» »

HTC Wildfire vs. LG Optimus One

HTC Wildfire vs. LG Optimus One

antonija ::

Cena obeh enaka. Priopitete za izbiro so bile GPS in WLAN, brez premicnih delov (flip/slide) in fizicne tipkovnice, brez symbiana in z offline navigacijo (iGo preferred). V igri je bil se samsungov wave 723 (Bada) ampak zanj ne najdem nobene spodobne navigacije (offline).

Torej oba androida, WF z 2.1 (a obstaja uraden 2.2?), O1 z 2.2. A je kaksna lastnost zaradi katere en od njih zmaga/izgubi pri izbiri?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

JerryP ::

Wildfire je tudi že uradno 2.2. Optimus ima bolši zaslon z višjo resolucijo in ti bo navigacija na njem bolje deolvala. Wildfire ima bolši fotoaparat 5mp s flešom proti 3.0mp.

antonija ::

Bemu se Samsunga Galaxy Ace so (S5830) dal pri simobilu v ponudbo... spet froyo s podobnim ekranom kot LG O1 ampak z manj SW navlake (FB in podobne neumnosti) in hitrejsim procom. Za "fotoaparat" in "kamero" mi je pa itak vseeno (ne razumem kako lahko folk od manj kot 1cm objektiva in senzorja velikosti buckine konice pricakuje dobre fotke...).

A kdo ve ce imajo tega tud v simobilovih centrih za igrat?

Decisions, decisions...
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sash69 ::

Sam sem si pred dvema dnevoma prilastil tega Samsung Galaxy Ace. (moj prvi smartphone - je stari Sony Erricsson K700i po skoraj 6-ih letih uporabe končno odslužil) Na touchscreen sem se hitro navadil, zelo je odziven (od touchscreen zadevc sem pred tem uporabljal pred cca. letom dni Applov iPod za kakšen mesec), hiter. Sicer pa seveda pocasi se odkrivam vse zmoznosti telefoncka, sam Android in aplikacije zanj itd. Samega fotoaparata in kamere še nisem preveč sprobaval, ampak ko sem bral review na GSMareni, so bili dejansko samo razočarani nad kamero, ki posnetke snema v QVGA ločljivosti pri 15fps - je tudi posnetek objavljen, ampak meni se niti ne zdi tako slabo - pač ni za neko obdelavo, je pa zadosti za posiljanje drugim po MMS-ih ipd - kar mi je dejansko tudi primarni namen za kamero/fotoaparat.

Prvi vtis - nadušen. :)

p.s - kupil sem ga na Simobil centru na Čopovi v Ljubljani.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash69 ()

antonija ::

Lahko napises se kako se kaj baterija obnese? Predvsem pri izklopljenem wlanu (oz. izklopljenim vecino dneva), brez modrega-zoba, brez GPSa... se pravi ce gres na izlet in noces tezenja (razen nujnih telefonov in SMSjev), kolk casa mislis da prides skozi na eno polnjenje?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sash69 ::

Hmm...trenutno se baterija kar dobro drži - glede na to da sem telefon kar veliko uporabljal v zadnjih dveh dneh, (nastavitve, preizkusil nekaj iger, aplikacije, malo na hitro fotoparat/kamera,3g vklopljen nekaj časa, brskanje ...) - sicer na telefončku že teži da naj bi ga priklopil za polnjenje (po 1d12h odkar sem ga odklopil; polne se tudi preko USB-ja ko ga imaš priključenega na računalnik) ampak je kolegica rekla, da to zateži že kar zelo prej, predno bi se ugasnil od "izčrpanosti" :).

Tako da, po moje in od oka, bi ob takšni uporabi kakor si rekel (ter ob izklopljenem 3g omrežju - kar je verjetno največji drain), ob enem polnjenju moral zdržati 2-3dni. (2.5 dneva sigurno)

Imaš tudi built-in widget s katerim lahko na hitro vklapljaš/izklapljaš WiFi, GPS, Bluetooth in pa nivo osvetlitve kar tudi zelo prav pride pri ohranjanju baterije.

Moram edino še malo pobrskati, če je možno zbrisati določene built-in programe oz. jim preprečiti samodejni zagon - ampak kot rečeno...počasi odkrivamo svet Androdia. :D

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash69 ()

antonija ::

Torej baterija je (za danasnje pojme) cist solidna.

Kateri pa so te prednalozeni programi ki se samo zaganjajo?
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sash69 ::

Ja je, čist solidna - predvsem glede na to ko sem bral da nekaterim npr. Galaxy S pa tudi Ace ne zdrži niti enega dneva - je pa tudi pri takih vprašanje uporabe, kaj vse uporabljajo, koliko in kako.

Kar se pa programov tiče - mislim da je večina tistih programov kar sistemskih in vprašanje če bi se jih dalo kar tako izklopit oz. jim preprečiti izvajanje brez tega da bi nekaj nehalo delovati - pač, želim optimizirati delovanje oz. podaljšati baterijo brez polnjenja kolikor se da. Kar je zanimivo je to, da ko v task managerju uporabiš opcijo da počistiš RAM (kar verjetno forca stop nekaterih aplikacij in njihov reset) se sprosti kar 50MB tako da...je to kar dosti - vsaj meni se zdi. :D Mogoče se da kaj uredit na tem. :)

antonija ::

A kaksni "socialni" programi so tud vsiljeni kot startup (FB in podobno)?

Tale tulifon se suprca slisi, je ze postal novi favorit :)
Statistically 3 out of 4 involved usually enjoy gang-bang experience.

sash69 ::

Ne to niso - vsaj videno ni kaj takega pod "Running applications". Tudi gmail app trenutno ne laufa kar ga imam naštimanega tako da zadevco sinhroniziram sam, kadar želim in ne tako da se mi sinhronizira na nek določen interval - nisem vzel dodatnega internet paketa tako da imam na voljo "samo" 100MB brezplačnega prenosa, in tako moram malo paziti na presnos :) - kar mi pa tako ali tako ni problem, glede na to da imam namen uporabljati samo market, preverjanje gmail pošte v primeru da bi bilo kaj nujnega, ter vozne rede vlakov/trol, etc. v glavnem nič kaj tašnega kar bi bilo "data-heavy".


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nakup Mobitela (strani: 1 2 3 448 49 50 51 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
2529513561 (9871) Leko
»

HTC Wildfire (strani: 1 2 3 412 13 14 15 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
703122166 (58764) majstr77
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028527 (22690) leiito
»

kateri telefon?

Oddelek: Kaj kupiti
51603 (1442) jazbec
»

Samsung Galaxy Ace vs HTC Desire

Oddelek: Mobilne tehnologije
124852 (4300) sash69

Več podobnih tem