» »

ADSL sprememba paketa in fiksni IP

ADSL sprememba paketa in fiksni IP

«
1
2 3

bzagozen ::

Zanima me koliko časa traja, da ti na SiOL-u spremenijo ADSL paket in nastavijo fiksni IP naslov. Ne zanima me uradna izjava SiOL-a, zanimajo me vaše izkušnje.
www.alkoma.si

Hux ::

zelo dolgo. tudi po par tednov morda celo mesecov. Cakam ze od nevem kdaj pa se nic! Njihova sposobnost je stvar zakaj sem se odloco za Siol :\

Sergio ::

izkušnja? paket zamenjat, 2 tedna, zaradi koordinacije s telekomom.

fiksni IP? dan, dva.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

fRiK0 ::

Sergio upam da res včer sem poslal in komaj čakam fiksn IP. A je kaka možnost da jaz ugotovim a mam staln Ip ne da kličem 0801000 pa brez da se reconnectam...
Hvala

LP Tadej

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: fRiK0 ()

Hux ::

2 tedna? torej bi ga mogo met pred mesecem dni? Noja

Sergio ::

friko: klici 080 1000, ti bodo znal povedat.

hux2: klici 080 1000, ti bodo znal povedat.
Tako grem jaz, tako gre vsak, kdor čuti cilj v daljavi:
če usoda ustavi mu korak,
on se ji zoperstavi.

Hux ::

eh me niti ne zanima. Trenutni paket tak ces tece tisto pa je samo se smink. Reje stejem njihovo nesposobnost v urah sej paketa sploh nerabim hehe.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

mirom ::

meni so fiksni IP hitro naštimali, nekaj dni, obvestilo o zamenjavi in dodeljenem IPju pa sem našel na servisnih straneh..

menjava paketa pa je trajala malo dlje, ampak ni bilo treba nič modema resetirat (iz 512->1Mb je blo treba)

good luck.

M.

Seadoo ::

Meni so pa paket spremenili v enem dnevu, fiksni IP sem pa dobil v enem tednu :)) Pa se tip od telekoma mi je prisel en teden po montiranju ADSLa konektorje na kable montirat. Zastonj.
Zgleda da se na obali lepse obnasajo do strank.
Out of my mind. Back in five minutes.

Hux ::

kake konektorje? Po 16 dneh so koncno vsaltali lucko. Zaj se pa morjo blokado umaknit al kak koli ze deluje to. Na telekomu menda?

Bug ::

Pri meni je zamenjava paketa (standard v prestizni) sla v 5. dneh.

fRiK0 ::

Ok jaz sem v Torek poslal fax za fiksni IP pa sem ga danes dobu čeprav ko sem klical na 0801000 so rekl da ga nimam... torej je trajal 2 dni...
Hvala

LP Tadej

bzagozen ::

Torej, danes se je uredilo.
Moja zgodba za naročilo ADSL-ja je naslednja. Prejšnjo sredo 22.1.2003 sem šel v teletrgovino in naročil izdelavo ISDN+ADSL priključka pri meni doma (Celovška/LJ). V ponedeljek 27.1.2003 sem dobil CD od SiOL-a in v sredo 29.1.2003 so prišli monitirati vse in vse je tudi takoj delovalo. Zahtevo za stalni IP sem po faxu v četrtek 30.1.2003 okoli 12.00 poslal na SiOL in danes sem na servisnih straneh opazil, da so mi dodelili stalni IP naslov.
Kaj naj rečem; vse so uredili v 1 tednu. Sem zelo presenečen in zadovoljen. Sedaj čakam na spremembo paketa, kar pa naj bi trajalo dlje. Vendar je to drugotnega pomena, važen je ADSL in stalni IP zato, da lahko gostim domeno.
www.alkoma.si

Hux ::

Ma na siolu so nesposobni en za drugim. Moznost delovanja 4Mbit je telekomu ze znana vec kot pol mesca. Lucka gori ze 2 dni a siol se smrdlive riti ne dvigne!

MUC ::

Hux: Na siolu sprašuješ zakaj je modem odprt več, kot vi leti ..

