Forum » Problemi človeštva » Umetna oploditev samskih žensk
Umetna oploditev samskih žensk
Temo vidijo: vsi
Aston_11 ::
T-h-o-r ::
mi je pač bolano, da kakršnikoli zakoni določajo, kaj naj ženska počne med nosečnostjo oz. kako naj noseča sploh postane
kot da bi imeli tudi zakone, ki bi določali, kolikokrat na mesec lahko ejakuliram
kot da bi imeli tudi zakone, ki bi določali, kolikokrat na mesec lahko ejakuliram
Why have a civilization anymore
if we no longer are interested in being civilized?
V vsem, v čemer se deci razlikujejo od ((ne)plodne) ženske. Ne bi našteval, if I may.
Saj tega ne določajo. (oziroma kje si našel takšnega?).
mi je pač bolano, da kakršnikoli zakoni določajo, kaj naj ženska počne med nosečnostjo oz. kako kaj noseča sploh postane
Saj tega ne določajo. (oziroma kje si našel takšnega?).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
umetna oploditev?
ja, pravica, ki je trenutno nimajo
pa še beseda pravica je banalna za to; kot da bi govorili, da imamo pravico do srčnega utripa ali dihanja zraka oz. pravico do erekcije npr.
pa še beseda pravica je banalna za to; kot da bi govorili, da imamo pravico do srčnega utripa ali dihanja zraka oz. pravico do erekcije npr.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: T-h-o-r ()
Saj zato bumbamo, da so diskriminirane, ker jim zakon prepoveduje imeti otroke na izbran način. Poleg tega se gre za pravico, da imaš otroka in o tem nima kaj odločati vesoljna slovenija, ki bo kot kriterij odločanja uporabila argument, da naj gre baba fukat in da za to, da noče fukat, oni ne bodo plačevali. IMO bi radi svoj kos mesa dobili v tako žensko. Vzroki, zakaj noče ali ne more fukat, so sicer različni., so pa popolnoma njena stvar, v katero se folk in fanatiki-verniki-po-nedeljski-maši v svoji neizmerni ljubezni do bližnjega nimajo kaj vtikati. Ker to ni ne njihova ne naša stvar.
To je naravna danost, na katero družba nima pretiranega vpliva. Glede erekcije lahko dobiš implantant in je to pravica impotentnega moškega, glede srčnega utripa pa pejsmajker in je to tudi pravica osebka s srčnim popuščanjem.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
no, torej se popolnoma strinjava, razen še, da 1. referendumi o takšnih stvareh nikakor niso ustavni 2. če pa jih že imamo, naj na njih odločajo le ženske
Pithlit ::
2. če pa jih že imamo, naj na njih odločajo le ženske
NE! Nikomur se ne sme omejevati pravice do udeležbe na referendumu. Pa naj bo to referendum o posvojitvah, referendum o umetni oploditvi ali pa referendum o pravici točenja alkoholnih pijač eskimom.
Če pa misliš da so samo moški proti umetni oploditvi samskih žensk... se pa prekleto motiš.
Po drugi strani pa... ko omejiš pravico do udeležbe referenduma le na eno interesno skupino... je nekako brezveze referendum sploh imet. Pa naj o posvojitvah otrok s strani istospolnih parov odločajo le istospolno usmerjeni - ugani kakšen bo rezultat. Ceneje in hitrej je kar zakon spisat pa mir.
torej sem že po naravi diskriminiran, ker nimam maternice?
Sue nature!
Pa nekatere ženske tudi nimajo maternice.
1. referendumi o takšnih stvareh nikakor niso ustavni
Ne. Kle je sicer keč... referendum po definiciji ne more biti proti ustaven. Rezultat pa. Zato so taki referendumi na dolgi rok obsojeni na propad (in metanje državnega denarja skozi okno - ker država nima 'jajc' da bi se odločila za nekaj (oz. ustavno sodišče - ki lahko komot razglasi rezultat za neustaven)).
Life is as complicated as we make it...
