» »

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

Jezus je vstal od mrtvih. Kaj misliš ti?

««
34 / 35
»»

Valery ::

Al morda spet nisem razumel tvojih globjih notranjih sporočil

Ne, še vedno nisi razumel. Malo ti je bolj jasno, kar me veseli, :)) ampak še vedno nisi vsega razumel:
Če človeka ne moreš lepo prepričati, da je mališka jed vendarle čista, ne boš jedel pred njim in ga s tem izzival. Na tak način ga po nepotrebnem žalostiš. Če pa ljubiš človeka, ga ne boš žalostil. V tem je poanta. O tem govori SP! Rim 14,13 Nič več torej ne sodimo drug drugega; presojajte pa tem bolj, kako ne bi dajali spotike bratu ali pohujšanja. Rim 14,14 Vem in prepričan sem v Gospodu Jezusu, da ni nič nečisto samo na sebi; samo če kdo misli, da je kaj nečisto, je za njega nečisto. Rim 14,15 Kajti če se zavoljo jedi tvoj brat žalosti, ne ravnaš več po ljubezni.

To je tako, kakor da bi rekel sinčku, da boš skočil z mostu v reko. Otrok se bo zbal zate, da se pri tem ne bi slučajno poškodoval, in te bo prosil: "Očka, ne skoči!". Ker želiš, da otrok ne bi doživel strah, ne boš skakal v vodo, ker želiš, da v otroku ne bi bilo strahu. V neprisotnosti otroka pa lahko mile volje skačeš v reko. Tako nekako je ta primerjava.
Pa pusti to! Meni se ne da :)

Barakuda1 ::

To je tako, kakor da bi rekel sinčku, da boš skočil z mostu v reko. Otrok se bo zbal zate, da se pri tem ne bi slučajno poškodoval, in te bo prosil: "Očka, ne skoči!". Ker želiš, da otrok ne bi doživel strah, ne boš skakal v vodo, ker želiš, da v otroku ne bi bilo strahu. V neprisotnosti otroka pa lahko mile volje skačeš v reko. Tako nekako je ta primerjava.A tko je tooo:\

Maaa daj Rutan, ne otepaj prazne slame. Poglej si raje spodnji citat


Ne mislite, da sem prišel zato, da prinesem mir na zemljo; nisem prišel, da prinesem mir, ampak meč. 35


Prišel sem, da ločim

človeka od njegovega očeta,


hčer od njene matere,

snaho od njene tašče;


36
in človekovi sovražniki bodo njegovi domači.


37 Kdor ima rajši očeta ali mater kakor mene, ni mene vreden;


in kdor ima rajši sina ali hčer kakor mene, ni mene vreden.
A za čast in slavo ter neomajno slepo vero, pa tisto o žalosti najbližjih nič ne šteje.:|

Kakšena je to dobrota, ki sili lastnega očeta, da zapusti dom, družino, mater?

Kakšna vzvišena in oh in sploh moralna norma je, ko kdorkoli (tudi preoblečen v plašč dobrotnika) terja naj mati zapusti hčer, lastnega otroka, se mu odpove in sledi njemu; "odrešeniku"?

Kako si drzne kdorkoli v imenu najvišjih moralno-etičnih vrednost sploh pomisliti, kajšele terjati

Kdor ima rajši očeta ali mater kakor mene, ni mene vreden;
in kdor ima rajši sina ali hčer kakor mene, ni mene vreden.

A si ta "neskončno dobri oče BOG" ne želi, da bi njegovi (po njegovi podobi ustvarjeni) otroci bili srečni in veseli?

Očitno NE.

Očitno jih raje vidi prestrašene, žalostne, zapuščene in zavržene. Tisto kar res šteje je le Vera brez dvoma v NJEGA, ki to terja.

Zgoraj citirano izjavo bi dandanes stežka pripisali tudi najbolj povampirjenim diktatorjem in samodržcem, kajšele nekomu, ki je menda pojem dobrote in usmiljenja.

Samo zato, ker je tako zapisano v SP in ker naj bi menda bile to besede samega "Odrešenika" (osebno dvomim, da je kadarkoli pravi Jezus izustil kaj tako okrutnega) moralno-etičen nauk, ki iz tega odstavka izhaja ni prav nič bolj zavržen, kot če bi ga izrekel katerikoli do sedaj živeč (in že mrtev) diktator, krvnik in samodržec.


Kdo torej zdaj tukaj zganja dvojno moralo.:|


In samo tako mimogrede za razmislek.

A si predstavljaš kakšen problem bi imeli vsi kristjani po vrsti, (neglede na to kateri cerkvi pripadajo) če bi recimo Kristus prišel na zemljo danes, z namenom, da se odkupi za "naše" grehe in bi mu recimo sodili kar…naprimer v Republiki Sloveniji.

Če ti gredo predstave težko od rok, ti bom pomagal.

Tudi če bi zagrešil sploh najhujše in najokrutnejše zločine, ki si jih sploh lahko zamisliš, (ne pa da bi celo oznanjal radostno vest in učil o dobroti) ga še na smrt ne bi mogli obsodit, kaj-šele križati.

Mar to pomeni, da nas potem ne bi mogel pred bogom odkupit?

Ti bom pomagal.

Točno to pomeni.

Brez filozofije krvi in maščevanja, ki lahko zadoščenje najde le v krvi, je vaš vera še bolj prazna, kot pa je mislil apostol Pavel.:( :'(


Barakuda

p.s.

Sicer pa na to temo sledi tako ali tako obširneje v izvajanjih o moralno-etičnih načelih SP Kristusovega nauka.

A, o morali v zvezi s smokvo se ti tud več ne da:\ . Vrjamem, težko je opravičit takšne "božje" spodrsljaje

Mamaplata ::

RutaN -tudi sam se izogibam pobijanju muh in ostale golazni :D ,pa vendar nisem kristjan.
Vseeno pa se mi zdi malo čudno ,da bi skrajno ljubeč bog dovolil pobijati živali ,tudi ,če je to nujno potrebno za obstoj ljudi.
Pa še nekaj se mi zdi zanimivo;bog je ustvaril Adama in Evo popolna a drži?


Kako za boga svetega lahko popoln človek greši?

Zgodovina sprememb…

Valery ::

Oh Barakuda! Zakaj me ne "izpustiš iz rok"? :'( Mar nisem rekla, da bi rada nehala. Preveč časa mi vzame tole pisanje. Pa saj ti nočeš v resnici slišati kaj dobrega o Bogu. Zakaj bi ti odgovarjala? Jaz imam drugačen pogled na citate, ki si jih navedel. Če bom našla čas, ti bom odgovorila. Ali želiš, da ti odgovorim, ali pa si jih vrgel na forum z namenom, da bi Boga prikazal v čim slabši luči?

Valery ::

tudi sam se izogibam pobijanju muh in ostale golazni ,pa vendar nisem kristjan.

O, kdo pa pravi, da nekristjani niso dobri? Bog ima tudi med nevernimi svoje ljudstvo. Jezus je rekel:
"In imam še drugih ovac, ki niso iz tega hleva;"Jn 10,16

V SP piše o nekristjanih tudi:
"13 Pred Bogom namreč niso pravični tisti, ki postavo slišijo, ampak bodo opravičeni tisti, ki postavo izpolnjujejo. 14 Kajti kadar pogani, ki nimajo postave, po naravi izpolnjujejo to, kar veleva postava, so sami sebi postava, čeprav so brez postave. 15 Ti dokazujejo, da je delo postave zapisano v njihovih srcih: o tem pričuje tudi njihova vest in misli, ki se medsebojno obtožujejo ali pa zagovarjajo. 16 To se bo pokazalo na dan, ko bo Bog v skladu z mojim evangelijem po Jezusu Kristusu sodil temu, kar se skriva v ljudeh." (Rimljanom 2,13-16)

Vseeno pa se mi zdi malo čudno ,da bi skrajno ljubeč bog dovolil pobijati živali ,tudi ,če je to nujno potrebno za obstoj ljudi.

