» »

Simobil podražil naročniške pakete

Simobil podražil naročniške pakete

««
9 / 11
»»

CaqKa ::

Lonsarg je izjavil:

CaqKa je izjavil:


Od primerjave vesolja in brezmejnih ne kje zgoraj...
brezmejni ti dajo to da se ti roaming v mobitelovem omrežju šteje v kvoto ki jo zakupiš. pri paketu vesolje pa NE. Za vsak MB, klic, sms, mms, ki ga opraviš v mobitelovem omrežju boš DODATNO na 19,99 plačal.
pa se še enkrat vprašaj če je vesolje tako bolj ugoden?


Si pa čisto narobno obveščen. Klasika paketi so dražji(veliko), vendar nima veze a si na Tušmobil ali Mobitel omrežju. VSI ostali paketi(tudi brezmejni) pa v zakupljene količini štejejo izključno klici, vse ostalo se doplača, če si v roaming.

Tako da vesolje je MNOGO ugodnejši. 200/2000/2000 za klic/sms/MB. Namesto 1000 vsega skupaj pri brezmejnih. EDINO klicev imaš pri brezmejnih 1000 lahko 500, napravm 200 na vesolju. Za vse, ki porabijo manj kot 200 minut dobiš pa v vesolju trikrat več za isto ceno.

Da ne omenjam za okoli 50EUR več subvencije na mobitele pri paketu vesolje. Ali recimo trenutne akcije 3 mesece brezplačno do konca avgusta, kar je 60EUR, skupaj kar 110EUR manj, če le porabiš manj kot 200 minut.

Avč, tušmobil vesolje ima samo 210 minut za klice zakupljenih.. to presegam, tako da mi tudi s tega stališča vesolje ne ustreza.

Vesolje drobni tisk:
2010 vključenih minut pogovorov (velja za klice in videoklice) znotraj Tušmobilovega omrežja velja, če izvirajo iz Tušmobilovega radijskega omrežja (v tem besedilu tudi: »lastno« ali »Tušmobilovo« omrežje) in se zaključujejo pri drugih Tušmobilovih uporabnikih, ne veljajo pa za klice v druga mobilna in stacionarna omrežja znotraj Slovenije, klice na posebne in komercialne številke, klice v tujino ali za odhodne in dohodne klice v tujini. 210 minut vključenih pogovorov velja za klice in videoklice v druga mobilna in v fiksna omrežja znotraj Slovenije ne glede na to iz katerega radijskega omrežja izvirajo. V Tušmobilovem radijskem omrežju je obračunski interval 30 sekund, v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja 60 sekund. Vključena SMS sporočila veljajo samo, če izvirajo iz Tušmobilovega omrežja za pošiljanje znotraj Slovenije in v vsa območja v tujini, razen za pošiljanje v donatorske namene oz. uporabo storitev z dodano vrednostjo. Vključen prenos podatkov velja, kadar se uporabnik nahaja v Tušmobilovem radijskem omrežju. Neporabljene storitve se ne prenašajo v naslednji mesec. Po prekoračitvi vključenih storitev se te zaračunavajo v skladu z veljavnim cenikom. Tušmobilovo lastno radijsko omrežje je omrežje, ki ga zagotavlja Tušmobil, in ne vključuje uporabe omrežja ponudnika nacionalnega gostovanja. Ko se Tušmobilov uporabnik nahaja v Tušmobilovem lastnem omrežju, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL, ko pa se nahaja oz. gostuje v omrežju ponudnika nacionalnega gostovanja, se mu na zaslonu mobilnega telefona izpiše oznaka TUSMOBIL MOBITEL.

Ok se opravičujem za vsak klic nad po preseženi kvoti 210 minut izven tušmobilovega omrežja boš dodatno plačal. sem malček površno bral. Sem mislo da je 2010 minut pogovorov... pa vidim da je 210 v vsa omrežja pa 2010 v tušmobil ko nisi na roamingu.
Brezmejni:
SPLOŠNO O BREZMEJNIH PAKETIH
V pakete vključene količine storitev (klici, SMS, MMS, prenos podatkov) so določene kot vsota vseh storitev, ki se od dodeljene količine odštevajo kosovno, pri čemer velja, da en kos predstavlja ena minuta klica (v skladu z načinom obračunavanja po obračunskem intervalu), v Tušmobilovem radijskem omrežju pa še en poslan SMS, en poslan MMS, ali en prenesen megabajt podatkov. Naročnik lahko do porabe kosovno določenih količin uporablja katerekoli izmed navedenih storitev.

