» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
4 / 35
»»

Zheegec ::

"I never hated the one true God, but the God of the people I hated"
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

kopernik ::

motorolca:
Pol pa mi je oče umrl pri 14 letih in sem začel malo bolj razmišljati, kaj se zgodi z nami po smrti? Začel sem brati SV. Pismo, začel hoditi v cerkev in zdaj sem najbolj srečen človek.


Res si lahko srečen, če si po smrti bližnjega našel uteho v sv. pismu. Jaz je na žalost nisem.
A lahko poveš, kaj te je v krščanski veri tako pomirilo oz. potolažilo ? Ker jaz sem bil po
podobnem dogodku tudi močno pretresen, ampak dokler se pač nisem dokončno sprijaznil,
da te osebe ni več, sem bil čisto na dnu. Meni se zdi, da ti s pomočjo vere upaš, da boš še
kdaj videl svojega očeta (po smrti??) oz. da ne priznavaš, da ga enostavno ni več.
Ne vem kako bi se izrazil...ker sam v sebi nisi našel odgovorov, si jih iskal drugje (sv. pismo).

Aja, pa še to..če nekaj verjameš, ne moreš reči, da veš. Take dogmatične trditve so
me pri nekaterih vernikih vedno motile. Kako VEŠ da boš po smrti šel v nebesa?
To boš vedel šele,ko se bo to zgodilo oz. ko boš umrl. Do takrat pa lahko le verjameš.

lp

bezerk@work ::

Točno tako kot si napisal motorolca, hodil si v cerkev in birmi zato da boš dobil motor. Kaj ni s tem nekaj hudo narobe ? Večina ljudi, ki jih poznam in ki hodijo v cerkev, hodi tam zato da vidijo kaj imajo drugi oblečeno, da malo pošimfajo in se za vsak slučaj tam pokažejo, da jim ne bi župnik zameril izostanka in seveda posledično bog, tu ni nobene ljubezni, ampak nek primitiven strah.
Ne vem zakaj rabiš za za svojo ljubezen do boga institucijo kot je RKC, kaj je bog delil koncesijo in jo dal glih njim. Če verjameš v boga ali višje bitje ali whatever veruj, ne rabiš njih ali drugih, ki se napajajo na človeških slabostih in strahu. Si kdaj razmislil kaj je spoved ? no, ti jaz povem, to je šah mat "revežu", ki hodi v nedeljo k maši. Več veš (cerkev), več lahko nadzoruješ, izsiljuješ....podobno kot diktatura, karikirano; 10 jih ubiješ tako da vsi otrpnejo, pa je dost da vsi vedo da ti vse veš in ne bo nihče upal ničesar, piece of cake.
Glede posmrtnega življenja, iskoristi to kar ti je dano najbolje kakor lahko, bojim se da pol ni nič, tvoje poslanstvo je končano.
verjetno še nimaš otrok, zgolj ugibam, ko boš imel otroka in videl v njemu življenje, srečo, verjetno tudi boga, boš to veliko lažje sprejel..........carpe diem.

the_unborn ::

motorolca: takole je...tisto je odlomek iz ene pesmi (mercyful fate - the oath)...sicer pa jst ne verjamem v satana, ker kolikor mi je znano, gre pri satanizmu za telesni obstoj in ne za cence (se pravi boga, satana, demone, itd), torej je satanizem nacin zivljenja in ne verovanje...vsaj kolikor poznam satanisticne zapovedi in to
>:D

FireSpit ::

Evo tako:

Kaj je bilo prej jajce ali kura?

Kdo to odgovori mi lako pove če Jezus ali Bog obstaja ali ne. To so takšna vprašanja za katere nebomo nikoli izvedeli kaj je prav in kaj ne. Vsak ima svojo presojo in svojo domišlijo vsak verjame v drugo stvar. Kar se pa tiče mene naj mi kdo najde trdne dokaze in bom verjel (mogoče).
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

motorolca ::

Alien3001 ali ne bi bilo potem najboljše, da čimveč spoznaš, kdo je ta one true God, da bi zares spoznal, pa kdo je On? če te true God ljubi in želi, da se vrneš k njemu nazaj, zakaj tega ne bi hotel sprejeti?
jankoFER sprašuješ, kako sem našel mir pri Bogu? Bom malo opisal sebe. Ko mi je oče umrl pri 14 letih, je v moje življenje prišla velika praznina, nemir. Bil sem jezen na Boga, kako da je moj oče umrl, zakaj je to dopustil, saj je bil komaj 42 let star. No, potem sem začel iskati nekaj, da bom dobil mir v svoje življenje. Začel sem z svojo družbo hoditi po barih in diskotekah, da bi mogoče tam našel. Mogoče se premalo zabavam, sem si rekel. Bilo je vse super, a naslednji dan moje srce je bilo spet isto - polno nemira, žalostno. Začel sem se ukvarjati z glasbo in hotel postati najboljši Dee Jay. Kmalu po tem, ko sem si kupil opremo, je vse navdušenje minilo. kaj je zdaj to, sem rekel? Kje lahko dobim mir? Mogoče moram dobiti žensko? Tudi to sem probal in tudi to mi ni pomagalo, da bi imel mir. Kaj je še preostalo? Srečal sem nekoga, ki je imel ta mir. bil je srečen in preprost človek. Ni bil bogat ali kaj drugega. Vprašal sem, zakaj ste srečni in imate ta mir v svojem srcu? Odgovor je bil, verujem v Jezusa. Ah, kako je to mogoče, saj sem že od majhnega moral hoditi v cerkev in poslušal o tem. začel sem brati Sv. Pismo in njabolj me je presunila novica, da me Jezus ljubi takšnega, kot sem. Umazanega, poln greha. Ne samo to, on je dal tudi svoje življenje, da bi jaz lahko živel. In to mi je spremenilo moje življenje. Zdaj sem čisto drugačen človek, ki verujem v Jezusa, ki je opral vse moje grehe. A ni to super? Ali se tudi ti ne želiš tega, biti čist od grehov in imeti bvečno življenje, upanje in mir? Jaz sem si to želel in Jezus, ki živi, mi je to podaril. Zato vem, da je On živi še danes.

