Forum » Navijanje » Nasvet glede ramov, DDR2 sistem.
Nasvet glede ramov, DDR2 sistem.
billy ::
Imam sledečo konfiguracijo:
Intel C2D E6300
Biostar G31 M7 TE plata:
http://206.108.48.60/app/en/mb/introduc...
2GB DDR2 800mhz pomnilnika
(ja..ni neka kišta, a za moje delo je dovolj).
Trenutno mi uspeva hitrost tam nekje 342FSB (kar pride za ram 855Mhz), mislim da bi CPU lahko pokazal več, ampak je očitn problem v ramu. Plata tudi ni neka OC, tako da ne morem povišati voltaže ramov, ratia pa tudi ne morem več spremeniti.
Pokazala se je potrebna po več RAMu, torej vsaj 4GB potrebujem. Razmišljam torej, da bi nabavil kak DDR2, ki je narejen za večje hitrost, recimo 1000Mhz, saj bi potem lahko navil tudi procesor višje? Nekaj takega:
http://www.ebay.de/itm/Patriot-Viper-2G...
Nisem pa siguren v to, zato vas sprašujem za nasvet. Če torej nabavim 1000mhz DDR2, bo delal na mojem sistemu, čeprav mogoče ne bom niti prišel do 400FSB, in bo tako dejanski takt pomnilnika pod njihovo deklarirano vrednostjo?
V kratkem bo verjetno tudi potreba po drugem procesorju, zato imam nagledan Q6600, ampak verjetno ne bo problema z njim, če nabavim ram, ki ga omenjam zgoraj?
Intel C2D E6300
Biostar G31 M7 TE plata:
http://206.108.48.60/app/en/mb/introduc...
2GB DDR2 800mhz pomnilnika
(ja..ni neka kišta, a za moje delo je dovolj).
Trenutno mi uspeva hitrost tam nekje 342FSB (kar pride za ram 855Mhz), mislim da bi CPU lahko pokazal več, ampak je očitn problem v ramu. Plata tudi ni neka OC, tako da ne morem povišati voltaže ramov, ratia pa tudi ne morem več spremeniti.
Pokazala se je potrebna po več RAMu, torej vsaj 4GB potrebujem. Razmišljam torej, da bi nabavil kak DDR2, ki je narejen za večje hitrost, recimo 1000Mhz, saj bi potem lahko navil tudi procesor višje? Nekaj takega:
http://www.ebay.de/itm/Patriot-Viper-2G...
Nisem pa siguren v to, zato vas sprašujem za nasvet. Če torej nabavim 1000mhz DDR2, bo delal na mojem sistemu, čeprav mogoče ne bom niti prišel do 400FSB, in bo tako dejanski takt pomnilnika pod njihovo deklarirano vrednostjo?
V kratkem bo verjetno tudi potreba po drugem procesorju, zato imam nagledan Q6600, ampak verjetno ne bo problema z njim, če nabavim ram, ki ga omenjam zgoraj?
mr1two ::
Če boš imel gor še ta stare rame, potem ne boš nič profitiral(ker bodo bremzali zadevo). Kar lahko narediš je, da: zvišaš zakasnitve ali pa da spremeniš FSB:DDR razmerje, da frekvenca ramu pade. IMO je boljša druga varianta, pa potem probaš kar se da pridet blizu tistih nazivnih 800MHz- z navijanjem FSBja(proca).
Ram palčko pač dokupiš še eno s podobnimi specifikacijami (800MHz, podobna napetost, čimbolj podobni timingi).
Ram palčko pač dokupiš še eno s podobnimi specifikacijami (800MHz, podobna napetost, čimbolj podobni timingi).
Zgodovina sprememb…
- spremenil: mr1two ()
Ne ne, stare rame bi dal vstran, itak imam samo 1 x 2GB, torej niti DC ne deluje.
Torej bi v celoti kupil nove, 2 x 2GB rame.
Torej bi v celoti kupil nove, 2 x 2GB rame.
dzinks63 ::
Mislim da z boljšimi rami ne boš dosegel većjega navitja (mogoče le par MHz), ovira te matična plošča, g31 chipset ne bo šel kaj dosti višje, tako da če že želiš navijati, bi moral menjati matično ploščo za kakšno iz serije, P35, P38, P45, kar pa nima nekega smisla. Smiselna je mogoče le nadgradnja v kakšen c2d procesor z visokim multijem iz serije E5xxx, kateri se dajo fino navijati tudi budget matično in slabimi rami.
Hvala.
Obstaja kakšen quad core cpu, ki ima visok multi in se rad navija? Q8xxx ali Q9xxx serija? Saj ne, da mi je prioriteta navitje sistema, ampak, ko bom menjal CPU bi vseeno rad, da se iz njega iztisne max.
Obstaja kakšen quad core cpu, ki ima visok multi in se rad navija? Q8xxx ali Q9xxx serija? Saj ne, da mi je prioriteta navitje sistema, ampak, ko bom menjal CPU bi vseeno rad, da se iz njega iztisne max.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | navijanje intel E6750 POMOČ (strani: 1 2 )Oddelek: Navijanje | 25290 (21272) | PrimozR |
» | >>E8x00 serija a.k.a Wolfdale<< (strani: 1 2 3 4 … 7 8 9 10 )Oddelek: Navijanje | 42140 (23682) | Dr_M |
» | Kere RAME za navijanje? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 )Oddelek: Navijanje | 29590 (16325) | smarty |
» | P35 vs X38 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Pomoč in nasveti | 6982 (5076) | Volta |
» | Gamer PC =) (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 3911 (3911) | Galaxy |