» »

Zdrava dieta

Zdrava dieta

billy ::

GGGGG je izjavil:

Ampak ni point v mišicah. Point je v tem, da sadje ne redi.


Eno hitro vprašanje, da vidim če so jasne osnove. Kaj naš metabolizem (oz naše telo) počne s glukozo, fruktozo in sukrozo?

GamerBoy ::

Vse se pretvarja v špeh če ne pokuriš no ... Lahko tudi hujšaš tako(če seveda zdržiš), da vsak da poješ manjšo čokolado, ostala hrana je pa glih tolk da zadovoljiš dnevne potrebe ... Tisto kar pa na forumih ala The nutrition/Maxximum pišejo, moreš pa tudi razumet, da je njim v največjem interesu prodat čimveč kant dodatkov in bodo zato vedno v skladu s tem tudi svetovali. Tudi sam imam kanto proteinov doma, tam 4kile imam za skoraj pol leta, ker jih jemljem le takrat ko ni na jedilniku vsaj približno dovolj beljakovin.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: GamerBoy ()

chucki ::

Ura teka na dan, prežene maščobo stran... :)
AMD Ryzen 1700/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 16gb/SSD M.2
EVGA GTX 1080 Superclocked/SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + PS4 PRO + VR <3 + Nintendo Switch

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: chucki ()

GGGGG ::

Eno hitro vprašanje, da vidim če so jasne osnove. Kaj naš metabolizem (oz naše telo) počne s glukozo, fruktozo in sukrozo?


Ne vem koliko v detajle bi rad. Verjetno ciljaš na to, da glukozo shranimo večinoma v obliki glikogena (kar se ne pokuri) med tem, ko jetra precej lažje pretvarjajo fruktozo v maščobe? (saharoza se pred tem razbije 1:1 na fruktozo in glukozo).

Prosim vprašaj oz. razloži malo bolj natančno, kaj je tvoj point.

Jaz zaenkrat ostajam pri tem, da ni debelih frutarjancev in, da je pretvorba OHjev v maščobe za telo precej potraten in neučinkovit proces, kot je razloženo na tistem linku, ki sem ga prilepil.

Vse se pretvarja v špeh če ne pokuriš no


Ja in ne. Če ne pokuriš gre v maščobe. Se pa določene stvari pokurijo prej in hitreje kot druge. Telo precej lažje shrani maščobe v rezerve, nekatere maščobe se shranijo skoraj nespremenjene in proces je zelo učinkovit. Po drugi strani je "cena" pretvorbe sladkorja v maščobe cca. 30% kalorij zato zdrav človek v normalnih pogojih raje uporabi za shranjevanje maščobe iz hrane, kot, da bi delal nove iz sladkorjev.

thramos ::

In?

Ker ima praktično vsaka dieta vsaj nekaj maščob se pri kaloričnem presežku res večinoma te shranijo kot telesna maščoba. Ampak to nikakor ne pomeni da hidrati ne redijo (mimogrede, pri minimalnem vnosu maščob telo pospeši de novo lipogenezo), ampak redi -kar bi moralo biti povsem jasno vsem - kalorični presežek. Razlika v shranjenih maščobah, med različnimi vrstami hranil je v praksi neopazna. Zadeva je preprosto razložena tu.

Kot je napisal kolega zgoraj, preprodajalci športne prehrane iz jasnih razlogov trdijo drugače. Iz malo manj jasnih razlogov tudi razni vegiji, paleo, keto verniki. ;)

[edit] No, tako kot naš kolega, ki pozna samo tiste fruktarijance, ki niso debeli ;), so na drugi strani ljudje, ki se ne zredijo ob 5000 kcal na dan.
:))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: thramos ()

billy ::

med tem, ko jetra precej lažje pretvarjajo fruktozo v maščobe?


To je to. Torej je sadje najbolj redilno, to je vse kar sem hotel povedati.

Zakaj določena skupina sektarjev ni debelih, pa ne spremeni dejstva, da se fruktoza najlažje pretvarja v maščobo, saj če je neka stvar najbolj redilna še to ne pomeni, da boš ruknil gor 5kil, če boš pojedel banano.

