» »

HTC Wildfire

HTC Wildfire

««
13 / 15
»»

BOCo. ::

Morem povedat, da sem celotno stvar opravil v dobri uri... :) in gingerbread je naložen uspešno! ;)

DuleKrtola ::

Men se ustavi že pri prvem koraku. Alpharevx.exe izpiše "Waiting for device"

BOCo. ::

Obstajata dve rešitvi:

There are two things you have to do

1) Install HTC Sync and Uninstall it. This will give the ADB Drivers
2) Install HBoot Drivers (Not necessarily needed, but, using only HTC's drivers did not work for a few members). Guide here - http://unrevoked.com/rootwiki/doku.php/...

DuleKrtola ::

Ja thx, to sm potem tud sam najdu :)
Zdej razmišljam, glede na to da je wildfire tak jajc, da bi ga prodal in nabavil rabljen galaxy S ali nov huwei x5. Ne vem, al je lažje prodat rootan telefon al pustit stock OS? Na bolhi se prodaja ogromno wildfireov. Je kdo od vas prodajal v kratkem? Koliko ste dobil zanjga?

RejZoR ::

Wildfire sploh ni jajc ampak je prav fajn telefonček. Ni vrhunski, ampak vsaj vse opravlja solidno. Celo ločljivost ekrana me ne moti sploh pa sem bil prej vajen SuperAMOLED 480x800 na Wave-u.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

BOCo. ::

Stvar je taka, da Wildfire z originalnim romom deluje nekje na 400 MHz, če ga pa rootaš in naložiš CyanogenMod 7 ali katerega drugega, pa si lahko naviješ vse do 768 MHz. Jaz sem sicer nastavil nekje med 500 in 700 MHz (CPU lahko nastavljaš med min in max) ter sama stvar teče nekajkrat hitreje. Mogoče je malo večja poraba baterije, namesto 5-6 dni, zdrži med 4-5 dni (vsaj meni).

thramos ::

Jaz ga imam vedno na 768, pa zdrži baterija praktično enako kot prej.

RejZoR ::

Hm, a nima Wildfire 528 MHz proc?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

thramos ::

Ja, meni na nerootanem SetCPU pokaže 528 MHz.

RejZoR ::

Brez rootanja pa ni nikakršne možnosti a?
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DuleKrtola ::


There are two things you have to do

1) Install HTC Sync and Uninstall it. This will give the ADB Drivers
2) Install HBoot Drivers (Not necessarily needed, but, using only HTC's drivers did not work for a few members). Guide here - http://unrevoked.com/rootwiki/doku.php/...


Mi ne dela ne ena ne druga opcija. V obeh primerih alpharevx.exe javi "Caroline failed". A je ta driver ki pride s HTC sync enak tistemu, ki ga dobiš na SD kartici zraven fona? Js sm namreč tisto kartico formatiru, zgooglat mi pa ne rata samega driverja

RejZoR ::

Podoben postopek je bil pri Samsung Wave. Da si ga lahko flashal si rabil driver od Kies. Program si lahko tud odstranil, samo da driverji ostanejo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

DuleKrtola ::

Ni mi najbol jasno zakaj bi sicer rabil HBoot driver, če S-off poteka pri prižganem fonu?

DuleKrtola ::

V enem threadu na xda sem bral, da je potreben tudi Android SDK. Meni ga noče instalirat, tudi po uspešni instalaciji jave. Tisti, ki vam je S-off uspel, imate SDK nameščen? Je kdo od vas iz LJ, in bi mi S-off loh naredu na svoji mašini za kašn pir?

