» »

Ena čist neumesna !!!

Ena čist neumesna !!!

1
2
»

Narcos Satanicos ::

Samo je pa res velik fenomen da ldje že 2000 let verjamejo u enga lesarja kse mu je s#ukal...

Zgodovina sprememb…

iration ::

-=Power_Of_Suggestion=-
~~~~~~>POS<~~~~~~
Tudi jaz bi imel kakšno pravico rad v življenju. Npr. pravico do tega, da delam
12 ur na dan in sem za to nagrajen s strani delujočega ekonomskega prostora, ne
pa kaznovan s strani Salmoneličevih gremlinov. - NavadniNimda

Aspirinix ::

gakbica, glede sv.pisma:
razlika je kdo ga je dal in kdo ga je pisal. Pa še prevajanje je bilo nazmes. Tisto kar si povedal velja za prevajanje v različne jezike.
Sv.pismo je v različnih jezikih res enako, vendar pa ne veš, če je enako prvemu originalu, ki vsekakor ni bil v nobenem od danes uporabljanih jezikov temveč, če se ne motim, v aramejščini. Prvi prevodi so bili v latinščino in nato še v grščino.
Zatem pa tako vemo kako naprej.
bolj me zanima vprašanje kako je cerkev dovolila prevajanje iz originala v npr. latinščino. Torej prvi transkript.

Blup ::

Moje osebno mnenje je preprosto...
Stopnja vernosti je pokazatel nerazvitosti naroda in koliko "ovc" je... neumno sledijo nečemu, samo zato ker jim je noekdo vcepu v glavo, da je to tako... lep primer je zdej tm dol na vzhodu... sveta vojna... visi misljo da gre res za sveto vojno... ubistvu si je pa to Osama bin Laden spomnu, in zdej mu vsi neumno in slepo sledijo...
Drug primer so pa Američani, k so pa že sami po sebi butasti in spet slepo sledijo veri in jo celo vpletajo v politično življenje (imajo zakon, ki pravi da mora biti na denarju napisano "in god we trust" al neki tacga)... če ni to patetično...
Spet svoj primer so pa skandinavci... imajo zelo lepo vero, nevsiljivo... kar pomeni da vsak verjame zase... in ne proba prepričat drugih v to kar on verjame... to delajo zaostale vere (spomnite se inkvizicije ipd), kot ti tukaj gajbica... vem da je bilo najprej mišljeno kot vprašanje o tem kaj kdo misli o tem... toda mal pomisli prej preden kej tacga vprašaš... kaj si pa mislu da boš dubu za odgovor?!? lepe besede? pol zihr nebi blo vojn če bi tekle debate o veri na lep in prijazen način...debate o veri so zelo nesmiselne (v računalništvo je to ekvivalentno debati AMD:Intel)... svojo vero je treba zadržati zase... in le tako bo delala tebi v prid, v obratnemo bodo pa spori!!!
Sam nimam nič proti vernim ljudem, sofražim pa ljudi, ki slepo sledijo tistemu kar jim je nekdo rekel ... npr. spolnih odnosov ne smeš imeti pred poroko ker so ti tko rekl... lepo te prosm no... SPOŠTUJEM pa tistega, ki pravi da si iz lastnih prepričanj tega ne želi, ki jih seveda tudi dobro utemelji...
Glede Biblije pa takole... knjiga napisana v stilu kuharske knjige... vsak ne bo skuhu odlične jedi, si pač po svoje razlaga... sebi v prid... zato si moraš Biblijo prebrati sam in si jo sam razložit v skladu s tvojimi prepričanji... in tega ne vsiljevt drugim...

p.s. biologija je obvezen predmet v šoli, deviškorodnosti pa še nisi vklučl v učni načrt... tko da ne vem... mogoče bi blo dobr kkšnga znanstvenika vprašat če je možn kej tacga? ker za nastanek zarodka sta potrebni dve celici, vsaka s svojim genskim zapisom... sta se pri Mariji združili dve njeni celici? (spomnimo se kaj se zgodi če se "sparita" dva sorodnika... mislim da nič božjega ne pride vn, ampak tisto kar je cerkev imenovala z "hudič" in podobnimi rečmi)

Skratka... o tem bi lahko še napisali veliko strani... ampak upam, da je sedaj saj komu jasno da se o tem nima smisla pogovarjat z nasprono mislečimi... to je "produktivno" samo v parlamentu...

Blup
:\

p.s. Sem zelo neveren in neizobražen na teoretskem področju vere.... zato ne sprejemam kritik na tem področju... toda zato pa toliko bolje vidim kaj se dogaja!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Blup ()

Teist ::

Zanimivo. Kaj tocno ste gajbica. Katoliki ali kaksna sekta?
Drugace je pa precej nerazumevanja svetega pisma z obeh strani. Sveto pismo je napisano s strani ljudi, ki jezusa niso poznali (tle je bil glavni sv. Pavel). Od Jezusovega brata in somisljenikov ni ostalo nic. A je to dobro je vprasanje. Je pa to razlog da te pri krstu ne obrezejo. Sicer je bil pa jezus clovek kot mi vsi, samo malo bolj izjemen. Bil je duhovni mojster, eden vecjih. Recimo na ravni Bude in Krisne. In kot vecina je imel tudi on svojega mojstra, Janeza Krstnika, le da je to malo spremenjeno v Bibliji. Problem glede verodostojnosti Biblije je v tem, da sta po Jezusovi smrti obstajali dve struji, in se nista prevec marali. In potem je ta, ki je zmagala, v svojih spisih pac stravi krojila na tak nacin da je cimbolj judovstvo odmaknjeno. Plus brezmadezno spocetje je buca. Glede cudezev pa celo ne rabis biti duhovni mojster da imas okultne sposobnosti. In ce je potreba jih delas.