Večina debelih in predebelih ljudi ni v takšnem stanju zato, ker bi jedli samo "naravno" hrano, ampak zato, ker jedo preveč, predvsem, predelane hrane, sladkarij, "kokakol", alkohola...in se premalo gibajo, oz pojedo preveč, kot telo pokuri ali pa se premalo gibajo, glede na to koliko pojedo :)

Pa še nekaj, OP sprašuje o zdravi dieti, nekaj kar bi lahko praktirical "na dolgi rok". V tem primeru pa je potrebno zadevo malce prirediti posamezniku in njegovim potrebam, ampak v strogi praksi je nekako takole. Tisti, ki se dosti gibajo potrebujejo OH, na dan tega "gibanja". Tisti, ki pa se ne, pa namesto OH konzumirajo maščobe. Seveda je spet potrebno ločiti kaj so zdrave maščobe in zdravi OH, oz OH je OH, predvsem katera hrana, ki vsebuje OH, je zdrava (tukaj pozabite na polnozrnate testenine, ipd). Zraven zdrave hrane pa je še priporočljiv zdrav ciklus prehranjevanja. Pozabite na 5-6x na dan, 2-3x je optimalno. Nekateri imajo celo samo 1x dnevno hranjenje, ampak sam osebno, ne morem toliko pojesti naenkrat, da bi lahko to prakticiral :)

thramos ::

Še enkrat: če ješ samo predelano hrano, sladkarije, mcdonalds, fruktozo ipd, in če ne poješ več kot si porabil se ne boš redil. In obratno, če ješ samo zdravo, nepredelano hrano, pa naj bo brez hidratov, ali pa brez mesa, če poješ več kot si porabil se boš redil. Razlike v vrsti hrane verjetno so, ampak so minimalne in v praksi neopazne.

Izjave, kot so "določena vrste hrane ni/je redilna" so neumnost. Redilen je kaloričen presežek.

billy ::

Zakaj pa imajo ljudje tip 2 diabetis, čeprav niso predebeli ?

In zakaj so nekateri suheci slabokrvni, slabotni, brez energije, hormonsko v pisdi, itd ?

Kilogrami niso vse, daleč od tega. In OP zanima zdrava hrana, ne hrana s katero bo zgubil težo, ampak hrana s katero bo zdravo živel.

thramos ::

Govora je bilo o hujšanju/rejenju in tudi vse kar sem napisal se nanaša na to. O vzrokih za debelost ... ker ste pisali neumnosti.

Zdravost hrane je pa druga zgodba, ja. Deloma.

erkgheoruugh ::

billy je izjavil:



In zakaj so nekateri suheci slabokrvni, slabotni, brez energije, hormonsko v pisdi, itd ?


Ker jim je mačka umrla?

Kako naj te človek resno jemlje, če pa hvataš krivine, ko ti je bilo jasno povedano, da ne boš nič prej na cilju? Velja seveda tudi za vse ostale. Vsi vidite samo ene izjeme. Z izjemami pa vemo, kako je.

Tako kot je thramos napisal : najprej kaloričen vnos poštimat, pol se pa lahko začnemo pogovarjat kaj je zdravo in kaj ni. Ne pa obratno.

Zdej pa to zgleda pribl. tako:

OP: Rad bi živel in jedel zdravo.
Odg. Zakaj pa?
OP: Ker bi rad v redu zgledal, ker bi se rad dobro počutil, se ukvarjal s športom. Se mi zdi da imam preveč maščobe okrog trebuha.
Odg. Ja bo treba začet manj jest pa se malo bolj gibat.
OP: Ja ampak jaz ne jem preveč, samo nezdravo jem. Pa sem slišal, da paleo ful pomaga, ker poješ manj OH-jev. Kaj pravte o paleo?
Odg1. Ja paleo je v redu, sam moraš pazit, da ješ nenasičene maščobe. Drgač je pa tudi keto kul, pa frutarijanstvo, ti da ful energije.
OH: jah ne vem, sem slišal, da se fruktoza hitro spreminja v maščobe. To bo po mojem kar držalo, ker pojem zvečer eno jabolko pred spanjem in se mi zdi, da me tako napne...bom bol pri paleo ostal.
Odg. Kaj pa če bi vseno malo manj pojel?
OH: pa dej nehi. Kaj pa vsi tisti suhci, ki so fasali diabetes? Če bi zdravo jedli ga že ne bi.

