» »

ADSL sprememba paketa in fiksni IP

ADSL sprememba paketa in fiksni IP

1 2
3
»

MUC ::

Hux še enkrat ... 235 ti leti, ker je modem odprt na 2.35 mbita in ne zato, ker je 2mbita/8 = 256 KB/s, ostalo do 235KB /s pa "izguba v liniji" (hihi, ke pobiraš te izraze). To vse so tvoje pogruntavščine, ki jih kvasiš po forumih. Čas je da utihneš :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

SasoS ::

hihi...in zato ker se siolu ne da poslušat ljudi kot sem jaz raje vsakemu šenkajo 20% prepustnosti.

MUC ::

Če plačaš siolu 2mbita podatkov, pol ti jih dajo, samo žrtvujejo pa 20% več.. tako je. Treba je še znamke popat, pa naslove pisat, pa to :).

To da Siol gratis. Če ne bi blo tko, bi jih še kdo tožu, da oglašujejo eno, prodajajo drugo. Razumeš?

Hux ::

No konco si priznal da ni overhead 38kB/s . BTW tvoja cirfra z 10 se nikoli ne izide in prvi se vecjih hitorstih prihaja do se vecjih pogreskov tak da ti to tumarijo kr pozabi. Izgube v linija ja heh kaj se smejis a neves da mora linija bit dovol kvalitetna da dela dobro? Mislim razlozi ti to onim revckom ko jim se 512 nedela vredu! Tistim revcki vsej placevat nerabijo narocnine ampak kaj ces z tako zakurc linijo. Pol se pa ti napredno hcene! A neves da hitrost pada z dolzino? Mislim potisni si ti te tvoje headerje v guzo in uzivaj zraven!

Sej nedvomim da ti je kaki brihtni profesor reko vzemi kr 10 pa dobite rezultat! Ampak to je mislo priblizno in ne za mega hitrosti. Ti pa jemles to kot zlato pravilo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Hux ()

MUC ::

Čas je da zaključmo to temo, ker zdej si se spustu na tisto raven, ko ne veš nič pametnega povedat in začneš žalit.

Torej, I'm out. Bye

PS: 10 je t.i. "kuharsko pravilo", ker se v decimalke nihče ne spušča. Poleg tega, koliko pa je 0.1 bita? Bit je 1 cel ali pa ga ni, tudi zato samo 10.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: MUC ()

Hux ::

0.1 v visokih stevilkah znese kr nekaj. Mas prav Cya ti si tak ze zalo od celega zacetka in provociro!

krneki ::

čist ste pozabl da je med vsakim frejmom še najmanj ene 100 bitov da se frejmi ločujejo med sabo:D

DSmidgy ::

MUC: Maš pou. A se sploh splača še kregat. Fora je header ima VSAK TCP paket. In ta header NI uporaben podatek. Prenaša se pa vseeno (da se na internetu ve kateremu je podatek namenjen) ... in če je mreža 10Mbit/s se header noter všteje. Kaj pa če direktno povežeš 2 računalnika po enem svojem protokolu, ki nima nič headerjev. A potem bo pa prenos 12Mbit/s? A mrežna kartica računa kolk je headerjev in potem prilagaja hitrost da je podatkov vedno 10Mbitov/s. Jest tud ne bom več pisou na to temo ... če še do zej niste pogruntal pol tud nikol naute. ADSL je pač tko naštiman kut je muc reku .. dajo tok večjo histrost da je pol prenešenih uporabnih podatkov 2048kb/s .. dejanska številka prenešene infotmacije s headerji vret (pač se na adslju uporablja tcp/ip in ne nekaj drugega) pa je večja (okoli 8% do 10%). Ker drugač bi usi upil ... kua mi pa ne gre 256KB/s ampak samo 205KB/s. In pol bi siol mogu usakmu posebej razlagat zakaj je tko .. headerji in podobno ... in pol bi ga obtoževal da gulfa .. in oni so se temu pametno izognli.

shock ::

Okej fantje pol vi ker vsi veste pol povejte nekaj. Kolikšen je prenos med internetom in ADSL modemom in kolikšen je prenos med ADSL modemom in ROUTER-jem. Zanima me če je hitrost ista ali je med ADSL moemom in internet večja kot ADSL-modem ROUTER?

internet----|ADSL modem |----|ROUTER |----->računalniki

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: shock ()
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Siol povečal hitrosti tudi 1mbit uporabnikom (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
528541 (6398) Veron
»

SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Omrežja in internet
31036245 (15652) Primoz78
»

ADSL ali kabel (strani: 1 2 )

Oddelek: Omrežja in internet
614437 (3616) marjanX
»

ADSL iz 512/128 na 1024/128 (strani: 1 2 3 410 11 12 13 )

Oddelek: Omrežja in internet
60733980 (17062) RedOS
»

ADSL tezave

Oddelek: Omrežja in internet
331700 (997) Hux

Več podobnih tem