» »

Policijske kontrole na cesti dandanes

Policijske kontrole na cesti dandanes

«
1
2

m0LN4r ::

Vidim, da eni resnično mislijo in razširjajo govorice, da živimo v policijski državi, kjer so modri zelo strogi na cesti. Pa da vidimo.

Kolikokrat so vas ustavili policaji v bližnji preteklosti oz. na koliko km vas približno ustavijo ?
Kolikokrat vas je dobil radar?
- Za tiste, ki so vas večkrat:
Kolikokrat ste dobili kazen, kakšno?

Jaz:
Do zdaj so me ustavili 3x v celi vozniški karieri na cirka 100kkm, kazni še nisem dobil nobene. Imam izzivalen avto, spuščen, z felnami in tudi delal sem na cesti.
1x je bila akcija (pihanje), več avtov na kupu
2x obična kontrola, dokumente prosim in adijo.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r
  • spremenil: m0LN4r ()

scipascapa ::

Od leta 1997 do danes ustavljen 3, 2x prvo leto plačal kazen za hitrost, 1x pri začetku table 50 drugič pri koncu table za naselje. In takrat sem rekel nikoli več ne plačam kazni.
In je nisem :) Kontrola enkrat nazadnje več kot 5 let nazaj.....

PandaFlow2 ::

Pri nekje 150 kkm trikrat - prvič redna kontrola brez problemov, drugič peljal 64 km/h skozi naselje, tretjič peljal skozi glavno avtobusno v LJ (2 leti in pol nazaj).

Steinkauz ::

Voznik 9 let. Prepovzil okoli 100.000 km brez nesreč.
4x ustavljen.
4x pihal.
0 pik, 0 EUR kazni.

Zanimivo ker kr doskrat vozim 10km/h nad omejitvijo.

Dr_M ::

Izpit imam 11 let, prevozil cca 230.000km, 2010 placal edino kazen za prehitro voznjo (80km/h na 60 omejitvi), 2x pihal pri kontroli in 1x pri karambolu (ni bila moja krivda), 3x so me ustavili za kontrolo, enkrat smo mi pregledali avto na parkiriscu (crnega bmwja s temnimi stekli 5m stran, iz katerega se je kadilo, se niso dotikali)
The reason why most of society hates conservatives and
loves liberals is because conservatives hurt you with
the truth and liberals comfort you with lies.

Matek ::

Vozim dobrih 10 let, zadnjih par let okrog 20-25 tisoč km letno. Ko sem bil mlajši, so me kljub previdni vožnji in neškodljivi kripi velikokrat ustavili (ziher sem ene 10x pihal), zdaj pa že zelo dolgo ne - že kaka 3-4 leta. Kazen sem dobil enkrat - avtomatski radar, 61 pri omejitvi 50.

Sicer pa oznake policijska država nikakor ne povezujem s tem, kolikokrat te ustavijo. Slednje me sploh ne moti in iskreno bi si želel dosti več policije na cestah.
Bolje ispasti glup nego iz aviona.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Matek ()

eric_cartman ::

Bolj ali manj so zame nadloga tele parkingi po centru LJ in redarji, ki ne tolerirajo niti 15 minut zamude. Od tega imam tam okoli 5 kazni že v teh letih. :D

Sicer pa kar se kazni tiče. Izpit imam 8 let. Ustavljen 1 krat za prehitro vožnjo. Prekoračeno za 10 km/h. In 1krat stacionarni radar med Šentjakobom in Črnučami. Kazen dobil domov ponovno prekoračil za 10 km/h.

Vmes pa še kontrola recimo 2krat ali 3krat v teh letih (napihal vedno 0 - ne pijem ko vozim), kjer mi je policist le zaželel srečno vožnjo.

Kar se mene tiče so naši policisti fer, če si tudi ti fer do njih. Vsaj zaenkrat še ne slabe izkušnje z njimi. Upam, da tudi v prihodnosti ne bo nič problemov.

m0LN4r ::

Potrudite se biti kratki in jedrnati, da se bo lažje vidlo neko povprečje na letni ravni pozneje.
Hvala.

Edit:
Moja mama ima izpit že 30 let, ustavljena 2x nobene kazni. Aja pa ni še nikol pihala :D
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

RedDrake ::

19 let vozniskih izkusenj:
- 250kkm+
- ustavljen velikokrat (25+, prakticno vedno kontrola ali pihanje sredi noci, ko sem se vracal s porok, ipd ...)
- pihal vsaj 10x (rekord, 3x v isti noci, na isti cesti v razmaku 10km), ker ne pijem alkohola se mi vedno smeje, ko mi dajo pihat :)
- kazen 1x za rdeco luc -> speljal na zelen semafor za pesce ob 12h ponoci, stal tocno pred policijo ... (zacuda mi niso dali za pihat ali kak drug test, samo kazen ...)
- 0x prekoracitev hitrosti (jasno, ker 99,99% casa vozim po omejitvah)

Zdi se mi da je policije mnogo premalo po cestah.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RedDrake ()

Trololololol ::

V zadnjem letu 6x, 6x pihanje, 6x nula-nula, brez kazni.

