» »

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete

Stare količine in cene za paket Itak Džabest

vir: Mobitel

Stare količine in cene za pakete Povezani

vir: Mobitel
Mobitel - Že včeraj se je na forumu razvnela debata, da Mobitel z današnjim dnem namerava objaviti spremembe v ceni in zakupljenih količinah mladostnikom do 30. leta starosti namenjenega paketa Itak Džabest. Napovedi so se uresničile, a podražitve in spremembe, ki stopijo v veljavo s prvim avgustom, ne bodo doletele le Džabesta, temveč tudi običajnim uporabnikom nad 30. letom starosti namenjene pakete Povezani. Glavni spremembi v primeru Džabesta sta dvig cene s 15 na 19 € na mesec ter zmanjšanje količine zakupljenega prenosa podatkov z enega gigabajta na le 100 MB.

Prav to se zdi, da je povzročilo največ hudovanja, saj dandanes pametni mobilni telefoni zlahka presežejo to omejitev. Stanje s prenosom podatkov se je sicer poslabšalo tudi v paketih povezani, ki pa imajo spremembe še na drugih področjih. Namesto Povezanih 11, 22, 33, 44 in 77 bomo zdaj imeli pakete Mini (13 €), Osnovni (24 €), Opti (35 €), Super (45 €) in Mega Povezani (77 €), medtem ko bo paket Povezani 55 po 1.8. ukinjen v primeru novih naročnin. Obstoječim uporabnikom Povezani 55 ne bo treba menjati paketa in bodo še naprej plačevali 55 € mesečno.

V primeru Mini Povezani vam dodatna 2 € mesečne naročnine prineseta vključenih 10 MB prenosa podatkov, medtem ko so ostale količine nespremenjene. Enako je v primeru Osnovni Povezani, le da gre tukaj za vključenih 20 MB podatkov, medtem ko dodatna 2 € v primeru Opti Povezani v primerjavi s Povezani 33 prineseta enak padec v količini zakupljenega prenosa podatkov, kot v primeru Itak Džabesta - z gigabajta na 100 MB. Zgodba se ponovi še v primeru Super Povezani v primerjavi s Povezani 44, kjer zakupljeni klici in kratka sporočila SMS ostanejo enaka, a je vključenega prenosa podatkov ponovno le 100 MB, namesto gigabajta v starem paketu.

Kljub enaki ceni so spremembe v paketu Mega Povezani v primerjavi s paketom Povezani 77 največje od vseh. Ostaja neomejeno klicanje znotraj omrežja Mobitel, neomejeno klicanje na stacionarne številke (zgolj na številke operaterjev Mobitel, Telekom Slovenije, T-2, Amis in Tuš Telekom) in neomejen prenos podatkov, a je z neomejenega na 1000 padla količina zakupljenih kratkih sporočil SMS in večpredstavnostnih sporočil MMS. V primeru zakupljenih podatkov velja načelo pravične uporabe, ki je prej v veljavo stopilo nad 5, zdaj pa že nad gigabajtom prenesenih podatkov. Po prestopu meje so uporabniki omejeni na le 384 kb/s (48 kB/s) v smeri k uporabniku ter na 64 kb/s (8 kB/s) v smeri od uporabnika.

Paket Povezani 55 bo po 1.8.2010 imel zakupljenih 100 minut pogovorov v druga mobilna omrežja (neomejeno znotraj omrežja Mobitel), 1000 minut v stacionarna omrežja, po 55 kratkih ter večpredstavnostnih sporočil in 200 MB zakupljenega prenosa podatkov. Uporaba storitve Integral bo brezplačna do konca leta 2010 v vseh paketih Povezani in Itak Džabest (v primeru povezani 55 očitno do nadaljnjega, torej do izteka pogodbe), kar velja tudi za NeoWLAN in Mobilno TV. Cene za storitve nad zakupljenimi količinami ostajajo enake kot prej.

Se tako spodbuja nakupe pametnih mobilnih telefonov?

224 komentarjev

«
1
2 3
...
5

NoXy ::

Torej je zdaj le bolša opcija Simobil ? orto u nulo

Gost ::

Simobil je bila vedno boljša opcija in tudi bo. Pač jadrnice in drsališča stanejo.

dejanslo ::

Pri orto u nulo je potrebna vezava?
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: dejanslo ()

Bananovec ::

Do 1. avgusta normalno uporabljam Đabest, potem pa ga lahko brez dodatnih stroškov skenslam?
Do podražitve sem na Mobitelu, potem grem pa na Orto u nulo.

jest10 ::

Gost je izjavil:

Simobil je bila vedno boljša opcija in tudi bo.

Daj da se ti ne bom smejal...