_marko ::

motrolca: Ja lepo.
Samo, če ti vanj verjameš še ne pomeni, da res obstaja. Vera ti je pa res učitno pomagala in ne Jezus.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

motorolca ::

FireSpit, če boš našel odgovor na to vprašanje ,ki si ga zastavil, ali ne boš takoj našel drugo vprašanje, na katerega ti bom moral odgovorit? Poznam sebe. Bog je ustvaril živali, človeka, naravo in vse kar vidiš, sploh ni pomembno, ali je bilo prej jajce ali kokoš. Jaz mislim, da je bila prej kokoš, samo ne vem, ker me ni bilo tam, vem pa, kar piše v SV .Pismu, da je usvtaril vse to. Povej mi FireSpirit, ali imaš vest in občutke, ker si iz evolucije ali, ker ti je to nekdo ustvaril? Ali lhako človeško oko, ki je tako zakomplicirano nastalo kar tako v času 4 miljard let? To je lahko samo nekdo ustvaril.
_marko če bi bila to samo vera, potem ne bi spremenila moje življenje, ker brez živega Boga je le samo pravljica. ker pa je živi Bog, mi je on spremenil življenje in ne vera. SAmo Jezus mi je pomagal in rešil iz večne pogube. Si predstavljaš, da sem bil na poti v pekel in zdaj nič več? O kako sem srečen.
No, da ne bom preveč govoril, vas želim vprašati, kaj vas najbolj ovira, da bi postali kristjani? LP

ahac ::

Evo tako:

Kaj je bilo prej jajce ali kura?

Kdo to odgovori mi lako pove če Jezus ali Bog obstaja ali ne.


1) Jajce! (predniki kur še niso bili taki, kot so kure zdaj.. so pa že valili jajca.. no, sej so jih tud že dinozavri..)

2) Ne, ne obstaja. ;)
Slo-Tech Discord - https://discord.gg/ppCtzMW

_marko ::

Kaj me ovira, da bi postal kristjan? Kaj, da bi veroval v Alaha? .. itd.
Za mene velja tako: mislim, da so si ljudje izmislili vero, ker sveta razumeli. Na različnih območjih različne vere. V Bibliji pa pišejo razne stvari, ki so danes ŽE dokazane nasprotno. Vrjamem pa v dokaze, znanost... Ne vrjamem, da se mora vero širit z silo, kot so to počeli kristjani.

Nekaj mi odgovori:
Ali je zate krčanstvo edina prava vera? Ali je najboljša? Edina resnična?
Če nekje na svetu niso kristjani ampak nekaj druga jim potem ni dana možnost(otrokom), da verujejo v edinega pravega Boga(krčanskega). - po tvoje?
Kje je tu pravica?
... itd.
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

kopernik ::

motorolca:
Zdaj sem čisto drugačen človek, ki verujem v Jezusa, ki je opral vse moje grehe. A ni to super? Ali se tudi ti ne želiš tega, biti čist od grehov in imeti bvečno življenje, upanje in mir? Jaz sem si to želel in Jezus, ki živi, mi je to podaril. Zato vem, da je On živi še danes.


1. kaj je zate greh? kje je meja?

2. to, da te je, kot ti praviš, jezus očistil greha, še ne pomeni, da je vseeno kaj počneš. Isto velja za
spovedi. Vedno moraš vedeti, da vsaka stvar, ki jo narediš, vpliva na nekaj drugega. Popolnoma druga
stvar pa je, če se ti počutiš čistega. Najlažje je živeti z mislijo v glavi, da bo že bog popravil vsa moja
dejanja, ki sem jih storil. S tem prenašaš odgovornost na nekoga drugega, pa četudi le z mislimi.
Najlažja pot ni vedno pravilna. Ravno nasprotno.

3. Tvoji argumenti nimajo nobene osnove. Sploh niso argumenti (... Jaz sem si to želel
in Jezus, ki živi, mi je to podaril. Zato vem, da je On živi še danes. ...). Zakaj ne končno
že enkrat priznaš, da je vera stvar posameznika. Zato temu pravimo vera, napačno pa
je delanje znanosti iz vere, ker sta si ta dva pojma popolnoma nasprotna.

lp

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: kopernik ()

motorolca ::

bezerk@work in da še odgovorim tebi. Res je tako, kot si napisal. Vsako nedeljo sem gledal hinavce v cerkvi, kjer so čez teden bili največje barabe v nedeljo pa pri maši. Gleda se samo, kdo je lešpe oblečen, kdo hodi s katero žensko itd. Tudi jaz sem tako gledal in verjamem, da večina ljudi to zelo dobro ve. Saj je večina ludi od majhnih nog v cerkvi. Vendar kaj je cerkev? Sv. Pismo pravi, da cerkev ni zgradba, prostor..., ampak skupina ljudi, ki res veruje in sledi jezusa, ter se družijo skupaj. To je cerkev. A ni to zanimivo, jaz sem pa vedno mislil, da je cerkev zgradba, pa le ni tako. Ne samo to. Če si kot otrok krščen, še ne pomeni da si kristjan, kot sem že omenil. Veliko ljudi, ki so bili krščeni kot otroci, so danes največji ateisti, potem kako so lahko kristjani. Vsak človek se odloči sam za Boga, ko se začne tega zavedati. Krst te ne naredit kristjana ali pa hoja v cerkev, temveč osebna vera v Jezusa in hoja za njim. Kaj pomeni hoja za Jezusom? Pomeni, da si mu poslušen, kar je rekel. Če je rekel ljubi svojega bližnjega, kakor samega sebe, potem če sem kristjan, potem ne bom kradel, lagal, obrekpoval prijatelja, a ne. In tako naprej.