SPLOŠNA PRAVILA UPORABE STORITEV V PAKETU
Vključene minute pogovorov veljajo za klice in videoklice v Tušmobilovo in ostala mobilna in stacionarna omrežja znotraj Slovenije, razen za klice na posebne in komercialne številke, za klice v tujino in za odhodne in dohodne klice v tujini. Vključena SMS sporočila veljajo za pošiljanje znotraj Slovenije in iz Slovenije, ne veljajo pa za pošiljanje v donatorske in komercialne namene. Vključena MMS sporočila veljajo za pošiljanje znotraj Slovenije. Vključen prenos podatkov velja znotraj Slovenije. Obračunski interval za prenos podatkov je deset kilobajtov. Ob sklenitvi naročniškega razmerja se naročniku obračuna enkratni strošek priključnine v višini 10,00 EUR (z vključenim DDV).

OMEJITVE, IZJEME IN ZARAČUNAVANJE PO PORABI
Razen, kjer je posebej navedeno drugače, se po porabi 50 odstotkov vključenih storitev v obliki klicev za zaključevanje izven Tušmobilovega omrežja, vsi nadaljnji klici, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja, obračunajo v skladu z veljavnim cenikom za storitve izven Tušmobilovega omrežja (storitve znotraj Tušmobilovega omrežja se še vedno odštevajo od količine skupno vključenih količin), po porabi celotne količine vključenih storitev pa se v skladu z veljavnim cenikom za porabljeno količino obračuna tudi vsaka nadaljnja enota storitve. Neizkoriščenega obsega storitev v tekočem obračunskem mesecu ni mogoče prenesti/izkoristiti v naslednjem obračunskem mesecu.


Skratka zame je poanta, da mi je brezmejni 1000 ugodnejši, ker naredim zelo blizu 200 minut pogovorov v druga omrežja. In bom v brezmejnem paketu lažje dihal, ko nebom na roamingu, napram vesolju. Moja maximalna poraba za net je bila 110 MB, za smse pa 202, tako da se za dodatne smse in net ne sekiram, gledam predvsem na klice.

tomaz- ::

Hmmm, mene pa nekaj drugega zanima..

Imam poslovni paket 3 zame, ki ga zaenkrat še niso spremenili v M zame. Ampak sej to nima veze. Kar me zanima, je sledeče...

Ta paket ima zakupljenih 1000SMS ali MMS sporočil.. Prenos podatkov nimam zakupljen, niti ga ni v paketu..

Odkar je Simobil ponudil nastavitve že prednastavljene, moram imeti dato izklopljeno!! Ker pač NOČEM plačevati posebej prenosa!

Ampak potem MMS ne dela !?? Torej, kaj zdaj, mi Simobil omogoča brezplačne MMS-je, ali pač NE??? Glede na to, da moraš imeti vklopljen prenos podatkov, kar pa jaz pač nočem.. Torej mi ponujajo zastonj MMS pod pogojem, da PLAČAM prenos, ali kaj?? A je to tako kot tista: ročno uro vam dam gratis, ampak zraven je treba obvezno vzet usnjen pas, ki pa stane 100€... Ampak, ura je pa gratis.......

nevone ::

A je to tako kot tista: ročno uro vam dam gratis, ampak zraven je treba obvezno vzet usnjen pas, ki pa stane 100€... Ampak, ura je pa gratis.......


Ves "gratis" deluje po tem principu. :)

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Mavrik ::

tomaz-: MMSi za prenašanje potrebujejo podatkovno linijo. Tako so tehnično rešeni in ti preprosto ne bodo delali brez data linka. Pa IIRC ti Simobil prenos podatkov, ki se porabi za prenašanje MMSa ne zaračuna.
The truth is rarely pure and never simple.

tomaz- ::

Ja to drži, ampak "včasih" se je dalo sfrizirat nastavitve tako ,da si namerno naredil narobe nastavitev za dato, pa pravilno za MMS in je zadeva funkcionirala.. Zdaj ti pa kao ne morejo ločeno blokirat.. Ali izgubiš celotno dato, ali pa celotna dela... Ah, dej dej, verjetno bi se dalo tudi drugače, samo ni zaslužka!!!!

djordjevic ::

CaQka: Ne opravim veliko klicev, poleg tega pa mi povsod, kjer se gibljem vleče normalno tušmobil in sploh ne roama. Ni panike spljoh. Jutri/pojutrišnjem me vklopijo - vesolje - 25% plus tri mesece brezplačne naročnine. V primerjavi s povprečno najmanj 33 evrov simobila na mesec - lajkam. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

tomaz- ::

BRAVO !

