» »

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje

Najti pravo resno punco in živeti srečno življenje

««
8 / 10
»»

Smurf ::

Ramon Dekers sej zenske imas tudi z diplomo (tudi doktoratom) iz Matematike, Fizike, Racunalnistva, Elektrotehnike, Strojne, itd., ce ti take pasejo. Oz. daj primer o cem se ne moras pogovarjati, ker mi iskreno ni jasno.

jype ::

Smurf> Oz. daj primer o cem se ne moras pogovarjati, ker mi iskreno ni jasno.

Mislim, da jaz vem - on se ves čas pogovarja o... Ramonu dekersu (čeprav mi ni popolnoma jasno, čemu priimek z malo začetnico).

Ramon dekers ::

mala zacetnica je napaca, nimam pa sanse da to popravim. Ja samo o njem si zelim debatirat.

jype ::

O čem se pa običajno pogovarjaš? Ker ko jaz rečem o vsem pri tem ne izključujem Big Brotherja (saj to pomeni BB, ane?). Čeprav ga še nisem nikdar videl, mi razprava o socioloških, psiholoških in antropoloških vidikih ni v ničemer tuja.

Ramon dekers ::

ma sam nimam volje debatirat o bb, se raje odmaknem. Je pa odvisno ce je kdaj v lajfu prebrala kaksno knjigo ali pac samo solsko gradivo, druga stvar pa je da tistih z dipl. Matematike, medicine ne poznam, malo verjetno bi jih v spoznal diskacu.

jype ::

Ramon dekers> druga stvar pa je da tistih z dipl. Matematike, medicine ne poznam, malo verjetno bi jih v spoznal diskacu.

Tako je.

Ramon dekers> Je pa odvisno ce je kdaj v lajfu prebrala kaksno knjigo ali pac samo solsko gradivo

Saj šolsko gradivo je v knjigah - pa niso vse šole takšne, kot osnovna.

Okapi ::

medicine ne poznam, malo verjetno bi jih v spoznal diskacu.
Vejetno še nikoli nisi bil v Pajzlu, ne?;)

O.

jype ::

Tam ne sučejo dovolj pretepaške glasbe.

Vitez ::

Ženske so v povprečju celo na višjem nivoju, kot moški, kar je normalno, saj so bolj izobražene in več berejo knjige. Kadarkoli grem v knjižnico, je tam procent obiskovalke: obiskovalci tam ene 70:30 v korist žensk.

Furbo ::

Ramon dekers je izjavil:

In tudi če je že izobražena ji tist list ne pomaga pol. k. Lepo te prosim, kaj pa se lahko pogovarjaš z neko ekonomistko, filozofinjo...


Jaz sem mel že tudi magistrico za punco, pa ni bilo nič drugače kot ko sem mel srednješolko.

To kaže bolj na tvoje nezaupanje vase.
i5-13600K, STRIX Z790-F, 32GB DDR5, 2TB Samsung 990PRO, Toughpower GF3 1000W
RTX3070, ALIENWARE AW3821DW, DELL U3014

Vitez ::

Ramon dekers je izjavil:

Matematike, medicine ne poznam, malo verjetno bi jih v spoznal diskacu.


1. Ženske spoznavaš v diskaču. Bolje rečeno opazuješ, ker ves čas poudarjaš, kako so itak čudne, visoke..
2. V diskač hodiš po tvojih besedah enkrat letno.

Res dober vzorec za pisanje tvojih posplošenih trditev, ni kaj.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Vitez ()

marijancek ::

izobrazba ne naredi ženske nič bolj pametne. prava pamet se izoblikuje prvih pet let rojstvu. misliš da je einstein z izobrazbo postal einstein? ženske z izobrazbo dobijo samo birokratsko pamet, tisto tasmotano. kvalitetne filozofske in avanturistične pameti nikoli ne pridobijo.
sicer pa so tisti moški, ki stalno jamrajo, kako ne morejo dobiti ženske, pomilovanja vredni. pa ne zato ker jih nobena noče, ampak zato, ker so tako odvisni od žensk.

jype ::

marijancek> izobrazba ne naredi ženske nič bolj pametne.

