» »

Multi monitor overlay

Multi monitor overlay

ferjan ::

Imam grafično kartico ATI Radeon VE in nanjo priklopljena dva monitorja.

Ko gledam film s programom, ki ima omogočen "overlay" tak je naprimer Windows media player vidim sliko samo na primarnem monitorju (na sekundarnem je tam kjer naj bi bil film črno) Temu sem se do sedaj izogibal tako, da sem uporabljal BSPlayer, ki sliko prikaže na obeh monitorjih (očitno ne uporablja overlaya).

Problem imam s Pinnaclovim PCTV tunerjem, ki z novimi drajverji (wdm) in novo verzijo aplikacije Visio prav tako prikaže sliko samo na primarnem monitorju. V stari verziji Visia se slika sicer vidi na obeh monitorjih...vendar je en kup ostalih problemov in pomanjkljivosti zaradi katerih jih ne nameravam uporabljati.

Skratka vprašanje je kako bi ali
1. Omogočil uporabo overlaya na obeh monitorjih
2. Prepričal Pinnaclov Visio 5.10, da za prikaz slike ne uporablja overlaya

ferjan ::

Hm uspelo mi je prikazati sliko na obeh monitorjih hkrati. Pod display properties / Trubleshooting sem zmanjšal hardware acceleration do take mere da onemogoči uporabo directXa. Zadeva potem sicer deluje na obeh monitorjih, vendar se obupno zatika.
Očitno bo potrebno počakati, da MS napiše nov DirectX in doda podporo Multi monitor Overlayu.:\

SasoS ::

Pomoje da je to bol hardwareska omejitev kartic. Močno dvomim da katera podpira overlay na sekundarnem displayu...

ferjan ::

Na kakšnem principu pa izrisuje sliko naprimer BSPlayer.., ki jo brez problema prikaže na obeh monitorjih v fullscreen modu.

Hm pa zadnjič, ko sem namestil Nimo codec pack ...mi je tud Media Player prikazoval sliko na obeh monitorjih, sam so te kodeki povzročali preveč čudnih problemov, tako da sem jih odstranil.

SasoS ::

Preko GDIja. Ker procesor (in ne grafična) razteguje sliko se zadeve močno upočasnijo, poleg tega pa ni nobenega filtriranja slike pri raztegovanju...

ferjan ::

Preko GDIja.
1. Kaj pomeni kratica GDI?

...se zadeve močno upočasnijo...
2. Oba, BSPlayer in Media Player porabita za predvajanje DivXa okoli 30-40 % procesorskega časa, tako, da ne vidim nobene upočasnitve.
Prav tako mi je stara verzija Pinnaclove aplikacije za gledanje TV (PCTV Vision 4.10) prikazovala sliko na obeh monitorjih, nova (PCTV Vision 5.10) pa mi je ne. Zopet sta obe porabili enako procesorskega časa. 20-30%
Močno upočasnitev opazim samo če zmanjšam hardware acceleration, takrat dejansko procesor razteguje sliko. Obremenitev je 100%
Imam D800 in RadeonVE.

...ni nobenega filtriranja...
3. O kakšnem filtriranju je govora?

SasoS: upam, da ne težim preveč, samo zadeve mi dejansko niso čisto jasne.

SasoS ::

1. Graphics Device Interface. V glavnem, razlika med Overlay in GDI načinom je da pri overlayu procesor samo skopira (ali pa druga kartica - tuner - če so vklopljeni DMA prenosi) sliko (video) kakršna je v poseben del spomina na grafični kartici, kartica je pa potem zadolžena da sliki spremeni size in da jo nariše na monitor. Pri GDIju pa to naredi procesor in skopira sliko direkt v framebuffer.

2. Dejstvo je, da ti jest govorim samo teoretično znanje, multimonitor sistema nisem ubistvu niti videl od blizu :D...je pa res da sem večkrat slišal da na sekundarnem displayu NE more obstajati overlay surface. Evo še kaj pravi M$ o svojem DX8.1 video renderer filtru:

"It will switch to GDI if another application is using the video memory, if the video rectangle straddles two monitors on a multi-monitor system, or if the video rectangle is completely obscured by another window."

3. Procesor, ko recimo resiza video na celoten zaslon uporablja najbolj "poceni" resizing algoritem (nearest neighbour). Kartice imajo pri overlayu načeloma vsaj bilinear filter, nekatere boljše (predvsem Atijeve) pa celo bicubic.

:D


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Dva monitorja na eni kišti (strani: 1 2 3 4 )

Oddelek: Strojna oprema
19318251 (11767) Ursus
»

Ali lahko gledam film na dveh monitorjih ? pol na levem in pol na desnem

Oddelek: Pomoč in nasveti
71112 (950) joza20
»

Film na 2h monitorjih?

Oddelek: Zvok in slika
201639 (1309) ..::Wacky::..
»

Težava v predvajanju filmov na dveh monitorjih

Oddelek: Zvok in slika
10983 (895) Sergio
»

RADEON 9000pro problem

Oddelek: Pomoč in nasveti
111229 (1032) SasoS

Več podobnih tem