Policijska država, za laike, je tista v kateri ima Policija preobsežna pooblastila.

Zgodovina sprememb…

Trololololol ::

V Sloveniji na približno 2000-3000 km.
1/3 ustavitev iz akcij, 2/3 iz standardnih kontrol zaradi dolgčasa, od tega 3/4 ponoči

Unknown_001 ::

Mene so dosedaj ustavili samo 1x. Pa še to na martinovo, ob pol dveh zjutraj ko sem na pol zakomiranega ampak malenkost prisebnega kolega peljal domov pa zraven je bilo par kolegov še da so mi ga pomagal zložit iz avta v njegovo stanovanje.

Izkušnja? Nobene drame, bil trezen in vozil sem po predpisih, šlo je zgolj za kontrolo prometa.

Pač klasična procedura, vozniško pa prometno,... in nato je še za lastništvo pa homologacijo spraševal, na koncu pa je začel z vprašanji če sem kaj pil, s kod pa kak se pelemo, potem me je pa še vsaj 9x na vse žive načine spraševal če sem kaj pil... v glavnem malo smešno je bilo vse skupaj pa spomnim se da ko sem zarad hripavosti malo bolj potiho nekaj odgovoril je sam AAAA!? (prevod: oprostite nisem slišal/razumel) izjavil s povzdignjenim tonom, tako da sem še enkrat ponovil.
Pač dokaj smešno je bilo vse skupaj, pihat mi niso dal, so me na konc sam vprašal če ma un kolega zanesljivga šoferja. Moj odgovor kratek in jasen DA. Pol so nam pa srečno pot zaželel in smo krenil dalje.

Torej če povzamem, držijo se nekega protokola, zraven pa radi z "zasliševanjem" (lepše rečeno izpraševanjem) preizkušajo labilnost voznika in če kaj prikriva. Pri meni je šlo vse gladko skozi in ni bilo nobenega konflikta. Zakaj? Govoril sem samo takrat ko je bilo treba odgovarjal kratko jasno in samo tisto kar so vprašali oz. čisti minimum ter poglavitno, nisem skakal v besedo in jezikal nazaj. Imam pa nasploh večinoma mir pred policijo pa čeprav ma avto temnjena stekla, športne pnevmatike in platišča kar mnogi smatrajo kot magnet za bit ustavljen.

Moje mnenje je, da je situacija glede policije vkolikor se držiš pravil in voziš defenzivno pri nas povsem normalna in načeloma problemov ne bi smelo biti. Lahko da se bo moje mnenje še kdaj spremenilo ampak mislim da bom spoštoval policiste kot ljudi ki zgolj opravljajo svoje delo.
Wie nennt man einen Moderator mit der Hälfte des Gehirnis ?

Begabt

Zgodovina sprememb…

AapocalypseE ::

Izpit mam od leta 2005 s cca. 100.000km in so me vstavli 4x do zdaj.

1x kontrola
1x kontrola + pihanje ( 0.0 )
1x kontrola in pregledal mi je cel avto, ker je bilo dosti predelanega na njem in nisem imel vse vpisano, tako da tablice dol + kazen.
1x ko sem kupil avto iz LJ in nisem šal takoj menjat tablic in so se policaji v MB vpiknili v črnega BMW-ja z radarjem. Peljal sem za nekom, ki je bil hitrejši kot jaz, ampak so raje mene vstavli, ker sem mel LJ tablice predvidevam. Ko me je vstavil mi je pokazal radar 101km/h pri omejitvi 70km/h, ampak seveda nisem bil tako hiter. Sem tudi pihal ( 0.0 )

Zgodovina sprememb…

PacificBlue ::

V 14 letih so me ustavili 3krat, enkrat zaradi prehitre vožnje. Plačal kazen 60 evrov in to je to. Nimam pripomb čez delo policije.

TehDucky ::

V dveh letih 2x naletel na kontrolo, od tega so me 1krat ustavili in preverili. Pihal še nisem. Pred tem nisem imel svojega vozila in sem zelo poredko vozil.

Tudi pred tem nas s starši niso velikokrat ustavili, mogoče kakšni 2 kontroli.

