» »

Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!

Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!

««
26 / 31
»»

Vikking ::

Okapi je izjavil:

:)) Ja, jedrska fizika očitno pri LENR deluje po nekih svojih, doslej neznanih zakonitostih.

O.

Samo toliko, da prizna obstoj LENR.

Loocas ::

there

Loocas je izjavil:

there

Nisi razumel.

Ko pa začne razlagati, da zadeva ne deluje, pa je z to fiziko vse narobe. Od teorij do nevem česa se.

LENR beliverji si jo samo toliko sposodijo da sami sebe priznajo. Vse ostalo pa je narobe.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Vikking ()

Prva stvar v zgodovini, ki deluje v praksi in jo teorija ne zna opisat, a?

Okapi ::

Tebi očitno še kar ni in ni jasno, da teorija pravzaprav sploh ne pomembna. Dejstvo je, da zadeva v praksi ne deluje, ker če bi, tega Rossiju ne bi bilo težko javno demonstrirati skeptičnim strokovnjakom.

O.

Loocas je izjavil:

Prva stvar v zgodovini, ki deluje v praksi in jo teorija ne zna opisat, a?

lol, res si model.

Na tvojem mestu, s takšnim brezkompromisnim verovanjem v pravljicem, bi vložil v trenutku vse svoje prihranke v nikelj.

Tebi očitno še kar ni in ni jasno, da teorija pravzaprav sploh ne pomembna. Dejstvo je, da zadeva v praksi ne deluje, ker če bi, tega Rossiju ne bi bilo težko javno demonstrirati skeptičnim strokovnjakom.

najboljš, če da en ecatič kar konkurenci za en teden

Na tvojem mestu, s takšnim brezkompromisnim verovanjem v pravljicem, bi vložil v trenutku vse svoje prihranke v nikelj.

samo eno vprašanje sem postavil, pa od vas ne dobim nobenega odgovora.. to je vaš nivo diskusije

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Loocas ()

:)) Ti res nisi gladek. Pa saj to je ravnokar naredil, in to s ta velikim. A resno misliš, da je konkurenci (milijarde evrov vrednim podjetjem) težko dati tista dva milijončka, da v svoje roke dobijo izum tisočletja.

samo eno vprašanje sem postavil, pa od vas ne dobim nobenega odgovora..
Ker sprašuješ bedarije. Kako naj vemo, kaj se je nekomu pletlo po glavi, ko je začel brcati v temo in raziskovati bedarije?

O.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Okapi ()

Ti res nisi gladek. Pa saj to je ravnokar naredil, in to s ta velikim. A resno misliš, da je konkurenci (milijarde evrov vrednim podjetjem) težko dati tista dva milijončka, da v svoje roke dobijo izum tisočletja.

torej je 2M USD enako 0 USD (zastonj predstavitve?)

Zgodovina sprememb…

Deluje ja, ker je Rossi tako rekel. Come on, a lahko še bolj naivno deluješ.

ni več samo Rossi... vidim.. pogovarjam se z napol mrtveci... Ko je kaki error, ki ga vidi iz 100 metrov, takoj skočite v luft, ko pa je treba kaj poiskat, takrat je pa tema.

torej je 2M USD enako 0 USD (zastonj predstavitve?)
Hočeš reči, da zastonj izuma sicer ne da, za dva milijona pa dovoli, da mu ga ukradejo?:)):))

Pa se ti sploh zavedaš, kako smešne izgovore si izmišljuješ pri tem svojem zagovarjanju prevaranta?

ni več samo Rossi...
:)):)):)) Aha, ker sedaj ne laže več en sam, ampak to počnejo trije, je to postala resnica.

O.

Zgodovina sprememb…

v bistvu je ta prodana elektrarna lahko poligon za nadaljne meritve/testiranja (v glavnem kot rečeno tebi že večkrat, je šlo lahko tudi za sofinancirano raziskavo - glede na povezave Focardija), ampak ok.. pač spomin ti že malo nagaja.

Aha, ker sedaj ne laže več en sam, ampak to počnejo trije, je to postala resnica.

trenutno se kar dobro lopajo preko medijev

Zgodovina sprememb…

v bistvu je ta prodana elektrarna lahko poligon za nadaljne meritve/testiranja
A druga, tretja, četrta ... in kolikor naj bi jih po svojih besedah Rossi že prodal, bodo tudi?

O.

