» »

Verouk v šole

Verouk v šole

1 2 3
4
5

FlyingBee ::

nočem verouka v šole samo zaradi tega, ker RKC (eden izmed očitnih) še vedno ni sposobna samo sebe popravljat in to zahtevam od svojega otroka, ker pa je šola v moji realnosti nujna za otroka, potem naj bo brez verouka

ideje niso slabe, izvedba je in to izhaja iz človeške narave ... nismo sporovni same sebe nadzirat, kaj šele druge

judoka ::

jype

Video je nastop človeka, ki se dela norca iz zadeve, ki mu definitivno ni blizu, niti je, ne razume ali sploh hoče razumet.
"Look at me" nastop. Če iščeš "logično obravnavo verske literature" v institucijah ala RKC, ali iz pogovorov z njihovimi pristaši ali nasprotniki je jasno da je ne boš našel.

Grem pa stavit da se sam nisi spustil v "logično obravnavo verske literature", ampak si svoje predsodke pobral od ljudi. Od tistih ki razmišljajo nasprotno in
od tistih, ki razmišljajo isto. Iz tega si pobral neke zaključke, če bi čutil potrebo po "logični obravnavi verske literature" bi si za to vzel par let študija. Samostojnega.

jype ::

judoka> Grem pa stavit

Izgubil si stavo. Jaz sem moral Biblijo, Toro in Koran razcefrati (intelektualno) v okviru svojega izobraževanja iz književnosti in zgodovine.

judoka> Video je nastop človeka, ki se dela norca iz zadeve, ki mu definitivno ni blizu, niti je, ne razume ali sploh hoče razumet.

Ne. Video je jasna artikulacija direktnih posledic "zadeve", v katero mnogi ljudje verjamejo, čeprav v resnici niso popolni idioti - pa bi morali bit, da bi kaj takega verjeli, le pri veri nekako naredimo izjemo.

judoka> Samostojnega.

Misliš, v eni jami bi shaluciniral lastno religijo? Ni slaba ideja, ampak žal imam druge načrte.

FlyingBee ::

Še vedno pa si svoje predsodke pobral od ljudi. Od tistih ki razmišljajo nasprotno in od tistih, ki razmišljajo isto.

še vedno je najbolje s svojo glavo razmišljat

pri veri vase tudi naredimo izjemo, a?

garamond ::

jype je izjavil:

Moja intelektualna integriteta ne dopušča, da bi poljubni deli moje psihe lahko namesto mene odločali o mojih dejanjih (in ko se mi bo biološki stroj, na katerem temeljim, dovolj izneveril, da tega ne bom več sposoben zagotavljati, bo čas za slovo).

Ne laskaj si preveč. V človeški naravi je, da ni popolnoma racionalen in da nima popolnega nadzora nad svojim obnašanjem (kar je dobro, sicer ne bi preživeli niti en dan! Ok, mogoče malo več). Tukaj je npr. seznam veliko vrst psiholoških predsodkov.

Seveda se da veliko storiti -- predvsem pri enkratnih dolgoročnih odločitvah, ker je veliko časa za razmišljanje -- ampak slika ni črno-bela.

jype ::

Stojansto> Še vedno pa si svoje predsodke pobral od ljudi.

Ne.

garamond> Ne laskaj si preveč.

Jaz sem objektiven.

garamond> V človeški naravi je, da ni popolnoma racionalen in da nima popolnega nadzora nad svojim obnašanjem

Človek je točno toliko racionalen, kot želi biti.

garamond> Seveda se da veliko storiti -- predvsem pri enkratnih dolgoročnih odločitvah, ker je veliko časa za razmišljanje -- ampak slika ni črno-bela.

Nič od tega ne spreminja dejstva, da človek _mora_ soditi, izbirati in ukrepati, če noče biti vpleten v svinjarijo, ki jo počnejo soljudje iz poljubnega razloga.

