Forum » Loža » Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!
Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!
Loocas ::
glede nanoniklja ti je že zee včeraj ob 07:21:55 odgovoril
ampak kot rečeno.. vedno znova in znova in znova.. naprej pa tako al tako znaš.
Bom bil bolj strikten glede ignora v naprej, hvala za opozorilo.
ampak kot rečeno.. vedno znova in znova in znova.. naprej pa tako al tako znaš.
Bom bil bolj strikten glede ignora v naprej, hvala za opozorilo.
Aston_11 ::
Če mi noben nič ne pove, kako naj vem?
Za moje pojme je tle zajebaval. Kako je lahko fino mlet nanonikelj. Kaj ne bi morala reakcija potekali na atomski oziroma celo podatomski ravni?
Si morda ti temu verjel- Nano = mletje?
Predpone nano pri atomih ne moremo uporalbjati, ker so nanostvari sestavljene iz atomov in ne obratno.
Alo, sklopi ta tvoj ignore in pokaži, kaj veš.
@Aston11:
Nanonikelj naj bi se od navadnega niklja razlikoval v tem, da je resnicno fino mlet (Vso sreco pri tem!) in naj bi vseboval zgolj enega (Srecno Kekec!) od sestih stabilnih izotopov niklja.
Za moje pojme je tle zajebaval. Kako je lahko fino mlet nanonikelj. Kaj ne bi morala reakcija potekali na atomski oziroma celo podatomski ravni?
Si morda ti temu verjel- Nano = mletje?
Predpone nano pri atomih ne moremo uporalbjati, ker so nanostvari sestavljene iz atomov in ne obratno.
Alo, sklopi ta tvoj ignore in pokaži, kaj veš.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Aston_11 ()
Če mi noben nič ne pove, kako naj vem?
Najboljš če daš glavo ven iz peska, kot jo ima vsak posmehovalec tukaj in začneš raziskovat sam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()
Kot že rečeno (ne vem, ali ne znaš brati??):
"Zakaj je Piantelli pred 22 leti začel delat poizkuse ravno z reakcijo Ni+H je lepo predstavljeno na večih koncih, samo zdele se mi ne da ukvarjat z iskanjem tega. Če najdem, objavim."
Ok, I'll bite... Zakaj je Piantelli pred 22 leti izbral ravno najbolj stabilna jedra v tem vesolju?
Tudi mene zanima, zakaj nihče od velumov iz tega področja (kemija/fizika) tukaj ne pove kaj na to temo.
dzinks63 ::
Povedanega je bilo dovolj, tudi polinkanega, samo nekaterim se tega ne da brati, če pa že berejo, pa ne razumejo.
Vikking ::
jah, očitno sem mu med njegovim hotenjem iztaknil tipkovnico al kaj?
za zeeja LENR sploh ni možen, tako da karkoli na to temo mu je to:
neumnost, tako ali tako bi mi zbrisal to
Pa si ga zavrnil kot neumnega.
neumnost, tako ali tako bi mi zbrisal to
JanK ::
Loocas, kot ti je že bilo povedano, takoj, ko vložiš patentno prijavo, si zavarovan.
tudi tebi je že bilo povedano, da USA patentni urad avtomatično zavrača vložene patentne vloge glede LENR (oziroma vsaj je; samo traja, da se to
Ni res. Clovek, ki je pregledoval vlogo za patent je Rossija vprasal za dodatno razlago, pa se mu Rossi ni oglasil.
I sent an e-mail to Rossi and asked him about this, and his response was, "No comment."
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
-George Carlin
gruntfürmich ::
dejstvo je da lenr ni možen; energijsko in 'zlivalno'. ampak kaj čmo, nekteri so prepričani v nasprotno...
Nobelove nagrade se bodo delile Focardiju, Piantelliju, verjetno tudi Fleischmanu in Ponsu, torej pionirjem na tem področju
greva stavit da jih bodo prej strpali v zapor kot pa jim dali nobelove? 1000€??
