» »

Ugled policije

Ugled policije

s5tjasa ::

Pozdravljeni,

za diplomsko nalogo izvajam anketo o Policiji oz. njenem ugledu. Prosim vas, da si vzamete 5 minut časa in rešite anketo.

Link: http://www.1ka.si/a/7524

Hvala

profii ::

Rezulatai me pa resno zanimajo :)

dronyx ::

Prosim še za eno krajšo anketo o ugledu mestnega redarstva. :)

radiculus ::

Potem vsaj za naslov teme napiši "ANKETA: Ugled policije". Sicer pa samo še ena v vrsti useless diplom.

softić ::

Ugled polcajev je na psu oziroma nikakršno.

donfilipo ::

Načeloma je tako.

Če bi od 100 udeležencev ankete, 10 pokazalo popolno, ali pretežno nezadovoljstvo, bi jih policija morala povabiti na razgovor. In ko bi prišli tja, z noži v hrbtu:)), bi nemara kak dohtar, moral tudi s policije narediti preiskavo. Tako pa otroci so pridni, trenirajo metode, policija se bori, za kolikor toliko znosne plače, kriminal pa po najnovejših podatkih trenira strogočo:))
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

donfilipo ::

Da ne bom samo stresal vice in bo še kdo brez občutka za šalo preveč resno vzel.

So določene družbene klime in situacije, ki jih policija ne obvlada. Ne more obvladati. Zaenkrat po podatkih še nismo tam, se pa bližamo.

Policija tisto kar lahko obvlada, obvladuje z vedno več res strokovno visoko usposobljenimi delavci.
Problem je le, ker sama tranzicija iz socializma v neoliberalizem, pod določeno klimo, lahko policijo prehiti.
In se kriminal na gospodarskem, kriminal z drogami in na drugi strani brezup in malodušje razpaseta tako, da je boleče. In za policijo, predvsem pa za ljudi.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

LordTado ::

MIHAc27 ::

Kako naj bom zadovoljen, če samo kasirajo (ok razumem da sem za prekršek sam kriv), ko pa jih kaj rabim pa nič od njih.
Do sedaj podal 2 prijavi. Oni niso rešili nič. Pri očetu isto, ko se je v njega nekdo zaletel in pobegnil. Povedal jim je celo konkretno kdo je bil pa spet nič.

Da ne bo samo negativizem... Naj se nekdo oglasi, ki so mu policaji pomagali.

M1_Abrams ::

V mojem primeru so tudi samo slabe izkušnje z Slo policijo. V sr. šoli so mi ukradli denar, odpeljali kolo. Pa nič od njih - pravijo "iščemo". Ko pa malo prekoračim hitrost na cesti so pa takoj tam.
PHP & MySQL

jype ::

Skoraj same odlične izkušnje. Do njih sem spoštljiv in razumevajoč, hkrati pa odločen in jasen. Par pogumnih mladcev v uniformah je bilo treba poučiti o cestnoprometnih predpisih in jim razkazati okolico, da so spoznali svojo zmoto, a glede tega ni bilo nikoli težav.

Aja, ukradenih biciklov ne najdejo. Minus.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

zee ::

Dokler sem se bil v Sloveniji, sem imel same pozitivne izkusnje.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Mesar ::

Tisti ki pišete o pozitivnih izkušnjah. Kakšne so bile te pozitivne izkušnje? Me namreč res zanima.
Your turn to burn!

marijancek ::

nimam posebnih izkušenj s policisti in tako naj tudi ostane. :)

Zgodovina sprememb…

Mesar ::

Slabe izkušnje so načeloma tako ali tako posledica neupoštevanja takšnih in drugačnih predpisov oziroma nezmožnost poiskati najboljše rešitve v dani situaciji, me pa zanima kakšne so pozitivne izkušnje. Če ti policaj kaj spregleda ali ti gre na roko, so to prej negativne izkušnje - zamisli si, da si na drugem koncu situacije. Če imajo korekten in vljuden odnos do tebe pa to niso pozitivne izkušnje, so uradne osebe in je normalno, da se tako vedejo - nekateri celo trdijo, da bi morali biti vzor ampak si žal nekateri privoščijo preveč... res pa je, da zato nemoremo trdit, da so vsi takšni, ampak ja.

