» »

V obrambo sodišča (2)

««
3 / 11
»»

Keyser Soze ::

PaX_MaN je izjavil:

GTFO.

Vice versa. Srednji vek smo preživeli. Bomo tud vas. ;)
OM, F, G!

lambda ::

gruntfürmich > bojim se namreč da so te bljižnice pravzaprav svarilo veliko večje tragedije, ki se kaže v pravzaprav onemogočanju dela policije. pravzaprav so jim ti debilni levičarski zakoni dobesedno zavezali roke, tako zelo, da niti ne zmorejo ne znajo opravljati svojega osnovnega poslanstva

Evo, fixed.

windigo ::

Predvidevam, da so številko dejansko dobili ali od BIA ali pa od srbske policije.
In tega si očitno niso upali napisat v predlog za prisluškovanje. Kar pa me čudi, še posebej v drugem primeru, ki je še najbolj plavzibilen.

Kakšnega vraga so vidili policisti in/ali še posebej udeleženi pravniki, da tega niso upali nesti pod nos sodniku, ampak so si izmišljali vse mogoče in predvsem nemogoče?

Keyser Soze ::

@Mandi
Prilično priročno tudi ti selektivno bereš.

Pri vas je vse nekako črno-belo. Ne razumem, kako lahko funkcionirate v družbi.

Dajte še enkrat prebrat kaj sem napisal in potegnite glave iz riti, ter nehajte za argumente uporabljat enormne policijske zlorabe, kot nekaj neizpodbitnega in nekaznivega. Jezus, pa tak šmorn v glavi.

P.S.: Res mi ni jasno, al je vam jasno v katerem stoletju trenutno živimo in na katerem koščku zemlje.8-O
OM, F, G!

Mandi ::

Matheeew je izjavil:

(Meni) zanimiv komentar novinarja Dnevnika:
https://www.dnevnik.si/mnenja/komentarj...


Ja.


Iz odvetniških vrst je mogoče slišati celo namige o »javni tajni«, da policisti med preiskovanjem organiziranega kriminala pogosto hodijo po robu. Predvsem glede načina, na katerega dobijo podatke o predplačniških paketih mobilnih telefonov osumljencev, ki jim nato prisluškujejo. Ker so kriminalci iznajdljivi, je do trdnih in utemeljenih podatkov o njihovih telefonih težko priti dovolj hitro. Tako morajo včasih improvizirati tudi z metodami, zaradi katerih bi primer kasneje lahko padel, informacije, ki jih na tak način pridobijo, pa za potrebe trdnosti postopka naknadno utemeljijo z anonimnimi informacijami tajnih policijskih sodelavcev.


Saj, italijanski kriminalc je povedal, da tedensko nabavi med 50 in 100 prepaid simk zase in za svojo kompanijo.

This makes one think:
- zakaj mamo retencijo prometnih podatkov, če je za pregon resnega kriminala ("namen direktive") torej brezpredmeta, saj kriminalosti itak ne vztrajajo pri nobeni številki? kaj rabimo ostali državljani trpeti, če iz tega ni nobene koristi?
- zakaj se razlaga, da so edini način za dokazovanje zločinov prisluhi in prometni podatki (klici, lokacije)? saj maš v ZKP še druge dolge člene v poglavju o posebnih preiskovalnih ukrepih. Kaj pa priče, listine, tajno opazovanje, ožičenje stanovanja, sledenje, informanti, ne vem kaj še vse? Kako to da majo Srbi in Italijani skesanca, mi pa ne? Saj imamo plebargain v ZKP, pa ti naši narkotrgovci so bolj ali ne small time, samo 1kg na dan za celo državo, ostalo pa gre samo naprej za ne več kot za transfer fee?

Mislim, da bi se z malo bolj resnim odnosom in predvsem sodelovanjem s tožilci dalo te lopove vse poloviti z pol manj jebanja pravc nedolžnih ljudi.

kuglvinkl ::

spizdite z ideološkimi komenmtarji levo-desno.

zos ::

Ok, jaz se na pravne zadeve prav nic ne spoznam, a ne razumem kaj je tako spornega, ce so telefonsko stevilko dobili od srbske obvescevalne. V bistvu sploh ne razumem kako se stevilka pridobi na nelegalen nacin. Imam obcutek, da je veliko verjetneje, da je bil primer torpediran ker so pac ljudje vplivni in nevarni.

Torej srbija in italija bosta svoj del kriminalcev pospravila, mi bomo svoje izpustili, a hkrati se bomo lahko trepljali po hrbtu, ces kako spostujemo clovekove pravice.

kuglvinkl ::

zos, ampak mi se pogovarjamu o pravu :)

Zgodovina sprememb…

VolkD ::

Ja meni pa ena stvar tu ni jasna. Ko smo že ravno tehnični forum. Kaj pa če bi zaradi tehnične napake nekdo slišal kar nebi smel in to prijavil. Namigujem namreč na to, da če nimaš utemeljenega suma sploh ne moreš preiskovati, ker boš vedno trčil ob pravico zasebnosti. Vemo namreč, da takih tehničnih napak ni, so samo "napake".
Navsezadnje se postavi vprašanje teže dveh stvari: pravice do zasebnosti in preprečevanja kriminalitete. Kršenje pravice do zasebnosti je seveda kaznivo, a kriminalna dejanja tudi. Ironija pri vsem je, da pri nas v teh primerih ni kaznovan nihče. Pa bi morali biti. Tako eni kot drugi. V nasprotnem se namreč izpostavi dejstvo, da so pošteni le še neumni.
Preden zaspiš zapri oči. Preden zapreš oči, ustavi avto.

zos ::

Kuglvinki: ni videt.

