Forum » Omrežja in internet » Razdalje do katerih deluje VDSL (SiOL) normalno
Razdalje do katerih deluje VDSL (SiOL) normalno
buksek ::
Zdravo...
Zanima me, do katere razdalje od centrale deluje VDSL od SiOL-a kot je treba. Se pravi da nebi imel nobene težave s pingom, padanjem internetne hitrosti in tako dalje.
Prebiral sem razne forume in članke, vendar nekega konkretnega odgovora (ŠE) nisem našel...
Trenutno sem na povezavi 2/384, 10/768 bi mi delala brez vsakega problema... ampak to je ADSL. Od centrale sem oddaljen približno 1500m (zračna razdalja). Vglavnem, zanima me kako je z VDSL-jem
LP
Zanima me, do katere razdalje od centrale deluje VDSL od SiOL-a kot je treba. Se pravi da nebi imel nobene težave s pingom, padanjem internetne hitrosti in tako dalje.
Prebiral sem razne forume in članke, vendar nekega konkretnega odgovora (ŠE) nisem našel...
Trenutno sem na povezavi 2/384, 10/768 bi mi delala brez vsakega problema... ampak to je ADSL. Od centrale sem oddaljen približno 1500m (zračna razdalja). Vglavnem, zanima me kako je z VDSL-jem
LP
an0nimen ::
Če se ne motim ima Siol fura tehnologijo ADSL2 za katero pa najdeš preformance chart na priloženem linku.
http://www.internode.on.net/residential...
http://www.internode.on.net/residential...
an0nimen ::
Pozabil sem povedat, da ti VDSL verjetno na zračni oddaljenosti 1,5km kar je verjetno bol okol 2km kabla bol slabo delal ker misil da neke normalne hitrosti lahko na VDSLju v idealnih pogoih dobiš nekje na 1,5km kabla. Vsi vemo da so telekomovi kabli starejši od slovenije tako, da praktično se je pokazalo, da VDSL lepo deluje nekje na oddaljenosti 500m-1000m od centrale kar je pa več pa odvisno od kvalitete parice in še kakih faktorjev. ADSL2 pa je malenkost majn občutljiv samo so pa tudi hitrosti malo majnše.
KTr1sk ::
imel sem T2 na cca 1500m po zraku, delalo bp 10/768
i5-14500k,32gb ddr5,6700xt,nvme2x,hdd4x, Dell G3223Q
amigo_no1 ::
Zračna razdalja ni nobeno merilo, ponekod so kabli tako speljani da gre kabel 3x okoli.
Djuro ::
Jest mam neki čez 2 km bakra, sicer modem se ne spomnem kolk se sinhronizira, mam pa paket 10/2 ki mi dela na brzini 10/1, + televizija normalno. T2.
Buldožer ::
Telekom ima sedaj že na več ali manj vseh lokacijiah kjer ponuja VSDL tudi VDSL2B centrale. Razlika je kar velika oz. naj bi VDSL2B deloval na enakih razdaljah kot ADSL2. Na 500m se sinhronizira s cca. 60M. Za 1500m pa je vse skupaj zelo odvisno od parice. Največja škoda je, da Telekom na VDSL tehnologiji ne ponuja hitrosti večjih od 15/5.
Več glav več ve. No, ni nujno!
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | ADSL vs VDSLOddelek: Omrežja in internet | 4882 (4011) | damirj79 |
» | T-2 net + tvOddelek: Omrežja in internet | 1433 (1240) | ToJo |
» | ADSL ali VDSL?Oddelek: Omrežja in internet | 5968 (5369) | dolenska |
» | Siol VDSL2 (strani: 1 2 3 4 5 6 )Oddelek: Omrežja in internet | 36852 (20798) | Bug |
» | SIOL ADSL2+ (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )Oddelek: Omrežja in internet | 37536 (16943) | Primoz78 |