Veš, Mamaplata, ko še ni bilo greha, ni bilo smrti ne za človeka, ne za živali. Kako je prišlo do tega, da je nastala ta pogubna"kuga" smrti in razkrajanja vsega živega, mi ne razumemo. Vemo samo to, da je posledica greha smrt (Rimljanom 6,23). Lahko si le v domišljiji predstavljamo, vedeti pa ne moremo. Uboge živali trpijo res z nami vred. Vendar jaz ne dvomim v to, da ima Bog zelo rad živali. On pozna vsako njihovo celico, vsako misel, vsako skrb in veselje. Ti veš, koliko lepote in ljubkosti je v njih! Kako umetniško so ustvarjene! Kako nežne so s svojimi mladički, in kako so skrbne. Kako jih varujejo, kako jih branijo! Tudi v živalih je zapisana ljubezen, to čudovito in nežno čustvo. Zdi se, da ima vsako bitje v sebi zakladnico ljubezni. Toda greh, kakor da je zlezel pod kožo vsega živega, da ljubezen ni več edini lastnik vseh teh dragocenih src. Mamaplata, mogoče bo moja izjava videti heretična, toda jaz osebno globoko upam, da ima Bog kako presenečenje za nas, ko bomo vstopili v svet večnega življenja. Ali nam bodo vrnjene naše živalske prijateljice, ki so nam umrle, ali pa bo ustvaril samo nove? Kdo bi vedel? O tem res ne vemo prav nič. SP poroča samo to, da bodo v novem svetu prebivale med nami miroljubne živali. Samo to vemo.

nevone ::

Rutan

To je tako, kakor da bi rekel sinčku, da boš skočil z mostu v reko. Otrok se bo zbal zate, da se pri tem ne bi slučajno poškodoval, in te bo prosil: "Očka, ne skoči!". Ker želiš, da otrok ne bi doživel strah, ne boš skakal v vodo, ker želiš, da v otroku ne bi bilo strahu. V neprisotnosti otroka pa lahko mile volje skačeš v reko. Tako nekako je ta primerjava.

Ta primerjava ne drži vedno. Otrok ima rad pogumnega očka. Tudi to, da opazi da očka ni pogumen, lahko v njem vzbudi strah. In verjemi mi, da tudi to opazi, pa tudi če se tega še sam ne zaveda.

Pogled z drugega zornega kota. A se kaj strinjava?

Sicer je pa znano da je strah do neke mere pozitiven. Šele če prekoračiš dopustno mejo, je lahko to zate usodno.

:)

o+ nevone

Mamaplata ::

Dobro ,kaj pa tisto o popolnem Adamu in Evi? Kako lahko popolni človek greši?In zakaj nista smela vedeti kaj je dobro in kaj zlo - a je to potem še popoln človek,če ne more odločati o dobrem in zlu?

Valery ::

ta primerjava ne drži vedno

No ja, nisem si pač izmislila najboljše. Ampak moj namen na tem primeru je bil, kako ne gre za neko dvoličnost. :)

Barakuda1 ::

O, kdo pa pravi, da nekristjani niso dobri? Bog ima tudi med nevernimi svoje ljudstvo. Jezus je rekel:

"In imam še drugih ovac, ki niso iz tega hleva;"Jn 10,16
He-he:D

Sam bi bilo lepo, ko bi citirala še nadaljevanje, ki se glasi:

Tudi tiste moram pripeljati in poslušale bodo moj glas in bo ena čreda, en pastir.

Drugače povedano; nekristjani so že dobri, ampak ne kar tako. Najprej jih je potrebno pripeljati v "taprav" hlev, (ve se katerega) kjer bodo postale enake ovce kot tiste tam in ko bodo poslušale samo enega pastirja, a ne ;)

In Zgolj mimogrede. Teologi si še niso čisto na jasnem, ali je stavek

In imam še drugih ovac, ki niso iz tega hleva

razumeti, kot da gre za ovce, ki še niso kristjani (torej poganske ovce) ali pa je imel morda v mislih druge cerkve, ki mu niso povsem sledile (torej ovce odpadlih kristusovih cerkva)

Eden iz najverjetneje tvoje cerkve , je v tej debati enkrat že z istim citatom dokazoval da gre sicer za kristjane, ki pa se nahajajo v različnih cerkvah.

Citat, ki ga torej navajaš, že zaradi vgrajene možnosti različnega tolmačenja (odvisno od potreb) ni najprimernejši v resni argumentirani debati. Še manj pa je primerno, če je iztrgan iz celotnega konteksta.


Barakuda

p.s.

Ampak od vseh odgovorov pa najdlje čakam na tistga glede kofetka:(

Mamaplata ::

He he se podpišem pod Barakudo.
Glede tistega o Adamu in Evi -a se verniki mal posvetujete al kaj?

Valery ::

Barakuda! Jezus zbira svoje, Satan pa svoje. Raje sodelujem z Jezusom kot pa s Satanom.:\

Glede tistega o Adamu in Evi -a se verniki mal posvetujete al kaj?

Kako to misliš? Mi imamo v cerkvi bogoslužja, "učne ure", predavanja, seminarje, evangelizacije itd. O marsikateri duhovni misli iz SP razpravljamo. A si mislil to?

Valery ::

Ampak od vseh odgovorov pa najdlje čakam na tistga glede kofetka

A hočeš, da te kap? :))

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Valery ()

TESKAn ::

Mam jaz še eno vprašanje - kako veste, da je tisti v nebesih bog in tisti v peklu satan? Kaj če je satanu uspelo 'sklatit' boga v pekel, potem pa je svet prepričal, da ga ni? Mar ni satan mojster zavajanja? In po tem, kakšen je svet danes, je tisti 'tam zgoraj' vse prej kot dobrotljiv...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Barakuda1 ::

A hočeš, da te kap?:)):\ :D

Rutan, glede prešernega nasmeška, sicer ne vem a mi to privoščiš, al se bojiš zame:D

Bom pa reko tko. Nočem sicer da me kap, sm pa tolk čukast da si upam razkirat. A si ti upaš:)

Barakuda

Mamaplata ::

Mogoče sem res malo nestrpen vendar sem pričakoval odgovor na vprašanje o Adamu in Evi
in ne razlage o vašem posvetovanju oz. poučevanju ali ,če hočeš razpravljanju:D

Mamaplata ::

Sicer pa ali hočeš reči ,da se verniki med seboj ne posvetujete ,kako boste komu razložili določene zadeve,predvsem,ko gre za kake občutljive teme in občutljive ljudi?

Valery ::

Glede tistega o Adamu in Evi -a se verniki mal posvetujete al kaj?

Ker je vprašanje kratko, bom kar odgovorila:

Ali misliš ti na posvet za dajanje odgovorov na forum? Če misliš to, ti povem, da jaz nikogar od vernikov moje cerkve do sedaj še nisem vprašala za kakršenkoli nasvet. Pa tudi, če bi! Če kaj ne veš, ni sramota vprašati. A ne?