DrG3 ::

Izpit 8 let, cca 90.000 prevoženih kilometrov. Ustavili so me 4 krat v Sloveniji in 1x v tujini (Italija). Pihal enkrat, napihal 0.0.
Kazni plačal 0,00 €, enkrat pa dobil po pošti opomin zaradi prekoračitve hitrosti v naselju (60 km/h, omejitev 50 km/h) s strani mestnega redarstva.

Pripomb čez delo policije nimam, imam pa občutek, da jih je bilo včasih (pred vstopom Slovenije v šengensko območje) na cesti občutno več, vsaj na našem območju.

Assassub ::

Izpit imam šele 5 mesecev, prevoženih kilometrov min 12.000, velikokrat vozim tudi zelo pozno ponoči ali v zgodnjih jutranjih urah iz zabav in podobno, trenutno me še niso ustavili, nobene kazne, nobene kontrole, nič. Vozil sem po zelo različnih relacijah ...

Mislim da je kontrole premalo.
AMD Ryzen R7 3700X ~ B550 Aorus Elite ~ Corsair LPX 32GB 3600MHz CL18
Nvidia RTX 3060Ti Vision OC ~ Samsung 970 EVO Plus 500GB ~ Samsung 860 EVO 1TB
Seasonic Prime TX-650 Titanium ~ Phanteks P400A DRGB ~ Dell S3220DGF

dj_uro ::

Vsi nekam malo kilometrov delate...
Izpit imam dobrih 8 let za avto in 12 za skuter... S skuterjem sem še dandanes ustavljen v kontrolo vsaj enkrat na mesec, pri vožnji z avtomobilom pa tudi v povprečju 6x/leto.. Je pa res, da delam cca 35-40kkm na leto... v celotni vozniški dobi sem dobil samo 3 pike, alkohol pa je pri meni vedno 0,0, dirkam pa tudi ne; raje privarčujem tiste eure za kaj bolj pametnega...
vw-klub.si

SimplyMiha ::

Ustavil sem policista in ga vprašal za smer. Napotil me je v pravo smer.

Presneta policijska država!

kixs ::

Izpit od 1995 in 300kkm++. Kolikokrat so me ustavili, nimam pojma. Kdo bi si to zapomnil :|

Vecinoma pred leti, ko sem se zural cez vikende, potem pa te ustavljajo sredi noci - tudi z luckami. Sicer pa nazadnje ravno prejsni teden (pred tem se niti ne spomnem, ker je vsaj 5 let minilo), random kontrola z laserjem in potem so me kot zadnjega v koloni ustavili za minutko, kontrola dokumentov. To je bilo okoli 8h zjutraj. Je pa res, da, na moji relaciji, opazam zadnjih par tednom zelo zelo povecano kontrolo hitrosti - prakticno vsak dan, prej pa vsaj pol leta nobenega.

Glede kazni... enkrat so me dobili s telefonom in me samo opozorili. Dvakrat do me dobili na laser, enkrat spustili, drugic placal kot zuti. Se na zacetku "kariere" me ustavi policaj za nepravilno prehitevanje - kao v "skarice". Dobil takoj sodnika za prekrske in kar posteno kazen - na obroke. Takrat sem se naucil, da samo kimas karkoli ze ima za povedat. Js sem pa bil pa pameten in dobil sodnika ;(

gregor_m ::

Imam 13 let izpit prevozil cca 400.000km (služba na terenu).
Ustavljen preko 20x:
4x prehitra vožnja, vedno med okoli 65kmh pri omejitvi 50kmh.
3x vožnja s telefonom
1x napačno parkiranje

perci ::

Nazadnje kak mesec nazaj v Avstriji. Preusmeritev prometa iz AC na počivališče, kjer so nas nekaj handpickali. V glavnem tuje tablice. Potem smo morali (dveletni otrok je spal v sedežu) na razbeljenem soncu (ok, klima je delala) čakat 15 minut, da so preverili, kar so imeli za preveriti - ugotovili nič. Mal pretirano se mi je zdelo.

Pred tem so me ustavili Italijani na AC čisto blizu MP Vrtojba. Model je samo pozdravil, ko je videl, da imamo froca notri, je samo pomahal naprej - niti dokumentov ni gledal.

V Slo se ne spomnim točno (ne vem, tri leta nazaj?), kdaj so me nazadnje ustavili, je bilo pa zaradi prehitre vožnje. Motilo me je, da mi je potem še neke moralke spuščal, sicer pa je korektno opravil svoje delo.

MIHAc27 ::

Jaz imam izpit 12let. Priznam, da veliko vozim preko omejitve... običajno za kakih 10kmh preveč, če promet to seveda dopušča.

