Forum » Loža » Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!
Delujoč reaktor hladne fuzije kmalu v vsakem domu!
Loocas ::
Še tretja firma, ki omenja svoj razvoj na tem področju:
Star Scientific
Muon Catalysed Fusion
http://www.starscientific.com.au/muon-c...
FAQ + nekaj videov
http://www.starscientific.com.au/faqs/
zanimiv blog GM
http://www.andrewhorvath.com.au/
Star Scientific
Muon Catalysed Fusion
FAQ + nekaj videov
zanimiv blog GM
Aston_11 ::
Toliko teh firm se je nabralo naenkrat, da si spet mislim, da tekmujejo, kdo bo prvi koga napel.
gruntfürmich je izjavil:
kaj? kako??? zakaj dvomite v rossija????????
brw, ne devat tako zapletenih enačb loocasu v reševanje. fant ne ve nič o jederski fiziki, preračunavanju atomskih mas ter o karti nuklidov, s katerimi bi rešil ta problem...
Zabavno, ampak nobenega odgovora s tvoje strani zakaj se je večino raziskovanj v preteklosti in sedanjosti koncentrira na par Ni in H.
Ne najdeš tega v svojih zapiskih predavanj? LOL
borisk ::
Še tretja firma, ki omenja svoj razvoj na tem področju:
Star Scientific
Muon Catalysed Fusion
FAQ + nekaj videov
zanimiv blog GM
Pravijo da lahko pri nas firmo odpreš v 15ih minutah. Po moje je to priložnost za slovenijo...
...da postanemo druga nigerija
Nemoralno je v takšni krizi neumnim pustiti denar.
JanK ::
Resno: Ce sam odprem taksno firmo, pri cemer so moja stalisca znana, ali me lahko kdo tozi za prevaro?
[Dodal:] Zberem denar od slovenskih investitorjev, vzamem z medsebojno pogodbo doloceno provizijo za posredovanje pri nakupu in, kupim "reaktor", stvar ne deluje: kaj sedaj? Ali me lahko kdo prisili k vrnitvi provizije, ker sem vnaprej vedel in govoril (pac ne investitorjem) da stvar ne bo delovala.
In ce me, zakaj ne Rossija? Ker on pravi, da verjame?
[Dodal:] Zberem denar od slovenskih investitorjev, vzamem z medsebojno pogodbo doloceno provizijo za posredovanje pri nakupu in, kupim "reaktor", stvar ne deluje: kaj sedaj? Ali me lahko kdo prisili k vrnitvi provizije, ker sem vnaprej vedel in govoril (pac ne investitorjem) da stvar ne bo delovala.
In ce me, zakaj ne Rossija? Ker on pravi, da verjame?
"Think about how stupid the average person is,
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
then realize that 50% are stupider than that"
-George Carlin
Zgodovina sprememb…
- spremenil: JanK ()
Kakšna stališča? Če maš v prodajni pogodbi napisano, da naprava je proizvedana toplota posledica nuklearne reakcijoe v resnici pa ne, potem je to poslovna prevara. In seveda je to kaznivo.
Če pa ti samo oznanjaš to in ono, pa seveda ne. Potem bi zaprli vse vernike s cerkvijo vred.
Če pa ti samo oznanjaš to in ono, pa seveda ne. Potem bi zaprli vse vernike s cerkvijo vred.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Loocas ()
Kakšna stališča? Če maš v prodajni pogodbi napisano, da naprava proizvaja toploto z nuklearno reakcijo, v resnici pa jo ne, potem je to poslovna prevara. In seveda je to kaznivo.
To je goljufija - ali pa tudi ne, saj je vsem jasno, da zadeva ne dela. Poslovna prevara je nek čuden pojem, dvomim, da ga zakonodaja sploh pozna. Ostani lepo pri bojlerljih, prou?
Lion29 ::
To je goljufija - ali pa tudi ne, saj je vsem jasno, da zadeva ne dela.
to je jasno sam tebi podbnim, nikakor ne vsem...
okapi, a se nisva midva ze zmenla? zakaj se kar usajas?
Founder and CTO @ Article-Factory.ai
Tukaj je še malo bolj skompresirana oblika današnje predstavitve:
http://pesn.com/2011/11/30/9601967_Defk...