St235 ::

a ni tako, da imaš apn za mms drug kot apn za internet? ročno sprmeniš apn za internet in bi ti mmsji moral delat. Vem da na androidu lahko ločeno nastaviš a spremeni apn za internet ali za mms.

Tarzan ::

Huh, kupnina zna včasih biti kar lepa in 9% letnih obresti prav tako. Verjetno, da se niti slučajno ne more približati znesku uporabnine, ampak nekaj malega se tudi tukaj lahko odšteje od zneska uporabnine.

Mogoče se jim pa pri nekaterih ne izide in zaradi visoke kupnine niso dovolj v plusu pri storniranju Simobil računa. :D

kkk7 ::

tomaz- je izjavil:

Hmmm, mene pa nekaj drugega zanima..

Imam poslovni paket 3 zame, ki ga zaenkrat še niso spremenili v M zame. Ampak sej to nima veze. Kar me zanima, je sledeče...


Hm, jaz sem tudi imel paket trizame(sklenjen novembra 2009) do predvčerajšnim, ko sem šel na simobil povprašat kdaj natančno se mi izteče pogodba in o možnostih prekinitve. Nakar je tam uslužbenec ugotovil, da ker imam paket 3zame, mi lahko brezplačno uredi prestop v orto v nulu, ki ima za 8 evrov nižjo naročnino in še zraven +100MB zastonj prenosa, ki ga prej nisem imel. Prehod v drugi paket je bil zastonj, brez dodatnih pogojev. Seveda sem vprašal od kdaj je to mogoče in je rekel da že nekaj mesecev.
Predlagam, da osebno povprašaš osebno na simobilu

tomaz- ::

St235 je izjavil:

a ni tako, da imaš apn za mms drug kot apn za internet? ročno sprmeniš apn za internet in bi ti mmsji moral delat. Vem da na androidu lahko ločeno nastaviš a spremeni apn za internet ali za mms.



Ravno tukaj je problem.. Simobil je samovoljno uredil tako, da teh nastavitev ne vpisujes vec, vse se zgodi avtomatsko.. Ampak potem ti prodajo zgodbo, da brez date ne mores posiljat MMS... zanimivo, a ne, prej pa je slo


Drugace pa nastavitve lahko pustis prazne, pa deluje

St235 ::

Če pustiš prazno mogoče deluje, če napišeš napačne apn podtke pa ne dela- uproabljam vsak dan na androidu. Za mms pustiš pri miru in mmsji še vedno delajo.

tomaz- ::

Pri tebi to mogoče deluje, pri meni definitivno ne.. Tako, kot imaš ti, sem imel vedno naštimano, dokler enkrat nisem opazil, da se telefon poveže na app-store, ko sem po nesreči kliknil na ikonco.. Začudeno sem pogledal, preveril nastavitve: tako kot pri tebi.. Klic na Simobil je "razrešil" težavo. Spremenili so tako, in nas seveda "primerno" obvestili na njihovi spletni srtani o tej spremembi.. Njihov izgovor, zakaj je temu tako, je bil, da so tako pomagali predvsem neveščim in starejšim uporabnikom, ki niso vedeli, kaj te nastavitve so in kako jih nastaviti.. O jebo*te, ko da bo stara mamca, ki nima pojma, kaj in kako, na polno uporabljala net po smart telefonu.. Saj ne rečem, da ne obstajajo tudi taki, ampak verjetno ne v toliki meri.. In od takrat se kao NE DA več ločeno nastavljat MMS in data..Oz, se da, vendar nima efekta.. Verjamem pa , da na vseh telefonih oz os-ih to ne gre in so morali pač pustit stare nastavitve.. Mi lahko poveš, kateri telefon in os imaš, ker jim bom poslal mail, zakaj na takem telefonu to JE izvedljivo, na drugem je pa to spet kao NEMOGOČE !!?? Ker meni lahko samo popolnoma blokirajo dato, kao ne morejo pa blokirat SAMO date, MMS pa pustit. Ker mislim, da je zopet ena njihvo finta, kako čimbolj olupit uporabnika s kao "okolju prijaznimi" nastavitvami...

Lonsarg ::

Kaj pa če namesto da blokiraš data na telefonu, raje data ne uporablaš in si lepo srečen? Zakaj bi imel blokirano, morda pa kdaj celo greš na internet z telefonom, pa boš za takrat imel omogočeno.