Barakuda1 ::

:(

Men pa Nikol ne odgovori na kratka vprašnaja:'( :'(

Mamaplata ::

Seveda RutaN.Nisem mislil na posvet za odgovore na forumu ampak nasplošno .Ampak na vprašanje pa vseeno nisem dobil odgovora ,samo zanimalo me je če se kaj dela na tem?

:D

Valery ::

kako veste, da je tisti v nebesih bog in tisti v peklu satan? Kaj če je satanu uspelo 'sklatit' boga v pekel, potem pa je svet prepričal, da ga ni? Mar ni satan mojster zavajanja? In po tem, kakšen je svet danes, je tisti 'tam zgoraj' vse prej kot dobrotljiv...

Glede na dogajanje na Zemlji bi lahko rekla, da ljudje bežijo pred Bogom, pred Satanom pa ne. Krivdo za zlo naprtijo Bogu, Satanu pa ne. Raje sledijo Satanovim skušnjavam (kar jih bo dosti stalo), kakor pa da bi poslušali Božje nasvete. Če si izbereš nebeškega Očeta, so prizadeti, kakor da si postal največji kriminalec, in je potreben čas, da uvidijo, kakšne prednosti si si s svojo izbiro pridobil.

Nekoč sem obiskala neko starejšo vernico, ki je šivilja. Na stopnicah hiše, v kateri je stanovala, sam naletela na tujo žensko, ki je čepela in zavijala neko blago. Pozdravila sem jo in nadaljevala pot po stopnicah. Nenadoma je ženska začela za menoj nekaj vpit. Kregala me je, a se ne spomnim, zaradi česa. Ustavila sem se in se uzrla nazaj. Bilo je dovolj nekaj kratkih trenutkov, da sem ugotovila, da je močno obsedena. Ta ženska je bila namenjena k tej naši vernici, da bi ji nekaj zašila. Ko je šivilja odprla vrata, ji je ženska povedala, zakaj je prišla. Govorila je čudne stvari in s čudnim zvokom. Potem se je počepnila in si dala opravka s svojo culo. Ker sem stala korak za njo, sem zaprla oči in v mislih na kratko zaprosila Boga, naj ozdravi to žensko. Ženska je čez nekaj sekund zavpila: "Kaj stojite za mojim hrbtom? Kaj mislite, da sem nevarna? Saj vas ne bom ubila! Ne stojte za mojim hrbtom!" Govorila je še nekaj o svoji silni fizični moči. Jaz sem se prijazno nasmehnila, seveda z vidno presenečenim izrazom na obrazu, saj mi je ta njena reakcija na mojo povezavo (molitev) z Bogom razodela, da se okoli nje motajo demonske sile, ki skušajo preprečiti Božjo pomoč tej ženski. Prenehala sem naskrivaj moliti, saj se to ni dalo.
Ker sva bili s šiviljo namenjeni nekam odpotovat, nama je bila ta ženska kot nekakšna ovira. Od šivilje je zahtevala, naj ji zašije nekaj, kar ta šivilja nikoli ne šiva. Šivilja ji je to dobro pojasnila, toda ženska se ni hotela premakniti od tam. Govorila je vse mogoče, zapomnila sem si predvsem to, češ da je močna, da lahko omare dviguje, in mene se je polotil strah, da bova zamudili avtobus, ker se ni in ni dala odpraviti. Čez nekaj časa smo speljali pogovor na Boga. Zaupala nama je, da včasih moli Očenaš. Odrecitirala je nekaj besed Očenaša, in to na tak način, kakor da bi hotela popljuvati tega, ki mu je molila, da ne vzamem še kakšno drugo primerjavo. Predlagala sem, da bi molili za njo. Ko sem to rekla, je ženska prestrašeno pograbila culo in kriče zbežala iz stanovanja, kakor da bi jo lovilo sto policajev. S šiviljo sva se spogledali. Najina pogleda sta pokazala, da sva obe razumeli, katere sile so jo prisilile v paničen beg.
To je samo eden od primerov mojih izkušenj in borbe med dobrim in zlim.
Po SP pekla ni. Satan se ne trudi z mučenjem umrlih grešnikov v peklu, ampak se giblje prosto med nami, in se trudi mučiti in uničiti žive ljudi. Ženska, ki sem jo opisovala, je bila ena od večjih trpinov.
Satanovo delo in delo njegovih angelov, ki jih je zapeljal, je vplivati na ljudi, da bi imeli negativno mišljenje o Bogu. On je ta, ki s svojo, nam nerazumljivo veščino in močjo, vsadi v misli negativne ideje o Bogu. On vodi naš razum, kadar se odrekamo Božanski zaščiti, ali kadar se odrekamo poštenja in vsega dobrega. Kadar smo nezaščiteni, kadar ne dovolimo Bogu, da bi nas ščitil in vodil skozi življenje, smo lahko kanal zla, Satanov kanal za izvršitev njegovih načrtov z nami in svojimi bližnjimi. Razmišljamo in delamo tako, kot hoče Satan, da mislimo. Na nas ne vplivajo neke daljne kozmične sile in energije. Na nas ne vplivajo zvezde niti čas našega rojstva. Na nas vplivajo zelo inteligente sile. Lahko vplivata samo Bog, ali pa samo demoni.
Tako je nemogoče, da bi Satan mučil umrle v peklu. Svojo uničevalno in razdiralno delo opravlja med nami in na nas. Samo življenje, naša dejanja, naše misli, vse to razodeva, na čigavi strani smo v nekem določenem trenutku. Danes lahko značajsko odsevamo Božjo podobo, jutri lahko že Satanovo. In obratno! Po naših sadovih prepoznamo ti dve nasprotni si sili, in ko primerjamo naše življenje z Jezusovim, vidimo, komu smo pravzaprav podobni. Ni Satan umrl za nas, ampak Sin nebeškega Očeta.

Mamaplata!
Predvsem mladi pri nas se 1x tedensko dobivajo na apologetiki (veda, ki pojasnjuje in brani osnove krščanske vere).

roscha ::

Rutan: Zdaj pa ne vem več ali se norčuješ ali dejansko verjameš vse kar napišeš? Po zgoraj povedanem so vsi duševni bolniki v polju, Begunjah, ... osedeni s Satanom. Prosim te lepo!

In ja tole debato sem si prebral od začetka do konca, pa mi ne gre v glavo da vas "edino pravilno verujoče" Bog noče in noče razsvetliti, da bi kaj KONSTRUKTIVNEGA napisali tu gor. Barakuda vas je že n-krat izzval z določenimi vrašanji, ki se jih kot kaže zaradi neznanja ozirama nezmožnosti priznanja da ima prav ogibate kot hudič križa. Jaja saj vem če priznate gre vsa vaša opevana vera v latrino. Poleg tega pa je za moje pojme edino Barakuda VEDNO svoje pisanje podprl z samimi izjavami SP, vi se pa obnašate kot otroci v peskovniku. Moj oči je močnejši kot tvoj (beri vera) in če hočem te bom moj oči prebutal. In ko to ne zaleže pa solze pretakat in "grozit" z odhodom. In seveda povsem po otročje bit spet takoj nazaj.... ccc


Barakuda z vseljem pričakujem nadaljnja tvoja "izvajanja" so že kar nekaj časa izostala.by!

TESKAn ::

Jah draga Rutan, tebe ne bi motilo, če bi si dala opravka npr. s svojo šolsko torbo in bi nekdo stal korak za tabo? Mene bi in še nekaj, stat samo korak za nekom je, zame, že kar malo nesramno...še posebej, če ni nobenega razloga (gneča) za to...
In če upoštevam tvoj 'kriterij' za obsedenost, potem lahko rečem, da je pol našega mesteca obsedenega...zagotovo pa vsi sosedje:).