San ::

Hare Jezus, Hare Jezus,
Jezus, Jezus,
Hare, Hare...


motorolca ::

_marko a si se kdaj vprašal, zakaj vsepovsod po svetu človek išče nekaj višjega od sebe? No in to ti je dokaz, da je človek ustvarjen od Boga, ker je nekaj v človeku, ki išče nekaj višjega od sebe. Zato so si nekateri ljudje sami izmišljevali Bogove. Npr. v Indiji imajo toliko bogov, kot je ljudi tam. Kateri je pol pravi Bog? Za mene je krščasntvo edina prava vera in kot pravi biblija Jezus je edina pot v nebesa .Če to pravi Jezus, potem verujem, da je res tako. vse druge poti so poti do človeških bogov. Ampak ali so resnične? Zakaj v Stari Zavezi piše, da ko so ljudje klicali Baalu se ni oglasil, potem pa je Elija rekel Bogu: "Pokaži jim kdo si?" in se jim je razodel. Lahko preveriš sam, klikni na toleKdo je res pravi Bog?
Ne samo to, da je on edini resnični, on je tudi prišel na svet, da bi ti pokazal, kako mu veliko pomeniš in želi da se vrneš? Ali ni to super, da si slišal za pravo pot v nebesa? Treba je še drugim ljudem na mirem in ne vsiljiv način povedati, da jih Bog ljubi in jim želi podariti večno življenje. pustva sedaj, kaj bo s tistimi, ki živijo nekje v afriki in še nikoli niso slišali za Jezusa .oni bodo sojeni drugače, kot pravi Sv. Pismo. Vprašanje je, kaj boš ti naredil sedaj, ko si slišal za jezusa, da te ljubi in je dal življenje zate? Kaj boš naredil z Jezusom? Ne, hvala, ali pa začel v njega verovati in ga sprejel za svojega odrešenika?

(sic) ::

Tukaj bom vskočil, ker sem videl un|versov post:

gajbica, motorolca,... in vsi drugi Jesus freaki - bilo bi bolje, če bi se malo pozanimali o satanizmu in potem mlatili take betežne...

Pozanimati = ne iz Biblije.

Fuck you all!!!

motorolca ::

jankoFer kaj je za mene greh? Greh je za mene neposlušnost Bogu. Če Bog pravi ne laži in obrekuj in če to naredim, se upiram Bogu in sem mu neposlušen. Torej s tem dejasnko kažem, da sem jaz svoj bog. Seveda se pa strinjam s teboj, da če nam jezus vse odpusti, da lahko potem delamo, kar hočemo. Če tako razmišljamo potem nismo še kristjani. Ap. Pavel pravi, takole Kaj bomo torej rekli? Naj vztrajamo v grehu, da se pomnoži milost? 2 Nikakor ne. Le kako bomo mi, ki smo odmrli grehu, mogli še živeti v njem? In to je odgovor. To je neumnost, kdor tako razmišlja. nekaj ti bom povedal, od kar sem postal kristjan, sem začel sovražiti greh. Zakaj? Ker je me on ljubi in jaz ljubim njega in ne bom nekaj delal, kar ni dobro za mene ali kar je bog rekel naj ne delam, ker je slabo.

motorolca ::

(sic) lep pozdrav. Lepo je slišati zopet od tebe. Upam, da nisem kaj rekel, s čimer sem te prizadel. Če sem te, mi prosim oprosti. REs je ne poznam veliko o satanizmu, vem samo to, kar pravi SV. Pismo o Satanu. Želel sem samo vprašati, ker ne vem, zakaj se eni ljudje odločijo za Satana in sovražijo Jezusa. To me je predvsem zanimalo ,ker ne vem veliko o tem in prav rad bi zvedel kaj več o tem.
(sic) zanima me, če ni preveč osebno, če bi imel možnost vprašati Boga eno vprašanje danes, kaj bi ga vprašal? Hbala za tvoj dragoceni čas .LP

San ::

Tole je Rodetov podmladek, ki novači nove krščanske vojake. Očitno se folk več ne lep tolk na Cerkve, pa je treba mal po forumih, ki so namenjeni elektro-freakom mal pogledat za možne klošterke kandidate.

Motorolca, me veseli da te je Jezus razsvetlil, sam klele že mal nekatere moriš in z določenimi izjavami žališ. Zato imaš tukaj par linkov 1 2 pa se z njimi zmeni kako in kaj. Če pa nimajo foruma za Jezusa, se pa kar z njimi zmeni, da ga odprejo , čeprav dvomim, da dovolijo komu sploh kej spregovort, kar ni dovoljeno direktno vsaj od nuncija (mogoče zato nijma nobena stran foruma?). Nas pa pusti pri miru v naši zaslepjenosti, ker tisti, ki iščejo tako pot jo lahko najdejo tud kje drugje.

Pa srečno pot.

Kolos ::

Poglejte si malo forum na forum bilbija
,motorolca zanima me tvoje mnenje.

motorolca ::

SunTrace: Tole je Rodetov podmladek, ki novači nove krščanske vojake. Očitno se folk več ne lep tolk na Cerkve, pa je treba mal po forumih, ki so namenjeni elektro-freakom mal pogledat za možne klošterke kandidate.