Policisti so me ustavili:
1x napačno zavijanje (samo opomin)
1x prehitra vožnja (13kmh preveč, 3pike in 250€)
1x prehitra vožnja v Avstriji, radar (kazen 40€)

Kazni zaradi parkiranja:
2x lisice
3x pred lastnim domom, kjer po 10. letih kar naenkrat ni več dovoljeno parkirati
1x v Izoli
1x pred službo, z službenim vozilom (od takrat ne ustavim več, da samo nekaj na hitro ven vržem)
Verjetno še kako pozabil.

Bolj kot policijska država se meni zdi da smo redarska država. Z izjemo parkiranja pred službo ni bil nikjer oviran promet. Torej samo da se kasira.

Machete ::

Skoraj 13 let.

Ustavili vsaj ene 15x + (večino vikendi zvečer in ponoči).
Pihal ca 8x. Enkrat po pol ure pregovarjanja in preiskovanja avta ušel scanju v zdravstvenem domu..
Dostikrat je bil povod ustavljanja in poglobljene kontrole (pomoje) predober avto za premladega mulca.

Plačal:
-ene trikrat radar
-štel povoje v prvi pomoči, manjakl en obliž, sopotnica pihnila
-prevožena polna črta (pregleden poznan rahel ovinek, šlo je za jebanje v glavo, ker tam gredo čisto vsi par cm čez).
-pihnil enkrat (9 points)
-odpeljan avto v Lj zaradi parkiranja xD
-enkrat sem jim tudi ušel že, čisto na začetku, smo nekaj feštali pa sem obrnil ene 200m pred kontrolo, pa so šli za mano, samo smo se skrili na neko gozdno vlako.

Skratka na začetku sem zelo neodgovorno pil in vozil velikokrat za vikend. Ponavadi smo potem se vračali čez kake gozdne poti ali pa tudi ne. Kepov takrat skoraj nisi srečal nikoli in nikjer.
Prišel do ca 15 kazenskih. Od tega že vsaj 6 let in ene dve leti od zadnjega prekšrka (polna črta).

Precej neodgovorno, ampak taka je bla kompletna družba takrat. Zelo neumno od mene takrat. Več sreče kot pameti, čeprav hitrosti nisem nikoli vkombiniral v te nočne vožnje, in smo se zmeraj jajcali 50 na uro ali manj.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Vesoljc ::

- izpit ze 13 let
- >250kkm
- par krat ustavila kontrola
- 2x pihal, 0.0
- v zadnjih 2 letih policija nikoli, 1x carina :)
- kazen samo ena, provida na AC, 140kmh na 80kmh odseku (lj-jug proti morju), 1 mesec prepovedi, 9 pik, 350e, 2009 ali 2010 se mi zdi
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Heavy ::

Vozniški od 2008, prevoženih 60k+. Nikoli ustavljen, nobene kazni, brez nesreč.

scipascapa ::

Machete: ti ti zloba.

Super Sonic ::

15 let,
-> blizu 800.000 prevoženih km,
- policaji so me ustavili med 15-20x,
- 5x pihal, vedno 0,0
- v zadnjih dveh letih bi rekel okoli da me je policija ustavila okoli 3x ali 4x,
- kazen vedno minorna, bi rekel da ravno tako okoli 3x vsega skupaj: se pravi okoli 80€, v vseh primerih hitrost med 55-60 na odseku 50 km/h. Brez točk.

Povzročil sem dve nesreči, obe v križišču; pri čemer se ena ne šteje, ker se je kasneje izkazalo, da je tip namerno naredil kar je - zaradi zavarovalnice. Ta nesreča kotira v leto 2005, med tem, ko druga se je zgodila lani; kriv, priznam, vozilo sem spregledal. Hitrost nizka, noben poškodovan, razen nekaj krive pločevine.

Udeležen vsega skupaj v 8 nesreč, večinoma se me nabijali od zadaj, dva tudi s strani; vedno brez poškodb (trkam).

*Je pa res, da se zadnje par let vozim bistveno manj kot sem se nekoč.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

bambam20 ::

m0LN4r je izjavil:


Kolikokrat so vas ustavili policaji v bližnji preteklosti oz. na koliko km vas približno ustavijo ?
Kolikokrat vas je dobil radar?
- Za tiste, ki so vas večkrat:
Kolikokrat ste dobili kazen, kakšno?


Na koliko km ne vem :). So me pa prevečkrat. malce botruje tudi vožnjo ob poznih nočnih urah, ker si takrat seveda bolj na meti in sumljiv.