Ter predgovor s strani Defkaliona:
"Defkalion's scientific R&D team have successfully managed to trigger and monitor Chemically Assisted Low Energy Nuclear Reactions caused by Nickel and Hydrogen nuclei. Following extensive experimentation on the preparation, cleaning and degassing of Nickel clusters and atomic Hydrogen systems, valuable knowledge has been gained. The data was obtained from conventional, non-specifically designed for LENR instrumentation, such as mass-spectrometer, gas-chromatographer, Wilson camera, SEM spectra and others.
Such measurements of phenomena gave us strong evidence on the activation mechanisms of Nickel that allow the nuclear capture of Hydrogen (the "breaking" of the Coulomb barrier), as well as the thermalization mechanism in a dynamic system of multi-stage set of reactions. Due to the elapsed time between the phenomena and their measurements using the above mentioned instrumentation, an incomplete proof of theories sill exists. However, the obtained data provide us with a solid basis to control the triggering and termination conditions of the Ni-H reactions with Hyperion reactors, as well as the necessary conditions for stable performance.
As a result, the above mentioned efforts led to the design of safe and stable Hyperion pre-industrial product, following the specifications described in this document.
http://pesn.com/2011/11/30/9601967_Defk...
Ter predgovor s strani Defkaliona:
"Defkalion's scientific R&D team have successfully managed to trigger and monitor Chemically Assisted Low Energy Nuclear Reactions caused by Nickel and Hydrogen nuclei. Following extensive experimentation on the preparation, cleaning and degassing of Nickel clusters and atomic Hydrogen systems, valuable knowledge has been gained. The data was obtained from conventional, non-specifically designed for LENR instrumentation, such as mass-spectrometer, gas-chromatographer, Wilson camera, SEM spectra and others.
Such measurements of phenomena gave us strong evidence on the activation mechanisms of Nickel that allow the nuclear capture of Hydrogen (the "breaking" of the Coulomb barrier), as well as the thermalization mechanism in a dynamic system of multi-stage set of reactions. Due to the elapsed time between the phenomena and their measurements using the above mentioned instrumentation, an incomplete proof of theories sill exists. However, the obtained data provide us with a solid basis to control the triggering and termination conditions of the Ni-H reactions with Hyperion reactors, as well as the necessary conditions for stable performance.
As a result, the above mentioned efforts led to the design of safe and stable Hyperion pre-industrial product, following the specifications described in this document.
Zgodovina sprememb…
Sem pričakoval nekaj takega od tebe (kriza pa te fore). Še en Očenaš zmoli, pa pejt spat.
Ni mi jasno, kako me lahko poznaš, če pa me, pa se oglasi na kavo, pa ti razložim, zakaj rossi ne drži vode.
JanK:
V mislim sem imel nabiranje denarja za:
ali rossija (ala podružnice)
ali pa nekaj v principu fuzije, mogoče kakšne magnetne übermašine itd.
ne ravno prodaja produktov, mogoče kot nek startup
P.S.: Jeb.. sunce, slike so na ravni webcama izpred 10 let... na katere že to spominja, aja UFOti so
Zgodovina sprememb…
- spremenil: borisk ()
Sem pričakoval nekaj takega od tebe (kriza pa te fore). Še en Očenaš zmoli, pa pejt spat.
Ni mi jasno, kako me lahko poznaš, če pa me, pa se oglasi na kavo, pa ti razložim, zakaj rossi ne drži vode.
Seveda. Zraven mi boš pa še napovedal prihodnost iz kavne usedline.
Vikking ::
Sem šel gledat, kaj to pomeni, piše, da mora atom ali karkoli, prileti v drugega z veliko hitrostjo.
Pyr0Beast ::
What ?
PdD nič ne šteje ?
PdD nič ne šteje ?
Some nanoparticles are more equal than others
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place
Okapi ::
Mogoče rdeča lučka pri tej trditvi Defkalion-a.Ta trditev je tako ali tako bistvo hladne fuzije, že od vsega začetka. Da namreč uspe protonu priti v jedro, ne da bi morali vse skupaj segreti na zvezdno temperaturo. Kako je to mogoče, ne ve nihče, pri Rossiju naj bi imel za to zasluge skrivnostni katalizator.
Najbolje pa me je nasmejal pri Defkalionu self destruct. Odpreš škatlo in začne utripati rdeča lučka - self destruct in 10 seconds, 9 seconds, 8 seconds ...
Zadeva je totalno komična in kako je lahko še kje kdo, ki ne vidi natega, mi ne bo nikoli jasno.
