» »

Maribor Vs Ljubljana !!??

Maribor Vs Ljubljana !!??

Brody ::

Hm, pogovarjal sm se vceri z enim prijateljem, ki ima zensko iz Maribora, okol scene s KlemnomKlemnom, k je kao v komadu "s sekiro nad mariborcane&viole, vse poklat, itd...".
V glavnem boli me za KlemnaKlemna, bojda da zarad teh vrstic ni sel na nastop v Maribor, ker so kao Viole rekle da ga bojo odrle:), sam baje da so Mariborcani nasploh zlo alergicni na Ljubljancane.
Mislm govoru mi je kao, da ce uletis v MB pač z LJ registracijo in parkiras nekje avto, da se lahko zgodi, da ko prides nazaj, so šipe razbite.
Potem nasploh, da v redkokaterem baru lahko sploh narocis Union pivo, ce ga pa ze, te pa kr postran in zaničujoče gledajo...? In ponekod zacnejo kr tezit...

No kaksna je res scena v MB, ker v LJ ne vem no, noben nima v bistu prow nc proti Mariborcanom, Lasko pije tud polno Ljubljancanov, parkira lahko pa tud vsak z MB registracijo kjerkol, pa se mu nav nc zgodil.. Z besedami na dan!!, ker me res zanima:))

Imate tam gor res kaksen kompleks zarad nas v prestolnici?:)) malce provokacije ne skodi:)

MRB0rYS ::

Ma zarad mene če se kar pobijete med seboj vsi ste glih.
b0rys

luni ::

Brody caki da uganem? Tvoj frend je Ljubljancan rajt? In kdo pol provocira? Mislim doh... Te razne govorice da ti auto razbijejo ker mas LJ registracijo pa menda lahko sam zanikas, ker si imel avto v Mariboru. Al pa da te grdo gledajo ce si Union narocis. Mislim kake bose besede... Prej bi lahko za Ljubljano rekel da je izredno neprijazna do vsakega, ki ni iz nje. V Mariboru se ti NIKJER, ampak NIKJER ne bo zgodilo, da te bodo nagnali iz kafica v trenutku, ko bos spil tvojo pijaco, v Ljubljani pa se mi to ni zgodilo samo enkrat. Tako da raje ssshhh.

Glede Klemna pa itak. Se jaz bi ga enkrat po goflji ce bi ga videl ampak ne zato, ker se imam za kakega ortodoksnega mariborcana, ampak ker je tip tako poln sebe in suce svoje velike lape cez vse, da mu kr skodi.
Artificial Intelligentia

frudi ::

avti z lj registracijo so v nevarnosti samo, če je v ljudskem vrtu tekma mb pivovarna laško : olimpija :D:D
da pa ne bi mogel naročit uniona v mb je pa tud smešno, poglej malo, kolko kafičev ma zunaj unionove izveske. vsekakor bistveno več, kot pa v ljubljani laško-ve.

drugač se mi pa zdi, da je folk v mariboru bolj prijazn ko v ljubljani. ljubljančani se mi zdi, so bolj nezaupljivi do neznancev (outsiderjev).
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)

miha ::

frudi prav maš, previsoko letajo, zato pa jim na vsaki tekmi malo prikrajšamo krila. Šist simpl

|klemen|(c) ::

Takšni prepiri so pač posledica naše slovenske mentalitete... priznajte si, da bi med najbolj izstopajočimi lastnostmi Slovencev lahko našteli ljubosumje, zavidanje, nevoščljivost, nestrpnost do tujcev (takšnih ali drugačnih)... skratka nič kaj lepega. :\

Goran o neprijaznosti in nestrpnosti pa niti najmanj ne moreš pisat ti, ker sam izhajaš iz MB... in je prav zaradi te naše preljube nevoščljivosti do tujcev jasno, da v MB nimaš teh problemov v lokalih, medtem ko jih v LJ mogoče imaš. Iz lastnih izkušenj vem, da je enaka verjetnost takšnih neprijetnih situacij tako v MB kot v LJ (btw. nisem iz nobenega izmed naštetih krajev); pač odvisno od lokala in od razpoloženja dotičnih ljudekov... :D

orkan ::