2002 - kontrola prometa ( kazen 5000 Sit za neprivezanost, plačana polovička 2500 SIT )
2007 - omejitev 50 (vozil 60- 65 km/h , 3 kazenske točke, kazen 120EUR, plačana polovička 60EUR )
2007 - radar , omejitev 50 ( hitrost 60-65 km/h , 3 kazenske točke , kazen 120EUR, plačana polovička 60EUR)
2009 - kazen za neprivezanost ( 120EUR, plačana polovička 60EUR )
2009 - radar , omejitev 50 (hitrost 92 km/h , 5 kazenskih točk, 500EUR kazni, sodnik pa prekrške, 1 mesec odvzem izpita ),
2010 - radar omejitev 50 ( hitrost mislim, da 72-75 km/h , 5 kazenskih, globa 250EUR , plačana polovička 125EUR ),
2012 - kazen za neprivezanost ( 120EUR, plačana polovička )
2015 - radar omejitev 50 ( hitrost 75 km/h , 5 kazenskih , globa 250EUR, plačana polovička 125EUR )

Pihanje - kakšnih 10 krat ( vedno 0.0)

Klasični kontrol brez kazni ne štejem.

4 prometne
plus 1 krat srna,
1krat pes

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Machete ::

Ma ni to zloba. Lahkomiselnsot in pa sex, drugs & rock 'n' roll.
Dobro da ni blo rock 'n' rolla nikol dobesednega :D ampak je blo res zmeri vse na počas.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

DonMatejo ::

Izpit 7 let, prevoženih ca 350k kilometrov, ustavljen ca 30-35-krat (+še 10x izven meja domovine).

Večino teh ustavljanj se je dogajalo v Tržiču, nekaj km pred domom - v ostalih občinah zgolj prgišče. Vedno pihat, vedno 0,0 (ne pijem), velikokrat tudi kakšna dodatna pojasnila, načeloma smo si vedno zaželeli mirno in varno noč in se poslovili.

Dobil 1 kazen stacionarnega radarja - 72/omejitev 50 na glupem placu (Kranjska obvoznica brez stanovanjskih objektov v neposredni bližini).

S policisti imamo vedno korekten odnos, so spoštljivi in prijazni, želim si pa povečanja kontrole. Včasih se zgodi, da me ne ustavijo tudi po več mesecev. Naj bodo pa kontrole tam, kjer je to potrebno.

klemenSLO ::

V 17 letih nič omembe vrednejšega.
Nekaj kazni za parkiranje :) + lisice.
1x kazen za prehitro vožnjo (65 naselje),
1x za pas (ustavil me je pred osnovno šolo , ko sem speljal iz parkirišča)
Pihal sem ene 3x, nikoli čez mejo...

V povprečju 1x na 2 leti recimo da me ustavijo. Je pa tko da praktično 95% poti z avtom opravim od doma do službe (pa še tu je 80% AC), pa po okolici doma kjer ponavadi tudi ni policajev...

Odkar imam avto s tempomatom ga zelo veliko uporabljam in sem bolj miren :)

Ko smo bli pa mulci ...uf... tam sm pa kr zadovoln da nas niso kdaj ustavl :D

Vglaven kar se tiče policajev je blo vedno vse korektno.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

Zgodovina sprememb…

Super Sonic ::

Ma ni to zloba. Lahkomiselnsot in pa sex, drugs & rock 'n' roll.

To ni nič od tega. To sta slaba vzgoja in egoizem. Ko boš enkrat v avtomobilu vozil otroka z ljubljeno osebo in bo mimo tebe priletel "sex, drugs & rock 'n' roll", boš razmišljal drugače in upam, tudi otroka vzgajal drugače. Da če tudi si mlad in neumen, še ne pomeni, da lahko razbijaš po cesti s svojim egom ali alkoholom. Za mnoge je prepozno, eni imajo pa pač srečo.

ps
Tudi jaz še nisem naletel na policaja, ki bi bil nesramen ali namerno škodljiv.
Photography is an immediate reaction, drawing is a meditation.
http://www.youtube.com/watch?v=O2WKoN8K6nI&feature=share

Machete ::

Super Sonic je izjavil:

Ma ni to zloba. Lahkomiselnsot in pa sex, drugs & rock 'n' roll.

To ni nič od tega. To sta slaba vzgoja in egoizem. Ko boš enkrat v avtomobilu vozil otroka z ljubljeno osebo in bo mimo tebe priletel "sex, drugs & rock 'n' roll", boš razmišljal drugače in upam, tudi otroka vzgajal drugače. Da če tudi si mlad in neumen, še ne pomeni, da lahko razbijaš po cesti s svojim egom ali alkoholom. Za mnoge je prepozno, eni imajo pa pač srečo.

ps
Tudi jaz še nisem naletel na policaja, ki bi bil nesramen ali namerno škodljiv.


