» »

Aparat za izdelavo sladoleda Delimano...

Aparat za izdelavo sladoleda Delimano...

andreasjecar ::

Pozdravljeni!
Torej... Kupili smo delimano aparat za sladoled in smo zelo razočarani.
Naredili smo sladoled po receptu ki ga dobiš zraven aparata pač vse sestavine prave in več kot 1 dan je bila skleda v škrinji potem pa smo vključili aparat pa not dali sestavine pa se po 3 urah ni niti malo strdilo. Šele ko je bil sladoled v škrinji par ur je bil trden.
Nevem zakaj tam navajajo da v manj kot v uri narediš zelo okusen sladoled čeprav to ni res. A je to samo pri meni ali je tako pri vseh? Pa drugače to sploh deluje?
Hvala!

mr1two ::

Kokr jaz vem, mora biti tista posoda res dobro ohlajena. Sem že jedel sladoled, narejen s ta isto mašino in je bil ok.
Uporaba troblje v avtu povzroči krčenje možganov.

RejZoR ::

Marsikateri zamrzovalnik niti slučajno ne dosega temperatur z kakatere ljudje mislijo, da jih. Dober (normalno delujoč) zamrzovalnik dosega tud preko -20°C, mora pa vsaj -18°C, da je lahko s 4 snežinkami...
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

lonewolf_ ::

Pri tem aparatu se konstantno meša vsebina? ker dokler se meša, bo dlje potrebovali da se strdi...
Intel i5 4670k + NH-U12P SE2 | Ballistic sport 2x8Gb
Gainward GTX 970 | WD Black 1TB | WD Blue 3TB | SSD MX500 1TB
Asus H81-Plus | XFX CoreV2 450W | Enermax Fulmo ST

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Zadeva ima najverjetneje dvostensko posodo, kjer je med zunanjo in notranjo steno nalita kapljevina (neke vrste "antifriz", tak, kot je v vložkih za hladilne torbe), ki se v zamrzovalniku ohladi pod 0°C. Sestavine za sladoled ob stiku zmrznejo, strgalo pa z vrtenjem sproti strga zmrznjene zadeve s stene in s tem preprečuje nastanek večjih ledenih kristalov in tako omogoča, da je sladoled "gladek" - da se ledeni kristali ne občutijo, ko ješ sladoled.

Prvo vprašanje, ki se mi zastavlja, ali je tukaj v igri enak princip in če je, ali je tekočina v posodi. Če je ni, potem zadeva ne bo delovala in je zrela za reklamacijo. Preveriš pa zadevo tako, da jo malo stresaš in obračaš pri ušesu, se mora slišati prelivanje in klokotanje kapljevine...

LP

Jože

andreasjecar ::

mr1two je izjavil:

Kokr jaz vem, mora biti tista posoda res dobro ohlajena. Sem že jedel sladoled, narejen s ta isto mašino in je bil ok.

Posoda je bila več kot en dan v škrinji.
Morda pa res nima -18 stopinj. Ki pa vidiš koliko jih ima?
Ja zadeva je taka Barbarpapa2.
Hvala!

fosil ::

Po 3h urah je logično da sladoled ni bil trden, saj se je v tem času posoda že segrela.
Sam sicer nimam Delimano, ampak v navodilih piše da naj bi mešal največ 40 min, potem pa če še ni trden daš v zamrzovalnik.
Drugače pa vsaj pri meni stvar deluje, v pol ure je sladoled narejen.
Tako je!

andreasjecar ::

Bom sprobal še z drugo škrinjo pa bom noter pustil 2 dneva če pa spet nebi šlo pa bom probal vrniti aparat pa bom delal ročno :D

bobby ::

bottom line, ne kupuj ničesar, kar je topshop in ostalih crap reklamah,.. sploh ne vem, kako lahko kdo nasede na taka sranja,.. resno,.. niti en produkt ali karkoli me še ni prepričal. Idiotizem na kvadrat,.. kot da rabiš ta ice cream stuff oh in sploh maker,..
~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~
~ ~ ~ ~ ~

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Še en pomislek. Kakšno porcijo sladoleda ste pripravljali? Če je količina bila velika, je lahko to vzrok težav. Kapljevina v dvostenski posodi ima določeno maso in lahko zato "posrka" določeno količino toplote iz vsebine, ki se meša. Poskusite npr. s polovično količino in vse dodatke dodajajte mrzle iz hladilnika...

LP

Jože

andreasjecar ::

Sej vem mi je žal... Škoda da nisem prwj vedel da se sladoled lahko naredi tudi brez aparata.
Naredil sem ga liter se mi zdi pač vse po receptu

RejZoR ::

bobby je izjavil:

bottom line, ne kupuj ničesar, kar je topshop in ostalih crap reklamah,.. sploh ne vem, kako lahko kdo nasede na taka sranja,.. resno,.. niti en produkt ali karkoli me še ni prepričal. Idiotizem na kvadrat,.. kot da rabiš ta ice cream stuff oh in sploh maker,..