P.S.: kakšne kvalifikacije za prepoznavanje obsedenih oseb imaš?
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Valery ::

še posebej, če ni nobenega razloga (gneča) za to...

Z desne strani vogal stene hodnika, z leve stena hodnika z nizko omaro (za čevlje najbrž), pred mano pa ženska. Lahko bi stopila le še bolj nazaj. Pred njo pa se ni spodobilo preriniti, saj se je dogovarjala s šiviljo. Kaj bi torej mogla storiti?

Valery ::

Po zgoraj povedanem so vsi duševni bolniki v polju, Begunjah, ... osedeni s Satanom. Prosim te lepo!

Tega pa res nisem trdila. Če bi rekla, da je nekdo nekaj ukradel v trgovini, ali bi to pomenilo, da so vsi kupci tatovi? Poznam družino, kjer se je mož ukvarjal z jogo, transcendentalno meditacijo, rebirthingom in drugimi okultnimi rečmi. Ko je zvedel, katere sile (demoni) so povzročale nadnaravne pojave, ki jim je bil priča na seansah, se je odločil, da bo s tem prenehal, in se raje posvetil vrtičkarstvu, užival na svežem zraku in z delom krepil svoje telo. 14 dni zatem se je znašel na oddelku psihiatrične bolnišnice, kjer se je srečal še z nekaj osebami, ki so obiskovale tečaje joge in druge duhovne vaje. Ko me je žena povabila k sebi domov, je pokazala veliko vero v to, da bo ozdravel. Jaz pa sem ji rekla, da brez Boga ne bo ozdravel (nisem vam napisala, da nihče ne ozdravi!). Tedaj je udarila po mizi in odločno in skoraj vzneseno rekla: "Njemu ne bo noben Bog pomagal. Jaz mu bom stala ob strani in mu pomagala, da bo premagal bolezen. Z voljo se da vse doseči. " Pustila sem jo v njenem prepričanju, ker se ni dalo nič drugega storiti. Človeka ne moreš v nekaj siliti, pa četudi se ti smili, ker trpi, in si zanj pripravljen storiti vse. Vedela sem, da bo sama spoznala, koliko ji bo pomagala njena pomoč. Ne rečem, da nič, da me ne bi narobe razumeli.
Deset let po tem dogodku je bil njen mož še vedno v hudem zdravstvenem stanju. Večkrat je poskušal tudi narediti samomor, ker je bilo zanj življenje neznosno. Zvedela sem, da so se v njihovem stanovanju začele dogajati čudne reči. "Sami od sebe" so se odpirali predali in vrata omar in druge reči. Čeprav se žena ni ukvarjala z okultnim, je te zadeve videla na lastne oči. Oba sta torej videla. Pa mi razložite, kako sta lahko imela oba v istem trenutku isti privid? Poudarjam: OBA ISTI PRIVID V ISTEM ČASU? Pa ne recite, da zato, ker sta bila oba v istem trenutku enako nora! Pa tudi zelo zelo grdo bi bilo kaj takega reči.
Kasneje mi je njen mož večkrat rekel, da v družini verjamejo, da jim te težave povzročajo demoni. Kaj vse so še doživljali, da so končno prišli do tega sklepa ali prepričanja, ne vem. Toda o Bogu niso hoteli slišati nič. Žalostna stvar, a ne moreš nič pomagati.

Valery ::

Naj povem, da so Satan in njegovi demoni vendar inteligentna bitja, in dobro vedo, zakaj morajo tako skrivati svoj obstoj. Če jih najdeš, boš vedel, da niso bitja iz pravljice in basni, ampak resnične inteligentne osebe bleščečega nebeškega telesa, ki ga ne moremo videti z očesom. Naše materialno telo ima omejitve, da ni sposobno videti, kar mu ni dano. Če večini ljudi ni dano videti ta duhovna telesa (tudi jaz jih še nisem videla, čeprav sem verna), še ni rečeno, da jih tudi ni. Spoznanje, da obstajajo, se pojavi, ko se zgodijo določene stvari, ki jasno in logično nakažejo obstoj še drugih inteligentnih bitij, vendar ne brez Božje pomoči. Mogoče ste na tem forumu sami taki, ki ne verjamete v nič. Toda vedite, da danes, na žalost, ogromno ljudi kontaktira z Bogu sovražnimi duhovi, ki se jim prikazujejo kot duhovi pokojnih, guruji in kdo ve še kaj. Demoni se prikazujejo ljudem tudi kot vesoljci s plovili. Ko jih hoče javnost ujeti in dobiti dokaz o njih, pa jih ni. Med njimi, ki imajo opravke z demoni, je ogromno slavnih oseb, ki so idoli človeštva, velikani zemlje (ne mislim dolžinske mere). Med rockerji je še posebno veliko tega. Pa ne mi reči, da sem napisala, da so vsi rockerji satanisti! Tudi med svetovnimi politiki in slavnimi umetniki je precej teh, ki jim je okultizem zlezel globoko pod kožo in zavestno služijo Satanu, dokler mu ne bodo odplačali svojega davka. Vrtoglav uspeh, nato davek. Ali poznate pesem Iron Maiden z naslovom "Število zveri"? Ena kitica pravi:
"…Vendar to ne more iti tako naprej, moram obvestiti zakon, ali je to resničnost ali neke ponorele sanje. Toda počutim se pritegnjenega k Satanovi tolpi…" To se javno predvaja po medijih. Da ne omenjam AC/DC "Avtocesta za pekel":
"(…) "Hej, Satan, izplačaj mi mojo ceno!…"
Pa pesmi Johna Lenona z naslovom: "Imagine" ("Predstavljaj si!"), "Bring on teh Lucie!" ("Izzovi Luciferja!")

Mogoče je videti to nedolžno in neresnično. Toda če zbereš vse kamenčke za mozaik, si zaprepaden. Če jih ne iščeš, ne najdeš ničesar. Ni mi, da bi dajala vse podatke na forum, toda zazrite se malo okoli sebe, v svojo okolico, opazujte svet, opazujte estrado, opazujte karavano in parado sedanjih dogodkov, osebnosti itd.! Višje sile imajo svoje mesto (zavito v celofan) ne med pastirji ovac in neintelektualci (čeprav tudi tam), ampak predvsem med človeško elito. Če opazujemo moralno življenje večine teh ljudi, nam je popolnoma jasno, čigave moralne zapovedi izpolnjujejo. Od njih se vzgaja naš mladi človek (ne vsi!), njih posnema, nabira si negativne točke, vse za dan končnega obračuna, ki ga ne more nihče preprečiti.

Satan ima svojo strategijo, ki ji brez Božje pomoči nismo kos. Naj se vse to sliši še tako noro, je vendar resnica. Ljudje doživljajo nadnaravne reči, in tega bo vedno več in več, ker se približujemo vrhuncu svetovne prevare, ki se ji reče spiritizem. To pa je spet poglavje za sebe.
Satanov namen je prevarati ves naš planet na način, da prepreči ali vero v obstoj Boga in spoznanje v Božjo ljubezen ali da se sam prikaže kot Bog ali Kristus, da bi se človeštvo priklonilo njemu. Predvsem vstop v področje vzhodnjaške religije je ta, ki bo prevarala ta svet.

roscha ::

Pa saj to ni res. Ste pa res fanatiki. Samo pogrevanje istih traparij non-stop. Samo ne pogledat preko plank in napisat kaj KONSTRUKTIVNEGA.