Looooooka ::

Dokler jype maha po veri lahko vozi s kolesom po avtocesti! :D
Btw...kdorkol je ze tole zacel.
Bi pod verouk spadala samo krscanska vera ali lahko (ce bo dovolj zainteresiranih) vsaka verska skupnost zahteva svojo uro...oz enakovreden cas za deljenje svojih "dejstev"?
Mogoce bi bil pripravljen svoje nerojene otroke pustiti na kaksno uro, ki bi jo pouceval kaksen pastafarian

Zgodovina sprememb…

judoka ::

garamond je izjavil:

V človeški naravi je, da ni popolnoma racionalen in da nima popolnega nadzora nad svojim obnašanjem (kar je dobro, sicer ne bi preživeli niti en dan! Ok, mogoče malo več).



Zakaj misliš, da ne bi preživeli, če bi imeli nadzor nad svojo psiho?

Kamran ::

Grumf je izjavil:

mtosev je izjavil:

to je blo 500+ let nazaj.časi so zdaj drugačni

Iz enega samega razloga, ker smo spravili religijo stran od države. Sicer bi bilo v evropi enako kot je v arabskih deželah. In tiste slike iz Urha in Turjaka so posnete 70 let nazaj, ter zelo lepo nakazujejo kaj stori RKC z hujskanjem, da zavaruje svoje premoženje.

Časi so danes drugačni tudi zaradi tehnologije, raziskovalnega novinarstva, ipd. zaradi česar se žrtve spet ne da tako enostavno utišati. Včasih so intelektualce takoj v Iron Maiden-u (pa ne britanska glasbena skupina NVBHM) uničili, ženske pa zažigali na grmadi. Arabske države oz. muslimanske pa res niso imele nekega "protestantizma" oz. reformacije (Martin Luter in njegovih 95 tez), to pa res.

Looooooka je izjavil:

Otroku bi že v rani mladosti morali vliti vedenje, da je naš obstoj še kaj druga kot zadovoljevanje materialnih potreb in ega.

To je baje naloga starsev?

Kje pa naj starši najdejo čas za to, če so od jutra do večera v (ne)varnih oblikah zaposlitve. Človek se mora pa tudi kaj spočiti, ne pa da takoj, ko prideš domov, da ti mulc moli eno integralno enačbo pod nos za rešiti. :))

Aston_11 je izjavil:

Pazi! Tip mi je rekel, da sv. pismo piše, nekaj takega, da je sovražniku treba odpuščati (nisem prepričan). Od kdaj sem pizda njemu sovražnik? Kaj sem mu naredil, da je bilo to potrebno reči?

V Mateju 5:44 je recimo nekaj podobnega. Meni je tudi malce "preračunljiva" tista o nastavljanju drugega lica. Če zla ne izkoreniniš, potem se bo pa ta namnožil, ker se mu seveda "dobri ljudje" ne bodo zoperstavili, čeprav bodo vedeli, da to kar počne zlo, da ni prav, pošteno, itn.
Da se pa upreš takrat ko že tvoje sosede podijo na tovornjake, od tam pa v koncentracijska taborišča,... takrat pa mislim, da je že prepozno.
Tudi Matej 5:5 mi je malce čuden - kakšna Vaša interpretacija ?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Kamran ()

Aston_11 ::

Verjamem, da bi si moral natančno prebrati sv. pismo, ker citite iz njega uporabljajo po svoji presoji - kot jim paše in če jim v naslednji situaciji ne paše, potem pač rečejo, da za to pa ne velja.

Najbolj se mi dopade iz enega filma - iranskega se mi zdi, ali pa afganistanskega, 1000 zmajev, no, nekaj v vzezi z zmaji, kjer je ata poučeval otroka muslimansko religijo in mu je bumbal, da vse izvira iz načela "ne kradi" in je to tudi pojasnil v smeri, da to obsega vse, ne škoduj, ne ubijaj, ker ukradeš življenje itd. Tile pa najdejo citat za vsako zadevo in po potrebi, tudi če je v direktnem nasprotju s tako opevanimi načeli (desetimi).