Vprašanje je samo, a so se grški in laški scammerji skregali in sedaj poskušajo vsak po svoje, ali gre mogoče za usklajeno akcijo (da prepričajo ljudi, ki mislijo, da je pri prevarah tako kot v matematiki, kjer dva minusa dasta plus;-).
O.
sefdestruct = kemična spojina, ki nevralizira katalizator in prepreči overload reaktorja in eksplozijo v njemu (zahteva s strani inštitucij)
zee ::
sefdestruct = kemična spojina, ki nevralizira katalizator in prepreči overload reaktorja in eksplozijo v njemu (zahteva s strani inštitucij)
0. "kemična spojina" ? Kemijsko gledano imas spojine in zmesi. Zmesi se od spojin locijo po tem, da lahko elemente iz spojin enostavno locis (s filtracijo, magnetom, ...), pri spojinah je to dosti manj trivialno. "Kemicna spojina" je zategadelj povsem napacen izraz.
1. Bi d'jal, da je med zahtevami tudi tista po varnem delovanju. Nekajurni test to zagotovo ni.
2. "Nevtralizira katalizator" ? Katalizatorja lahko das manj ze v startu in je problem resen, sploh ker je pridobivanje nanoniklja problematicno.
3. "Zahteva s strani inštitucij" ? Ministrstvo za caranje?
zee
Linux: Be Root, Windows: Re Boot
Giant Amazon and Google Compute Cloud in the Sky.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: zee ()
kaj čem ti govort o regulativi glede varnosti produktov.. nima veze... its useless here
Zgodovina sprememb…
kaj čem ti govort o regulativi glede varnosti produktov.. nima veze... its useless here
Skoda govoriti o pomenu osnovnih pojmov (npr. spojina, kataliza) iz kemije ... nima veze ... it's useless here.
zee
poglej kakšna vprašanja sprašuješ - sploh ne zastopiš poante tega:
"Katalizatorja lahko das manj ze v startu in je problem resen, sploh ker je pridobivanje nanoniklja problematicno."
In kaj ti to pomaga, če ti recimo odpove mehanizem, ki uravnava reakcijo (technical failure) in ti reakcija zbezlja ter povzroči eksplozijo? Nekaj rabiš, da ustaviš reakcijo v trenutku. In to je ta "selfdestruct", ki prepeči ekplozijo v reaktorju ter seveda škodo, ki bi jo ta eksplozija povzročila v okolici. To je stvar regulative (ki jo pišejo inštitucije) in zaradi tega je ta zadeva vgrajena kot last resort. Brez tega ne bodo dobili CE-ja in ne bodo mogli teh naprav prodajat. Rossi je to omenjal že mesece nazaj in tudi njegovi E-Cati bojo to imeli, ko bodo v prodaji.
"Katalizatorja lahko das manj ze v startu in je problem resen, sploh ker je pridobivanje nanoniklja problematicno."
In kaj ti to pomaga, če ti recimo odpove mehanizem, ki uravnava reakcijo (technical failure) in ti reakcija zbezlja ter povzroči eksplozijo? Nekaj rabiš, da ustaviš reakcijo v trenutku. In to je ta "selfdestruct", ki prepeči ekplozijo v reaktorju ter seveda škodo, ki bi jo ta eksplozija povzročila v okolici. To je stvar regulative (ki jo pišejo inštitucije) in zaradi tega je ta zadeva vgrajena kot last resort. Brez tega ne bodo dobili CE-ja in ne bodo mogli teh naprav prodajat. Rossi je to omenjal že mesece nazaj in tudi njegovi E-Cati bojo to imeli, ko bodo v prodaji.
še strošek tega "selfdestructa":
aktiviranje in nevrtralizacija reakcije (selfdestruct): strošek ranga 100€
morebitna eksplozija in poškodovanje stvari ter ljudi: strošek, ki gre lahko v milione € (odškodninske tožbe...)
aktiviranje in nevrtralizacija reakcije (selfdestruct): strošek ranga 100€
morebitna eksplozija in poškodovanje stvari ter ljudi: strošek, ki gre lahko v milione € (odškodninske tožbe...)
Zgodovina sprememb…
@Aston11:
Nanonikelj naj bi se od navadnega niklja razlikoval v tem, da je resnicno fino mlet (Vso sreco pri tem!) in naj bi vseboval zgolj enega (Srecno Kekec!) od sestih stabilnih izotopov niklja.
