» »

HTC Wildfire

HTC Wildfire

««
14 / 15
»»

RejZoR ::

Najprej snemi in uporabi program Revolutionary (navodila imajo gor na strani), nato pa uporabi SuperOneClick Root Tool (uporabi google). Če pa hočeš flashat še svoj ROM pa ga daš na spominsko in bootaš v recovery način. Z Unrevoked se ne trudit, ker ne deluje. Vsaj na mojem ni, ko je imel že tovarniško gor Froyo 2.2.1. Zdej imam gor Cyanogen 7.0.3 (Gingerbread 2.3.3) in je 100x boljša zadeva. Sploh mi ni jasno kako se lahko HTC zgovarja češ da telefon ni dost zmogljiv za Gingerbread, ko pa več kot očitno je. Zadeva ne deluje nič počasneje niti nič hitreje. No, če zadeve ne bi navil preko vgrajene funkcije...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: RejZoR ()

robertto ::

Saj je vse lepo in prav ampak res ne razumem angleščine in mi je težko kar koli prebrati kaj šele nastavljati oz. rootati.
Pa vseeno hvala.

robertto ::

Sem poskusil pa me že s prvim programčkom ne gre. Piše da čaka na napravo in se nič ne zgodi. Kako naprej?

robertto ::

Mi je gratalo rootat in nalozit Cyanogen 7.0.3 in moram povedati, da je zadeva super. Edino eno mi ni vsec in to je da ne dela gps. Tu se rabim pomoc potem bo pa perfektno.

thramos ::

Če se ne motim, sem moral po Cyanogenu ročno namestiti še novo verzijo radia (?), da je začel delovati GPS.

robertto ::

Kaksen pa je postopek in kateri radio je to.
Hvala.

thramos ::

luky ::

Fantje odločam se za nakup HTC telefona pa prosim za nasvet, kako so kvalitetni glede na nazive ( tu mislim recimo Desire, Sense itn.. ). Vsakega odgovora bom vesel.
luky!

leiito ::

Htc wildfire s je odličen za svojo ceno. Dobiš ganz novega na bolhi za 160, dokupiš spomin in puro etui, res dober price/performance ratio, če ne patiš od tega, da mora biti najdrsžje in najlepše. Ima pa wifi hotspot, kar iphone nima

6151 ::

dobiš pa za +20€ ideosa x5,ki je boljši od desira.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

IvoJan ::

6151 je izjavil:

dobiš pa za +20€ ideosa x5,ki je boljši od desira.

ideos x5 je slabsi od desireja.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

;-) ::

za moje pojme je ideos še boljši od galaxyja s (meni ni važno kaj pišejo številke na napirju, ampak kako se tel. obnese v realnosti). Imam doma oba in sedaj bom galaxy s prodal, ker je samo plastična spaka proti Huawei-ju. Že ko ga primeš v roke imaš občutek kot da držiš telefon v rokah, samsung pa še po žepih škriplje zadnji pokrovček tak je plastičen. Ravno pravšnji je za rabo v eni roki, ne zatika se nobena stvar toliko kot pri galaxy-ju.

Imam pa tudi Wildfire, ki pa ni omembe vreden da je sploh telefon. Še slikana skupaj (lahko še naredim primerjavo z galaxy in ideos.







leiito ::

Očitno imamo različne standarde, meni je wildfire S všeč, ker je majhen, in ker mi naredi wifi hotspot (imam iPad 1), pa tudi appsi delujejo solidno, video se nič ne zatika itd. Zame je iPhone ipd. preveliko, rabiš roko kot lopato.

Deluje pa lepo tale Huawei, če le ni prevelik. Kot razumem ga dobiš za €180, rabljeno-novega?

;-) ::

Vsi našteti telefoni v tej temi naredijo hotspot po mojih podatkih, tudi galaxy s in huawei ideos s. Ideos vsaj zame (nimam lopate) je ravno pravšnji za v roko, medtem ko že SGS1 mi je malce velik in je nerodno rokovat z njim z eno roko. Tisti zaobljeni robovi in malce manjša širina ga naredita na občutek dosti boljšega + to da ima tisti "krom" okoli dosti boljše kvalitete kot samsung, ker pri samsungu če ga nimaš v etuiju se začne luščit prej kot slej, ideos pa mi je večkrat padel na tla pa niti praskice.





luky ::

Kja pa HTC se tudi lušči če ni v etuiu?
luky!

leiito ::

luky je izjavil:

Kja pa HTC se tudi lušči če ni v etuiu?


to ne, ampak v pečici recimo se začnejo na plastiki mehurčki delat. Če ga nimaš v etuiju.