Kot že rečeno pa me zanimajo kaj so dobre izkušnje, ker vse to spada pod slabe ali pa opisuje stanje, ki bi moralo biti normalno.
Your turn to burn!

zee ::

Pozitivne izkusnje: korekten odnos do mene ko stranke v postopku (nesreca, redna kontrola), brez pametovanja (*banja) z nobene od strani.

Dasiravno sem bil tudi sam vselej zelo korekten in vljuden do njih.

Kdor pa policistom pametuje, si je v najvecji meri sam kriv za vse posledice, ki sledijo iz tega. IMO.
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: zee ()

Mesar ::

Torej kot že rečeno, so to normalne izkušnje, tako bi moralo biti skoz, tudi če pametuješ policaju je on uradna oseba ti pa ne.
Your turn to burn!

Arnidus ::

So far, same dobre izkušnje. Ok, pustmo ukradena kolesa na strani.
Ene 10x so me že ustavl, pa samo enkrat sem dobil položnico. Če si dobr do njih, so dobri do tebe. Če jih nasmeješ, pa še tujk bolš.
Pa tut tko... še v časih srednje šole, ko je trava bla pač tista epic stvar po pouku, nobenga problema, pa so nas zagotovo ene 5x,6x dobil z jointom u roki. KOt sem dejal, če si dober, pri njih daleč prideš.

Avenger ::

jype je izjavil:

Skoraj same odlične izkušnje. Do njih sem spoštljiv in razumevajoč, hkrati pa odločen in jasen. Par pogumnih mladcev v uniformah je bilo treba poučiti o cestnoprometnih predpisih in jim razkazati okolico, da so spoznali svojo zmoto, a glede tega ni bilo nikoli težav.


Neverjetno rad bi te videl ob tem početju. Res. Policaj ti pove, da si naredil prekršek in potem mu ti razložiš, da on o CPP nima pojma, ter ne pozna okolice, ker je zabit štajerc. On prbije, ka si ti nor? se počoha po glavi ti čestita in obljubi gajbo pira ko te naslednjič sreča. Itak. Story of my life.

Sicer pa moram priznat, da prav slabih izkušenj nimam s policaji, razen ene. Drugače vedno korektni, sicer bolj popustljivi kot pikolovski - zelo radi najdejo dva prekrška in te potem kaznujejo za enega. Tako da sem običajno potem tiho, ker se ne bom šel kregat, da nisem nečesa storil če pa sem. Kriminalisti pa itak, te tudi dejansko spoštujem.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Avenger ()

donfilipo ::

jure ima dobre izkušnje ker nekako kot anglesko bitje brez grehov zna policajem tudi pokazati avtoriteto.

Pomeni seva avtoriteto in policaji SO plačani, da so v servis državljanom. Poštenim seveda.
Življenje pa privede marsikoga v pijačo, droge, joint in ostale traparije in tu se pa nekje odisejada z represijo, kjer si ti master, tudi konča.

Formalno gledano te preglavic in krivic v hipu reši advokat, ki seveda hipno reši vsako zversko nagnjenost policije...če pa si v varčnosti ali revščini advokata ne znate privoščiti, pa boste opazili, da dejansko policija ima mehanizme tudi zveri, spomina zveri in postopke nasilja!
Še nekaj. Na nek način fetišistično ceni muda kriminalca:) Rešpekt do sozveri.

Mi je prav žal, ker moram skvariti angelski pogled jureta, samo tako je!
Sa primitivcima primitivno je poznana doktrina. Kako na butaste, podle in naključne načine pa njihovi lastni kadri nasilne narave in nizkega IQ, pridejo do tega da nekoga določijo za primitivca, je pa seveda cel roman:)

In ja seveda. Da ne boste živeli v napačnih utopijah. Kvalitetnih revolucionarjev kot je bil recimo Tito, ki so pripravljeni tudi likvidirati za čas posla, a po nekem principu ki je daleč od zgolj denarja, takih kriminalcev seveda ne delajo več! Kar pač lahko opazim in nemara tudi nezavedno obžalujem. Me pa čudi da edini priznam, ker smo bili vsi v tem duhu vzgajani. Starejše generacije seveda.
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

Ted ::