>Po zgoraj povedanem so vsi duševni bolniki v polju, Begunjah, ... osedeni s Satanom. Prosim te lepo!

>Tega pa res nisem trdila.

To sem trdil jaz, ker sem hotel povedati da je bila (ali je še vedno) ženska navaden duševni bolnik ne pa obsedena z satanom kot trdiš ti. Ampak v nadaljevanju sama potrdiš zgoraj napisano. Vsaj deloma.. Čeprav je tistale zgodbica tipa: od moje sosede poštar ima sestrično od katere mož pozna nekoga ki.... Ne ga no srat kaj bolj oprijemljivega bo treba. Lepe zgodbice plest zna vsak, tudi jaz, ampak zdajle je malo pozno za to.

Tistole "razglablanje wanna be" o satanu pa sploh ne komentiram. Preden dokazuješ obstoj satana imaš za dokazat še povsem nekaj drugega (še skoraj od začetka tele teme) OBSTOJ BOGA.

Zdaj grem pa raje počet kaj bolj kvalitetnega, recimo spat in počakat kaj Barakuda pravi o vsem skup...


by!

Barakuda1 ::

Rutan:(

Nič ne bom komentiral. Vsake besede bi bilo škoda, še za te sem se prav prisilil, da sem jih zapisal.Po vsem kar si zapisala je skrajni čas, da si bralci ustvarijo svoje mnenje o zapisanem.

Rekle bom le da, sem žalosten:( Zelo žalosten:( Še bolj pa razočaran:'(


Barakuda

p.s.

In preden nadaljuješ v tem stilu, nam res še vsem (meni osebno pa posebaj -že ne štejem več koliko krat sem te pozval) dolguješ odgovor

O IZVORU ZLA

Zgodovina sprememb…

Barakuda1 ::

Prilika o mužu, ki želi postati vrtičkar (pridiga) ali skrjašano
Prilika o vrtičkarju

Tudi tako bi lahko rekli zvrsti pisanja, tako značilni za nekatere avtorje na tem forumu.

Katere so osnovne značilnosti takšnega, recimo temo pogojno, literarnega sloga.

Zagotovo je ena od osnovnih značilnosti, da je pisan v prvi osebi ednine.

S takšnim načinom, pisanja se "vdahne" sami pripovedi maksimalna "verodostojnost" Avtor že v naprej izključi kakršnekoli pomisleke ali se je stvar sploh zgodila. Priča dogodka je sam avtor ter tako tudi v naprej izloči zahtevo po dokazu z verodostojnimi viri. Vir na katerega se sklicuje je on sam, ki je bil priča dogodka.

Druga značilnost pisanja je povsem literarna. Zgodba je snovana "dramaturško polno"

- uvod
- zaplet
- vrhunec zapleta – drame
- razplet ali epilog

Dodatna "verodostojnost" se podkrepi z navidezno natančnimi časovnimi intervali ali navedki časovnih zamikov ali odmikov dogajanja.

Poleg te časovne omejitve ali razmejitve dogodka avtor za potrditev verodostojnosti in krepitev dramaturške vrednosti (skratka prepričljivosti) nujno uporabi tudi premi govor.

Le ta, dasiravno s časovne distance (ki je nemalokrat tudi izjemno oddaljen) hoče na bralca dodatno ustvariti tudi vtis, kako se je dogodek zgodil točno tako kot je zapisano in da ni potreben noben dvom o zapisanem, saj ga je (dogodek) verificiral sam avtor).

Besede, ki so dobesedno položene v usta drugi (redko tretji) osebi, so izjemno natančen zapis misli in izjav te osebe in se v celoti skladajo z nakazanim dramaturškim zapletom.

Od tu dalje avtor postane (običajno, ne pa nujno) le nemočna priča nekega dogajanja, na katerega pa nima več nikakršnega vpliva.
Vloga pisca (priče) se v tej točki prevesi le še na osebo, ki čaka končni razplet – epilog.
Avtor (priča) se v sebi "bori" ne več zase pač pa za tragičnega junaka in si želi, da bi bil končni epilog takšen kot ga narekuje njegova notranja, ponotranjena želja, kar pa se nujno zmeraj ne zgodi.

Če do tega ne pride, to ni zato, ker se tako ni zgodilo po njegovi krivdi, bi pa to morali pripisati njegovi zaslugi ako je epilog v skladu s pričakovanji.


Če se pričakovanja izjalovijo, to daje takšni pripovedi novo dramaturško in dramatično razsežnost, ki služi kot opozorilo vsem, ki nasprotujejo tisti notranji želji in borbi avtorja.

Če se je torej pisec v svoji notranji borbi naprimer upiral in boril proti zlem silam, glavni junak zgodbe, pa ni sledil njegovim (avtorjevim) napotkom in se ni pridružil njegovi notranji alegorični borbi proti takšnim demonskim silam, je epilog tak, da navkljub veliki borbi in žalosti avtorja, glavni junak tragično propada ali celo propade.

Sporočilnost je več kot jasna in očitna. Glavni junak si je izključno sam kriv za vse gorje, ki ga je doletelo saj je vedel in se zavedal zakaj se mu slabo godi. Še več, glavni junak hoče celo zadeve odpravit (popravit), vendar to počne na neustrezen način. Glavni junak (tragični) je nase prevzel tako poleg odgovornosti za nastalo situacijo tudi krivdo, ker ni sprejel in ni sledil dobrim napotkom in borbi, ki jo je zanj ali skupaj z njim poskušal bojevati avtor.

Epilog je torej zasnovan kot opozorilo, kaj čaka ne le tragičnega junaka, pač pa vse tiste, ki berejo, pa bi ne sledili osnovnemu nauku in napotilu, ki je zajet v tistem delu ponotranjene in navzven bolj ali manj nakazane borbe samega avtorja in pričevalca dogodka hkrati.

V tej zvrsti se lahko srečamo tudi z drugačnim razpletom – epilogom, kjer bo "junak zapleta" sledil napotkom in se bo srečno rešil.

Jasno je, da tak razplet posredno veliča in glorificira avtorjev prav in njegovo edino pravilno usmeritev.

Možni so tudi razpleti, ki vsebujejo obe varianti, vendar so redki.

To gre pripisati predvsem dejstvu, da poskušajo takšne "prilike" pri tretji osebi (bralcu) predvsem ustvariti ali strah ali občudovanje do ideje tiste notranje borbe, ki jo je bojeval (in izbojeval, ali pa tudi ne) avtor takšne prilike.

Primer "prilike" O vrtičkarju, je lep primer takšne literarne zvrsti.

Tako v njem najdemo vse zgoraj navedene prvine takšnega pisanja.

Avtor tako "osebno pozna" tako žrtev kot tudi kraj kjer se je to dogajalo.

Poznam družino, kjer se je mož ukvarjal……

Tragičen junak se zaveda zakaj trpi

Ko je zvedel, katere sile (demoni) so povzročale nadnaravne pojave, ki jim je bil priča na seansah, se je odločil, da bo s tem prenehal

Tragičnemu junaku, ki ne uspe rešitev priskoči na pomoč avtor kot edina verodostojna priča dogodka


Ko me je žena povabila k sebi domov, je pokazala veliko vero v to, da bo ozdravel. Jaz pa sem ji rekla, da brez Boga ne bo ozdravel

Glavni junak skupaj z njegovo ženo, (dramatičnost tako narašča) odkloni ponujeno obliko pomoči

Tedaj je udarila po mizi in odločno in skoraj vzneseno rekla: "Njemu ne bo noben Bog pomagal. Jaz mu bom stala ob strani in mu pomagala, da bo premagal bolezen. Z voljo se da vse doseči. "

Avtor na tej točki preide v naslednjo fazo, to je svojo notranje ponotranjeno borbo z zlom, saj aktivno navzven ne more več delovati, žrtve pa so njeno dobroto odklonile.