Glede tega da je jezus s svojo smrtjo na krizu nas odresil in da je to to je eno veliko napacno razlaganje. Jezus je bil na zemlji zato, da je bil protiutez Herodu (vsaj mislim da je bil herod tist klavec ki je takrat haral). Tudi Buda in Krisna sta prisla kot protiutez velikim negativnim osebam.
Bozje kraljestvo, kot ga je opisoval Jezus, je pa v nas. Tako kot bog. To je dusa. In iz nje vse izvira. In to moras zacutit, um ti tu ne pomaga. Ker v naravi uma je da dvomi. Potem pa pride zraven se ego in ateis je nato ponosen, da je ateist. Pa nimam nic proti vam. Par let nazaj bi sel tudi jaz na deicide. Ko so bili prejsnjic v sloveniji, sem bil v vojski. Je pa zanimivo da Glenn Benton se ni naredil samomora, ker 33 je ze bil star:)
Pa nekdo je omenil, da so mu najbolj blizu budizen, hinduizem in satanizem. Cist po kateri logiki? Sploh ker satanizem ni ena odprta zadeva in to kar beres po internetu ni ti. In je bolj to sploh ne vedet. Jaz sem v bistvu kar srecen da nimam okultnih sposobnosti.
Glede dolznosti sirjenja vere, evo ti en izrek:
World peace can be achieved only by sacrifices and not by speeches.
Pa se en glede religije:
To follow the crowd, is to miss the destination.

Glede tega da so verniki neumni. Ker ce lahko reces, da je vecina ljudi neumnih, to ni prevec pametno od tebe. Ali ni mogoce bolj pametno vsaj dopustiti moznosti, da imajo oni prav in ne ti? Je pa res da na ta nacin tvoj ego uziva, ker si avtomatsko pametnejsi od vecine. Ki ve, da je bolje biti srecen kot pameten. Vsaj upam:)

Thomas, zemlja dejansko "implicira odlikovan položaj Zemlje v Vesolju", je pa zivljenje tudi drugod. tako vsaj trdijo duhovni mojstri, prakticno vsi (ki jih poznam jaz).

LP

Double_J ::

Hja, ravno obratno od tega, kar pravijo duhovni mojstri, je res.
Če to veš, se lahko od njih naučiš resnično veliko koristnega.

Thomas ::

Teist

> zemlja dejansko "implicira odlikovan položaj Zemlje v Vesolju", je pa zivljenje tudi drugod. tako vsaj trdijo duhovni mojstri, prakticno vsi (ki jih poznam jaz).

Misliš krščanstvo implicira odlikovan položaj Zemlje v Vesolju. A veš? Če je to to edini kraj v Vesolju, kjer je umrl Božji sin.

Double_J

Tooooo, tooo ... that's the spirit! Črpej info, od koder se le da!

Moram pa priznat, da tale postopek data mininga iz mojstrov ven - je pa tako šokanten, da me to skoraj malo bega! :D >:D
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Teist ::

Thomas

>Misliš krščanstvo implicira odlikovan položaj Zemlje v Vesolju. A veš? Če je to to edini kraj v Vesolju, kjer je umrl Božji sin.

Itak je Zemlja edini kraj v Vesolju kjer je zivljenje na tem nivoju. Tako da je to edini kraj v vesolju kjer je mozno, da je bozji sin umrl. Oziroma se vrnil k ocetu. Sploh pa nisi pozorno bral, ker teme muci krscanstvo. Itak moras s precej rezerve jemat pripradnike 2000 let stare religije.

Te pa razumem da ti je to malo tezko. Jaz sem rabil precej knjig razlicnih avtorjev prebrat, da sem nekak to sprejel. Ker vidis da imajo vse religije enak cilj, le poti so drugacne. Ne smes pa soditi vere po vernikih.

LP

Thomas ::

Ja to, da je Zemlja daleč naokoli edini razviti kraj se strinjam.

Lahko bi pa bila 10 milijard svetlobnih let od tukaj še kakšna razvita civilizacija, ki se že milijardo let širi naokoli s svetlobno hitrostjo. Ko se bomo v čez 5 milijard let srečali, bodo oni zapolnjevali približno dvakrat večji volumen kot ga bomo mi. Pomeni tudi tolikokrat več computing substrata.

Samo empirični razlogi so, ki bližnje civilizacije izključujejo.

Ampak krščanska teologija pa izključuje vse razen naše - kolikor razumem.

Razumem pa še nekaj drugega. Cat and mouse game, v kateri tudi mouse misli, da je cat. :D


Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi
1
2
»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Verjamete v boga? (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
42368166 (62247) Marilyn
»

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti? (strani: 1 2 3 432 33 34 35 )

Oddelek: Loža
171662144 (19654) Bananovec
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453868 (2830) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
927971 (5983) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

Oddelek: Problemi človeštva
192362 (2024) Barakuda1

Več podobnih tem