Osebno s prometno policijo nimam slabih izkušenj, prej obratno. Sem že bil v situaciji ko bi me lahko oglobili in sem jo odnesel z opozorilom (neprižgane luči podnevi, stara prva pomoč).
Po drugi strani sem policiji prijavil krajo mobilnega telefona in kolesa - ne enega ne drugega nisem več videl. Prav tako sem se precej namučil, da sem od njih dobil zapisnik o prometni nesreči (pijan voznik prebil domačo ograjo - za zavarovalnico), nasploh se mi zdi da razne tatvine in vandalizme, ki ljudi precej prizadenejo ne raziskujejo kaj preveč. Verjetno ni glavni problem samo volja in želja policistov po razkrivanju kriminalitete ampak tudi obremenjenost z birokracijo. Postopke in poročila bi bilo potrebno skrajšati in poenostaviti, policisti pa bi morali biti bolj prisotni na terenu.
Mah...

marvin42 ::

nekaj on topic: diplomska je v tem času verjetno že končana, se kje da dobiti pdf?
Mostly Harmless

Ashrack ::

na privat parkiriscu so mi ukradli tablice. Ko sem to opazil sem jih poklical in so bili v roku 15m pri meni in korektno opravili svoje delo.
....

BlueRunner ::

Mesar je izjavil:

Tisti ki pišete o pozitivnih izkušnjah. Kakšne so bile te pozitivne izkušnje? Me namreč res zanima.

Vlom v hišo: prišli sredi noči, takoj. Opravili ogled, povedali kako bo postopek tekel naprej, eden izmed njih pustil svoj mobitel, da lahko pokličem, če naknadno ugotovim, da je bilo kaj tudi kaj ukradenega.

Redna kontrola prometa: korektno in vljudno. Na koncu tudi obvezen pozdrav "pa srečno in varno vožnjo" kar je morda malo "corny", ampak dejansko tudi znak prijaznosti.

ZVCP prekršek (peš čez cesto pri rdeči): korektno, čeprav strogo izpeljan postopek. Med postopkom sta bila tudi tako prijazna, da smo se lahko umaknili iz mrzlega vetra v zavetrje, ker sam nisem bil konkretno oblečen (skočil sem po malico - tudi oblekel se nisem).

Delo za policijo: cela vrsta kriminalistov, ki so bili sposobni izraziti nestrinjanje z načinom kako sem opravljal delo, vendar pa so to vedno in brez izjeme izjavili kulturno in na nivoju, in tudi brez kakšnih groženj ali poniževanj (to si bi še danes štel za nezaslišano - nekateri neoperativci, ki so vo vodstvenih strukturah so si to občasno privoščili kar v javnosti).

So popolni? Seveda niso. Res sem naštel dobre, ker je to bilo vprašanje, bilo pa je tudi nekaj slabih. Niso pa tako slabi, kot jih praviloma slikajo mediji ali pa kot jih nekateri vidijo na podlagi govoric in morda kakšne osebne slabe izkušnje. Je pa zanimivo, da so bile moje slabe izkušnje s Policijo in policisti vsaj do sedaj omejene na moje "obdobje odraščanja" in bi morda lahko bile kaj povezane tudi z mojim takratnim obnašanjem.

Pa še nekaj, kar ni ravno "osebna izkušnja", a se mi zdi vredno omenjati. Delo policije je v splošnem dobro in se je od osamosvojitve naprej izboljševalo. Preiskanost kaznivih dejanj je solidna. Marsikaj se je spremenilo tudi na slabše, vendar pa nizko informatizacijo, delo na minimalnih zastareli opremi in nekatere organizacijskie napake, kot je neobstoj rajonskih policistov, premajhna vidnost v javnosti, premajhen poudarek na preventivnem delu v prometu in zaradi racionalizacije tudi zapiranje najmanjših policijskih postaj, ne štejem v slabo tistim, ki na terenu še vedno delajo predano in s srcem, temveč jih vedno pripisujem vodstvu Policije in MNZ, ki nekatere "reforme" izpeljali tako, da se je gledalo na vsak cent, pri čemer pa se je spregledalo ali pa slabo ocenilo strošek javnosti, ko se bo zaradi kakšnih ukrepov obseg predvsem preventivnega dela zmanjšal, ali pa bo preventiva ponekod v celoti izpadla iz programa dela.

donfilipo ::

Pa še nekaj, kar ni ravno "osebna izkušnja", a se mi zdi vredno omenjati. Delo policije je v splošnem dobro in se je od osamosvojitve naprej izboljševalo.