Motorolca, me veseli da te je Jezus razsvetlil, sam klele že mal nekatere moriš in z določenimi izjavami žališ.

Kot prvo SunTrace nisem Rodetov pomladek, ampak Božji otrok. Nočem nobenega žaliti ali siliti k eni veri, ker vsak se naj odloči sam, saj bo vsak zase odgovarjal, a ne. Tako tut ti. Če sem koga užalil, mi naj prosim napiše in bi se mu rad osebno opravičil, samo mislim, da smo samo izmenjavali osebno mišljenje, kar pa mislim, da ni nič slabega, a ne.

motorolca ::

kolos, sem šel na tisti forum in si prebral vprašanje tega fanta. Upam, da naša debata ne bo zašla v to smer preveč. Kaj ti misliš o tem? Bral sem knjige, kjer svetovni ljudje pravijo, da se večina fantov samozadovoljuje ,kot sklepam iz tistega foruma. Moje osebno mišljenje je , da naj bi se ne samozadovoljevali. Vem da je težko, ker imamo želje po nasprotnem spolu, samo sem tudi bral nekje, kako samozadovoljevanje škoduje. Tega večina ljudi noče priznati. Jaz se v svojem življenju nikoli nisem samozadovoljeval in sem prav srečen sedaj, ko sem poročen, da tega nisem delal. Bilo je težko, vendar se je splačalo čakati.LP

motorolca ::

SunTrace sem se spomnil, da se lahko pogovarjava tut kaj o drugih stvareh. Npr. a kej špilaš Counter-strike? Mi večkrat priredimo LAN party in špilamo iz Petka pa do Sobote zjutraj. Vedno nam zmanjka nekaj ljudi, da bi špilal. Mamo LAN za 14 ljudi, sam full je težko dobit tok ljudi. Bi kdaj prišel na špil, da se pomerimo? Lahko tut Mohaa. kaj pa tebe največ zanima? LP

Turtle ::

Ja k boste na tole odgovoril mi pa se povejte če Božiček res premlat Dedka mraza al je obratno?

nodes ::

Jezus se je rodil kot človek. Svojo filozofijo je črpal v starih zapisih. Ni umrl na križu in je doživel visoko starost v Iranu, kot pripadnik muslimanske skupnosti. Provokacija ali resnično spoznanje današnje znanosti.

Vera je bila red in sredstvo vladanja in vrata za posmrtno življenje.

Ateističeno človeštvo danes ne bi bil v nobenem pogledu boljše, človeštva ne bi bilo več.

Vera, boljša od slabšega. :)


Če gre za kakšno dejansko možnost (oz. za možnost, ki jo ima subjekt za dejansko), potem je ne smemo zanemariti.

DoloresJane ::

Seveda Jezus še danes živi. Če je nek paramecij potencialno nesmrten, potem je pa Jezus iz Nazareta tudi. Tudi danes poznamo klinično smrt. Nič novega.

BTW, motorolca, veš, koliko Jezusov iz Nazareta je živelo v istem času kot tvoj Jezus? Okoli 30.

Me pa zanima še nekaj. Ti kdaj grešiš? In če, kako si drzneš početi kaj takega, ko pa je moral človek zaradi tega umreti? Kaj človek, Bog? Te potem ni nikoli sram, da grešiš? Seveda te je, ampak to Jezusu ne pomaga dosti. Obžalovanje je strašno poceni. Vera pa ni.

Oh, ja, ideja da sem bila pred 5 mio leti opica, je ostudna. Opice pač ne znajo misliti, kajne! Ne zavedajo se samih sebe in so nasploh primitivne. :) Je pa Biblija odličen priročnik za podajanje znanja širokim ljudskim množicam. V tem pogledu vsekakor izjemen dosežek. Tudi Galileo je priznal, da je Zemlja statična. No, vsaj dokler ga niso pripeljali pod grmado. :D

motorolca ::

Nadezhda lep podzrav. Vem da je živelo veliko ljudi po imenu jezus v tistem času, vendar samo eden je bil križan in od mrtvih vstal. Človek je lahko le nekaj 10 minut klinično mrtev, potem pa ne več.
Moram ti povedati, da še vedno grešim! Nisem, rekel, da sem brez greha. Ampak, pravi Sv. Pismo takole Če rečemo, da smo brez greha, sami sebe varamo in resnice ni v nas. 9 Če pa svoje grehe priznavamo, nam jih bo odpustil in nas očistil vse krivičnosti, saj je zvest in pravičen. 10 Če rečemo, da nismo grešili, ga delamo za lažnivca in njegove besede ni v nas.
Zato seveda priznam svoje grehe Bogu in jih on odpusti, ampak, kot sem že rekel, to ne pomeni, da lahko zdaj grešim 100 na uro, saj bom se pokesal in mi bo vse odpustil. To ni krščasntvo. Jaz sovražim greh, še vedno pa se kdaj zgodi, da nezavestno nekoga obrekujem, sem sebičen...Hvala Gospodu, da imamo tako milostljivega Boga, da če pridemo k njemu in rečemo Bog odpusti meni, ker sem delal nespametno .Žal mi je zato in prosim, pomagaj mi, da tega ne bi več delal. Bog ve, kako se počutimo.

motorolca ::

FANTJE VPRAŠANJE ZA VSE: Kakšen dokaz bi rabil, da bi začel verovati Jezusa? LP

kopernik ::

motorolca, pozorno si preberi naslednji stavek (se ne spomnim več, kje sem
ga prebral, mogoče celo v Bilbiji:D ):

I am the architect of my own imprisonment.

torej, ko boš razumel, kaj pravi, potem upam, da ne boš več pridigal.
Zakaj bi moral kdorkoli karkoli verjeti?

ponavljam: Vera je stvar posameznika!!!

lp

Double_J ::

Noben nebi bil dovolj.