Še enkrat .. a ti misliš, da se po netu sprehajajo samo pdoatki, pa nič kontrolnih bitov, CRCja ipd. se MOTIŠ

ZAPOMNITE si vsi, da za vsak prenešen BAJT porabiš 10 BITOV.. to je 8 podatkovnih, 2 CRC. Poleg tega obstaja še fragmentacija ipd, (če maš nepravilno nastavljene nastavitve mreže), tko da lahko to še naraste.

Torej, da ti leti 250KB rabiš met odprto 2.5Mbita, pa to je v idelnih pogojih, ko maš mašino optimalno nastavljeno in vsa mreža je skratka superca .. brez vetra, vročine .. :)

Isto leti 100mbps ethernet 10MB/s in ne 12.5MB/s, kot vsi radi mislite

Hux ::

sploh se mi nesanja nakaj se naslanjas tukaj zakaj meni to pises in kaj te splho muci. Jaz nic ne sprasujem zakaj je 4Mbit odrt ker dobro vem zakaj je. Pisem nemrec zato ker se mi z siolove strani niso odprli. Po drugi strani se pa neupaj kregat z mani v zvezi z tweakanjem systema sej se vedno drzim rekord na DSL report v 2Mbit tweakjeni povezavi

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Maš demenco?

Citiram tvoj post:


Si ziher da to stima kekec glede 3Mbit odprtosti? Nekako nasprotuje vsem izkusenim. Potemtakem kar pravis mam jaz trenutno zaj.
Modem je odprt na 4Mbit al 5Mbit al kolk pac po tvoji logiki od Siola se pa vedno dobim standard za 2Mbit hitrost. Potemtakem bi mi moglo vlecti se vec kot mi je prej ko je bil se cisti 2Mbit a glej ga komaj 200kB/s vlece in upload je cist zanic enih 200kbps. Torej ta tvoja trditev nekako nasprotuje praksi!

Pol se pa to pomisli. Teoreticna hitrost je 256kB/s (downloadalo je bil 238kB/s maximum). Zakaj teoreticna potemtakem? Ce pa vemo da dela tudi 4Mbit tu ki sem. Torej zakaj niso prakse v teoriji spremenili kar bi po tej tvoji logiki brez problema lahko?

Matek ::

Muc, kako pa pol z dosti hitrih serverjev (recimo z MS.com) downloadam z 121 KB/s? Pa ne gre za male filetke, recimo SP1, ko je mislim da vec kot 100 MB, pa je sel skos s tako hitrostjo dol. Po tvoji logiki bi z mojim 1 megabit ADSLjem lahko samo 100 KB/s dol vleku. explain please.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Hux ::

ne dovoli si da ti on razlozi ker se mu sanja ne o cem govori.
Prvic kot kaj sploh nosis to temo na ta forum sej ce bi htel bi postal tukaj. ALi si banan tam ali nisi dovol intelegenti da postas tam? Mislim ej kje si se to vido?
Kakorkoli drugic pises nekaj a neves zakaj se gre. To je blo namenjenu kekecu ki ve o cem govori in ne tebi ki kr not skocis in zacnes nekaj z optimizacijo in to ravno meni ja right! Nekaj preberes in mislis "ja daj tweakni pa bo ze slo" Ni to tak kot si ti mislis.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

ADSL je paket 1mbit je odprt na 1.25mbita, da dobiš iz njega 1mbit podatkov, ostalih 0.25mbita je za CRC itd.

Zakaj so tko naredl ... to zato ker se včini folka ne sanja kaj je to Bajt in Bit, ker jih samo malo ve, da je 1 byte=8 bitov, in ker jih očitno ve samo nekaj, da za prenos 8 bitov rabiš min 10 bitov.

To zato, ker vi, ki nimate o tem nič pojma, da lahko 1mbit delite z 8 in dobite da vam vleče okol 120K. Če bi blo drugač, bi spet bentil čez Siol, da oglaušje eno ponuja drugo.