Ne mislim pa sv. pisma brat samo zato, da se bom lažje kregal z njimi - njet. Na bicikl, pa v mir.

garamond ::

jype je izjavil:

Stojansto>garamond> Ne laskaj si preveč.

Jaz sem objektiven.
Je pa vprašanje, v kolikšni meri je to tale predsodek, da si sam vedno bolj objektiven od drugih: Bias blind spot XD

judoka je izjavil:

garamond je izjavil:

V človeški naravi je, da ni popolnoma racionalen in da nima popolnega nadzora nad svojim obnašanjem (kar je dobro, sicer ne bi preživeli niti en dan! Ok, mogoče malo več).

Zakaj misliš, da ne bi preživeli, če bi imeli nadzor nad svojo psiho?

Najprej, na telesni ravni moramo imeti neracionalne, a po drugi strani zelo hitre reakcije, da smo evolucijsko preživeli.

Na psihološki ravni pa je dobro, da nismo racionalni v vsem. Ker drugače bi bili zelo neučinkoviti. Primer: zjutraj se zbudiš. Še vedno ležiš v postelji z zaprtimi očmi. Toda, zakaj bi odprl oči? Da bi lahko delal, kar si si včeraj zamislil? Toda, zakaj? Ali se sploh splača, ali je sploh vredno živeti, ali je moralno živeti (zakaj recimo ne narediš načelnega samomora, ker vidiš nepravičnost)? Ali se to sploh splača zjutraj spraševati? Nekako se odločiš, da boš vprašanje prestavil na kasneje. Odpreš oči (kajti tudi v primeru načelnega samomora je lažje to delati z vidom).

S katero nogo bi vstal? Namreč, to bo malce vplivalo na tvoja kasnejša dejanja. Vstani z desno nogo in tako bo tvoja možganska aktivnost večja v levi hemisferi, kar pomeni zelo rahlo praktično neopazno povečanje drugih aktivnosti v levi hemisferi, recimo le rahlo možnost izboljšanja logičnega razmišljanje in uporabe govora (mogoče bo v vseh letih vstajanja z levo nogo prišlo do situacije, ko bi pa to enkrat le vplivalo na eno manjšo odločitev). Vstani z levo nogo in spet bo prišlo do drugačnih učinkov. Kaj pa z obema? Ali je sploh možno imeti dovolj informacij za to odločitev? Ali je to sploh pomembna odločitev? Če ne, ali je pomembna v dolgih letih vstajanja z eno nogo? Če ja, ali je žrtvovanje svojega časa razmišljanja o tem dovolj vredno? Koliko časa lahko porabim za to? Kako vem, koliko je primerna količina časa za razmišljanje o tem? Kako oceniti primeren čas za razmišljanje o tem, koliko časa bom razmišljal o tem? In tako dalje, cel dan do zajtrka zvečer XD

jype ::

garamond> Je pa vprašanje, v kolikšni meri je to tale predsodek, da si sam vedno bolj objektiven od drugih: Bias blind spot XD

Ne. Napisal sem, da sem objektiven. Nikjer ne trdim, da sem sam vedno bolj objektiven od drugih, le da vedno opravim due diligence.

garamond> Najprej, na telesni ravni moramo imeti neracionalne, a po drugi strani zelo hitre reakcije, da smo evolucijsko preživeli.

Ja, seveda, v okviru biološkega stroja, kot sem omenil zgoraj, lahko nadziram samo razum (in tudi kaj se bo zgodilo, ko ga ne bom mogel več, kar bo tudi posledica biologije, ne pa razuma).

garamond ::

jype je izjavil:

garamond> Je pa vprašanje, v kolikšni meri je to tale predsodek, da si sam vedno bolj objektiven od drugih: Bias blind spot XD

Ne. Napisal sem, da sem objektiven. Nikjer ne trdim, da sem sam vedno bolj objektiven od drugih, le da vedno opravim due diligence.
Kar je edino prav. Toda, kaj pa če se nekdo ne strinja s tabo in to tudi utemelji, ali sta potem oba enako objektivna? Ali pa so razlike v mnenjih tudi stvar drugih vplivov, kot recimo genetskih faktorjev tvoje osebnosti in družbe, ki se spreminja.

jype je izjavil:

garamond> Najprej, na telesni ravni moramo imeti neracionalne, a po drugi strani zelo hitre reakcije, da smo evolucijsko preživeli.

