» »

300 koles za Ljubljano

300 koles za Ljubljano

WarpedGone ::

kaj je kriv sistem ce folk ne zna brat navodil kako stvar pravilno uporabljati?

Da. Ljudje so kakršni so, sistem bi bil pa lahko enostavnejši. Proof is in the puding.
Zbogom in hvala za vse ribe

jype ::

WarpedOne> sistem bi bil pa lahko enostavnejši.

Postavi konkurenčnega, ane.

Pyr0Beast ::

Daj mu državni denar za postavitev
Some nanoparticles are more equal than others

Good work: Any notion of sanity and critical thought is off-topic in this place

jype ::

Pyr0Beast> Daj mu državni denar za postavitev

Denar za tega je dal Europlakat.

mojsterleo ::

sistem ni noben problem. ljudi se lahko nauci marsikj,npr moja bakica brez problema zna eposto uporabljat na mobitelu. fora je preprosto v tem da ljudje niso prebrali pogodbe, kjer pise da so materialno odgovorni za sposojeno kolo. zato se lepo prpele,kolo porine v dock in gre naprej,nezavedajoc se da:
- tece ura naprej
- lahko kolo kdo ukrade

in junija ko bodo naredil prve bremenitve racunov bodo ljudje zacel jokat kako jih zoki spet neki nateguje...

blue ::

> Denar za tega je dal Europlakat.

če se ne motim je evroplakatu v zameno za to storitev ljubljana podarila oglasni prostor v vrednosti XX miljonov evrov...

darkolord ::

A ni bolj tako, da je Europlakat firmi JCDecaux v zameno za to storitev "podaril" oglasni prostor?

šernk ::

in junija ko bodo naredil prve bremenitve racunov bodo ljudje zacel jokat kako jih zoki spet neki nateguje...


prve bremenitve se lahko pričakuje nekje junija 2012, ker do takrat ne bodo imeli baze uporabnikov še delujoče, pol bodo pa ti neprevidneži dobili 10x 300€ v enem dnevu na dom :P
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

mojsterleo ::

em to pa ne razumem. se pravi do junija 2012 ne bodo sploh nič zaračunavali porabe ur, ali gre samo za kazni? ker to je smešno potem...

St235 ::

Zakaj baza podatnov ne bo delovala do junij 2012? kako pa sedaj sposojajo kolesa, če ni baze podatkov? tole je malo za lase prvlečeno.

Junij, ki ga je MojsterLeo omenil se po mojem razumevanju nanaša na leto 2011, ker logično je da bodo račune pošiljali enrkat mesečno in ne vsak dan sproti.

Alamar ::

Sarkazem na žabarsko drhal - redarje in izdajanje položnic po praktično letu dni.:P

gslo ::

tale je res bosa s kaznimi cez eno leto. ko jih jebe! po drugi strani pa kup folka niti tok ni, da bi si prebrala kaj rabjo tocno nardit, da vedo da je njihov bajk prklenjen. se vedno srecujem kup mladih, ki pred vracilom kolesa šarijo okol avtomata in nekaj klikajo gor.. FFS.

bi pa pohvalu modele k odvažajo bajke izpred name, ta teden sem jih tud po 5x na dan vidu, ko so povsem spraznili postajo in bajke razvozil drugam. v glavnem, ni več tak problem dobit kolesa, kot tud parkirat zjutraj. way to go!

Gandalfar ::

> tale je res bosa s kaznimi cez eno leto. ko jih jebe! po drugi strani pa kup folka niti tok ni, da bi si prebrala kaj rabjo tocno nardit, da vedo da je njihov bajk prklenjen. se vedno srecujem kup mladih, ki pred vracilom kolesa šarijo okol avtomata in nekaj klikajo gor.. FFS.

Tista stvar rece pisk in neki zelo zazmiga vendar za 350 ojrov sem se pripravljen sprehodit 2m in vprasat avtomat, ce je tudi on istega mnenja in da mi to jasno izpise.

gslo ::

samo 2 scenarija sta. ni pravilno priklenjen in piska zaporedoma, večkrat. pravilno je priklenjen in v roku 10 sekund naredi "piip piip". jaz probam kolo še snet dol in vedno je priklenjeno. to je to. no, lahk se pa sprehajate do avtomata. :) sam povem.