HUX: Ko boš ti mel tako izobrazbo k jo mam jest, boš tudi vedel o čem govorim, trenutno ti pa verjetno ni nič jasno. .. nič zato, kup si čokolado in nabijaj igrce. Vsak more to dat skos :)

SasoS ::

Niti mreža niti adsl nimata CRC bitov (to so imeli modemi, pa še tam ni bil CRC ampak start in stop bita). In ja...100Mbit mreža nese 12MB/s, 10Mbit 1.2MB (<- sem doživel sam). Prenost je manjši edinole zaradi headerjev (46 bytov za vsak paket...ker je maximalna velikost paketa 1500bytov se kar nabere), latence (tcp window) in ostalih vremenskih pogojev :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: SasoS ()

MUC ::

Nimaš pojma ...vpiš se na računalništvo fax, pa boš mel izpit iz teh zadev. Pa k boš pol leta to študiral, boš pogruntal, da veš o teh zadevah zelo malo.

Ti ne veš NIČ, zato bodi tiho!

Si pa naredu velik smeha ... 12MB/s ti dela mreža .. hihi. Jest ti povem, da 100MB dolg file ne spraviš čez v manj kot 10sek. Če ne verjameš probaj!

Hux ::

Mus kaj te mislis kdo si ti idi kr na dsl report in napisi siol.net v record list. In ko bos ti tvojo linijo spravo do tja ki sem jo jaz se boma dlaje pogovarjala do takrat pa pssss. Pametni ludi delijo z 8 ti si se pa en od teh ki probava z 10. Noja ce so te tak ucili pri tvoji super izobrazbi vsaka ti cast. Ti se samo SasoSta drzi te bo se kaj naucil in bos vido kolk je kaj tvoja izobrazba vredna v praksi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::



DL je odprt na 2.33mbit ... kar pomeni da mu več kot 233KB/s ne leti. HUX, se ni ne zdi, da tebi tut tolko vleče?

Če bi blo po vaše, bi mu vleklo kolk ... 2330/8 = 291 KB/s .. LOL kekci

SasoS ::

šment...moja mreža leti kr 115Mbit :)

TCP/IP connection established.
1k packets: 11553 k/sec
2k packets: 11544 k/sec
4k packets: 11545 k/sec
8k packets: 11551 k/sec
16k packets: 11546 k/sec
32k packets: 11549 k/sec

MUC ::

SASOS: V headerju je CRC, med drugim, pa tudi še marsikaj .. source addr, dest addr,... ipd. Samo to je nivo TCP/IP. Tu je header zračunan za vsak transmition_unit posebej, ne za vsakih 8 bitov.. zakaj ... ker je to sinhronski prenos podatkov.

V overallu, ko vse preračunaš, dobiš, da za vsakih 8bitov porabiš 10 bitov, kar je le 20% več, zagotavlja, pa da se podatki prenašajo kljub vsemu OK, ne glede na packet loss itd. Brez tega ne bi potegnil niti enega zip fila iz neta, brz da bi bil zanič.

MUC ::

A ne razumeš slovensko.. naredi preprost poskus.

Vzem 100MB dolg file .. kopiraj in štopaj. Poročaj kolk ti leti. Če je tko k ti pravš ti leti okol 9s. Jest ti pa rečem, da si CAR če spravš to skos v 10ih.


PS: Men na 56k modemu na začetku tut začne dlat s 16KB/s .. temu se reče TCP overhead in to je tudi to, kar dobiš ti ven .. če veš o tem kaj več, potem veš da so ti rezultati smešni in nerealni

Hux ::

A ves da si z to sliko iz sebe naredo enega najvecjih norcev na tem forumu? Mislim cist tak vprasam.
Moj stabilni download z siol strani file velikosti 35MB je bil 238kB/s zaj pa kak koli gledas al gledas hitrost al racunas velikost file in cas. Najdo bos se 100tine ludi ki jim gre se hitreje. In ja z 8 se racuna ne pa 10. Zakaj to sploh zaokrozis a zaradi tvojih CRC? The pa samo big LOL.
by the way si ze cu za izgube v liniji?

mimoglede tega kaj je to za en program? a softwere od modema? zgleda kot.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

233, 238 ... whatever .. ostalih 6 k je recimo overhead oz. maš pač malo bolj odprt modem na 2.38mbita ane, 238*10 pač aveš :)

Dejstvo je, da dotičnemu leti 233KB/s .. zdej pa reč, da se ti to zdi čudno naključje ane!