Pametne ženske se izobrazbi ne izogibajo.

marijancek ::

če je res pametna bi se ji formalni izobraževalni sistem zagravžal, tako kot se je einsteinu. poznam neumne ženske, ki so se izobrazile.

jype ::

marijancek> če je res pametna bi se ji formalni izobraževalni sistem zagravžal

Einsteinu se je zagravžal, a ni vrgel puške v koruzo (jaz sem jo, a k sreči na mojem področju po papirjih nihče ne sprašuje).

Smurf ::

Ma ja BS, pametni ljudje naredijo (vsaj naravoslovni) faks brez vecjega naprezanja, zraven pa najdejo se cas za hobije, druzenje, dodatne projekte itd., sam faks niti ne predstavlja nek velik napor, da bi se jim zagravzal.

Einstein je skrajnost in ni relevanten zato debato. Ce pa kdo isce zensko kalibra Einstein mu pa priznam, da jo bo tezko nasel, samo mislim da jo ne.

marijancek ::

ja naredijo faks s piflanjem, ne pa tako kot bi ga bilo treba. lastnost res pametnega človeka je ravno to, da ne more mimo teme, ne da bi jo popolnoma razumel. na faksu je pa vse tako, da neko snov samo malo povohaš in gremo dalje.

Zgodovina sprememb…

jype ::

marijancek> ja naredijo faks s piflanjem, ne pa tako kot bi ga bilo treba.

Morda ta butasti, pametni pa ziher ne.

marijancek> na faksu je pa vse tako, da neko snov samo malo povohaš in gremo dalje.

Ne. Na faksu je vse tako, da ti pokažejo snov, ti pa delaš, kar te je volja.

Smurf> Ce pa kdo isce zensko kalibra Einstein mu pa priznam, da jo bo tezko nasel, samo mislim da jo ne.

Mogoče ga taka frizura vzburja.

Smurf> sam faks niti ne predstavlja nek velik napor, da bi se jim zagravzal.

Moj problem ni bil v naporu, ampak v količini govna, ki ga je treba požret poleg vsega tistega, kar se mi je zdelo smiselno (na primer ročno pisanje domačih nalog računalniškega praktikuma na papir).

marijancek ::

Najprej trdiš, da delaš kar te je volja. V naslednjem stavku pa trdiš, da moraš požreti preveč govna, ki ti ga dajo. Logika še dela?

Einstein je vedel za kaj se gre v življenju, večina žensk ni na tej duhovni stopnji. Ženske so zame owce. Einstein je bil pa vodja. :)

Zgodovina sprememb…

Pithlit ::

Kok si pa ti šarmanten...
Life is as complicated as we make it...

LuiIII ::

Marijanček bo pri ženskah očitno še daleč prišel! Najbol, da jih kar za lase čez Gorjance vlečeš k sebi!
Glede pameti pri ženskah je pa tako, da jo je ravno toliko kot pri moških, samo focusiramo se na različna področja. Morda smo moški bolj grandiozno "svetovno, fizikalno reševalno" usmerjeni medtem, ko so ženske veliko bolj osebno. Zaradi tega se morda vedno ne najdemo in obojestransko mislimo, da drugi spol res nima pojma. Že neštetokrat sem doživel situacijo, ko so ženske okrcale kakšnega kolega (in seveda tudi mene), da kako nima pameti in ne "vidi" kaj čuti in doživlja kakšna tretja oseba. Njihova inteligenca je morda (v povprečju) rahlo manj "fizične" narave, a je zato toliko bolj čustvene, osebne narave in zato se krasno dopolnujemo. Sam priznam, da dostikrat kljub občasnemu trudu, doma pravzaprav ne vem čisto natančno kaj se dogaja med "mojimi" 4 ženskami in zakaj jih pravzaprav določene stvari o drugih in tudi o nas skrbijo mnogo bolj kot mene. Izkaže se, da kakšno situacijo dojemajo bistveno drugače in na nek način mnogo bolj inteligentno (globoko) kot jaz. Se pa tudi zgodi, res da bolj poredko, da sam ocenim kakšno osebno situacijo bolje in takrat sem nase kar nekoliko ponosem in seveda ženo malo podražim kako sem to enostavno "čutil",... Je pa res, da vsega tega niti ne opaziš, če se ne pogovarjaš in jih ne opazuješ. Prav tako pa je včasih potrebno, ko gredo zadeve malce predaleč (sploh pri 4 ženskah), včasih zaradi ljubega miru in ohranjanja duševnega zdravja, enostavno presekati pretirano vživljanje in reševanje. Tudi žena in hčere to znajo narediti, ko me začne ob neprimernem trenutku preveč odnašati v kakšno tehnično in filozofsko fantaziranje. Seveda sem pa v življenju srečal tudi ženske, ki so bile res dobre tudi v trenju kakih bolj "moških" problemov.
Tudi sem srečal že ženske, ki so lepše, pametnejše, duhovitejše kot moja žena, ampak seveda niso imele tistih drobnih napak, nerodnosti, ki delajo mojo ženo nekako toplo simpatično bitje, ki kar kliče po tem da jo imam rad. OK sej so tudi trenutki, ko so čustva bolj nasprotna kot ne, ampak to je tudi del odnosa, morda tisti del, ki celo omogoča, da odnos raste, se razvija in da ne razvodeni.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: LuiIII ()