Ja, seveda, v okviru biološkega stroja, kot sem omenil zgoraj, lahko nadziram samo razum (in tudi kaj se bo zgodilo, ko ga ne bom mogel več, kar bo tudi posledica biologije, ne pa razuma).

Lahko nadziraš razum pa tudi druge stvari, ampak posredno. Moje mnenje je, da je razum (v smislu racionalnosti) najvišja stopnja človečnosti, ampak da živimo v časih, ko je to preveč poudarjeno (ni čudno, glede na preteklost). V veliki želji, da bi bilo to kar se da res pa se potem spregleda kaj vse lahko vpliva na človekove racionalne odločitve.

Mislim, da je koristno poznati vse te vplive. V vsakdanjem življenju za ekonomske odločitve pa tudi za razumevanje drugih.

jype ::

garamond> Toda, kaj pa če se nekdo ne strinja s tabo in to tudi utemelji, ali sta potem oba enako objektivna?

Povsem mogoče. Ne operiram nad istimi sistemi vrednot, ki so temelj vsake sodbe o tem, kaj je prav, kaj pa ni.

garamond> Mislim, da je koristno poznati vse te vplive.

Ja, absolutno, saj vplivov ne zanikamo, le borimo se proti njim. Glede na to da so umori, posilstva in takšne reči daleč od mainstreama (kot so bile še niti ne toliko stoletij nazaj), nam gre očitno precej dobro.

Ivo7 ::

Sem za vereuk v šolah.

Aston_11 ::

Ivo7 je izjavil:

Sem za vereuk v šolah.

Zakaj?

Pithlit ::

Zato!
Life is as complicated as we make it...

hobbit ::

Religija kot sama, pa sploh ni važno katera, je dobra stvar, če se le ta dogaja/izvaja/.. v mejah tvoje glave. Lahko veruješ v kos kamna, ribo, veslo ali v pač nekaj abstraktnega. Če tebi to pomaga je gut, vsaj jaz tako mislim:)

in ja mene tudi zanima, zakaj je Ivo7 za verouk v šolah. Namreč jst nikakor nisem, ker sem mnenja, da to ne spada v šole ampak je stvar posameznika.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hobbit ()

jype ::

Kako zakaj, saj obstaja samo en razlog, zaradi katerega bi kdorkoli bil "za": Župnik mu je rekel.

YaN-cH ::

Kljub temu da sem mnenja, da enkrat bo potrebno "iztrebiti" vse religije, če hoče družba napredovati, sem za verouk v šolah. Samo si ga predstavljam na tak način, poučuje naj se o vseh religijah in poučujeta naj ga dva učitelja istočasno, en naj bo teološko drugi pa znanstveno/kritično usmerjen, če je še cinik še tolk boljše (neka mešanca Sagan, Dawkins/Maher, Hitchens bi bila idealna), tako bi se predstavilo otrokom dva različna pogleda na stvar in iz debate bi učenci hitro spoznali na kakšnih gmotah nelogičnosti stojijo religije in da so do fundamenta gnile.

judoka ::

YaN-cH je izjavil:

tako bi se predstavilo otrokom dva različna pogleda na stvar in iz debate bi učenci hitro spoznali na kakšnih gmotah nelogičnosti stojijo religije in da so do fundamenta gnile.