Ker verjetje v Jezusa je destiliran dolgčas.

Kot naprimer, da bi celo življenje za lastno zadovoljstvo kar tako množil, sešteval, odšteval...

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Double_J ()

motorolca ::

jankoFer seveda pozabil sem odpisati, ker je toliko vprašanj in nimam toliko časa. Vera je stvar posameznika? Ne vem kaj točno to pomeni, a da se vsak človek zase odloči za kero vero, a da vsak človek si spleta sam svojo usodo ali kaj? Pomagaj mi, ker res ne razumem tega, kaj hočeš povedati. hvala ti. Zdaj me ne bo doma do kakšnih 20h pol se pa spet slišmo fantje ok

undefined ::

A mi lahko en velepametni in veleprepotentni moderator sedaj odgovori, kam je izginil moj post in zakaj? Zakaj se je brisalo moje mnenje? Komu se je tiček postavil pokonci in mu ukazal, naj ga zbriše?

Tukaj ga znova repliciram in zahtevam pojasnilo za izbris:

"Jezusa ni. Boga ni. Sem le jaz med ostalimi robotki. ;)"

DSmidgy ::

Eden je prej vprašov:
Kaj je bilo prej jajce ali kura?
Prej je bilo jajce. Dinozavri so legli jajca, kura se je pa evolvirala iz njih.

IceMan: Jezus je lahko bil. Ni bil pa nič drugega kot: ali manipulator (kot politiki) ali pa človek s prebujno domišlijo (duševni bolnik).

Za boga se pa tko al tko ve da ga več ni. A raje vrjameš znanosti (katerih poskusi se ujemajo z resničnostjo) ali pa enim starim zgodbicam, za katere normalen človek ve da so malce čudne in se ne ujemajo z realnim življenjem. Krščanska vera je stara nekaj 1000 let. A ni že čas da stopimo v prihodnjost?

DSmidgy ::

FANTJE VPRAŠANJE ZA VSE: Kakšen dokaz bi rabil, da bi začel verovati Jezusa? LP
1. Povej mi, kje se nahaja (s tem še dimenzije vesolja).
2. Koliko je velik.
3. Na kakšen način kontrolira vse predmete v sesolju.
4. Kako loči med živimi in neživimi stvarmi.
5. Kdaj je nastal (a se čas konča, kako se je začel).
6. Kdo je ustvaril boga.
7. ....

Crimson_Shadow ::

Kdo so bogovi iz mitov in legend? Kaj mislite? Zakaj vsa starodavna ljustva govorijo o večih bogovih? Sicer bo to kar bom napisal zvenelo kot heretična misel (v okviru današnje znanosti), ampak pomislite malo bolj logčno, kdo bi lahko bili starodavni bogovi. In sploh zakaj je sploh uporabljena množina?

Za primitivnega človeka bi bil nekdo, ki lahko potuje po nebu in morju nekaj več in oznaka bog je več kot priročna za opis tehnološko naprednejših ljudi. Vsi miti in legende imajo ISTI izvor, samo imena so druga. Starodavni bogovi niso nekaj izvenzemeljskega ampak navadni ljudje ki so dosegli neverjeten tehnološki napredek (celo za naša merila). Poglejte recimo piramide in druge megalitske gradnje. Tako, da mi nismo edina civilizacija na zemlji, ki je dosegla takšnen tehnološki napredek. Miti in legende o bogovih, so v tem kontekstu, zgodbe o naših starodavnih prednikih, o njihovih tehnoloških dosežkih in poleg tega, tudi naša dediščina.

Kratek povzetek iz knjige Razpoke Časa od avtorice Fani Okič
Človeškemu bitju, ki ne pozna svojih staršev in svojih korenin, pravimo sirota. Kaj naj bi v tej luči bila civilizacija in v tej civilizaciji človeštvo, ki ne pozna svojega človeškega začetka in svojega praizvora? Smo si kdaj postavili to vprašanje in se poskušali zamisliti nad posledicami te civilizacijske neznanke? Da morda prav zaradi omejenega znanja o človeški preteklosti in njenih trajnih vrednotah s strahom gledamo v prihodnost, ker je ta prihodnost vtkana v napačno pojmovanje narave in človeka v njej?

In kaj ima s tem ta edini bog in s tem tudi vera? Zelo veliko. S tem ko smo postavili na tron tega edinega boga (ki je poleg tega še napačno interpretiran) in verovanje vanj, smo prekinili povezavo z našimi pradavnimi predniki in njihovo modrostjo. Smo civilizacija brez korenin, brez dediščine. Pa čeprav jo imamo pred nosom, jo nočemo priznati oziroma jo sploh ne dojamemo. Pri tem pa vztrajno ponavljamo, da smo potomci opic :\ (obnašamo pa se še slabše kot opice). Edina vez, ki je ostala od te starodavne modrosti je ideja demokracije, vsi enaki, vsi enakopravni.

Zgodovina sprememb…

DSmidgy ::

Bistvo demokracije ni vsi enaki vsi enakopravni. To je bolj bistvo utopije in makrsizma.
Pri demokracije gre za to: z glasovanjem ljudstvo izbere eno stvar izmed več možnih. So dve kategorije: kapitalizem, komunizem, sužnjelastništno, fevdalizem. Na drugi strani pa način vladanja: demokracija, diktatura, monarhija, ... Ene pač skupej pašejo: fevdalizem, monarhija; demokracija, kapitalizen; ene pa ne, recimo: demokracija, fevdalizem.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: DSmidgy ()

Thomas ::

Eto!