Ramon dekers ::

lahko pišete karkoli ima prav

Pithlit ::

To da so ženske 'owce' zato ker je Einstein nad njimi?

A pol sta vidva kake kozice? Al se mogoče enačita z Albertom?
Life is as complicated as we make it...

PrimozR ::

marijancek je izjavil:

Najprej trdiš, da delaš kar te je volja. V naslednjem stavku pa trdiš, da moraš požreti preveč govna, ki ti ga dajo. Logika še dela?

Einstein je vedel za kaj se gre v življenju, večina žensk ni na tej duhovni stopnji. Ženske so zame owce. Einstein je bil pa vodja. :)

Ne znaš brati, kajne? Lepo je povedal, da je med drugim visokošolsko kariero opustil zaradi govna. Torej ne, ni požrl preveč govna.

Pithlit ::

Mah saj tile ki se po forumih postavljajo nad ostale pogosto dokaj selektivno berejo.
Life is as complicated as we make it...

guest #44 ::

Zame je pametna ženska (ali moški) tista, ki mi na vprašanje da odgovor, ki ga nisem pričakoval. Se bom kar pohvalu, da sem poslušal veliko odgovorov a pri večini našel grozne luknje.
Zame je pametna ženska (ali moški) tista, ki se zna pogovarjat o teh luknjah v odgovoru.
Zaenkrat sem v RL srečal zgolj 1, tu na forumu pa cirka ene 2. You know who you are!

Poznam dosti žensk a globlje odgovore dobim predvsem od moških...sicer nevem zakaj temu je tako, ampak tako opažam.
BTW, sovražim ko mi folk meče neke floskule in misli, da je zaradi tega pameten.

Recimo že takoj vidim, kdo izstopa kdo ne. Če postavim vprašanje in da ne poznajo odgovora.
Slaboumnejši ljudje gredo..."uh nevem"
Bistroumnejši pa..."sicer nevem točno, ma možno da se odgovor skriva kje v XYZ stvari"
Pač pri enih možgani se hitro ugasnejo ob oviri, drugi pa zamišljeno obstojijo. Takoj se vidi radovednost in možgansko aktivnost.
Sicer "pamet" je tu mišljeno kot širši pojem. Firbčnost, volja do informacij, trud... tudi štejejo veliko.

Skratka za dolgotrajnejšega partnerja definitivno vzamem pamet pred videzom, just so much more fun in the long run. To je recimo kompromis, ki bi ga sprejel.

Vitez ::

Pithlit je izjavil:

To da so ženske 'owce' zato ker je Einstein nad njimi?

A pol sta vidva kake kozice? Al se mogoče enačita z Albertom?


In pol se tile modeli čudijo, da se jim ženske izogibajo. Jaz se ne bi čudil na njihovem mestu.

figula ::

Kaj pa če bi vsi do žensk odklonilno uravnani še enkrat prebrali zgornje sporočilo, ki ga je poslal Lui. Saj moškim verjamete, ne?