Kot sem ze omenil, kovinski prah niklja in se nekaterih drugih kovin lahko v kombinaciji s kisikom iz zraka povzroci hudo eksplozijo, saj omenjeni prah deluje kot katalizator. Tretji pomislek je, da so delci velikosti nekaj nanometrov izredno alergeni (drazenje sluznic), kar pomeni, da je problematicna ze sama proizvodnja le-teh. Kako lahko to pocne 90+ letni starec (Loocasove besede izpred nekaj strani), mi ni jasno.
@Loocas:
vs.
Does not compute. Kdorkoli bi dovolil postavitev elektrarne po zgolj nekaj (dveh?) nekajurnih (5-6?) testih z dvoumnimi in neodvisno nepreverjenimi rezultati, je povsem nedodgovoren in bi ga bilo potrebno kazensko ovaditi ter razresiti teh dolznosti.
Skratka:
Smells like BS. A very fine one, but BS nonetheless.
Nanonikelj naj bi se od navadnega niklja razlikoval v tem, da je resnicno fino mlet (Vso sreco pri tem!) in naj bi vseboval zgolj enega (Srecno Kekec!) od sestih stabilnih izotopov niklja.
Kot sem ze omenil, kovinski prah niklja in se nekaterih drugih kovin lahko v kombinaciji s kisikom iz zraka povzroci hudo eksplozijo, saj omenjeni prah deluje kot katalizator. Tretji pomislek je, da so delci velikosti nekaj nanometrov izredno alergeni (drazenje sluznic), kar pomeni, da je problematicna ze sama proizvodnja le-teh. Kako lahko to pocne 90+ letni starec (Loocasove besede izpred nekaj strani), mi ni jasno.
@Loocas:
1. Bi d'jal, da je med zahtevami tudi tista po varnem delovanju. Nekajurni test to zagotovo ni.
vs.
Does not compute. Kdorkoli bi dovolil postavitev elektrarne po zgolj nekaj (dveh?) nekajurnih (5-6?) testih z dvoumnimi in neodvisno nepreverjenimi rezultati, je povsem nedodgovoren in bi ga bilo potrebno kazensko ovaditi ter razresiti teh dolznosti.
Skratka:
Smells like BS. A very fine one, but BS nonetheless.
zee
Zgodovina sprememb…
Ljuba duša, če ne ločiš to, da sta Rossi in Defkalion drugi osebi (med seboj sovražni), potem se ne matraj več pisat tukaj v tej temi.
Sicer pa, če hočeš delat demonstracijo za recimo 20-30 ljudi, potem moraš te ljudi nekako obdržat pri budnosti toliko časa kolikor test traja. Bi rad videl folk po 72 urah budnosti kako še spremlja delovanje reakcije.
Sicer pa, če hočeš delat demonstracijo za recimo 20-30 ljudi, potem moraš te ljudi nekako obdržat pri budnosti toliko časa kolikor test traja. Bi rad videl folk po 72 urah budnosti kako še spremlja delovanje reakcije.
Budne bi jih obdržal, če bi jim pokazal spodobno reakcijo, ki bi zdemolirala kakšen objekt. No loocas, kaj je sedaj ta nanonikelj, fino mlet prah sigurno ni. No ja, ali pa je, dvomim pa, da je zaradi mletja nano-. Bolj mlet-.
Fundementalna fizika in kemija sta napacni, ne pa nacin merjenja!
Kako mislis, da se opravljajo meritve v kemijskih tovarnah, kjer poteka proizvodnja 24/7/365? A res mislis, da so tam ljudje, ki vseskozi bdijo nad delovanjem? Prav za taksne namene imamo racunalnike, avtomatske samplerje in sonde, videokamere, ...
Rossi ali Def(E)kalion* sta pri meni v isti rubriki. Custveni odnosi med prvim in drugim me ne zanimajo. Zanima me zgolj in samo hladna znanost, kjer pa sta tako Rossi kot Def(E)kalion* povsem neprepricljiva v znanosti, a sila prepricljiva na podrocju nategovanja in sarlatanstva.
* - Namenoma dodan "(E)", zato da ime zveni kot defekacija in kot parafraza eCAT-a.
Kako mislis, da se opravljajo meritve v kemijskih tovarnah, kjer poteka proizvodnja 24/7/365? A res mislis, da so tam ljudje, ki vseskozi bdijo nad delovanjem? Prav za taksne namene imamo racunalnike, avtomatske samplerje in sonde, videokamere, ...