Rajš mam od Papeža RKC na Slovenskem, kot bluze tipa Fani Okič.

Papež vsaj prizna znanost in RKC "se posveča predvsem duhovnim vprašanjem".

Fanči pa Crimzon pa podobni - so pa znanilci "New Age poganstva" - ki je dosti bolj iracionalno kot vsaka krščanska cerkev. Celo mam rajš Jehovce kot prevladujoče v Sloveniji - kot pa tale New Age Shit.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

_marko ::

Crimson_Shadow:
Prej sem zasledil da RKC priznava Darwinovo terorijo. Zakaj je potem ti ne?
The saddest aspect of life right now is that science
gathers knowledge faster than society gathers wisdom.

undefined ::

> IceMan: Jezus je lahko bil.

Nisem rekel, da ni bil. Vendar pa ne verjamem, da je bil božji sin. Pač.

Verjamem pa, da je bil izjemen človek, tako kot Buda in podobni, ki so poskušali ustvarit revolucijo za boljše življenje ljudi.

Odin ::

Se strinjam s tabo ICEMAN!
Jezus je po moje tudi obstajal in moral je biti res brihten fant, pa še "jajca" je moral met. Marsikdo je pameten, ampak le redki imajo pogum, da uresničijo svojo vizijo, ki jo je Jezus sigurno imel.

Njegov nauk ni nič slabega. Žal pa ni predvidel, do bodo mnogi ljudje ta nauk izrabljali in v njegovem imenu še dalje pobijali in zatirali ljudi.

FireSpit ::

>motorolca< Jaz mislim, da je bila prej kokoš, samo ne vem, ker me ni bilo tam, vem pa, kar piše v SV .Pismu, da je usvtaril vse to.

Kako veš, da je bila najprej kokoš? Nite bilo tam a ko se je kristus rodil pa umrl pa vse
zmes si pa bil zraven ne sklepaš na podlagi zapisanega pa govoric pa vse kaj so ti govorili pri veronavoku. Nihče neve kaj se zares dogajalo in mislim, da niti nišče nebo vedel. Saj vsak verjame v kaj hoče.

>Povej mi FireSpirit, ali imaš vest in občutke, ker si iz evolucije ali, ker ti je to nekdo ustvaril? Ali lhako človeško oko, ki je tako zakomplicirano nastalo kar tako v času 4 miljard let? To je lahko samo nekdo ustvaril.

Ustvarila sta me starša (misim da to veš kako to gre). Za svet pa kako je nastal človek itd.
je mislim, da 4,5 miljard let zadost da se je iz najmanjšega delca organizma razvil človek in vse drugo, kar pač na zemlji obstaja. Saj se še dan danes spremija poglej naprimer že samo človeštvo pred 200 let in jih primerjaj z današnjimi generacijami razlike so seveda očitne, že sama inteligenca in sposobnost se je zelo spremenila. Glede očesa pa vsaj skoraj vsaka žival ma oko še tako majhen organizem pa gleda tako da se naše oko kaj dosti ne ratlikuje od drugih.

>ahac 1) Jajce! (predniki kur še niso bili taki, kot so kure zdaj.. so pa že valili jajca.. no, sej so jih tud že dinozavri..)

Ja saj nima veze če so valili jajca ali ne važno je kaj je bilo prej kurino jajce ali kura sama.?
To neveš o tem se lahko debatira celo večnost.
Burn, bleed all the lives of life,
ascend to The sky.

Thomas ::

Nič se o tem ne debatira celo večnost. Tako mislijo samo naivne in preproste duše.

Torej vprašanje si (dobro) reformuliral v:

> kaj je bilo prej kurino jajce ali kura sama?

"Kura" ne pomeni nič. Je smo dolga neprekinjena linija od majhnih dinozavrov (zasilno imenovanih terapodi), pa do sosedove kokoške z imenom Cvibla. Genom se je pa počasi, skoraj "kontinuirano" spreminjal.

Kdaj v tej liniji so se pojavile "kure" je povsem stvar definicije. Podobne tisti, kaj je "gora" in kaj je "hrib". Torej precej nemogoče.

Biologi, ki se preveč ubadajo z definicijo vrste, so podobni geografom, ki razpravljajo, če je Avstralija mogoče samo otok. Ali pa celo obe Ameriki. Kaj pa Grenlandija, saj je tudi velika?

To so navidezna vprašanja in prazne diskusije. Tako imenovana semantika.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thomas ()

OwcA ::

@Thomas: tudi povesm semanitčno gledano (torej brez vsakršnega poznavanja bilogije) je izjava nesmislena, saj gre za preformativ (govorec sam vzpostavlja "realnost" o kateri govori). Drugače povedano, v izjavi je implicitno zajeta definicija objekta, ki spremeni izjavo v tavtologijo.

Zakaj bi se kregali okoli definicij, ko lahko nesmisle tudi precej bolj eleganntno odpišemo? [;)]
Otroška radovednost - gonilo napredka.

Thomas ::

OwcA - true.

Samo te niso nič razumeli tisti, ki ne razumeje rešitve tega navideznega paradoksa o kuri in jajcu.

:)
Man muss immer generalisieren - Carl Jacobi

Barakuda1 ::

Motorolca…:) :)

Tvoji gorečnosti in veri res ni kaj očitat. Sicer pa zakaj bi ji.

Tisto kar morda malce zbode v oči je nekaj drugega.