GGGGG ::

Tole o kaloričnem vnosu enostavno ni res. Niso vse kalorije enake. Že sama pretvorba OHjev v maščobe "pokuri" nekaj kalorij.

Tudi, če bi se vse kalorije iz sladkorja (pa se seveda ne) pretvorile v maščobe bi iz 1000 kalorij iz banan ostalo le kašnih 700 kalorij maščob. Po drugi strani je proces shranjevanja maščob energetsko zelo učinkovit in od 1000 kalorij iz masla ti ostane skoraj 1000 kalorij maščob.

thramos ::

Bla bla Tudi ce bi bilo res (sem ze pisal da zadeve niso tako preproste) v resnicnem svetu te razlike niso omembe vredne. Kar potrjuje mnozica studij.

GGGGG ::

Če to ne bi bilo res bi bili frutarjanci debeli. Čisto enostavno.

_IKE_ ::

GGGGG je izjavil:

Če to ne bi bilo res bi bili frutarjanci debeli. Čisto enostavno.



kakšna slika teh frutarjancev ne bi škodila....tisto pod 10%BF me zanima ..

GGGGG ::

http://thebananagirl.com/photos.php
http://www.thefruitarian.com/

Googlaj fruitarian, 80 10 10 ali kaj podobnega. Edini debeli frutarjanci so tisti, ki so šele začeli jesti na ta način.

Pa ne govorim, da je tole idealna prehrana, daleč od tega. Samo zelo lepo pokaže neskladje med Lustigovimi poskusi na podganah, mitom da sladkor redi in realnostjo.

_IKE_ ::

GGGGG je izjavil:

http://thebananagirl.com/photos.php
http://www.thefruitarian.com/

Googlaj fruitarian, 80 10 10 ali kaj podobnega. Edini debeli frutarjanci so tisti, ki so šele začeli jesti na ta način.

Pa ne govorim, da je tole idealna prehrana, daleč od tega. Samo zelo lepo pokaže neskladje med Lustigovimi poskusi na podganah, mitom da sladkor redi in realnostjo.



Tile so šele gruča idiotov...sploh tisti 30 bananas a day


Hkrati pa je tistih 10%BF katerega določeni tudi imajo šolski primer za skinny fat....

GGGGG ::

Tale idiot iz 30 bananas a day na teh bananah recimo prekolesari dobrih 6000km na mesec. Tisti idiot iz thefruitarian.com je zelo uspešen poslovnež in eden najbolj uspešnih ultra tekačev na svetu, ki je redno zmagoval na 100+ milj dolgih dirkah in postavljal različne rekorde. Pa še par je takih "idiotov".

Ampak ti že veš, ne dvomim, da so tvoji rezultati precej boljši, glede na to s kakšno lahkoto si jih označil za idiote.

Kar se pa skinny fat tiče imaš pa očitno neke hudo čudne standarde. Tale Arnstein ima recimo med 3 in 4% telesne maščobe. Prosim, razloži po kakšni logiki je to skinny fat ali kakorkoli drugače fat?

Okapi ::

Izjave, kot so "določena vrste hrane ni/je redilna" so neumnost. Redilen je kaloričen presežek.
Resnici na ljubo ni tako zelo preprosto. Alkohol ima recimo veliko kalorij, ampak samo od šnopsa se ne boš zredil, tudi če ga boš popil za 5000 kalorij na dan. Če pa zraven še ješ, bo šla seveda vsa hrana v maščobne zaloge. Poleg tega imamo ljudje kar precej različne metabolizme oziroma prebavo in pri nekaterih pride na drugem koncu več neizkoriščenih kalorij kot pri drugih, odvisno tudi od tega, kaj jedo.

Kar je koristno vedeti, ker to pomeni, da vse diete niso pri vseh enako učinkovite. Čisto možno je, da bo enaka dieta pri dveh posameznikih (z enakimi energetskimi potrebami) imela diametralno nasproten učinek - en se bo redil, drugi pa hujšal.