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gruntfürmich ()
Ni res. Clovek, ki je pregledoval vlogo za patent je Rossija vprasal za dodatno razlago, pa se mu Rossi ni oglasil.
uf, tole je staroo.
greva stavit da jih bodo prej strpali v zapor kot pa jim dali nobelive? 1000€??
Še NASO si pozabil tukaj štet...
Zgodovina sprememb…
jurja na mizo!
uf, tole je staroo.
2009 je zate staroo??? Ampak staro ali ne, dokazuje, da, vsaj glede tega, nakladas, kajti patent ni bil avtomaticno zavrnjen, kot si trdil.
Morda si mislil na perpetuum mobile? Pa se tam ne gre za avtomaticno zavrnitev, ampak za tole:
With the exception of cases involving perpetual motion, a model is not ordinarily required by the Office to demonstrate the operability of a device.
Se pravi: no problem, priznamo patent na perpetuum mobile, samo delujoc model je treba priloziti. Sitnica, kaj ne?
greva stavit da jih bodo prej strpali v zapor kot pa jim dali nobelive? 1000€??
Še NASO si pozabil tukaj štet...
Se pridruzujem ponudbi za stavo.
-George Carlin
-George Carlin
2009 je zate staroo??? Ampak staro ali ne, dokazuje, da, vsaj glede tega, nakladas, kajti patent ni bil avtomaticno zavrnjen, kot si trdil.
2009 je praktično začetek skupnih raziskav Rossi-Focardi - kaj misliš? al tudi ti bereš vsako tretjo stran te teme?
Se pravi: no problem, priznamo patent na perpetuum mobile, samo delujoc model je treba priloziti. Sitnica, kaj ne?
ne, ne mislim tega
Se pridruzujem ponudbi za stavo.
http://www.grc.nasa.gov/WWW/sensors/Phy...
Tests conducted at NASA Glenn Research Center in 1989 and elsewhere consistently showed evidence of anomalous heat during gaseous loading and unloading deuterium into bulk palladium. At one time called "cold fusion," now called "low-energy nuclear reactions" (LENR), such effects are now published in peer-reviewed journals and are gaining attention and mainstream respectability. The instrumentation expertise of NASA GRC is applied to improve the diagnostics for investigating the anomalous heat in LENR.
In ti bi znanstvenike kar v zapore pošiljal. Interesantno. Kakšna stava glupa.
Senitel ::
Prav nič na to ekzaktno vprašanje.
Seveda, če ti ne potegne... Vprašaj Piantelli-ja zakaj je vzel nikelj.
Tule je že bilo povedano zakaj sta ravno nikelj in železo najslabši možni opciji za kakršne koli (recimo temu: znane) jederske reakcije. Če hočeš fuzijo (torej iz niklja producirat težje elemente kot je npr. baker) boš porabljal energijo. Če hočeš fizijo (torej iz niklja producirat lažje elemente, npr. železo) boš spet porabljal energijo.
Kar TI v bistu praviš je v bistvu, da lahko s pinceto vzameš atom vodika in ga enostavno stlačiš v atom niklja. Ampak ok, predpostavimo, da to lahko narediš! Ti praviš:
Pri Rossijevem LENR sta pomembna dva dokaj redka izotopa, Ni-62 in Ni-64, ki v reakciji z H večinoma transmutirata v Cu-63 in Cu-65.
Če postaviš en proton (vodik) v Ni-62, dobiš Cu-63. Če se ob tem zgodi beta- razpad (kar naj bi kao se, ker od tod kao dobiš to odvečno energijo), potem rezultat ni več Cu-63! Ker je en neutron razpadel na proton in elektron, dobiš ali Zn-63 (če proton ostane v jedru) ali pa Cu-62 (če odleti iz jedra). Noben od teh dveh izotopov ni stabilen...
http://www.grc.nasa.gov/WWW/sensors/Phy...