Hočeš rečt, da bi "znanstven" pogled zmagal in da bi mladina videla podobno kreganje, kot na forumih:))

Aston_11 ::

Mah, če niti zagovorniki nimate argumentov za to, da bi moral biti v šolah, očitno že ni potreben tam in je dovolj, da se izvaja tam, kjer se pač izvaja. Očitno je to eno drkarjenje populacije, ki se do vere in religij distancira in bi imela mir pred tem preganjanjem in sekiranjem še v šolah. Za naš vrtec vem, da preferirajo RKC, obešajo plakate, s katerimi vabijo na oratorije, kosila pa prilagajajo cerkvenim praznikom, medtem ko jih boli Q za muslimane in morebitne ostale religije.

Na vprašanje zakaj, torej pametnega odgovora ne bo.

Unknown_001 ::

Jaz verouka ne bi rinil v šole, ker bi se mi zdelo nesmiselno druge posiljevati z vero. Sam sem vzgojen kot kristjan, pa nisem nič slabega odnesel od tam, kvečjem so nas discipline naučili ampak danes je za nekatere sporno, ko župnk, ki vodi verouk enemu reče naj neha oz se umiri in se potem "revček" počuti užaljenega in od tu potem vsa štala, kako so otroci tam bogi. Glede pedofilije, ki se ponekod dogaja bom rekel, da je to stvar posameznikov ki so vršili ta dejanja in vera nima nič z njimi. Načeloma se mi zdijo mnoge stvari še vedno nesmiselne, ampak ne morem pomagat. Problem razmišljanja večine je ta, da enačijo cerkev kot skupnost in cerkev kot ustanovo. Kar se cerkve tiče hodm tam samo za praznike na ohcete al pa na pogrebe.

Glede vere je pa tako ali tako, vseeno al si krščen al ne. Tisti, ki misli, da so to zgolj pravljice bo pač šprical "verouk", ne bo hodil k maši ipd. oz. se mu bo j***** za celotno stvar. V glavnem jaz sem vero sprejel kot pozitivno, saj je danes zelo prečiščena in ni več tistih kvazi for, z odpustki in božjimi kaznimi, in je mnogo mnogo načel po katerih naj bi se ravnali zelo koristnih. Razmislimo globje, četudi je bila vera izmišljena, so z njo v preteklosti dosegli to, da so se izoblikovala neka pravila družbe, ki je posledično manj "grešila" po domače delala sranje v skupnosti, ker pa so dobili občutek, da je nekdo nad njimi so se zadržali pred slabimi dejanji.

Point, brezveze je enega rinit v nekaj, če mu v življenju ne bo nič pomenilo, zato je odgovor na vprašanje o verouku in šoli jasen: NE!

Zdj se bo zihr en pameten najdu pa me začel prepričevat, da so mi možgane opral, ampak ta zagotovo nima niti malo pojma o celotni stvari.

Zgodovina sprememb…

judoka ::

Aston_11 je izjavil:

Mah, če niti zagovorniki nimate argumentov za to, da bi moral biti v šolah, očitno že ni potreben tam in je dovolj, da se izvaja tam, kjer se pač izvaja. Očitno je to eno drkarjenje populacije, ki se do vere in religij distancira in bi imela mir pred tem preganjanjem in sekiranjem še v šolah. Za naš vrtec vem, da preferirajo RKC, obešajo plakate, s katerimi vabijo na oratorije, kosila pa prilagajajo cerkvenim praznikom, medtem ko jih boli Q za muslimane in morebitne ostale religije.

Na vprašanje zakaj, torej pametnega odgovora ne bo.


Saj je jasno zakaj. RKC ima veliko vzvodov preko katerih pridobiva moč in kapital. Eden od teh je programiranje otrok.
Jasno, da konkurenci ne bojo pomagali.

imagodei ::

Mah, poleg kopice drugih pomislekov je med drugim pomembno to, da mora bit šola laična. Ne more / ne sme te šola indoktrinirat ne v eno, ne v drugo smer. Še na fakultetah se na smereh, kjer poučujejo filozofijo oz. govorijo o takšnih in drugačnih ideologijah, snemajo predavanja.