;-) ::

luky je izjavil:

Kja pa HTC se tudi lušči če ni v etuiu?

Desire se sigurno ne, pravtako ne wildfire samo nevem zakaj bi kdo kupil sploh wildfire ko pa ma tak slabo resolucijo da nimaš kaj počet z njim. Če že HTC potem Desire v nižjem rangu je super izdelan pravi telefon za v roko prijet in kovinsko ohišje okoli.

RejZoR ::

Resolucija je res mal nizka ampak to pa ni res da z njim nič ne moreš počet. Čist isto se da, samo da pač ni tolk udobno kot na tistih z večjim ekranom. Ampak če kupuješ zadevo dandanes je nekako logično, da vzameš nekaj z višjo ločljivostjo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

thramos ::

Telefonček je še vedno super, z njim lahko počneš prav vse ... Majhnost pa je praktičnost, še posebej če z njim tudi tečeš ipd.

RejZoR ::

Men je všeč, da s Cyanogen drži funkcionalno vrednost na nivoju. Mislim, zdele imam gor Android 2.3.7, HTC ni imel želje niti vanilla 2.3 ponudit svojim userjem češ da telefon ni dost močen (bollocks). Zdej ne vem kako bo s Sladolednim Sendvičem ampak upam, da bo Wildfire ugledal tud slednjega preko Cyanogena.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

luky ::

Jaz sem s svojim Desire S. kar zadovoljen.
luky!

damjan1980 ::

obstaja slučajno kaki rom ki ima slovenski vmesnik?

JerryP ::

Cyanogen 7 ma slovenščino.

damjan1980 ::

hvala! si ga sporbal mogoče? ima komplet vse menije, ali samo kakega osnovnega?

JerryP ::

Ja večina pomembnejših menijev in podmenijev je slovenskih, nekatere naprednejše nastavitve so pa v angleščini.

cucolino ::

Zivjo
Eno neumesno vprasanje, ce se slucajno komu sanja, predn mogoce naredim neumnost....
HTC Wildfire (ne S, navaden). Vem, da naj ne bi blo nic vezano na SIM kartico, pa vseeno me zanima, ce kdo ve, a ostanejo vsa sporocila, call logs, in vse ostale stvari na telefonu, ce menjam sim kartico? Gre za sim kartico z ISTO stevilko, namrec narejen je bil prenos paketa, in seveda jajcarji za vsako stvar k clovek spremeni talajo sim kartice ko da so zastojn... (nevem zakaj ne upajo registrirat iste...)
Sicer ni zame, bi pa lastnica rada da vse ostane gor (Girls... understand, please :D )
Nekje sm namrec precital, da naj bi telefon javljal da je bla kartica zamenjana ( http://forum.xda-developers.com/showthr... ) in da bo to vplivalo na
bookmarks
shortcuts
wallpaper
ringtones
language selections
input settings
Sej za nekatere stvari razumem, ma zakaj ozadje, zvonenja, bookmarke... ??
Na simobilu mi zal niso znali nic povedat, prav tako se je odzval servis...˘˘

Hvala

RejZoR ::

Ne. Večina stvari je vezanih na Google račun in ne SIM kartico. Na SIM ostanejo samo telefonske številke in SMS-i, ki so bili gor shranjeni že prej (če si imel navaden telefon pred tem). Tako da tisto kar syncaš preko Google accounta nima veze s SIM kartico.

Drugače pa ti lahko povem iz prve roke, edino da imam Mobitel. Ko sem šel iz Mobi na naročniško z isto številko sem samo zamenjal z naročniško SIM in to je bilo to. Vsi podatki na telefonu so ostali in nič se ni spremenilo.