No pa me torej naj nekdo poduči kje je tista pravna finta, da tozilka ni upala povedati kje so pridobili tisto stevilko. Oziroma kaj je tako spornega, ce so jo dobili od srbov. A institucije ne smejo sodelovati med sabo?

DeeJay ::

mal v premislek, kako bi lahko bilo, če bi nas lahko zakonito nadzorovali na vsakem koraku... v zameno za našo "varnost"

dronyx ::

Kar se tiče procesnih napak v samem pred kazenskem in kazenskem postopku problem lepo ponazarja ene soba v igri Half Life (ali ramake Black Mesa), ki je prepredena z laserskimi žarki in čim žarek prekineš, si GOTOF kot Franc Kangler.

Brez da se ubije po moje to reši od prve samo eden od stotih, ker je zadeva zares težka tudi če približno veš na pamet pravo pot. Možnosti za napake je pa kolikor hočeš.

amigo_no1 ::

zos je izjavil:

Kuglvinki: ni videt.

No pa me torej naj nekdo poduči kje je tista pravna finta, da tozilka ni upala povedati kje so pridobili tisto stevilko. Oziroma kaj je tako spornega, ce so jo dobili od srbov. A institucije ne smejo sodelovati med sabo?

TL;DR tudi zate ?

Vsaj prvi odstavek novice bi lahko prebral.

PaX_MaN ::

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

dronyx ::

Vajenc je izjavil:

Ampak očitno, če imaš denar za boljše odvetnike, lahko ti dokažejo v prid tudi največjim nesmislom. Tukaj jaz vidim neenakopravnost.

Ja seveda, to je osnova te igre. Verjetno so odvetniki malih dilerčkov postavljeni po uradni dolžnosti in jim na misel ne pride ukvarjati se s tem, ali so bil za uporabo prisluhov res utemeljeni razlogi za sum. Kako je stvar v praksi komplicirana se da videti na tejle sodbi Vrhovnega sodišča RS.

Ampak tako je tudi v športu. Ekipa, ki ima Ronalda v napadu, verjetno sesuje sto nič neko tretje ligaško moštvo iz Puconcev.

PaX_MaN ::

Vajenc je izjavil:

Ampak očitno, če imaš denar za boljše odvetnike, lahko ti dokažejo v prid tudi največjim nesmislom. Tukaj jaz vidim neenakopravnost.

Hecna, tale o neenakopravnosti:
Boštjan M. Zupančič pojasnjuje, da "pomeni dopustitev nezakonito pridobljenih dokazov (…) dejansko ukinitev spora, saj ena stranka prestopi mejo enakosti, s tem pa se posledično ukine tudi kazenski postopek", glej Ustavno kazensko pravo, Založba Pasadena, Ljubljana 2000, str. 785.

>:D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

zos ::

@amigo_no1

Novico sem prebral 3x. Kar tudi mene preseneca, ker Mandijevi prispevki so ponavadi taka lingvisticna skropucala, da jih ne morem prebavit. Ta je za spremembo vsaj v slovenskem jeziku.

Torej v prvem odstavku so navedeni primeri izmikanja tozilke, ki se nikakor ne more izjasniti kje so pridobili stevilko. Kako to odgovori na moje vprasanje?

dronyx ::

windigo je izjavil:

Kakšnega vraga so vidili policisti in/ali še posebej udeleženi pravniki, da tega niso upali nesti pod nos sodniku, ampak so si izmišljali vse mogoče in predvsem nemogoče?

Verjeten jim je DEA rekla, da naj zapakirajo vsebino prisluhov od BIA in naj to nesejo sodniku za odobritev prisluškovanja pri nas in od tu sploh telefonska številka. Naši so pa nazaj odvrnili, če se hecajo, da pri nas sistem tako ne deluje. Mi smo najbolj demokratična država na svetu in dokaze držav, ki ne dosegajo naših standardov ne upoštevamo. Si bomo izmisli raje informatorja! Štekate foro? :))

Mandi je izjavil:

Saj, italijanski kriminalc je povedal, da tedensko nabavi med 50 in 100 prepaid simk zase in za svojo kompanijo.

Kaj niso že na začetku 90 let pripadniki Paravoma uporabljali scramblerje pri komunikaciji po telefon? 100 sim kartic mesečno? Saj že zaradi tega postaneš sumljiv. Isto če se v internet povezuješ prek Tor omrežja se čuda nekih tajnih služb takoj sprašuje, kaj ta počne in pri tvojem imeni utripa rdeča lučka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

leiito ::

Z enakimi težavami so se srečevali Američani in za pregon organiziranega kriminala (vključno s politično korupcijo, belimi ovratniki...) uvedli RICO act, ki danes velja za zlati standard na tem področju in so ga povzeli tudi drugi. Pri nas žal ni bilo politične volje za ta korak, tudi zato, ker organi pregona podcenjujejo kriminalce, potem se pa čudijo kako težko je ujeti n.n. v trenutku, ko menja 100 kil robe za keš.

dronyx ::

Sem napisal, da s tem ko večja mamilarska združba ni bila odstranjena iz družbe je to FAIL za ljudstvo.

