» »

Mobitel vs. Simobil

Mobitel vs. Simobil

«
1
2 3

Constantine ::

Sem preletel vseh 40 strani in nisem našel nobene podobne teme. Tudi iskanje ni brglo nič podobnega ven. Če pa že obstaja me pa kar napotite tja :D

Moje vprašanje je sledeče:

Trenutno sem pri Mobitelu, nobenega aneksa nimam aktivnega in razmišljam da bi si nabavil nov telefon. E65 ali N73. In sedaj razmišljam če bi pristopil h Simobilu, ker je občutno cenejši in me zanima kakšna je kakovost pri njih? Kakšne imate izkušnje s Simobilom, pokritost omrežja, nudenje storitev, customer support. Bi bil zelo hvaležen za vsak nasvet.

Lp

P.S. Lahko še kdo napiše kakšne svoje izkušnje z navedinimi telefoni. Hvala.

glinik ::

Mobitel:

+pokritost
+stabilnost linij

-visoka cena pogovora
-telefoni niso poceni

Simobil:

+cena pogovora
+poceni telefoni

-pokritost
-prekinjanje linij
-klicano osebo ne dobis, potrebnih je vec poiskusov

To je na kratko ...

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

>>><<< ::

N73 je pri Simobilu dražji in dobiš še live! menuje zraven.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

krho ::

Sam sem pri simobilu približno 3 leta. Prej sem bil na mobitelu in mi ni niti malo žal. Se pa precej pozna v moji denarnici, saj so se mi računi skoraj prepolovili :). Kar se tiče njihovega helpdeska.. Sam sem imel težavo nastavit GPRS na svojem telefonu (beri: nikakor ni hotel delovati), me je ~10 min zatem, ko sem poklical na helpdesk in mi tam niso znali pomagati poklical nazaj njihov tehnik in sva skupaj rešila problem.
si.Mail odprto-kodni odjemalec elektronske pošte. - http://www.simail.si
Uredite si svojo zbirko filmov, serij in iger - http://xcollect.sf.net

zlobcek ::

Sam sem presedlal na simobil kakega pol leta nazaj.

Glede na ceno pogovorov in mesečne stroške mi ni žal. Imam pa probleme, ki jih je naštel glinik. Če bi imel ta telefon kot služben, bi šel nazaj na mobitel. Ljudje mi namreč sem in tja jamrajo, da sem nedosegljiv, ko kličem je folk nedosegljiv, dvakrat do sedaj me je punca klicala in je zvonilo, meni se pa na mobitelu ni prikazalo nič. Čeprav to zadnje nisem nikjer zasledil, da bi se dogajalo pri simobilu pri drugih uporabnikih, takoda je lahko kriv moj mobitel:))

Če to vzameš v zakup se splača. Vzeti pa moraš obvezno tisti dodatek opcijo mobilni. Meni se drugače nebi splačalo, saj večino ljudi kličem v mobitelovo omrežje.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: zlobcek ()

ahac ::

Jaz sem na Simobilu odkar imam gsm. Pokritost je ok. Moj oče ima sicer problem, ker je slab signal kjer on včasih dela, ampak tisto je zelo majhno območje v ozki dolini izven naselja. Se mi je pa tudi že zgodilo, da sem imel signal kjer ni bilo Mobitelovega.
Je pa tudi pri meni kdaj tako, da me kdo kliče in nisem dosegljiv, čeprav sem doma pri polnem signalu (in takoj dobim sms z obvestilom o zgrešenem klicu). Ampak to je zelo redko. Na mobisuxu sem bral, da naj bi bilo to zaradi tega sistema za prenos številk. :\
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

David1994 ::

za mobitel pa simobil je pokritost pa gli obratna... tle na pristavi pri novi gorici mobitel ne lovi cis nic, simobil pa se super da pogovarjat;)

Ted ::

Mene pri Simobilu bolj moti dražji prenos podatkov, ob tem da imam pri mobitelu paket pri katerem imam 10 mega prenosa zastonj. V tej situaciji me mobitel pride več, je pa res da telefonskih iz Simobila praktično ne kličem oz. minimalno.
Mah...

kulSMS ::

GPRS slabše dela pri Simobilu.
Če si iz kakšnega večjega mesta potem ti bo delalo relativno dobro
(meni če sem v LJ deluje OK, prekinjanje se zgodi le izjemoma)

če si pa kje bolj bogu za hrbtom pa boš imel verjetno probleme s prekinjanjem in občasno nedosegljivostjo (če klic traja več kot 20 minut potem skoraj nujno enkrat prekine povezavo).