Old Spice ::

Ali kdo ve kako bi se dalo odstranit aplikacije ki jih ne rabim na mojem Wildfire S (Facebook, Twitter, HTC Likes, HTC Tub, Places,...)? Če grem pod nastavitve mi teh aplikacij sploh ne pokaže da bi jih lahko odstranil.

anika87 ::

Ker moram podaljšat naročnino bi si kupila nov telefon, zagledala pa sem se v wildfireja. Zdej pa bolj ko berem tole temo, bolj sem zmedena. Eni pišete, da je telefon jajc, drugi ga hvalite.
Naj napišem, kaj imam zdaj in kaj bi rada od novga telefona.
Sedaj imam Samsung s5230 star, na novem telefonu bi pa želela met bliskavico, obvezno T9, pa da fotoaparat normalno dela - na tem staru je tak čudn fotoaparat, fotke so ful lepe, če slikam npr. panoramo, če slikam otroke, ki niso 1 sekundo pri miru, pa so vse slike strešene. Za lepo sliko mora biti objekt pri miru vsaj 5 sekund :S
No, pa če že menjam, bi mela tudi pametni telefon :) in zato mi je wildfire nekako všeč, seveda pa mi je najbolj všeč cena, ker veliko več pa glih ne bi plačevala...
Čisto malo me moti to, da ni menija v slovenščini, čeprav obvladam angleščino, ampak nekako stvar navade... No pa tud ta problem berem, da se da rešit ;)
Tako da: bliskavica, T9, "normalen" fotoaparat, pa da tudi drugač dela normalno oz. da ne bo slabši od mojega trenutnega telefona. (razen čudnega fotoaparata in čudnega vnašanja t9 mi je vse kul, zadovoljna).
A je wildfire dober telefon za mene? A bo izpolnil moja pričakovanja.

RejZoR ::

Če že jemlješ Wildfireja obvezno vzemi Wildfire S model, ki v večjem delu odpravi večje slabosti starega modela. Tastar model je imel ekran nizke ločljivosti, fotkič ni bil ravno najboljši čeprav zanič tud ni in snemanje videa je bilo obupno za tak telefon. Wildfire S pa ima to vglavnem zdej vse pošlihtano. Pa še zadnjo verzijo Androida ima že tovarniško naloženo (Android 2.3) medtem ko tastari Wildfire ne bo nikoli prejel Androida 2.3, vsaj ne po uradni poti... cena je pa praktično enaka, tako da nimaš kaj razmišljat.

Ne vem, sam imam tastarega ker sem imel poln kufer Samsungovih problemov in neobstoječe podpore in sem z njim zelo zadovoljen. Ni popoln, daleč od tega, ampak enostavno deluje lepo in to mi je najbolj pomembno.
Glede na to da Wildfire S nadgrajuje vse to nimaš kaj zgrešit. Imo.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

Bolf3nk ::

cena je pa praktično enaka, tako da nimaš kaj razmišljat.


prvi wildfire je 40eur pri simobilu orto paket
wildfire S pa 140...

prosta prodaja pa je enaka cena ja

RejZoR ::

Ja, govoril sem za prosto, ker te akcije itaq paca vsak ponudnik po svoje.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

anika87 ::

Jaz bi ga vzela na orto, razlika 100 € mi je pa kar velika.
Zdaj si wildfireja primerjam z mojim starim samsung star-om.

Ločljivost in barvna globina zaslona :
HTC W 240 x 320 točk, 16 milijonov barv, Samsung star 240 x 400 točk, 262.144 barv

Največja ločljivost video posnetkov:
HTC W 352 x 228 točk, Samsung Star 320 x 240 točk.

Mičkena razlika je, a se to v praksi ful pozna, glede na to, da sem s trenutnim starom kar zadovoljna. ???

Zakaj bi pa recimo pogrešala android 2.3, glede na to da androida sploh še nimam?

Aja pa še to, pri vsakem telefonu taprvo pogledam ali ima bliskavico, ker do zdaj še nisem mela na nobenem, pa si zdej želim, da bi mela. A bliskavica na telefonu naredi bistveno boljše slike, ali mi je to brez veze gledat in izbirat pod tem pogojem telefon?

JerryP ::

Hej, ja star spada pod funkcijsko naprednejše telefone, medtem ko je htc že pameten telefon. Kot pameten telefon lahko nanjga posnameš raznorazne igre, aplikacije za preganjanje dolgčasa, za navigacijo itd.

Kvaliteta slik pri htcju je na nivoju za tak razred aparata, medtem ko so posnetki pogojno uporabni za kak youtube video al pa za gledanje na telefonu.