Se pa spremeni če na Android telefonu izbereš opcijo, da odstraniš nek račun. To pa pobriše praktično vse podatke, ki so syncani z računom.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cucolino ::

Hm... hvala za informacije.
Torej, kot prvo naj povem, da ma ocitno res sreco, saj so pri SiMobilu totalno zablodli vse skupaj. Sele danes ob 19:25 so odklopili stevilko iz narocniskega, in guess what - niso priklopli na drug paket. Prakticno je ta moment stevilka "v luftu" ("Ta stevilka ne obstaja"), reseval pa bojo lahko sele jutri, ker so pac vsi tehniki ze doma... mislim da bols, ce se zadrzim komentarja tule...
V glavnem, smo dali novo SIM v telefon, in ja, res je cisto vse ostalo, edino ena zanimiva zadeva: Vprasalo je po google account passwordu, ces da je vpisano napacno. In to na vseh 3 mailih ki jih ma dodane pod accounte. To je pa tudi vse, kar je bilo sprememb; Sporocila, zadnji klici, in vse ostalo je prakticno isto, kot pravi. :)
Torej, yeah, to je to. Sedaj pa cakat, da boga pupca dobi se svojo stevilko nazaj... :)

Hvala RejZoR za info, se enkrat. :)


Lp

RejZoR ::

Accounte od Googla revoka iz varnostnih razlogov, da če nekdo zamenja SIM, da ne dobi avtomatično dostopa do tvojega računa. Kar je ppmaetno narejeno. Glede šalabajzerstva operaterja pa ti težko karkoli svetujemo. Probaj ohranit mirne živce :)
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

cucolino ::

Se strinjmam, ja, da je pametno narejeno. :) Po pravici povedano, me pa cudi, da ni zasciten Facebook account povezan v People aplikaciji...
Hehehe, jaz sem ze miren, ona boga je pa res norela, ja... :D Saj so ji danes zjutraj resili, tako da je zdej vse ok :)

ana1 ::

hei vsem!

mene zanima,zakaj mi fotoaparat ne ulovi lepo slike.ko slikam nekaj npr.predmet je polovica zamegljena druga polovica slike pa se lepo vidi.mogoče kdo ve kaj lahko naredim ali ga moram nest na servis.

hvala za odgovor ;)

lp

p.s. imam mobitel HTC wildfire S

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: ana1 ()

RejZoR ::

HTC je skoraj ultimativno znan po teh defektih. Senzor je fuč, nesi na servis. Na GSM Areni je skor vsak drugi testiran HTC s takim defektom senzorja za zajem slik.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TensorTensor ::

Imam nekaj tezav s tem Simobilovim HTC-jem Wildfire-S in bi prosil za malo pomoci.
Pravkar sem telefon dal na factory reset in izbral jezik English (Slovakia..ker drugega pac ni :P ).
Pod sys info pokaze verzijo androida 2.22.405.1 in ko izberem software updates, mi pokaze, da je
telefon up to date :P ?? To je prvi problem, ne najde nobenih android posodobitev.

Drugi problem je pri instalaciji aplikacij z marketa. Nasel je posodobitve za market in gmail...
vendar zraven napise: download paused. Na noben nacin ne gre naprej.

Any help?

TY
/

Zgodovina sprememb…

RejZoR ::

Glede manjka nadgradenj je kriv le in samo HTC. Flancal so da Wildfire ne zmore poganjat Androida 2.3, pa ga čist lepo laufa. Sicer ga moraš rootat ampak ko daš enkrat gor CyanogenMod je stvar kot noč in dan. Dost boljše od tovarniškega sranja in zapovrhu še vedno up to date.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TensorTensor ::

Ja, samo ta sistem 2.22 je star ze celo leto... Ne sporoci prav nobenih posodobitev, niti za Sense, niti za Android...
In na vec straneh berem, da naj bi ze novembra lansko leto HTC omogocil nadgradnjo Wildfire S-ja na 2.3.5.
/

Zgodovina sprememb…

TensorTensor ::

Jah juhu... tudi notification bar oz tab je ocitno izginil :P sploh ga ne morem povlect dol..
In to po factory reset???
/

JerryP ::

TensorTensor je izjavil:

Ja, samo ta sistem 2.22 je star ze celo leto... Ne sporoci prav nobenih posodobitev, niti za Sense, niti za Android...
In na vec straneh berem, da naj bi ze novembra lansko leto HTC omogocil nadgradnjo Wildfire S-ja na 2.3.5.


Kaj zdj ti maš Wildfire S al navadnega Wildfire? Ker navaden je uradno ostal na 2.2 froyo verziji in je to to, medtem ko je S že štartal z 2.3 in bo tam tudi ostal. Ne pričakovat preveč od cenovno ugodnega androida, še posebej pri uradnih nadgradnjah se hitro ustavi!