Ali ti res misliš da če zapreš neko vejo narko kartela v Sloveniji za 15 let, potem pa na Balkanu in v Severni Italiji ne bo več narkotikov? V tem poslu je povpraševanje konstanta, torej ko iz trga izgine eden, vrzel zapolnijo drugi. Morda rabijo malo časa da se organizirajo, ampak ta čas niso leta.

zos je izjavil:

A institucije ne smejo sodelovati med sabo?

Tale članek si preberi kakšna jeba je, da e prizna v tujini pridobljene dokaze!

Bom citiral tu samo Bavcona:
Tudi zaslužni profesor na ljubljanski pravni fakulteti dr. Ljubo Bavcon se strinja, da odgovor na to vprašanje ni enostaven. Nezakonitost dokazov je po njegovem treba vsekakor presojati tedaj, ko obstaja sum, da so obdolženca denimo pretepali ali mučili. Če teh indicev ni, je treba po oceni Bavcona izhajati iz tega, da imajo države sicer različne sisteme, vendar kljub temu zagotavljajo osnovne človekove pravice in zakonitost postopkov.


To se mi zdi nekako razumno, samo niso vsi pravniki takega mnenja.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dronyx ()

Vajenc ::

PaX_MaN je izjavil:

Vajenc je izjavil:

Ampak očitno, če imaš denar za boljše odvetnike, lahko ti dokažejo v prid tudi največjim nesmislom. Tukaj jaz vidim neenakopravnost.

Hecna, tale o neenakopravnosti:
Boštjan M. Zupančič pojasnjuje, da "pomeni dopustitev nezakonito pridobljenih dokazov (…) dejansko ukinitev spora, saj ena stranka prestopi mejo enakosti, s tem pa se posledično ukine tudi kazenski postopek", glej Ustavno kazensko pravo, Založba Pasadena, Ljubljana 2000, str. 785.

>:D

Še 1X. Posebej je (bo) vložena pritožba na izločitev dokazov.

edit: Imaš pa prav, zanimivo bi bilo, ko bi ugotovili da je večina malih dilerčkov nezakonito? v zaporu.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vajenc ()

zos ::

Hmmm... torej bi se dalo sklepati, da tozilka morda le ni tako neumna, kvecjemu le nespretna, a ni imela druge moznosti, ker ce bi povedala po resnici, bi zadeva propadla se prej?

Kolikor razumem ni problem v samih prisluhih, le da ni bilo pojasnjeno kako so pridobili stevilko? A lahko kdo navede en primer nezakonite pridobitve telefonske stevilke? Ce navedes anonimnega informatorja in dokazes njegovo kredibilnost (?!) je zadeva ok. Ce pa reces, da si jo dobil od srbskih kolegov pa je to nezakonito?

Jaz res ne vidim, kje je tu problem clovekovih pravic. Se mi zdi, da je problem bolj birokratske narave in nepripravljenost slovenske zakonodaje na mednarodno sodelovanje.

Ampak kaj jaz vem, sem ze rekel, da se ne spoznam na pravo. Bom ze raje verjel kot pise v novici, da je tozilka nesposobna in lazniva.

Vajenc ::

Edina napaka tožilke, ki sem jo razumel je, da ni podaljšala pripora do pravnomočnosti obsojenim štirim.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

leiito ::

Po skoraj 50 letih war on drugs je jasno, da ta model ne deluje, kot ni delovala prohibicija. Organiziran kriminal je danes sofisticiran, dobesedno kupijo države a la Gvineja Bissau, ali pa so, kot v Mehiki, Burmi, Afganistanu in še kje, močnejši od države ali pa že de facto oblast. Pralnice denarja a la Dubai, Monaco omogočajo vlaganja v legalne dejavnosti. Situacija kot v času opijskih vojn, samo akterji so delno novi. Neka oblika legalizacije drog se zdi edina razumna rešitev.

Mehmed ::

Onyx, kako lahko preberes in quotas clanek, ki pravi, da ni enostavnega odgovora kdaj so tuji dokazi dovoljeni in kdaj ne, obenem pa posiljujes z namisljeno zgodbico iz koreje, kako bo sedaj kaos, ker ne bodo veljali?

BlaY0 ::

dronyx je izjavil:

Sem napisal, da s tem ko večja mamilarska združba ni bila odstranjena iz družbe je to FAIL za ljudstvo.

Ali ti res misliš da če zapreš neko vejo narko kartela v Sloveniji za 15 let, potem pa na Balkanu in v Severni Italiji ne bo več narkotikov? V tem poslu je povpraševanje konstanta, torej ko iz trga izgine eden, vrzel zapolnijo drugi. Morda rabijo malo časa da se organizirajo, ampak ta čas niso leta.

Zato pa je treba to enostavno legalizirati... država bo imela korist od tega ker bo lepo pobirala davek, in ker ne bo več vzroka za obstoj narko kartelov, bodo posledično izginili. Nekateri so mnenja, da bo potem prišlo do porasta zasvojencev. Zakaj že?

leiito je izjavil:

Po skoraj 50 letih war on drugs je jasno, da ta model ne deluje, kot ni delovala prohibicija. Organiziran kriminal je danes sofisticiran, dobesedno kupijo države a la Gvineja Bissau, ali pa so, kot v Mehiki, Burmi, Afganistanu in še kje, močnejši od države ali pa že de facto oblast. Pralnice denarja a la Dubai, Monaco omogočajo vlaganja v legalne dejavnosti. Situacija kot v času opijskih vojn, samo akterji so delno novi. Neka oblika legalizacije drog se zdi edina razumna rešitev.