Bliskavica ti pomaga posneti slike ko je temneje. Vendar pa ima samo osnovno led, zato ne pričakuj osvetlitve kot jo naredi kak digitalc s svojim flešom. Bolj uporabna je za nočno lučko, da si posvetš ko iščeš kluče v torbici ;-)

Vajenc ::

Wildfire dela v sončnih pogojih lepe fotke, v slabših svetlobnih pogojih pa slabe, video je tudi bolj slab. Led lučka je presenetljivo močna, sem jo enkrat uspešno uporabil za svetilko, med potjo iz Šmarne gore ;) Za štart v Android je Wildfire pogojno primeren. Zaradi slabše ločljivosti nekateri programi preko marketa niso dosegljivi. Zaradi slabšega procesorja npr. tudi Angrybirdsi ne delujejo tekoče.

Preko bolhe se trenutno glede na price/performance najbolj splača vzet SGS, preko naročnine Orto pa imo Samsung Ace ali Wildfire S. Razmišljaj tudi v smeri kakšnega paketa z vnaprej zakupljenim prenosom podatkov, kjer pridejo vsi našteti precej ugodneje.
Not only is there no God, but try finding a plumber on Sunday.
Woody Allen

anika87 ::

Hmmm, zdej pa res ne vem kaj bi, wildfireja pa itak več nimajo pr nas :S
Zdej bi pa vprašala še, kdo pozna, pa da ne bom hodla na drugo temo, ker sem že opisala kaj si želim.
Kaj pa: Samsung i5500 Galaxy 5, Samsung Galaxy 551, Samsung Galaxy mini s5570 in Samsung s7550 Blue Earth? Recimo, da odpišem pogoj, da mora met bliskavico. Kater od teh telefonov je ok za mene?
(to sem zdej zbirala tam nekje do 100 €)

Zdaj sem opazila, da modra zemlja ni pametni telefon... ;) potem odpade :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenila: anika87 ()

6151 ::

Lg optimus one boljši od zgoraj naštetih in ima boljšo ločljivost kot wildfire.
3600 | 32GB | 6800 | 1+3TB

anika87 ::

pa nima T9 :(((
drugač mi je pa všeč
sicer pa tut samsungi nimajo T9 tko dobrih kot je mel stari sony ericsson, tam so besede kar letele... pr temu se pa jezim, ko kar neki sam ponuja in spreminja vrstni red :S

IvoJan ::

T9 je crap na smartphoneih in ga niti ne rabis ker imas qwerty tipkovnico.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

anika87 ::

Saj sem ze pogruntala nazalost... ampak tako mi je bil fajn... ok ce pozabim t9, kaj pa pravite na s wave 723?

IvoJan ::

Lg optimus one je boljsi v vseh pogledih.
|TUF X670E plus WIFI|7900X3D|arctic LF2 360mm|
|32gb 6000 CL32 ddr5|Manli RTX4090 Gallardo|P5+ 2TB nvme|
|P3+ 2TB nvme|Corsair HX1000i|Meshify 2|

kitl76 ::

Eno prošnjo imam. Kupil sem si Wildfire S pa me kako naložim kak app. Kam ga moram kopirat na SD oziroma kje na telefonu potem najdem app, da ga inštaliram.

Hvala!

RejZoR ::

Zaženi "Market" programček na telefonu. Sam najraje nalagam preko tega. Taka bela ikonca v obliki aktovke z zelenim androidkom. Lahko pa si na telefonu povežeš na Google račun in greš pol z računalnikom na https://market.android.com poklikaš željeno in se ti samo naloži na telefon.

Za aplikacije na SD kartico pa uporabi programček "App2SD" s katerim hitro in neboleče prestaviš appe na SD kartico.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

krentam ::

Stvar kar se tiče telefona me je razočarala..telefon sem kupil takoj ko je prišel v ponudbo (semizdi da že 2 dan po tem)..vse delalo lepo 1 leto, potem pa so se začele komplikacije.. crashanje aplikacij, problemi z pisanjem sporočil (štekanje tipkovnice), ves čas mi ko vžgem internet lovda Google Maps Update - no to je nek BUG ker ga tudi na kolegovem Desiru HD , tako da mi skuri večino mojega mesečnega Đabesta..
No da preidem k stvari..telefon bom zamenjal, pa nevem ali bi se dalo kaj več denarja dobit če bi ga prodal po delih ? Ker je malo spraskan na vrhnji strani pri tipki za vklop..
E8500, 4850 1 GB, WD Caviar Green 1Tb, GIGABYTE EG41MF-US2H

kitl76 ::