Jux ::

Pri simobilu je vseeno koliko podatkov ti omogočijo prenest, ker meje itak ne dosežeš zaradi obupnega pokritja.
web&blog&etc: http://lukabirsa.com

FeniksX ::

Mislim, sam na profit gledajo .... ne rečem da bi sam zmanjšal količino interneta ali pa samo povečali naročnino sam da pa oboje ... glede na tako spremembo lahko odstopiš od pogodbe, čeprav še naj bi veljala 1 leto?

vstrac ::

Simobil ima slabo pokrivanje na obmejnih območjih (ni signala), slabo UMTS pokritost, poleg tega se jim v dobi kapitalizma zdi normalno, da bo stranka na UMTS modem čakala tudi 2 meseca. Po 2eh mesecih si dejansko upajo poklicat in vprašat, če še rabim. Ja, dva meseca sem čakal samo na njih :>

darkolord ::

Mislim, sam na profit gledajo
Neeee, RES?!?!

Roadkill ::

Lol noobs.

Tudi, če bi džabest POCENILI na 8EUR in zmanjšali prenos na 100mb, bi menjal paket.
Zdaj ko vidim, da so idioti bom pa menjal operaterja.

Jebeno je samo to, kar so omenili že pred mano. Slaba pokritost umts pri simobilu...
Ü

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Roadkill ()

PrimozR ::

darkolord je izjavil:

Mislim, sam na profit gledajo
Neeee, RES?!?!

Pa ne bi smeli. Sej veš, for te good of people. Komunizem pa tko... :>

twosocks ::

Danes naj bi Simobil neki nadgradil tole svoje podatkovno omrežje ... sicer ne vem a pokritost al samo hitrost... piše tut na strani.
*------------------------------------------------------------------*
Ni podpisa
*------------------------------------------------------------------*

diso32 ::

Ravno včeraj sem prešel na SiMobil.
Živim bogu za hrbtom, a moram priznati, da mi tu Simobil nepričakovano precej bolje pokriva signal.

Orto u nulo za 10EUR mesečno + Xperia X10 za 300EUR - pri mobitelu bi moral za paket 44 dat ravno tako 300EUR.


Kje je tu poanta, da bi ostal pri mobitelu?


lp
-

vstrac ::

Oni baje non-stop izboljšujejo svoje omrežje, a stranke to težje opazijo.

diso32: če rabiš dostop do interneta (mobilni, seveda, ne da čepiš s telefonom na mestu z dobro pokritostjo), druge izbire kot Mobitel ni.

lp

dukenukem ::

ahh še to podražil ,pa od kje jim ideja, da je v paketu samo 100mb grrrrrrrrr ,kapitalisti lačni

ozbolt ::

Slovenski Verizon. Še dobr d mamo alternative bolš k u amerik.

eee ::

Taka novica ni problem, če obstaja konkurenca. Če pa je nekdo bivši monopolist in se v tem času ni naućil učinkoviteje poslovati, ga bo pa prečudoviti kapitalizem sedaj prisilil. Tako kot bo politike, zapravljive župane, zgrešene projekte, itd. I LOVE KAPITALIZEM!

Roadkill ::

Ma ja na izbiro je zdej
- džabest + 1gb = 24EUR
- orto u nulo + 2gb = 22EUR + slaba pokritost

Gonijo naj se nekam s takim napredkom....
Ü

vstrac ::

Verjetno, če Mobitel ne bi bil monopolist, jim takšen paket (15 EUR, 1GB + nešteto ugodnosti pri klicih in sporočilih) ne bi padel na kraj pameti. Gre za pridobivanje strank, kar monopolisti radi naredijo tako, da se grejo dumping.

lp

deadbeef ::

podražitev je bila neizbežna saj mobitel posluje z izgubo

joebanana ::

Zgleda da bo treba zamenat operaterja...

ALT ::

nebi imel nic proti podrazitvi, ce bi vsaj pustili 1gb prenosa. tako pa imas sedaj dvojno podrazitev, ce hoces se 1gb prenosa.. katastrofa!

PrimozR ::

Zamenjaj podrazitev z zasluzki :D

Relanium ::

eee je izjavil:

I LOVE KAPITALIZEM!