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Kamran ::
Medgeneracijska solidarnost bo delovala še 20 let, potem bo pa prenehala obstajati, IMHO. It's the math, stupid!
Sam pa mislim, da bo prenehala obstajati takrat, ko bo politikom popolnoma odpovedal notranji kompas in bodo neprenehoma kradli iz ZPIZ-a oz. pokojninske blagajne. Že sedaj sumim, da je bila pokojninska reforma krinka, zato da bi še naprej plačevali njih.
Skavti v Ameriki pošljejo svoje člane okoli, da prodajajo piškotke (po hišah) in se tudi tako med drugim financirajo. Mene še nikoli niso obiskali kakšni podmladki SDS/SD,NSi/itn. in me "prosili za prispevek"... torej ?
Mislim, da vseeno ni problem v matematiki kot takšni, kot je v pohlepu tistih "na vrhu".
Teorija iz psihoanalize je, da ženske, ki tako močno potrebujejo otroka, so narsicistične in prenašajo narsicizem naprej svoje otroke. Te ženske izrabljajo svoje otroke za zadovoljevanje lastnih potreb, namesto da bi same skrbele za potrebe otroka. Tak otrok namesto zdrave osebnosti razvije osebnost, ki zadovoljuje potrebe matere - iz vloge otroka so potisnjeni v vlogo odraslega, mater pa je otrok.
Se strinjam - otrok v bistvu postane to kar bi morala že na samem začetku imeti - partnerja/moža. Če peljem tvoj aksiom naprej, je lahko napisano tudi del problema t.i. "Mama hotela".
Fer bi bilo da se samskim ženskam omogoči umetno oplojevanje, glede na to da je to omogočeno poročenim.
Hm... proti. Bi pa tudi pri poročenih parih moralo biti selektivno oz. glede na izvor posledice, torej ali je neplodnost pri enemu od partnerju prirojena ali pridobljena. Pa itak bi se lahko to prej preverjalo, preden bi sklenila zakonsko zvezo.
Kar je edino pravilno. Ženske se bodo pa potem med seboj plodile in končno ne bo več moških, posledično pa tudi ne lakote in vojn.
Cinični humor ali neposrečen feminizem ?
jype, ne skrbi, ni črke J v DNA juhi.
Sicer pa nekako dvomim, da je osebnost gensko pogojena.
J res ne, so pa ACGTU (Adenin, Citozin, Gvanin, Timin in Uracil). Mogoče je pa astrološko, kdo ve...
Jaz sem napisal, da mora prej resiti svoje probleme, zamere in fobije, ki jih goji do moskih saj bo mogoce morala vzgajati moskega.
Ja saj lahko "v trgovini" reče, da hoče punčko in bodo priredili spol. Potem bo pa dobila eno luštno Britney Spears ali pa geekasto Shannon Morse.
Tako se patriarhalna družba varuje pred prihajajočo feministično revolucijo.
Za katero so pa že od nekdaj stali dragi Rockefeller-ji.
Moški lahko v naši družbi zlahka prisili žensko v materinstvo, obratno pa seveda ne gre.
Definiraj. Sam sem poznal enega, ko mu je ena preluknjala kondom in čez 9 mesecev... (klik)... Seveda bi lahko on zavrnil vse skupaj in ji plačeval preživnino in se "naprej kurbaril", a je sprejel vlogo Očeta.
Ne. Če ustava ne dovoli, potem retroaktivno nikoli ni veljalo.
http://www.spiegel.de/international/ger...
Ja a to ni retroaktivno ? Zastaralnega roka očitno ni glede plagiranja pri zaključnih delih. Lahko ti vzamejo pridobljeni naziv tudi po več 10 letih.
In obratno za nasprotnike ... ali je za otroka res boljša vzgoja obeh staršev kot enega?
Citat od Jinto-ta (vsaj upam, da sem prav zajel avtorja).
Ali pa pravico do dostopa do čiste pitne vode.