Senitel ::

Loocas je izjavil:

saj dejansko dobi en kup "nestabilnega sranja", vendar se noče točno izjasnit kaj, ker bi s strukturo tega sranja praktično vse razkril.

Cel kup "nestabilnega sranja" ne vključuje stabilnega barka, za katerega praviš, da je dokazano tam!

Lion29 je izjavil:

vsekakor se mi pa neko razglabljanje na to temo zdi sila podobno tistim nogometnim navdusencem v baru, ki pametujejo po tekmi...glede na to, da je vase znanje kemije napram tistim strokovnjakov zelo skopo, moje pa se veliko bolj...in si ne domisljam, da bi lahko razumel kake zakomplicirane procese....sicer je pa tudi rossi rookie v kemiji in focardi glede na posnetke ni ravno nek strokovnjak...

Ni čisto gostilniška debata (je pa blizu). Je bilo že zelo dobro razloženo zakaj zgodba z nikljem ne more kar tako štimat. V tem primeru ti toplo priporočam prebrat Deamon Haunted world od Carla Sagana. Oziroma vsaj pobrat idejo, da avtoritetam ni kar tako za verjet na besedo, ker so se tudi že kdaj zmotile in nikjer na piše, da se niso ravno sedaj še enkrat. Poglej samo Alberta Einstaina naprimer... Pogruntal par genialnih zadev (splošna teorija relativnosti, posebna teorija relativnosti), potem se je pa za preostanek življenja praktično dobesedno zaklenil na podstrešje in bluzil o svoji kozmološki konstanti, če pa je že pogledal na plano, se je pa z Neil Bohr-om pričkal, da "God does not throw dice!"
V tem primeru je pač Rossi tista avtoriteta... Če stvar deluje: super! Bomo lep del fizike in kemije vrgli skozi okno in stvar speljali nekako na novo. Če ne je človek pač idiot. Pač "There's a thin line between genius and insanity." Je pa jasno še opcija, da je zadeva enostavno nateg.
Jaz imam pametnejše reči za počet v življenju kot, da bi v svoji garaži poksušal Rossi-ja ujet. Kar ob dejstvu, da se mi v petek ob 9h zvečer zdi vredno postat po forumih o tem pove marsikaj (nisem ravno ponosen na to >:D). Loocas pa itak samo da vidi LENR sticker pa je že ves navdušen. Neglede na to ali zadeva podre samo 10% fizike, ali 90%.

mojca ::

A kdo slučajno ve, kako termaliziraš nizkoenergijske žarke gama? (7'16'' - zakaj ne dela direkten link na čas?) Kakšno energijo imajo termalizirane game?

Zgodovina sprememb…

• spremenila: mojca ()

Zheegec ::

Saj ga je že - kupcu 1 in 2... Ali so kupci tako pošteni, da nočejo kopirati preverjene tehnologije in zaslužiti stotine milijard? :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014

Sept. 22 NASA LENR Innovation Forum Workshop

Mogoče zanimiv izsek: "Rossi device tests performed in Bologna for engineers representing Quantum Energy Technologies. NASA representatives were present both days.

One of the eye-witnesses, a former NASA staff member, saw problems from the moment they arrived there.

"Rossi changed the game totally." the witness said. "From the test plan, the device, everything. There was nothing there that we had agreed on. He had a 30 liter reservoir in there and he wouldn't even let us see what was in the box or weigh the box."

The Sept. 5 demonstration was inconclusive; Rossi's device sprang a leak. The Sept. 6 demonstration was inconclusive; there was no outflow of steam or water.

On the second day, when the former NASA staff member asked Rossi if his device had an internal reservoir, Rossi became enraged. Quantum's engineers left but NASA engineers offered to come back in a few days to give Rossi time to fix the flow. Rossi declined their offer. He said he was "too busy."

Pyr0Beast ::

*cough* *cough*

Poštenjak da ga ni večjega :)
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

Rossi je že zgodovina.

Is Rossi's E-Cat Yesterday's News? Australian Company Claims to have a Working Fusion Reactor

Ne rabi več skrivat svojih skrivnosti. Sedaj lahko mirne vesti preda svoj reaktor znanstvenikom da ga pregledajo, razen če spet nima časa.

gruntfürmich ::

pa sj vam pravim, e-cat je čista nategancija. konkurenca dela reaktorje za polovično ceno, medtem ko rossi odira in nateguje kupce.
odšel bom h konkurenci in kupil ta reaktor za 1/10 cene tega e-cata.
ha, kaj pa praviš na to, loocas??
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

Aston_11 ::

Kaj je sedaj s to nategancijo, lookas piše, da se novice kar vrstijo.

