeni, da ne ve. Ko rastlino začne obžirati polž, se sprožijo različni obrambni mehanizmi.
Vsekakor. Vendar dobro ves, da je primerjava teh mehanizmov precej trapasta. Seveda, jasne linije ni, kdaj se nek organizem zaveda bolecine in kdaj gre samo za biomehansko reakcijo brez zavedanja. Pri zivalih je nivo zavedanja in vedenja precej vecji.

thramos ::
Ali pa je samo reakcija bistveno kompleksnejša.
Verjetno je linija (obstoj zavesti) precej jasna, samo določiti je (še) ne znamo.
Verjetno je linija (obstoj zavesti) precej jasna, samo določiti je (še) ne znamo.

ales85 ::
PacificBlue je izjavil:
Vegeterianci tudi UBIJATE, največkrat nedolžne rastline!
Ne ubijamo/jemo organizmov, ki imajo oči. Ker za očmi se skriva zavest v taki ali drugačni obliki. Do življenja imamo večjo spoštovanje, i guess.
Pa potreba po prahranjevanju z mesom je minimalna, kvečjemu nična.
Dober tek. Itak nimajo oči tako, da nimajo zavesti.

energetik ::
Tako je. In vsekakor se rastlina ne more zavedati ali čutiti bolečine, ker nima za to namenjenih organov, gre kot si rekel za biomehansko reakcijo. Tako da argument, da jemo žive rastilne, je neumesen.Seveda ve, po definiciji. Sicer ne bi vedela, kdaj se mora odzvati. In če se solata ne odzove tako burno, to še ne pomeni, da ne ve. Ko rastlino začne obžirati polž, se sprožijo različni obrambni mehanizmi.
Vsekakor. Vendar dobro ves, da je primerjava teh mehanizmov precej trapasta. Seveda, jasne linije ni, kdaj se nek organizem zaveda bolecine in kdaj gre samo za biomehansko reakcijo brez zavedanja. Pri zivalih je nivo zavedanja in vedenja precej vecji.

Kdo se česa zaveda, je še veliko vprašanje tudi pri živali, da rastline čutijo, smo pa videli na posnetku.
Dejstvo je, da (nekatere) rastline jemo žive. So what? Jastoga tudi živega vržemo v krop.
O.
Dejstvo je, da (nekatere) rastline jemo žive. So what? Jastoga tudi živega vržemo v krop.
O.

BigWhale ::
Kdo se česa zaveda, je še veliko vprašanje tudi pri živali, da rastline čutijo, smo pa videli na posnetku.
Ne samo da cutijo, se tolk pametne so, da ze v semenu vedo, da je treba korenino usmerit v zemljo, zeleni del pa v zrak!
Tle gre za primerjavo hrusk in, hm, zajcev. :) Sama detekcija necesa, se ne pomeni, da ima tisti organizem tudi zavedanje tega dejanja.
Vsaj zaenkrat tezko sprejem kakrsnokoli hipotezo o spominu rastlin in o nekaksni herba zavesti.

Dejansko. Sem precej prepričan, da prašič v resnici ne ve, da bo konec z njim, ko ga mesar štihne. Kar počne, so gensko pogojeni nagonski odzivi, precej podobni temu, da seme ve, kam mora pognati korenino.
O.
O.

WarpedGone ::
Lahko bi tudi rekli, da gre ob zakolu tudi pri živalih samo za kemični odziv.
Vedno je samo kemični odziv.
Problem je le ali se ob tem pretaka tudi kvalija ali ne.
Kako kompleksen in kakšne sorte kemični proces mora bit, da se pretaka kvalija je še odprt problem je pa vseeo precej jasno kdaj je, in kdaj je ni.
Zbogom in hvala za vse ribe

matobeli ::
Tisto kar filozofi mislijo da je "kvalija" so samo razlike med čutili Franca in Jožefa ker sta si samo zelo podobna in ne čisto enaka.
Je pa fascinantno da nihče na svetu ne vidi enakega barvnega odtenka kot jaz, da bi pa zaradi tega bil kaj več od vseh drugih?
Naša vseopevana zavest je pač nekaj za ljudi ki mislijo da je človek sestavljeni iz nečesa več kot pa ostali živalski svet, samo zato da "lahkega srca" izkorišča vse okoli sebe ker ima pač "dušo", "zavest"...
Ko bodo pa dokazali da je kvalija sestavlena in H, C, O in ostale druščine in da ni/je prisotna v prašičku naj se pa spet začnejo oglašati.
Še mene bo prvi ki vidi tale prispevek vprašal za vire in sledljivost do nacionalnega etalona. (vse sem si sam zmislil, tako kot večina tukaj).
Je pa fascinantno da nihče na svetu ne vidi enakega barvnega odtenka kot jaz, da bi pa zaradi tega bil kaj več od vseh drugih?
Naša vseopevana zavest je pač nekaj za ljudi ki mislijo da je človek sestavljeni iz nečesa več kot pa ostali živalski svet, samo zato da "lahkega srca" izkorišča vse okoli sebe ker ima pač "dušo", "zavest"...
Ko bodo pa dokazali da je kvalija sestavlena in H, C, O in ostale druščine in da ni/je prisotna v prašičku naj se pa spet začnejo oglašati.
Še mene bo prvi ki vidi tale prispevek vprašal za vire in sledljivost do nacionalnega etalona. (vse sem si sam zmislil, tako kot večina tukaj).

Twix ::
Fej fuj te zlobne rastline ubijajo živali!
Mind of Plants : Documentary on The Intelligence of Plants :
Sicer od 4:00 naprej je totalen nateg, pa vseeno:
Mythbusters - Plants have feelings (primary perception):
Mind of Plants : Documentary on The Intelligence of Plants :
Sicer od 4:00 naprej je totalen nateg, pa vseeno:
Mythbusters - Plants have feelings (primary perception):
The world is a dangerous place, not because of those who do evil,
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
but because of those who look on and do nothing. Apple has a patent on patent-
ing things they didn't invent. arka putana! :D hašek :D HVALA EDWARD SNOWDEN!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
⊘ | Biti vegan (strani: 1 2 3 4 … 20 21 22 23 )Oddelek: Problemi človeštva | 196563 (176093) | BigWhale |
» | Moralni in ekološki vidiki prehranjevanja (strani: 1 2 3 4 … 17 18 19 20 )Oddelek: Loža | 119839 (86792) | razerznak |
⊘ | A je klanje v klavnicah mučenje živali? (strani: 1 2 3 4 … 10 11 12 13 )Oddelek: Loža | 95985 (87668) | noraguta |
» | Kitajska študija, Avtor: Colin Campbell (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Problemi človeštva | 80887 (67687) | Smrekar1 |