O.

thramos ::

Saj sem napisal, razlike verjetno so, ampak v resničnem življenju niso omembne vredne. Še posebej, ker se različne ekstremne diete (samo šnops, banane), četudi bi imele pozitivne učinke na večji kalorični vnos, zaradi očitnih negativnih ne priporočajo.

thramos ::

GGGGG ::

Skoraj vsaka dieta oz. vsaka dejavnost, pri kateri predebel človek shujša bistveno zniža možnost kardiovaskularnih bolezni. Pomoje bi celo Okapijeva šnops dieta imela pozitiven vpliv na srce, če bi z njo shujšal iz 200kg na 75kg, pa to še ne pomeni, da je overall zdrava.

GamerBoy ::

Nevem kaj si naj mislim, punca zgleda dobr ...:D

Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

_IKE_ ::

GGGGG je izjavil:

Tale idiot iz 30 bananas a day na teh bananah recimo prekolesari dobrih 6000km na mesec. Tisti idiot iz thefruitarian.com je zelo uspešen poslovnež in eden najbolj uspešnih ultra tekačev na svetu, ki je redno zmagoval na 100+ milj dolgih dirkah in postavljal različne rekorde. Pa še par je takih "idiotov".

Ampak ti že veš, ne dvomim, da so tvoji rezultati precej boljši, glede na to s kakšno lahkoto si jih označil za idiote.

Kar se pa skinny fat tiče imaš pa očitno neke hudo čudne standarde. Tale Arnstein ima recimo med 3 in 4% telesne maščobe. Prosim, razloži po kakšni logiki je to skinny fat ali kakorkoli drugače fat?




Poster boy/girl raznih scen so vedno OH in AH. Ostali, običajni prebivalci pa jim ponavadi nismo tako blizu....


Na hitro sem preletel tisti 30 bananas a day site:


Večina ljudi tam se ukvarja z vzdržljivostnimi športi. Pri teh vzdržljivostinih športnikih ( amaterskih in profesionalnih ) je običajno procent BF pod 10%, ne glede na dieto. "Debelega" maratonca boš težko videl, torej nič novega tukaj.



Za idiote sem jih označil zardi tegale:

Food: 4000-7000 calories a day. Fruits and greens.

Today:

breakfast: 20 bananas, 3 baskets of strawberries

lunch: 14 mangoes

dinner: 1.5 pounds of dates


Takle jedilnik je zame osebno idiotizem prve vrste, saj je raznolikost očitno na dopustu....

Enako bom dejal če bi tak jedilnik bil sestavljen samo iz zelenjave, ali samo iz mesa ali pa iz samih rib.


Glede skinny fat pa sem imel v mislih tole :



Pa imata oba 10%....




On topic :

thramos je izjavil:

Saj sem napisal, razlike verjetno so, ampak v resničnem življenju niso omembne vredne. Še posebej, ker se različne ekstremne diete (samo šnops, banane), četudi bi imele pozitivne učinke na večji kalorični vnos, zaradi očitnih negativnih ne priporočajo.


+1

GGGGG ::

Večina ljudi tam se ukvarja z vzdržljivostnimi športi. Pri teh vzdržljivostinih športnikih ( amaterskih in profesionalnih ) je običajno procent BF pod 10%, ne glede na dieto. "Debelega" maratonca boš težko videl, torej nič novega tukaj.


Verjetno si prebral tudi thefruitarian.com, kjer tale Arnstein lepo napiše, da je body fat padel iz dobrih 10% na teh trenutnih 3 do 4%, ko je spremenil prehrano. Vrhunski tekač je bil že prej, treninga ni spreminjal, odstotek telesne maščobe pa je drastično padel, kljub temu da je samo "oh in sploh redilno sadje, ki ti se v trenutku pretvori v maščobe".

Takle jedilnik je zame osebno idiotizem prve vrste, saj je raznolikost očitno na dopustu....


Za tebe je idiotizem, za nekatere z vrhunskimi rezultati v samem svetovnem vrhu je pa tole pač normalen jedilnik.

Sicer pa je point v tem, da nas želite nekateri prepričati, da sadje redi.

Janac ::

A je že kdo probal jajčno dieto?

globalna80 ::

thramos je izjavil:

Še enkrat: če ješ samo predelano hrano, sladkarije, mcdonalds, fruktozo ipd, in če ne poješ več kot si porabil se ne boš redil. In obratno, če ješ samo zdravo, nepredelano hrano, pa naj bo brez hidratov, ali pa brez mesa, če poješ več kot si porabil se boš redil. Razlike v vrsti hrane verjetno so, ampak so minimalne in v praksi neopazne.