Rossi je očitno blefer in slepar.

zee ::

Aston_11 je izjavil:

Kaj je sedaj s to nategancijo, lookas piše, da se novice kar vrstijo.

Rossi je očitno blefer in slepar.

O rly? :))
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.

Kaj je sedaj? Je niklja zmanjakalo?

gruntfürmich ::

še huje! rossija so ugrabili iz ga zdaj mučija da jim izda skrivno sestavino eCata!!!
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...

ZaphodBB ::

Da spet malo obudimo debato.

V temi o votli zemlji je bilo govora o Etru. Morda je pa pri ECATu tudi kaj na tem? Eter je namerč od hudiča zadeva! Tudi zelo energetična, predvsem pa zelo zmuzljiva. To zna marsikaj pojasnit.

ECAT = Ether Catalyzer!

LuiIII ::

Kako izmuzljiva? Jaz sedajle komuniciram z vami tudi preko Ethernet-a in to kar 1Gb/s?! Evo, ziher je kaj na tem!

Aston_11 je izjavil:

Kaj je sedaj? Je niklja zmanjakalo?

Evo ti novičko:

Rossi Says Production in the US Has Begun
December 10, 2011

In another one-word major announcement, Andrea Rossi has signalled another milestone in the commercialization of his E-Cat technology. The following exchange took place on the Journal of Nuclear Physics yesterday.

Q: Has production begun yet in your US facilities? Or are they still starting up?

A: Begun.

Osebno vidim nekaj težav v tem, sicer me bo tako ali tako Loocas demantiral.
- Nima patentirane naprave v ZDA.
- Na neznani lokaciji, neznanem objektu,
- papirje za izgradnjo objekta kjer bo izdeloval fuzijske reaktorje je dobil v roku 2 tednov (ampak zadeva bojda ni nevarna in ne oddaja nevarnih žarkov, čeprav nikelj in vodik spreminja v baker)
- kako to da se ne boji (čeprav je njegov glavni razlog da naprave ne da v test kredibilni ustanovi/znanstvenikom), da mu bojo v trenutku skopirali napravo
- če gradi neznane struktrue, zasnove reaktorja, lahko v trenutku pričakuje obisk EPA in NRC-ja

Lion29 ::

@Vikking: glede sevanja si poglej posnetek foccardija, ki je bil ze prilepljen v to temo....

obstajajo 2 vrsti sevanja....
1. se ne da ustavit, vsaj ne uspesno (a po meritvah ga ni)
2. se ga da ustavit s svincem, je minimalno (in ga tudi uspesno zaustavljajo)

ne da se mi se enkrat preverjat nazivov sevanja ni natancnejsih podatkov, ce te zanima, si poglej sam
Founder and CTO @ Article-Factory.ai

Lion29 je izjavil:

2. se ga da ustavit s svincem, je minimalno (in ga tudi uspesno zaustavljajo)

Res?, vau nisem vedu da par cm svinca ustavi 100% sevanje. Par % vedno uide (bo potrebno kr debel svinec, par metru betona in vode), glede na reakcije pa je tistih par % smrtno nevarno.
Upam da se res hecaš ko misliš da par cm svinca zaustavi vse. Če ne bo čas za obisk kašne ure fizike.

@Vikking: Ti ne veš, da je to poseben svinec s prevleko od Etra.

@Vikking:

jaz pisem zadeve kot laik in porocam, kar slisim od drugih. Nikakor si n domisljam, da te zadeve poznam. Jaz sem zasledil iz tistega posnetka, da je tistega sevanja zelo malo in da ga tudi uspesno ustavijo s svincem.... koliko je tega svinca nimam pojma... in koliko je tega sevanja se manj... in najmanj pa vem, ce zadeva res deluje.... zato ti pravim, kaj on pravi in ne kaj jaz mislim...

jaz pisem zadeve kot laik in porocam, kar slisim od drugih.
Ja, saj to je problem. Zakaj za vraga, kot laik, ne verjameš tistim, ki se na vse skupaj eno malenkost bolj spoznajo?

O.

Sedaj lahko začnemo pobirati stave - bomo do strani 60 dobili kakšno informacijo, da dela ali da ne dela ali bo še vedno vse skupaj zavito v meglo?