Ja, to kar ste napisali da se avto razbije ce je iz LJ je pa redna bedarija. Sam sem vsak dan v MBju (pa nisem mariborčan) sicer sem res z štajerske ampak pustmo to, ampak še nikoli nisem videl da bi mel avto z LJ registracijo razbita okna! Se pa strinjam z izjavo od LUNI-ja, da je klemenklemen pol samega sebe, zato pa naredi takšen beden komad, kjer namerno išče nekakšne spore, pol pa se lepo zgovarja, da je z tem hotel samo dokazat zvestobo do GREEN DRAGONSOV!!
Ja seveda!!! Kdo pa bo temu verjel??? Zakaj pa ma pol takšne proti MB-ju in VIOLAM??? Dragonsi pa Viole pa so tako ali tako sovražniki do groba. Sam zakaj je DRAGONSOV samo en velik gobec pa še zdaj NE VEM!!!!

;(;(
Lp Orkan!!

|klemen|(c) ok, moram priznati da na to nisem pogledal s take strani in ne bom dalje provociral...

Glede KlemnaKlemna pa je tako, da bi mi tip sau na jetra tud ce bi bil iz MBja in bi se drl cez Ljubljano... Taksni ljudje so v mojih oceh primitivci pa me bas boli iz katerega mesta so. Mislim, 2.000.000 ljudi vse skupaj, pa se ti se med seboj morejo podjebavat v glavo ker zivijo 100km na razen. Drek!
Artificial Intelligentia

McHregec ::

Sam sem iz LJ in morem povedat, da mam dost prjatljov iz MB, zato je KlemenKlemen en velik PrimitivcTM :D

Tomi ::

Napetost med Ljubljano in Mariborom je, vsaj po moje, pretirano prikazana.. Res je, da se ponavadi navijači obeh moštev, ki od tam izhajata, ne marajo, ampak kateri pa se. Ja, mogoče res včasih nastrada kakšen avto v času po tekmu ( in seveda ob "primernem" rezultatu ), ampak samo malo poglejte, kaj se dogaja v velecenjeni Evropi, v katero tako silimo.. Naprimer Angleži včasih razbijejo celo četrt ali pa center, če so slabe volje..
Glede Klemna.. v enem intervjuju je povedal, da je večina stvari, ki jih poje, izmišljenih, in da jim ni za verjeti... Mislim, da se je vprašanje ravno nanašalo na Maribor..
Glede laškega in uniona je bilo že povsom prelitega dosti črnila.. Strinjam se, da Ljubljančani pijete veliko laškega, ker je pač boljše.. ( rezultat ene ankete tu na Slo-techu.. )
Sicer so, tako kot je rekel Klemen (c), škodoželjnost, zavist in druge "lepe" lastnosti nasplošne Slovencem blizu.. Je pač tako, da kadar naša identeta ni ogrožena, nismo Slovenci, ampak predvsem prebivalci dežel. Sploh bo ob našem vstopu v Unijo vprašanje tega tipa brezpredmetno, ker nikogar v Bruslju ne bo zanimalo, ali smo Štajerci, Gorenjci, ali kaj drugega.. Če veseli smo lahko, da tujci sploh vedo, kje se nahajamo..
Zato je bolje, če svojo energijo, ki jo koristimo za prepire, uporabimo efektivno..
Jaz sem sicer bolj Štajerc, pa imam dosti frendov iz Ljubljane...
metrodusa.blogspot.com

Brody ::

da ne bo nesporazuma, jaz sem vse skupaj zastavil kot vprasanje, ker so to bile pac govorice in me je zanimal pac ce bilokaj od nastetega drzi

lp

Caboose ::

hmmm...ljubljančanov ne maram, ker so enkrat mene in mojga frenda zajebavali da sma skor popizdla...posredovat pa nisva mogla, ker je bla to exkurzija;((Grrr...No sej drugače...če se bo žab...ups Ljubljamčan lepo obnašal do mene..zakaj se pa jaz do njega nebi? Problem je v tem, da nekateri Lj ZELO radi provocirajo in se imajo za nekaj višjega....;(
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

Matek ::

Eh, KlemenKlemen je budala da ni večjega. S tem ko govori, da bo pobil Viole in MB, si preganja potencialne kupce v MB in škodi sam sebi. Nič nebi zameru Violam, če bi ga natolkli. Sej bi vsak človek rekel da bo nekoga nabil, če bi ta rekel da ga bo zaklal. Naj SLO raper je še zmeraj Alien.