Prav nič ne pomaga če vsakemu sogovorniku malce polaskaš :) :) ….pol pa tko al tko v svoj prid obrneš :\ :\ . To nič ne spremeni dejstva, da stvari le niso tako enoznačne kot poskušaš prikazat.

Najprej nekaj o neskončni ljubezni in pravičnosti boga ťočakovŤ

Ko je Mojzes popeljal svoje ljudstvo v obljubljeno deželo je imel bjanko dovolilo, še več zahtevo, da na svoji poti pobije in zasužnji vsa ljudstva, ki ne slave njega (Boga očakov) in ni jih bilo malo (Kánaanci so bili na vzhodu in ob morju, Amoréjci, Hetejci, Perizéjci in Jebusejci na pogorju, Hivéjci pa so bili pod Hermonom, v deželi Micpéja.) . In kako je stvar delovala po biblijsko (beri po dobroti božje volje) Mojzesu in njegovemu izvoljenemu ljudstvu je bila dana ťbožja obljubaŤ (Ko bo torej šel moj angel pred teboj in te pripeljal k Amoréjcem, Hetejcem, Perizéjcem, Kánaancem, Hivéjcem in Jebusejcem, ki jih bom iztrebil,)

Pobilo se je vse po vrsti, tudi nedolžne otroke.

Temo se danes reče GENOCID.

(če hočeš še več primerov iz biblije kar povej, jih je še velik)

Krvoločnost te vrste mu namreč ni tuja. Po božjem nalogu so se torej s strani Mojzesa in kasneje Arona …preganjali in pobijali Kánaanci, Amoréjci, Hetejci, Perizéjci, Jebusejce, Hivéjce, Hermonomi in Micpéjaji.

A to še ni vse. ťDobriŤ bog naprimer od Abrahama zahteva žrtvovanje prvorojenca (in s tem dokazovanja lojalnosti).

Grozljivo je samo pomisliti, da mora nekdo v dokaz ljubezni in lojalnosti žrtvovati življenje prvorojenca.

Ni kaj, čudne so te predstave o pravičnosti in dobroti


Praviš, da se kaže kako je Bog usmiljen in kako je zato poslal Jezusa na zemljo, da odreši človeštvo.

Krasno,…. samo stvar ima nemajhno lepotno in logično napako.

Jezus ni prišel na ta svet po lastni volji.

Jezus si ni želel umreti na križu in odrešit človeštva

Po izjavah samega Jezusa, je bil Bog oče tisti okrutni Bog in oče, ki je tudi od lastnega sina terjal človeško žrtev, da bi se mu ljudstvo odkupilo.
.............
Gal 3,13

Kristus pa nas je odkupil od prekletstva postave tako, da je za nas postal prekletstvo. Pisano je namreč: Preklet je vsak, kdor visi na lesu.
.........................
Gal 4,5

da bi odkupil tiste, ki so bili pod postavo, da bi mi prejeli posinovljenje.
..............
Tit 2,14

ki je dal sam sebe za nas, da bi nas odkupil iz vse nepostavnosti in nas zase očistil kot lastno ljudstvo, ki je vneto za dobra dela.
...................

Ko so druga ljudstva torej že zdavnaj opustila okrutno žrtvovanje ljudi za pomiritev jeze in srda bogov, si ta ťusmiljeni in dobriŤ bog omisli najbolj okrutno žrtvovanje.

Žrtvoval je lastnega prvorojenca (nekateri menijo, da je bil prvorojenec sicer Lucifer) in kar je naravnost perverzno.

Daritev daruje samemu sebi….

In kaj je še bolj perverzno?

Njegova žrtev ni prinesla nikakršne odrešitve (in tu je bistvo problema)

Ostala je le pobožna želja, in razkazovanje moči in naslade "dobrega boga".

Kar preveč, da bi še verjel v njegovo dobroto…žal

Torej

Kdor hoče vas verjeti, ne branim mu, al mene naj pri mir pusti.


barakuda

San ::

Lej motorolca, v meni ni kančka dvoma da si ok fant, sam ko pride do vere, imam v spominu grafit na steni ograje Pediatrične klinike - ''Vera omejuje Boga''.

motorolca ::

Barakuda1 moram reči, da zelo dobro poznaš Sv. Pismo. Kako to? Ne želim, da bi se počutil, kot da ti hočem nekaj vsiliti, saj imaš pravico do svoje osebne odločitve, a ne. Ti se odloči, kaj je prav, jaz sem se prepričal o tem in zato to verujem. Kar se pa tiče glede tistega, kar si omenjal glede narodov, ki so jih Izraelci pregnali, pa bi rad, da si več prebereš SZ, zakaj jih je Bog preko Izraelcev pregnal in pobil. Odgovor najdeš v SZ. Upam, da te z svojim pogovorom nisem kaj užalil, če pa, prosim za odpuščanje. Lepo se imej in želim, da živiš življenje v obilju in lepoti, ki jo imamo, ok. Motorolca

motorolca ::

SunTrace Lej motorolca, v meni ni kančka dvoma da si ok fant, sam ko pride do vere, imam v spominu grafit na steni ograje Pediatrične klinike - ''Vera omejuje Boga''.

Jaz tut vem, da si ti super fant SunTrace in upam, da se bova kdaj srečala in šla na kakšno pijačo. Pač imamo tole temo, kjer si izmenjamo mišljenje in ne da bi koga prizadeli. Ti se odloči za karkoli hočeš SunTrace v svojem življenju, vendar želim te samo spomniti, da bomo vsi mi ljudje nosili posledice za naše odločitve, ki jih bomo naredili v naših življenjih.

Kaj hočem povedati....želim si, da bi vsak Slovenec gledal na krščanskega Boga ne skozi cerkev, ne skozi človeka, ne skozi papeža, ne skozi napake v preteklosti, ne skozi filozofe, ampak skozi Sveto Pismo, ki govori edino resnico o Bogu.