Drugače pa če bi imel ti erekcijo v tem filmu, bi bil že sankcioniran s strani "upravljalcev" zaradi cel kup razlogov iz njihovega arzenala "motenja reda in miru v skupnosti".
deltacqb ::
Sem prebral samo zadnjo stran in vidim, da se vsi pogovarjate o ženski ali moškemu. Nihče pa ne omenja otroka. Pogovarjate se o tem kaj je fajn za žensko in tu pa tam kaj je prav zanjo. Otrok bo v tem primeru želja ženske, ne glede na to ali ne more ali noče dobiti otroka po naravni poti.
Osebno nimam problema proti umetni oploditvi, če gre za nezmožnost. Če pa gre za nek strogi feministični pogled na življenje pa nikakor ne, ker je v tem primeru otrok "stvar" za "politično prepričanje" neke ženske. In isto velja za homoseksualce, ki bi imeli otroka. Nič proti njim, vendar otrok nikoli ne more postati neka stvar za dokazovanje.
Welfare otroka je bistvo, ne pa pravica in/ali obveznost.
Osebno nimam problema proti umetni oploditvi, če gre za nezmožnost. Če pa gre za nek strogi feministični pogled na življenje pa nikakor ne, ker je v tem primeru otrok "stvar" za "politično prepričanje" neke ženske. In isto velja za homoseksualce, ki bi imeli otroka. Nič proti njim, vendar otrok nikoli ne more postati neka stvar za dokazovanje.
Potegnil si ven skrajno usmerjene ženske in skrajno usmerjene homoseksualce in trdiš, da zaradi njihovih skrajnih lastnosti ne bi smeli imeti otrok. Bravo. Oboje si ovil v celofan koristi otroka, ki sploh še ne obstaja in pozabil omeniti, da za take stvari imamo sistem, ki se mu reče rejništvo, s katerim se zavaruje korist otroka tako, da se ga staršem enostavno odvzame. Nato omeni še skrajno usmerjene (raznospolne) starše, ki pa smejo imeti otroke ne glede na njihove lastnosti, in si zmagal v svojem utemeljevanju in potrjevanju diskriminacije.
lambda ::
Sem prebral samo zadnjo stran in vidim, da se vsi pogovarjate o ženski ali moškemu. Nihče pa ne omenja otroka. Pogovarjate se o tem kaj je fajn za žensko in tu pa tam kaj je prav zanjo. Otrok bo v tem primeru želja ženske, ne glede na to ali ne more ali noče dobiti otroka po naravni poti.
Dokler bodo ljudje dojemali otroke kot pravico bo težko kaj drugače.
Potegnil si ven skrajno usmerjene ženske in skrajno usmerjene homoseksualce in trdiš, da zaradi njihovih skrajnih lastnosti ne bi smeli imeti otrok. Bravo. Oboje si ovil v celofan koristi otroka, ki sploh še ne obstaja in pozabil omeniti, da za take stvari imamo sistem, ki se mu reče rejništvo, s katerim se zavaruje korist otroka tako, da se ga staršem enostavno odvzame. Nato omeni še skrajno usmerjene (raznospolne) starše, ki pa smejo imeti otroke ne glede na njihove lastnosti, in si zmagal v svojem utemeljevanju in potrjevanju diskriminacije.
Rejništvo je bilo "izumljeno" za otroke, ki so izgubili starše. Torej nekdo si omisli otroka, ker je to moderno (in ne bluzi da takih ljudi ni, ker jih je vse polno okoli) in mu ga sproducirajo. Zanj lepo skrbi prvih 5 let in je vse super. Potem se odloči, da mu ni več (karikiram) in zato je tu rejništvo??? To je za tebe ovijanje v celofan??? Najprej moraš imeti otroka, da take bluziš. Če pa jih imaš, si zelo čuden. Ko jaz pogledam svojega otroka v oči si ne morem predstavljati, da bi to potekalo tako plastično, kot si ti opsal.