Imeti blokirano "da ne boš ponesreči kliknil" je smešno. Pač ponesreči ne klikaš lmao.

amigo_no1 ::

Eni telefoni imajo 1 ali več hot-tipk (te asap vrže na net), jo mimogrede pritisneš ;((.
Primer telefona: Sony Ericsson C510

St235 ::

Jaz imam HTC desire. Uprabljam aplikacijo APNdroid, ki spreminja APN nastavitve. ČE je APNdroid na off, ne more nobena aplikacija do interneta (lahko pa pustim odprte MMSje)

CaqKa ::

CaqKa je izjavil:


ne v enačbi niso upoštevali tega čeprav zgleda tak butasto.
enačbo so objavili tukaj: http://www.facebook.com/simobil/posts/1...
(Redna cena – cena ob nakupu aparata)*30% + (((redna cena – cena ob nakupu aparata)*70% / 24 mesecev vezave)*število mesecev v vezavi)

Danilo, redna cena je cena aparata v prosti prodaji (tržna maloprodajnoa cena), subvencionirana cena ali cena ob nakupu aparata, pa je tista katero plačate na prodajnem mestu, ko opravite nakup aparata ob vezavi za 24 mesecev (cena zaradi sklenitve te pogodbe).

"Redna cena - cena ob nakupu aparata" je dejansko vrednost subvencije.
kar pomeni da je enačba sledeča:
subvencija*0,3+subvencija*0,7/24*št.mescev.obstoječevezave
iz te enačbe sledi, da v primeru da bi odstopil zadnji mesec, plačaš polno subvencijo kot uporabnino. Če pa si v prvem mescu in želiš telefon vrnit pa plačaš 30% subvencije.

Lahko prosim še kdo potrdi tole enačbo..
torej, da pogleda na aneks koliko je vrednost ugodnosti - subvencije, pa potem po tej enačbi: subvencija*0,3+subvencija*0,7/24*št.mescev.obstoječevezave
zračuna in pove če dobi približno enako vrednost kot jim jo je simobil sporočil.
kajti če ta enačba drži potem se da sklepat da je simobil dal enačbo za uporabnino, temelječo izključno na višini subvencije in nikakor ne na vrednost telefona. kakor tudi se da sklepat, da kupnina telefona ni všteta.

tomaz- ::

Lonsarg je izjavil:

Kaj pa če namesto da blokiraš data na telefonu, raje data ne uporablaš in si lepo srečen? Zakaj bi imel blokirano, morda pa kdaj celo greš na internet z telefonom, pa boš za takrat imel omogočeno.

Imeti blokirano "da ne boš ponesreči kliknil" je smešno. Pač ponesreči ne klikaš lmao.


Saj ravno v tem je problem... Verjetno sem malce premalo podrobno opisal. Glej, Simobil je "priredil" nastavitve tako, da v določenih telefonih, ki so v njegovi ponudbi sploh NE MOREŠ več vpisovati nastavitev, ne pravih, ne izmišljenih. Preprosto zadeva deluje... Kaj pa to zdaj pomeni? To pomeni, da imam pač naprimer izklopljen prenos podatkov, ampka hkrati s tem mi "ukinejo" tudi sprejem MMS-jev! In, ne, ne dobim SMS-ja, da me MMS "čaka".. In potem te kdo kliče in reče: ej tastar, a si dobil uno slikco???
Moj point je v tem, da so samovoljno določenim uporabnikom POGOJILI sprejem MMS-ja z obveznim vklopom prenosa podatkov na telefonu.. Kar pa IMHO verjetno pravno je za njih OK, gledano iz strogo "moralnega" vidika pa čisti šrot...

technolog ::

Zdele je ta tematika po TV dvevniku na slovenija 3.

Lonsarg ::

No tomaz, jaz verjamem, da je več ljudem to bolje, kot prejšno stanje. Kompliciranje z APNji OMG, komaj čakam, da to popolnoma izgine iz mobilne scene. Zate je slabše, res je, ker si uporabljal "hack" da si delno data izklopil(brez MMS). Zdaj pa ta hack z APNjem ne deluje več.

Ampak boš moral najti drug način, da blokiraš, ali pa pač ne odpreš aplikacij, ki internet uporabljajo.

CaqKa ::

technolog je izjavil:

Zdele je ta tematika po TV dvevniku na slovenija 3.

je zadeva še kje v arhivu, ali pa imaš kak povzetek kaj je bilo rečeno? kdo je sploh razpravljal?