Pustila sem jo v njenem prepričanju, ker se ni dalo nič drugega storiti. Človeka ne moreš v nekaj siliti, pa četudi se ti smili, ker trpi, in si zanj pripravljen storiti vse.

Avtor, kljub temu, da aktivno več ne posega v tok dogajanja "razsvetljensko VE" kakšen bo konec in ga tudi nakaže.

Vedela sem, da bo sama spoznala, koliko ji bo pomagala njena pomoč.

Avtorjevo razodetje in vnaprejšnje vedenje se dodatno stopnjuje do vrhunca, ko se napovedi uresničijo po zelo dolgem času in tako temu vedenju dajo še dodatno težo in argumentacijo

DESET LET PO TEM DOGODKU je bil njen mož še vedno v hudem zdravstvenem stanju.

Tragičnemu junaku celo po desetih letih preti smrtna nevarnost, ker je odklonil pomoč, kot jo je ponujal avtor in edina priča dogodka

Večkrat je poskušal tudi narediti samomor, ker je bilo zanj življenje neznosno

Epilog preide tako v končno fazo, kjer se tragični junak svoje napake celo zaveda a vendar nič ne stori za odpravo posledic

Kasneje mi je njen mož večkrat rekel, da v družini verjamejo, da jim te težave povzročajo demoni. Kaj vse so še doživljali, da so končno prišli do tega sklepa ali prepričanja, ne vem. Toda o Bogu niso hoteli slišati nič. Žalostna stvar, a ne moreš nič pomagati

Opozorilni element takšnega epiloga je očiten. Potrebno je pri bralcu (ali tistemu pač, kateremu je zgodba namenjena) dopovedati, da se lahko reši na en sam način in da drugega načina ni.

Ali se je dogodek res zgodil ali ne, je pravzaprav nepomembno.

Pomembno je končno sporočilo.

Edina rešitev je tista, ki jo predlaga avtor. Kakršnekoli drugačne možnosti za popolno rešitev problema so nujno napačne in ne dajo rezultata (vsaj ne želenega)

Zgolj mimogrede. Takšen slog in način pisanja je sploh značilnost SP tekstov. Evangeliji brez izjeme so lep primer tovrstne literature.

Zato je potrebno pri branju zgodb kot je zgodba o ubogem možu (in tem zgodbam podobne), ki hoče postati vrtičkar, pa konča na psihiatriji, in doživlja sploh najstrašnejše muke in prekletstva, katerih se ne more rešiti, to imeti nujno pred očmi.


Barakuda


p.s.

Sicer pa apeliram na vse, ki spremlajte to diskusijo (aktivno ali pasivno), da si svoje mnenje o vsem kar je bilo do sedaj zapisanega ustvarite sami

Valery ::

Naj na začetku najprej prepišem v celoti svetopisemsko besedilo, kateremu ste dajali repliko:

Mt 10,34 "Ne mislite, da sem prišel, da prinesem mir na zemljo; nisem prišel, da prinesem mir, ampak meč. Mt 10,35 Prišel sem namreč, da ločim človeka od njegovega očeta in hčer od matere njene in nevesto od tašče njene, Mt 10,36 in sovražniki človeku bodo domači njegovi. Mt 10,37 Kdor ljubi očeta ali mater bolj nego mene, ni mene vreden, in kdor ljubi sina ali hčer bolj nego mene, ni mene vreden; Mt 10,38 in kdor ne vzame nase križa svojega in ne gre za menoj, ni mene vreden. Mt 10,39 Kdor najde življenje svoje, ga izgubi, in kdor izgubi življenje svoje zaradi mene, ga najde."

Pa poglejmo, kaj govori prva od gornjih vrstic: " Ne mislite, da sem prišel, da prinesem mir na zemljo; nisem prišel, da prinesem mir, ampak meč."

Judje so pričakovali, da jih bo Mesija odrešil izpod tujega jarma, oziroma od oblasti Rimljanov. Mislili so, da jim bo Mesija prinesel blagostanje. Toda Jezus ni prišel s tem namenom, temveč da spoznajo Očeta, in da razodene Satanovo podlost. Ni zbiral vojske, da bi šel nad cesarja. Ampak zaradi vere bodo spreobrnjeni deležni sovraštva, preganjanja, zasmeha, mučenja, usmrtitve, vse to pa zaradi tega, ker se niso hoteli odreči Jezusu. To je ta meč, o katerem Jezus govori. Ne moremo obsoditi Jezusa, da on povzroča, da ne bodo deležni miru pred brezbožnimi ali drugače verujočimi, ampak bo Satan ta, ki jih bo spravljal v težave.

Mt 10,35 "Prišel sem namreč, da ločim človeka od njegovega očeta in hčer od matere njene in nevesto od tašče njene…"

Stil izražanja SP Vam gospod "Barakuda" očitno ni razumljiv. Gornje svetopisemsko besedilo ne govori o družinski ločitvi v smislu odpovedati se sorodstvu, odpovedati se človeku, temveč ločiti se od stila življenja, ki ga imajo domači, zapustiti njihova verska stališča, odpovedati se vplivu sorodnikov, ki te hočejo zadržati vklenjenega v njihovo verovanje, kakor se, na žalost, po raznih cerkvah uči tudi danes, da mora otrok verovati tako kot starši. Jezusovi učenci se zaradi svoje vere ne odpovedujemo družini, temveč se jim po spoznanju SP še bolj posvetimo in poskušamo biti zgled svojim domačim. Tako vedenje je najlepši način, da pričamo o Jezusovi ljubezni. Odkod jemljete trditev, da mora verni zapustiti svoje bližnje, če ti nasprotujejo njegovemu verovanju, mi je jasen. V moji cerkvi pa ne učimo tega, ker to ne bi bilo po nauku Svetega pisma. V gornji vrsti vidimo sovraštvo domačih do družinskih članov, ki so Jezusovi učencu. Tu so torej ločitve.

Če pa vzamemo dobesedne ločitve, mar niso kristjani morali bežati celo pred svojci:

Mr 13,12 "Izdajal pa bo brat brata na smrt in oče sina, in otroci bodo vstali zoper roditelje in jih bodo morili. Mr 13,13 In vsi vas bodo sovražili zaradi imena mojega..."

in:

Mt 10,36 "in človekovi sovražniki bodo njegovi domači."

Tudi o tem imate očitno čisto drugačno razlago kot jaz. Ni Jezus ta, ki želi, da bi verujoči imeli sovražnike. Satan je ta, ki to želi, da bi zlomil vero kristjanu in si ga podredil.

Kakšna je to dobrota, ki sili lastnega očeta, da zapusti dom, družino, mater?

Če je odrasla oseba po Božji volji poslana na misijonsko delo drugam, ni noben zločin zapustiti hišo staršev, saj so že dovolj stari, da se ločijo od njih in se lotijo tega velikega poslanstva. Viseti ne plečih staršev tudi ni najboljša stvar. Človek ima razum, da presodi, za kaj, kdaj in kako se je treba ob takih in takih razmerah odločiti.