Za zadnji stavek pa si sam nekaj posploševal. Kaj pa lahko narediš moškemu in ženski, ki se odločita, da bosta imela otroka pa sta totalno neprimerna za to? Napišeš zakon? Torej bodo morali vsi najprej na nek test, h komisiji, da odoločijo če sta primerna? Zagotovo pa ne more nekdo umetno delati otroke, ker bi rad nekdo izvajal svojo agendo. Lahko se jih posvoji recimo. Če ima nekdo dobre, plemenite namene se lahko postavi v vrsto in otroka posvoji. S tem mu nudi boljše življenje in istočasno gre skozi sito. Če je učinkovito ne vem, je pa zagotovo bolje kot liberalno "štancanje" otrok na zahtevo.
Sem prebral samo zadnjo stran in vidim, da se vsi pogovarjate o ženski ali moškemu.
In potem se delamo pametne...
Otrok bo v tem primeru želja ženske, ne glede na to ali ne more ali noče dobiti otroka po naravni poti.
Z izjemo posilstva in odrekanja pravice do splava za tem dejanjem... je otrok vedno želja ženske.
Osebno nimam problema proti umetni oploditvi, če gre za nezmožnost.
In... enako. Vedno gre za nezmožnost. Če seveda hočemo to opraviti na stroške zavarovalnic. Če je pa to neka muha pa naj gre samoplačniško.
Se pa sploh ne gre za to. Gre se za to da je samskim ženskam pri nas umetno oplojevanje onemogočeno ne glede na zmožnost. Torej so diskriminirane v primerjavi z nesamskimi ženskami.
Pa ne o tem da to lahko naredijo v tujini. Nesamskim ženskam se oplojevanje omogoča na račun zavarovalnic... torej bi se to moralo omogočati tudi samskim ženskam.
Hm... proti. Bi pa tudi pri poročenih parih moralo biti selektivno oz. glede na izvor posledice, torej ali je neplodnost pri enemu od partnerju prirojena ali pridobljena. Pa itak bi se lahko to prej preverjalo, preden bi sklenila zakonsko zvezo.
Itak. Bodimo fašisti in spreglejmo ustavo. Saj ni problem. Vse državljane katalogizirat zato da se raznorazne diskriminacije lažje izvaja.
Ta je neploden torej mi ne more zrihtat otrok... zgnije naj gnida ušiva!!!
Saj je isto kot nimam nič proti homoseksualcem... samo da so tam nekje. Ali pa muslimanom, židom, romom. Dejmo marginalizirat še vse ki imajo težave s plodnostjo. Saj ni problem. Za druge bomo pa tudi kaj našli. Jype je že biciklist.
Itak. Bodimo fašisti in spreglejmo ustavo. Saj ni problem. Vse državljane katalogizirat zato da se raznorazne diskriminacije lažje izvaja.
Saj je isto kot nimam nič proti homoseksualcem... samo da so tam nekje. Ali pa muslimanom, židom, romom. Dejmo marginalizirat še vse ki imajo težave s plodnostjo. Saj ni problem. Za druge bomo pa tudi kaj našli. Jype je že biciklist.
Pa poglejmo drugače: dajmo absolutno svobodo pri umetnem oplojevanju. Naj vsak dela kar hoče. In naj (po tvojem) to krije zavarovalnica. Prepoved je nekaj drugega kot onemogočanje. Res ne vem zakaj bi nekdo, ki hoče nekaj dokazat imel možnost da naroči (točno to je to v takem primeru) novo življenje. To bo otrok, ki je bil ustvarjen zaradi dokazovanja. Mimogrede temu nasprotujejo vodilni antropologi, ki nimajo absolutno ničesar proti istospolno usmerjenim ljudem.
Če ima kdo zdravstvene probleme, mu je vsekakor potrebno pomagati in ta naj ne plača čisto nič. Če se gre za samsko žensko, ki se tako odloči, a nima nobenih zdravstvenih težav, ni problema. Ampak zavarovalnica nima kaj plačevati za to. Potem naj še plača meni za najboljše umetne zobe, kar jih svet premore. Ker sem se tako odločil. Pa še kako lepotno operacijo komu, čeprav je ne rabi, bi pa vseeno rešil par težav s tem.