Aja, on ne šteje, ker so ga njegove 4 ženske čisto zatrle - bo verjetno vaš prvi izgovor.

marijancek ::

PrimozR je izjavil:


Ne znaš brati, kajne? Lepo je povedal, da je med drugim visokošolsko kariero opustil zaradi govna. Torej ne, ni požrl preveč govna.

??? briga me koliko govna je jype požrl. trdil je, da ti faks pusti, da delaš kar hočeš in da te sili žreti govno.

jasno je, da so ženske čustveno/družabno bolj inteligentne. saj to je njihova vloga v družbi, držati družino v harmoniji. ampak to je zame nižja stopnja inteligence.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BigWhale ()

Vitez ::

marijancek je izjavil:



jasno je, da so ženske čustveno/družabno bolj inteligentne. saj to je njihova vloga v družbi, držati družino v harmoniji. ampak to je zame nižja stopnja inteligence.


Sori model, po tem, kakšne stresaš tule, s emi ni zdiš nobena posebna stopnja inteligence, prej en, ki se še išče..

jype ::

marijancek> trdil je, da ti faks pusti, da delaš kar hočeš in da te sili žreti govno.

Ja, oboje hkrati. Če tega ne razumeš, nič za to - je le ena izmed mnogih reči, ki niti ni tako pomembna.

marijancek ::

priznaj da si izustil neumnost no. kadar lahko delaš kar hočeš takrat te noben ne sili v nič.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BigWhale ()

figula ::

Ti bom dala en čisto tebi razumljiv primer za situacijo, ko te okolica sili, a se ti odločiš, da narediš po svoje - torej: mama te sili, da pospraviš posteljo, a ker ti delaš kar hočeš, je ne pospraviš. Vidiš?

marijancek ::

ja in pol letiš iz faksa in ni več problema. oboje naenkrat ne more obstajati dolgo. ali boš žrl govno ali pa boš delal kar boš hotel, ne pa oboje. ker če žreš govno pol ne delaš kar bi hotel.

Zgodovina sprememb…

figula ::

Tako je. Lahko si pospraviš posteljo in udobno spiš, ali pa se gužvaš med včerajšnjim sendvičem, medvedkom, Playbojem in tremi puloverji in te vsak predmet po svoje špika v križ.

jype ::

marijancek> ja in pol letiš iz faksa in ni več problema. oboje naenkrat ne more obstajati dolgo. ali boš žrl govno ali pa boš delal kar boš hotel, ne pa oboje. ker če žreš govno pol ne delaš kar bi hotel.

Ne razumeš. Na faksu si omejen zgolj "navzdol". Določene reči _moraš_ opraviti, nikjer pa ni omejeno, kaj vse _smeš_ preštudirati.

marijancek ::

pffff.
jaz sem izpostavil, da je na faksu preveč snovi vzeto preveč površno. ti si rekel ne, lahko se poglobiš v vsako. jaz pa zdaj pravim, ne moreš se ne, ker ti ostalo govno, ki so ti ga naložili požre preveč časam, energije in predvsem motivacije.

jype ::

marijancek> jaz pa zdaj pravim, ne moreš se ne, ker ti ostalo govno, ki so ti ga naložili požre preveč časam, energije in predvsem motivacije.

Tako hudo pa lahko zagotovim, da ni - v imenu vseh, ki so fakulteto končali kot strokovnjaki za svoje področje. Morda se niso tako intenzivno udeleževali tradicionalnih študentskih aktivnosti (prekomerno nalivanje z alkoholom, recimo, je zelo popularna razvada), ker so imeli drugo, zahtevnejše delo, pri čemer skoraj vsi, ki jih poznam, pričajo o izdatni podpori fakultete pri njihovih nadstandardnih akademskih in z gospodarstvom prepletenih dejavnostih.