Iz tega zornega kota je obvezen (krščanski) verouk v šolah no-go; kot izbirno vsebino pa ga smejo ponudit samo v primeru, da bi v kompletu ponudili tudi versko izobraževanje za otroke muslimanskih, judovskih, evangeličanskih, budističnih, itd. staršev. In seveda primerna izbirna vsebina tudi za otroke ateističnih staršev.

No, mogoče je to argument proti verouku za tiste, ki ne zmorete razumet, da verske vsebine v izobraževalne ustanove ne sodijo. Vsekakor pa je že v funamentu skregano z vsemi modernimi normami zahodne civilizacije, da se pouk vere sploh tišči v šole. Če se osredotičimo na izobraževalni (ne pa na vzgojni aspekt) je šola namenjena učenju o veščinah in otipljivih dejstvih, učenju o splošnih dognanjih družbe, učenju o znanosti - skratka pridobivanju znanj in veščin, ki imajo otipljivo podlago in - če hočete - merljive učinke na BDP.

Za indoktrinacijo o tem, kaj *verjamejo* njihovi starši, za poslušanje fantazijskih zgodb iz knjig izpred časa znanstvene metode ter učenje o blodnjah shizofrenikov - pač ni časa.
- Hoc est qui sumus -

Vajenc ::

Aston_11> kosila pa prilagajajo cerkvenim praznikom, medtem ko jih boli Q za muslimane in morebitne ostale religije.

Zaradi takih pogledov na zadevo bi morali v šole nujno vpeljati predmet iz svetovnih verstev, kjer bi objektiven zgodovinar znal razložiti zakaj so cerkvene navede naša kulturna dediščina, ki je "okužila" tudi naše prehranjevalne navade. Za majhen procent ljudi, ki iz takih ali drugačnih razlogov ne je določene hrane obstajajo zdravniška potrdila (magari od muslimanskega dohtarja), ki omogočajo prirejeno prehrano v vrtcih in šolah. Obstajajo pa tudi določene vzgojno izobraževalne ustanove, ki imajo takšne posebne menije na razpolago celo brez potrdil.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

AmokRun ::

Saj tak verouk, kjer se razlaga različne religije in njihov vpliv na kulturo, imamo že v našem šolskem sistemu. Gre za izbirni predmet Verstva in etika.

Pithlit ::

imagodei je izjavil:

In seveda primerna izbirna vsebina tudi za otroke ateističnih staršev.

"Priprava zajtrka v postelji za starše". Neskončno bolj koristno od verouka.

Vajenc je izjavil:

Za majhen procent ljudi, ki iz takih ali drugačnih razlogov ne je določene hrane obstajajo zdravniška potrdila (magari od muslimanskega dohtarja), ki omogočajo prirejeno prehrano v vrtcih in šolah.

Večini torej ni treba s prstom mignit ostale manjšine morajo pa skozi tiste cirkuške goreče obročke skakat? Karikiram ja... ampak resno. Poglejmo si samo državne praznike. Katoliki lahko svoje običaje prakticirajo praktično brez omejitev. Vsi drugi morajo pa dopuste jemat (in prenašat katoliško 'nasilje' - polnočnice, zvončkljanje v cerkvah, itd).
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Pithlit> in prenašat katoliško 'nasilje'

Jebiga, oni so bli prvi... Er... Zadnji, ki so tukaj klali.

Vajenc ::

AmokRun je izjavil:

Saj tak verouk, kjer se razlaga različne religije in njihov vpliv na kulturo, imamo že v našem šolskem sistemu. Gre za izbirni predmet Verstva in etika.

To je to. Je izbirni, govori o vseh verstvih s povdarkom na veri, ki je v naših krajih imela najpomembnejšo vlogo, uvede pa se ga v višjih razredih OŠ in gimnazij, ko imajo otroci že svojevrstno razvit način učenja in razmišljanja. Case closed ;)

Pithlit> Večini torej ni treba s prstom mignit ostale manjšine morajo pa skozi tiste cirkuške goreče obročke skakat?