Pač je gor napis Delimano, ni pa nič drugačen kot katerikoli drug, ki ima drugačen napis. Princip je isti kot tud cene...
RejZoR's Flock of Sheep @ www.rejzor.tk

Barbarpapa2 ::

Pozdrav

Sem njega dni delal v B/S/H-ju in tam je bil poleti pravi hit ta priključek za kuhinjski aparat MUM4:

http://www.amazon.de/Bosch-MUZ4EB1-Spei...

(Ga ne izdeluje B/S/H sam, temveč je dokupni program). No, princip je enak, kot pri v topicu omenjenem, samo da je pač priključek za kuhinjski aparat. No, tukaj je nekdo zašuštral količine v receptih. Če smo delali točno po receptu, se sladoled ni nikoli strdil ne glede na to, kako dolgo smo zadevo pred pripravo pustili v zamrzovalniku. Ko smo količine zmanjšali, je vse funkcioniralo tipi-topi.... Edino kavnega sladoleda nismo uspeli sčarati....

LP

Jože

fosil ::

Probaj še kakšen drug recept.
Pa masa za sladoled mora biti že hladna, preden jo daš v strojček.
Sladoled brez strojčka ni isti.
Ker sladoled v strojčku počasi zmrzuje, z mešanjem pa vmes prihaja zrak. Zato je sladoled rahel in kremast, brez strojčka pa zbit in trd.
Pa če naj bi na koncu dobil liter sladoleda, ne smeš dat noter liter mase, ampak recimo pol litra, ker z mešanjem in zmrzovanjem se poveča volumen.
Tako je!

GupeM ::

Sestra ima ta Delimano aparat in sladoled, ki pride iz njega je res okusen in kremast, kot mora biti. Lahko da je kaj narobe s tvojo posodo ali pa res ni bila dovolj ohlajena. Glede ohlajenosti malo dvomim, ker ko je sestra prvič poskusila narediti sladoled, je imela posodo v zmrzovalniku samo kakšnih 5 ur. Ni sicer bil popolnoma zamrznjen, je pa vseeno kar dobro uspel.

RockyS ::

Bi prosim delili recepte? :) Ker ga imam tega delimanota doma, pa se še nisem zravn spravil.

GupeM ::

Če se ne motim imaš nekaj receptov priloženih aparatu.

Aston_11 ::

Jaz sem vzel nekaj iz Lidla in dela. Posoda je bila fajn ohlajena, rabil pa je nekaj časa - manj kot pol ure po spominu, da je naredil sladoled. Probali smo, dela, ga pa še vedno kupujemo na litre v Hoferju, Lidlu, strojčk za 20 EUR pa sameva...

Sims ::

Pozdravljen,

imamo Delimanov aparat. To ni neka nova pogrutavščina ... Mati je imela tak(firme ne vem) aparat ko sem bil še v osnovni šoli sedaj jih štejem čez 34 ... Pa da pridem v sedanjost. Torej imamo Delimanov in deluje, žena dela sadne sladolede aka. gozdni sadeži, borovnica, malina ... Najmanj "trd" je bil bananin ... Količino ki jo pirpravljamo ni za polno posodo! Receptov sedaj ne vem, ker žena to dela po občutku ...

Glede postopka morda ... Najprej naredi kompletno "maso" in jo daj malo v hladilnik, da se ohladi ... nato daj v aparat. Nekako ni logike, da maso delaš v aparatu, ko se vrti, ni to mešalnik. Torej maso pripravi prej, kompletno. Metlice so za to da se sladoled hladi, ne za mešanje(izdelava) mase ... Kaj piše v navodilih ne vem ... Saj veš moški ne čitamo navodil ...:D Aja, traja pa nekje od 30-40 min.

Ko pride obisk ima žena mešanico v hladilniku, ko je čas za sladoled, ga enostavno v 30 naredi in ponudi.

Če daš neporabljen sladoled v skrinjo, nastane trd ko"satan" in ga praktnično ne moreš ponudit. Zato naredi porcije, da se porabi vse.

Upam, da kaj pomaga ...

edit:
aja noter da hladno sadje, mešanica (mleka, sladka smetana, grški jogurt), pride bolj kremast ...
DELL + UBUNTU 12.10

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()

Sims ::

slike



 1

1


 2

2


 3

3



To je ženin sladoled ...

Še morda tole, ne vem kateri sladoled je postal tako gost, trd, da je vrglo pokrov dol. Takrat smo ustavili ... in pojedli
DELL + UBUNTU 12.10

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Sims ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Peka pizze (strani: 1 2 3 4 5 6 7 )

Oddelek: Loža
31161460 (16168) harvey
»

Aparat za peko kruha (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
7518091 (5798) zrataj4201
»

Sol + led

Oddelek: Loža
132383 (1595) zee
»

V ZDA debelost registrirana kot bolezen (strani: 1 2 3 47 8 9 10 )

Oddelek: Novice / Znanost in tehnologija
49933305 (25881) thramos
»

Mašina za sladoled

Oddelek: Loža
51639 (1456) barbarpapa1

Več podobnih tem