Egzekli. Samo fora je, da to sploh ni vojna ampak samo namišljena vojna, tako kot vojna proti terorizmu ali veponz of mes distrakšn v Iraku...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: BlaY0 ()

dronyx ::

Mehmed je izjavil:

Onyx, kako lahko preberes in quotas clanek, ki pravi, da ni enostavnega odgovora kdaj so tuji dokazi dovoljeni in kdaj ne, obenem pa posiljujes z namisljeno zgodbico iz koreje, kako bo sedaj kaos, ker ne bodo veljali?

Ta država obstaja že 20 let na 50 let podlage in v vsem tem času bi se lahko pravniki zmenili, kdaj dokazi iz tujine veljajo in kdaj ne. Če se izkaže, da so v preteklosti na podlagi prisluhov BIA ali kakšnih drugih podobnih služb ljudi obsojali pri nas, ali na njihovi podlagi izvajali nadaljnje postopke, potem se mora tožilka v pritožbi vprašati, zakaj so v tem primeru spremenili kriterije! In upam da si bodo vzeli čas ter pregledali stare sodbe. Tu jih lahko dobro stisnejo po moje.

donfilipo ::

Bom ze raje verjel kot pise v novici, da je tozilka nesposobna in lazniva.


Ma jok tudi to se ne spodobi.

Najbolj pametno je takole: Simultano transformiranje kodirane grožnje je ob translaciji v stisnjeno kodo leviathana, privedlo do dialektike. Pravni strokovnjaki si niso enotni ampak money talks bulshit pa walks:)) Lahko se pa še malo boksajo8-).

Resnično je edino pametno res gledati na zadevo takole: To ekipo, ki niti ni ena enotna homogena, ampak naphana skupaj prej po napaki kot po načrtu, (imho:) so vseeno razbili.

V tem času dobava kokaina niti v Srbiji,niti Italiji, niti Sloveniji kaj prida ni zanihala,....ali se ustavila.
Pomeni zlikovci so delovali enako ali še bolje. Ne ti, pa zato konkurenca8-)

Zdaj ko bodo na prostosti imajo pa ravno tako 2 poti. Da se utrdijo nazaj na položaju, kar lahko leviathan hitro in čisto sofistično gestapovsko sankcionira (ravno zaradi dialektike:), ali pa se organizirajo v regularne kapitaliste, kot večina preživele mafije na zahodu8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

BlaY0 ::

dronyx je izjavil:

Mehmed je izjavil:

Onyx, kako lahko preberes in quotas clanek, ki pravi, da ni enostavnega odgovora kdaj so tuji dokazi dovoljeni in kdaj ne, obenem pa posiljujes z namisljeno zgodbico iz koreje, kako bo sedaj kaos, ker ne bodo veljali?

Ta država obstaja že 20 let na 50 let podlage in v vsem tem času bi se lahko pravniki zmenili, kdaj dokazi iz tujine veljajo in kdaj ne. Če se izkaže, da so v preteklosti na podlagi prisluhov BIA ali kakšnih drugih podobnih služb ljudi obsojali pri nas, ali na njihovi podlagi izvajali nadaljnje postopke, potem se mora tožilka v pritožbi vprašati, zakaj so v tem primeru spremenili kriterije! In upam da si bodo vzeli čas ter pregledali stare sodbe. Tu jih lahko dobro stisnejo po moje.

Dokler bo v tej državi državni tožilec vsak junac s parimi leti "izkušenj", dokler se vrhovnega ne bo volilo oziroma bo nastavljen politično, dokler ne bo nihče odgovarjal za napake, do takrat bomo lahko samo govorili "Takle mamo."

PaX_MaN ::

leiito je izjavil:

Organiziran kriminal je danes sofisticiran, dobesedno kupijo države a la Gvineja Bissau, ali pa so, kot v Mehiki, Burmi, Afganistanu in še kje, močnejši od države ali pa že de facto oblast.

LOL, nisi resen, to so bli amaterji da ni večjih:
Dne 15.10.2009, ko je bilo v Urugvaju zaseženo 2174 kg prepovedane droge kokain, je obdolženi R. S.R. poslal sms sporočilo „takoj oba telefona izklopi, baterije takoj“. Ko se istega dne pogovarjata po telefonu, ji naroči, da ni dobro, da ima prižgane telefone, da jo bo ob petih klical, sicer pa naj ima telefone izklopljene. Pove, da ji ne more razlagati, ker je „štala, štala“. Povedal ji je še „da so vsi bolani, da imajo virozo ta plavih, naj imajo telefone izklopljene“ ter ji naročil, da ko se nehata pogovarjati, „vse pod vodo, v smeti“, ter ji pojasnil, da ne more govorit, „katastrofa taka, da glava boli“.

"Štala, štala." :))
Zato je še bolj neverjetno s kakšno elementarno napako je zajebalo tožilstvo.
Čeprav ... ni izključeno, da je res kej sodišče zajebalo, ker je prej obramba kar trikrat dobila po pesi, dvakrat clo od Vrhovnega:
http://www.sodisce.si/znanje/sodna_prak...
http://www.sodisce.si/vsrs/odlocitve/20...
http://www.sodisce.si/vsrs/odlocitve/20...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: PaX_MaN ()

Fritz ::

leiito je izjavil:

Neka oblika legalizacije drog se zdi edina razumna rešitev.