Tests conducted at NASA Glenn Research Center in 1989 and elsewhere consistently showed evidence of anomalous heat during gaseous loading and unloading deuterium into bulk palladium. At one time called "cold fusion," now called "low-energy nuclear reactions" (LENR), such effects are now published in peer-reviewed journals and are gaining attention and mainstream respectability. The instrumentation expertise of NASA GRC is applied to improve the diagnostics for investigating the anomalous heat in LENR.
A ti razumeš kaj je razlika med zlivanjem dveh deuterijevih jeder in zlivanju niklja in vodika?
zakaj glupa? zaslužil boš
če se zadeva izkaže za resnično ti kupim en reaktor. če ne, daš ti meni in janu 1000€.
A ti razumeš kaj je razlika med zlivanjem dveh deuterijevih jeder in zlivanju niklja in vodika?
A palladium je deuterij?
tisti bull s filanjem Devterija v paladij oz platino je bil tudi težak bulšit. vendar manjši kot to
Zgodovina sprememb…
zakaj glupa? zaslužil boš
vežde bom jaz z vami zaslužil. ahaha
nobenega znanstvenika niso strpali v zapor zaradi LENR in ga tudi ne bodo.
Bom sam poiskal razlog iskanja LENR ravno v reakciji Ni+H.
Tukaj lahko prej umrem, dokler dobim ekszaktno domnevo zakaj so se raziskovanja skoncentrirala ravno na nikelj.
Zgodovina sprememb…
tisti bull s filanjem Devterija v paladij oz platino je bil tudi težak bulšit. vendar manjši kot to
V praksi funkcionira (ponovljeno x-krat), teorija ki je zgubljena v kvantni mehaniki pa to vehementno zanika. Plosl plosk.
Zgodovina sprememb…
A palladium je deuterij?
Tole me je pa res presenetilo.
Ce si tak vernik LENR, bi moral vedeti v cem je fora paladija in zakaj so skoraj vsi LENR poskusi s tem. Hint: paladijev hidrid.
In mimogrede, ce je 2009 staro, kaj je potem 1989? Se lahko ze pogovarjamo o fosilih?
-George Carlin
-George Carlin
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
A palladium je deuterij?
Ne! A bi lahko vsaj svoje preklete vire si malo prebral, kaj naj bi se tam dogajalo?! Paladium je tam "katalizator" ne pa gorivo. Iz deuterija naj bi nastajal helij... Ne pa iz enega prekletega paladiuma srebro! Kristus...
Pa še enkrat:
Ni-64 + H-1 => Cu-65
Recimo da lahko to narediš s "pinceto"... Kje je dobitek energije?
Okapi ::
A palladium je deuterij?Ne ni, in ti očitno sploh ne razumeš stvari, ki jih copy-pastaš.
Paladij je v tem primeru samo neke vrste katalizator, oziroma točneje, tvori "pasti", v katerih se nabira devterij, ki se zliva med seboj (in ne s paladijem, kot ti narobe misliš).
O.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Okapi ()
vežde bom jaz z vami zaslužil. ahaha
nobenega znanstvenika niso strpali v zapor zaradi LENR in ga tudi ne bodo.
Bom sam poiskal razlog iskanja LENR ravno v reakciji Ni+H.
Tukaj lahko prej umrem, dokler dobim ekszaktno domnevo zakaj so se raziskovanja skoncentrirala ravno na nikelj.
-seveda ne boš z nami zaslužil. midva bi s tabo
-ne bodo ga strpali v zapor zaradi lenra ampak zaradi prevare
-seveda boš prej umrl preden boš lahko dokazal da je kaj takega sploh možno
Zgodovina sprememb…
Me veseli da ste budni.
Ja, itak loading.. torej LENR obstaja, kot ste opazli.
torej, zakaj delat raziskave z Nikljem, če pa to sploh ni mogoče?
Ja, itak loading.. torej LENR obstaja, kot ste opazli.
torej, zakaj delat raziskave z Nikljem, če pa to sploh ni mogoče?
Vikking ::
Zato ker je Rossi naredil popolno napravo.