RejZoR hvala.

kitl76 ::

Mogoče kdo ve kako se na Willde Fire S nastavi budilka, da le ta deluje, če je telefon izklopljen? Deluje mi le tako, če je telefon prižgan, če ga ugasnem se ne vklopi- ne zvoni.

Hvala

Lonsarg ::

Kar sem jaz imel od Androidov niso imeli timed vklopa telefona. Tak da sklepam, da Android ne podpira timed vklopa.

kitl76 ::

Matr to je še una predpotopna nokia 10 let nazaj podpirala.

Lonsarg ::

iOS tudi ne podpira:) Zgleda se sklepa, da je predpotopno početje, da se ugaša naprave sploh kdaj. Kar se v bistvu strinjam. Pri vsej avtomatiki, da bi jaz vsak dan prižigal in ugašal še mobitel, mi lenoba ne dovoli:)

BlaY0 ::

kitl76 je izjavil:

Matr to je še una predpotopna nokia 10 let nazaj podpirala.

Saj Windowzi ti tudi ne podpirajo timed vklopa. To podpira recimo BIOS. Pri pametnih telefonih je podobno. OS sam zase ne podpira tega, ker je v tem pogledu "neodvisen" od hardvera.

0rv0l ::

zdravo!
Sam sem čisto nov med uporabniki pametnih telefonov (imam HTC Wildfire S), zato mi povzroča uporaba HTC-ja še kar nekaj preglavic. Dve so najbolj nadležne.

1. Ne dela mi mobilni internet, čeprav sem prižgal v nastavitvah in vse naredil tako kot piše v priloženih navodilih mi ne dela. Kličem lahko in pošiljam sms-e, mms-ov pa ne ker bi rabil mobilni internet. Na prejšnjem aparatu mi je deloval brezhibno.
Wireless deluje brezhibno.

2. Drugi problem je še bolj nadležen. Namreč, telefon mi nonstop (največ 2 minuti je presledka med dvema smsi-oma javlja lokacijo z smsi od številke 50. poskušal sem že vse možno na nastavitvah a ne gre odstraniti in moram imet mobitel na tiho da mi ne pipka brez premora in potem ne slišim če me kdo kliče.

Lepo vas prosim za pomoč, če mi lahko kdo pomaga!

hvala vnaprej!

BlaY0 ::

Operater?

kitl76 ::

Glede MMS-ov in mobilnega interneta moraš poklicati svojega operaterja, da ti pošljejo aktivacijski SMS.

jedateruk ::

Inštaliral sem si htc sync (setup_3.0.5551.exe), pa mi je namestilo kup stvari, se pa nisem spomnil pritisniti alt+printscreen, da bi si shranil seznam vseh teh programov. Uspelo mi je najti te: adobe air, htc bmp, htc driver, htc sync, net framework, ms xml.
Če veste, da je namestilo še kaj, poleg tega, napišite.

kozorogica ::

Živjo!

Sem začetnica, na forumu, in tudi uporabnica telefona HTC Wildfire.
Sem že kar nekaj prebrala, pa ne najdem svojega odogovora, zato mi prosim pomagajte....
Namreč imam nastavljene različne komade za kontakte, problem pa nastane, ko mi telefon crkne, mi vse muzke, ki so nastavljene pri kontaktih vrže nazaj na "default".....A se da to kako rešiti?

Drug problem....Navajena sem večkrat pregledati na internetu Radarsko sliko padavin, pa mi na tem telefonu noče prikazat Animacije.....A so krive nastavitve?