In/ali strog nadzor nad finančnimi transakcijami, kar pa ni v interesu kapitala in elit pa smo spet pri catch 22.
"Težav ne moremo reševati z isto miselnostjo,
kot smo jo imeli, ko smo jih ustvarili."
A. Einstein

BlaY0 ::

Fritz je izjavil:

leiito je izjavil:

Neka oblika legalizacije drog se zdi edina razumna rešitev.

In/ali strog nadzor nad finančnimi transakcijami, kar pa ni v interesu kapitala in elit pa smo spet pri catch 22.

Jasno, če si strog nadzor nad denarnimi tokovi izmisli tisti, ki si je izmislil denarne tokove ali celo denar sam, potem je tu nekaj narobe. 97% vsega denarja na svetu je tako ali tako puf, in ko bo zmanjkalo dobrin, na katerih temelji vrednost denarja, bo ta procent samo še limitiral proti 100.

PaX_MaN ::

Fritz je izjavil:

In/ali strog nadzor nad finančnimi transakcijami, kar pa ni v interesu kapitala in elit pa smo spet pri catch 22.

Kaj je to "strog nadzor"?

BlaY0 ::

PaX_MaN je izjavil:


Kaj je to "strog nadzor"?

Ja kaj neki.... kamera ki samodejno reagira na premikanje kufrou :D

Glugy ::

Men je zlo čudno da tožilka ki naj bi bila za to delo specializirana dela take napake (pri vodenju in pri sojenju). Jaz jo imam na sumu da je dobila par 100 000 evrov ker morte vedt ane..tožilka bi tok zaslužila v nevem.. 20+ leti. Itak da če bi hotla da je človk obsojen ne bi šla 3krat se lagat kje so dobil cifro. Ona je prov hotla da pravica ne zmaga. Ravno zato pa je problematično to da se dokazi nepomembni če je nekdo naredil napako in jih napačno pridobil. To enostavno omogoča da se osumljeni zmeni z tožilko ali policijo..naredi fiasko postopek ki ni nič drugega kot šov in ko bojevanje za pravico v resnici se gre pa za podkupovanje.
Če se mene vpraša bi mogli tudi napačno sprocesirani dokazi ki so NEDVOUMNI se upoštevat, tistga k je pa z zavedanjem poskrbel da so dokazi napačno pridobljeni pa fejst kaznovat.
Ker drgač se bodo tapravi mafijci pač vedno zmenl z pravim folkom, jih podmazal, oni bodo nardil navidez mini procesno napako in ulalaa... mafijci so na prostosti.

Manu ::

Bistri007 je izjavil:

Izvršna oblast ni podrejena sodni. Zakonodajalec ni podrejen sodni oblasti.

Pravosodni minister ima pravico do svobodnega izražanja. Pravosodni minister ima pravico zahtevati nadzor dela sodnika.

Ne razmišljaš dovolj široko in globoko.

Izvršna oblast je podrejena zakonom, ki jih sprejme zakonodajna. Če jih krši je podrejena sodni.

Zakonodajalec je podrejen zakonom, ki jih je sprejel. Če jih krši je podrejen sodni oblasti.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Jupito ::

kuglvinkl je izjavil:

Strašno zanimivo je, kako ne uspete doumeti, da je npr. doktrina zastrupljenega sadeža (in z njo povezane varovalke) namenjena ravno konformnim prebivalcem, ne pa kriminalcem. Zaradi teh varovalk ste lahko varni in živite v prepričanju, da se ne bo delalo bližnjic.

Je to res tak šift v glavi?


Morda je pa folk res razvajen od človekovih pravic, pa živi v nekakšni utvari, da je vse, kar je dobro in prav, itak zagotovljeno samo po sebi. >:D
I used to be with it, but then they changed what it was.
Now what I'm with isn't it and what's it seems weird
and scary to me. It'll happen to you!

Looooooka ::

Hmm..zanimivo je predvsem to, da ko je neka 15 letna smrklja na facebooku napisala neko salo, ki je disala po kajenju trave je baje naslednji dan dobila klic s policije, da se mora tam oglasiti s starsi.
Teli modeli pa klicejo s telefoni, brez kakrsne koli enkripcije pa jim policija ni sposobna nic dokazat.
Na eni strani ocitno zelo ucinkovit sistem za filtriranje interneta...oz dovolj veliko stevilo placanih, da vse to poiscejo na netu...na drugi strani vele nesposobnost, ko je treba samo en list papirja zrihtat, da bo vse to legalno.
Iz nasih novic bi lahko clovek fino zasluzil.
Tok idej in scen, da bi lahko se kksno komedijo na nivoju Monty Pythona skupaj spacal.

Manu je izjavil:

Bistri007 je izjavil:

Izvršna oblast ni podrejena sodni. Zakonodajalec ni podrejen sodni oblasti.

Pravosodni minister ima pravico do svobodnega izražanja. Pravosodni minister ima pravico zahtevati nadzor dela sodnika.

Ne razmišljaš dovolj široko in globoko.

Izvršna oblast je podrejena zakonom, ki jih sprejme zakonodajna. Če jih krši je podrejena sodni.