@nny ::

Celo znanost boste naredili iz preprostega zaklepanja. Sledi izdaja "Zaklepanje BicikLJa za telebane"?:D

Bolj slo-techovsko vprašanje: se je komu uspelo prijaviti v račun na spletni strani? Meni ni uspelo z nobeno varianto priimka, imena, priimka in imena itd. Sklepam, da zadeva (še) ne dela.

lmorgh ::

V prvo oknce vtipkaš SAMO priimek
v drugo okence 4 mestno uporabniško št
v tretje pa PIN...

dela

jype ::

lmorgh> v drugo okence 4 mestno uporabniško št

Nekateri imamo trimestno uporabniško številko :)

@nny ::

lmorgh je izjavil:

V prvo oknce vtipkaš SAMO priimek
v drugo okence 4 mestno uporabniško št
v tretje pa PIN...

dela


NE dela! Če se je pri bralcih te teme začel rolati video z naslovom: "Informacijsko-tehnološko nepismene bab*ice etc. etc.", prosim, da mi raje verjamete na besedo.

jype ::

Verjamemo. Meni deluje. Priimek sem vtipkal z malimi tiskanimi črkami.

@nny ::

jype je izjavil:

Verjamemo. Meni deluje. Priimek sem vtipkal z malimi tiskanimi črkami.


Tudi ne deluje. Treba bo pobarat admine, kako in kaj.

lmorgh ::

Ja, najbolje da kontaktiraš osebe, ki so za to zadolžene, ker meni tudi dela BP.

mojsterleo ::

gslo je izjavil:

samo 2 scenarija sta. ni pravilno priklenjen in piska zaporedoma, večkrat. pravilno je priklenjen in v roku 10 sekund naredi "piip piip". jaz probam kolo še snet dol in vedno je priklenjeno. to je to. no, lahk se pa sprehajate do avtomata. :) sam povem.

pozabil si na tretjega. potisnes kolo v dock in se ne zgodi nic. ne vem zakaj ampak meni se to od vsega najvec dogaja (na relaciji bavarc-kino siska). je pa res da ce ste paranoiki lahko greste po izposoji do avtomata in pogledate spisek zadnjih izposoj. na webu pa se nisem probal registrirat,bom tekom vikenda ko bom na pcju (tole pisem z mobitela).

St235 ::

Vse kar rabiš naredit je potegnit kolo nazaj in vidiš, če se je zaklenilo. Drugače pa vsi piskajo, je pa res da se ej tudi meni zgodilo, da sem ob kaki prometni ulici preslišal, da je zapiskalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

Okapi ::

To je bil sarkazem, če nisi uspel ugotoviti.

O.

@nny ::

Še vedno vsakodnevno beležimo prijave novih uporabnikov v sistemu Bicikelj. Točno po dveh mesecih delovanja ljubljanska kolesa uporablja že več kot 16.200 Ljubljančanov in obiskovalcev mesta.Dnevno število izposoj je v juniju večkrat preseglo številko 3.000 in tudi 3.500, kar pomni, da so si v povprečju uporabniki vsako kolo izposodili tudi po več kot desetkrat. Ob povprečnem trajanju vožnje, ki znaša 25 minut, je bilo v teh dneh v povprečju vsako kolo na vožnji več kot štiri ure. Julijske dni v Ljubljani zaznamujejo dopusti, saj uporabniki v dnevih med tednom na dan opravijo med 2.300 in 2.700 voženj, kar je manj kot v juniju. Uporabniki ne poročajo o morebitnih težavah pri izposoji koles oziroma delovanju sistema.

Vau, 3500 izposoj na dan!:O To je 105000 na mesec, ljudje božji!
Septembra in oktobra bo tak naval, da bo treba bicikelj "rezervirat" v domačo garažo.:D LPP bo šel pa v maloro. Itak.

Lion29 ::

Obvezno morajo zrihtat se par sto koles in naredit se vsaj 10 postaj
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Gandalfar ::

Super je, res olajsa premikanje kot alternativa avtobusu. Se postaj prosim :)

jype ::



Tudi meni je storitev blazno všeč - ker si "resnega bicikla" ne upam puščat po mestu, sem se že nekajkrat po opravkih odpeljal z bicikeljem, pa še nikdar nisem imel težav - pa enkrat, ko sem sredi noči odhajal domov peš, ker je nekdo zaparkiral kolesarnico, sem z bicikeljem celo ujel poslednji avtobus.