Mimogrede, zakonodaja se ne piše in se nikoli ni pisala za povprečne državljane za katere se pričakuje, da ne bodo delali težav. Piše se za ekstremne primere. Nima smisla pisati zakona, če se ne pričakuje kršitev. In tu je isto: zakonodaja se piše prav za ekstremne primere, ne pa za samske ženske, ki so popolnoma zdrave in sposobne zanositve. Zakon je omejevalni dokument.
Mipe ::
Se strinjam. Zavarovalnica nima kaj plačevati za luksuz, kar to otrok je. Že tako sedaj plačujemo za številne otroke, ki so jih starši zgolj zaplodili in ne morejo niti sami vzgajati. Da pa bi še plačevali umetno oploditev ljudem ne glede na njihovo odgovornost?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Mipe ()
Rok Woot ::
Pithlit a ti bi se umetno oplodila? Ko meni ni jasno, zakaj bi se šla zdrava ženska umetno oplodit...
Tko, da morali bi čisto ločiti med umetno oploditvijo zaradi zdr. razlogov in socialnih. Sem pa proti obema, kot proti medicini nasploh.
Tko, da morali bi čisto ločiti med umetno oploditvijo zaradi zdr. razlogov in socialnih. Sem pa proti obema, kot proti medicini nasploh.
Ma pejd spamat kam drugam. Pač osebno vprašanje, saj odgovor ni obvezen. Kje si pa tu našel vzburjanje pa nevem...
Pač ni mi jasno, jaz če bi mel punco, in bi bil sam neploden, bi raje rekel prijatelju, kot pa da jo pošljem k zdravniku...
Pač ni mi jasno, jaz če bi mel punco, in bi bil sam neploden, bi raje rekel prijatelju, kot pa da jo pošljem k zdravniku...
jype ::
Rok Woot> Pač ni mi jasno, jaz če bi mel punco, in bi bil sam neploden, bi raje rekel prijatelju, kot pa da jo pošljem k zdravniku...
Aha, pol je pa vse kul, pol je pa ok če so samske ženske v zakonodaji obravnavane drugače kot tiste v zvezi.
Aha, pol je pa vse kul, pol je pa ok če so samske ženske v zakonodaji obravnavane drugače kot tiste v zvezi.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Samska ma tudi prijatelje a ne? Sam se mi je težje postavit v perspektivo ženske in me pač zanima...
Rok Woot> Sam se mi je težje postavit v perspektivo ženske in me pač zanima...
Predlagaš nekaj podobnega temu, da bi tvojo neplodnost s tvojim dekletom zdravila tako, da tvoj prijatelj nabriše _tebe_.
Predlagaš nekaj podobnega temu, da bi tvojo neplodnost s tvojim dekletom zdravila tako, da tvoj prijatelj nabriše _tebe_.
Svašta, nevem kako bi to pripomoglo k rešitvi, glede na to, da nemorem zanositi. Ja pač raj bi mel froca z frendovim dna-jem kot od neznanca, pač vsak po svoje.
Pa ta tvoj nabriše, se sliš poniževalno, nevem zakaj bi bilo to ponižanje za žensko ali karkoli si pač hotel povedati s tem...
Invictus ::
Kar se tiče umetne oploditve, nimam nič proti da so to samskim ženskam omogoči. Če si želi, naj si najde opis v bazi in se oplodi.
Vendar pa nikjer ne piše, da se jim to omogoči zastonj. Naj to plača sama. Ne pa zdravstvena zavarovalnica. Mislim da mora le ta porabljati denar za bolj nujne primere.
Tako bo volk sit in koza cela.
Vendar pa nikjer ne piše, da se jim to omogoči zastonj. Naj to plača sama. Ne pa zdravstvena zavarovalnica. Mislim da mora le ta porabljati denar za bolj nujne primere.
Tako bo volk sit in koza cela.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
Naj vsak dela kar hoče. In naj (po tvojem) to krije zavarovalnica.