True. To drži kot pribito. Veča se tudi strokovnost. Sam princip liberalizma, naj bi neposredno izničil metode zloglasne udbe, ki je prevevala s svojim duhom prejšnjo starejšo.

Pojavili pa so se novi problemi. Materializem, pohlep in razpad moralnega sistema, prinesejo miselnosti, ki so za policijo nemogoč izziv in jih lahko rešuje samo družba v celoti. Ja, na koncu tudi civilna družba, kot je cerkev in če je ta popolnoma okostenela in pozlodnjena, pa alternative do na koncu gibanja 'occupy'. In vmes, bi če bi bil bog, bilo še niz na pol delavnih na pol pa terapevtskih in poučnih oblik.

Ali če bi vzeli skrajno skrajno randovsko desni ateistični model, vsaj ne preveč zakomplicirana prodajalna z orožji in strupi8-)
In times of Universal Deceit, telling the truth
becomes revolutionary act. Orwell

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: donfilipo ()

KernelPanic ::

Imas diplomo ze v knjiznici, rad bi si jo prebral?

Phantomeye ::

Našel diplomo po treh minutah googlanja :P

http://dk.fdv.uni-lj.si/diplomska_dela_...

St235 ::

Dosedanje izkušnje:
Pozitivne: - ukraden motor, našli po cc 6 mesecih.
- Prometna nesreča z kolegom. Profesionlani, korektni. Ko so videli, da je kolega čist out (povzročitelj) so samo opravili alkotest in ga poslali v zdravstveni dom, zapisnik pa vse so dokončali naslednji dan.
- Večina rednih kontrol
- Kršitve JRM 2x, obakrat korektni, opozorili naj bo mir in to je bil to.

Negativne:
- 2x kriminalisti in varnostni pregled. Prvič je kriminalist popustil, drugič se je pa končalo z prijavo policista, disciplinskim postopkom ter premestitvijo v obmejno policijo.
- Skrajno neprofesionalen in nekorekten odnos, ko so me enkrat ustavili ob 4h zjutraj ko sem skočil po horsa v raztrgani trenirki, pošvedranih čevlih in 15 let starem avtu.

mikic007 ::

Moje izkusnje so vse dobre zli zadovoljive, odvisno, na kateri strani sem bil :-). Edino pri eni nesreci, kjer sem bil prica (dva mulca cez rdeco in v avto, nato sem cakal 2 uri, da sem prisel na vrsto in povedal, da sta sla v rdeco ta dva ...) je bilo prevec cakanja in na koncu je bilo nekaj cudnih vprasanj, ce imam kak poseben interes, da pricam proti mulcema (mimogrede, brez tablic). Naprej mi je prislo, kot da sumita, da poznam druga starejsa mozaka, ki sta sla sicer pravilna pri zeleni. Ampak to je bila edina taka zadeva.

Sem pa zaradi nekih projektov malo bolje spoznal delo policije in mi je cisto jasno, da so kadrovsko tako podhranjeni, da se s kolesi in mini kriminalom niti ne morejo resno ukvarjati.

Negativni del bi lahko bil se pretirano preganjanje pescev in kolesarjev, amapk to bi lahko ze pripizali neumni zakonodaji. Sicer sem vsakic prisel skozi nekaznovan, ampak na podoben nacin, kot jype. Tukaj pametovanje obicajno vzge, ker so na cesti ocitno "bergle", bolj neki pripravniki, ki jim podturijo ta del prometa.

Sicer so me se za casa dolgih las predvsem ponoci precej preverjali, ampak ok, njihovo delo in korekten odnos je vedno rezultiral v prijetnem pozdravu. Vcasih celo v nekem pol opravicevanju ... Na splosno delajo dobro, glede na nas promet in omejitve.

PecenkA ::

Izkušenj s policaji nimam veliko. Od prometnih ima tri izkušnje:
- ena redna kontrola - vse korektno in prijazno
- ena prometna nesreča, ki jo nisem jaz povzročil - vse korektno in prijazno
- enkrat sem precej prehitro vozil (več kot 50 čez omejitev), pa še par pomanjkljivosti je bilo na službenem avtu, izmazal sem se s takratnimi 5000 SIT - tudi tu postopek korektno izpeljan in prijaznosti zelo dobra.