Se strinjam. Vzgoja ni bila slaba, ker so bile to moje zavestne odločitve. Kolikor smo ga presral (pa ne zgolj v prometu) ampak nešteto vikendov, neumnsti in pizdarij ni bilo, ker je bilo vedno precej po pameti. Tudi če smo bili do konca nismo nikoli vpili in razbijali po ulicah, ker nam je bilo jasno, da nekdo spi in v obrnjeni situaciji, ne bi bilo nam všeč da nas pijana horda zbudi sredi noči. Čisto banalen primer, kako smo ga uvidevno srali d okolice. Današnja mularija pa nima pol toliko žurerske kulture, razen da so bolj ozaveščeni za v promet. Kar je prav, je pa verjetno posledica izjemno visokih kazni in vsesplošne prisotnosti plavih, ki jih včasih ni bilo nikjer.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

ahac ::

Izpit imam kakšnih 17 let. V službo se sicer večinoma vozim z vlakom (edino lansko leto sem se z avtom).
Nobene kazni, kontrola samo 1x v Avstriji direkt za mejnim prehodom.

Bolj kot policijska država se meni zdi da smo redarska država. Z izjemo parkiranja pred službo ni bil nikjer oviran promet. Torej samo da se kasira.

Eh, glede na to, da se še vedno parkira na pločnikih, itd... je očitno še premalo.
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: ahac ()

chrispy ::

izpit imam pol leta.
1x so me ustavili okoli enajstih zvečer. Sem se vračal od punce, se ustavil pri kolegih ki so ga pili v lokalu na čikcu, potem pa sem odšel domov. 10m od lokala pa kibla z lučkami. So pregledali dokumente, ker se mi je mudilo domov sem jim objasnil, da sem bil pri lokalu samo 5min na cigaretu in da mi niti na misel ne pride da bi pil+vozil. In so me brez problema spustili. Drugih srečanj pa takrat ko sem vozil nisem imel.
So pa naju s kolegom ustavili na avtocesti v civilu. Sva imela dober gram trave pri sebi, sva jim povedala in izročila takoj ko je vprašal če imava kaj takega pri sebi. Potem sta nama pregledala avto ter naju, nista nič našla in naju nato tudi spustila naprej, ker sva bila toliko "fer" da sva jim takoj zadevo izročila in sva ušla brez kazni. (razen 10€ izgube zaradi odvzema trave :P )
Tako, da imam zaenkrat kar dobre izkušnje s policaji in niso vsi tako slabi kot pravijo ljudje.

Relanium ::

Na cesti: 14 let moped, 10 let avto, (pa še kaj drugega), vsaj 300k ali pa še več za menoj če skombiniram.
Kategorije: AM, A, B, F, G.
Ustavljen vsaj 3-4x letno in vsaj 2x letno piham.
Kazni zaenkrat še ne neki(knock knock).

PS:
Kot zanimivost: prednazadnje ko sem pihal, me policaj vpraša če že poznam postopek.
In ko se nasmejim in povem da že dobro poznam mi pa reče: ja no, sj tu v konjicah je pa še malokdo, ki ga ne pozna.
Skratka pri nas so policaji uber zategli,
ampak če ne boš namerno jebal sistema, ne boš imel nekih hudih problemov.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Relanium ()

#000000 ::

Vozim odkar pomnim cca od leta 1988 če se še dobro spomnim sem mojo mat peljal v porodnišnico ko je šla mene rodit :)

vozil povsod po evropi razen v londonu sem se usral, ker oni vozijo po levi cel dan, mi pa samo takrat ko smo nažgani, in enostavno ni zneslo (draga pijača tam)

ustavli pa so me tud že mislm da povsod, nimam pa slabe izkušnje, razen v švici, kjer so res bolniki, plačal kazen leta 93 850 frankov samo zato ker sem BAJE peljal po enosmerni BAJE zato ker je bil avto parkiran v narobno smer v enosmerni, in so rekl da sem napačno pripeljal v ulico, a jest šel rikverc.

avstrija, milina, nemčija enako, na hrvaškem pa ne vem povedat ker sem tam nazadnje bil (vozil) leta 91 na pritvicah kjer se je v bistvu za njih vse začelo.

v USA je super samo roke treba met skoz na volanu, avstralija majka, so sicer sitni če maš poleti odprto okno, ampak ko vidijo da si tujec in da ne misliš ostat njim na grbi, je vse ok.

Pri nas pa jim tako ali tako ne ustavim LOL ok me ne ustavljajo, zgleda sem videti nesumljiv in se držim predpisov.

Blum ::

8 let imam izpit, 1x ustavljen na začetku - 1 velika kazen (hitrost). Očitno imam še plačano za par let vožnje :), me še niso ustavili od takrat, delam 30k letno.