Cena je pa zakon. Se najmanj razpolovi glede na mobitel. (iz bivših 10kSIT --> 5kSIT)
Pa še struktura mobitel simobil se je pri mojih kolegih obrnila (80% proti 20% v 20% proti 80%).

JurijTurnsek ::

če se ti ne mudi, počakaj do prvega septembra ko bo simobil štartal UMTS in bo verjetno kaka fajn akcija (lahko ravno za tvoja mobitela)...

sicer sem pa sam na simbilu že skoraj dve leti pa sem zadovoljen (še posebej s cenami), je pa res ar so rekli ljudje za klice (včasih moraš večkrat probat)
http://www.slatnaskejta.com

roli ::

Heh čudno moj prijatelj ima simobil in me je petkrat klical iz dveh različnih številk (obe iz simobil omrežja) in sem dobil samo piskanje in tisti ogabni moški glas "vaš klic je na čakanju".Če bi imel mobitel bi bila ženska:D .Čez nekaj časa je potem spet delovalo normalno.
http://www.r00li.com

glinik ::

Simobil glih ni za kakšnega "poslovneža", drugače je po moje ok, kot privat.

Lp
Če bi faušija gorela, cela Slovenija bi gorela :)))

Je vredno razmisleka ...

nastyboy ::

Ja v kakšnih manjših vaseh je lahko res signal zelo slab, če živiš v kakšnem velikem mestu pa tega še opazil/a ne boš razen v nekaj ekstra denarja v denarnici. Pa bolj se ti splača če maš več kolegov na Simobilu... tako da deluj tudi v tej smeri. Pa ne menjavat en po en ampak vsi naenkrat... tako še hitreje "prisiliš " druge v menjava... veseli pa boste na koncu vsi.


LP

imagodei ::

Sem na Simobilu eno leto. Na denarnici se pozitivno pozna, nimam pa nobenih problemov, ki jih omenjajo ostali. Pokritost je OK, še povsod v civilizaciji mi je aparat lovil. Bil sem na parih mestih, kjer je treba pač malo "iskat" signal, predvsem so to kakšni vikendi v gorah ali pa kakšne rovte, kjer je napoti signalu kakšna vzpetina. Drugače pa je Simobil bomba.

Če bi primerjal cost/performance razmerje za pogovore in SMS-e (to, kar itak večina uporablja 90-99%), potem se Simobil bolj splača. Če imaš posebne zahteve, se mogoče res splača plačat več na Mobitelu, pa zato imeti par procentov boljšo storitev. Ampak, dejansko gre za to - par procentov (pa mogoče še prihranek, če uporabljaš GPRS).
- Hoc est qui sumus -

jRk0 ::

jaz sem na simobilu ze od prvega telefona naprej. mel sem predplacniske pakete, pa tudi narocnino, ki jo mam tudi zdaj. Menjal pa sm 3 al 4 stevilke v tem casu (jebiga, ce zgubim vse telefone :)).

Drugace deluje se kar ok, zadnje case edino malo cudno klice, kar je omenjal glinik, vendar je mozno, da je to kriv telefon (SL75).

Mel sem tudi GPRS Unlimited, ker sem doma v rovtah in je bila to najcenejsa moznost interneta, ker je bila pac neomejena. No, nokio 7650, ki sem jo takrat uporabljal (ze dolgo nazaj) za to delo sem preklel stotisockrat, pa tudi signal :D ker je nonstop prekinjalo, ko pa je delalo pa je blo kar ok:D
You fuck up once, you loose two teeth.

bluefish ::

tudi jaz sem že od vsega začetka na Simobilu (najprej Halo paket, potem pa naročniški do sedaj), tako ti neke primerjave z Mobitelom ne morem dati. Je pa Simobil vsekakor cenejši. Pokritost s signalom je zadovoljiva, ponavadi ne lovi le v kakšnih skritih rovtah, ki jih še na zemljevidu ni.
V LJ nimam težav s prenosom preko GPRS, tudi klici potekajo brez težav. Morda se te problemi res pojavijo v krajih z manjšo pokritostjo.
Morda še en plus pa je cenovna dostopnost mobilnikov, ki so pri Simobilu veliko cenejši. Edini minus je, da imajo nekateri napis Vodafone (podobno kot Mobitel zank Planet).