Who's the real Kekec?

:D:D:D

Maribor šampijon

Caboose ::

Kaj pa bivši Deandrough?
zrcalce zrcalce?:D
If you can't explain it simple, than you dont know it good enough.

YiMMi ::

To da jih bo dobo po pizdi je taka al tak jasno pa se zato nerabi prit >:Dv MB...ga bomo ze nasli nekje...>:Dmoram rec da vsak mariborcan ki je cu ta sfofukani hakl...mu je pulz nabilo vsaj na 200..... >:DIn vsi smo tu ze faj jezni ...Rekel bi mu samo to:"Cakajo te batine">:D>:D

STAJERSKA ZVESTOBA VIOLA DO GROBA

aha, pogled ene Viole.. zanimivo, zdaj se rabimo mnenje enega izmed Green Dragonsov :)

Artificial Intelligentia

Jinxy ::

Jets bi pa rad samo dodal, da vse te "napetosti" med LJ in MB obstajajo samo zaradi dolocenega (majhnega) % ljudi, ki so dejansko nestrpni do ljudi iz drugih krajev, to seveda drzi za folk iz LJ, prav tako pa iz MB.

Osebno se nisem imel tezav, katere je na zacetku opisoval Brody, najbrz zato ker v MB pac se nikoli v zivljenju nisem bil :\. Verjamem pa, da se te zadeve dogajo...Ljubljancanom v MB, Mariborcanom pa v LJ.

Ampak zavedati se moramo, da te stvari pocne le pescica ljudi, zato ne morem kar na splosno reci za ene in druge, da "LJ-cani so taki, MB-cani so taki...).

Sam sem iz LJ in nimam absolutno nic proti folku, ki je iz MB in tudi ne poznam nikogar v moji druzbi, ki bi bil sovrazno razpolozen do Maribora in njegovih prebivalcev.

Boli me samo to, ko kdo rece "Ljubljancani ste pa taki do nas" ker to ni res! *Nekateri* taki, velika vecina pa ne, in tudi Mariborcani vem, da niste taki, razen tistih par kretenov, ki potem mecejo slabo luc na vse ostale :(

Rott-von-weiler ::

meni pa se je že parkrat zgodlo da sn podzavestno napiso kako ljubljansko besedo kar za čistokrvnega štajerca ni značilno :O

Jeronimo ::

Nekateri ljudje se radi prepirajo! In je zato vsak razlog dober. In ni boljšega kot lokalno patriotstvo. Sem Ljubljančan in sem to z veseljem povedal tudi vsakemu Mariborčanu. In tudi naročeval Union pivo v Laškem - čeprav ga niso imeli.:)
Pa moram povedati, da nisem imel nikoli kaj preveč problemov. Sicer je res, da so se ene parkrat našli silno prepotentni štajerci, ki so mi dajali razne vzdevke, vendar sem jim hitro pristrigel peruti (ne s silo, da si ne bo kdo kaj mislil :D ). Spoznal pa sem tudi veliko štajercev, s katerimi smo se odlično razumeli in žurali skupaj in teh je velika večina. Res pa je, da so prepotentni ljudje na obeh straneh in če naletiš na kakšnega, potem imaš pač veliko za povedat vsem naokoli, a ne!:)
Čeprav bi si vseeno upal trditi, da imajo štajerci večjo nestrpnost do Ljubljančanov, kot obratno. Sem že naletel na štajerce, ki so mi na široko razlagali kako smo Ljubljančani fuj in fej, nakar so na moje vprašanje, koliko Ljubljančanov so spoznali, odgovorili, da sem jaz prvi s katerim se družijo!!!!! Od kje jim potem tako negativno mnenje??8-O
No da ne bom dolgovezil preveč. Eni in drugi smo ljudje in kot taki se moramo obnašati temu primerno!!!!
JURIŠ !!!
Preko vode do slobode!