1) Poročilo bo, da dela
2) Poročilo bo, da ne dela
3) Nič od tega, zavito v meglo 1x
4) dodaj kar ti paše

lonz ::

4)

Mutibaričem alla Rossi je cilj pač mutiti, pod pretvezo zaščite patenta ipd., seveda.
...arrrrrr, shiver me timbers...

Okapi je izjavil:

Ja, saj to je problem. Zakaj za vraga, kot laik, ne verjameš tistim, ki se na vse skupaj eno malenkost bolj spoznajo?

O.

zakaj bi sploh komu kaj verjel? Sploh pa tebi?

Kot laik zelim o doloceni zadevi prej cimvec izvedeti preden lahko dam nek verdict...

ti si pa ocitno super strokovnjak in lahko podas verdict takoj... bi bilo fajn, da se enkrat drzis svojih pridig...

se enkrat... ne vem, zakaj se vtikas v moje pisanje... midva sva ze razcistila. 1. novembra 2012 bova lahko kaksno rekla

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Lion29 ()

@Lion29: Ne pozabi še Vidovitega Milana povprašat po hipotezi. Da se boš lahko informirano odločil.

bomo do strani 60 dobili kakšno informacijo, da dela ali da ne dela ali bo še vedno vse skupaj zavito v meglo?
Odvisno, kakšen "poslovni model" ima signor Rossi. Se pravi, na kakšen način misli s svojim nategom služit. Če misli služit z delnicami, potem bo na neznanih lokacijah pri neznanih strankah vse več uspešno delujočih E-catov, množična proizvodnja za domačo rabo pa tik pred zdajci. Morda ima namen prodati par ta velikih E-catov (pri 2 milijonih ima sigurno 1,5 milijona čistega) lahkovernim kupcem, ki jih bo sram priznati, da so bili nategnjeni. Lahko pa tudi, da ga bo zaneslo in potem se zna zgoditi, da bo pristal na sodišču, kot je že enkrat zaradi podobne zadeve.

O.

ZaphodBB je izjavil:

@Lion29: Ne pozabi še Vidovitega Milana povprašat po hipotezi. Da se boš lahko informirano odločil.

sej lahko gre brez takih sarkasticnih opazk, se ti ne zdi? ali ti je izpod casti?

ravno zaradi tega, ker ne verjamem vsakemu mimoidocemu (vkljucno z vami).. poskusam dobiti cimvec relevantnih in pristojnih informacij.... to poskusa Loocas posredovati, tudi vas sem prosil za podobno.... ampak namesto, da bi posredovali take informacije, se greste raje igrce kdo je jaći in s sarkasticnimi ali drugacnimi pripombami zasmehujete folk

tells alot about your character

Limit-sky ::

Okapi je izjavil:

O.

Em. Samo za razmislek, morda se energija pretaka z neskončno hitrostjo in jo ne znajo izmeriti. Ampak je. Kot razne delce, za katere sumijo, da obstajajo. In jih nekateri tepci celo vpletajo v svoja razmišljanja.

In jih nekateri tepci celo vpletajo v svoja razmišljanja.
Eh, bo treba tem tepcem povedati, da naj drugič pišejo osnovnošolskemu nivoju primerno, ker se drugače lahko najde kakšen bedak, ki napisanega ne razume in potem za povrhu še do onemoglosti trola in dokazuje svoj primitivizem.

O.

@Lion29: Sedaj sem pa jaz žaljiv zato, ker si se ti tako odločil? Ta tvoj vir, pri katerem si pobral izjavo o radiaciji ni prav nič slabši ne boljši od Vidovitega Milana. Milan bo pogledal v karte in dejal, da radiacijo ustaviš tako, da prižgeš svečo.

Še en pogled ne? Ravno tako veljaven kot moj, tvoj, Okapijev ali Oppenheimerjev. Vsak se pa potem racionalno odloči, čigav pogled je pravi. Predvidevamo pa lahko, da se najbolj motijo Oppenheimer in njegovi učenci, ker so do svojih dognanj prišli pred 50 in več leti. Od takrat je pa znanost močno napredovala. Seveda pri tem farizejski znanstveni establishment zgolj ovira napredek. Tako nekako kot Cerkev v srednjem veku.

To je nekako subtekst tvojega argumenta.

In ne mi rečt, da Vidoviti Milan nima izvirnih in svežih pristopov. Ne pa tako kot ljudje, ki so šolani v fiziki, kot recimo Okapi.