Tega nisem rekla. Ne bluzi.
Vendar pa nikjer ne piše, da se jim to omogoči zastonj. Naj to plača sama. Ne pa zdravstvena zavarovalnica.
Zavarovalnica naj plača pod enakimi pogoji kot to plača ostalim ženskam.
Pithlit a ti bi se umetno oplodila? Ko meni ni jasno, zakaj bi se šla zdrava ženska umetno oplodit...
Če je zate biti brez maternice zdravo...
Ja, bi se. Pa ne morem. Zato pa pravim da bo zame le dobro če bo nekdo pogruntal kako oplodit moške.
Zgodovina sprememb…
- spremenila: Pithlit ()
Mipe ::
Poenostavimo celo zadevo.
Naj se omogoči umetna oploditev vsem ženskam, ne glede na stan, vendar:
- le s privoljenjem vpletenih vseh vpletenih - torej darovalec semena, darovalka jajčeca (v primeru zunanje oploditve) in po potrebi nadomestna mati
- nosilec umetne oploditve je lahko kdorkoli, torej neplodna ženska ali moški; v tem primeru je umetno oplojena nadomestna mati, ki je ustrezno kompenzirana
- nosilec umetne oploditve sprejme celotno odgovornost (za primer genetske bolezni, Downovega sindroma, dvojčkov/trojčkov/četverčkov itd.; nadomestna mati je odgovorna za zdravo nosečnost, se pravi da ne sme z ničimer ogroziti zarodka. Važno je, da si nosilec ne more kar tako premisliti in zavreči otroka, ker nima prave barve/oblike oči!) - se pravi da nosilec odgovarja za otrokovo življenje po rojstvu.
To bi moralo zadostiti vsem zahtevam. Neplodni/homoseksualni pari ter samski si lahko najdejo nadomestno mater, ki se jo umetno oplodi na njihove stroške, po devetih mesecih pa prevzamejo dojenčka ter vso odgovornost zanj.
Tako nekako.
Naj se omogoči umetna oploditev vsem ženskam, ne glede na stan, vendar:
- le s privoljenjem vpletenih vseh vpletenih - torej darovalec semena, darovalka jajčeca (v primeru zunanje oploditve) in po potrebi nadomestna mati
- nosilec umetne oploditve je lahko kdorkoli, torej neplodna ženska ali moški; v tem primeru je umetno oplojena nadomestna mati, ki je ustrezno kompenzirana
- nosilec umetne oploditve sprejme celotno odgovornost (za primer genetske bolezni, Downovega sindroma, dvojčkov/trojčkov/četverčkov itd.; nadomestna mati je odgovorna za zdravo nosečnost, se pravi da ne sme z ničimer ogroziti zarodka. Važno je, da si nosilec ne more kar tako premisliti in zavreči otroka, ker nima prave barve/oblike oči!) - se pravi da nosilec odgovarja za otrokovo življenje po rojstvu.
To bi moralo zadostiti vsem zahtevam. Neplodni/homoseksualni pari ter samski si lahko najdejo nadomestno mater, ki se jo umetno oplodi na njihove stroške, po devetih mesecih pa prevzamejo dojenčka ter vso odgovornost zanj.
Tako nekako.
Ponovno. Darovalci nimajo kaj postavljat pogojev kaj se dogaja z darovanim. Da se nadomestna mati sama odloči komu bo pomagala je pa, logično, stvar njene odločitve.
Neplodni/homoseksualni pari ter samski si lahko najdejo nadomestno mater, ki se jo umetno oplodi na njihove stroške, po devetih mesecih pa prevzamejo dojenčka ter vso odgovornost zanj.
Ne. Neplodnim naj stvari krije zavarovalnica. Kdor je ploden pa naj bo samoplačink (ne glede na zakonski stan, spolno ali versko usmerjenost, etc).