Probaj to rečt: I love kaitalizem @ work

Rias Gremory ::

Sam pohlep jih je! ;(;(;(
Zmeri sm biu pr mobitelu ker je blo ugodno, zdej pa hočjo sam dnar. Res škoda ej! -.-
Treba bo poiskat alternativo :8)

Ted ::

Koliko me stane prehod na Simobil če sem v marcu podpisal 24 mesečni aneks za Samsung Spico ?
Mah...

roli ::

Samo so pa velike kurbe! Ajde podražitev še nekako sam, da zmanjšajo jebeni prenos podatkov na 100MB pri Džabestu bi jih pa zadavil. So bli tudi meseci, ko sem prišel čez 900MB prenosa. Najbolj glupo je, da jebene konkurence ni. Simboil ma isto sranje z samo 100MB prenosa plus pogovori v mobitelovo omrežje niso zastonj kot naprimer pogovori pri mobitelu v simobilovo omrežje. Da ne omenjam simobilove slabše pokritosti. Morda edino kak tušmobil sam ta pa verjetno nima nevemkaj HSDPA pokritosti?
http://www.r00li.com

vstrac ::

Dobro, eno vprašanje za vse, ki ste orgazmirali ob tej itak džabest ponudbi (med drugimi, je en kup mojih znancev pri priči menjalo operaterja, ko je džabest prišel na sceno): ali ste res mislili, da je gradnja omrežja tako poceni, da je za Mobitel rentabilno ponujati storitve v tej meri za to ceno? Se vam ni zdelo sumljivo, da morda pa želijo pridobiti le stranke, na račun konkurence?

Ob razmišljanju en korak naprej in primerjavi cen med Mobitelom in konkukrenco, se vam ni zdelo, da bo konkurenca pritisnila na državo in zahtevala regulacijo monopolista?

lp

RejZoR ::

Men je smešno samo v tem, da se vse giblje v smer podatkovnih prenosov, oni pa grejo ukinjat ravno to (oz grdo omejevat). Zakaj bi kupil drag high tech telefon s huge ekranom, standardi hitrih prenosov in mega browserjem, če pa ga ne boš mogu ugodno koristit. Da ga pol z ubijalskimi naročninami preplačaš podolgem in počez pa tud ni fajn. Ker 100MB je dandanes res zelo malo celo za telefon. 1GB pa je solidno.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

mrTwelveTrees ::

evo mene bo Mobitel že zgubu zaradi podražitve
preračunal sem da me ceneje pride T-2 ker je naročnina 4 eur + pogovori pa je enako kot mobitel, ker ne govorim tako veliko

nobodyelse ::

Maybe je pa SPET prišlo do te točke, da so ratal preveliki monopolisti in se bodo (morajo) s podražitvami znebili določen % uporabnikov, dobiček se jim pa ne bo zmanjšal...

darkolord ::

deadbeef je izjavil:

podražitev je bila neizbežna saj mobitel posluje z izgubo


Od kje ti pa to?

Čisti prihodki od prodaje 449.324.650 EUR
Čisti dobiček ali izguba obračunskega obdobja 58.954.769 EUR

PrimozR ::

mrTwelveTrees je izjavil:

evo mene bo Mobitel že zgubu zaradi podražitve
preračunal sem da me ceneje pride T-2 ker je naročnina 4 eur + pogovori pa je enako kot mobitel, ker ne govorim tako veliko

V tem rpimeru že prej praktično ni bilo razloga da bi bil na Mobitelu.

Če pa računaš na podatke pa pač. Ljubljana in Maribor. Če gostuješ pri Mobitelu podatkov ni ;)

speed machine ::

Torej če sem doumel celo zgodbo gre takole:
EU postavi zgornje meje cen za mobilna omrežja znotraj EU. Mobitelu grozi izpad dobička. Za kritje dobička se odločijo povišat cene. Pred povišanjem cen (in oklestenjem paketov) se izvedejo obširne analize z namenom ugotovitve koliko svojih uporabnikov bodo izgubili (torej odstop od naročnin). Ker je izpad dobička od izgubljenih naročnin manjši kot bo novega dobička, se izvede stvar opisana v novici. Vse znotraj zakonov in pravil.

Pač še en navaden dan v svetu kapitalizma. :)
//

Putr ::

Ok noben ni povednu najbl relevantne stvari:

Koga se tičejo te podražitve? Obstoječih uporabniko? Novih uporabnikov? Vseh po določenem dnevu?

Jest sem na Džbest, brez vezave, tko da če bojo tole podražil tudi zame bom po hitrem postopku počekiral če je simobil kej bl ugodn ker me slaba pokritostst ne moti ker sm iz lj.

sgdjkdlsugi4 ::

RejZoR je izjavil:

Zakaj bi kupil drag high tech telefon s huge ekranom, standardi hitrih prenosov in mega browserjem, če pa ga ne boš mogu ugodno koristit.


Ker folk ki ima € (NACELOMA) za nakup takega telefona ne bo klosaril za par € vec na mesec za podatke?

jest10 ::

Malo jih je zgleda že stisnlo:P
S 1. 8. bomo promocijsko za obdobje enega leta 50 % znižali cene dodatnih podatkovnih količin v kombinaciji s paketi Itak Džabest ter Opti in Super Povezani.