Kako pa? Da vsi otroci dobijo prazne talarje in potem vsi starši skačejo skozi goreče obroče?

jype je izjavil:

Pithlit> in prenašat katoliško 'nasilje'

Jebiga, oni so bli prvi... Er... Zadnji, ki so tukaj klali.

Približno tako.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

FlyingBee ::

če je že govora o tem, zakaj ne predmet: Pravljice in basni

Vajenc ::

FlyingBee je izjavil:

če je že govora o tem, zakaj ne predmet: Pravljice in basni

To smo včasih imeli v berilu za prve 3 razrede OŠ.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

aerie ::

Monty Python po slovensko.

Pithlit ::

Vajenc je izjavil:

Kako pa? Da vsi otroci dobijo prazne talarje in potem vsi starši skačejo skozi goreče obroče?

Joj no. Manjšine morajo neka potrdila rihtat, večini pa dol visi. Mimogrede... še vegijem ni treba nobenih potrdil rihtat.
Life is as complicated as we make it...

jype ::

Haha "Ka pa če mu šulne pokradejo pa tu!"

"Če bo kej dnara bo že polej."

Upam, da ni koga od starejših občanov kar fršlok.

Pithlit> Mimogrede... še vegijem ni treba nobenih potrdil rihtat.

Ateistom je fajn, k loh vsak dan špeh žlajfajo, pa jim nbedn nč na reče!

(Dokler jim dohtar ne reče, da nej še kšn jabuk kdaj.)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

Vajenc ::

Pithlit je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Kako pa? Da vsi otroci dobijo prazne talarje in potem vsi starši skačejo skozi goreče obroče?

Joj no. Manjšine morajo neka potrdila rihtat, večini pa dol visi. Mimogrede... še vegijem ni treba nobenih potrdil rihtat.

Manjšine se ponavadi skozi čas prilagodijo večini, sicer imajo večje ali manjše stalne težave. In kolikor je meni znano, mora imeti vegi enakovredna potrdila kot musliman.

aerie, tisti hec je podobno, kot bi v fabrki Coca-Cole objavil, da imajo od jutri naprej v menzi tudi Pepsi ;)
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

desade9 ::

Prvo moramo lociti vero,verovanje in cerkev. V šolo bi morali uvest predmet verstva sveta kjer bo bili učenci seznanjeni z pojmi vere in verovanja, ter kakšno vlogo v krščanstvu ima pri veri cerkev in kako izkorišča človeško željo po duhovnosti in duhovnem življenju.Vera nima nikakršne veze z izmišljenimi stvarmi kot so bog,nebesa,pekel itd. Skozi celotno zgodovino človeštva in tudi v tem trenutku cerkev pod pretvezo nekih božjih poslancev kopičijo bogatstvo zavajajo ljudi in iskoriscajo vero za sirjenje svojega vpliva na vseh podrocjih cloveskega življenja. Cerkev kot inštitucijo bi bilo treba podvrečt temeljiti preiskavi njenega delovanja v družbi in jo prisiliti da bi enkrat za vselej odgovarjala za vse zlo,ki ga pocne človeštvu že 2000 let.Priznati bi morala da si je na silo (z mečem in ognjem) izborila monopol nad človeško duhovnostjo v zahodni civilizaciji.Sedaj ko njen vpliv pada zaradi večje izobraženost ljudi,pa se poslužuje takih nizkotni poiskusov kot je verouk v šole. Otroci v času odraščanja vpijajo informacije kot goba vlago in dostikrat te ki prihajajo od odraslih ljudi vzamejo kot absbolutno resnico in zato poiskuša cerkev vsiliti verouk v šole, kar to dejanje še dodatno črni.Vsakdo ki poiskuša otroka učiti na način nekih bibličnih zgodbic bi moral kazensko odgovarjati.Velikokrat sem že srečal ljudi ki rečejo da verjamejo v boga. Ko jih vprašam zakaj,izredno težko dobiš neki odgovor.Verjeti ni isti kot resnica.

jype ::

desade9> V šolo bi morali uvest predmet verstva sveta

Already done.