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Hux ::

daj mi url od te firme ki je modem naredla da dobim ta program ker nevem kam sem CD fukno.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

HUX: Za tvoj ADSL je treba met drug program, ker maš ti na liniji izgube (kot si dejal en malček prej:)) ... probej pogledat, če maš kje kabel prščipnen, alpa če mogoče ne sediš na njem :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Hux ::

In zaj me dobro poslusaj zakaj se sploh gre ker bom to namrec zadnic povedo!


Imam trenutno modem odprt by telekom na 4Mbit! Kolko je to real nevem zato sem tudi kekeca vpraso ce ve oz ce je preprican.

Torej zakaj je en modem ki je odprt nedela hitreje ali pa vse povdarim vsej enako hitro kot prej. (on je govoril o telekomovi odprtosti modemov da se razumemo)

Torej prej 238kB/s zaj okol 200kB/s ter upload prej stabilnih 44kB/s zaj povprecje 18kB/s ker skace gor in dol.
Torej kak ce je modem odprt torej? Ko se je menjaval paket iz 512 na 1Mbit in 1Mbit na 2Mbit je bla cisto enaka situacija. Ping je delal odlicno hitrost downloada sepala da je kr hudo.

Torej od siola se pa vedno nedobivam vecje hitrosti kot 2Mbit. In ne to ne sklepam iz servis.siol.net strani ker pac nepise tam. In ne to tudi z dobenim tweakom na svetu nemorem nastavit.

To pa je email od klamena:
Zivjo!
Telekom je potematekm ze priklopil vendar nam se ni poslal uradne informacije, da so zadevo naredili..

Sem poslal v narocnisko sluzbo kjer bodo stopili v kontakt z njimi.

lp k.


Torej kaj sklepa nasa bistra buca z tega?

Hux ::

zakaj drugacen program sej pa je copper jet modem kot tvoj ocitno.

DSmidgy ::

Muc ma prou (oglejte si negovo slikco pa zračunajte). Ko downloadaš po mreži se prenaša z recimo 10Mbit/s in v eni sekndi dobiš pribl. 1Mbyte uporabnih podatkov - to je v TCP/IP protokolu. Pr kakšenmu drugmu je pa lahko več.

Hux ::

pardon ampak eno je praksa drugo teorija. Zaenkrat smo govorilo o teoriji! In teorija njegove 2300k je 292KB/s in kakoli obrnes. Pri praksi pa je overhead. To doben v tej temi v dobenem trenutku ni dvomo! Kakor je teorija 2Mbit linije kar je 2048kbps 256kB/s. Praksa vsi vemo da je drugace a to ne pomeni da lahko kbps delis kr z 10 in dobis to kaj mas. Noway! No sicer bi v mojem primeru tu zaj drzalo ampak lol!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Nene Hux, jest ti razlagam prakso, pa še to ti ne morem dopovedat, alpa sem te le kej prepričal? :)

DSmidgy ::

Teb se po liniji prenese 10Mbitov podatkov v eni sekundi na disk se jih pa shrani 1Mbajt.

MUC ::

Če maš pa mrežo 100mbps, pa je vse pomnoženo z 10.. tako je !:)

Končno eden :)

Hux ::

Hm nevem ce si me preprico.

Sem ti povedal zgori zakaj se je slo a za umejene osebke se enrkat.

Toto lepo slikico ki kazes celi cajt. Program sem najso instaliro in glej

Downstream: 4608 kbit/sec
Upstream: 608 kbit/sec

Margin:
down 13 dB
up 11 dB

A vlece mi pa komaj z 200 torej kje je tvoj arazlaga ha bistra buca lol?
Enostavno siol se mi ne poslija 4Mbit linije!

Torej po tvojem ko zacne delovat bo delalo 460kB/s download in 60.8 upload?
Ce ja bo treba na 5Mbit odpret da bom srecni hehe!
btw kaj to v dB kaze? sum al kaj hehe?
In se vidim da mas ti 480 upload? a ti res 48kB/s nese? Pridi na irc najdes me kot Hux! Haha I wanna see this! ker meni je 44maximum!!!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Če ti mama nekej razlaga pol more povedat tolk naglas, da jo slišiš in razumeš dobro. Če govori prepotiho je ne slišiš in ne razumeš, če govori preglasno (se dere recimo :)) .. je spet ne razumeš.. torej, najbolje je da mama govori s sobno jakostjo, da jo boš razumel in naredil kar od tebe hoče.