/edit našel:
http://tvslo.si/#ava2.113610977;;

v prispevku niso povedali nič novega.
bolj zgovoren je pro-et-contra članek v večeru, kjer so potrdili moje sume.
namreč preoblikovali bodo model in na mesečnih računih več ne bodo računalni naročnine ampak samo zakupljene minute. naročnina se premakne na letno raven. zadevo so pa zlo butasto predstavili, saj vsak misli da je zadeva uvedena zaradi menjav sim kartic in podobnega.
v končni fazi je lahko tako sporočanje o tem kaj so naredili bilo tudi zavajajoče da bi lahko kdo tak, kot jaz rekel da bodo očitno naročnino odslej zaračunavali dvojno, potem pa bi oni rekli, da niso nikjer nič rekli da bodo na mesečni položnici še naprej zaračunavali naročnino...

glede nadomestila je tako edini argument da se ga ukine to, da se jim dokaže da bo uvedba nadomestila privedla do prevelike razlike v ponudbah operaterjev zaradi česar bo težko primerjat ponudbe operaterjev med sabo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: CaqKa ()

djordjevic ::

Na tušu je zgleda taka gneča s prestopi, da bom vklopljen v omrežje šele 23.8., naročnino pa sem sklenil predvčerajšnjim. Skratka, folk se očitno ne pusti hebat. Sweet. :D
No grave is deep enough to keep us in chains.

Yaqwsx ::

caqka, ce bi narocnino vzeli ven iz trenutnih paketov in racunali se samo kolicine + letna narocnina. bi pricakoval, da se paketi pocenijo ne podrazajo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Yaqwsx ()

nevone ::

djordjevic je izjavil:

Na tušu je zgleda taka gneča s prestopi, da bom vklopljen v omrežje šele 23.8., naročnino pa sem sklenil predvčerajšnjim. Skratka, folk se očitno ne pusti hebat. Sweet. :D


Fajn ni blo, če bi še komunalci prišli na trg in konkurirali med seboj.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

djordjevic ::

Pa kakšni dimnikarji in še marsikdo. OMG, ali so to zametki nečesa, kar v razvitem svetu poznajo pod terminom 'konkurenca'? 8-O
No grave is deep enough to keep us in chains.

nevone ::

Temu se reče svobodni trg, kjer država ne drži tako ali drugače roke nad nekaterimi povsem gospodarskimi dejavnostmi, kupci pa so edino merilo uspeha.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

thramos ::

No, glede na koncesije za omrežja trg mobilnih komunikacij ni ravno simbol prostega trga.

Manu ::

Prosti trg je ena velika iluzija.
Sredi spečih in nepazljivih je modrec buden in pazljiv -
po poti gre kot hiter konj, ki je prehitel šibko kljuse.

Lonsarg ::

Res je, v primeru mobilnih operaterjev bi v primeru prostega trga imeli duopol. Neprostost trga preko državne regulacije je tukaj omogočila Tušmobil! Kar pomnite take stvari, treba je imeti ravno prov prosti trg, da se vzdržuje konkurenca, če hočeš imeti kapitalizem thats it.

thramos ::

Če se ne motim, je Tušmobil vstopil na trg ravno zato, ker je državni regulator za njih pri plačilu koncesije zamižal na obe očesi.

Visok vstopni vložek v obliki koncesije meni ne izgleda ravno kot omogočanje konkurenčnosti.

nevone ::

Res je, v primeru mobilnih operaterjev bi v primeru prostega trga imeli duopol. Neprostost trga preko državne regulacije je tukaj omogočila Tušmobil! Kar pomnite take stvari, treba je imeti ravno prov prosti trg, da se vzdržuje konkurenca, če hočeš imeti kapitalizem thats it.


Kako omejitev, kot je nakup koncesije pri državi, spodbuja konkurenco?

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Lonsarg ::

thramos, nakup koncesije je malenkost, no kakih 10% več stroškov bi imeli pri omrežju. Saj ne da par let kasneje je države vsem operaterjem zastonj dala/poalšala koncesijo.

O regulaciji, kateri sem govoru je to, da mora mobitel Tušmobilu dati ugoden roaming. V prostem trgu mu pač ne bi, tako kot vegi niso in je propadla. Tušmobil je deal za ugoden roaming že vnaprej dobil, drugače se ne bi lotil sploh omrežja.

nevone ::

Kakšen roaming je moral Mobitel dati Tušmobilu?? Roaming v okviru ene države sploh ni potreben.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Lonsarg ::

Kaj pa tebi ni jasno, Tušmobil uporabniki, kjer tuš nima svojega signala roamajo na Mobitelu. In APEK je določil ceno, ki jo mobitel sme Tušmobilu zaračunati.