1. To pomeni da pri nekaj 100 stopinjah C, se začne ustvarjat fusija.
2. Presežek energije je neverjetn, čeprav je iz 200kratnika se popravil in je že pri 31 kratniku presežka energije.
3. Pri tej njegovi fusiji, ni popolnoma nobenega sevanja, nobenih stranskih učinkov, napravo imamo lahko v dnevni sobi.
4. Ne samo da je "odpadek" pri fuziji nenevaren, ampak gre za dragoceno kovino baker, ki dosega kar visoke cene. Se pravi lahko kupimo z 2kg bakra (ki nastane kot odpadek) kar 1kg niklja (osnovna surovina).
Perfektno.
če ste še budni je vprašanje:
Zakaj delat raziskave z Nikljem, če pa to sploh ni mogoče?
buhu.. je kdo tam še?
buhu.. je kdo tam še?
Ja, itak loading.. torej LENR obstaja, kot ste opazli.Ti imaš očitno hude probleme z logičnim povezovanjem stvari. Če ti nekdo prodaja nov odklenjen iPhone 4S za 100 evrov, lahko upravičeno trdiš, da je to nateg, čeprav je vsem jasno, da iPhoni dejansko obstajajo. Je pa seveda res, da je na svetu vedno dovolj naivcev, ki jih lahko na ta način nategneš za 100 evrov.
O.
Lion29 ::
Ni-64 + H-1 => Cu-65
e sem jaz prav sledfil, ROSSI uporablja nek KATALIZATOR, ki ga noce izdati.... od tle (po mojem) tisti presezek energije
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
JamesBond ::
Zakaj si je zbral, da bo napizdil z nikljom? Mogoče ravno zaradi tega psihološkega efekta - češ, če bi hotel napizditi, bi trdil, da fuzija poteka v kakem manj stabilnem jedru in tako naredil scenarij bolj verjeten.. ali je pa res kaj na tem niklju, kar ni očitno na prvi pogled? :)
Piantelli si je l. 1990 izbral ravno nikelj, ne pa recimo scandium, al pa titan, al pa litij... vprašanje je zakaj.
če ste še budni je vprašanje:
buhu.. je kdo tam še?
Zakaj it v Las Vegas z dvema dolarjema, če ne moreš prit ven milijonar?
Ne kužiš. Odgovor na to vprašanje je na webu. Zelo dober namreč.
Kje je ta fenomenalno dober odgovor na vprašanje zakaj ravno nikelj?
In pa še tretjič: 64Ni + 1H => 65Cu (tokrat sem se celo lepo potrudil z označbami).
Ni-64 + H-1 => Cu-65
e sem jaz prav sledfil, ROSSI uporablja nek KATALIZATOR, ki ga noce izdati.... od tle (po mojem) tisti presezek energije
Katalizator ti omogoča neko reakcijo, ki sicer ne bi bila možna (P.S.: Možna že, ampak predraga!)! Predpostavimo, da ta katalizator obstaja in je omenjena jederska reakcija možna! Od kje pride energija? Ali je narava tako kot tvoja mama, ki ti da liziko iz vzporednega vesolja, ko izračunaš 3 + 7?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Senitel ()
Saj jaz teme Senitel kristalno jasno razumem kaj mi hočeš povedat, tudi z enačbami.
Vendar. Zaradi nečesa je bil pred 22 leti izbran Nikelj. In to ne od enega loleka tam, ampak od enega fizika, ki pozna vse te enačbe in osnove.
Vendar. Zaradi nečesa je bil pred 22 leti izbran Nikelj. In to ne od enega loleka tam, ampak od enega fizika, ki pozna vse te enačbe in osnove.
Če bi že šlo, je pri Ni v Cu potrebno dovest malo energije za to sprembo in na ta način z netočnimi meritvami input autput zakamuflirati izgubo in celo prikazati presežek. Sicer pa zadeva dela samo par ur in konec, tako da si lahko mislimo svoje kako to poteka.
predstavitve so trajajo toliko ja.. mali ecatiči lavfajo bistveno bistveno dlje.
večja kot je prostornina reaktorja, večji so problemi z uravnavanjem reakcije...
zadeva sprošča kW, ne W.
večja kot je prostornina reaktorja, večji so problemi z uravnavanjem reakcije...
zadeva sprošča kW, ne W.