Zakonodajalec je podrejen zakonom, ki jih je sprejel. Če jih krši je podrejen sodni oblasti.

A nimamo mi glih sodnika na sojenju zaradi korupcije...in bi zdej tud on rad izlocil dokaze.
K**** pa taka sodna oblast :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Looooooka ()

PaX_MaN ::

Looooooka je izjavil:

Hmm..zanimivo je predvsem to, da ko je neka 15 letna smrklja na facebooku napisala neko salo, ki je disala po kajenju trave je baje naslednji dan dobila klic s policije, da se mora tam oglasiti s starsi.

To je bla kriva mal phone happy teta.

Manu ::

Looooooka je izjavil:

Manu je izjavil:

Bistri007 je izjavil:

Izvršna oblast ni podrejena sodni. Zakonodajalec ni podrejen sodni oblasti.

Pravosodni minister ima pravico do svobodnega izražanja. Pravosodni minister ima pravico zahtevati nadzor dela sodnika.

Ne razmišljaš dovolj široko in globoko.

Izvršna oblast je podrejena zakonom, ki jih sprejme zakonodajna. Če jih krši je podrejena sodni.

Zakonodajalec je podrejen zakonom, ki jih je sprejel. Če jih krši je podrejen sodni oblasti.

A nimamo mi glih sodnika na sojenju zaradi korupcije...in bi zdej tud on rad izlocil dokaze.
K**** pa taka sodna oblast :D


Saj sem napisal in sklepaj iz napisanega: tudi sodna oblast je podrejena zakonodajni in izvršni. Saj sodna oblast deluje na podlagi zakonodajne in jo izvršuje izvršna.

Ravno v tem je smisel tridelne oblasti. Nihče nima absolutno.

Če pa je v tem primeru izvršna oblast nezakonito pridobila dokaze, da jih lahko sodna na podlagi zakonodaje izloči, potem se zahvali to izvršni oblasti, ki ne opravlja svojega dela.

Vsaka izmed treh mora spoštovati ostali dve in potem ne bi smelo biti problemov. Ravno zaradi tega, ker ima ena veja oblasti željo za prevlado nad drugo (ali željo po absolutni moči) obstajajo tri veje oblasti. Druga drugi ne dovoli prevlade in se tako ohranja ravnovesje.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Oberyn ::

donfilipo je izjavil:

To ekipo, ... so vseeno razbili.
Zdaj ko bodo na prostosti imajo pa ravno tako 2 poti. Da se utrdijo nazaj na položaju ... ali pa se organizirajo v regularne kapitaliste

Ja točno to, ni mi jasno, zakaj ljudje tule živčne zlome dobivajo. Ta ekipa je pase, adijo, niso več v poslu. To je dobro, ne? Mislim, za naše zlate otročičke, ki bodo morali zdaj en vogal naprej stopiti do dilerja, zato se bodo več gibali in bodo bolj zdravi.

Kar se tiče ekipe pa mislim, da se ne bodo nikamor nazaj utrdili. Komprimitirani so, na črni listi so. Pa še malo presenetljivo so bili nenadoma izpuščeni, kaj si bo mislil vsak normalen njihov kamerad? Kaj so povedali, kaj so obljubili za to? Čisto nič ne verjamem, da bodo živeli še dolgo zdravo življenje.

xxxul ::

svašta: Balkanski bojevnik: policija naj bi iskala obsojenega Anesa Selmana

ne štekam, na mesec so zamenjal 50-100 številk (OK, v Italiji, ampak verjetno naši bojevniki tud?) - zakaj je problem ena sama tel cifra? in to očitno osebna Tošičeva številka? valjda če so menjal po 50-100 cifer na mesec, se ni po domači cifri pogovarju o "poslu"?

Vse skp smrdi, odgovarju nea bo pa nihče; upam samo da ne bo vse to izgovor za spremembo zakonodaje...

Looooooka ::

Oh...jst bi pa kar podpiral spremembo zakonodaje.
Ce se ze 10 let zgovarjamo na nesposobneze na policiji in tozilstvu bomo pac morali sprejeti dejstvo, da imamo nasposobnost v genih.
Torej je treba zakonodajo napisat na tak nacin, da bodo ti bebci zadevo lahko speljali do konca, brez da bi pri tem najebale pravice POSTENIH drzavljanov.
Ce je treba zato met 2 leti sestankov in zakone z 20 podzakoni, ki omejujejo pravice na tocno dolocene zadeve(umore, preprodajo maril, siljenje v prostitucijo, itd...)...tud prav. 2 leti napram 10 letom sodnega preganjanja brez rezultatov je pljunek v vodo.
Se posebej ce bomo cez 10 let prisparali par milijonov EUR.

gzibret ::

dronyx je izjavil:

Kar se tiče procesnih napak v samem pred kazenskem in kazenskem postopku problem lepo ponazarja ene soba v igri Half Life (ali ramake Black Mesa), ki je prepredena z laserskimi žarki in čim žarek prekineš, si GOTOF kot Franc Kangler.

Brez da se ubije po moje to reši od prve samo eden od stotih, ker je zadeva zares težka tudi če približno veš na pamet pravo pot. Možnosti za napake je pa kolikor hočeš.


Post zelo na mestu. Danes je toliko regulativ, da človek mimogrede naredi napako. In da celi procesi padejo zaradi malenkostne procesne napake, je katastrofa.

