» »

Čeferin - pravnik stoletja ali mafijec prveklase

Čeferin - pravnik stoletja ali mafijec prveklase

1 2
3
»

#000000 ::

Hja problem je ker Čeferin (govorim o petru) je odvetnik ki za ta denar ki mu ga plačaš dejansko nekaj naredi, ostali odvetniki al pa vsaj večina so samo malo da ne nastopači navajeni hodit na obravnave in tam sedet kot bi bili vkopani, vstanejo samo na začetku in koncu obravnave, vmes pa srepo zrejo nekam in se delajo kot da razmišljajo kako bodo obranili obtoženega (govorim o kazenskih zadevah) No ja vstanejo le ko jih sodnica pozove če ima obramba kak dokazni ali drug predlog, takrat zdrdrajo da predlagajo zaslišanje in soočenje prič, policaja ki je zadevo obravnaval, ter predlagajo naj obtoženega pregleda psihiatrični izvedenec če morda ni munjen ali je bil minjen takrat ko je recimo kej ukradu :) To je to za ta denar od povprečnežev.

2. Da je pametno najeti Čeferina ali ekvivalentno sposobnega odvetnika je dejstvo, da na našem sistemu sodnik da prednost Tožilstvu in policiji ter jim tudi verjame vse kar naklobasajo, no ja ne vem če jim vedno verjame ampak oni so v vsakem primeru v prednosti ker sodnica vedno drži s njimi čeprav bi obe strani morale biti enakovredne. Že če pogledaš kje sedi obtoženi je jasno da nimajo vsi enakih možnosti, odvetniki levo, sodniki naravnost in desno tožilec, povsod po svetu je dovoljeno da obtoženi sedi poleg svojega odvetnika, da mu ta pač lahko sproti svetuje in ga dejansko brani, je kdo pri nas videl da bi skupaj sedela oba nikoli, tko da v bistvi ti sodišče vzame še eno možnost obrambe in si v podrejenem položaju. Da o tem koliko upošteva ali verjame obtoženemu ne govorimo, obtožencu se verjame samo v primeru da prizna in zraven potunka vsaj še tri druge osebe :)

3. Brez čeferina se ti lahko zgodi da boš obsojen (čeprav tudi sodišče ve da to ni kaznivo dejanje) za nekaj kar po slovenskem zakonu sploh ne moreš biti kaznovan, ampak tožilka si je v tem primeru zakonik razlagala nekoliko po svoje, ampak čudno je bilo to da jo je sodišče pri tem početju podpiralo skoraj celo leto in držalo dva obtožena v priporuč čeprav bi še nekdo ki je prvi letnik pravne takoj videl da to ne more biti kaznivo, vsaj po našem zakoniku ne. Če ne bi bilo Čeferina bi tadva (čeprav evidentno kriva) bila obsojena, ampak zakon je zakon in treba se ga je držat, v tem primeru pa se nihče od tistih ki so zakon v tej državi ni držal niti lastnih zakoonov :)

4. Na slovenskih sodiščih vlada taka anarhija da brez dobrega odvetnika fašeš kazen, ker recimo nisi opozoril na kako dejstvo ali dokaz ki bi te razbremenil, pač si glup al pa ti je je to dejstvo ušlo in ga nisi videl, ampak videla sta ga tožilec in sodnik in to že od vsega začetka noben pa ne bo opozoril nanj, bojo rajš počakali do konca in če boš kaj rekel bo zadeva končana oprostilno, drugače pa si v kehi. Te ljudje zavestno pošiljajo tudi domnevno "nedolžne" v zapor in če spet nimaš ravno čeferina si zaglavil.
V zakoniku jasno piše, da morajo poliicija-tožilec in sodnik upoštevati vsa dejstva v škodo in korist obtoženega, ter opozoriti na dokaze ki bi lahko nekoga razbremenili tudi če jih je on spregledal.

Pred leti sem dejasko spremljal nekaj kazenskih obravnav iz zadnje vrste (javnost) ko sem videl kaj se dogaja, sem se kar ježil, kaj delajo ti ljudje pa to je kriminal. Ne rečen da so vsi obtoženi perle še daleč od tega, ampak če je policija nesposobna nekaj dokazat na fer način pol naj to ali neha delat ali pa naj jih usposobijo da bodo delo opravljali kot je treba.

Mogli bi imet sistem kot v USA kjer nekoga pa tud če so vsi prepičani da je kriv niti na obtožnega predloga ne bodo napisali ker jim manjka kvalitetnih dokazov. Bodo rajš počakali da najdejo vse dokaze in ga potem obtožili, zato ker imajo pri njih tožilci samo eno šanso, če ga obtožijo in mu zadeve ne dokažejo ga nikoli več za to dejanje ne morejo obtožit. Pri nas pa pri nekaterih primerih dobesedno z lopato mečejo denar stran, recimo Kamenik je bil že parkrat obsojen in oproščen za isto dejanje, pa sej to ni normalno, in to samo zato ker hoče tožilstvo na vsak način obsodbo, nočejo pa priznat, ja policija je naredila preveč napak da bi človeka brez dvoma poslali v zapor za 20 let, ne oni gonijo svoje, sodišče pa ne naredi nič, namest da bi v takih primerih rekli OK. zdej je pa dost te farse, al dajte dokaze na mizo al pa puste barabo na miru. In ne bo mi noben reku da že od začetka nihče ni videl da edini dokaz ki ga imajo (superge) ni ravno najbolj trden.

Zarad vsega naštetega je dobro imet odvetnika ala čeferin in hvala bogu da pri nas taki obstajajo.

kuglvinkl ::

Ne vem točno, kaj ima bog s tem, da Čeferin obstaja...
Your focus determines your reallity

#000000 ::

Nič tako se samo reče :) Važni so itak samo evri :)

madmitch ::

In to, kar si napisal, je kvaliteta Čeferinov. Da razjebejo sistem s svojim znanjem, ki so ga pripravljeni uporabiti in sodišče s tožilstvom in policijo vret postaviti na trdna tla, ko privlečejo primer, za katerega sami vedo, da ne drži vode. Če jim v takih primerih odvetnik tupi po tavanu z vsemi proceduralnimi in podobnimi klobasarijami in to na pravi način še v kamero pove, sveta trojica nima več kaj dosti za praskat, čeprav tudi meni ni jasno, kaj sodniki delajo v tej navezi, saj naj bi bilo neodvisni(tako pravijo) in naj bi odločali neobremenjeno, ne pa, da pomagajo tožilstvu, kar sem doživel na lastni koži. Tudi jaz sem imel, na mojo srečo, enega od teh, kvazi mafijskih, odvetnikov in le po njegovi zaslugi nisem imel sranja. Mimgrede, menda je bila obtožnica spisana tako, da je drugje ne bi niti povohali.
Aja, cena je bila po odvetniški tarifi, da ne to famo zatolčem.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody
1 2
3
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

V obrambo sodišča (2) (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Novice / NWO
522121919 (102960) PaX_MaN

Pravna dilema (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
14020992 (18618) Ziga Dolhar
»

Kozlovska sodba na sončni strani alp

Oddelek: Problemi človeštva
474348 (2783) Utk
»

Kolegica bi tožila Coca-Colo

Oddelek: Loža
484402 (1758) gruntfürmich
»

Kamenik oproščen (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
1026110 (4688) TheJack

Več podobnih tem