Za tadrugi problem pa poizkusi še enkrat ponastaviti na tovarniške nastavitve. Če ti ga po tem ne uspe spravit v normalno delovanje pa ga pošlji na servis8-)

RejZoR ::

260 EUR ni ravno "cenovno ugodno". In tud sicer mnogo dražji telefoni ne dbovivajo nadgradenj oz jih razvlačujejo v nedogled. Dobro je vsaj to da sedaj vglavnem odklepajo bootloaderje in si lažje naložiš 3rd party ROM-e, slabost pa je, da ti tem veselo ukinejo garancijo, kar je totalno gay. Kako zaboga lahko software pokvari hardware razen v primeru da aparat preveč naviješ pri čemer pa ne bo crknil npr ekran ampak procesor. In pol ti veselo zavrnejo kar vsako okvaro tud če nima nobene veze z ROM-om oz katerokoli funkcijo. Pol pa moraš trpet trapasto neobstoječo podporo, ki je pri praktično vseh ista. Neobstoječa.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

TensorTensor ::

JerryP je izjavil:

TensorTensor je izjavil:

Ja, samo ta sistem 2.22 je star ze celo leto... Ne sporoci prav nobenih posodobitev, niti za Sense, niti za Android...
In na vec straneh berem, da naj bi ze novembra lansko leto HTC omogocil nadgradnjo Wildfire S-ja na 2.3.5.


Kaj zdj ti maš Wildfire S al navadnega Wildfire? Ker navaden je uradno ostal na 2.2 froyo verziji in je to to, medtem ko je S že štartal z 2.3 in bo tam tudi ostal. Ne pričakovat preveč od cenovno ugodnega androida, še posebej pri uradnih nadgradnjah se hitro ustavi!

Za tadrugi problem pa poizkusi še enkrat ponastaviti na tovarniške nastavitve. Če ti ga po tem ne uspe spravit v normalno delovanje pa ga pošlji na servis8-)


Wildfire S imam.. Na tovarniske nastavitve sem ga nastavil ze vsaj 5x... Vedno isto, zgornje notify vrstice se ne da povleci dol,
ni nobenih updejtov - ostane na 2.22, market ima na pavzi vse dolpotege. Romov na svojo roko se ne bom nalagal, ker imam se leto garancije.
Sem mislil, da je kaksna preprostejsa varianta in da ce povrnem telefon na tovarniske nastavitve, bo delal pac kot nov.
Servis pa.... jao :(
/

RejZoR ::

Tole si probal?
http://www.knowyourmobile.com/smartphon...

Priporočam tud da ročno formatiraš spominsko kartico, sploh če si imel aplikacije naložene na njej (app2sd) in začneš povsem nanovo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

JerryP ::

RejZoR je izjavil:

260 EUR ni ravno "cenovno ugodno". In tud sicer mnogo dražji telefoni ne dbovivajo nadgradenj oz jih razvlačujejo v nedogled. Dobro je vsaj to da sedaj vglavnem odklepajo bootloaderje in si lažje naložiš 3rd party ROM-e, slabost pa je, da ti tem veselo ukinejo garancijo, kar je totalno gay. Kako zaboga lahko software pokvari hardware razen v primeru da aparat preveč naviješ pri čemer pa ne bo crknil npr ekran ampak procesor. In pol ti veselo zavrnejo kar vsako okvaro tud če nima nobene veze z ROM-om oz katerokoli funkcijo. Pol pa moraš trpet trapasto neobstoječo podporo, ki je pri praktično vseh ista. Neobstoječa.


Ja tale cena je bila realna za novega leto in pol nazaj brez subvencij pri operaterjih in takrat je bil htcejev najugodnejši android pri naših operaterjih. Danes novega ne dobiš več, če pogledaš trg rabljenih se začnejo od 80€ naprej8-) Če gledaš zmogljivost spada danes v rang cenejših androidov se pravi ala galaxy mini, optimus me, se pravi 50-60€ na vezavo, oziroma cca 100€ rabljen.

Ja glede kostumizacij in romov je pa tako da tisti ki se s tem ubadajo ga znajo tudi ponastaviti v primeru če kaj nevitalnega zataji in ga niso sposobni popraviti sami(razni mehanski deli, tipke,..). Če je pa stvar softwerske narave (seusvanje, zmrzovanje, slaba vzdržljivost baterije,..) se pa v večini primerov da rešiti sam brez servisa.