Mih@@ ::

Sam sem bil Simobilov naročnik, sedaj sem nekaj let na Mobitelu. Prestavil sem se, ker Simobil ponekod, kjer krožim, nima signala, poleg tega se Mobitel izkaže pri dodatnih storitvah, kot je prenos podatkov (cenejši in dobro deluje... S! edge je svetlobna leta za tem, umts pokritost bo pa še nekaj časa mizerna), Moneta (nujno,... ko se navadiš, ne gre brez). Kar se cene pogovorov tiče... račun sem imel približno enako visok takrat, ko sem presedlal. Verjamem pa, da se da s poceni vikendi (če imaš Itak) oz zastonj vikendi in večeri (če plačaš 6 € mesečno) in zastonj videotelefonijo konkretno prihranit.
Menjat operaterja samo zaradi cenejših telefonov je pa oslarija... sploh ker so Simobilovi navadno Vodafone edition in so eni bolj eni manj okrnjeni, kar se funkcionalnosti tiče. Pa Mobitel ti omogoča vzporedni GSM in UMTS aneks, telefoni pa niso zaklenjeni. Ampak kot pravim... na dolgi rok je veliko pomembnejše, koliko daš za klice in koliko uporabljaš dodatne storitve, kot pa koliko si stisnil za telefon.

PROTOTIP ::

#000000 ::

Jest sm bil med prvimi naročniki mobitela GSM ko je bila minuta pogovora 140 sit pol so malenkost znižal ko je prišel simobil, seveda sem takoj preveksal na simobil in se zajebal do nezavesti, nikjer razen v mestu ni bilo signala ko sem šel enkrat v en kraj cca 10 km ven iz LJ sem mogu dobesedno it v bloku na teraso da je bil signal, ko po 3 mesecih nisem dobil računa, sem klical na help in so mi rekl da imajo neke težave z obračunavanjem, šele 6 ali 8 mesec sem doobil prvo položnico, seveda v par dneh tudi ostale za nazaj :D

Ne vem men so se zamerli, opažam pa, da čedalje več folka jemlje pri njih neke družinske pakete. LP

bluefish ::

to s pomanjkanjem signala je bilo res morda pred toliko in toliko leti, sedaj pa signal lahko loviš že skoraj povsod.

SmeskoSnezak ::

Dobro za vedet, eu tarifa
in Simobil tudi z eu tarifo.
Zelo lepo od mobitela po dolgem času

Simobil ima nižje cene pogovorov, kot pa Mobitel. Lahko pa vzameš pri Mobitelu tale paket, ki je potem cenejši od Simobilove ponudbe.

Cena N75 sta podobni ... simobil , mobitel. S tem, kot so ti že povedali,da ima Simobil drugačne menije in nasprotno od Mobitela, je telefon (sim) zaklenjen, prav tako nekatere storitve.

Kar se tiče pokritosti, bi naj Simobil imel malenkost večjo kot Mobitel. Še Mobitelov zemljevid.

Servis in pomoč pa je zelo subjektivna stvar. Ampak če povem svoje mnenje, na splošno menim, da so pri Mobitelu bolj pripravljeni pomagati in nimaš težav, tudi ko ne moreš plačati položnic. Za kakšne napake se tudi opravičijo in dobiš izstavljeno novo položnico. Kar za Simobil ne morem trditi.

//Več informacij kasneje. Delam...
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

mchaber ::

SmeskoSnezak ::

Morš bit registriran očitno.