Da nadaljujemo:

"Kdor ljubi očeta ali mater bolj nego mene, ni mene vreden, in kdor ljubi sina ali hčer bolj nego mene, ni mene vreden; Mt 10,38 in kdor ne vzame nase križa svojega in ne gre za menoj, ni mene vreden. Mt 10,39 Kdor najde življenje svoje, ga izgubi, in kdor izgubi življenje svoje zaradi mene, ga najde."

Tu ne vidim nič spornega. Normalno je, da imaš Boga najraje na svetu. On nas je ustvaril, oblikoval, on nam je izbral biološke starše in nas vzgajal skozi našo vest, skozi izkušnje, učenje, vzgojo, nas varoval pred nesrečo, dal, da je narava obrodila obilo in še marsikaj. Seveda so tudi starši imeli veliko vlogo v tem, toda brez Boga tudi njih ne bi bilo. Vse to pa ne zniža ljubezni do staršev in ostalih svojcev. Mogoče boš zaradi verovanja izgubil ljubezen staršev in ostalih svojcev, toda naša ljubezen do Boga naj ne bo tako majhna, da bi klonili in se odrekli vere, ker svojci to terjajo. Tu damo prednost Bogu. Na sodbi ne bodo mogli svojci opravičiti tega, ki je zaradi njihovih zahtev klonil in se odrekel Jezus, in s tem izgubil večno življenje.

Glede gornjega navedka, ki ste ga citirali: "Nisem prišel, da vam prinesem mir…", pa naj preden podam še neke druge Jezusove besede vam še jaz podam en citat:

Jn 14,27 "Mir vam zapuščam, mir svoj vam dajem; ne dajem vam jaz, kakor daje svet. Ne bodi vam srce plašno in boječe. Jn 14,28 Slišali ste, da sem vam jaz rekel: Grem, a zopet pridem k vam. Ko bi me ljubili, bi se veselili, da grem k Očetu; kajti Oče je večji od mene."

Mt 11,28 Pridite k meni vsi, ki se trudite in ste obremenjeni, in jaz vas upokojim.

Vidite, kako samo SP podre vašo razlago? Jezus daje torej mir. Ta mir, ta pokoj je tisto o čemer sem že govorila v enem od prejšnjih postov. To je v bistvu moč, ki jo ima kristjan v sebi, da prenese vse težave in si ne dela odvečnih skrbi, kaj ga bo doletelo. Jezus je resnično naš mir, naše upanje v lepšo prihodnost v večnosti, ki jo lahko dobimo po njegovi zaslugi, po njegovi pravičnosti.

Valery ::

O poreklu zla smo govorili že precej. Vendar Vam bom še enkrat spregovorila o tem, na kratko, in mogoče na drugačen, upajmo, bolj razumljiv način.
IZVOR ZLA JE V ODTUJITVI OD BOGA. Ko Božji otrok (pa naj bo to Satan ali mi) zapusti zavetje Boga, tako da omeji potrebno vsakdanje občestvo z njim, vsakdanji pouk o dobrem, ko se s svojim razmišljanjem izogne vplivu božanskega izlivanja Svetega Duha na srce, in s tem izgubi nadzor nad samim seboj, nad lastnimi mislimi in dejanji in morda še kaj, se rodi zlo. Tu gre namreč za prekinitev življenjsko pomembne niti, ki veže otroka z Bogom.

nevone ::

Jest svojega otroka nikoli ne bi dala Bogu. Too weard, too satanic, too bad.

Samo ti ga pa kar imej, dokler ti ga Hudič ne vzame.

Moderatorji, zbrište ta post če se vam zdi preoster. Meni se ne.

o+ nevone

Barakuda1 ::

Rutan:)


No, glede ZLA se res trudiš, priznam, le da ti gre malce težko od rok.

To kar je pri vprašanju izvora zla kot čiste substance zla pomembno, ni zlo samo po sebi ali celo kot posledica nečesa, pač pa:

Ali je Bog tisti, ki kot dobri bog, (če to je in po samo-definiciji je), sploh lahko obvladuje zlo, ali pa je morda ZLO nujno njegov sestavni in neločljivi del.

Nekaj podobnega kot "dvoedinost v dobrem in zlu"

Zastavlja se torej klasično vprašanje
Ali Bog hoče zlo odpraviti, a ga ne zmore, ali ga zmore, pa ga noče, ali ga noče in ne zmore, ali ga hoče in zmore.

Odgovor, ki sem ga od tebe pričakoval je bil torej odgovor na zgoraj zastavljeno vprašanje.

Ko napreč odgovoriš na zgornje vprašanje, se približaš tudi odgovoru o izvoru zla. Če ga seveda sploh želiš dobiti

Torej prosim odgovor brez izmikanja na zastavljeno vprašanje

ALI BOG HOČE ZLO ODPRAVITI, A GA NE ZMORE, ALI GA ZMORE, PA GA NOČE, ALI GA NOČE IN NE ZMORE, ALI GA HOČE IN ZMORE.


Barakuda

p.s.

Glede tega, kdo kako razume SP tekste, pa za razliko od tebe jaz apeliram da si vsak ustvari lastno mnenje.

Tebi je tak način tuj, ker si v prvi vrsti goreč vernik, v drugi vrsti pa brezkompromisna borka za svoj prav (prav svoje vere, svojega Boga).

Kdo je tako v resnici bolj strpen do drugače mislečih, ti ali jaz, naj torej razsodijo drugi.

Barakuda1 ::

:\

ločiti se od stila življenja, ki ga imajo domači, zapustiti njihova verska stališča, odpovedati se vplivu sorodnikov, ki te hočejo zadržati vklenjenega v njihovo verovanje, kakor se, na žalost, po raznih cerkvah uči tudi danes, da mora otrok verovati tako kot starši.


:O


Ali nam hočeš dopovedat, da od svojih otrok ne boš pričakovala, da bodo imeli isto vero kot ti in da bodo pripadniki iste cerkve kot ti. :O

Naj ti mar verjamemo, da tvoja cerkev nima nič proti če bodo tvoji otroci hodili v drugo cerkev, ali celo sploh sprejeli drugo religijo. :O

Ali morda spet česa ne razumem. :|

Barakuda

Valery ::

Nevone!
Raje pazi, da se tvoj izrek prekletstva ne bi uresničil na tvojih otrocih, kajti ko izrečeš prekletski izrek nad kom, ki je v zaščiti Boga, se rad vrne tja, od koder je prišel. Ne veš, v kakšno družbo bodo zašli tvoji otroci. Malo se boj, kar rečeš! :|
Moji otroci si niso izbrali Boga zato, ker bi jih jaz silila, ampak zato, ker so bili priča lastnim in mojim izkušnjam, ki vam jih še nisem razkrila (in jih tudi ne bom). :)

Sid Izprijeni ::

Šit, Rutan.

Pa dej umiri se no, in nehaj blodit s tem fanatizmom. Samo olje na ogenj dolivaš, kar se tiče debate pa s svojimi zadnjimi prispevki ne prispevaš domala nič k širjenju skupne zavesti.

:(
The true challenge of Creation lies not in the engineering...
...but rather in the ability to control one's project.

Valery ::

Ali nam hočeš dopovedat, da od svojih otrok ne boš pričakovala, da bodo imeli isto vero kot ti in da bodo pripadniki iste cerkve kot ti.

Naj ti mar verjamemo, da tvoja cerkev nima nič proti če bodo tvoji otroci hodili v drugo cerkev, ali celo sploh sprejeli drugo religijo.

Moji otroci so že odrasli. Vsak se je odločil, kakor se je sam hotel.