Kot sem že napisal prej uradno se pri androidih nižjega ranga ne pričakuje več nadgradenj kot samo eno. Čeprav so se proizvajalci z googlom dogovorili da naj bi vse naprave podpirali čez 18 mesecev. Medtem ko so pri napravah višjega ranga ala galaxy s od izide že dve višji različici pri najnovejši trenutno aktualni pa se že ustavi. Raje dajo malo spremenjen nov model pod drugim imenom in imajo nov vir zaslužka:D

JerryP ::

Wildfire S imam.. Na tovarniske nastavitve sem ga nastavil ze vsaj 5x... Vedno isto, zgornje notify vrstice se ne da povleci dol,
ni nobenih updejtov - ostane na 2.22, market ima na pavzi vse dolpotege. Romov na svojo roko se ne bom nalagal, ker imam se leto garancije.
Sem mislil, da je kaksna preprostejsa varianta in da ce povrnem telefon na tovarniske nastavitve, bo delal pac kot nov.
Servis pa.... jao :(


Glede na to da praviš, da si ga ponastavil bi ti moralo pobrisati tudi račun za dostop do marketa in vse dolpotege ne pa da so ti ostali na pavzi?

Zdj če imaš S varianto nevem od kje ti tale verzija 2.22? Ker to sigurno ni verzija androida ki je na tem telefonu, razen če nisi siguren kater telefon imaš. Če je pod zaslonom optični gumb je to žal obični wildfire ;-)

Poizkusi še ta postopek, ki ti ga je predlagal Rejzor, pa format spominske kartice v telefonu tudi dela čudeže:-D

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: JerryP ()

Aar2rk ::

Vidim na Wildfire počasi ugaša, ampak vseeno vprašam;

je kdo probal stlačit Android 4 na stari klasični Wildfire? Izkušnje?

RejZoR ::

http://forum.xda-developers.com/showthr...

Zadeva je bazirana na CyanogeMod 9, samo nisem pa še probal kako deluje. Zaenkrat imam gor CyanogenMod 7.2 in deluje res odlično, čeprav me ful mika da bi probal ta CM9. Sam zadeva še ni čist dokončana...
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

jedateruk ::

Imam wildfire a3333, na njem pa android 2.2.1. Če grem na update, mi noče dati verzije 2.3, ker pri HTC-ju hočejo, da kupim novejši mobitel za to verzijo androida. Če kdo ve, kako se vseeno da namestiti verzijo 2.3, naj napiše vodič.

Mavrik ::

Na XDA Developers forumih v oddelku od HTC Wildfire je gotovo kup vodičev.
The truth is rarely pure and never simple.

evcy ::

zanima me, glede notranjega pomnilnika...skos mi javlja, da moram kaj zbrisati. vse aplikacije imam naložene na microSD (prostora je še 5 gb), na notranjem pomnilniku pa imam 16mb..zbrisala sem že skoraj vse naložene aplikacije in pomnilnik se ni povečal. kaj naj naredim, da se mi poveča..saj ne moram naložiti nobene aplikacije.

CleanPower ::

Če je kdo zainteresiran v nakup, prodam Wildfirea za 40eur. Ima pa nekaj mrtvih pikslov.
Celsius - če hodlaš $400 za 30dni, dobiš 50$ nagrade
https://celsiusnetwork.app.link/1453486815

jedateruk ::

evcy, na android marketu ali torrent tržnici si nabavi program app2cd (ali kaj podobnega), s katerim lahko pogledaš, kateri programi so še na pomnilniku mobitela in katere od njih se lahko premakne na sd. Malo daljša metoda je brez tega programa, da greš v nastavitve > programi in tam pogledaš pri vsaki inštaliran stvari, če se ga da premaknit na sd.
A je kdo od vas izvedel "root" za wildfire a3333? Zbiram pogum za to, pa bi rad izvedel, koliko se to splača in če bi mi kdo napisal čimbolj retard step-by-step vodič za ta postopek :)

jedateruk ::

Narobe sem napisal naziv programa, prav je app2sd.
««
14 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12320563 (13074) Mrakw
»

Nakup telefona!

Oddelek: Pomoč in nasveti
333028 (2738) Tine:)
»

Nokia ali HTC

Oddelek: Kaj kupiti
294608 (3369) rzidar1
»

HTC Wlidfire S ali Samsung Ace

Oddelek: Mobilne tehnologije
212998 (2727) MATEJ_92
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416248 (11057) cucolino

Več podobnih tem