Je pa res, da gre v tem primeru za kršenje pravic zasebnosti, morda je treba na tole le gledati rahlo drugače.

edit - to, pa da je SLO policija nesposobna izvesti en fer proces, in je sposobna se vmes parkrat grdo zlagati, pa trobim na forumu že cel čas. Celo manj izobraženi šolarčki so sposobni sestavit smiselno pritožbo, ki zavrže še tako očitne prekrške. Govorim iz lastnih izkušenj.
Vse je za neki dobr!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: gzibret ()

Bistri007 ::

Manu je izjavil:

Bistri007 je izjavil:

Izvršna oblast ni podrejena sodni. Zakonodajalec ni podrejen sodni oblasti.

Pravosodni minister ima pravico do svobodnega izražanja. Pravosodni minister ima pravico zahtevati nadzor dela sodnika.

Ne razmišljaš dovolj široko in globoko.

Izvršna oblast je podrejena zakonom, ki jih sprejme zakonodajna. Če jih krši je podrejena sodni.

Zakonodajalec je podrejen zakonom, ki jih je sprejel. Če jih krši je podrejen sodni oblasti.

Ti si to ZELO narobe razlagaš! Tako sodna kot izvršilna oblast morata delovati v skladu z zakoni (razen če so protiustavni). Vendar Državni zbor niti Državni svet nista podrejena sodni oblasti. Zakaj misliš, da obstaja imuniteta? Poslanec gre pred sodišče samo če zakonodajni organ to dovoli. In še v tem primeru ni odgovoren pred sodiščem za svoje delo v parlamentu...

Če sodišče razveljavi upravno odločbo, ne pomeni, da je izvršilna oblast podrejena sodni, pač pa da ima drugačne pristojnosti. Upravni organ lahko v novem postopku izda odločbo s čisto enako vsebino... Če že je konflikt med izvršilno in sodno oblastjo - v parlamentarnem sistemu ima ponavadi izvršilna oblast večinsko podporo v parlamentu in lahko zelo hitro spremeni relevantno zakonodajo.
Največja napaka desetletja je bila narejena 4. novembra 2008
Oni so goljufali in Alah je goljufal, Alah je najboljši prevarant. (Koran 3:54)
Citiraj svetega očeta Benedikta XVI. in postani "persona rudis"...

PaX_MaN ::

Bistri007 je izjavil:

In še v tem primeru ni odgovoren pred sodiščem za svoje delo v parlamentu...

Za delo seveda je odgovoren (kriminalistična preiskava bojda ponarejenih podpisov, preiskava v prostorih poslanske skupine SNS), kot tudi za kaj reče.
Na dolgo in široko tle notr, od strani 37 naprej.

xxxul ::

Looooooka je izjavil:

Oh...jst bi pa kar podpiral spremembo zakonodaje.
Ce se ze 10 let zgovarjamo na nesposobneze na policiji in tozilstvu bomo pac morali sprejeti dejstvo, da imamo nasposobnost v genih.
Torej je treba zakonodajo napisat na tak nacin, da bodo ti bebci zadevo lahko speljali do konca, brez da bi pri tem najebale pravice POSTENIH drzavljanov.
Ce je treba zato met 2 leti sestankov in zakone z 20 podzakoni, ki omejujejo pravice na tocno dolocene zadeve(umore, preprodajo maril, siljenje v prostitucijo, itd...)...tud prav. 2 leti napram 10 letom sodnega preganjanja brez rezultatov je pljunek v vodo.
Se posebej ce bomo cez 10 let prisparali par milijonov EUR.


Sprememba zakonodaje, če bo, bo v smeri manj pravic za večjo varnost, kar je pa pr nas totalno brez veze - pravi lopovi glih tko ne bodo kasiral kar jim gre, sam navadn folk bo bl jebu ježa; pa občasno kak ki se bo vodilnim zameru;

Teorija zarote (čist za hec): Balkanski bojevnik namerno pade, javnost zahteva spremembo zakonov, Pličanič že pripravlja spremembe, spomladi (že po novi zakonodaji) gre opankovič na DOB...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: xxxul ()

leiito ::

Dejansko bi morali že otroke v šoli, kot v Zda, učiti kaj je dejansko država in koncept vej oblasti s checks and balances. Preveč ljudi si državo predstavlja kot neko mitsko bitje, s primernim strahospoštovanjem in nerealnimi pričakovanji.

Dejstvo je, da sodstvo kot tako po zlomu socializma ni doživelo pravih reform. Predpristopni svetovalec, nemški ustavni sodnik Doukoff, je po dveletnem bivanju v Sloveniji izjavil, da naši sodniki nujno potrebujejo miselne preskoke, in da jih preveč zanimajo samo plače. Seveda niso bili navdušeni in tudi sicer se pritožujejo, da v družbi ne uživajo ugleda, ki jim gre. Fiasko Balkanski bojevnik bo morda katalizator za reformo sodstva. Javnost bi jo v tem trenutku gotovo podprla. In tudi čas je. Šturm je sicer uvedel 288. člen in osebno odgovornost sodnika, ampak v praksi ga ni junaka, ki bi vsebinsko preverjal, če je bila neka sodba res strokovna in nepristranska. Da pa korupcija obstaja tudi v sodstvu je edino logično in pričakovano. Samo spet smo pri problemu dokaznega bremena. Če ga ne ujameš točno v trenutku, ko vzame keš in zraven še reče "to sem vzel, da bom razsodil tako in tako", ni variante.