Zgodovina sprememb…

  • zavaroval slike: Gandalfar ()

TekO ::

Nove postaje bodo, samo bo pa potrebno še malo počakati..
Ideas are bulletproof.

fosil ::

Res?
Ob uvedbi je bilo namreč rečeno, da vsaj zaenkrat nove niso predvidene, vsaj nekaj let ne.
Tako je!

mojsterleo ::

Saj postaj je vsaj zaenkrat dovolj. No lahko bi bila kakšna v BTC, sam bi se z veseljem kdaj s kolesom odpravil tja. Bolj škripa podporna struktura, saj še vedno prevečkrat naletim na popolnoma prazne/polne postaje. Pa ljudje se še vedno niso naučili pravilno parkirati koles... jih najdem takole na teden zagotovo nekaj.

OSebno res zelo pogrešam prikaz vseh postaj in pa internet podporo. Tako bi lahko vsaj okvirno videl že na mobitelu doma/na delu, če lahko na moji priljubljeni postaji pričakujem kakšno kolo. Ker na celovški je po mojih izkušnjah tako, ali so kolesa ob postajah na celi poti, ali pa ni prav nobenega.

Gandalfar ::

Ziga Dolhar ::

jype je izjavil:




Crap.

Spodobna PR služba bi vsaj navedla ime ter se lastnoročno podpisala.
https://dolhar.si/

Zgodovina sprememb…

  • zavarovalo slike: WarpedGone ()

TekO ::

fosil je izjavil:

Res?
Ob uvedbi je bilo namreč rečeno, da vsaj zaenkrat nove niso predvidene, vsaj nekaj let ne.


So so predvidene, tudi o morebitnih novih lokacijah je že govora.. Je pa res da bo potrebno počakati, letos sigurno ne bo še nobene.
Ideas are bulletproof.

jype ::

Videti je, da so res vsa kolesa že uničena, pa da sistema nihče več ne uporablja, zdaj ko se je začetno navdušenje poleglo.

Ane?

Europlakat pravi, da ne:

Do 18.8.2011 se je registriralo skoraj 19.600 uporabnikov, število izposoj se je povzpelo že na 175.874. Povprečni čas izposoje je 25 minut, skoraj 98% vseh izposoj pa je bilo do sedaj brezplačnih (znotraj 60 minut).

http://www.europlakat.si/novice/bicikel...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

@nny ::

Jure, ti si za cajtom. Registriranih je čez 21000 komadov; počakajmo na oktobrski naval saj-veste-katerih. V času svojega študija bi dala ne vem kaj za tako možnost. Zjutraj na faks, potem na kosilo, potem na popoldanske aktivnosti, zvečer na žur, potem z žura domov...
Praviš, da so biciklji uničeni...ne vem, po polnoči ne vidim v centru niti enega. :)

jype ::

Jaz samo dražim vse tiste, ki so imeli toliko za povedat o tem da je vse, kamor Janković vtakne svoj ksiht, zagotovo popolnoma zanič.

Lion29 ::

bicikelj je itak zakon... samo vec postaj bi bilo potrebno, vsaj se 20
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

Limit-sky ::

Pa res. Cestitke vsem bicikljistom. :)

lmorgh ::

bicikelj je zakon...uporabna pa je tudi aplikacija za smartphone oz link za dumbphone, da se nam ni treba ustavljat na postajah in čekirat a je naš cilj frej :)

mojsterleo ::

Jaz se skoraj vsak dan vozim iz šiške v center in nazaj z bicikeljem... nisem videl bistvenih poškodb na kolesih. Edino kar je zanič je tista plastika pri pedalkah, ki zakriva poganjalni mehanizem. Namreč sem naletel na kar nekaj koles, ki so imele ukrivljeno ali počeno tisto plastiko, in potem pedal ne moreš več vrtet. No mogoče je pa ravno zato tako narejeno... da se prepreči da bi kdo nos vtikal v poganjalni mehanizem.

Še vedno je veliko ljudi, ki ne znajo pravilno dokirati koles. Sistem premeščanja koles tudi nekoliko škripa. Velikokrat koles ni za dobiti, sploh dopoldne v šiški, recimo, čeprav vem, da jih okrog 10h pripelje kombi, ampak ne vedno. Pa nekajkrat se mi je zgodilo, da je terminal odpovedal, in ni hotel odkleniti kolesa, zelo čuden problem.

Še vedno pogrešam da terminali ne prikažejo več postaj vnaprej, koliko je gor ključavnic in koles. Tako se večinoma pelješ na slepo in upaš, da ne bo kje vse polno.