Hvala že vnaprej za odgovor :))

RejZoR ::

To z resetiranjem nastavitev melodij je normalno. Sicer običajno ostanejo na spisku zvokov, samo izbrani niso.
Angry Sheep Blog @ www.rejzor.com

CleanPower ::

sam neki za info. na nobenmu romu rootanmu, ni vanžn froyo, gingerbread, cyanogenmod, mi ni delal vse tko kot mora. wifi je bil glavn problem. zdej sm nazaj na original 1.37 verzija eclair(android 2.1) in dela vse tako kot mora. telefon sicer ni bliskovito hiter, a je čisto ok za uporablat.
update na 2.2 sem izklopil, ker če bi updatal na 2.2, razen tega da bi wifi spet nagajal, nič nebi dobil.
edino kar me moti je da eclair nima app2sd, ampak se da preživeti. pač mam malo manj aplikacij naloženih, so pa zato tiste uporabne.

profii ::

kozorogica je izjavil:

Živjo!

Sem začetnica, na forumu, in tudi uporabnica telefona HTC Wildfire.
Sem že kar nekaj prebrala, pa ne najdem svojega odogovora, zato mi prosim pomagajte....
Namreč imam nastavljene različne komade za kontakte, problem pa nastane, ko mi telefon crkne, mi vse muzke, ki so nastavljene pri kontaktih vrže nazaj na "default".....A se da to kako rešiti?

Drug problem....Navajena sem večkrat pregledati na internetu Radarsko sliko padavin, pa mi na tem telefonu noče prikazat Animacije.....A so krive nastavitve?

Hvala že vnaprej za odgovor :))


Glede radarske slike padavin...tudi meni na desrieju je ne prikazuje.

clothes ::

Glede radarske slike padavin....

Tudi na mojem wildfireju je ne prikaže več, čeprav sem jo še par dni nazaj lahko gledal??

kozorogica ::

RejZoR je izjavil:

To z resetiranjem nastavitev melodij je normalno. Sicer običajno ostanejo na spisku zvokov, samo izbrani niso.


Am, pa se tega nikakor ne da nastavit, da bi ostalo?....pri Nokii prej ni bilo problema....

clancy ::

profii je izjavil:

kozorogica je izjavil:

Živjo!

Sem začetnica, na forumu, in tudi uporabnica telefona HTC Wildfire.
Sem že kar nekaj prebrala, pa ne najdem svojega odogovora, zato mi prosim pomagajte....
Namreč imam nastavljene različne komade za kontakte, problem pa nastane, ko mi telefon crkne, mi vse muzke, ki so nastavljene pri kontaktih vrže nazaj na "default".....A se da to kako rešiti?

Drug problem....Navajena sem večkrat pregledati na internetu Radarsko sliko padavin, pa mi na tem telefonu noče prikazat Animacije.....A so krive nastavitve?

Hvala že vnaprej za odgovor :))


Glede radarske slike padavin...tudi meni na desrieju je ne prikazuje.


Ja, res je. Privzeti HTC-jev brskalnik, ne prikazuje animacije radarske slike padavin.
Prikazuje pa jo Opera Mobile 10.1 beta;).

Me pa zanima, ali je še možno kje dobiti ta telefon v redni prodaji. Ali se več ne prodaja?

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: clancy ()

kozorogica ::

Am, vsem tistim, ki ste napisali, da vam tudi ne prikazuje animacije radarske slike padavin....Sem zvedla enostavno rešitev in sicer si prek Marketa naložiš aplikacijo vreme SLO in ti na tej aplkaciji dela animacija....:)

robertto ::

Prosil bi vas če lahko kdo napiše postopek in prilepi linke kaj vse se rabi za rootanje wildfira z froyo 2.2.1. Nisem vešč angleščine in bi bilo lepo če bi kdo to po slovensko opisal.
Hvala

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: robertto ()
««
13 / 15
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Android telefon (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
12320605 (13116) Mrakw
»

Nakup telefona!

Oddelek: Pomoč in nasveti
333035 (2745) Tine:)
»

Nokia ali HTC

Oddelek: Kaj kupiti
294618 (3379) rzidar1
»

HTC Wlidfire S ali Samsung Ace

Oddelek: Mobilne tehnologije
213003 (2732) MATEJ_92
»

Android 2.2 v kratkem na HTC-jih (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Android
7416268 (11077) cucolino

Več podobnih tem