Vesoljc ::

#000000 je izjavil:

avstralija majka, so sicer sitni če maš poleti odprto okno

zakaj?
Abnormal behavior of abnormal brain makes me normal...

Arctander ::

Izpit imam 16 let, prevoženih čez palec ene 350k km.

Nazadnje so me ustavili 2 leti nazaj italijanski policaji na Škofijah (controllo documenti).

Naši so me nazadnje ustavili ene 10 let nazaj v Ljubljani, ko sem zavijal desno in potegnil pred kolesarjem. Sicer ga nisem ogrožal ali oviral, ampak če bi hotel, bi lahko dal kazen, pa je ni.

Bolj na začetku vozniške kariere sem bil 1x ustavljen in kaznovan za hitrost (60km/h kmalu za tablo za začetek naselja) in 1x za neupoštevanje znaka za prepovedano zavijanje - klasika v Lj, če z Viške zaviješ desno na Fajfarjevo. Pa še ene par redarskih pozdravov, ko so bili še listki, na katerih si moral podrgniti, da si označil čas prihoda.

Pihal sem v celem življenju samo enkrat in še to takrat, ko sem oplazil srno in sem klical policijo zaradi kaska.

Mogoče pomaga, da vozim nevpadljive, "family guy" avte.

andromedar ::

20 let vozim
Do zdaj so me ustavili kakih 5-6krat, nazadnje pred kakimi 3 leti, ko se je nova mlada pripravnica na meni učila kako to gre :) Ob sebi je imela starejšega kolega. Glas se ji je tako tresel, da se mi je kar milo storilo.
Plačal (že zelo dolgo ne) sem kakih 2-3x zaradi majhnih (do 10km/h) prekoračitev.
Daleč od tega, da bi se mi zdelo da živimo v policijski državi.
Eh?

innerspace ::

Cirka 300k km
ustavljen okoli 10x
vsaj 5x pihal, vedno 0,0
radar 1x

Odnos policajev naceloma vedno korekten, razen par arogantnih izjem. Enkrat dobil kazen zaradi nepripetega var pasu na zadnjih sedezih med kampom in trgovino(250m), brez opozorila.

Policijska drzava?
Ne bi rekel, kvecjemu drzava v kateri se policisti ne morejo spravljati na "pravi" kriminal zaradi pooblastil in medsebojnih interesov.
Na cestah jih je premalo in njihov nacin delovanja ne pripomore bistveno k vecji varnosti v prometu, imo.
Donate BTC here: 35KR84u3rXN3in1kCw9YHRz4WF3r5kfFF4

Pithlit ::

m0LN4r je izjavil:

Kolikokrat so vas ustavili policaji v bližnji preteklosti oz. na koliko km vas približno ustavijo ?
Kolikokrat vas je dobil radar?

2x v zadnjih 10ih letih. Obakrat seveda radar (za brezveze me še niso ustavljali). Obakrat zelo korektni. Kazen sem fasala 1x, ker me je prazna ravnina in odsotnost bivalnih površn (so pa poslovne) 'malenkost' zanesla in je šlo 70, namesto 50... pač, lekcija. Drugič je radar pokazal 57 (max, in je šla hitrost dol - spustila gas pred naseljem pa je mal trajalo do tistih 50) - punca rekla "mal bol počasi bo treba :D".

Si pa želim mal več prisotnosti policijskih patrulij. Ne vem no, nekam malo jih videvam... ene 2x letno.

A šteje tud to da so me italijanski policaji ustavili povsem brezveze in mi premetali avto? Ker, v primerjavi z njimi, so naši ene modre brezzobe ovčke (tolk o policijski državi).
Life is as complicated as we make it...

m0LN4r ::

Zgleda, imamo dva tipa voznikov. Eni, ko zbirajo medalje na cesti in večina, ki jih ustavijo mogoče 1x na leto samo za kontrolo.
Pri nekaterih uporabnikih, ki plačujejo kazni pa je opaziti neko vrsto ponavljanja kazni. Zanimivo.

Torej nekako vidim, da bi lahko bilo komot ene 10x več kontrole.

- Govora je o slovenski kontroli, mimogrede.
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: m0LN4r ()

prox ::

Kaj tisti, ki niso za volan, divjaki, alkoholiki in telefonisti, ki imajo še vedno izpit so tudi nepismeni, da je tako malo prekrškarjev tukaj? Ker situacija na naših cestah je malo drugačna. Aja, valda, da noben nebo šov tu na slo-tech pisat in se hvalit kako je vozil 150 skozi naselje.