Izjave, kot so "določena vrste hrane ni/je redilna" so neumnost. Redilen je kaloričen presežek.


Mislim da ni čisto tako. Si slišal za prehranjevanje glede na krvno skupino ali pa še bolje - na osebno testiranje, mislim da na podlagi tvojih genov, ki ti pokaže katero hrano bolj prebavlaš in katera te redi?

Ni vsaka hrana za vsakega pa četudi ima enako kalorično vrednost, od ene se boš hitreje zredil. Spet z drugo pa hitreje shujšal. Vsak metabolizem je drugačen in ni vsaka dieta za vsakega.
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

para! ::

Glede na to, da popate slikce postavnih moških, sklepam da hočte met moško postavo, ne pa hujšat okol trebuha. Pol je treba začet migat. Hrana sama po seb ne dela mišic.
Death before dishonor!

_IKE_ ::

GGGGG je izjavil:

Večina ljudi tam se ukvarja z vzdržljivostnimi športi. Pri teh vzdržljivostinih športnikih ( amaterskih in profesionalnih ) je običajno procent BF pod 10%, ne glede na dieto. "Debelega" maratonca boš težko videl, torej nič novega tukaj.


Verjetno si prebral tudi thefruitarian.com, kjer tale Arnstein lepo napiše, da je body fat padel iz dobrih 10% na teh trenutnih 3 do 4%, ko je spremenil prehrano. Vrhunski tekač je bil že prej, treninga ni spreminjal, odstotek telesne maščobe pa je drastično padel, kljub temu da je samo "oh in sploh redilno sadje, ki ti se v trenutku pretvori v maščobe".

Takle jedilnik je zame osebno idiotizem prve vrste, saj je raznolikost očitno na dopustu....


Za tebe je idiotizem, za nekatere z vrhunskimi rezultati v samem svetovnem vrhu je pa tole pač normalen jedilnik.

Sicer pa je point v tem, da nas želite nekateri prepričati, da sadje redi.



Razlog padca %BF se skriva v manjšem kaloričnem dnevnem vnosu ne pa v spremembi diete. Na sadno dieto je prešel iz druge oblike raw diete zaradi česar je nevede vnesel manj kcal.


Dnevne kalorične potrebe lahko dosežeš tudi z samo sadjem. Poanta uživanja, v tem primeru samo sadja, čez cel dan pa je?

Vrhunski rezultat? Kejžar na maratonu in kogoj na ironmanu imata bistveno boljše rezultate...

Zdravo življenje? Če bi zdravniška stroka smatrala tak jedilnik kot zdrav, bi ga verjetno priporočala. Že zdavnaj

Način življenja ? Osebna izbira vsakega posameznika ....


para! je izjavil:

Glede na to, da popate slikce postavnih moških, sklepam da hočte met moško postavo, ne pa hujšat okol trebuha. Pol je treba začet migat. Hrana sama po seb ne dela mišic.




Pri 163 cm in 55 kg je tale dečko svetlobna leta od "moške" postave....čeprav ima 37let

Gladi ::

Kakšna pa je "moška" postava?

_IKE_ ::

Gladi je izjavil:

Kakšna pa je "moška" postava?


Takšna pri kateri je tvoja partnerka 5 boksarskih kategorij lažja od tebe;)

GamerBoy ::

Imajo nekateri ameriški možki potemtakem težko nalogo :D

Sicer tale zgoraj res zgleda kot en dečko star 20-25 let. Ampak če mu ustreza, kdo smo mi da mu očitamo, da ni pravi moški ?!? Ker po mnenju nekaterih hribovcev to tudi mi nismo.
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

Janac ::

Če tvoje telo na dan potrbuje recmo 2300kcal, ti pa zaužiješ okrog 1300kcal-ješ vse, samo manj.

Je hujšanje zagotovljeno?

Tilen ::

Je, samo telo ne bo več dolgo potrebovalo 2300 kcal.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Janac ::

Tilen je izjavil:

Je, samo telo ne bo več dolgo potrebovalo 2300 kcal.


Kako je to mišljeno?