LuiIII ::

Kot sem že rekel smo moški samo navidezno pametnejši. Zakaj? Ker se naša pamet v povprečju več vidi. Zakaj ? Ker smo bolj naravnani na reševanje zunanjih težav in izivov. Tako nekako je skozi zgodovino bolj ali manj funkcionirala tudi družina. Ženske so skrbele in ustvarjale t.i. notranji, družinski del sveta, ki ga imenujemo tudi dom, medtem, ko so moški v dom prinašali svet, ga branili,... Moški smo bolj kot ženske orientirani v to, da obvladujemo svet, da imamo moč, vpliv medtem, ko ženskam več pomenijo odnosi, varnost, harmonija, pravičnost,... Navzven so seveda imeli vedno zadnjo besedo moški, doma pa temu ni bilo tako. Seveda je zunanje delovanje mnogo bolj vidno in zato lahko govorimo, da je svet kot ga v večini še danes poznamo, svet moških. Se pa seveda to v zahodnih družbah v zadnjih sto letih rapidno spreminja in se ženski ter moški pristop zlivata ter tudi tekmujeta.
Sicer pa so ženske enake in v nekaterih lastnostih boljše kot moški razen v fizični moči in zaznavanju prostora. Nekateri celo pravijo, da so superiorne moškim, če vse skupaj seštejemo. Sam pa mislim, da se prav perfektno dopolnujemo, če si medsebojno priznavamo enakost in cenimo različnost.

ZaphodBB ::

@marijancek: Bullshit, jype ima prav.

Mata pa marijancek in Ramon nekako prav. Ker opisujeta "nižjo tranšo" žensk. S tem, da zame so to še vedno ženske, posebne in lepe vsaka zase. Z mnogokatero bi lahko živel, samo malo večkrat bi moral molčat :D.

Tako, da Ovce dejansko obstajajo samo marijancek in Ramon sta tudi navadna ovna. Sicer si predvsem ramon domišlja neko rezsvetljenost, pa je samo prestrašen fantek, ki ga je strah teme.

Vzamite pri drugih ljudeh kar vam ponujajo, pustite jim da vzamejo tisto kar jim ponujate vi. Hkrati pa ne dopustite, da vam jemljejo tistega kar nimate. Ostalo se reši samo od sebe.

marijancek ::

eh, jype je spet prišel v protislovje sam s seboj. sem obupal nad njim.

da poenostavimo:
moški=naravoslovje
ženske=družboslovje
naravoslovje > družboslovje
=>
moški > ženske

ampak to je stvar okusa.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BigWhale ()

figula ::

Še sreča, da si se rodil na pravi strani. Zamisli si, da bi bil ženska ....

LuiIII ::

Aja še glede izobraževanja in omejavanja ter "govnojedstva". Izobraževanje je omejeno navzdol, to je dejstvo in drugače pravzaprav ne more biti. Sam sem ga kar veliko žural in sem študiral kar dobro dekado. Morda tudi zato ker sem takrat videl veliko "govna" v tem kar moram obvladati za napredovanje na lestvici izobrazbe. Ker sem med študijem veliko delal na področju, ki sem ga študiral (praktično 100%) pa sem tudi spoznaval realne probleme in nekaj tega "govna" je postalo kar smiselnega in sem ga spoznal kot koristnega. Seveda ga je pa nekaj še vedno ostalo. Gotovo sem se več naučil ob srečevanju s problemi kot pa na samem faksu, a če ne bi bilo osnov, ki sem jih na faksu prejel, bi bistveno težje rešil probleme in trajalo bi dalj časa, če ne bi prej seveda kar obupal. Po mojem pa drži tudi, da če faks vzame res 100% časa, da je z njim ali pa s tabo nekaj narobe ker, ko tako končas faks padeš v nek vakum v katerem se zaveš, da si ta čas porabil za papir, ki ga imaš v rokah, a z njim pravzaprav ne veš kaj bi ker ga zaradi študijskega odklopa sploh ne znaš več umestiti v svet. OK je morda malo ekstremno a vseenomislim, da se bo pri nas, zaradi načina študija, ki ni mentorski in ker je zaradi tega premalo srečevanja z realnimi problemi, dogajalo to verjetno vedno bolj pogosto.

jype ::

Jaz pa v to dvomim - večina uspešnih študentov sama poišče probleme, katerih reševanje se dobro plača. Moja težava s fakultetami je bila ta, da so bile v primerjavi z izobraževanjem v IT industriji videti precej manj hvaležna opcija (in veliko srečo imam, da sem imel voljo in čas predelat vsaj vso analizo in fiziko prvih dveh letnikov fizike - mi je pa seveda žal, da nisem poslušal vseh predavanj nekaterih odličnih profesorjev na FMF).