_IKE_ ::

jype je izjavil:

Pithlit> in prenašat katoliško 'nasilje'

Jebiga, oni so bli prvi... Er... Zadnji, ki so tukaj klali.



Rahlo off a vseeno ko smo že pri tukaj in klanju v imenu vere :


Turki so bili pa samo gastarbajterji a ne ...

McAjvar ::

Sej oni so tut hotl sam verouk v sole.
"[...] the advance of civilization is nothing
but an exercise in the limiting of privacy."
- Isaac Asimov

jype ::

_IKE_> Turki so bili pa samo gastarbajterji a ne ...

Če ne bi bli napačne vere, bi bili še vedno tukaj in bi se dobro razumeli.

Mr.B ::

jype, so še vedno. Sicer imajo slovenci malo problemov z multikulturnostjo, pa raje ne odpirajo nepotrebnih oziroma tem, ki bi pokazale zaplankanost naroda. Zato pa se reja skrijejo pot floskulu, v šolo ne spada vera, kaj delate pa po pouku pa ni naš problem, nej je bolj odmaknjen od oči javnosti, kjer pride do izraza ignorantstvo....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

jype ::

Mr.B> jype, so še vedno.

Ne, ni jih.

Mr.B ::

Hočeš reči, da v Sloveniji ni "družine" in tu živi, ki ni ali pa celo nima izvorov iz Turčije. Na koncu me boš prepričal, da so muslimani itak uni zaplankani Shiiti ali ostalo sranje, ki je....
France Rejects Genocide Accusations Against Israel in Gaza,
To accuse the Jewish state of genocide is to cross a moral threshold

Silck ::

Verouk nima v šoli kaj iskat! Šola je namenjena izobraževanju, vera pa ni nič drugega kot pranje možganov z namenom množičnega nadzora.

Goran's Blog je izjavil:

Verouk,kršenje itd.. otroka ko je še majhen in nič ne ve je zame hudo sporno.
Naj se pri 18 letih ko dobi vozniško dovoljenje, druge pravice odraslega naj se takrat odloči oziroma usmiri v tisto viro katero sam želi.


Se popolnoma strinjam. Na žalost pa zakon dovoljuje vernikom, da svoje otroke do 15. leta posiljujejo z vero kolikor jim paše. In to v 21. stoletju nebi smelo biti sprejemljivo.

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Invictus ::

Verouk nima kaj početi v šoli. Po ustavi je cerkev (religija) ločena od države.

Seveda je pa lahko verouk v privatnih šolah.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

jype ::

Mr.B> Hočeš reči, da v Sloveniji ni "družine" in tu živi, ki ni ali pa celo nima izvorov iz Turčije.

Ne. Hočem reči, da se vojska, ki je sem prišla požigat in klat (turški vpadi), ni tukaj naselila.

Mipe ::

To so bili janičarji, predvsem hrvaški.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Mipe ()

jype ::

Ja, zato pa nisem napisal "Turki".

Looooooka ::

Verouk,kršenje itd.. otroka ko je še majhen in nič ne ve je zame hudo sporno.
Naj se pri 18 letih ko dobi vozniško dovoljenje, druge pravice odraslega naj se takrat odloči oziroma usmiri v tisto viro katero sam želi.

Potem bi bili vsi ateisti v roku 2 generacij :D
1 2 3
4
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cerkev proti DZ (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24534964 (30594) nuclear
»

Verouk kot oblika pranja možganov (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Problemi človeštva
30817635 (13018) Barakuda1
»

ali sodi verouk v šole (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
735274 (4457) Gandalfar
»

Zakaj se cerkev ni združjiva z državo? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
816468 (5209) Asgard

Več podobnih tem