To je omogočilo konkurenco, ki jo imamo danes. primer uspešne regulacije.

CaqKa ::

Yaqwsx je izjavil:

caqka, ce bi narocnino vzeli ven iz trenutnih paketov in racunali se samo kolicine + letna narocnina. bi pricakoval, da se paketi pocenijo ne podrazajo.

Ok, pa mi povej koliko pa v trenutnih paketih znaša naročnina?

finta je da so oni podražli, hkrati so pa še model zaračunavanja spremenili.

nevone ::

Kaj pa tebi ni jasno, Tušmobil uporabniki, kjer tuš nima svojega signala roamajo na Mobitelu. In APEK je določil ceno, ki jo mobitel sme Tušmobilu zaračunati.


Seveda ker je Mobitel štartal in je še vedno napol državno podjetje in si je na ta način pridobival prednost. To je regulacija zaradi regulacije.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Alamar ::

Info center je nonstop zaseden in imam eno vprašanje. Če hočem prekinit pogodbo (imam vezavo denarne ugodnosti in ne telefona), lahko to storim na kateremkoli LJ simobil prodajnem mestu ali moram iti v uraden simobil center (btc, čopova), ki mi niso glih pri roki? Poln kufer jih imam in grem to storiti danes oziroma jutri dopoldne (imam obračunski interval 20. v mesecu).

zee ::

Katerikoli center je OK.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Lonsarg ::

Kaj si potem hotel z
Kakšen roaming je moral Mobitel dati Tušmobilu?? Roaming v okviru ene države sploh ni potreben.
povadati nevone?

Roaming regulacija na nivoju države je čitno še kako potreba za startup mobilno podjetje. Ne ti se izmišjevat regulacija zaradi regulacije. Regulacija roaminga Tušmobilu in T-2 je samosvoja in je razlog, da imamo danes konkurenco. Ne pa prosti trg. Pomnite oprani kapitalisti.

thramos ::

Enako očitno je potrebno tudi manj regulacije (nič koncesije), da na trg vstopi konkurenca ...

Regulacija zaradi regulacije je točno to kar se dogaja. Na trgu, ki nima p-ja od prostega, kjer lomasti bivši državni monopolist in je vstop močno omejen s koncesijami.

djordjevic ::

Roko na srce, Tušmobil je dobil UMTS koncesijo zastonj. Džabe. For free. Mobitel je plačal pred leti (sicer v bistvu država sama sebi, če gremo čist na grobo, pa vseeno) znesek v rangu milijard. Tudi Simobil je odštel veliko. No, Tušmobil je dobil zadevo zastonj, odgovorni tip pri Apeku pa naj bi bil za to dobil v tistem času dve stanovanju - ni dolgo, kar je bilo to v medijih.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Lonsarg ::

Mobitelu je Monopol omogočil, da je bil med prvimi UMTS ponudniki:) TOrej Slovencem je to omogočil.

Pravzaprav če z ekonomskega vidika gledaš, je konkurenca dostikrat potrata surovin in delovne sile, namreč namesto da bi imeli eno omrežje je šlo denarja še za Simobilovo in Tušmobilovo omrežje. Je pa žal nujna v kapitalizmu.

Če bi se pa hipotetično odločili, da ne bomo imeli kapitalizma na področju mobilne telefonije. Pa bi lahko ohranili Mobitel kot edinega ponudnika, pač državni monopolizem. Manj denarja bi pobegnilo iz države, zaradi vseh stroškov pri izgradnji konkurenčnih omrežij. Država bi komot še vedno z dobičkom naredila paket neomejeno za 15EUR na mesec, morebiti še kak manjši za 5EUR na mesec.
-Potrošniki na bolšem, cenejša telefonija
-Manj dela bi bilo treba vložiti, da bi imeli to storitev
-Manj denarja bi pobegnilo iz države

Recimo približno tako bo Avstralija naredila z optičnem omrežjem. Vsi bodo na bolšem. je pa vse hipotetično seveda, ker bi za kaj takega povzročil škandal.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Lonsarg ()

nevone ::

Ojej ojej ...

No, se vsaj vidi da nam monopoli sploh ne smrdijo tako zelo. Le lasten interes moramo najti v njih.

o+ nevone
Either we will eat the Space or Space will eat us.