Drugače pa štopan sem bil na koroškem-Radlje ob Dravi(kjer je to že standard, da te štopajo, čeprav vedno manj + niso najbolj prijazni policisti) okoli 6x, 5x sem pihal, vedno 0.0.

Kazen sem plačal 1x, in sicer (s težkim srcem) 60EUR za pas. Seveda na koroškem. Vozili smo se ponoči iz praznovanja, mama in njen partner. Vozim skozi naselje in mi nasproti pripelje avto z dolgimi lučmi in me zaslepil. Zato nisem takoj opazil, da na desni strani stoji marica in policist, ki se ga prav tako izza zgradbe ni videlo najbolje, da mi maha z korenčkom naj ustavim. Mama mi je po prevoženih 20m rekla, da so me štopali, jaz pa v paniki (ker so me takrat štopali prvič, avtošola in noben mi ni povedal kaj storiti v primeru policijske kontrole, izpit šele par mescev) nisem vedel kaj naj naredim, ali ustavim na cesti in ustavim promet ali kaj. Tako sem peljal še 20m naprej, kjer sem zavil s ceste in peljal do parkirišča, kjer sem hotel varno zasukati in peljati nazaj, da bi se opravičil, a so se z lučmi že pripeljali za menoj. Potem sem se odpasal (neumno ja, vem, nisem vedel da moram počakati v avtu) in hotel iz avta, da bi jim povedal, da je bila napaka, da jih nisem opazil, oni pa so to vse skupaj vzeli kot pobeg in mi že hoteli nabasati kazen 800EUR + kazenske pike. Dali so mi pihat (0,0). Mama je s solznimi očmi prepričevala policista skoraj na kolenih, da mi ni dal kazni za pobeg (zaradi finančnih problemov) ampak za pas, čeprav sem bil pripasan. Nisem še videl takšnih nerazumevajočih policajev in sreča je bila, da je bila mama sploh zraven, ker si nočem predstavljat, kam bi me zvlekli in kaj bi mi naredili (so kar znani po tem, da so problematični, 1x smo samo hodli po cesti s kolegi in se začne policaj dret iz marice: "A spet sučeš gobec??" pa smo se samo pogovarjali...).

Imam pa izpit 4 leta pa pol. Moram pa reči, da so policisti v MB, vsaj po mojih izkušnjah veliko bolj korektni kot pri nam (koroška)
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prox ()

NLight ::

PandaFlow2 je izjavil:

Pri nekje 150 kkm trikrat - prvič redna kontrola brez problemov, drugič peljal 64 km/h skozi naselje, tretjič peljal skozi glavno avtobusno v LJ (2 leti in pol nazaj).


Čez glavno postajo v LJ ne smeš it z avtom? Zelo pogosto tam ustavijo avto sem mislil da imajo navadno kontrolo / uporaba telefona / neuporaba varnostnega pasu...

m0LN4r ::

@prox
moraš tudi razumet, da se jih na tak način z lepo zgodbo veliko izmuzne. Policaj pač ne ve kaj je res in kaj ni.
Trebaje pač ločit arogantnega policaja od ostalih, ki samo opravljajo svojo službo za svojo plačo.

NAZAJ NA TEMO
https://www.youtube.com/user/m0LN4r

MTm2H37rqt7B ::

13 let, cca 150k km, nikoli ustavljen

prox ::

Saj razumem kaj so si policaji mislili, ampak daj no, malo zdrave pameti pa tudi sami potrebujejo.. Bil sem z mamo in njenim partnerjem v avtu in nismo ravno zgledali kot kriminalci, ki skušamo oropati trgovino, če že imamo sladice in nekaj ostankov hrane za domov iz praznovanja v stari kripi, ki ni zmožna bega pred policaji. In še mama se je ponižala pred njimi, da je sploh kaj dosegla, to me najbolj žre.

Samo delim svojo izkušnjo, saj je to namen teme, ni pa bila ravno kratka in jedernata.
>>Rajš sn od slo-tech/a odvisn kot pa od Facebooka<<
|Asus K55VJ | Intel i5-3210m | 8Gb ram | nVidia GT635m|

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: prox ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Alkohol in vožnja. Nekdo je spet upal, da se bo "izmazal" (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Na cesti
10716084 (13028) Mare2
»

Plačilo kazni

Oddelek: Na cesti
325494 (4077) kriko07
»

Kazen za prometno nesreco (strani: 1 2 )

Oddelek: Na cesti
8015738 (13382) NeMeTko
»

Novi zakon o cestnoprometnih predpisih (strani: 1 2 3 48 9 10 11 )

Oddelek: Loža
53588053 (71097) darkolord
»

radarji (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
726424 (5229) Brane2

Več podobnih tem