Rossi ali Def(E)kalion* sta pri meni v isti rubriki. Custveni odnosi med prvim in drugim me ne zanimajo. Zanima me zgolj in samo hladna znanost, kjer pa sta tako Rossi kot Def(E)kalion* povsem neprepricljiva v znanosti, a sila prepricljiva na podrocju nategovanja in sarlatanstva.
* - Namenoma dodan "(E)", zato da ime zveni kot defekacija in kot parafraza eCAT-a.
zee
Zgodovina sprememb…
Fundementalna fizika in kemija sta napacni, ne pa nacin merjenja!
vemo, da zate LENR ni možen
Kakšenkoli test opraviš, še vedno ti bo nekdo rekel, da je to scam (pri kamerah bodo rekli, da se kamera vrti v loopu). Edini test (ki ne razkriva katalizatorja) je test same stranke. In zaradi tega je testno obdobje vsaj pri Rossiju končano (pri Defkalionu sploh ne - tudi uredili so prostor, kjer bo test možno spremljat tudi preko kamer). Če hočeš izvedet kako stvar deluje, jo moraš v tem trenutku enostavno kupit.
Zanima me zgolj in samo hladna znanost, kjer pa sta tako Rossi kot Def(E)kalion* povsem neprepricljiva v znanosti, a sila prepricljiva na podrocju nategovanja in sarlatanstva.
Si povedal, da zate LENR ni možen. Te je NASA lepo demantirala.
Kako lahko to pocne 90+ letni starec (Loocasove besede izpred nekaj strani), mi ni jasno.
za mletje niklja skrbi tale naprava (zaradi slabega Google translate je bil prej označen za reaktor)
96 letni starec je samo šala... za Okapija.
Zgodovina sprememb…
oldguy ::
Kakšenkoli test opraviš, še vedno ti bo nekdo rekel, da je to scam (pri kamerah bodo rekli, da se kamera vrti v loopu). Edini test (ki ne razkriva katalizatorja) je test same stranke. In zaradi tega je testno obdobje vsaj pri Rossiju končano (pri Defkalionu sploh ne - tudi uredili so prostor, kjer bo test možno spremljat tudi preko kamer). Če hočeš izvedet kako stvar deluje, jo moraš v tem trenutku enostavno kupit.
Kakršenkoli test opraviš, če ga nekdo neodvisno od tebe ponovi, posreduje podatke naprej, da test ponovi še tretji, nato četrti, peti, itd. ti nihče ne reče da je to scam ampak pade Nobelova in nesmrtna slava.
And this is not the case, is it?
Če hočeš izvedet kako stvar deluje, jo moraš v tem trenutku enostavno kupit.
Taksnemu vlagatelju (bedaku) se pa res j** za njegova sredstva.
zee
Dober dan!
Loocas, lahko poiščeš po kakšnem principu zadeva melje?
http://www.uic.edu/labs/AMReL/NSFREU200...
Loocas, lahko poiščeš po kakšnem principu zadeva melje?
http://www.uic.edu/labs/AMReL/NSFREU200...
BigWhale ::
mikhaair ::
In pri nas bi radi zgradili TES6... Se dobro da so malo upocasnili, da ima Rossi vec casa.
gruntfürmich ::
Zabavno, ampak nobenega odgovora s tvoje strani zakaj se je večino raziskovanj v preteklosti in sedanjosti koncentrira na par Ni in H.
Ne najdeš tega v svojih zapiskih predavanj? LOL
morda boš čez par let tudi ti ugotovil zakaj je temu tako...
"Namreč, da gre ta družba počasi v norost in da je vse, kar mi gledamo,
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
visoko organizirana bebavost, do podrobnosti izdelana idiotija."
Psiholog HUBERT POŽARNIK, v Oni, o smiselnosti moderne družbe...
Kakršenkoli test opraviš, če ga nekdo neodvisno od tebe ponovi, posreduje podatke naprej, da test ponovi še tretji, nato četrti, peti, itd. ti nihče ne reče da je to scam ampak pade Nobelova in nesmrtna slava.
1. ne moreš tega delat, ker zastonj (tako pa vsaj prideš do keša, ki ga rabiš za nadaljni razvoj) izdaš sestavo reaktorja (ki ga še nimaš patentiranega)
2. Rossi ne more dobit Nobelove nagrade, ker gre za rešitev tehnološkega problema (kot recimo Applov Ipad). Nobelove nagrade se bodo delile Focardiju, Piantelliju, verjetno tudi Fleischmanu in Ponsu, torej pionirjem na tem področju
nesmrtna slava
A takšna, ki jo je bil za časa svojega življenja deležen Nikola Tesla?
