» »

kateri telefon?

kateri telefon?

ViperR ::

Rad bi da mi pomagate izbrati nov telefon. Cena ni važna, rad bi samo slišal kateri telefon je po vašem mnenju najboljši, če bi šlo v rangu do 300€ in nad 300€. Pa tudi na kaj moram biti pozoren pri nakupu novega telefona - koliko dober fotoaparat ima, kateri operabijski, katero znamko, itd. Sam sem se navdušil za galaksy s 2, pač slišal veliko reklame o njem kako je dober... Potem mi je pa prijatelj svetoval naj počakam na izzid novega iphona, ampak je bolj na pamet govoril, tako da bi rad vedel če bo res kakšen nov boljši telefon prišel, sem pripravljen počakati :)

L.p ViperR

;-) ::

Zadnje čase pogosto menjujem telefone... v zadnjih mesecih sem imel:
2x Samsung Galaxy S
1x Samsung Galaxy ACE
1x Nexus S
1x Nokia n97 mini
1x Nokia c6-00
1x Nokia c6-01
1x Nokia c5-03
3x HTC Wildfire
2x HTC Desire (zdaj me tretji čaka na pošti)
1x HTC Trophy

Prvo me zanima kako ti gledaš ceno do 300 in nad 300 to po prosti prodaji ali na bolhi ? Jaz nikoli ne gledam cene telefonov v prosti prodaji. Prvič zaradi tega ker ga nikoli ne kupim v prosti prodaji (vedno z aneksom ali večkrat preko bolhe ali forumov). Drugič zato ker dober telefon bo itak ceno obdržal ker bo trg tako hotel, slab pa bo hitro ratal poceni in postal nezanimiv.

Torej do 300 bi te kaj sem jih jaz uporabljal uvrstil tako:

1.Samsung Galaxy S (samo zaradi Androida, tisoče romov, HD snemanja video posnetkov, zamerim mu slabo ohišje in to da je stalno treba nekaj prckat po telefonu-kot po vsakem androidu...čisto vedno kaka aplikacija rikne in je treba iti na market malo pogledat, čene druga se vsak dan najde kak update al pa nekaj. Imaš miljone aplikacij ampak večina je brezveznega šrota.

2,3. HTC Desire/Nexus S (desire super ohišje, veš kaj primeš v roko-pri Galaxyju nisi prepričan ali držiš v roki telefon al pilot od stare televizije, pa še škriplje če ga močneje primeš zadnji pokrovček (pravtako kar čaka na kake odrgnine in praske)...pri desireju tega ni. Ne sedejo pa mi spodnje tipke. Nexusa nisem imel dolgo mislim da niti cel dan ne. Nima možnosti snemanja HD videa, pa še cena je večja od Galaxyja. Pravtako če ti "dojadi" ga je težje prodat na bolhi.

4.Samsung Galaxy ACE (imam občutek da je samo "nadomestek" wildfire-a, kupil sem čisto novega za okoli 120€ na bolhi, pa sem ga za hec dal na bolho za 155 pa je šel v roku par ur. Lih tolk da sem nalepke dol potrgal pa malo potestiral. Kamera mi deluje zelo švoh za 5MP, sploh video, ekran pa je kot pri wildfire kot da bi gledal na comodore.

5.Nokia C6-01, HTC Trophy (c6-01 ima najboljše ohišje od vseh tel. kaj sem kdaj imel v roki, moti me symbian ki ga je povozo čas), Trophy -navdušil me je W7 komaj čakam kak nov dober telefon z W srednjega razreda, da mi bo sedel na pogled, imel dobro kamero z HD videom,...
...Nokia n97 mini (zame zelo dobro ohišje, uporabljal sem jo 3 dni od tega je bila 2 tedna na servisu)
...HTC Wildfire
...Nokia c6-00
...Nokia c5-03

Še vedno se nekje iščem katerega bi imel za dlje časa...najbolj obžalujem že drugič ko sem prodal Samsung Galaxy S, ampak tud android ti rata nadležen po parih tednih uporabe in si zaželiš "telefona" ne več igrače, ko boš moral vsak večer nekaj postorit gor takrat si zaželim nokie-super izdelava ampak OS je povozil čas. Priporočam Galaxy-ja kljub vsemu.

ViperR ::

Resno hvala ti za to, svaka ti čast da si se takole potrudil in tole napisal:) Bi rad pa še slišal kako mnenje o iphonih. Zaenkrat je galaxy na prvem mestu za nakup.

Ibrahimovic ::

No jaz ti lahko dam mnenje glede Galaxy S in Omnia 7, ki sta v tvojem rangu nakupa...

Pri galaxy S ki ga uporabljam trenutno. res je ohišje velika slabost, zadnja plata je čista plastika, drugače krom na robu telefona pa se mi zdi super. Baterija zdrzi dovolj dolgo ob zmerni uporabi. Edino glede navigacije sem imel nekaj tezav, ker vcasih ti Gps sploh noce zaznat satelitev. Kamera je res odlična. Slike in video super kvaliteta, Sploh video ti snema FULL HD in je res slika kristalna. Spet pa je pomanjkanje bliskavice pri fotkah, ker recimo ponoci gres zurat in hoces nekaj slikat in se nic ne vidi. Aplikacij imaš na marketu ogromno. Je pa res da je 1 od 10 uporabna. Veliko je krša...

Glede Omnie 7, sem jo imel v uporabi dobre 3 mesece....
Prvo oblika in design je super. Ekran je res kvaliteten, veliko boljši kakor pri galaxy. Fotoaparat in kamera je super isto kakor pri galaxy.
Je pa tudi nekaj razlogov, kateri so minus.
- Prvo je omejen disk 8 Gb, ni opcije da bi dal MICRO SD. Tako da si obsojen na to da ne bos mogel kaj veliko stvari na telefonu. Recimo ce snemas v HD s kamero ti plac kar hitro zapolni...
- Osebno mi ni bila všeč zadnja plata pri telefonu, ki je kovinska, in ko telefon drzis v rokah sem zmeraj imel tisti mrzel občutek kovine, kar mi ni bilo kul..
-Velika pohvala pa gre Windowsu. Res veliko boljši kakor android. Mogoce ne tako dodelan, ampak zelo prakticen.

Upam da ti bo tole kaj pomagalo pri odločitvi ;)

Zgodovina sprememb…

pharaon ::

Ibrahimovic - kamera pri galaxy S NE snema v FULL HD, ampak samo v HD. Pri S2 pa snema v FHD.

jazbec ::

Zadnje leto sem imel 3 telefone-galaxy s, galaxy s2 in iphone4

Prvo mesto je seveda s2, kateri je tudi najboljsi na trgu, potem bi dal galaxy s in nato iphone4


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Kateri telefon si trenutno lastite (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
827322 (5767) lvlOne
»

Nokia C6-01 ali C7 (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
549502 (7443) krneki0001
»

Nova anketa: katere znamke je vaš mobilni telefon? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Novice / Ankete
15028556 (22719) leiito
»

Kakšen mobitel imate? (strani: 1 2 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
6714421 (11984) Thunder wave
»

kateri telefon imate? (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
19232730 (22403) LuGi

Več podobnih tem