PaJo ::

Jaz tudi mislim da se to negativno ozracje med LJ in MB samo zaradi pescice ljudi, ki enostavno pretiravajo. Recimo jaz sem Stajerc(ne Mariborcan) pa poznam tudi kar nekaj folka v Lj pa z nobenim do zdaj se ni bilo blemov, saj ne recem da se vcasih ne zbadamo malo samo to je spas ne pa kaksno razbijanje nosov ali pa celo avtomobilov;(

No v glavnem jaz mislim da je ozracej pac tako, ke eni tako zelijo, kdor pa zeli bit prijatelj med sabo pa itak je in tak bo po moje tudi ostalo. :D
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

miha ::

Mejmo se rajši radi. (Ne v tistem smislu)

kn3z007 ::

Bom še jaz nekaj dodal. Ker veliko potujem po naši majhni državi, sem opazil kar nekaj stvari, za katere prej sploh nisem vedel. Ko sem prvič prišel v MB sem bil zelo presenečen. Mesto je lepo, prijazni ljudje, predvsem pa dobre MB-čanke. Na štajerskem so res najlepše punce, pa še nosijo se ne tako kot naše Ljubljančanke (izjeme seveda obstajajo tako v LJ kot v MB). hotel sem napisati, da sem se v eni uri zmenil z 4. V Ljubljani bi kaj takega zelo težko dosegel, razen če imaš BMW in denarnico polno sit-ov. Za razbite avte pa mislim, da ne drži. Sem ga parkiral na vseh mogočih pločnikih/parkiriščih in se mu za enkrat še ni nič zgodilo. Tisti klmen al kaj že je: tudi meni gre na živce in bi ga enkrat z veseljem spoznal: klmen meet my fist...
>:D>:D
Lp
kn3z007

www.geneza.com

jeti ::

Kaj sitov, mark!:D
...
Najbolj na kur@c mi grejo - XXL kondomi!:D

-----------------
No, pa še nekaj resnega da povem: Tole svoraštvo med MB in LJ je po moje pretirano prikazano. Resda se najdejo kakšni provokatorji, ki se po forumih pa tudi v resnici derejo, kako bodo zmleli/poklali/prebutali žabarje/Štajerce in potem to ljudje kar posplošijo. Pravih mariborčanov sicer ne poznam kaj dosti, štajercev pa kar precej pa morma rečt da so fejst ljudje, čeprav malo čudno zavijajo ampak tudi oni si verjetno to mislijo o nas.:)

Na živce pa mi gredo tisti nekateri, ki se obnašajo vzvišeno do MB-čanov, še bolj pa potem MB-čani, ki se potem nazaj derejo, da smo vsi "žabarji" nekaj high in da imamo ne vem kaj proti njim in senasploh počutijo zapostavljene...
Oboji taki osebki so patetični, ampak jaz slabih izkušenj s Štajerci še nisem imel, prav tako pa tudi ne tooooooliko in takoooo slabih izkušenj z LJ-čani, kot nekateri štajerci preveč na glas razglašajo, pa čeprav živim v LJ že skoraj 20 let, se vsak dan sprehajam po mestu in hodim ven zvečer.

jst sm za to, da smo frendi.:D
Bolje vrabec v roki kot (p)tič v riti!
Včasih je bil http://come.to/jeti

zetko ::

Sploh nevem kaj se eni tolk bunijo. Pač eni smo iz Ljubljane eni iz Maribora tretji so lohka zarad mene iz Kopra pa jih nom nč drgač gledu. Ta nestrpnost je krneki, je pa plod parih osebkov k to napihujejo sto na uro. Kar se ap pičk tiče nevem no....jst jih u lublani poznam kr dost dobrih (upam da moja tega nou nikol prebrala:D

XtX ::

x

Kekec ::

Bols v Šentjurju, kjer so nazadnje Ljubljančani razbil en vlak, čeprav so jih pol policaji prebutal ko zmaje!>:D

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Megalomija ali polomija Univerziada leta 2013 v Mariboru? (strani: 1 2 3 4 5 6 )

Oddelek: Problemi človeštva
27831632 (21512) Mati
»

Mesto Maribor in moj problem

Oddelek: Loža
423306 (2197) Mati
»

Naš fuzbal (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

Oddelek: Loža
44526187 (22084) boštjan
»

Klemen Klemen LJ vs. MB ??