So mi pa enkrat policaji vlomili v stanovanje, ker jih je nekdo klical, da nekdo dela samomor notri in zamenjali ključavnico potem. Stanovanje je bilo v prenovi in pač nisem bil dnevno tam. Kliče štromar čez 2 tedna da ne more v stanovanje. Na srečo je bila tam soseda, ki je vedela za kaj gre. Tu bi me lahko obvestili kaj in kako. En naslov oz. kontakt bi pa že lahko izbrskali. Ko sem na postaji prevzel nove ključe je bilo spet vse ok.

kuglvinkl ::

Takih vpadlih tem od in kvazi pseudo intelektualnega napuha, pravičništva (ti še posebej spizdite), stremuštva, zaostalosti...

... da vam poenostavim, ne bom prenašal.

bodo pa vaših prispevkov veseli na manj zahtevnih forumih.

PS. ste pa vi an sich vredni diplome, sure.

Zgodovina sprememb…

DragonHeart ::

Moje izkušnje izkušnje s policijo so izjemno pozitivne. Vedno so bili korektni, prijazni in nadvse spoštljivi.

Sklepam da zaradi tega ker sem vedno tudi jaz imel korekten in spoštljiv odnos do njih.

kuglvinkl ::

DragonHeart je izjavil:

Moje izkušnje izkušnje s policijo so izjemno pozitivne. Vedno so bili korektni, prijazni in nadvse spoštljivi.

Sklepam da zaradi tega ker sem vedno tudi jaz imel korekten in spoštljiv odnos do njih.


Ja, seveda. A to je kej čudnega? A je treba bit faca, pa mu kao težit, pol pa jamrat tle.

Zgodovina sprememb…

DragonHeart ::

nikakor ne. Če si prijazen do policista bo tudi on prijazen do tebe. Ljudje ne razumejo da so policisti le ljudje...če je nekdo 5 minut nazaj spravil ob pamet in mu še vi potem težite na veliko je logično da se bo policistu zmešalo. Če pa si prijazen, priznaš svoje morebitne napake in sprejmeš kazen ki ti jo napiše tako kot je, pa bo kazen nižja (ali pa jo bo mogoče celo spregledal).


Osebkov ki razlagajo kako so se spičili s policistom in je zaradi njihove napake on nek prasec pa ne prenašam.


....sicer pa se spomnite kako je bilo v šoli. Če je prejšni razred profesorico spravil ob živce, je bila na začetku predavanja vsekakor tudi pri vam živčna. Če ste bili tečni je ponorela, če pa ste bili korektni do nje, pa je bila do konca predavanja že zelo dobre volje.

Zgodovina sprememb…

oo7 ::

Me prav zanima kako se bo tole rešilo.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/fot...

Me pa veseli,da obstaja ta oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.Prvič slišim za to odelek mogoče ve kdo koliko časa ze obstaja ta odelek?

šernk ::

upam da se reši brez sankcij za policista. če fant ne bi bežal, bi bilo z njim še vedno vse OK, bežal je pa seveda iz dobrega razloga.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

St235 ::

oo7 je izjavil:

Me prav zanima kako se bo tole rešilo.
http://24ur.com/novice/crna-kronika/fot...

Me pa veseli,da obstaja ta oddelek za preiskovanje in pregon uradnih oseb s posebnimi pooblastili.Prvič slišim za to odelek mogoče ve kdo koliko časa ze obstaja ta odelek?


Odelek obstaja že vsaj 10 let, smo preimenoval se je vmes. Gre pa za oddelk znotraj državnega tožilstva (in ne policije), ki preiskuje in obravnava vse primere v katerih obstaja sum kaznivega dejanja s strani policista (in drugih oseb z podobnimi pooblastili)


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Policijske kontrole na cesti dandanes (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
617572 (5566) jype
»

Droga, Metelkova, policija (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5511333 (8549) St235
»

Policija & državljan (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Loža
15939469 (29771) Mehmed
»

Pristojnosti policistov na mejnih prehodih (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
7821011 (17998) Tomi
»

Vedenje policista - nekorektnost in prepotentnost! (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
33347502 (29668) CaqKa

Več podobnih tem