Lonsarg ::

Seveda, ne moreš brezglavo met monopol, ne moreš brezglavo imeti regulacijo in ne moreš brezglavo imeti prosti trg. Treba pogruntat kaj ustreza skupnemu interesu in najti bilanco.Opažam po forumu, pa je folk zaprisežen ekstremist v eno ali drugo smir in ne vidi ene ekonomične rešitve vmes.

P.S.: Zadnjim 5 mojih postov spada bolj v temo karl Marks, sploh nisem porajtu, kar zgubu sm se, ko hkrati sledim:)

Selinchy ::

CaqKa je izjavil:

gakiko je izjavil:

V opozorilo tistim, ki razmišljate/-mo o prehodu na Tuš mobil...

V drobnem tisku za paket Brezmejni piše naslednje:
Razen, kjer je posebej navedeno drugače, se po porabi 50 odstotkov vključenih storitev v obliki klicev za zaključevanje izven Tušmobilovega omrežja, vsi nadaljnji klici, ki se zaključujejo izven Tušmobilovega omrežja, obračunajo v skladu z veljavnim cenikom za storitve izven Tušmobilovega omrežja (storitve znotraj Tušmobilovega omrežja se še vedno odštevajo od količine skupno vključenih količin)...


Torej, če prav razumem, če več kot 50% kličeš na ne-Tušmobil številke, ti začnejo te klice obračunavati posebej, čeprav nisi presegel mesečne kvote. Po mojem zna biti kaj takega skrito tudi v pogojih za ostale pakete.

Konkretno za paket brezmejnih 1000 je sledeče reko. 500 enot porabiš znotraj tušmobilovih številk. to pomeni ne samo to da si v tušmobil omrežju ampak da tudi tušmobil številko kličeš. v ta del bom jaz porabil internet promet in mislim da smsi štejejo tako.
v drugih 500 enot, pa bo prišlo klicanje na simobil/mobitel/stacionarne...


Samo da razjasnimo ...

V paketu BM1000 imate na voljo 1000 enot - 1 enota velja za 1MB prenosa podatkov/1 MMS/1SMS/1 minuto klica. V primeru, da kličete zgolj v Tušmobilovo omrežje (tj. odhodni klici v Tušmobilovo omrežje) lahko za to porabite vseh 1000 enot, če želite. V primeru, da pa nameravate klicati v ostala mobilna (Mobitel, Debitel, Izimobil, T-2, itd.) in stacionarna omrežja pa imate omejitev 500 enot. Ko teh 500 enot v druga mobilna omrežja presežete, se vam obračunavajo storitve po veljavnem ceniku. SMS-e, MMS-e in prenos podatkov pa lahko uporabljate iz vseh teh 1000-ih enot - če želite, lahko porabite npr. 550 MB prenosa pod., 60 MMS-ov in 390 SMS-ov. (zgolj okviren primer za lažje razumevanje):)

Kar se pa tiče izvornega omrežja iz katerega kličete ... načeloma se preferira Tušmobilovo omrežje za Brezmejne pakete, saj le na ta način dosežete najbolj optimalno porabo za najmanj denarja. Kar se pa tiče klicev, ste lahko od 1.8.2011 dalje priklopljeni tudi na Mobitelovo omrežje pa imate še vseeno normalen interval (60/60, prej je bil 180/180).

Upam, da je zdaj vse jasno. 8-)

Selinchy ::

bond007 je izjavil:

@Gokeiken: tisti kupon za brezplačno priključnino velja samo, če se vežeš za 2 leti, sicer moraš priključnino plačati.


Wrong. Od začetka julija 2011 dalje lahko prinesete v poslovalnico kupon za breplačno priključnino brez da bi se od vas zahtevala sklenitev aneksa za telefon ali popust. Torej, naročnina se s kuponom lahko sklene brez da se sklepa tudi aneks. :D

kmetek je izjavil:

BREZMEJNIH 200 9,90 EUR 200 enot** + BONUS 1000 10 EUR 1000 enot = isto 19,90 EUR
BREZMEJNIH 1000 19,90 EUR 1000 enot

je kdo to primerjal sploh? ;((


Tako, kot je že nekdo omenil... dvomim, da je sploh kdo pomislil na tole varianto, ker po tej logiki se že bolj splača vzeti BM1000 in nato Bonus 200, saj je cena subvencioniranega aparata potem nižja. Vglavnem, gre se za ceno telefona .. pri BM200 + 1000 se upoštevajo cene za paket BM200, pri BM1000 + 200 pa za BM1000, tako da v tem je bistvena razlika. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Selinchy ()

Selinchy ::

djordjevic je izjavil:

Imo se najbolj splača vesolje.