@nny ::

Z novimi postajami se bo čakalo, dokler število uporabnikov ne preseže kritične meje, verjetno 30000. 100 ljudi na eno kolo je že kriza. Gotovo pa jih ne bo
pred pomladjo.
Moj predlog za lokacije
- pri Celovših dvorih
- Mercator Center
- Koseze
- Žale
- BTC (ena bo premalo!)
- Nove Jarše
- Fužine
- Vič pri cerkvi
- Rožna dolina
- Mestni log
- Vrhovci
- Ruski car
- pa ena v Centru v trikotniku Cankar-Maxi-CTK

Lion29 ::

odlicni predlogi...ko bi se vsaj uresnicili cimprej
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

@nny ::

Moje opažanje zadnjih par tednov - število uporabnikov je očitno preseglo zmogljivost sistema. Med prometnimi konicami od 7-10 zjutraj in 14-17 popoldan praktično ne dobiš kolesa, če pa ga, se peljem mimo par popolnoma praznih postaj ali pa z dvema, tremi kolesi maksimalno. Če prištejem še bližajočo pomlad ter poletje s podražitvami LPP ter bencina smo amo-tamo.
Upam, da kateri od odgovornih bere to temo, zato predlagam naslednje: letno naročnino dvignite na ceno 1 (ene!) mesečne vozovnice za LPP, to je 20-30 €. Plačam z veseljem, ker sistem ogromno koristim. Za primerjavo - naročnina za velib v Parizu je 19€ s tem, da je brezplačna izposoja tam omejena na pol ure. Glede na število naročnikov bi lahko zbrali med 600 in 900.000 €, kar bi bilo dovolj za ureditev dodatnih 15 postaj + nakup novih koles. Tedenska naročnina lahko ostane enaka ali pa jo dvignete na 3 € - kar je tudi smešna številka v primerjavi z žetonom za LPP in tarifo za taksi.
Pa še ena pozitivna posledica: turisti me ne bodo več gledali z belim, ko povem, koliko stane! ;)

Gregor P ::

Na Dunaju je recimo prva ura brezplačna, morda te zato turisti tako čudno gledajo8-)
The main failure in computers is usually located between keyboard and chair.
You read what you believe and you believe what you read ...
Nisam čit'o, ali osudjujem (nisem bral, a obsojam).

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Gregor P ()

Lion29 ::

Gregor P je izjavil:

Na Dunaju je recimo prva ura brezplačna, morda te zato turisti tako čudno gledajo8-)



khm, what?
Founder and CTO @ Article-Fatctory.ai

globalna80 ::

BicikeLJ - sveža statistika - 01.06.2012

Število vseh registriranih uporabnikov: 33.000

- Število vseh izposoj: 660.209 (od tega je 98,23% takih, ki niso presegli več kot 1 brezplačne ure)
- Rekorden datum izposoj/dan 28.03.2012 s skupnimi premiki 4.050 oz. samo uporabniki 3.693
- Povprečen čas izposoje: 20,57 min/vožnjo
- Najbolj oblegani postaji sta še vedno Cankarjeva ul.-Nama in Prešernov trg-Petkovškovo nabrežje

http://www.bicikelj.si/
Great spirits have always found violent opposition from mediocre minds.
Albert Einstein

Zgodovina sprememb…

jype ::

Mene še vedno zelo zanimajo surovi metapodatki.

Rad bi narisal kako in kam se kolesa premikajo!

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: jype ()

fosil ::

Sem se hotu registrirat z viso electron, pa ne prime.
Z viso electron sem po svetu že rezerviral hotel, avion in še marsikaj.
V zaplankami sloveniji pa ne moreš niti kolesa.
Tako je!

jype ::

Z navadno viso dela. Verjetno je finta v tem, da hočejo imet možnost strgat 350 z računa, če bicikla ne vrneš.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Evropski teden mobilnosti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
19927230 (17316) jb_j
»

Hitrost mestnega prevoza (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Na cesti
18130644 (25045) BigWhale
»

Prevozna sredstva v natrpanih mestih

Oddelek: Loža
485920 (4812) gendale
»

PosodiAvto.si - Carsharing v Sloveniji

Oddelek: Problemi človeštva
477613 (6149) borutz
»

Uporabna vrednost urbane (strani: 1 2 3 4 5 )

Oddelek: Loža
24349419 (46266) Ziga Dolhar

Več podobnih tem