Kar poglej kje in kako je Tesla umrl.
Kaj lahko kakšno sliko tega reaktorja. Ker na nekem linku mi je bilo videti oblike in velikosti kot črpalka za pumpo v kurilnici.đ
TESKAn ::
Loocas, kot ti je že bilo povedano, takoj, ko vložiš patentno prijavo, si zavarovan.
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
ki jo je prav v ta namen nosil s seboj.
Zheegec ::
1. ne moreš tega delat, ker zastonj (tako pa vsaj prideš do keša, ki ga rabiš za nadaljni razvoj) izdaš sestavo reaktorja (ki ga še nimaš patentiranega)
2. Rossi ne more dobit Nobelove nagrade, ker gre za rešitev tehnološkega problema (kot recimo Applov Ipad). Nobelove nagrade se bodo delile Focardiju, Piantelliju, verjetno tudi Fleischmanu in Ponsu, torej pionirjem na tem področju
če stvar deluje bi jo prvi kupec že skopiral, patentiral in prodajal dalje. Razen, če sta prodajalec in kupec ista oseba :)
"božja zapoved pravi; <Spoštuj očeta in mater>,
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
ne govori pa o spoštovanju sodstva."
Janez Janša, 29.04.2014
TESKAn ::
Vikking, ja če te na suho nategnejo, ima smisel...
Uf! Uf! Je rekel Vinetou in se skril za skalo,
Loocas, kot ti je že bilo povedano, takoj, ko vložiš patentno prijavo, si zavarovan.
tudi tebi je že bilo povedano, da USA patentni urad avtomatično zavrača vložene patentne vloge glede LENR (oziroma vsaj je; samo traja, da se to spremeni)
Zelo dobro napisano! no miracles science story "energy catalyzer"
Ta članek je napisan na zelo podoben način kot to dela sodobna arheologija. Ko najde nekaj, kar ne paše nikamor v obstoječe okvirje, to enostavno zavrže.
imaš pa tudi malo širši odgovor:
http://pesn.com/2011/12/02/9601971_Scie...
Zgodovina sprememb…
Patentni urad lahko rabi leta, da da kaj od sebe (tudi za sprejetje/zavrnitev je potrebno mesece in zdaj smo v tem vmesnem obdobju). Prodaja pa vsem, ne samo ameriškim podjetjem. Je pa kupec vsaj prve v širšem smislu tako ali tako USA vojska.
Če bi bilo tako, ne bi prodajal dokler ni patent podeljen. Podeljen mora biti po celem svetu, drugače nima smisla. Imaš samo eno varianto svetovnega patenta, ki velja v državah članicah. Imaš Europski patent, ki velja pri nas. Sicer bi moral patentno prijavo vložiti v vsaki državi po svetu. Zakaj bi bila samo amerika merodajna?
Če hoče varstvo, mora dobiti patent povsod.
kdaj bom videl sliko reaktorja in pojasnilo, kaj je to nano nikelj?
Če hoče varstvo, mora dobiti patent povsod.
kdaj bom videl sliko reaktorja in pojasnilo, kaj je to nano nikelj?
Senitel ::
Kot že rečeno (ne vem, ali ne znaš brati??):
"Zakaj je Piantelli pred 22 leti začel delat poizkuse ravno z reakcijo Ni+H je lepo predstavljeno na večih koncih, samo zdele se mi ne da ukvarjat z iskanjem tega. Če najdem, objavim."
Ok, I'll bite... Zakaj je Piantelli pred 22 leti izbral ravno najbolj stabilna jedra v tem vesolju?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Prva demonstracija "hladne" fuzije ? (strani: 1 2 3 4 … 14 15 16 17 )Oddelek: Znanost in tehnologija | 153470 (2453) | pegasus |
» | MotoGP 2012 (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 14287 (11546) | Qrents |
» | Japonska ugasnila zadnji jedrski reaktor (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 71007 (62979) | gruntfürmich |
» | Tudi Belgija bo zaprla svoje jedrske elektrarne (strani: 1 2 3 4 5 )Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija | 73487 (66169) | enadvatri |
⊘ | Brezplačna energijaOddelek: Loža | 4704 (4467) | Ziga Dolhar |