E, to je vse kar hočem, vsak pa se naj odloči za karkoli, ok.:\

Odin ::

Kaj hočem povedati....želim si, da bi vsak Slovenec gledal na krščanskega Boga ne skozi cerkev, ne skozi človeka, ne skozi papeža, ne skozi napake v preteklosti, ne skozi filozofe, ampak skozi Sveto Pismo, ki govori edino resnico o Bogu.

Nočem bit nesramen, ampak marsikateri Slovenec bi pa mogoče še res verjel, če bi malo argumentiral svojo trditev o svetem pismu, kot edini resnici o Bogu.
Če tvoja želja res tak velika, bi me lahko, kot nevernega Slovenca, poizkusil prepričat o tej "edini resnici".

motorolca ::

Odin hvala za odgovor. Z veseljem bi ti rad povedal več o tem in te prepričal, da je Jezus tvoj rešitelj, da te ljubi, samo tega ne smem, ker so tako napisana pravila na Slo-techu. Ker sem kristjan jih tudi želim spoštovati. Lahko mi pišeš na moj email naslov, ki ga imaš tu POŠTA Z veseljem ti bom povedal več o tem, če si seveda želiš. Nočem biti vsiljiv človek, ker mi to ni všeč.

Kot sem že velikokrat rekel, fantje, ki berete ta forum, pa dajte prebrat Sveto Pismo in boste ugotovili, da je res to Božja Beseda. Jaz je v začetku, ko sem jo začel brati nisem razumel skoraj nič, vendar nisem odnehal, ampak sem posikal še nekaj ljudi v cerkvi, ki preučujejo Sv. Pismo in smo ga vsak teden preučevali, da sem vse bolj in bolj spoznaval to čudovito knjigo. Ne samo to, ampak sem vse bolj in bolj spoznaval kdo sem, od kod sem, kam grem, ko umrem, kako me Bog ljubi, kaj pričakuje od mene...Vse te odgovore najdeš v Sv .Pismu.

Fantje, pogum in se sami prepričajte, kaj je resnica. LP

(sic) ::

motorolca:


(sic) lep pozdrav. Lepo je slišati zopet od tebe. Upam, da nisem kaj rekel, s čimer sem te prizadel. Če sem te, mi prosim oprosti. REs je ne poznam veliko o satanizmu, vem samo to, kar pravi SV. Pismo o Satanu. Želel sem samo vprašati, ker ne vem, zakaj se eni ljudje odločijo za Satana in sovražijo Jezusa. To me je predvsem zanimalo ,ker ne vem veliko o tem in prav rad bi zvedel kaj več o tem.
(sic) zanima me, če ni preveč osebno, če bi imel možnost vprašati Boga eno vprašanje danes, kaj bi ga vprašal? Hbala za tvoj dragoceni čas .LP


Ne, nisi me prizadel - je samo debata, kjer si izmenjujemo mnenja. Vsak ima svojo mnenje in SAM odloča o tem v kaj bo v življenju verjel. NIKOLI nisem hotel prepričati nekoga naj veruje v kaj drugega, le izrazim svoje mnenje.

Torej prvo kar moraš vedeti o satanizmu je to, da TO NI VERA. Vera je nekaj v kaj ti veruješ in spoštuješ,... Satanizem je pa nekaj popolnoma drugega. To je nekak filozofija. Lahko bi celo rekli, da je to nasvet za boljšo življenje. Satanizem ne uči, da moraš verjeti v Satana (ki je BTW krščanski izum), prav nasprotno - uči namreč da naj ne verjameš v NIČESAR. To je tvoje življenje in ti v svojem življenju odločas o vsem. Je popolno nasprotje usode. Nič ni vnaprej splanirano (bi lahko rekli), vse si ustvariš SAM. Po krščanstvem nauku namreč se zdi kot, da življenje ne pripada tebi in se le nekaj kar obstaja vendar nima nobenega posega v svoj obstoj.

Za razliko od krščanstva temelji satanizma niso nikjer napisani (Biblija) zato pogosto pravijo, da je satanizem to kar si ustvariš sam. Vse pripada tebi in nihče ni ti ni tega ustvaril. Tu je seveda spoštovanje do svojih prednikov, ker so konec koncev le oni "krici" da sploh obstajaš.

O tem kar sploh satanizem je in kaj uči je veliko različnih mnenj. (po moje) Še najbolj natančno je razložil Anton LaVey - ustanovitelj Church of Satan. In vse prevečkrat je satanizem prikazan, kot možje oblečeni v črne halje, ki žrtvujejo živali svojim bogom... /smeh/

Naprimer krščanstvo uči, da naj bi imel rad vsakega. Satanizem pravi ljubi tistega, ki si to zasluži.
Namesto "da bi nastavil še drugo lice" se raje maščuj.
Človek ni NIČ več vreden kot žival. In velikokrat je prikazan še slabši.
Ne teži drugih s svojimi težavami, če jih ne zanimajo...

To je le nekaj osnov.

Če bi se VSI ljudje držali teh načel bi ta svet bil najlepši.

Če bi imel boga kaj za vprašati?

Vprašal bi ga zakaj je sploh ustvaril svet in življenje.

EDIT:

Zdaj pa imam eno vprašanje za tebe;

Si res želiš živeti večno po smrti?

Fuck you all!!!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: (sic) ()
««
4 / 35
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453820 (2782) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
927835 (5847) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

Oddelek: Problemi človeštva
192324 (1986) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
648379 (7275) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
585191 (4314) Thomas

Več podobnih tem