Vem pa to, da je to(ker si mislim o čem gre) tudi do zdaj bilo. Namreč dostikrat se pogovarjam ponoči in ko mine ena ura, se pogovor enostavno prekine. Mogoče pa nas "pazijo" in nočejo, da imamo velik račun. :D Nikoli mi ni bil problem, še enkrat poklicat nekoga in se naprej pogovarjat. A vam je? :P
@ Pusti soncu v srce... @

pizdindim ::

Zanimivo je to s pokritostjo. Simobil pokriva več prebivalstva, že na oko pa se vidi, da Mobitel pokriva več površine. A to pomeni, da je torej za sicer redko, ampak vseeno poseljena področja boljši Simobil, za totalno nenaseljene vukojebine (Alpe, Kočevski Rog) pa Mobitel? Domnevam namreč, da bi gosto poseljena področja morala biti dobro pokrita pri obeh.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: pizdindim ()

Steinkauz ::

Kako zaboga ima lahko simobil pokritega več prebivalstva. V večini mobitel pokriva iste dele kot simobil ter še ostale. Res redki kraji ne lovijo mobitela, pa lovijo simobil.

jack10 ::

Jaz poznam 2 lokaciji ki jih pokriva simobil mobitel pa ne

Steinkauz ::

Sem napisal večino :)
Sem prepričan, da mobitel lovi več ljudi kot simobil...(pa ne da so nujno mobitel uporabniki)

SmeskoSnezak ::

Treba še upoštevat Debitel (vsaj tega poznam, ki ima Mobitelovo omrežje.) Še koga?
@ Pusti soncu v srce... @

MTm2H37rqt7B ::

IMO IziMobil uporablja Mobitel omrezje.

ahac ::

Kmalu tudi Tuš mobil. Verjetno bodo imel kar nizke cene, ker drugače nimajo šans.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

madmitch ::

Tole z nedosegljivostjo pri SiMobilu je zelo hecno. Jaz imam ogromno (cca 85%) vseh dohodnih in odhodnih klicev s tujino in tu zadeva špila 100%, brez nedosegljivosti, prekinjan... Medtem ko se vse to in še kaj bolj bizarnega dogaja na relaciji z Mobitelovim omrežjem. Pomoje si oba malo nagajata in mi potem pizdimo.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

dukenukem ::

če si z vasi al hribov, simobil zvisi z svojo nepokritostjo,ker zajebava preveč,mobitel ma pa vredu omrežje ,tud če je malenkost dražji,itaq paket je čist ugoden :))

globoko grlo ::

men se je nedolgo nazaj zgodil, da me en nazaj kliče, er sem ga jaz kao par minut prej klical in mi je vračal klic
itak, da ga nisem
zdej, kako je to mogoče, da ima on neodgovorjen klic, čeprav ga nisem klical?

sem pa pri simobilu

drga pa zadovoljen
pokritost je že takorekoč ista kot pri mobitelu
support je pa tut ok

koyotee ::

jaz sem pri mobitelu, itak paket, med vikendom imas minuta pogovora/sms/mms 1cent tko da nevem kaj bluzite da je drago. + tega je umts zastonj, torej ce imas signal klices zastonj, niti ni treba da se gledas prek kamere :)
Rear DVD collector!
JTD power!
Coming soon: bigger E-penis & new internet friendzzz!

zee ::

na Mobitelu in brez pripomb. kvaliteta storitev in cene so zadovoljive, zamerim jim drag prenos podatkov in še par malenkosti.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

madmitch ::

Enako za SiMobil. Tako ali tako res idealnega paketa pri idealnem ponudniku ni in ga ne bo. Poiščeš najboljši kompromis in je. Vse ostalo mešetarjenje je dražje.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

ahac ::

+ tega je umts zastonj

Super. Kolk časa še? Kakšna bo cena potem?
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

>>><<< ::

Mogoče bo še tako dolgo, dokler Simobil ne postavi UMTS omrežja >:D.
ATI cards are like buses... They're huge, red and have bad drivers.

buneech ::

Simobil naj bi meu konc tega leta postavljen umts omrežje v večjih mestih slovenije, najkasneje v začetku naslednjega leta...
Drgač pa uporabljam S!mobil in sm zadovoln. Račun je dokaj nizek, zj so pa sms-i prek klape samo 0,0029 €, torej so še krepko znižal ... :P

kulSMS ::

če pošlješ 700 sporočil na mesec so res toliko kot si napisal, sicer pa ne!

madmitch ::

23 SMSov na dan????? Ja komu pa, sej nise Pariz Hilton.
Nobody is perfect, my name is Nob Ody

Mih@@ ::