Imeti spore z otroki zaradi drugačnega verovanja in izvajati pritisk in teror nad njimi, ki so svoje življenje izročili Bogu, jim groziti, je zelo negativna in hudobna reč. Poznam versko skupnost, katerih verni starši in sorodniki otrok, ki so zapustili versko skupnost, se morajo odpovedati takim otrokom. To je grozljivo! Barakuda, TO je za obsodit, ne pa otroka, ki je šel po svoji duhovni poti. Vidim, da se radi postavljate na stran tistih, ki so slabši, in jih na nek način zagovarjate, obsojate pa tiste, katerih vest pravi, naj se za nobeno ceno ne uklonijo pritisku sorodnikov, ampak vztrajajo pri svojem Bogu. Delate ravno obratno, kot bi bilo prav. :'(
Ali veste, da so še danes otroci, ki so našli pravo vero, različno od staršev, celo pregnani od doma? Ali ne veste, da morajo zaradi svoje drugačnosti zapustiti dom, ker postane doma nevzdržno? Kje je torej strpnost do drugače mislečih? Pri tistih, ki preganjajo verujoče? Pri tistih, ki se norčujejo iz verujočih? Pri tistih, ki na vse mogoče načine trpinčijo te, ki hočejo biti zvesti Bogu? Prav gotovo ne!


Torej prosim odgovor brez izmikanja na zastavljeno vprašanje
ALI BOG HOČE ZLO ODPRAVITI, A GA NE ZMORE, ALI GA ZMORE, PA GA NOČE, ALI GA NOČE IN NE ZMORE, ALI GA HOČE IN ZMORE.

Barakuda! Hoče ga in zmore. Odpravil bo zlo, odpravil krivice, odpravil bo žalost, trpljenje. Oživil bo tiste, ki so po krivici trpeli, krivici, ki ste jo že velikokrat omenili. Vse se bo izvršilo, kakor je obljubil.
LP! Imejte lepe počitnice!

Barakuda1 ::

ALI BOG HOČE ZLO ODPRAVITI, A GA NE ZMORE, ALI GA ZMORE, PA GA NOČE, ALI GA NOČE IN NE ZMORE, ALI GA HOČE IN ZMORE

Barakuda! Hoče ga in zmore. Odpravil bo zlo, odpravil krivice, odpravil bo žalost, trpljenje. Oživil bo tiste, ki so po krivici trpeli, krivici, ki ste jo že velikokrat omenili. Vse se bo izvršilo, kakor je obljubil.

:\

Če je temu tako, potem se sedaj in že zelo, zelo dolgo (po številu let, ki si jih zapisala pri prerokbah 6.000 -šesttisoč let)izživlja nad ljudmi in jih muči (ne Satan, ampak ON/BOG, ki zla ne prepreči, če ga zmore), zato da jih bo na koncu lahko še za večno pokončal.

Daleč je to od dobrote.:( :'(

Barakuda

p.s.

Rutan, tudi jaz ti želim lepe in prijetne počitnice:)

Mamaplata ::

Torej smo spet na začetku :bog je sicer posredno ustvaril zlo PA NAJ SEDAJ KDO REČE DA NI RES!

Vegi ::

če bog v trenutku ne more odpraviti zla, potem ni bog. nič ne more biti močnejše od boga. če je kaj močnejšega od boga, je to bog.

Crimson_Shadow ::

Bog samo upošteva "prime directive" in se ne vmešava v človeške zadeve :D. Če se le prav spomnim to celo piše v Bibliji.

Ni bog tisti ki povzroča zlo, ljudje sami povzročajo zlo in se pri tem predajajo svojim lastnim željam in čustvom. In zakaj bog ne odpravi zla. Zelo preprosto, če se ljudje niso pripravljeni odreči "zlem" namenom v korist dobrega, je to kvečjemu v njegovo breme in v breme družbe same. Stvarnik nam je dal na voljo "svobodno" voljo, vedno imamo na izbiro dobro ali zlo. Kako se odločimo je pa odvisno od vsakega posameznika.

TESKAn ::

Če bog VE, da boš storil zlo, sta dve možnosti:
- Narediš to, kar bog VE, da boš. Kako imaš potem svobodno voljo, če se je že vnaprej vedelo, kaj boš naredil?
- Ne narediš tega, kar bog VE, da boš naredil, s čimer ga postaviš na laž -> bog ni več vseveden.

Torej že imamo dve božji lastnosti (vsevednost in puščanje svobodne volje), ki se medsebojno izključujeta.

:)
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.

Vegi ::

bog je nedoumljiv, zato je bog. če bi ga kdo dojel on ne bi bil bog, je nad človeško inteligenco relativnega dojemanja oz logike.

mesaric21 ::

kdo so pisci evangelijev in kaj evangelji sploh je?

Matev ::

Matej, Janez, Luka, Marko
se smatrajo za avtorje evangelijev - je pa to zelo sporno (pač preveč časa minilo od takrat in prevelika stvar vse skupaj)
so pa zapisi jezusovega življenja

tisto kar piše v Svetem Pismu

blueharp ::

Za tiste, ki se se spomnite omebbe knjige VEC KOT TESAR, MORE THAN A CARPETNER, ali nekaj podobnega, je celotna knjiga v anglescini na
verjetno
www.ccci.org
tam najdite
more than a carpetner
in verjetn oboste nasli kar celo knjigo online.
LP

priporocam ogled
www.drustvo-novozivljenje.si
in
www.whoisjesus-really.com
izberite SLO jezik ce zelite.

ripmork ::

mogoče malo provokativno vprašanje: je kdo prebral Davincijevo šifro?:)

res je zgodba fikcionalna,pa vendar je v zgodbi vpleteno ogromno resničnih podatkov in zgodovinskih dejstev...res zanimivo branje.Priporočam vsem ki še niste prebral.

Saladin ::

Je kdo pomislil, da to vprašanje sploh ni pomembno?
Dobro je kar nosi največ svobodne koristi/najmanj bolečine čim več sentientom
na najhitrejši, najvarnejši in najbolj moralen način za najdaljše obdobje.
"Utilitarianizem po Saladinovo"

krneki0001 ::

Cerkev, vera , jezus , bog , satan - vse to je izmišljeno in ustvarjeno za vladanje navadni raji, ki mora v nekaj verjeti in se na to naslanjati. Brez tega bi nam najbrž bilo slabše, vendar pa sigurno nebi bilo toliko vojn in pobijanja v imenu vere.

Za moje pojme je po eni orenk ledeni dobi in po dvigu morja zaradi stopitve vsega snega in ledu kasneje, pomrlo mnogo ljudi in tisti najpametnejši so hitr vidl, da si morajo neki izmislit, da jim bodo lahko vladal, in od tam je tut prišla vera.

BigWhale ::

Davincijeva sifra je populisticen crap...

Vsaj iz teoloskega vidika gledano... :)

blueharp ::

Kar nekaj zanimivih video odgovorov na razlina vprašanja o Jezusu so na voljo tukaj:
http://www.jesusfactorfiction.com/index...
««
34 / 35
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nauki in navade v RKC, njeni pripadniki in sveto pismo

Oddelek: Problemi človeštva
453752 (2714) Saladin
»

Napake krscanstva (strani: 1 2 )

Oddelek: Problemi človeštva
927478 (5490) Thomas
»

Ubijane v verskih knjigah...

Oddelek: Problemi človeštva
192262 (1924) Barakuda1
»

Svetopisemska prerokovanja (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
648067 (6963) Valery
»

Ena čist neumesna !!! (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
584999 (4122) Thomas

Več podobnih tem