» »

Kako je z garancijo?

Kako je z garancijo?

nsane ::

Zdravo!

Situacija je sledeča. Na spletni strani demise-pc.si sem naročil Lcd monitor. Prodajalec mi je preko mejla napisal, da bo paket pri meni v soboto zjutraj (danes). Danes grem na pošto in paketa ni. Ok, ga pač ni. Napišem mejl, da paket ni prispel in dobim odgovor, da bo v ponedeljek ali torek, ker ga še niso dobil od dobavitelja. V redu.

Nato sem pač iz čiste radovednosti "pogooglal" izkušnje z trgovino demise in dobil polno zadetkov od ljudi, ki so imeli slabe izkušnje z trgovino, sploh pri uveljavljanju garancije. To me je zelo prestrašilo in sem na meji, da prekličem naročilo. Gre se za 3D monitor, ki bi ga z veseljem kupil v kakšni drugi trgovini, vendar je bil že povsod drugje umaknjen iz prodaje.

Sedaj me pa zanima, če jaz vseeno kupim ta monitor in bi bilo kasneje z njim karkoli narobe (v času garancije), ga lahko pošljem direktno na pooblaščeni servis? Tukaj sem našel dva pooblaščena servisa, ki krijeta garancijska popravila za LGjeve monitorje. Bi lahko monitor poslal direktno k njim? Ker kolikor sem uspel prebrati, ti "preprodajalci" kupijo rač. komponente npr. v Avstriji po nižji ceni in jih potem tukaj prodajo. Če se potem katera stvar pokvari, jo kupec vrne nazaj v demise (v mojem primeru), ta pa jo pošlje na popravilo nazaj v Avstrijo.

To se potem seveda zelo zavleče, jaz ne bi bil rad cel mesec brez monitorja in bil ob enem v dvomih, če ga bom sploh dobil nazaj ali ne. Demise mi je dolžan izročiti račun ob nakupu, ne? Na računu piše kdo je pooblaščeni prodajalec? V primeru da ne, mi lahko servis tukaj v Sloveniji upošteva garancijo?

Pomagajte prosim.

Hvala,

lp
  • spremenilo: nsane ()

tt1024 ::

Hehe, glede na izkušnjo z njimi in da resni prodajalci tega monitorja nimajo, ga tudi od Demise najbrž ne boš dobil :) Glede garancije je pa odvisno od podjetja do podjetja, kako imajo urejen servis v Sloveniji. Večinoma Demise kupuje v tujini in potem muti z davkom tako da je večja verjetnost da v Sloveniji ne boš mogel uveljavljati garancije. Pa srečno.

nsane ::

Že preklical naročilo, ne ljubi se mi s tem ukvarjat. Sej mogoče ne bi bilo nič narobe, sam mi prejšnje izkušnje od drugih ljudi dosti povejo. Nasvet: vedno pogooglajte spletno trgovino pred nakupom.

lp

RejZoR ::

Pri njih so bili vglavnem problemi, ko so lepo preimenovali in preselili firmo in odjebali vse obstoječe kupce.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

kmetek ::

dobiti moraš račun + poštempljano garancijo, kjer je spisek servisov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Izkušnje z demise.si? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Kaj kupiti
15924455 (11071) Hayabusa
»

DEMISE d.o.o. oz. DEMISE-PC d.o.o (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
8019178 (14993) RejZoR
»

Elektronika.si propadla? (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

50945862 (20931) Brane2
»

Izkušnje z elektronika.si (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

30326669 (14989) mirkuma

Več podobnih tem