Okapi je izjavil:

In jih nekateri tepci celo vpletajo v svoja razmišljanja.
Eh, bo treba tem tepcem povedati, da naj drugič pišejo osnovnošolskemu nivoju primerno, ker se drugače lahko najde kakšen bedak, ki napisanega ne razume in potem za povrhu še do onemoglosti trola in dokazuje svoj primitivizem.

O.

Sploh ne. Tisti, ki ste na istem nivoju se tako ali tako razumete celo brez pisanja. Z globalno80 sta na približno istem nivoju uporabe desne strani možgan. In tudi on zelo podpira delce z neskončno hitrostjo.

Z globalno80 sta na približno istem nivoju uporabe desne strani možgan.
Škoda, ker ti možganov sploh ne uporabljaš, ne leve, ne desne strani, ampak ti tam par nevronov v hrbtenjači poganja prste, da lahko trolaš.

O.

Ampak tisti nevroni z naskončno hitrostjo.
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Ja, to pa res, ker drugače ne bi mogli sproducirati toliko crapa. Bi bilo fizikalno nemogoče.;((

O.

Zgodovina sprememb…

Torej neskončno deluje? :D
My name is mufti. Jype mufti.
And I am extremist.

Ja, pri tebi več kot očitno deluje.>:D

O.

borisk ::

ZaphodBB je izjavil:

In ne mi rečt, da Vidoviti Milan nima izvirnih in svežih pristopov.

Pravzaprav sta si Milan in Rossi zelo podobna. Problem je samo v detajlih. Milan se je usmeril v ciljno publiko, ki verjame v te stvari(ostali pa vemo da je nateg), tako da ima večino dela prihranjenega. Rossi po drugi strani, prepričuje znanstvenike in ljudi z višjo izobrazbo (in več $$) od povprečja, drobec ljudi, ki pa ne razumejo bistvo, pa so njegovi ambasadorji, da vse skupaj zgleda še bolj pomembno.

Je pa Milan vsaj duhovit :) verjetno je pa Rossi več pokasiral :S

ZaphodBB je izjavil:

@Lion29: Sedaj sem pa jaz žaljiv zato, ker si se ti tako odločil?

ne, nisi zaradi tega, tut nisem rekel, da si zaljiv. Napisal sem, da prek sarkazma zasmehujes folk. Sam sem dojel na tem forumu, da si bolj zrel fant in si sposoben tudi komunikacije bolj na nivoju, kot si dokazal s tem citiranim postom

ZaphodBB je izjavil:

Ta tvoj vir, pri katerem si pobral izjavo o radiaciji ni prav nič slabši ne boljši od Vidovitega Milana. Milan bo pogledal v karte in dejal, da radiacijo ustaviš tako, da prižgeš svečo.

no tukaj pa se najini mnenji mocno razhajata. Ce ti menis, da je mnenje renomiranega fizika kurc vredno, pol kul. Ne mores pa zasmehovati folk, ker citira ta vir. Oz bolje receno, ti ga lahko, sam jaz se ne bom pustil.

ZaphodBB je izjavil:

Še en pogled ne? Ravno tako veljaven kot moj, tvoj, Okapijev ali Oppenheimerjev. Vsak se pa potem racionalno odloči, čigav pogled je pravi.

Super, se popolnoma strinjam.... zakaj mi potem skozi serjete po glavi? z Okapijem na celu in tvojim sarkazmom? Vsi smo se racionalno odlocili... sicer cisto po pravici jaz se nisem nic odlocil, le dajem pac nekaj moznosti, da je nekaj na tem...... pa dajte si ze enkrat mir in se ne trudite spreobracat me...ali pa zasmehovat... jaz nikomur ne vsiljujem svojega mnenja, zato bi zelel isti courtesy tudi sam (@Okapi)...
««
26 / 31
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Prva demonstracija "hladne" fuzije ? (strani: 1 2 3 414 15 16 17 )

Oddelek: Znanost in tehnologija
847153740 (2723) pegasus
»

MotoGP 2012 (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Loža
10014310 (11569) Qrents
»

Japonska ugasnila zadnji jedrski reaktor (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
21871220 (63192) gruntfürmich
»

Tudi Belgija bo zaprla svoje jedrske elektrarne (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
24773660 (66342) enadvatri

Brezplačna energija

Oddelek: Loža
394707 (4470) Ziga Dolhar

Več podobnih tem