Vesolje se najbolj splača, če se večinoma pogovarjaš z osebami v Tušmobilovem omrežju, si veliko časa na internetu in pošlješ ogromno SMS-ov, sicer so Brezmejni paketi veliko bolj ugodna varianta.

svecka je izjavil:

Jep pri brezmejnih 200 ni tega, lahko porabiš vseh 200 minut z klici v Mobitel omrežje, če pa vključiš še opcijo BONUS 1000, pa še tistih 1000 novih enot porabiš kakor želiš, torej tudi za 1000 minutno klicanje v izključno Mobitel.

Torej imaš lahko 1200 minut pogovora za 20€.

Sem klical na Tušmobil pa mi je rekla da pri BONUS storitvi ni 50% omejevanja za klice. Bom še ob sklenitvi naročnine se pozanimal, če to res drži.

Pa kdor bo prestopil na Tušmobil, naj jih pokliče pa zaprosi za BON, ki ti omogoči, da ne plačaš 10€ priključnine (vklopnine). Torej imaš prestop za 0EUR (0€ za vklop in 0€ za izklop zaradi enostranske spremembe pogodbe pri Simobilu (drugače je pa 5€ min)


Napaka. Pri BONUS storitvah so iste omejitve kot pri originalnih paketih. Torej, pri paketu BONUS 1000 je prav tako omejitev 500 enot. Lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Selinchy ()

Alamar ::

No danes sem šel prekinit naročniško razmerje. Vedel sem, da sem oproščen stroškov odklopa plus prekinitve vezave (5 EUR + 12 EUR). Na moje veliko presenečenje, pa mi niso zaračunali sorazmernega deleža pogodbene kazni za bonus na pogovore v vrednosti 40 EUR (plačati bi moral še cca 30 EUR). Dvakrat sem prodajalca vprašal, če slučajno ne bom dobil zaračunano po položnici, a mi je zatrdil in celo pokazal na računalniku da zaračunavanja ni. Edino, kar moram plačati je še položnica za tekoči mesec, ki pa bo pravtako 0 EUR, saj se naročnina plačuje v naprej in tudi nisem prekoračil limita zakupljenih minut. Tako da simobil adijo. Če pa bo spet kašna ugodna ponudba in brez kretenskega zaračunavanja storitev, ki jih ne potrebujem v naprej, se pa mogoče še srečamo.8-)

ahac ::

djordjevic je izjavil:

Roko na srce, Tušmobil je dobil UMTS koncesijo zastonj. Džabe. For free. Mobitel je plačal pred leti (sicer v bistvu država sama sebi, če gremo čist na grobo, pa vseeno) znesek v rangu milijard. Tudi Simobil je odštel veliko. No, Tušmobil je dobil zadevo zastonj, odgovorni tip pri Apeku pa naj bi bil za to dobil v tistem času dve stanovanju - ni dolgo, kar je bilo to v medijih.


Ampak v tem času si je Mobitel nabral ogromno prednost (pri izgradnji omrežja in uporabnikih).
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Ted ::

Alamar je izjavil:

No danes sem šel prekinit naročniško razmerje. Vedel sem, da sem oproščen stroškov odklopa plus prekinitve vezave (5 EUR + 12 EUR). Na moje veliko presenečenje, pa mi niso zaračunali sorazmernega deleža pogodbene kazni za bonus na pogovore v vrednosti 40 EUR (plačati bi moral še cca 30 EUR). Dvakrat sem prodajalca vprašal, če slučajno ne bom dobil zaračunano po položnici, a mi je zatrdil in celo pokazal na računalniku da zaračunavanja ni. Edino, kar moram plačati je še položnica za tekoči mesec, ki pa bo pravtako 0 EUR, saj se naročnina plačuje v naprej in tudi nisem prekoračil limita zakupljenih minut. Tako da simobil adijo. Če pa bo spet kašna ugodna ponudba in brez kretenskega zaračunavanja storitev, ki jih ne potrebujem v naprej, se pa mogoče še srečamo.8-)


Številke nisi prenašal?
Mah...
««
9 / 11
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Mobitel vs. Simobil (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
14034722 (19826) Veron
»

Veliki problemi z nategunskim Tušmobilom (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
30058013 (46528) Lonsarg
»

Džabest od jutri 19€ in samo 100MB vključenega prenosa (strani: 1 2 3 411 12 13 14 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
674217955 (185415) šernk
»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22460656 (52783) nekikr

Več podobnih tem