Zato je RICO tako koristen, ker zadošča "pattern" krimogenega delovanja, ni treba, da ga ujameš in
flagrante.

Bistri007 je izjavil:

Manu je izjavil:

Bistri007 je izjavil:

Izvršna oblast ni podrejena sodni. Zakonodajalec ni podrejen sodni oblasti.

Pravosodni minister ima pravico do svobodnega izražanja. Pravosodni minister ima pravico zahtevati nadzor dela sodnika.

Ne razmišljaš dovolj široko in globoko.

Izvršna oblast je podrejena zakonom, ki jih sprejme zakonodajna. Če jih krši je podrejena sodni.

Zakonodajalec je podrejen zakonom, ki jih je sprejel. Če jih krši je podrejen sodni oblasti.

Ti si to ZELO narobe razlagaš! Tako sodna kot izvršilna oblast morata delovati v skladu z zakoni (razen če so protiustavni). Vendar Državni zbor niti Državni svet nista podrejena sodni oblasti. Zakaj misliš, da obstaja imuniteta? Poslanec gre pred sodišče samo če zakonodajni organ to dovoli. In še v tem primeru ni odgovoren pred sodiščem za svoje delo v parlamentu...

Če sodišče razveljavi upravno odločbo, ne pomeni, da je izvršilna oblast podrejena sodni, pač pa da ima drugačne pristojnosti. Upravni organ lahko v novem postopku izda odločbo s čisto enako vsebino... Če že je konflikt med izvršilno in sodno oblastjo - v parlamentarnem sistemu ima ponavadi izvršilna oblast večinsko podporo v parlamentu in lahko zelo hitro spremeni relevantno zakonodajo.


Točno tako, in Vprašanje če lahko govorimo o dejanski neodvisnosti vej oblasti, če koalicija x nadzoruje tako zakonodajno kot izvršilno oblast.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: leiito ()

jlpktnst ::

Ja, samo sodniki če izvzamemo vrhovno in ustavno sodišče težko sodijo mimo zakonov, ja?

Torej če glede na vse zakone in dokaze primer pade (tudi če je vsem jasno da je obdolženi kriv) pač pade. Če ni dokazov jih pač ni. Ne vidim kako je lahko tu sodišče krivo česarkoli.

Gre za 100% krivdo tožilstva in preiskovalcev. In ne, ni rešitev da se legalizira trenutno nelegalne metode, rešitev je da se najde storilce po legalnih. Kvečjemu se doda kakšna ne preveč invazivna legalna metoda. Pač ni dobro, da je kronski dokaz poneverjen, right?

Glede reforme sodstva se pa strinjam, samo čisto v drugi luči. ROKI. ROKI. ROKI. Ampak spet je tule dosti na plečih zakonodajalca.

gzibret je izjavil:

dronyx je izjavil:

Kar se tiče procesnih napak v samem pred kazenskem in kazenskem postopku problem lepo ponazarja ene soba v igri Half Life (ali ramake Black Mesa), ki je prepredena z laserskimi žarki in čim žarek prekineš, si GOTOF kot Franc Kangler.

Brez da se ubije po moje to reši od prve samo eden od stotih, ker je zadeva zares težka tudi če približno veš na pamet pravo pot. Možnosti za napake je pa kolikor hočeš.


Post zelo na mestu. Danes je toliko regulativ, da človek mimogrede naredi napako. In da celi procesi padejo zaradi malenkostne procesne napake, je katastrofa.

Je pa res, da gre v tem primeru za kršenje pravic zasebnosti, morda je treba na tole le gledati rahlo drugače.

edit - to, pa da je SLO policija nesposobna izvesti en fer proces, in je sposobna se vmes parkrat grdo zlagati, pa trobim na forumu že cel čas. Celo manj izobraženi šolarčki so sposobni sestavit smiselno pritožbo, ki zavrže še tako očitne prekrške. Govorim iz lastnih izkušenj.


Zelo dobro povedano. To je spet reč za zakonodajalca - poenostavit zakonik in poenotit. Zapret luknje. Očitno je naša ustava hujša od ementalerja.

Zakonodajalec se pa ukvarja s tem kako ne bo padel s stolčka.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: jlpktnst ()

alexa-lol ::

Vidim samo eno rešitev - vodilne v policiji bi dal študirati teorijo grafov.

Kot izgleda je tu problem, da je bil povod za odredbo prisluhov v Sloveniji kontaminiran (sad okuženega sadeža). No kaj sledi iz tega? Začneš več preiskovalnih dreves, ki so med sabo neodvisna; če ti enega posekajo ti ostanejo še ostali. Ne pa da se vsi dokazi in odredbe sklicujejo na enega.
««
3 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ICREACH: NSA-jev Google search po prometnih podatkih (tudi) za policijske organe

Oddelek: Novice / NWO
2810594 (8903) Manu
»

Mnenje: V obrambo sodišča (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Novice / NWO
37182164 (69351) Mr.B
»

V obrambo sodišča (2) (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / NWO
522120671 (101712) PaX_MaN
»

Paralelni konstrukti (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / NWO
14234498 (27620) trizob

Pravna dilema (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14020788 (18414) Ziga Dolhar

Več podobnih tem