Forum » Kaj kupiti » 27" ali 30" monitor?
27" ali 30" monitor?
korenje3 ::
Razmišljam o nakupu dell U2711 ali U3011...
U2711 ima manjšo velikost pixla, kar da lepšo sliko... samo jaz imam rad večje. Pa me zanima, če ima kdo izkušnje s temi monitorji.
Moje prednosti pri U2711: velikost pike, razmerje stranic (16:9), odzvni čas 6ms.
Kaj priporočate?
U2711 ima manjšo velikost pixla, kar da lepšo sliko... samo jaz imam rad večje. Pa me zanima, če ima kdo izkušnje s temi monitorji.
Moje prednosti pri U2711: velikost pike, razmerje stranic (16:9), odzvni čas 6ms.
Kaj priporočate?
Yohan del Sud ::
Mojih pet centov.
Če imaš denar kupi večjega, ne glede na velkost pike. Pač monitor premakni pol metra nazaj. Pomislek bi imel edino, če ga uporabljaš v manj kot 3x3 metra velikem prostoru. Sam imam prvotnega 2405 o katerem nimam slabe besede (Dellov prvi 24 inčni model z 1920x1200) in ti to tipkam iz dobrega pol metra.
Če imaš denar kupi večjega, ne glede na velkost pike. Pač monitor premakni pol metra nazaj. Pomislek bi imel edino, če ga uporabljaš v manj kot 3x3 metra velikem prostoru. Sam imam prvotnega 2405 o katerem nimam slabe besede (Dellov prvi 24 inčni model z 1920x1200) in ti to tipkam iz dobrega pol metra.
www.strancar.com
Yohan del Sud ::
Jajca dam kromat, če boš to cifro kje v praksi opazil. Moje priporočilo. Šteje velikost. Pa ne gledam v gate. Ga ni čez glodat kokice z naslonjenimi nogami na mizo in štirimi aktivnimi dokumenti na zaslonu.
Ah, edino če boš kaj resnega špilal v polni resoluciji. 400 eur daj za kartico, Če ne boš kaj resnega špilal, je vseeno.
Ah, edino če boš kaj resnega špilal v polni resoluciji. 400 eur daj za kartico, Če ne boš kaj resnega špilal, je vseeno.
www.strancar.com
keitai ::
u2711 ima 2560X1440, u3011 ima 2560x1600, tako da VELIKE razlike v bremenu grafične ni (za vse ki hočejo se obešat na to, beri 27 ni 1920x100 ne 1920x1080).
Sploh ne vem kje je kle za razmišlat, če maš dost keša vzem 30ko, to je to.
Sploh ne vem kje je kle za razmišlat, če maš dost keša vzem 30ko, to je to.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: keitai ()
jebo vas. en monitor je skor cela plača drugi pa pol plače... razlika v ceni je velka.
ok verjetno bom kupil 30". Preskok bo velik iz mojga 19" syncmaster 913N, ka mu backlight že bolj slabo sveti... V službi mam sicer HP ZR30W, sam baje so dellovi monitorji boljši.
ok verjetno bom kupil 30". Preskok bo velik iz mojga 19" syncmaster 913N, ka mu backlight že bolj slabo sveti... V službi mam sicer HP ZR30W, sam baje so dellovi monitorji boljši.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: korenje3 ()
nejcek74 ::
evo gledam na dell 3007wfp, na levi pa je U2711 in je takole:
U2711 je tak kot da bi mojem odžagal zgornjo petino (šestino, sedmino al kok).
- zgleda blazno kul
- meni se zdi 30colski še vedno precej bolj uporaben, predvsem zato ker so programi prilagojeni na na višino
Obadva gledaš enako blizu ter še bližje kot stare male monitorje, ker je pika res mala, slika pa ostra, da se lahko urežeš na njej (tko da pol ne smeš šlatat pr0na na monitorju).
U2711 je tak kot da bi mojem odžagal zgornjo petino (šestino, sedmino al kok).
- zgleda blazno kul
- meni se zdi 30colski še vedno precej bolj uporaben, predvsem zato ker so programi prilagojeni na na višino
Obadva gledaš enako blizu ter še bližje kot stare male monitorje, ker je pika res mala, slika pa ostra, da se lahko urežeš na njej (tko da pol ne smeš šlatat pr0na na monitorju).
zdaj sem prvič to pogledal, mam ga za delo namreč:
backlight se vidi zaradi kota gledanja, torej pred sabo ga ne vidiš, zaradi velikosti monitorja pa ga hitro opaziš izven centra
na razdalji 0,5 metra je ob ugasnjeni luči kar moteč
na razdalji 1,5 metra pa ga opaziš samo na robovih (še to precej manj opazno)
to verjetno sprašuješ zaradi filmov?
backlight se vidi zaradi kota gledanja, torej pred sabo ga ne vidiš, zaradi velikosti monitorja pa ga hitro opaziš izven centra
na razdalji 0,5 metra je ob ugasnjeni luči kar moteč
na razdalji 1,5 metra pa ga opaziš samo na robovih (še to precej manj opazno)
to verjetno sprašuješ zaradi filmov?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: nejcek74 ()
kuglvinkl ::
Yohan del Sud je izjavil:
Ga ni čez glodat kokice z naslonjenimi nogami na mizo in štirimi aktivnimi dokumenti na zaslonu.
True, true :)
nejcek, ja zaradi filmov... torej kateri je bolj moteč? predvidevam da bom moral počakat na 120Hz z back lit led...
ne vem, mene ne moti ker ne gledam filmov :)
oba sta ista, odvisno je od kota gledanja, pač ni tv
oba sta ista, odvisno je od kota gledanja, pač ni tv
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | 27" monitor (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 21993 (14181) | scipascapa |
» | Nakup ekrana/monitorja 2012 (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 22288 (17363) | Spock83 |
» | Professionalni monitor za video obdelavo (strani: 1 2 )Oddelek: Kaj kupiti | 12952 (11165) | Zheegec |
» | Cene 30" monitorjevOddelek: Strojna oprema | 8764 (8105) | DonMatejo |
» | kateri 30" monitor?Oddelek: Kaj kupiti | 3457 (2991) | nejko8 |