Je pa treba seveda najprej dovoliti nadomestno materinstvo. In, če smo že pri tem, nekako preprečit da si nadomestna mati premisli na pol poti (no, zaradi mene si lahko komot premisli... vendar je edino pošteno da potem ona krije vse stroške ki so, in bodo, v zvezi s tem nastali).
Zavarovalnica naj plača pod enakimi pogoji kot to plača ostalim ženskam.
Se strinjam. Sam naj ji ugotovijo da je dejansko neplodna in da drugače ne gre.
Vsak zdravstveni fetišizem na željo pacienta naj se pa plača. Tako kot plastične operacije. In oploditev samske ženske je taka fetišizacija. Naj si jo sama krije. za to ne obstaja noben medicinski razlog da bi ga mogla pokriti zdravstvena zavarovalnica. Tako bi mogla zavarovalnica kriti vsako povečanje jošk ... Pa ne.
In oploditev samske ženske je taka fetišizacija. Naj si jo sama krije. za to ne obstaja noben medicinski razlog da bi ga mogla pokriti zdravstvena zavarovalnica.
Posploševati ne gre. Kaj pa neplodne samske ženske? Za plodne se strinjam naj je stvar samoplačniška. Ampak trenutno ni dovoljeno nobeni.
Saj podpiram umetno oploditev samskih žensk. Ampak plačana naj bo samo iz medicinskih razlogov.
Se pa pojavi problem kako naj samska ženska dokaže da je neplodna ... Sicer obstajajo testi, ampak ko bo rekla da seksa 0x na teden, jo bo vsak zdravnik poslal domov.
Se pa pojavi problem kako naj samska ženska dokaže da je neplodna ... Sicer obstajajo testi, ampak ko bo rekla da seksa 0x na teden, jo bo vsak zdravnik poslal domov.
Invictus> ampak ko bo rekla da seksa 0x na teden, jo bo vsak zdravnik poslal domov.
Ne, ne bo je vsak. Samo kretenski zdravniki jo bodo.
Ne, ne bo je vsak. Samo kretenski zdravniki jo bodo.
Looooooka ::
Ne. Zdravniki, ki so prisli zdravit resne telesne probleme, ne pa norce, ki se nocejo prijavit na terapijo.
Ampak kar bluzite se naprej s svojimi "normalnimi" zenskami, ki nocejo zveze, ne cutijo luknje in je NE poskusajo zafilati z otroki. Vsaj stripov ne rabim kupovati.
Ampak kar bluzite se naprej s svojimi "normalnimi" zenskami, ki nocejo zveze, ne cutijo luknje in je NE poskusajo zafilati z otroki. Vsaj stripov ne rabim kupovati.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Looooooka ()
Looooooka> Ne. Zdravniki, ki so prisli zdravit resne telesne probleme, ne pa norce, ki se nocejo prijavit na terapijo.
Taki zdravniki so idioti.
Taki zdravniki so idioti.
Ne. Zdravniki, ki so prisli zdravit resne telesne probleme, ne pa norce, ki se nocejo prijavit na terapijo.
Mah. Terapijo bi rabil ti. Zaradi vseh tvojih predsodkov.
Neplodnost ni resen telesni problem?
Ne vem kako bi zdravniki gledali na to, ampak ponavadi zdravijo neplodne pare.
Naj kaka samska ženska pove kako se obnašajo pri njih, ko pridejo s težavo neplodnosti.
Naj kaka samska ženska pove kako se obnašajo pri njih, ko pridejo s težavo neplodnosti.
Invictus> Naj kaka samska ženska pove kako se obnašajo pri njih, ko pridejo s težavo neplodnosti.
Če se obnašajo neprofesionalno, potem so idioti.
Če se obnašajo neprofesionalno, potem so idioti.
Zgodovina sprememb…
- predlagalo izbris: Jinto ()
Kamran ::
Preveč čustven odziv. Poglejmo primer - spodnji primer v obrnjenem stanju. Gonorejo zamenja klamidija.