Tilen ::

Tako, kot piše. Jaz bi ti predlagal, da si kak mesec na 500 kcal deficitu /dan in potem, če ti bo to tako enostavno, povečaš težavnost za 100%. Da dobiš filing kaj sploh govoriš. :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Tilen ()

alexa-lol ::

@Janac shujšal boš a telo bo porabljalo mišice, maščobe bo šparalo ter zaustavilo metabolizem - recept za skinny fat.

Verjetno so davno nazaj bili posamezniki/posameznice, katerim se tudi ob 1300kcal metabolizem ni zaustavil in je še lepo naprej laufal... samo te so potem umrli in do danes se njihovi geni niso ohranili.. pač naravna selekcija.

Idealna moška postava:

Janac ::

alexa-lol je izjavil:

@Janac shujšal boš a telo bo porabljalo mišice, maščobe bo šparalo ter zaustavilo metabolizem - recept za skinny fat.


Če večinoma ješ beljakovine težko zgubljaš kaj mišic, a ni tko?

No in koliko kcal zmanjšat bi potem mogel da mišice seveda obdržim?

Freaxx ::

Če ne ješ dovolj (1000+ kcal v minus) telo pač ve, da tako ne gre naprej in mišice ki jih ne uporabljaš lepo pospravi, zato se pri izgubi teže tudi svetuje trening z utežmi, da ti jih čimveč ostane.(mišice zahtevajo ogromno samo za vzdrževanje, medtem ko špeh presenetljivo malo). Če pa treniraš z utežmi in si v deficitu slabih 500 kcal, kurjenje maščobe še lahko poteka dovolj hitro da nekako nadomesti manjko vnosa. Optimalno je, če recimo izgubljaš pol kile na teden. Pol kile špeha je 3885 kalorij, in če to cifro deliš s 7 dobiš dobrih 500 kalorij (na dan)

Freaxx ::

alexa-lol je izjavil:

@Janac shujšal boš a telo bo porabljalo mišice, maščobe bo šparalo ter zaustavilo metabolizem - recept za skinny fat.

Verjetno so davno nazaj bili posamezniki/posameznice, katerim se tudi ob 1300kcal metabolizem ni zaustavil in je še lepo naprej laufal... samo te so potem umrli in do danes se njihovi geni niso ohranili.. pač naravna selekcija.

Idealna moška postava:




Idealna moška postava je subjektivna stvar. Nekateri si želijo biti nabiti ko krave, spet drugi da se jim vsaka vena v telesu vidi, spet drugi (strongmani) važno da so močni, frutarijanci etc. Da o ženskem okusu sploh ne govorim :)) . Je pa res da veliko moških želi tako zgledat.

Okapi ::

Optimalno je, če recimo izgubljaš pol kile na teden.
Še bolje je četrt kile na teden. A se ti kam mudi? Če shujšaš 1 kg na mesec, je čisto OK, pa še več šans je, da boš pri tem manj mišic zgubil. In lažje je potem preiti v vzdrževanje teže.

O.

alexa-lol ::

Idealno telo je subjektivno ampak je pa res da je v povprečju idelano telo bližje tistim iz reklame kot pa temu
 Ronnie Colman

Ronnie Colman



Sam (Ronnie) je povedal da v pro bodybuildingu v današnjem času ni več pomembna estetika ampak samo mišična masa. On je sicer super tekmovalec v bodybildingu in je za to garal veliko let ampak ni pa njegovo telo najbolj estetsko.

Janac ::

dvomim, da zgubiš mišice če ješ cca 60g beljakovin na dan in vse skupaj okrog 1300kcal.

Freaxx ::

Janac je izjavil:

dvomim, da zgubiš mišice če ješ cca 60g beljakovin na dan in vse skupaj okrog 1300kcal.


A ti kdo brani? Ne trollaj pa probaj, izkušnje so vredne največ.

alexa-lol ::

Janac je izjavil:

dvomim, da zgubiš mišice če ješ cca 60g beljakovin na dan in vse skupaj okrog 1300kcal.


Dejansko ni ene diete, ki bi vsem ustrezala. Veliko je v preizkušanju različnih jedi, jedilnikov, kaloričnega vnosa.. in če si sitematičen sčasoma ugotoviš kako tvoje telo najbolje reagria.

bluefish ::

Janac je izjavil:

dvomim, da zgubiš mišice če ješ cca 60g beljakovin na dan in vse skupaj okrog 1300kcal.
Čudno, da je toliko debelih, ko pa bi se lahko zavalili na kavč pred TV, uživali beljakovine v prašku in imeli six pack brez najmanjšega truda.

