» »

radeon 9000 pro in filmi

radeon 9000 pro in filmi

atomc ::

Pozdravljeni, imam zgoraj omenjeno kartico, ko priključim TV ne morem gledat filmov(namizje se vidi, video pa ne), prosim za pomoč
Hvala

OZZY ::

Ja jaz sem tud se spraševal kaj je to. POtem sem ugotovil, da čeprav sem dal na tv out je bila tv kot podaljšek monitorja. Ala hidravison. Nimam pojma zakaj ne dal kot mora. A je kje še kaka fora.
Go with the flow.

ferjan ::

Sam imam sicer Radeon VE vendar vajun problem ni v kartici ampak v directX-u.

Ena od funkcij DirectShowa je tako imenovani "overlay" ki ga vsi predvajalniki s pridom uporabljajo za hitrejše izrisovanje premikajočih slik. Overlay pa ima eno veliko pomanjkljivost...in sicer sliko lahko prikaže le na primarnem displayu. Če želita gledati filme na obeh zaslonih hkrati si poinštalirajta BSPlayer in poskrbita, da pod Options/preferences/Video NE bo kljukice pod "use Overlay". Žal pa v temu načinu ne delujejo XviD kodirani filmi takrat vama preostane le da nastavita display 2 na "primary" in slika bo vidna samo na drugem zaslonu.

Obstaja še ena varianta in sicer, da izklopita hardware acceleration na grafični kartici, vendar se bo posledično zelooooo zatikala slika...tako, da je to žal samo teoretična rešitev.

upam, da sem bil v pomoč...če odkrijeta še kakšno varianto pa mi jo prosim sporočita.

lp,:\

smash ::

lohk da mas za tv vkloplen extended desktop..to mors izklopit...

drugas stvar je pa tole:
enablas v display baru tv....potem pa kliknes na uno ikono v obliki kroga pr tv-ju ter izklopis ta krog pr monitorju

to bi mogl bit to

atomc ::

Hvala vsem, sem rešil

OldSkul ::

Jaz sem imel isti problem in sicer na prenosniku ki ima še ta staro Ati grafiko.Namizje se je pojavlo, film se pa ni?
No potem sem rešil situacijo, pa ne vem kako.:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
!

PC na TV - splošni nasveti (strani: 1 2 3 437 38 39 40 )

Oddelek: Zvok in slika
1962585886 (25215) Dominator
»

DivX codec nadomestilo - ffdshow kodek (strani: 1 2 3 4 5 )

21159334 (14482) BaRtMaN
»

[DivXviD] Predvajanje filmov iz PC na TV

265405 (4125) H_man
»

Forceware 77.72

Oddelek: Novice / Grafične kartice
304703 (3187) sile01
»

Multi monitor overlay