Zakaj je že rabil 500kW generator, kateri je moral delovati ves čas par urnega preizkusa?
Lion29 ::
Katalizator ti omogoča neko reakcijo, ki sicer ne bi bila možna (P.S.: Možna že, ampak predraga!)! Predpostavimo, da ta katalizator obstaja in je omenjena jederska reakcija možna! Od kje pride energija? Ali je narava tako kot tvoja mama, ki ti da liziko iz vzporednega vesolja, ko izračunaš 3 + 7?
zal je moje znanje na tem podrocju res skopo in se ne morem konstruktivno vklopit v debato tle..
vsekakor se mi pa neko razglabljanje na to temo zdi sila podobno tistim nogometnim navdusencem v baru, ki pametujejo po tekmi...glede na to, da je vase znanje kemije napram tistim strokovnjakov zelo skopo, moje pa se veliko bolj...in si ne domisljam, da bi lahko razumel kake zakomplicirane procese....sicer je pa tudi rossi rookie v kemiji in focardi glede na posnetke ni ravno nek strokovnjak...
jaz pridno prebiram temo... ce najdete kaj konkretnega kar limajte sem
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Zakaj je že rabil 500kW generator, kateri je moral delovati ves čas par urnega preizkusa?
generator je bil prvič 450kVA, drugič ga rabiš za zagoh vseh ecatov, tretjič po prehodu ecatičev v "selfsustained mode" za poganjanje vodnih pump, ventilatorjev, kontrolnih aparatur....
Saj jaz teme Senitel kristalno jasno razumem kaj mi hočeš povedat, tudi z enačbami.
Se mi zdi da ti ni jasno kaj ti hočem povedat z enačbami, tako da ti bom kar direkt napisal. Če že vse to okrog katalizatorja drži in ta reakcija dejansko štima (!!) imaš dve opciji:
-ali dobiš stabilen 65Cu in nič energije
-ali dobiš kup nestabilnega sranja (se mi ne da računat vseh razpadov) in cel kup energije (v bistvu "the whole nuclear shebang")
Ali prva opcija, ali druga opcija.
mali ecatiči lavfajo bistveno bistveno dlje.In zakaj tega noče javno pokazati skeptičnim znanstvenikom? Ker je ecatiče sram in delajo samo, če so sami ali v družbi s prijaznim signor Rossijem?
O.
-ali dobiš kup nestabilnega sranja (se mi ne da računat vseh razpadov) in cel kup energije (v bistvu "the whole nuclear shebang")
saj dejansko dobi en kup "nestabilnega sranja", vendar se noče točno izjasnit kaj, ker bi s strukturo tega sranja praktično vse razkril.
"Kup nestabilnega sranja" pomeni radioaktivnost, zaradi katere bi tam okoli ljudje že začeli umirati.
O.
O.
"Kup nestabilnega sranja" pomeni radioaktivnost, zaradi katere bi tam okoli ljudje že začeli umirati.
očitno pri LENRu pač NE. Vroča fuzija in LENR si nista tako blizu glede radioktivnosti, kot si ti to misliš.
Ja, jedrska fizika očitno pri LENR deluje po nekih svojih, doslej neznanih zakonitostih.
O.
O.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prva demonstracija "hladne" fuzije ? (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 153476 (2459) | pegasus |
» | MotoGP 2012 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14287 (11546) | Qrents |
» | Japonska ugasnila zadnji jedrski reaktor (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 71010 (62982) | gruntfürmich |
» | Tudi Belgija bo zaprla svoje jedrske elektrarne (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 73487 (66169) | enadvatri |
⊘ | Brezplačna energijaOddelek: Loža | 4704 (4467) | Ziga Dolhar |