Tako bo dokup 100 MB stal 2 EU...R, 500 MB 4,50 EUR in 1 GB podatkov v domačem omrežju 6 EUR na mesec.

zee ::

Potezo bi razumel, če bi obenem tudi priznali, da njihovemu omrežju ne uspe "prebaviti" tolikšnih količinih podatkov.

V trditev nekaterih, da si je Mobitel s paketom Džabest delal izgubo, pa ne verjamem.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

NoXy ::

Mi lahko kdo pove, če vzamem paket ORTO U NULO se morem zavezat da bom pri njih 2 leti ?

zee ::

Ne. Zavezati se ti ni prav prav k ničemur.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

MonkeyHead ::

Jaz boš še naprej mobitel gono z džabestom + 4.5€ 500mb prenosa mam zadost :D

Stipex ::

Očitno bo potrebna menjava operaterja.
Kdaj mi že poteče aneks...

svetetko ::

Je mogoče kdo pogledal v pogodbo o sklenitvi naročnine? Je kje napisano, da lahko spreminjajo cene storitev? Nekako bi pričakoval, da če skleneš pogodbo, se strinjaš s trenutnimi pogoji/cenami. Torej če podražijo, lahko odstopiš od pogodbe brez kazni? Ali je to preveč optimistično?

PrimozR ::

Putr je izjavil:

Ok noben ni povednu najbl relevantne stvari:

Koga se tičejo te podražitve? Obstoječih uporabniko? Novih uporabnikov? Vseh po določenem dnevu?

Jest sem na Džbest, brez vezave, tko da če bojo tole podražil tudi zame bom po hitrem postopku počekiral če je simobil kej bl ugodn ker me slaba pokritostst ne moti ker sm iz lj.

Vseh.

ahac ::

Zakaj bi kupil drag high tech telefon s huge ekranom, standardi hitrih prenosov in mega browserjem, če pa ga ne boš mogu ugodno koristit.

In zakaj bi ti Mobitel vsako leto subvencioniral nov drag high tech telefon, če mu pa ne prinašaš dobička?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

PrimozR ::

zee je izjavil:

Potezo bi razumel, če bi obenem tudi priznali, da njihovemu omrežju ne uspe "prebaviti" tolikšnih količinih podatkov.

V trditev nekaterih, da si je Mobitel s paketom Džabest delal izgubo, pa ne verjamem.

IMO je edino Mobitelovo omrežje sposobno pri nas prebaviti toliko podatkov po celi Sloveniji, če že katero. Vsaj glede na poročanja ostalih uporabnikov, sem na Mobitelu že od 2002, neprestano.

svetetko je izjavil:

Je mogoče kdo pogledal v pogodbo o sklenitvi naročnine? Je kje napisano, da lahko spreminjajo cene storitev? Nekako bi pričakoval, da če skleneš pogodbo, se strinjaš s trenutnimi pogoji/cenami. Torej če podražijo, lahko odstopiš od pogodbe brez kazni? Ali je to preveč optimistično?

Seveda lahko. Ampak plačaš pa aparat, če imaš subvencioniranega.

ahac je izjavil:

Zakaj bi kupil drag high tech telefon s huge ekranom, standardi hitrih prenosov in mega browserjem, če pa ga ne boš mogu ugodno koristit.

In zakaj bi ti Mobitel vsako leto subvencioniral nov drag high tech telefon, če mu pa ne prinašaš dobička?

Če so to subvencije...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: PrimozR ()

sese12 ::

Džabest +26,7% podražitev za manj storitev ????

desperados ::

tudi jaz sem že od 2002 na mobitelu in takoj ko mi poteče aneks menjam ponudnika! za 14EUR na T2 dobiš neomejene pogovore in neomejen prenos. torej bom zares moral naštudirati jsr180 za mojega eriksončka...

svetetko ::

Seveda lahko. Ampak plačaš pa aparat, če imaš subvencioniranega.


Kako pa ugotovim višino subvencije na aparat? Oz koliko je pač še potrebno plačati?
«
1
2 3
...
5


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Telekom Slovenije podražil mobilne pakete (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Novice / Ostale najave
10619791 (10085) bambam20
»

Tušmobil paketi vs. Mobitel (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
5811474 (8828) Lonsarg
»

Od danes cenejši mobilni internet v tujini

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
3413212 (11586) Hardstyle
»

Mobitel bo podražil in spremenil naročniške pakete (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Omrežja / internet
22460657 (52784) nekikr
»

Polovico podatkov prenese peščica uporabnikov

Oddelek: Novice / --Nerazporejeno--
123297 (2261) jRk0

Več podobnih tem