Nisem pa imel v mislih katalogizacijo s strani države, temveč da se sam s svojo izbranko/izbrancem pogovoriš o tem oz. da obadva izvedeta ustrezna testiranja, da se vidi, če sta (po toliko aferah, zvezah, itn.) sploh še plodna. Država tukaj nima nič. Gre se za obojestranski konsenz, vendar zaradi posameznikovega ega, vprašanje če bi prišlo do njega, ker če bi nekomu že predlagal obvezni test za SPB, preden bi se "kaj zapletala", bi milo rečeno dobil zavrnitev kot (iz tvoje strani) znak nezaupanja.
Primer (žensko gledišče): Moški je zaradi mnogih "prejšnjih razmerij" (zelo politično korektno rečeno) staknil gonorejo in postal neploden. Torej se gre za posledico, ki je vzročno gledano pridobljeno stanje zaradi neodgovorne spolnosti oz. nepravilne ali sploh uporabe mehanske zaščite pred SPB. Seveda ti tega ne pove, ne na začetku zveze ali potem, ko že oba gresta na kliniko za neplodnost in se tam ugotovi kdo je dejansko "jalov". Recimo pa, da je on vedel, da ima gonorejo.
Naj bo še takšna "bezen", vsak bi se malce vprašal sam pri sebi. I know I would - ne glede na vedenje/nevedenje jalove partnerke.
Kamran> da se vidi, če sta (po toliko aferah, zvezah, itn.) sploh še plodna.
O čem pa ti blodiš? 50% ljudi ima v življenju manj kot 5 spolnih partnerjev.
Kamran> Naj bo še takšna "bezen", vsak bi se malce vprašal sam pri sebi. I know I would - ne glede na vedenje/nevedenje jalove partnerke.
Kaj bi se pa vprašal?
O čem pa ti blodiš? 50% ljudi ima v življenju manj kot 5 spolnih partnerjev.
Kamran> Naj bo še takšna "bezen", vsak bi se malce vprašal sam pri sebi. I know I would - ne glede na vedenje/nevedenje jalove partnerke.
Kaj bi se pa vprašal?
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: jype ()
Država tukaj nima nič.
Aha. Kdo bi pa potem prepoved 'enforcal'?
Partner? Partnerka? To je menda logično. Če pa država tukaj nima nič je pa brezveze karkoli prepovedat.
Čustven odziv my ass...
Država tukaj nima nič.
Aha. Kdo bi pa potem prepoved 'enforcal'?
Partner? Partnerka? To je menda logično. Če pa država tukaj nima nič je pa brezveze karkoli prepovedat.
Čustven odziv my ass...
Daj se malo umiri. Zakoni se ne pišejo za povprečne državljane, od katerih se ne pričakuje drastičnih dejanj. Pišejo se za tiste, ki jih bodo kršili, izkoriščali. V nasprotnem primeru bi morali sprejeti zakon, ki dovoljuje dihanje zraka.
Zakon za zdravega človeka ni potreben. Če želi samska ženska otroka, nimam čisto nič proti. Antropologi se sicer s tem ne strinjajo, vendar jih malokdo posluša, ker njihovi argumenti trčijo v človekove pravice.
Če se pogovarjamo striktno o samski ženski, ki želi umetno oploditev ji tega država ne sme prepovedati. Vendar se ne more upoštevati samo to. V tem je problem. Ti bi rada gledala samo to žensko in pika. Drugo ni pomembno. Pa je. Pomembne so tudi posledice. Pomembno je tudi kako bo otrok živel. Kako bo živel je pomembno tudi pri običajnem paru. In normalno, da tema dvema ne moreš prepovedati, ker ni vzvoda da bi jim prepovedala sexati. Razen, če jih fizično ločiš.
V prvem primeru pa se pogovarjaš o umetni oploditvi. To je nekaj drugega.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Kitajci napravili miši s starši istega spolaOddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 9123 (7174) | jype |
» | Klinično oplojevanje Da ali Ne?!? (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 6817 (5758) | blue96 |
» | Umetno oplojevanje (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Loža | 16016 (13668) | Ljubavnik |