Za umts je cena napisana v računu... obračunajo ti klice in potem imaš postavko s popustom v istem znesku. Tako da lahko že vsak sedaj preveri, koliko je zapravil z videotelefonijo, čeprav je brezplačno zaenkrat.
Seveda pa ni nujno, da bo potem, ko se bo kasiralo, cena ista kot je sedaj.

d'Regi ::

Ta tema je bila daljnega leta 2007...
Torej, zanima me isto. Primerjava obeh naj slovenskih operaterjev. S stališča telefonije ter podatkovnega prenosa (3G, edge...).
Trenutno sem na Si.mobilu in mi kmalu poteče vezava. In predno se nanovo navežem, bi rad vedel kam, glede na to da sta si dokaj enakovredna po cenah paketov. Vsaj orto in džabest.
Lp in hvala za kakšno izkušnjo oz. tehnični podatek. :)

Poldi112 ::

Enostavno - če si z simobilom zadovoljen in je cena podobna, pač ostaneš. Ker mobitel ima še vedno boljše omrežje, ampak če je zate dovolj dobro potem je to ok. Večji problem imam jaz, ki počasi zaradi cen zapuščam mobitel. Bom šel pa k tuš-u. Kupil sem en sim in malo testiral gprs in je bil ok.
Where all think alike, no one thinks very much.
Walter Lippmann, leta 1922, o predpogoju za demokracijo.

Bor H ::

Vedno bolj se kaže neresnost simobila, čudne provizije za dostop do portala, ki so jih zaračunaval, različne naknadne omejitve unlimited paketov, itd. Če te to ne zadane je kul, so pa v vsakem primeru za nekaj časa izgubili zaupanje strank, vsaj vem da moje so. Uglavnem komunikacija s strankami je bolj slaba no.

Ima pa mobitel v džabestu 1GB namesto 100MB prenosa podatkov, kar je lahko pomembno (jst prenesem cirka 200MB mesečno), prav tako ti lahko tisto razliko v ceni mobitela krijejo točke zvestobe, ki jih lahko pri mobitelu zbiraš, sej ni dost ampak se pa nabere lahko nekaj 10EUR v času vezave.

Na koncu je pa itak verjetno najbolj važno to, kam največ kličeš, če imaš večino klicov v Simobil omrežje vzameš Simobil in ne boš prekoraču tistih 1000 minut, če ne pa mobitel.

denabiker ::

sem blizu hrvaške meje in imam zelo slab signal Mobitela, vse ostalo je pa v redu, npr,. Simobil. O UMTS lahko samo sanjam. Hrvaški signalov pa imam polno kapo:)

MObitel mi ni všeč zaradi cen. Ne morem verjeti kakšne cene ima mobitelov, pa še najmočnejši je. Včasih je bil ugoden nakup UMTS aparata, sedaj je pa brezveze za tisto majhno raliko proti redni ceni v kakšni trgovini recimo mobisvet, ali pa preko meje, kjer še je ugodneje.

Pa te for , ki imajo sedaj, janurska akcija itd. je pa čsto drugi aneks, kjer se vežeš 2 leti, pa še umts ne mroeš vzet. Pravi cig*ni so postali.

zee ::

Saj pri Simobilu niso nic boljsi. Ce na pazis na drobni tisk, te hitro vrzejo na finto.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

AndrejS ::

Če ti je pomembna cena potem simobil. Če pa dosegljivost pa mobitel.

Bor H ::

Pa tudi cena je zelo odvisna od primera do primera, odloč se kaj točno rabš in pol računaj pri obeh operaterjih kaj je cenej.

Gavran ::

Mogoče bi pa pogledal še Tušmobil?
Bodimo strpni do virusov. Tudi virusi gripe, prehlada in AIDSa morajo živeti.
«
1
2 3


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri mobilni operater je najboljši v sloveniji (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10327583 (13013) Jerry000
»

Tušmobil DA/NE? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
16527388 (17003) Reycis
»

Mobitel - Najcenejša možna naročnina (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6317847 (15116) šernk
»

menjave mobilnih operaterjev

Oddelek: Mobilne tehnologije
254094 (3603) Lonsarg
»

Si mobil in napake (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
7920168 (16754) Mitja358

Več podobnih tem