» »

Samsung Galaxy Ace vs HTC Desire

Samsung Galaxy Ace vs HTC Desire

wade ::

Kupujem nov telefon in bom verjetno prešel k simobilu zaradi ugodnejših cen.

Premišljujem med HTC Desire in Samsung Galaxy Ace. Morda primerjava ni ravno na mestu, saj je galaxy ace mid-range telefon, vendar upoštevajoč ceno in razliko v starosti naprave(Galaxy ace je nov aparat) me vseeno zanima če je Desire vreden dodatnih 60€. (Desire - 230€; Galaxy Ace - 160€).

Primerjava:
http://www.compare-cellphones.org/Samsu...
Zanima me kaj to pomeni v praksi. Je brskanje pri Ace-u res kaj hitrejše zaradi boljšega wi-fija? Ali hitrejši procesor pri Htc-ju sploh naredi kakšno razliko pri poganjanju aplikacij?
Ko gledam review, je na tejli strani spodaj: http://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_... Ace v benchmarkih dejansko v prednosti pred Htcjem, je to morda tudi zato, ker je nižja ločljivost in ima procesor pač lažje delo?
Kako je glede prihodnosti? Je tu Desire vseeno v prednosti, bo hitreje dobival posodobitve in pomembneje, dalj časa?
Glede drugih razlik, je zaslon dosti boljši pri Desire-u, je razlika v bateriji res tolikšna, ločljivost, lepota(subjektivno).

Kolikor gledam ne vidim v bližji prihodnosti nekih novitet v mid-range segmentu, ampak samo v high, torej s čakanjem ne pridobim nič? (ne spremljam ravno tako na blizu to sceno, tako da če se motim naj me kdo popravi)

Še zadnje vprašanje, ki ni ravno v povezavi z aparatoma ampak s prenosom podatkov. Namreč to bo moj prvi android in nevem koliko kaj povprečno porabite na mesec. Se splača vzeti mini plus(dodatnih 101MB na mesec - skupaj 201MB) za ceno 8€ na mesec, kar na koncu znese 92€skozi dobo 24 mesecev (sicer znese 192€, vendar zato dobiš popust 100€ pri telefonu)? Sicer je wi-fi na faxu, a vseeno nevem kolikšno porabo naredijo gadgeti in vse skupaj skozi mesec.

Mam velik vprašanj, zato sem naredil novo temo. Bom hvaležen za vsak odgovor, ne pričakujem da se bo komu dal pisat glede vsega :)
Torej v končni fazi iščem price/performance mobitel (kot verjetno vsi :D) in raje dam manj kot več, a glede na to da bom 2 leti vezan na telefon, nočem imeti regrets :P

Bolf3nk ::

Če bi Ace imel višjo resolucijo bi bil bomba... tako pa bi se raje odločil za Desire.

red_point ::

Js bi reku, da se ti bol splača desire. Ima večji in boljši zaslon, obljubljena nadgradnja na 2.3 OS, več rama, HTC Sense, deluje praktično brezhibno. Na tisti sliki ko je benchmark se mi pa zdi, da je tisto za desire na 2.1, zdej ga prodajajo pa z 2.2, pa kot sm reku 2.3 je na poti. še vedno je pa tvoja odločitev tista, ki šteje.

wade ::

Verjetno se bo v živo lažje odločit. Sicer sem bil že danes v Mobitelu, a niso imeli Ace-a.

Kaj pa glede zakupa količine mini plus (dodatnih 101MB na mesec)? Kar drago mi deluje 92EUR za vse skupaj 2GB, a vseeno nisem odločen.

madog ::

pod razno ne dam 100EUR za 2GB prenosa......

pomisli na alternative
Phenom II X4 955 BlackEdition|M4A87TD EVO|OCZ 2x2GB @1333MHz|Sapphire HD5770 OC

djordjevic ::

Tole so precej grdo naredili, s temi opcijami. Jaz sem še tik pred tem podaljšal z opcijo 2GB za 8 evrov na mesec.
No grave is deep enough to keep us in chains.

hojnikb ::

Vzemi Desireja, dobiš Sense UI, poleti pride Gingerbread posodobitev in cel kup custom romov.No edion škoda ker se nisi prej odločo za desireja, bi še dobu AMOLED ekran....
In kar se tiče WiFi-N ko ga podpira Samsung Ace;
Desire tud podpira WiFi-N,sam tega ni v specifikacijah, ker je softwaresko zadeva izkloplena,hardware pa podpira.Se pa da to z custom romom hiter porihtat, če ti slučajno odsotnost wifi-n predsavlja problem 8-)8-)
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: hojnikb ()

wade ::

hojnikb je izjavil:

Vzemi Desireja, dobiš Sense UI, poleti pride Gingerbread posodobitev in cel kup custom romov.No edion škoda ker se nisi prej odločo za desireja, bi še dobu AMOLED ekran....

Sem bil danes pri simobilu, pa sem jih povprašal glede displaya in so mi rekli, da ima amoled, desire HD naj bi mel pa LCD.. Je to možno, al so oni v zmoti?
Sicer pa sem držal oba v roki in moram priznati, da je build quality res dosti boljši pri HTC-ju, na pogled pa je samsung zelo simpatičen.. Ju3 ga grem verjetno kupit (danes nisem imel vseh stvari za prepis), tehtnica je zaenkrat kar bolj na strani desire-ja..
Sej za 230€ sedaj verjetno boljšega ne bom dobil right?

