» »

tresenje stavbe zaradi tovornega prometa

tresenje stavbe zaradi tovornega prometa

Blackone13 ::

Lp

Živim v stanovanjskem bloku, ki stoji tik ob cesti, od ceste ga ločuje samo pločnik. Malo naprej po cesti (cca 50m) pa stoji semafor. Pred slabim letom so speljali avtobusni potniški promet po cesti mimo bloka.
Problem vsega tega je, da gre na dan mimo približno 30 avtobusov, in večinoma vsi zavirajo (z motorno zavoro) pred semaforjem, ker se ustavljajo pri rdeči luči. Stvar je postala moteča zaradi vseh vibracij, ki jih povzroča zaviranje in speljevanje, poznajo se tudi že razpoke na stavbi. Prej je potekala trasa avtobusov drugje, zdaj pa so jo preusmerili mimo po tej cesti, saj (predvidevam) ni treba voznikom delati dveh ovinkov več.
Ali mogoče kdo ve, kako bi se lotil zadeve, da bi speljali avtobusni promet nazaj na staro traso?

oo7 ::

Najbolš,da greš na občino in se pritožiš,če te bodo sploh hoteli poslušati.

francek1 ::

Sam imam hišo, ki jo je vidno(razpoka po celi fasadi in plošči,hiša se močno zatrese ob prevozu tovornjakov iz mostu na cestišče, ker naši zabiti cestarji ne znajo narediti vodoravnega prehoda med stiki vozišč) poškodoval tovorni promet. Po ogledu komisije DRSC-ja so ugotovili, da gre za slabo gradnjo hiše in da so oni nedolžni kot ovčke...Na kratko; z bando se nima smisla ukvarjat.
Kdor se je že rodil učen se lahko reži...

pegasus ::

Najverjetneje imajo prav. Oglej si, kako se gradi hiše ob kaki prometni železniški žili. Hiše tam večkrat na dan doživljajo šibke potresne sunke, ko se mimo prikotali polno naložen tovorni vlak ...

gendale ::

skupaj z ostalimi stanovalci zaprite cesto
seznam zanč moderatorjev in razlogov da so zanč
http://pastebin.com/QiWny5dV
gor je mavrik apple uporabniček (mali možgani in mali penis)

šernk ::

pegasus je izjavil:

Najverjetneje imajo prav. Oglej si, kako se gradi hiše ob kaki prometni železniški žili. Hiše tam večkrat na dan doživljajo šibke potresne sunke, ko se mimo prikotali polno naložen tovorni vlak ...


uh to konkretno strese hiše, pa vse seveda stojijo. ne vem kaj so ljudje gradili hiše ob cesti, sedaj se pa pritožujejo ker je več prometa.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

RockyS ::

Eni smo hiše gradili še preden so tam bile sploh splanirane glavne prometne povezave. Natančneje, po prvotnih načrtih in slikah je naša hiša bila od glavne ceste oddaljena 17m, sedaj je še samo 2m(cesto so prestavili ker je pobočje zdrsnilo).

No, ko so gradili avtocesto se je po tej cesti valil tovorniški promet za gradbišče. Ko so k nam poslali inšpektorje(ali nekaj takega) so ti dejali, da ker nimamo dokazov, da so te razpoke posledica tovornega prometa nimamo kaj jamrat. Toliko da veste, ko gradite/kupite hišo/stanovanje vsake toliko časa poslikajte vse stene skupaj z timestampom.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Zakaj je LJ avtobusna postaja v centru? (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
9612640 (10442) buttcrack
»

Glasne diesel lokomotive na relaciji LJ-Koper

Oddelek: Loža
162596 (1959) misso
»

Težave s tovornjakarjem (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
6211274 (8467) msjr
»

Hitra železniška povezava LJ - KR (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )

Oddelek: Problemi človeštva
37740192 (29570) jest10
»

[Fork] Zakaj so tovornjaki prava stvar (strani: 1 2 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
506642 (5666) keber

Več podobnih tem