Isto je s signali v žicah, le da je mama oddajnik, ti si pa sprejemnik.

Db so torej moč signala oz njegova "glasnost"

PS: Ja, res je ... ko bo siol vklopil 4mbite, ti bo šibal DL okol 460KB/s in mel boš 61KB/s uploada. Okol rečem zato, ker morš met še pravlno nastavljen TCP protokol. Najboljš, da pustiš vse kot je (razen MTU iz 1500, kar je default za ethernet, zmanjšaš na 1492 ali še manj (vsakič zmanjšaš za 8 bytov), da ne prihaja do fragmentacije že med tabo in SiOLom). Ti kot vidim rad veliko šariš po nastavitvah, zato je možnost nekoliko manjšega rezultata kar velika :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Hux ::

Si slucajno ti Vanquish al si si samo njegovo sliko sposodo?

Hux ::

Muc reko sem ti ne uci me tweakanja ali pa izkazi svojo moc prvo v tej kategoriji! Zaenkrat sem se uncrowned champion v 2Mbit kategoriji 8-) na DSL reportu. Drugic pa pridi na irc no hocem videt tvojih 48kB/s uploada! Ko me premagas tu te bom poslusal :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Kar s tweekanjem dosežeš je, da za DSL report mogoče res dobiš optimalen rezultat, ni pa rečeno, da so te nastavitve tudi dobre za serverje, ki so bližje/dlje oz so hitrejši/počasnejši od njega... zato je dobr vse pustit pr mir.

PS: 48KB je teorija spet, realnost je večinoma 1-2KB manjša, ker so še drugi dejavniki, ki vplivajo na prenos.

PS2: Nisem Vanq... , sem si pa sposodil njegovo sliko

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Hux ::

ja to je res samo nisem mel dobenih posledic na siolu torej najblizjem serveru glede tega.

btw samo 460kB/s maximum downloada? To je malo razocaranje! No kaj se cakas? Pridi na irc hitro!

In majo kaki standard al cist od oke potegnejo limit na telekomu?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Sori, ne ircam :)

Hux ::

ICQ?

MUC ::

6289356

iration ::

veš kaj hux, res si že dolgočasen s svojimi izpadi o počasnosti adsla. ko sem pred leti downloadu z napsterja, in mi je kdaj šibalo tudi do 6kbs (na arnesu) sem bil vesel kot radio veseljak. iskal sem source, ki so imeli napisano, da imajo adsl. nisem verjel, da bomo imeli že v istem desetletju kaj takega tudi v sloveniji. kako sem bil šele vesel, ko sem predlani dobil adsl!! in potem so mi ga še dvakrat pohitrili ...
daj, ne jambraj toliko .. ali pa si nabavi najeti vod že enkrat ;(
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Hux ::

Lepo to se veselim za tebe. Zaj pa idi gor in poglej kdo je zacetnik te teme ter kdo jo je sem preneso in se zaleti v steno!

DSmidgy ::

Hux2: a ti si imu preh 2Mbit linijo zej si se pa preklopu na 4Mbit (in ti lučka 4Mbit/s gori) pa ti gre počasnej?
Lahko je zarad tega ker hoče prenašat z 4Mbit/s in prihaja do napak (slaba linija, prešibek signal - to je preslabo razmerje med jakostja signala / jakost šuma - pomoje tist k ti u dB piše), ki se jih nato ugotovi s tistima dodatnima dvema bitoma. In sistem potem pošilja s 2Mbit/s + napake ko hoče uzpostaviti prenos s 4Mbit/s.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol povečal hitrosti tudi 1mbit uporabnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
528541 (6398) Veron
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036245 (15652) Primoz78
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614437 (3616) marjanX
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60733980 (17062) RedOS
»

ADSL tezave

Oddelek: Omrežja in internet
331700 (997) Hux

Več podobnih tem