LuiIII ::

Ja se strinjam. Samo problem je če ti faks res požre 100% časa. Potem ni časa za družabnost, kaj šele za iskanje dobro plačljivih problemov.

jype ::

LuiIII> Samo problem je če ti faks res požre 100% časa. Potem ni časa za družabnost, kaj šele za iskanje dobro plačljivih problemov.

Če to drži, potem morda ni pravi faks. Večina zahtevnih študijev le redko terja od študenta več kot 10 urni delavnik plus nekaj dela ob vikendih, kar je povsem primerljivo z zahtevnimi delovnimi mesti v gospodarstvu.

[D]emon ::

Velika vecina tule vas strelja take idiotizme, da glava boli... No wonder you're single.
Mavrik ta forum uporablja za daljsanje e-penisa. Ker si ne upa iz hise.

WarpedGone ::

Glede pameti pri ženskah je pa tako, da jo je ravno toliko kot pri moških, samo focusiramo se na različna področja.

Ne.
Moško in žensko povprečje je tam tam, le da imajo ženske manjšo disperzijo - bol na gosto so nagnetene okol povprečja. Moški pa bol odstopamo v plus. In žal tut v minus. Ergo, največje genije gre iskati med moškimi. A idiote tudi.
Zbogom in hvala za vse ribe

Ramon dekers ::

Ne razumeš. Na faksu si omejen zgolj "navzdol". Določene reči _moraš_ opraviti, nikjer pa ni omejeno, kaj vse _smeš_ preštudirati.


tako kot povsod v življenju. Tudi guma ti lahko poči in jo moraš zamenjat če hočeš domov. Tukaj je vprašanje ali se prilagodiš sistemu ali pa ščiješ proti njemu. Hebat ga pač pišeš naloge z navadnim svinčnikom na kos papirja. Drugače pa ja, načeloma sem že ves čas govoril to kar marijancek. Nizja stopnja duhovnosti.

Nevem zakaj imate nekateri toliko frustracij zakaj bi kdorkoli sploh potreboval žensko (seveda če ispustimo rojevanje)? Pa ja niste vsi odvisni od njih in si ne znate cunj oprat.

figula je izjavil:

Še sreča, da si se rodil na pravi strani. Zamisli si, da bi bil ženska ....



potem bi imel kup problemov sam s seboj, ki bi bili nerešljivi. Sam pa bi mislil da se zemlja vrti okoli njega.

Zgodovina sprememb…

jype ::

Ramon dekers> Pa ja niste vsi odvisni od njih in si ne znate cunj oprat.

Saj razumem, da se mnogim zdi, da partnerja potrebujejo - pa gre v večini primerov zgolj za to, da je življenje v dvoje (ali troje ali več) manj naporno, kljub temu da implicira, da je treba sklepati kompromise.

To, da je v bližini vedno nekdo, ki je pripravljen pomagati (na kakršenkoli način), izdatno dvigne kvaliteto življenja. Če bi bil samski, bi se tudi imel fino, a ne tako fino, kot se imam zdaj. Ja, vprašat moram za dovoljenje (v resnici gre seveda za skupno načrtovanje življenja in vse, kar spada zraven), če lahko grem s kolegi na basket ali pa na kakšno zanimivo predavanje, partnerka pa se obrne name za dovoljenje, preden gre s kolegico trenirat preskakovanje ali pa na otvoritev razstave. Ne odrečeva si ničesar, če za to ni dobrega razloga (kot je predhodni dogovor, lovljenje rokov pri oddaji projektov in druge reči, na katere nimava vpliva), pa oba z veseljem en drugemu omogočiva ukvarjanje z rečmi, ki so drugemu v veselje.
««
8 / 10
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Sloescort ? (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Loža
471193640 (51204) FireSnake

Kako si najti punco? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Loža
827159974 (131512) Mesar

Speed Dating v sloveniji (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
22945562 (39406) Gandalfar
»

Zenske, rasizem in izbira partnerja (strani: 1 2 3 413 14 15 16 )

Oddelek: Loža
77688283 (75199) kr1ženska

Več podobnih tem