Yoni ::

Desirejev z amoledom ni več. Pri simobilu te hočejo nategnit očitno. Sicer jim pa rečeš, naj ti pokažejo škatlo. Če ima telefon amoled, to na zadnji strani škatle izrecno piše.

djordjevic ::

Meni pa se tale ace sploh ne zdi slab. Punca ravno menjuje aparat in ker ni tehnološko tako zahtevna, da bi potrebovala desire, bo pa presedlala s samsunga star 5230, se mi zdi tale ace kar cenovno ugodna in dokaj dobra izbira. Konec koncev je dobil na gsmarena kar dobro oceno. Mid-range android pač.
No grave is deep enough to keep us in chains.

kmetek ::

To sploh ni primerjave, Ace je za nezahtevna userja oziroma začetnika. Desire za bolj zahtevne userje.

kmetek ::

katere imate?

PDA: S5380XWKB4
PHONE: S5830XXXKA6
CSC: S5830OXXB3

Model: S5380
Region: France, Germany, Italy, Netherlands, Portugal, Spain, Turkey, UK, (Branded: no)
Available languages: de, en, es, fr, it, pt, tr, (pl),
February 2011 Revision: 4

http://www.samfirmware.com/samfit.htm

LAHKO KDO NAREDI BACKUP FIRMWARE-a? SIMOBILOVCI.....

sash69 ::

Še jaz malce pokomentiram (če se še mogoče nisi odločil; ali pa tudi za koga drugega ki je v dilemi)

Sam sem si en teden po izidu Ace-a na Simobilu, omislil tale telefoncek. Zaenkrat sem zelo zadovoljen, čeprav moram reči da se mi je zadevca 2x "obesila" (pomagalo je le, da sem baterijo vzel ven in nazaj not).
Za moje potrebe je telefoncek bomba - zelo presenečen (pozitivno) sem nad baterijo ki drži, drži, drži ob moji uporabi (trenutno je 2dni 10ur brez polnjenja, pa indikator še ni na polovici, tako da zna zdržat tudi 4-5 dni brez problema). Seveda moram poudariti da ne govorim/sms-am prekomerno, kakšno igrico odigram po cca.15-20min na dan, kar se pa uporabe mobilnega interneta tiče, tega pa uporabljam samo za pregled trol v Ljubljani, vlaki, vreme, Android market, Google maps & Odpiralni časi app, ter vsake toliko časa preverim gmail predal če sem na poti. Prenos podatkov imam seveda takrat ko ne sinhroniziram/brskam, izklopljen (držiš cca. 1-2sec gumb za vklop, pa se ti pojavi meni kjer lahko prenos izklopis - brez dodatne aplikacije; seveda če želiš to opcijo direktno na namizju (en gumbek za vklop/izklop) moras seveda prenesti app za to), kadar pa brskam, pa jasno vklopim tudi omrežja 3G. Kar se samega prenosa podatkov tiče, sam imam na voljo 100MB (navadni Orto v Nulo paket), in kot sam vidim, za te moje potrebe, ne potrebujem več (sploh pa se mi zdi 8€ za dodatnih 100MB absolutno preveč).

Da pa se malo pokomentiram kamero ter fotoaparat - oboje ni nek presežek. Kamera snema posnetke v QVGA ločljivosti pri 15fps kar je dovolj za uporabo na telefonckih in MMS-anje. Tudi slike niso ravno ne vem kaj, za kakšne nezahtevne uporabnike, za kakšne hitre, enostavne slike ko nimaš pri roki fotoaparata je pa čisto dovolj. Sam fotoaparat ima sicer tudi veliko nastavljivih funkcij in prednastavljenih profilov, tako da se ga da dobro prilagoditi razmeram. V vsakem primeru pa slike (po moje sicer tudi iz kakršnegakoli fotoaparata na kateremkoli telefonu) niso ravno primerne za obdelavo, pa tudi za razvitje ne - zopet odvisno od uporabnika samega koliko so mu pomembni detajli, ločljivost... Sam imam za fotografiranje tako ali tako fotoaprat posebej - ta na telefoncku je pac samo za...on-the-fly fotkanje. :)

Nekateri pravijo da je ločljivost ekrana en zelo velik downside tega telefona - zakaj? Meni je ločljivost čisto normalna, zelo v redu bi rekel. Vse se jasno vidi, prostora na namizju(ih) je pa tudi dovolj, če ga pa ni, pač dodaš novo namizje in je problem rešen. Predvajanje divx-ov ni urejeno out-of-the-box, vendar se stvarca lahko reši enostavno z dodatno aplikacijo (npr. sam uporabljam SeamanPlayer)

Pod črto, s telefonom sem ZELO zadovoljen. Povsem zadosti mojim potrebam in tudi cena ni bila pretirana (160€). Zelo odziven, velik ekran, Android in možnost 100000 aplikacij, dobra baterija, soliden fotoaparat ter vse kar se še pričakuje od smartphona. (pri nakupu slušalke niso priložene, ima pa telefon klasičen 3.5mm vtič, tako da lahko nanj priključite od navadnih in-ear slušalk do večjih, računalniških head-setov; katerekoli slušalke pa uporabite, pa boste potem imeli na voljo seveda tudi poslušanje radia. :) )

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: sash69 ()


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Simobil Praznični paket: kateri mobilnik

Oddelek: Mobilne tehnologije
193672 (2976) matobeli
»

Odločitev med tremi nižjecenovnimi telefoni

Oddelek: Mobilne tehnologije
273498 (2977) slowie
»

Samsung galaxy Ace S5830

Oddelek: Mobilne tehnologije
206524 (5080) |ke
»

HTC Salsa, HTC Wildfire S

Oddelek: Mobilne tehnologije
162888 (2200) Kristina0
»

HTC Wildfire vs. LG Optimus One

Oddelek: Mobilne tehnologije
91595 (1415) sash69

Več podobnih tem