GGGGG ::

Razlog padca %BF se skriva v manjšem kaloričnem dnevnem vnosu ne pa v spremembi diete. Na sadno dieto je prešel iz druge oblike raw diete zaradi česar je nevede vnesel manj kcal.

Dnevne kalorične potrebe lahko dosežeš tudi z samo sadjem. Poanta uživanja, v tem primeru samo sadja, čez cel dan pa je?


Spet slabo bereš. Ljudje na tem nivoju precej dobro vejo koliko kalorij zaužijejo. Kalorični vnos se je po njegovih besedah celo zvišal, % maščobe je pa padel. Enako pravijo tudi ostali frutarjanci.

Zadeva je sicer povsem logična. Manj maščobe v hrani pomeni manj maščobe v telesu. Tako kažejo vsi podatki in vse praktične izkušnje zbrane do zdaj. Ampak nekateri seveda še vedno komplicirate z nekimi teorijami o tem kako sadje ful redi.

Vrhunski rezultat? Kejžar na maratonu in kogoj na ironmanu imata bistveno boljše rezultate...


Tip je ultra tekač, doma je na 100K in daljših dirkah in v tej disciplini je definitivno med boljšimi. Vsak, ki v 31 urah preteče Badwater (217km in 4000m višinske in do 49 stopinj celzija), čez 3 dni pa še malo za foro Vermont 100 mile je stroj.

Ampak sva malo off topic. Bistvo je, da obstaja en kup ljudi, ki cel dan jejo samo sadje pa pri tem % maščobe v telesu začne drastično padati. Po kakšni logiki naj bi potem sadje redilo?

dvomim, da zgubiš mišice če ješ cca 60g beljakovin na dan in vse skupaj okrog 1300kcal.


So ti že drugi napisali, da ne gre tako.

Rast oz. večanje mišic je pogojena z njihovo obremenitvijo. Proteini ne povzročajo rasti ampak samo omogočajo ustrezno regeneracijo.

V primeru tako velikega kaloričnega deficita bo telo iskalo načine, da zniža svojo porabo. Najlažje to naredi z izgubo mišic, ker mišice pokurijo veliko, niso pa nujne za preživetje. Posledica bo, da boš izgubljal mišično maso, višek proteinov pa ne bo šel za obnovo mišic ampak za energijo.

V fitnes pa s takšnim kaloričnim vnosom ne boš mogel hoditi dolgo. Enostavno boš preveč izčrpan in ne boš več zmogel naporov. Če želiš shujšati je stradanje najslabše, kar lahko narediš telesu. Tudi sicer stradanje ni ravno optimalen mode za telo (zato IMHO keto diete niso dolgoročno vzdržne, ker je ketoza posledica stradanja).

kitewing ::

Ker ne razumeš delovanja presnove, ne razumeš zakaj tudi sadje redi.

GGGGG ::

Enlighten me.

Pa prosim razloži zakaj ljudje, ki na dan pojejo za 3, 4k kalorij iz sadja (in so čisto povprečno telesno aktivni) niso debeli. Ne samo, da niso debeli, zakaj praktično nimajo nobene maščobe nikjer.

GamerBoy ::

Zato ker si za tega tipa že sam povedal, da je tekač in vse pokuri, če bo pa en kavčar jedu 4000 kcal iz banan bo pa prav tako zavaljen
Ne maraš potuhnjencev in dvoličnežev ?
Potem podpiši:
www.locitev-drzave-cerkve.org/obdavcitev-cerkve

GGGGG ::

Saj sem dost jasno napisal. "(in so čisto povprečno telesno aktivni)"

Teli ultra tekači pojejo bistveno več kot 4000 kalorij, sploh v obdobju intenzivnih treningov. Govorim o kavčarjih in tistih, ki recimo kakšno uro na dan zmerno športamo.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izguba telesne teže (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24830256 (8168) janja765
»

Ali se izplača jemati "fat burner-je"? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8220593 (19001) Tony710
»

Telesna teža (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
11823372 (20805) Okapi
»

V ZDA debelost registrirana kot bolezen (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
49973362 (65938) thramos

Več podobnih tem